en vild omgång shopping..

igår ägnade jag i princip hela dagen åt att traska runt på uppsalas gator och torg och göra av med pengar.. det var trevligt men en smula ångestframkallande.
jag har inte haft pengar på.. eh.. över en termin. förra terminen levde jag på sommarjobbslönen samt bidragsdelen enbart vilket innebar ett liv i största armod.
men.. nu är det över!
denna idrottsmedicinska termin har jag minsann både lån och bidrag vilket är sjukt trevligt nu, men förmodligen betydligt mindre trevligt sen, när eländet ska betalas tillbaka. ynk.

det hela började med lunch på stockholms med ida. jag åt pastasallad med kyckling, fast utan pasta. den var SLUT! hur kan pasta bara ta slut sådär? eller så är det stockholms nation som försöker tvinga på sina gäster lite kolhydratsfri bantningskost. lunchen ägnades åt att äta den nyttiga, men ej helt tillfredsställande, salladen samt att tvingas lyssna på ett högljutt utlägg om ngn pojkvän tjejen brevid tydligen hade.
hon hade nu en sådan relation så hon kunde gå runt med mysbyxor hemma tillsammans med pojkvännen, och det var ju i och för sig skönt, men var det verkligen ett sådant förhållande hon ville ha i längden?

eeeh. hur kan man INTE vilja ha ett mysbyxförhållande i längden? ska man behöva sminka upp sig och ha på sig fina kläder varenda dag i alla de år..? det tycker jag låter som ett sjukt jobbigt förhållande.. burr! eller så är det för att jag är oglammig sjukgymnast och förespråkare för allas rätt att luffa runt i mysbyxor, som jag inte förstår resonemanget..

efter kaninlunchen så satte jag igång med handlandet. jag behövde ett par jeans. trots att man SKA få gå runt i mysbyxor precis hur mycket man vill så kan det ju vara kul att vara fint klädd ibland åxå. jag provade först ett par långkalsongsjeans (aka stuprörsjeans alternativt skinny jeans) med hög midja och det var ungefär det värsta jag sett! jag fick lätt ångest och krånglade mig ur dem så snabbt det gick och funderade på att börja grina. har aldrig haft på mig ngt så extremt osmickrande för min rumpa. yyyl! som tur var såg min rumpa normal ut i nästa par jeans jag provade å jag köpte dem av ren lycka.
sen blev det en kortärmad skjortblusgrej, en klänning, ett diadem och ett monkilinne med.

monkilinnet köptes på den nyöppnade monkiaffären i forumgallerian. världens sötaste affär! lite jag creddade hon i kassan lite för affärens söthet. undrar varför man inte berömmer bra och fina saker oftare? folk blir ju glada..


såhär ser en monki ut..


efter monkilinnet påminde jag mig om att jag faktiskt fortfarande ÄR fattig student och tvingade mig själv att gå hem. annars hade jag väl köpt halva affären..

resten av kvällen spenderades hemma hos en kompis ätandes ia-bakad kladdkaka. hon var nyopererad för näthinneavlossning och såg typ ingenting på ett öga. stackars. jag kände att en kladdkaka kunde vara på sin plats där. fast inte i ögat.

nu ska jag äta fruksot. sen ska jag gå och klappa mina nyinförskaffade kläder..

over and out.

/ia (som just skrivt ett very långt inlägg om absolut ingenting vettigt alls.. en bragd!)

låt: marcy playground - sex and candy
inte the worst combination of addictions..

Kommentarer
Postat av: Helga

möjligen the best combination of addictions...woho, äntligen fick jag mitt shoppinginlägg. Så riktigt trevligt. Nu ska jag laga lunchkost, ringa jobbi och bege mig ut i iskylan. Buhu. Funderar på att slå på stort och typ äta mat i kväll också, kommer nog inte överleva annars. ses om några timmar!

2007-02-21 @ 11:11:40
Postat av: Ida

men du.. glöm inte att pojkvänne inte förstod hennes utrikespolitiska-diskussioner vilket ledde till att hon inte visste vad de skulle prata om...

Postat av: ia

helga: jag tycker verkligen vi slår p åstort med öl OCH kost!
ida: ja, den viktiga detaljen glömde jag..

2007-02-21 @ 13:34:04
URL: http://ynka.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback