en solig lördag i Trollhättan

Jag bara älskar detta vårväder! Igår i Uppsala - det som händer varje år när det blir vår: från att ha varit relativt folktomt så bara exploderar det nere vid fyrisån och det är glassätande människor på varenda fläck, folk går runt i chica vårkläder och solglasögon, uteserveringarna bara ploppar upp ur marken och det känns som om Uppsalas befolkning liksom tredubblats i ett ögonblick. Jag skulle till skolan och ha patient men hann med en ben&jerry-wich i solen vid ån (på den enda lediga platsen som fanns!), sen kändes det nästan olidligt att sitta och skriva journal och sen sätta sig på ett tåg isolerad från den friska vårluften. Men solen sken in genom fönstret medan jag åkte fashionabelt X2000 och lyssnade på bland annat The 6ths. Det är skönt att bara behöva skriva gruppnamnet eftersom jag absolut inte klarar av att uttalla det, 6ths blir liksom bara för mycket läspande. Och vad betyder det egentligen, kan det ens översättas? De sjättes? I vilket fall som helst är de riktigt bra, som alltid när Stephen Merrit har ett finger med i spelet.

Resan gick väldigt fort när jag åkte snabbtåg, tyvärr råkade vi hamna bakom ett trasigt godståg vilket gjorde att det blev försenat så jag missade min anslutning. Grr. Det är första gången det händer mig, typiskt att det ska ske när jag för en gångs skull kostar på mig att ta ett lyxigt X2000 i stället för de vanliga långsamtågen. Tack och lov fixade det till sig med ett extra byte så jag kom fram bara åtta minuter senare än planerat. Och till SJ:s försvar ska sägas att de faktiskt var väldigt duktiga med att informera om alla anslutningar och möjliga alternativ. Sen fick jag räkor och vin när jag kom fram. Räkor är bästa fredagsmaten, extra bra är det när man har så mycket räkor så det räcker till frukost dagen därpå.

Idag är det lika fint väder i Trollhättan som igår i Uppsala. Uteserveringar längs älven och fjortisar på bryggan även här alltså. Har suttit ute i solen och läst Köpenhamnsguideböcker och ätit glass. Och sen hemma tagit en öl på balkongen i bara t-shirt. Lovely.

Nu är det väl dags för vår i Hudiksvall snart också?

Helga

Idag blir det inte mindre än tre tågåkarfavoriter:
The 6ths - Here in my heart
The 6ths - You you you you you
The 6ths - Falling out of love (with you)

Kommentarer
Postat av: Cecilia

va kul o höra att våren har kommit till sverige! här borta e d samma sak. alla går till parkerna för att fira hanami, vilket betyder att man har picknick o dricker sake el dyl under d rosablommande körsbärsträden. skönt o se att även japaner kan släppa loss ibland. puss o kram!

2009-04-05 @ 04:15:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback