everything is illuminated

Denna morgon är betydligt bättre än gårdagens. Jag får låna ipod av min snälla syster så jag har underhållning på bussen. Sov gott, drömde att jag köpte godis (jelly bellys!) och hånglade. Hade även två barn, men de var söta och tysta så det störde jag mig inte så mycket på. Och idag är det fredag (vilket visserligen inte betyder så mycket då jag ska jobba hela helgen och börjar tidigare än jag gjort i veckan).

Igår såg jag en fin film, "Everything is illuminated", som bygger på boken med samma namn (eller "Allt är upplyst" in swedish) av Jonathan Safran Foer. Både bok och film rekommenderas starkt! Väldigt udda med märkliga personer och förstklassig humor (främst pga det roliga i att en av huvudpersonerna har lärt sig engelska genom ett gammalt lexikon och använder sig av ord som inte alltid passar in i situationerna..). En indifilm med långsam handling (skönt ibland) och mkt fina miljöer. Dock kom jag inte ihåg att boken var så sorglig som filmen kändes mot slutet. Missa inte den sjukt roliga potatis-scenen både i bok och film!


 Elijah Wood, stel som en docka..


  Något mkt roligt var att Eugene Hutz som spelar Alex (till hö) påminner otroligt mycket om någon i Kreml High-sketchen (Varan-teatern). Hoho. Jag saknar varan-teatern-bakis-morgnarna i Uppsala.


/Kultursnobben Helga (mkt snobbish att dra in varan-teater-referenser...)

Kommentarer
Postat av: ia

hallå bibblan hur är läääääget?!?

Postat av: H

varför inte fyra små skutt?

2006-08-11 @ 18:34:47
Postat av: Topsy

Åh, denna filmen är så otroligt underbart bra. Och rolig.

Alex (in Russian to Grandfather): How long from here to Lutsk?
Grandfather (in Russian): Perhaps you would like me to stop the car.. and you two can fuck yourselves to Lutsk!
Jonathan: What did he say?
Alex (in English to Jonathan): Grandfather says you should look out the window at the premium countryside.

hhahaa, bäst. XD

2006-11-26 @ 12:06:22
URL: http://fantoven.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback