helga goes schlager

I kväll har en gammal tradition upprättats: melodifestivaltittande. De senaste åren har jag glatt skippat schlager på tv. Möjligen har jag förfestat till gräsliga outfits och dåliga låtar, men inte mer än så. Men som liten var jag ju faktiskt en schlagerfantast och någon gång ska man väl börja regrediera.


Det började bra med Tomas Andersson Wij som framförde en cover på Carolas annars så fruktansvärda Evighet. Så himla fint. Dagens låt, inte bara enligt
Fredrik Virtanen utan också enligt mig. När tävlingen började försämrades det hela en aning men helt okej måste jag ändå säga att en hel del låtar var.


Fel låt vann inte. Man skulle nästan kunna säga att rätt låt vann. The Ark är nästan alltid bra och Ola Salo och company hade verkligen fattat att paljetter är inne i vår. Sen gillar jag av någon anledning den där Sonjas (vilken koll jag har..) smöriga låt "För att du finns" (eller ngt liknande). Den är jättefin. Jag tycker att man SKA få gilla låtar som inte passar med ens musiksmak i övrigt. Annars så var väl Sebastian och Andreas Johnson okej de med. Däremot satt jag och sambo Camilla och mådde illa varje gång Idol-Måns äckliga Cara Mia-låt fick poäng. Euh. Tyvärr sätter den sig lika hårt på hjärnan som Sjumilakliv. Det måste vara enda anledningen till att både juryn och svenska folket gav den så många oförtjänta poäng. Lärar-Maries lugna låt i singersongwriteranda gillade jag också, kanske för att den är så långt ifrån schlager som man kan komma (lite Anna Ternheim över henne vilket är helt klart positivt). Övriga låtar var antagligen så tråkiga att de inte är värda att nämnas ens. Eller nej förresten, tjejen med amerikanska namnet var okej också. Hon verkade sjukt självsäker på scen och hade fint hår, viktiga detaljer.


Härmed slutar min avancerade schlageranalys. Nån gång ska man ju försöka sig på något sånt också. Nu är det över. Och jag ska krypa i säng och börja läsa något nytt. Härlig lördagkväll. Party hard.


Helga


Tomas Andersson Wij - Evighet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback