cykla i motvind och en kryssning utan skandaler (?)

Vart tog solen och värmen vägen? Jag som köpt nya ballerinaskor och en skitsnygg grön tunika/klänning (man kan inte gå på stan med syster Clara utan att handla) och tänkte gömma alla mina jeans längst in i garderoben. Och så får man sätta på sig tjock jacka och vantar! Dessutom blåser det. Det är sjukt frustrerande att cykla i motvind, särskilt när man möter folk med vinden åt rätt håll som snabbt glider förbi och hånskrattar åt en (okej, just hånskratt kanske jag inte möttes av, snarare medlidande blickar..).


Det känns som en bra vecka det här. Lugn och skön. Idag seminarium avklarat, storhandling på Willys (hade medvind jobbigaste vägen) och i kväll mina tisdagstraditioner träning (en förhållandevis ny vana, men kallar jag det för "tradition" kanske jag kommer ihåg att gå varje tisdag) och House. I morgon föreläsning och jobb några timmar och sen i princip påskhelg. Påskhelgen ska fyllas med kryssning och jobb.


Kryssningar är ett märkligt fenomen. Det är svårt att tänka sig en kryssning utan några som helst skandaler. Jag och Ia brukar dock inte stå för dessa, så förhoppningsvis blir det inte så den här gången heller. Det ska faktiskt bli riktigt roligt. Vi är jättemånga och har lyxiga hytter till skillnad från de andra gångerna jag åkt när man fått de sunkigaste under bildäck (så man blir räddad sist om båten skulle sjunka) plus att vi ska äta buffé. Jag har aldrig unnat mig sån lyx som a-hytt och buffé tidigare, maten har bestått av den billigaste trekantssmörgås som gått att hitta. Det känns nästan lite vuxet att åka på en mindre sunkig kryssning. Eh, om man nu kan kalla kryssning för vuxet. Folk på kryssning blir ungefär som svenskar blir på charterorter - det vill säga släpper alla hämmningar och normalt vett. Sist jag var på kryssning träffade jag en gammal klasskompis från lågstadiet som varit värsta snälla killen, sen hällde han ut en hel öl i urringningen på tjejen som stod bredvid. Schysst. Skandaler eller ej (hoppas på det sistnämnda, fast nån kan ju gärna få sjunga karaoke lite halvfalskt sådär så man har något att skratta åt) så ska jag i alla fall dricka såna där blå gin-och tonic-drinkar och dansa till asdålig musik på köttmarknadsdansgolvet. Hoppas inte det tänker vara kulingstyrka på vindarna på fredag. Egentligen hatar jag nämligen att åka båt. Men ibland måste man utsätta sig för jobbiga saker också.


"amorella amorella, vi ska byta underkläder i hytterna" (på finlandssvenska of course) lät det i högtalarna sist - de sa faktiskt underkläder, det var ingen freudiansk fellyssning

Helga


Flaming Lips - Waitin' for a superman
flaming lips är sjukt bra, inser jag gång på gång..


Kommentarer
Postat av: Malin

Skandalfri kryssning med en massa mat och fina billiga drinkar tycker jag låter alldeles utmärkt! Kul det ska bli på fredag!

2007-04-03 @ 19:05:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback