torkade barn och blommor

Idag sitter jag hemma och pluggar inför KBT-tentan. Det är väl lite sisådär med koncentrationen som vanligt, men allt är så strukturerat och bra och intressant och väldigt vettigt och så så det underlättar ju. Är det inte väldigt typiskt Uppsala att kursen i psykodynamisk terapi minsann är jätteflummig, ostrukturerad och utan några som helst krav medan KBT-kursen är raka motsatsen? Borde man inte vilja ge en positiv bild av psykodynamisk terapi också eller är det meningen att alla ska följa uppsalatraditionen och välja KBT? Jaja, jag är väl egentligen inte så tveksam angående mitt val men jag stör mig på att det tydligen är sån jättestor skillnad på utbildningarna beroende på var man läser (och jag tror jag har hamnat rätt).


Igår var jag och Lina på en utflykt till en fiskodling utanför Heby nånstans där hon ska inhysa sina tillhörigheter. Vi hade ett pressat tidsschema, men vi hann i alla fall se lite av uppsalalandsbygden. Det var så mysigt att komma ut på landet och få se lite klappvänliga kor, får och hästar (samt en fasan!) till skillnad från asfalt och höghus. Jag vill bara ligga i solen vid klippan på Talludden en hel helg (minst!) och läsa bra böcker och titta på kossor som äter gräs samt bada när det blir för varmt. Man skulle ha en bil så man kunde få se lite mer än bara sånt som finns inom cykelavstånd. Men samtidigt som jag är mycket dragen till landet med torkade barn och blommor och sånt så trivs jag ju med att bo i stan och ha nära till allt (obs, jag är inte helt störd i huvudet, jag har bara tittat lite för mycket på varan-tv..).


image678 klappa?

Jag har varit okontaktbar i typ ett dygn nu eftersom jag inte fått mitt nya sim-kort och det gamla har avaktiverats. Men det känns ju skönt att folk faktiskt märker att man inte går att få tag på, det minskar sannolikheten för att jag ska råka dö och ligga och ruttna nånstans innan någon hittar mig. Fast sen jag började blogga verkar folk börja undra om det gått två dagar utan ett nytt inlägg...också det en bra sak med bloggande!


Helga


Jesus and Mary Chain - Just like honey


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback