o-charmen med att diktera patientjournaler

medan bloggkollega roar sig med rumpnissar får jag sitta och planera patientundersökningar. hade min första egna idag. satt och korsförhörde (INTE förförde) en patient idag i en timme och en kvart. iofs var det sjukt lyxigt att ha så mycket tid på sig bara för att ta anamnes = sjukdomshistoria, samla in några formulär samt göra två ynka test (i vanliga fall har man typ 45 minuter på sig för anamnes, manuell undersökning OCH behandlingsupplägg) men jag var ändå helt slut framemot eftermiddagen. trots den generöst tilltagan patienttiden.
det jobbigaste var iofs när jag skulle diktera en journal. de har inte datajournaler på smärtrehab så jag fick en diktafon och tvingades sitta och tala in hela jornalen. komplett med punkter, kommatecken samt ny rad. dessutom fick jag lyssna på min egen röst på band vilket INTE är upplyftande. dock vande jag mig efter en halvtimme och blev inte deprimerad varje gång jag måste lyssna igenom senaste notatet och kolla att jag talat in kommatecknen på rätta stället (mina journaler ska åtminstone vara grammatiskt korrekta).

utöver att sitta och prata för mig själv i en diktafon så har jag även lyckats slå min bricka på en neurologöverläkare. eller hon slog på min bricka eg. jag gick förbi helt fridfullt och just då satt hon och gestikulerade vilt vilket gjorde att hon smockade till rakt på min bricka. det måste gjort rätt ont. det lät iaf ganska högt. min handledare trodde att jag hade slagit brickan i huvudet på henne. undrar om jag kommer bli känd som sjukgymnasten som springer runt och  misshandlar  personalen nu?

hmm.. mina senaste blogginlägg har varit typ idel gnäll. trots att jag ofta är rätt slut efter en praktikdag så är det en very bra praktikplats att vara på. det finns till och med byxor med tillräckligt långa ben! jag hatar för korta byxben på sjukhuskläder vilket är snarare regel än undantag (iofs så måste jag ha stl XL vilket är måttligt roligt, men man kan inte få allt!)

nu ska jag äta massa godis så snart kommer inte ens XL att passa. men dte tänker jag minsann strunta i! sådeså!

over and out.

/ia

låt: the smiths - some girls are bigger than other

hmm? undrar om jag ska skutta in på H&M gävle i morgon och köpa den där klänningen jag provade. den var rätt söt.. å med ett skräp i midjan så blir det finemango!

Kommentarer
Postat av: huvet

Men du är ju i Sandviken (aka "gaybay", grannstadsrivalitet...) Om du har lust o ork nån dag kan du ju höra av dig och ta en tur till Gävle o hitta på nåt m mig! :)

2006-10-04 @ 19:52:01
Postat av: ia

ja! det är sant. du bor ju mestadels i gavle these days! så bra! vi hittar på nåt kul nån kväll då.

2006-10-04 @ 20:13:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback