två fobier rikare..

Idag har jag lyckats skaffa mig två nya fobier. Jag tyckte att jag var relativt ofobisk, men just nu verkar vara rätt tidpunkt för att få mig att bli rädd för grejer. För det första såg jag ormar på nyhetsmorgon på tv:n på jobbet. Jag tycker ju typ om ormar...ehh.tyckte...de är/var söta och relativt harmlösa och jag brukar/brukade vilja klappa ormar om jag såg dem (hmm, inte särskilt bra för mitt överlevnadsvärde dock, det finns ju en anledning till varför så många har ormfobi). Men den där slingrande huggormen var fruktansvärt äcklig och jag hade inte velat stå närmare än en meter ifrån den. På eftermiddagen var vi hos tandläkaren med en av de boende. Då passade jag på att få en släng av tandläkarskräck trots att jag aldrig haft det tidigare. Alltså, det är ju ytterst sällan man verkligen SER vad tandläkarna håller på med i ens mun...det var typ vidrigt när de grävde och grävde och det verkade göra läskigt ont. Tack. Två fobier på en och samma dag. Nu kommer säkert tandläkarfobin generaliseras till att gälla sprutor också. Och läkare. Det verkar ytterst opraktiskt.

Japp. Efter en dag då jag skaffat mig två nya fobier passade det bra med terapi. Dock borde jag nog satsa på något mer beteendeterapeutiskt i stället för psykodynamisk om jag vill bli av med dem. Men äh, lite fobier har väl ingen dött av. Jag har ju varit ganska befriad från sådana tidigare om man bortser från källarspindlar.

Nu har jag upptäckt att jag har en spontan klasskamrat också. Hon kom helt plötsligt med en galen idé om att gå ut på Snerkes i kväll. Med tanke på att jag känt mig danssugen sen jag vaknade i morse kändes det som en rätt spännande tanke. Hmm. Man kanske borde passa på en sån här vecka...när jag dessutom inte måste upp tidigt i morgon bitti.

Ynk. Bara för att jag var så inne i mitt bloggande lyckades jag bränna bulguren (hur böjer man bulgur??) jag hade på spisen. Gott. Ska titta på House-reprisen av ett avsnitt jag missat nu, tydligen ett avsnitt där det faktiskt händer saker (typiskt att man ska missa ett sånt när man väl lyckas missa ett..fast ska jag på snerkes i väll så missar jag väl ett till...säkert ett spännande sådant igen, ungefär vart tredje avsnitt är spännande..)


image653   image657

jag vet inte vem som är läskigast - ormen eller tandläkaren? det lutar iaf åt tandläkaren och tandsköterskan, de är alldeles för glada (såå kul kan det inte vara att gräva i folks munnar), de måste ha sadistiska drag.


Helga

Arctic Monkeys - Flourescent Adolescent
arktiska apor har jag ingen fobi mot...de är till och med ganska bra, även om jag ibland kan bli lite trött på dem. Men den här är bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback