inte direkt anonym materialist

 

Våren lockar tydligen bara fram ett enormt behov av att spendera pengar hos mig. Varning för ett meningslöst och gnälligt inlägg som bara handlar om sånt jag vill köpa.

 

 

Jag tänker på den där reklamen som gick för några år sen när barnet i familjen önskade sig en ny bil och någon av föräldrarna svarade med "Din lilla materialist. Nu får du gå hem". Om jag var lite rikare skulle jag nog inte känna mig lika hemsk som sitter och drömmer om en massa grejer jag egentligen inte alls behöver. Men jag kommer inte bli rik än på många år så det är lika bra att vänja sig vid ångestkänslan varje gång jag handlar.

 

 Jag bara vill ha vill ha vill ha. Och kontot är inte direkt välfyllt. Vill köpa minst en kjol, ungefär femtio våriga, somriga, vardagliga, ljuva och tuffa klänningar, ett par sneakers och minst ett par ballerinaskor, eller tre. Sen vill jag ha baslinnen och t-shirts i alla möjliga och omöjliga färger. En vårjacka. En ny väska. Jag vill göra något med håret, nåt dyrt som slingor eller färgning eller något. Jag vill beställa skivor från cdon men kan aldrig bestämma mig för vilka jag helst vill ha och beslutsångesten gör att jag inte köper något alls så jag får helst inte ha någon antalsbegränsning. Sen vill jag ha massa fina pocketböcker som ska få plats i min nya bokhylla som jag nån gång ska få hem. Och egentligen skulle jag vilja åka till IKEA också och i princip byta ut hela lägenhetens inredning, åtminstone gardiner och lampor och mattor och tavlor och sånt skit.


Sen vill jag ha råd med att åka till Gotland i början på sommaren (med "cykologerna") och till typ Barcelona eller något annat utrikiskt ställe i slutet (önsketänkande). Samt ett överflöd av uteserveringsöl, picknickar och utekvällar på Bryggan.

 


Men man får väl nöja sig med de billiga nöjena som finns här i livet. Att på eftermiddagen se andra shoppa snyggkläder och att sen åka hem till Djursjukvårdar-Sofia i obygden Eriksberg och bli bjuden på lyxiga våfflor med sylt, grädde OCH glass.

 

 

 

våffellycka!

 

 

 

Helga

 

 

 

The National - Fake Empire

mkt bra låt av ett bra band


Kommentarer
Postat av: Helga

Eh,ett bloggspöke har ändrat typsnitt och storlek på vissa partier. Mkt skumt.

2007-03-26 @ 22:50:59
Postat av: Jenny

Din lilla materialist!

2007-03-27 @ 08:19:10
Postat av: ia

ack och ve.. den som ändå var rik. eller åtminstone ofattig.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback