nattlig nykterblogg om fältstudie på snerikes

Klockan är tio över tolv och i natt ska jag sova gott, det har jag bestämt mig för. Är precis hemkommen från en kväll på Snerikes nation med Ia, Ida och Martina. Vi skulle fira Ias sista dagar i frihet innan arbetsmarknaden slukar henne och supa bort våra eventuella depressioner med..hmm..cola (fast jag var ännu mer ekonomisk och drack enbart ett glas vatten). Jag var sjukt opeppad till en början, men som vanligt så blir det ofta bra när man väl kommer iväg. Man kan alltid se det som en intressant fältstudie.


För det första blev vi helt chockade över hur sjukt mycket folk det var ute. Alltså, vilka är alla dessa människor? Eftersom vi kände oss som medlemmar i PRO ett tag antar jag att de flesta är ynka till sin ålder. Och liksom...en tisdag...och så sjukt mycket folk. Jag har aldrig riktigt fattat det där med att festa mitt i veckan egentligen, om det inte är så att man har en sån riktigt god anledning som typ en tentafest eller något annat som råkar infalla på just den veckodagen. Men men, det är ju kul att det är folk som gör det på allvar. Dessutom tror jag Snerkes har ryckt upp sig en aning. Det finns nämligen ett sjukt bra dansgolv där nuförtiden. Det är rätt grymt faktiskt, de spelar typ mainstreamindie blandat med annat rätt så trevligt och sånt är bra. Nog för att jag tycker om ÖG och V-dala, men ibland kan det bli lite väl mycket med de mest obskyra sakerna så att alla normala människor flyr dansgolvet och bara de riktigt inbitna står kvar. Särskilt om man går ut med folk som inte har exakt samma smak som en själv, då känner man sig typ taskig när man vrålar "åhh, ALMEDAL!" och skuttar runt som en galning när folket omkring en ser förvirrade ut och säger "eh, vem?". Dock var snerkesdansgolvet så bra att det var fullsmockat med folk hela tiden (förutom i hångelhörnan där alla par buggade loss, men där var det livsfarligt att befinna sig på grund av skuttandet) och temperaturen där inne var alldeles för hög för oss gamlingar så vi var tvungna springa fram och tillbaka mellan utegården och dansgolvet (i längden blev detta lite jobbigt).


Nackdelen med att gå ut nykter är att man överlag är känsligare för allt: 1) Man märker mycket tydligare när folk knuffar en och trampar en på fötterna 2) Man, eller åtminstone jag, blir irriterad när någon spiller ut en halv öl över i princip hela mig, det blev även väldigt kallt när jag skulle ut och ta luft 3) Man klarar inte av värme och inte heller kyla 4)Man, eller åtminstone jag, får en negativ inställning till folk och tycker att i princip alla killar är idioter och att alla tjejer har white trash-klädsel (okej, att nästan alla killar är idioter tyckte jag visst i lördags också då jag var allt annat än nykter så det kanske bara är någon fas..).


I övrigt så funkade den nyktra utgången alldeles utmärkt. Kanske något man borde pröva på oftare. Fast på vissa ställen är det omöjligt. På Stockholms eller, ännu värre, Platina skulle jag till exempel enbart stå i ett hörn och se skeptisk ut.

  jag och bloggkollega har en lista på saker vi ska göra under året, där stod bland annat "gå ut på snerikes på en tisdag", "gå ut nyktra" och "gå ut osminkade". Vi uppfyllde nästintill alla kriterier i kväll.


God natt.


Helga

Dirty Pretty Things - Bang bang you're dead
en utmärkt låt att cykla hem till


Kommentarer
Postat av: Ida

Å inte ett dugg bakis är jag idag!

Postat av: lina

tjohej på er partypinglor! här kommer en ynka liten festförfrågan inför helgen: varför inte förfesta tillsammans och sen knasa till det på ög?:D mer lonken och koskenkorva salmiakki åt folket!

ps. bang bang you're dead går även alldeles utmärkt att jogga till! och städa. det ni!

2007-04-18 @ 16:25:30
Postat av: ia och helga

lina: ÖG är vårt andra hem, så vi är förmodligeninte alls svårövertalade..

2007-04-18 @ 17:59:46
URL: http://ynka.blogg.se
Postat av: helga och ia

lina: vi är väldigt billiga vad gäller trevliga förfester..jag har ingen finsk sprit kvar men jag klarar mig nog ändå på lite systemetvaror. trevligt!

2007-04-18 @ 21:39:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback