konditionstest..

igår gjorde vi ett submaximalt konditionstest m jobbet (taaack och lov. hata maximala konditionstest! vidrigt är vad det är!) . jag var lite nervös att det skulle gå åt skogen i och med att jag inte tränat någon det allra minsta pulshöjande aktivitet på.. tja.. minst ett år. eller två.. hm.. fasiken! det är inte okej!
det enda jag gör är att gå till och från jobbet. det är visserligen ganska långt, men jag går inte direkt fort a la powerwalking och blir aldrig andfådd (om jag inte råkar vara sen till morgonrapporten).. ja, därav mitt kass konditions-gnäll innan..

hur som helst. det gick faktiskt rätt bra det där testet. konstigt nog. jag tror att skalan ser ut ungefär såhär: usel, halvbra, medelbra, bra och sjukt bra. eller något liknande.. och jag hamnade på något vänster på "bra" (eller god, som det heter på sjukgymnastiska). fantastiskt! men kan alltså få bra kondition utan att behöva anstränga sig a la jobbig spinning, joggning eller gympa! vilket revolutionerande upptäckt! jag behöver kanske inte köpa det där träningskortet ändå..
(nej, jag har inte pallrat mig iväg ännu..)

hmm.. okej. jag ska väl inte få hybris nu.. kort skall införskaffas och jag ska bli hurtig på riktigt så jag orkar springa vårruset.. eller tjejruset.. eller vad sjutton det nu heter.. i vår!
(tydligen någon slags tradition på jobbet.. och man läre väl ta seden dit man kommer..)

hm. detta inlägg började dystert med ynk om min obefintliga träning för att sedan blir självhyllande om min tydligen goda kondition och slutligen ebba ut i lite gnäll om att jag inte varit och köpt träningskort ännu.. jag kanske är bipolär?

en ynka blogg kan byta namn till den bipolära bloggen!

nu ska jag.. eh.. resa mig från datastolen. igår försökte den kasta av mig (mkt obehagligt kan jag tala om) och jag misstänker att den kanske försöker något liknande om jag sitter kvar för länge ikväll också.

puss er bipolära och godkonditionerande ia

låt: dan deacon - crystal cat
en av mina senaste obsessed-låtar! ibland fastnar man bara för någon låt och spelar den om och om igen..
här finns den att ladda hem btw. på trevliga gorilla vs bear.

Kommentarer
Postat av: Kollega Helga

Jag har också känt mig mkt bipolär de senaste dagarna, ett namnbyte kanske är på sin plats...vi måste bara se till att leva upp till det. Fast det verkar sjukt jobbigt att vara bipolär..bättre då att vara ynka..

2008-01-17 @ 20:28:08
Postat av: ia

vi kan vara lite ynka bipolära?

2008-01-17 @ 20:53:36
Postat av: huvet

och här trodde jag att när du skrev att du skulle köpa träningskort i princip var halvvägs ut genom dörren för att göra just det... men promenader skall inte underskattas som du ju nu märkt. Fast hade det varit ett maxtest... oj, oj, oj ;)
Jag sprang minsann Vara-ruset i våras (oxå trad här) och då räcker det inte m bara promenader innan! (vi vann tom pris för att hela vår rehabenhet hade anmält sig, men bara jag och två till sprang, lite fuskit av de andra. Men nåt gott köpte vi för pengarna sen :) )

2008-01-18 @ 13:33:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback