positiv särbehandling och pensionssparångest

Idag efter jobbet tog jag en tur ner till stan för att gå in på banken och byta ut min internetbankdosa som helt plötsligt bestämt sig för att bara visa en massa kryss i displayen vilket gjorde det lite svårt att betala livsnödvändiga räkningar. Hela Uppsala verkade ha bestämt sig för att gå på banken samtidigt, men efter att jag väntat i tio minuter och endast hade kommit två nummer närmare målet dök det upp en bankmänniska som bjöd på godis OCH erbjöd sig att hjälpa mig vid sin hemliga specialdisk. Jag kände mig mycket särbehandlad, men det var ju en sån enkel liten grej jag skulle göra (trodde jag) så det var ju kanske inte mer än rätt att jag slapp vänta. Fast det räckte visst inte med en ny dosa, sen fick jag minsann hjälp med att avsluta en massa onödiga konton (med noll kronor på) och flytta över sparpengarna till ett med betydligt bättre ränta...men när han började fråga om jag pensionssparade gick det för långt. "Om man börjar tidigt så behöver man inte spara så mycket alls i månaden.." förvärrade min nytillkomna ålderskris eftersom jag insåg att jag inte längre var så ung att jag skulle kunna spara litegrann utan jag skulle få spara många hundra i månaden för att inte bli en fattig pensionär. Och då är det väl lika bra att skita i det helt? Hmm, helt logiskt resonemang. Ynk. Jag som inte tänker längre fram i tiden än högst några månader, ska jag börja tänka på hur jag ska ha det när jag är 65?


Så nu sitter jag här med en sprillans ny bankdosa så jag kan betala min adressändring och försöker förtränga att jag inte börjat pensionsspara och bara låter alla orangea kuvert som skickas hem ligga i nåt hörn och samla damm. Men men..snart glömmer jag säkert bort att jag kommer bli en fattig pensionär och slösar bort mina sommararbetspengar på nationsöl i stället.


Helga


Imogen Heap - Hide and Seek
har fått en Imogen Heap-musikperiod på grund av att jag återfallit i OC-tittande. Jag och Jenny tillbringade flera timmar med att försöka hitta denna låt i lördags, och till slut lyckades vi..den är underbar.


Kommentarer
Postat av: lina

hehe, du fyllde 25 och helt plötsligt kommer åldersnojan. tur att du kan terapia dig själv;)hur som helst, hide and seek är verkligen underbar. du kunde ha kommit till mig utan att ha behövt leta en sekund. den låten är med på alla mina "blandband":D hr..fast man kanske inte ska strö salt i såren så här i efterhand... haha. ha d bäst! kul att kunna ha lite koll på vad som händer i studentstaden t o m när man är utrikes! kram

2007-06-18 @ 20:20:34
Postat av: kollega

jag har den också sen long time.. du hade kunnat spara några timmars desperat letande! OC är en bra serie, åtminstone musikmässigt. tänk vad många små kids som indiefieras!

Postat av: Helga

Pinsamt nog hade jag den faktiskt också, upptäckte jag sen..men jag kunde minsann inte känna igen den när jag bara hörde låten. Men det var inte förgäves, när jag letade hittade jag en massa andra bra O.C-låtar!

2007-06-21 @ 15:26:22
Postat av: stefand

Tips: www.mobila-posten.se
Hjälper dig på vägen!

2008-02-26 @ 21:41:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback