en resa utomlands

Ännu en dag på neuropsykiatriska utredningsenhetern inom barn- och ungdomspsykiatriska divisionen (lååångt ord, BUP NPUE funkar också!). Idag har vi varit på psykologträff långt bort någonstans dit vi tog en skön cykeltur och sen ägnat i princip resten av dagen åt att skriva om gårdagens skolobservation (jättespännande!). Nu tänker jag diska och packa.

Ska nämligen resa utrikes i helgen, redan i morgon efter praktikdagen. Ända till Åland ska vi bege oss och det är ju allmänt känt att Åland inte är Sverige. På Åland pratar man åländska, åländska är även min och bloggkollegas fylledialekt. Det kan dock bli lite farligt att vara full på Åland eftersom vi lär bli beskyllda för att prata på fel sätt. I Uppsala blir vi berömda och folk säger att det verkligen hörs att vi kommer från Åland. Åtminstone sa en aspackad kille utanför Norrlands det en gång. Jaja, vi har i alla fall blivit förstärkta i vårt ålandsfyllepratande och det är nästintill omöjligt att låta bli.

Andra bra grejer med Åland är att man på vägen dit kan köpa "blå drinkar", även kända som typ "lonken" (eller ngt liknande internt) eller helt vanlig gin och tonic. Och finsk fazerlakrits med icke-politiskt korrekta negerbarnsbilder på! Jag ska köpa minst tre påsar, då kanske det räcker längre än en dag. Men det är tveksamt. Sen finns ju Arken också, det legendariska utestället. Där kan man hitta allt möjligt folk, t.ex. folk som visiterat Helge Fossmo och sjömän med förkärlek för prickiga hårband.

Och så har min syster Clara tagit körkort idag! Jag är så stolt! Grattisgrattisgrattis!
Nej, som sagt, nu ska jag diska och packa. Och sen ska jag äta kanelbullar i sängen. Mys.

Helga

Bruce Springsteen - You'll Be Comin' Down
från nya skivan som är bra och väldigt bruceig...tycker jag trots min oinsatthet på området..

Kommentarer
Postat av: Åländskan

Vi ses på arken då!

2007-10-04 @ 20:55:29
Postat av: apotekstant

wohoo, detta blir första gången jag sätter ner min fot på ålänsk(säger man så?) mark!

2007-10-05 @ 08:27:52
Postat av: ia

ååååh. blå drinkar! gud så gott. ynk bara att det blir tungt att släpa på.. men ett packe ska jag åtminstone få med mig till svea rike.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback