wolf creek äckelfilm!

jag fick scary movie-hybris och hyrde australiensiska filmen "morden i wolf creek" på ICA väst i floggan. quentin tarantino hade tyckt om filmen å han är ju bra så då borde detta vara en bra film tänkte jag ointelligent.. baaaad idea!
jag brukar tycka det är lite kul med skräckfilmer iband. så länge jag har en kudde i beredskap att gömma mig bakom om det blir för läskigt.. denna gång räckte det inte med kudde kan jag säga. inte ens kombinerat med en kopp te.
fy f-n vilken obehaglig film!
jag måste typ stänga av filmen (inte ens typ, jag MÅSTE stänga av!) pga av alla obehagligheter.

kort sammanfattning: tre packpackande ungdomars bil vägrar starta ute in the middle of nowhere och snart kommer ngn slags hillbilly och erbjuder lift bort till sig där han kan laga deras bil. sen börjar vidrigheterna. han är ett helt totlat stört monster som satt i system att lura med sig folk och sedan tortera och döda dem på diverse sätt.. jag började ganska snabbt inse att det var en pretty korkad idé att hyra denna filmen men eftersom jag betalat hela 25 kronor så tänkte jag att jag skulle uthärda. det gick i 10 minuter och sedan stängde jag helt sonika av eländet för att inte utveckla stark fobi för australiska hillbillies i rutig skjorta.

..men jag måste ju ändå få veta hur det hela slutade så jag drack resten av téet, hämtade en till kudde och tvingade rumskompis åsa att sitta med i soffan för att sedan snabbspola genom resten av filmen.
det gick väl som väntat. inte så bra mao..

bortsett från att jag avskydde filmen måste jag säga att den gjorde sitt jobb och skrämdes ganska effektivt. han som spelade psycho-killern borde få en oscar för sitt framförande. undrar om folk springer när de ser honom på gatorna? jag skulle lätt gjort det!en talande bild från filmen. ungefär så här trevligt var det, fast oftast värre..

/ia, som nu tycker att sliskiga och menlösa romantiska komedier känns ganska lockande

låt: and you will know us by the trail of dead - worlds apart
australiensisk grupp.. passar bra här.

UAS 4,5 dl blod rikare..


nu har jag varit hos vampyrerna på UAS. de tog nästan en halvliter blod. för detta fick jag en t-shirt med ett hjärta. det står  "blodgivare ger med hjärtat" på den. dessutom fick jag en kopp choklad och en jättegod renklämma. ett vinnande koncept!
och de där decilitrarna blod mår jag fint utan. dessutom fick jag en karta järntabletter så jag är snart som ny!
..fast jag blev anklagad för att ha besvärliga vener.. är väl inte mitt fel att sjuksköterskorna väljer  högerarmen heller. hade de tagit vänster så hade de fått se på finfin ven!


 här går man in. det finns två fula ankskuplturer i entrén men om man vågar sig förbi dem så hägrar gratis mackor och hälsokontroll av blodet på köpet. alla borde ge blod.

/ia, live and kicking

låt: U2 - sunday bloody sunday
halvfina hägringar

Har äntligen hittat sovjets nationalsång igen. Hahahoho. Så nu kommer jag gå och nynna "Stackars negerslav, hans kön skaa vårta ge" hela kvällen. På bubblare.se fanns även en massa andra roliga videoklipp som är värda att se om man vill skratta lite vilket man ofta vill. 

Nu ska jag ta en promenad till tvättstugan. På återseende.

/H 

chickenpox

I'm from Barcelona har en jättesöt sång om vattkoppor som, logiskt nog, heter Chickenpox och går typ såhär: "You can't have it once you've had it". Dagens musiktipsi från Djäknegatan. Nu vet jag inte vad jag ska nedladda. 

Är seg som vanligt, måste få lite energi nu till skolan sätter igång igen. Men min helg är ganska planerad redan och inkluderar inga studier. Vill ha pengar, kläder, skor, fest, mat. På tal om mat borde jag handla. Man kanske skulle orka med en cykeltur till Willys senare idag. Är fri från nollning vilket känns skönt.  

/Helga, som redan haft vattkoppor


love the DJ

Sista utgången på Bryggan igår (idag är det visst bartömning, något jag inte skulle orka med ens om någon annan tömde flaskorna åt mig) och vi hittade ett sånt riktigt gott dansgolv med en DJ som verkade ha stulit mitt mp3-arkiv. Bland annat spelades The Smiths, Håkanbråkan, Pulp, Marit, The Knife, The Clash, Broder Daniel, Popsicle. Enda nackdelen med att en bra låt följdes av en annan var att man aldrig fick vila, gårdagens utekväll var alltså ett riktigt träningspass. Idag är jag trött. Att jag sovit max tre ynka timmar gör inte saken bättre. I kväll orkar jag nog inte mer än att sitta i min soffa och titta på en blå gin-och tonicburk.


85060-137

Bye bye Bryggan!


Förresten har visst Velocity ersatts med en ny indieklubb på ÖG, typ samma koncept om jag förstått saken rätt. Så riktigt trevligt. Som om inte det var nog så spelar I'm from Barcelona på Velvet på lördag. Uppsalas nationer är bäst helt enkelt.  

 Undrar hur många av medlemmarna i I'm from Barcelona som får plats på scenen?

/Helga, paus i dammsugningen för vätskeintag (cola!)


lollapalooza

här är några av banden som spelade på lollapalooza i chicago.
från vänster: death cab for cutie, sonic youth, ryan adams, panic! at the disco, flaming lips och feist (som f.ö är väldigt lik nelly furtado på denna bilden..)

hade verkligen inte varit fel att varit där.. men det blev inte minsta lilla ynka festival för mig i år. om man inte räknar popaganda där vi var i några timmar och frös ihjäl.

/ia

låt: sonic youth - teenage riot

bloggtillpiffning nästa..

vi har just kommit på att vår ynka blogg inte är komplett. vi har ingen såndär pres-grej med liten bild uppe i ena hönet som andra blogg.se:are har. det ska vi göra ngt åt. när vi råkar befinna oss på samma ställe samtidigt OCH har en bild där båda ser normala ut. tror ingen av oss vill offra sig och vara ful på bilden. iaf inte jag. jag har nämligen var inne i en fotosvacka och blivit mor or less ful på ca 95% av alla bilder den senaste månaden. det är deprimerande.här är den minst fula bilden på oss jag hittade. oftast är det personen till vänster (dvs jag) som förstör det hela. denna bilden togs dock togs i våras och min stora fotosvacka hade då inte kommit igång ordentligt.

/ia, leg bildförstörare

låt: cobra starship - snakes on a plane
very aktuell låt..

sömnsjukan

Jag sov 13 timmar i natt. Sjukt sjukt sjukt. Har inte riktigt vaknat än. Som tur var visade sig katterna vara lika utmattade som jag. Var nog en härlig syn att se oss tre klockan tolv "i morse": jag låg på diagonalen (ah, äntligen en stoor säng efter att ha klämt ihop mig i en 90-säng hela sommaren= lycka!), Alva utsträckt till sin full längd vid fotändan och Zorro på rygg på golvet med tassarna i vädret. Men skönt var det. Nu bakar jag kladdkakemuffins. Ska försöka låta bli att bränna dem också. Sen borde jag gå ut och pumpa min nyinköpta (loppis) cykel för att se om det är punka på den eller ej.

Snark.
/halvsovande Helga


no bankartoperation today. dammit!

(2 timmar senare..)

nu är jag tillbaka och jag är MYCKET missnöjd. jag och åsa hade klätt på oss våra blåa outfits, hoppat i dom orangea plasttoflorna modell ugli, satt badmössorna på huvudet och suttit och väntat på att patienten skulle sövas i nästan en timme när en syrra kom med meddelandet att patienten inte låg bra i narkosen och operationen fick ställas in pga höga risker. *gaaaah*
detta var dessutom tydligen detta väldigt ovanligt. hade hänt 2 gånger tidigare under de senaste åren och givetvis råkar vi ut för det ändå... dumma patient som inte kan sövas ordentligt!
okej, stackars patient också.. han vaknar upp och undrar hur operationen gått och får beskedet att den inte genomförts och att han får vänta ett tag till. det enda han fått är illamående efter narkosen. hoooraaaay.

85060-129

detta blev jag alltså snuvad på. morr.
okej, möjligen liiiite mindre blod eftersom det var en titthålsoperation. eller SKULLE ha varit en titthålsoperation iaf.

/ia, bitter igen.

låt: the bravery - open heart surgery

operationsväntan

sitter här och väntar på att operatinekoordiantorn ska ringa så jag och åsa kan sticka till samariterhemmet och sätta på oss det very snygga operationskläderna, komplett med typ duschmössa och gröna plastskor. that´s hot.
vi ska få vara med på en bankartoperation (= tajta till ledkapseln i axel så den inte hoppar ur led hela tiden). dock är det artroskopisk operation så operatören går in i  leden via tre små hål = vi får se det mesta via skärm. lite synd. det är väldigt intressant att få kolla i öppna leder .. oj. nu ringde hon! dax att sticka!

brb. ia

front mot lämmeltåg

Jag har upptäckt att man ju kan kolla sketcher med Varanteatern på youtube.com. Och i och med detta känns det som de eventuella planerna på att göra något vettigt idag helt plötsligt försvann. Men det gör inget, jag känner mig ändå allmänt sunkig och har mensvärk from hell. Och klockan är bara 11 men jag har redan varit på Komvux, så nu förstår jag mycket mer.

Måste bara lägga in en bild på min älskling, egyptologen Ted Borg:/Helga, som nu ska kolla in sketchen "Svartpensionär"

jobbansökan

Hej!

Jag skulle behöva ett extrajobb så jag har råd att gå i terapi vilket jag verkligen måste. Det får inte vara alltför krävande då jag har en del att göra i skolan och vill hinna med att ha ett liv i övrigt också. Helst inte på helgerna (åtminstone inte för tidiga morgnar eller sena kvällar) för då vill jag hellre skutta runt på nationer. Och på vardagskvällarna föredrar jag att datanörda, se viktiga tv-program eller läsa alla dessa böcker jag planerat att läsa nån gång så det passar inte heller bra. Det bästa skulle vara om jag helt enkelt bara kan komma dit när jag vill. Helst bra betalt också för då behöver jag inte jobba så mycket. Jag orkar inte anstränga mig och ringa runt till ställen så det skulle vara enklast om någon bara erbjöd mig arbete. Jag vill inte hålla på med något tråkigt och monotont, men heller inte alltför händelserikt. Ska jag vara ärlig har jag inte lust att jobba alls. Jag är gnällig och ganska lat. Snälla, anställ mig./ Helga, arbetsskygg men snart alltför fattig..

svenska proggklassiker

När far och mor är döda
och våra släktingar har ta'tt gift
och alla våra vänner valt sig själva
och vårare lärare och fröknar har gått och dränkt sig med varann
och nu när sömntabletterna har slutat hjälpa
och när vår präst från konfirmationen står och pekar i det blå
och ingen fattar om han visar vägen eller känner vilket håll vinden blåser på

Då kommer halta Lotta hem till mig med rösten fylld av gråt och säger
Vem i hela världen kan man lita på?

Och när John och Yoko Lennon har gått på psykoanalys
och Robert Zimmerman flytt till landet med miljonerna
och Marlin Monroe tappat taget och Greta Garbo har blivit ful
och man försöker muta oss med bilder av visionerna
och när prinsar och presidenter ljuger medvetet ikapp
och när dom som skulle säga sanningen, börjar ta tillbaka vad de redan sagt

Då kommer lille Gerald hem till mig och häver sig på tå och säger
Vem i hela världen kan man lita på?

Krevaderna har tystnat och kriget har tagit slut
ensam sitter kaparen vid kanonerna
och över gyttjefyllda gravar ligger luften tung av krut
han fingrar lite tankspritt på patronerna
och när han tittar sig i spegeln
har den rämnat mitt i tu
och mellan halvorna mellan av hans ansikte
kilar råttorna in och ut

Då kommer mor Maria krypande
hennes ögon är så blå när hon säger
Vem i hela världen kan man lita på?

Vem kan man lita på? - Hoola Bandoola Band

/H

farthinder, konsumkort och nypon

Jag är inte alls på särskilt bra humör. Försökte somna om för att det skulle gå över, men det gick inte. Dessutom tror jag att jag har börjat med en ny vana: att må skitilla dagen efter. Det är väl meningen att man ska sluta med sånt här osunt leverne när man är så gammal som jag är. Alla nollor kommer ge mig åldersnoja. Dessutom känner jag mig bitter. Nu ska jag formatera om hårddisken


/H (men det var i alla fall roligt på Bryggan igår, trots att inte en enda person frågade oss om vad vi pluggade. Vi som skulle svara att vi var kursare på "Sticka och virka dig ur psykosen" vilket i sin tur förklarade våra likadana koftor).


vill någon adoptera oss?

Kattungarna är stora nu. De är överallt, springer framför ens fötter och leker med allt som finns att leka med. Såå söta. Men mina stora katter är ändå bäst, hur gärna jag än vill ha en liten sån här sötnos som tuggar på mina tår.

 
Det är en omöjlighet att få båda att se söta ut på samma bild...

/H som också älskar katter

i väntan på tvätti tillsammans med psapp.

nu sitter jag här och ugglar och väntar på att tvätten ska behaga snurra klart.. helst av allt skulle jag vilja krypa ner i sängen men det är bara att glömma för tillfället. dels för att jag som sagt har tvätt på g och dels för att i tvätten så ligger mitt täcke. alltså sitter jag här. yaaay..

sympatiskt nog har p3 ett programm med psapp. psapp gör jättesöt musik och gör min tvättväntan lite uthärdligare.. intervju blandat med deras musik! de har leksaksljud med i sina låtar. hur gulligt är inte det? tex den mekaniska kycklingen brynnhilde..
låtarna har söta namn med. tiger my friend, cosy in the rocket och king kong tex.
85060-124

psapp gillar också katter. det syns på deras
hemsida (som givetvis också är söt)

jag skulle vilja ha dessa:åh. enligt mina beräkningar borde tvätti vara klar nu snart. dags att hoppa i flipflopparna och traska iväg till tvättstugan. far away from home..

/ia


bjorn's garden

Åh, jag hittade såna riktigt fina bilder på mina föräldrar utklädda till indi-och anarkistkids. Det är en konstnär/fotograf som visst heter Ulrika Minami Wärmling och som gjorde en fotoutställning som hette (och delvis fotades i) "Björns Trädgård" där mina föräldrar modellade. Så här blev det:

 85060-120

Så fint så, och det är ju inte ofta man ser sin mor i Converse. De randiga strumpbyxorna stal jag efteråt, men har nog bara använt dem en gång. De är nästan so indie it hurts./Helga, med utklädda föräldrar

smith's rosebud salve

Det är åtminstone bra väder för min rosebud-salva! Hela den heta sommaren har den bara envisats med att rinna ut så jag nu har smält gojs i locket som i sin tur knappt går att stänga. Men nu börjar det likna nåt, en bra anledning att se fram emot hösten = får fina läppar igen!

Ja, jag vet att detta ypperliga läppgrejs har hyllats på mängder av bloggar, men jag måste ändå lägga in en bild på burken jag nästan jämt bär med mig.Lämplig musik till rosebud-hyllandet är Rosebud med Ryan Adams (tror dock ej han sjunger om medel som gör underverk för torra läppar, även om det hade varit sjukt roligt).

Nu har jag varit och köpt skivor och ska sätta igång att bränna nödvändiga grejer jag behöver till Uppsala i morgon. Det regnade så mycket att jag blev dyngsur trots att jag körde bil och dessutom hade paraply de ynka metrarna jag gick mellan bil-affär. Det ska bli så skönt att återse min kära lägenhet igen i morgon.

/Helga, med nyinsmorda läppar

aldrig riktigt slut

Det regnar och jag har legat kvar i sängen och läst för att slippa gå upp och åka buss. I natt drömde jag att jag hade glömt bort hur man kramades, jag liksom trodde att det var mer avancerat än det var. Men när jag vaknade märkte jag att jag visste precis hur man gör.

Den här sommaren är snart slut nu. Nu återgår jag till mitt Uppsalaliv, det är liksom ett helt annat liv. Jag måste göra något annat nästa sommar, jag kan inte vara här. Englandsresan räddade det liksom den här gången, det är sjukt att jag ska behöva bygga upp sommaren på något som innebär att jag inte är i Södertälje när jag ändå trivs här. För det gör jag. Det är bara så mycket som alltid är likadant, år efter år. Och även om jag inte vill ha ett slut så måste jag försöka reglera tiden här så att det blir mindre plågsamt, för mig och för oss.

Nu går bussen om tio minuter.

/H

snorunge som KAN sjunga!

lyssna på denna 11-åriga lilla ynka tjej som sjunger som.. well.. jag finner nästan inte ord. hon måste vara genmanipulerad! nästan lite läskigt..

america has (uppenbarligen) got talent!

/ia som inte direkt är känd för sin stora sångbegåvning men som gärna sjunger morrissey på väg hem efter nationerna. å arken med för den delen.

låt: morrissey - first of the gang to die

skivköp!

nu har jag gjort en raid på ginza.se och beställt fyra skivor för billigt pris. 79 kronor styck kostade dom. fair enough.

jag får lite dåligt samvete av att ladda hem musik från nätet. tex så har jag laddat hem hello saferide. hon är säkert fattig så jag skickar efter skivan också så hon får råd att köpa mat och husrum och kanske en ny gitarr. oj vilken skillnad för hennes ekonomi jag känner att jag gör nu!det blev två the smiths-skivor med. så min samling är nu nästan komplett. om man bortser från alla deras specialskivor då.. med 75 % gamla låtar å sedan några nya. det är lömskt av dom men eftersom dom är bra så bortser jag från det..  undrar om dom får några pengs för att jag köper deras skivor nu. typ 20 år efter deras splittring? det spelar inte så stor roll. de är säkert rikare än hello saferide iallafall..hittade även en samlingsskiva med primal scream. iofs verkar bobby gillespie och co ha en viss förkärlek för kokain, helst idragen direkt från pingisbordet, men de gör bra partymusik. hmm.. undrar om jag stöder deras missbruk nu?det var det. allt som allt blev jag 345 riksdaler fattigare..

/ia, möjlig missbruksstödjare

låt: primal scream - get your rocks off


..och så lite böcker också

De senaste dagarna har jag läst en hel del. Väldigt praktiskt att läsa tunna alternativt lättlästa böcker (på svenska!) som går fort, då hinner man ju med fler och får fler kultur-och bildningspoäng.

Först var det Den unge Werthers lidanden, en riktig klassiker alltså. Den var bra, faktiskt (trodde inte jag skulle gilla den alls efter att ha läst några sidor). Överdrivet romantisk-sorglig större delen av tiden (man får lust att säga till huvudpersonen att skärpa ihop sig och gå vidare med sitt liv!), men ändå ett bra porträtt av en intressant (och tragisk) person. Häftigt när man tänker på att den faktiskt är skriven på 1700-talet och hur mycket (särskilt känslor och tankar om psyket och sånt) som ändå är sig likt idag. Språket var inte alltför svårbegripligt och jag lärde mig det nya ordet ynkedom, vad mer kan man begära?

Sen kände jag för något lite mer lättläst (hade ju faktiskt läst två klassiker på rad, vilket är mer än jag brukar ta mig igenom på minst ett år annars), även om det boken berörde på sätt och vis var ännu värre än Werthers berömda självmord. Hittade Jag väljer livet  av  Sabine Dardenne, en av de tjejer som var kidnappade hos den belgiska pedofilen och seriemördaren Marc Dutroux där hon blev inspärrad och utsatt för massa obehagliga grejer. Hemsk, men ändå intressant.

Och nu håller jag på med en bok som jag hittade i bokhyllan här hemma: Åka buss med min syster av Rachel Simon. Författaren skriver om hur hon följer med sin utvecklingsstörda syster på det hon sysslar med om dagarna: att åka buss runtomkring i staden. Riktigt bra är den och jag småskrattar och är gråtfärdig omvartannat. Systern beskrivs på ett så fint sätt och jag känner igen henne i så många människor, både mentalt funktionshindrade och "normalbegåvade". Ska fortsätta med att läsa den nu. Har kommit på att jag oftast tycker väldigt bra om biografier, ska nog börja leta på de hyllorna nästa gång jag besöker ett bibliotek i stället för att bara kolla Hc och Vl-hyllorna (spykiatri). Upptäckte när jag jobbade i början på sommaren att det finns så sjukt mycket biografier. För att citera den yngsta och jobbigaste sommarjobbarkillen: "Jag ska skriva en biografi om hur mycket jag hatar att ställa upp alla dessa jävla biografier".


/Helga, som inte hatar biografier (åtminstone inte alla..)


att lyssna på en lördagkväll

Jaha, här sitter jag ensam framför datorn en lördagkväll och är lite sugen på att dricka öl och besöka Bryggan med Ia och Emma. Fast jag befinner mig i helt fel stad för det tyvärr. Jag är en Slöddertäljebo i en vecka till, sen drar det igång igen. Alltså tröstar jag mig med lite musik i stället. Och så föreslår jag att mina kära vänner tar lite roliga bilder och skriver ett riktigt trevligt blogginlägg om sin kväll, det första i kategorin "fest".

Lite musiktips: 

 • Kent - Mannen i den vita hatten (16 år senare)
 • The Boyfriends - Once upon (ett sånt riktigt bra band som var förband då Morrissey spelade i sthlm i våras)
 • The Streets - Don't mug yourself (när jag hör denna låt tänker jag på festande 18-åriga killar och ölstank i rummet intill)
 • We are scientists - Lousy reputation
 • Camera Obscura - Eighties fan
 • The Buggles - Video killed the radio star
 • Johnossi - There's a lot of things to do before you die
 • Bo Kaspers Orkester - I samma bil
 • Leonard Cohen - Don't go home with your hard-on
 • Saint Etienne - He's on the phone
 • Oasis - Champagne Supernova

/Helga, ganska partysugen men ändå nöjd med situationen..


vill ni se mina fötter?

Såg på platsbanken att CP söker personal:
"Centralens bar & kök i Södertälje är en krog i klassisk pubmiljö som nu söker dig som är glad, utåtriktad, ansvarsfull och stresstålig. Du har föredragsvis erfarenhet utav bartenderyrket likväl som servering. Arbetar gärna kvällar och helger och visar gärna fram fötterna. Vi ser att sökande har några års arbetserfarenhet, och är minst 18 år fyllda."

Hihi. Jag gick aldrig dit igår, hade inte alls lust. Fast det kanske hade varit kul att få se personalen visa fram sina fötter.

I stället köpte jag och Clara godis och chips i mängder och hade filmkväll. Först Tjenare Kungen, som började lite tveksamt men sen ändå var rätt charmig och med massa rolig 80-talsmusik.  Sen  såg vi Match Point, en riktigt bra film med snygga skådespelare. Trevligt. Vaknade av att de ringde från kommunen och undrade om jag orkade jobba några (=tre)  timmar vilket jag nu har gjort. Kändes nyttigt att tjäna lite pengar såhär en lördag. Och nu sitter man här och datanördar sig som vanligt..

 Snyggona Jonathan Rhys Meyers och Scarlett Johansson

/Helga


j-la billy bokhylla!

jag är SÅ jävla klantig! VARFÖR?
idag införskaffade jag en ny bokhylla. billy bokhylla från IKEA.  när jag kom hem till lägenheten satte jag igång med ihopskruvandet och medan jag klättrade runt bokhylledelarna på golvet var jag ganska nöjd med mig själv och kände mig riktigt händig. jag var nöjd med mig själv ända tills jag resta upp billy mot väggen och insåg att jag skruvat fast hyllplanen åt FEL HÅLL! *aaaaaaargh*
å för att riktigt köra situationen i botten så hade jag ju spikat på den vita delen av hyllplanen så om jag efter mycket möda och besvär vände dem så skulle det ändå massa spikhål på det vita! vittu!

nu har jag vänt alla hyllplan med spånskivedelen utåt för att kanske kunna lura någon att det är meningen att det ska vara så. det ser dock för taskigt ut.. snyft.

nu funderar jag på att ställa mig och dunka huvudet i väggen å se om det hjälper mot klantighet och förvirring. förmodligen inte.så här skulle min billy ha sett ut om jag inte vore the no 1 klantskalle.

/bitter ia

låt: pj harvey - c' mon billy

hon har säkert också haft bokhylleproblem..

the indie band for me?

Jag gjorde ett roligt test på OkCupid. Tydligen är mitt indi-band Interpol som jag aldrig lyssnat på förut. Men testet verkade pålitligt för de visade sig vara helt okej. I alla fall en låt som heter C´mere.
 Fick min far att göra testet också, han blev My Bloody Valentine. Skojigt test. Gör det själva
här!

Interpol

You scored 44% popularity, 51% maturity, 42% individuality, and 41% intensity!
What's that we spies? Is it slow hands? Why it's Interpol! Your band is cool, your band is smooth. Not even jail could stop your band! They'll make you lose your buttons and they'll make you spit with their brand of Nu-New York-new-wave. Just don't say brief things (like comparing them to Joy Division) if you want your love to be a pony! Now get out there and combat salacious removal, whatever that means...
 
/H

lugg eller inte lugg, det är frågan..

Jag kan inte bestämma mig för om jag ska klippa lugg till hösten eller inte. Det kanske låter som en liten töntgrej, men det är faktiskt skitjobbigt om man ångrar sig och ska spara ut luggen igen när man väl klippt av den. Försöker kolla hur det ser ut genom att liksom vika håret så nåt luggliknande bildas av den icke-lugg jag har (trots att jag en gång på väg hem från nation blev beskylld för att faktiskt ha lugg - och därför också vara flata, mycket logiskt!) men det funkar inte så bra. Försökte leta upp nån bild för att få bevis på att det är snyggt. Hittade endast denna...

 jag ser ju glad ut i alla fall, så jag antar att jag trivdes med det.

Men OM jag klipper lugg så bör jag inhandla en bra plattång. Med tanke på hur mitt hår beter sig så skulle luggen aldrig få ligga på plats utan hjälp. Hmm. Jaja, jag har ju lite mer tid på mig att fundera i alla fall.

/Helga med hårdilemma

jag älskar mitt meningslösa liv

Hela denna dag har spenderats i Stockholm och jag har hittat så otroligt mycket jag vill köpa, men inte anser mig ha råd med för tillfället. En grå lång kofta på JC, en svart kofta på Lindex, ett par såå söta skor på Din Sko med mera med mera. Egentligen mår jag bara dåligt av att kolla i modetidningar, postorderkataloger och gå runt i massa roliga affärer. Det finns ju så mycket jag aldrig kan få. Men men, lite köpte jag i alla fall. Billiga måndagsjeansen jag planerat köpa i ett halvår till exempel (jag är en ganska dålig impulsshoppare, ospontan som jag är), samt en lång enkel vit t-shirt på HM och ett mycket användbart diadem. Lite secondhandfynd blev det också eftersom jag hittade ett par vinterstövlar på Myrorna(otroligt varma, så jag lär ju bara kunna använda de när det är som kallast precis som mina näbbstövlar...ganska otaktiskt alltså, men de var ju billiga) och på Weekday shoppade jag förutom jeansen ett andrahandsskärp som visserligen kostade hela 60 pengar, men det var fint.

Det är alltid väldigt trevligt att bara strosa runt i Stockholm. Har ont i fötterna för det blev en massa promerande och både Biblioteksgatan och slappa ställen på Söder besöktes. Skulle inte ha något emot att bo på Söder bland alla mysiga affärer och snygga och avslappnade människor. Killarna i kofta såg jag dock såväl på Östermalm som på Södermalm. Så riktigt fint! Min favorit var han i randig t-shirt, extremt snygg kofta i perfekt passform och välanvända converse. Hmm. Ett av mina mål med kommande termin ska nog bli att hångla med kille i kofta.

Nej, nu ska jag fortsätta läsa om Werthers kärleksproblem. Den är faktiskt riktigt trevlig, dock överromantisk på ett tragiskt sätt(men det är intressant det med..). Hittade roligaste meningen när jag satt på tåget och läste idag: "Allt i denna värld går dock ut på samma ynkedom, och en människa som för andras skull och utan att det är hans egen lidelse, hans eget behov, arbetar ut sig för pengar, ära eller vad det vara må, är städse en dåre". Ynkedom - ett sånt riktigt trevligt och passande ord! Det borde jag börja använda. Undrar om det var trendigt år 1774 då boken skrevs. Haha.

Idag blir det till att citera Winnerbäck:

Det stinker från en pissoar
och jag hör hur några pratar:
”Jag älskar mitt meningslösa liv, hur är ditt liv”
och nån svarar: ”Jag är glad att bo i Stockholm”


85060-111

/Helga, som inte alls bor i Stockholm (och inte kommer jag härifrån heller, Södertälje är INTE en Stockholmsförort...men det är trevligt att det är rätt nära)


sista dagen på jobbet..

nu har jag jobbat min sista dag som rehabassistent på forsa rehab. nio veckor i sommar blev det. det ska verkligen bli superkul att komma tillbaka till uppsala men jag upptäckte att det kändes lite smått vemodigt att gå därifrån för sista gången. alla har verkligen varit jättesnälla..
..fast alla dessa ohemult tidiga morgnar kommer jag most certainly not att sakna! *burr*
det kommer kännas som värsta lyxen att ha en föreläsning vid nio nu jmf med att börja jobba kvart i sju och dessutom ha en mils resväg till jobbet. DÅ måste man upp tidigt!

nu är det sista terminen som väntar. dvs c-uppats och smärtkurs. c-uppsatsen är jag helt less på fastän vi knappt börjat skriva den ännu. det bådar inte gott.. men skriva måsteman om man vill ha ut sin legitimation. vilket jag vill.
alltså: tillbaka till ackis!

85060-110

här spenderar jag och alla andra sjuka gymnaststudenter sina dagar.

/ia

låt: nicolai dunger - something in the way


icke-existentiella frågor

I dagens samhälle där bloggberoende är den nya folksjukdomen, där jag varje dag hittar nya spännande bloggar att följa och skriver dagens fjärde inlägg i den (o)ynkaste av bloggar kan man inte låta bli att ställa sig frågorna: Varför bloggar jag? Vad är meningen med att blogga? Finns det ett liv utanför bloggandet?

Ja, varför bloggar vi egentligen? Personligen tycker jag det är skönt att skriva av mig, oavsett om det rör allmän (oftast otillåten) upprördhet över ett klädesplagg som krympt i tvätten eller lyckan över en nybakad kladdkaka. Att tipsa om bra musik, böcker, shopping och sånt är också kul. Samt så klart att hitta roliga bilder att illustrera de små inläggen med (själva bildletande är liksom en del av bloggnöjet). Egentligen spelar det ingen roll om folk läser eller inte, tror inte det är särskilt många jag känner som ens vet om bloggiadressen. Ibland är det svårt att veta vart gränsen går mellan sånt som är okej att skriva om och för privata grejer. När det gäller andras bloggar tycker jag mest om de som skriver väldigt personligt och självutlämnande, men det känns inte rätt att skriva så själv. Är nog för hemlig för det skulle jag tro, och det är nog inte alltför smart att låta hela världen ha tillgång till ens privatliv heller. Dessutom är mitt liv ganska händelselöst, så det skulle (tyvärr? eller tack och lov..?) inte bli särskilt mycket skandaler eller intressanta smaskiga historier. Men att vara lite allmänt kryptisk är rätt kul.

Man brukar säga att de som har de riktigt bra bloggarna inte har något liv utanför bloggen. Till viss del kan det säkert stämma. Allt letande efter modetips, ny musik, lämpliga bilder osv tar sin tid. Man blir nog lite nördig. Därför kanske vi ska vara glada över att "en ynka blogg" inte finns med på
bloggtoppen (där min favorit tjuvlyssnat.se ligger etta) än. Vi (eller åtminstone jag) är tillräckligt nördiga ändå.

/bloggfilosoferande Helga

sunsilk mirakelmedel

Har varit nere på stan en sväng och inhandlat en livsnödvändig produkt för mitt hår som inte varit lockigt på säkert en vecka. Mkt irriterande är det att de på de flesta affärerna bara har schampot och balsamet och inte den praktiska leave-in-krämen som mitt hår är beroende av (har köpt nåt dyrt frisörgrejs nån gång, men sunsilks är precis lika bra!). Men nu hittade jag det på Åhléns, till det ynka extrapriset av 19 kronor (i stället för 35 som det skulle kostat annars). Helt perfekt alltså!

för hår som inte vill locka sig snyggt

Sen gick jag in på det "nya" biblioteket som jag själv varit med och byggt upp, hmm, eller åtminstone satt upp böcker i hyllorna på. Riktigt fint var det. Lånade en bok av lillasyster i lånedisken (södertälje stadsbibliotek är nästan ett familjeföretag, alla utom bror har jobbat där nu..), det blev en klassiker: Den unge Werthers lidanden av Johann Wolfgang von Goethe. Har äntligen tagit mig igenom På drift nu och kände mig inte alls särskilt nöjd. Men, nu är det över!

/H

listigt

Ibland är det kul med listor. När man vill blogga men saknar fantasi till exempel. Denna var dock inte så rolig, men ändå..

Tio första:
Första bästa kompis: Linda eller Mellan-Jakob (Stor-Jakob gick på dagis och Lill-Jakob var lillebror) 
Första bil: nä, men en hel del cyklar har jag avverkat under årens lopp..
Första kärlek: hmm, jag var mest kär i djur och några lärare..
Första husdjur: kaninen mimmi, hon var argsint men söt..
Första semester: typ Gotland kanske..
Första jobb: parkarbete när jag var 15, rensade ogräs i parkerna där alkisarna hängde.
Första köpta skiva: säkert nån dålig "absolute dance" eller liknande...
Första riktiga kärlek: LuddeKudde
Första piercing: öron
Första konsert: skäms för att säga det, men troligen var det Carola på Täljefestivalen, för många år sen (till mitt försvar)

Nio sista:
Sista alkoholdrycken: öl
Sista bilfärd: från jobbet för några timmar sen..
Sista filmen du såg: everything is illuminated
Sista bubbelbadet: eh, ja, det var nog åratal sen..
Sista spelade cd: placebo - once more with feeling (rekommenderas)
Sista gången du grät: hmm..jag vet faktiskt inte, eller jo, en månad sen tror jag.
Sista måltiden: äcklig tomatfisk med stenhård potatis (dagiskost)

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar? nä
Blivit arresterad? nej
Blivit kär vid första ögonkastet? nope, sånt tror jag inte på (cynisk som jag är)
Varit på tv? haha, tydligen såg man min rygg på den urdåliga dokusåpan Masterplan en gång, huvudpersonen befann sig på Avenyn i Södertälje och jag antar att jag skulle hälsa eller ngt annat jag kommit på i mitt alkoholpåverkade tillstånd.
Fått ditt hjärta krossat? nejja..njae, nej
Sagt att du älskar någon utan att mena det? nej
Haft ett one night stand? jo
Busringt till nån? oh ja, avancerad busringning med färdiginspelade meddelanden (så man inte kunde börja skratta mitt i) och röstförvrängare..


Sju saker du har på dig:
1. ljusblå jeans med stora bruna fläckar på knäna (läckert)
2. grön t-shirt från HM
4. en sån där brun gina tricot-kofta som alla har
5. vita strumpor (wow, typ andra gången på hela sommaren som jag använder strumpor)
6. trosor
7. klocka..


Tre val:
Svart eller vit? svart
Sommar eller vinter? sommar
Choklad eller chips? choklad


Två saker att göra innan du dör.
1. sånt här vägrar jag svara på
2. av ren princip..(känns så definitivt om jag skriver nåt)


En sak du ångrar:
1. att jag inte tog med mig mp3-sladden från Uppsala

/Helga


WoW

hihi. nu har jag datanördat mig igen. får små ryck ibland då jag spelar massa world of warcraft. det är kul. i lagom dos.
har bytt server och gjort en ny gubbe. en liten warlock-tjejgnom med blått hår. är "alliance" nu (typ goda sidan) istället för "horde" (onda sidan) som tidigare och jag vet inte om det beror på sidbytet, att jag bytt server eller för att min gnom är liten och gullig men andra spelare är mycket trevligare numera än när jag var ett magiker-troll.
ett sånt rikigt roligt spel detta är. har spelat på brorsans spelkonto men när han skaffar en ny lyxdator ska jag kanske tom sträcka mig så långt i datanördigheten att jag köper ett eget spel..


worldofwarcraft.com

/ia (aka silvestris the gnome)

låt: panic! at the disco - the only difference between martyrdom and suicide is press coverage
(bra låttitel och bra låt, vad mer kan man begära..?)
fuck off!

hehe. hittade en sjukt rolig bild på people.com. skäggsmurfen heath ledger och michelle williams har uppenbarligen fått nog av paparazzi i buskagen..

85060-104
people.com

/ia (som kommer fnissa ett bra tag åt detta..)

låt: audio bullys feat. nancy sinatra - shot you down

tv-kväll och "på drift"-gnäll...

Jag är så sjukt trött idag. Ändå har jag bara jobbat fyra timmar, skönt nog. Troligen blir det inget mer jobb nu. Jag hoppas liksom att de inte ska ringa samtidigt som jag vet att jag verkligen behöver pengarna. Ja ja, jag tänker inte göra någon kraftansträngning för att få jobba några ynka timmar till i alla fall. Ska bara slappa i en vecka, läsa böcker och ha det skönt. Har typ 30 sidor kvar i "På Drift" men jag är så trött på den så jag funderar på att ge upp. Alternativt skumläsa. Den stör mig, tycker inte om att ha halvlästa böcker så även fast jag vill läsa och inte är sugen på att fortsätta med den börjar jag inte på någon ny bok just för att jag måste läsa ut den först. Den är inte dålig, bara händelselös och intresserar mig inte. Kultbok eller ej, lite överskattad tycker jag nog att den är. Och kom inte och påstå att det är "en killbok" (vilket jag har hört från folk)...man ska inte generalisera, genusmedvetenhet är viktigt. Haha, nu låter jag snart som en radikalfeminist men det är irriterande när folk säger sånt, som t.ex. på tåget för några dagar sen när en kille frågade sin farmor/mormor om hans tjejkusin hade dator och hon sa "nej, hon är ju tjej, hon gillar nog inte datorer". Så ynka!!).

I kväll ska jag fira med lite tv-tittande. Har inte tittat på tv på länge nu, inte följt ett enda program på hela sommaren tror jag. Tittar egentligen mest på tv när andra gör det, som en social grej liksom. Har också jättesvårt för att sätta mig och titta på film själv vilket är synd för det finns ju så många bra filmer. Men jag vill inte slösa bort mitt liv på sånt som inte är jättebra. Då sitter jag vid datorn i stället, det är ju väldigt utvecklande...hmm. I alla fall, hoppas det går något bra på tv. Ska kanske baka kladdkaka också, är sjukt sugen på choklad.

Här är
dagens nyhet på aftonbladet.se.

/´Helga, det mänskliga exemplaret..

stones taught me to fly

Läste nyss vår förstklassiga blogg och blev påmind om att jag också borde boka in ett tandläkarbesök. Grr. Har tänkt att jag ska göra det hela sommaren eftersom jag hade tandvärk ett tag, men sen bestämde jag mig för att vänta till Uppsala eftersom det kan vara bra att skaffa sig vanan och ha en tandläkare där jag bor. Men om jag känner mig själv rätt kommer det inte bli av. Det var åratal sen jag var hos tandläkaren. Kommer inte våga gå dit eftersom jag skäms över att jag inte varit där på länge. Och så kommer jag ha tandsten from hell och typ behöva sövas innan de ska skrapa bort den för de kommer få ta till extra starka vapen för att få bort den. Oops. Mitt undvikande av tandläkarbesök pga den för höga kostnaden har visst gett mig tandläkarskräck, det har jag aldrig haft förut. Jobbigt.

Idag har jag jobbat hela åtta timmar, för ovanlighetens skull (brukar ha lyxdagar på fyra eller sex timmar). Sen har jag kollat secondhand med Sofia som skulle fixa 60-talskläder till nån slags temafest på CP på fredag. Handlade en söt turkos klänning i thaisiden för ynka 20 kronor. Nu har jag iaf något att ha på mig om jag nu mot förmodan skulle gå dit. Har ingen lust alls med att gå ut i den här stan faktiskt. Nu har jag nog för höga förväntningar på nationslivet i Uppsala och kommer bli helt besviken första gången jag går ut och märker att allt egentligen är likadant överallt. Läste på ÖG:s hemsida att de visst har en ny liveklubb i alla fall med premiär den 1 september. Om det bara är bra musik så låter det ju helt okej.

Jag funderar på att måla mina naglar. Det kan ju vara snyggt. Eller också inte. Målade tånaglar ser rätt fräscht ut på sommaren, men nu har det regnat två dar på rad och det känns som om bästa sommaren på år och dag är på väg att lida mot sitt slut.

Kollade även på lite "vanliga" icke-begagnade kläder i Skärholmen och insåg att jag vill ha massamassa saker vilket alltid är lika jobbigt när man känner sig fattig som vanligt. Ska åtminstone köpa ett par svarta cheap mondays eller liknande. Och så helst ett par jeans till. Lite hösttröjor, för det har jag inte. Hmm. Basplagg, typ t-shirts och linnen och sånt, att kunna matcha till halsband och scarfar. På torsdag eller fredag blir det en resa till hufvudstaden tror jag. Jag är värd lite nya kläder åtminstone


billiga måndagsjeans ska jag köpa mig, de jag har tycker jag så mycket om trots att de är riktigt långkalsongstajta (det enda jag inte gillar med dem är hålet jag har på knät efter en cykelolycka på väg till Flogsta en natt i vintras...)

   en sån riktigt söt klänning från asos                                                      
 fin kofta, också denna från asos. Lite roligt att den är nästan exakt likadan som den jag hade då jag jobbade på Arlanda...och vi som hela tiden gnällde på att vi inte fick kavajer som de fast anställda, egentligen var ju koftan mycket sötare (dock ramlade knapparna av hela tiden vilket de förhoppningsvis ej gör på denna).


"Stones taught me to fly
Love, it taught me to lie
Life, it taught me to die
So it's not hard to fall
When you float like a cannonball"


Damien Rice - Cannonball


/
shoppingsugen Helga


tandläkare och dr hauschka.

nu har jag varit på det årliga tandläkarbesöket. eller tandhygienistbesöket åtminstone. jag fick ligga i den sedvanliga obekväma tandläkarstolen och bli nedhissad tills fötterna i princip pekade upp mot taket och jag trodde allt blod skulle samlas i huvudet. sedan fick jag ha en ytterst obekväm och kantig grej i munnen medans röntgenbilderna togs och efter det petade tandhygieneisten med en spetsig sak i mina tänder. för detta fick jag betala 416 riksdaler l:/
jag veeet att tänder är viktiga saker men det smärtar lite att betala massa pengar och så är det ändå inget nytt som hittas. har haft två små "nästan-hål" som sett likadana ut de senaste tre besöken. för små för att lagas men de finns där = dessa dyra röntgenbilder måste tas vart 1,5e år eller vad det nu var. klart jag är glad att "nästan-hålen" inte utvecklats till hål. men snyft, jag låg och ändå och fantiserade om allt 416 kronor hade räckt till medan mina tänder blev genomrotade.
ett par jeans på H&M tex. eller två partykvällar på väl vald nation. eller några cd-skivor.


som tröst köpte jag en dr hauschka rengöringsmjölk som kompis till ansiktskrämen jag redan har därifrån. älskar ansiktskrämen och tänkte att då borde ju rengöringsmjölken vara bra den med. det borde den vara vid tanke på priset!  provtestade den så fort jag kom hem idag och den verkade mycket trevlig. blev inte helt fnösketorr utan jag inbillade mig att jag nästan skulle klarat mig utan ansiktskräm efteråt, iaf nån gång i nödfall. bra!/ia (som idag betalat pengar för att plågas)

låt: the magnetic fields - papa was a rodeo


svartsjuka

I'm coming out of my cage
And I've been doing just fine

Gotta gotta be down
Because I want it all
It started out with a kiss
How did it end up like this?
It was only a kiss
It was only a kiss

Now I'm falling asleep
And she's calling a cab
While he's having a smoke
And she's taking a drag

Now they're going to bed
And my stomach is sick
And it's all in my head
But she's touching his chest now
He takes off her dress now
Let me go

And I just can't look
It's killing me
And taking control

Jealousy
Turning saints into the sea
Swimming through sick lullabies
Choking on your alibis
But it's just the price I pay
Destiny is calling me
Open up my eager eyes
Cus I´m Mr. Brightside


/The Killers - Mr Brightsidedu har rock'n'roll i dina bröst

Det blev Lars Winnerbäck på Zinkensdamms IP i lördags kväll. Och det var underbart, som väntat. Man kan alltid lita på Lasse, han är ett säkert konsert-kort. Skönt när man känner igen nästan alla låtar och kan skutta runt och sjunga med. Även om publiken där vi stod var ganska trist och typ bara hört låtarna från senaste skivan, jag och syster Clara höll ställningarna i alla fall...detta inkluderade att trampa folk på tårna och skrika stackaren som stod framför i örat men sånt får man tåla när man är på konsert, tycker jag i alla fall!).

Här är mina live-favoriter från lördagens konsert (utan inbördes ordning, sånt går ju inte)

* Elden (alltid grym live)
* Kom änglar (åhh)
* Hugger i sten (allsång på skansen-varning)
* Sen du var här (drog igång konserten)
* Söndermarken (imponerandes av de som kunde sjunga med i hela texten)
* Du hade tid (så fin)

Och så en låt som jag gärna skulle hört, som jag "upptäckte" vid förra årets Skansen-konsert:

*Av ingens frö

Du blommar upp av ingens frö i värme varm som slask och snö
Du torkar tår av ingens tröst och lyssnar tyst till ingens röst
Du har rock `n´ roll i dina bröst, du har blues i dina lår, du har visor i ditt hår och poesi i dina sår
Men nu syns daggen tydlig mot din ögonfrans igen, du vinglar bakfull hem till väggar utan svar
Ditt glamourösa hopp om lyckovärld i skymningen blev en bitter vandring hem i singular
Du har sett drömmar rasa ner och du vet hur munnar ler
Dom älskar gärna det dom ser men dom skräms bort om det finns mer
Men du är van vid folks manér och från din vagga till din grav är du den vilsna världens slav,
du är en tår i svarta hav/Helga hjärta Lasse

85060-99

falling and laughing

jag har rotat på en gammal låt jag inte lyssnat på länge. ett trevligt återseende. har så mycket nytt att lyssna på nu så jag glömmer bort de gamla låtarna. så dåligt eg. dom är ju fortfarande bra.

..sådana saker bör inte ske med vänner. vänner uppskattar nog inte att stoppas ner i en mapp för artister som börjar på "O" för att sedan plockas fram när man känner för det.

låten som givit upphov till dessa filosofiska tankar är "indieklassikern" falling and laughing med orange juice.
finns faktiskt en indieklubb på debaser som heter just "falling and laughing". nice.ciao (oj, ebbakomplex)
/ia

låt: the go-betweens - lee remick
greys anatomy.greys anatomy är en sån riktigt bra serie! som jag inte kan se i uppsala pga brist på kanal 5. det är deprimerande.

plus
underhållande. massa dramatik och intriger.
snygg. alla är snygga. utom patienterna kanske. men de antingen dör eller blir botade och lämnar sjukhuset, så snygghetsgrad verkar kvitta..
cool. tjejerna i serien är inte bara sjuka sköterskor som ska beundra de manliga kirurgerna utan de cuttar själva! det är bra. de flesta läkarstudenterna ÄR faktiskt av kvinnligt kön these days.

minus
orealistisk. sådär mycket dramatik och intriger är det INTE på sjukhus! å inte är alla sådär snygga heller :/ fast hade man gjort serien realistisk hade väl ingen velat se den. så ynkigt egentligen.
cool. man känner att man borde bli kirurg. vilket inte kommer hända. dessutom skulle jag bli en usel kirurg så virrig som jag är, inte alls så där coolt duktig som alla i serien envisas med att vara.

nä, strunt i minussidorna. detta är det bästa som har kommit från USA på länge.

/ia, inte ett dugg kirurgisk. mera sjukt gymnastisk.

låt: psapp - cosy in the rocket

varanteatern

varanteatern är ca det roligaste man kan kolla på these days. åtminstone när man är bakis. vilket händer.. fast man ska nog ha en speciell sorts humor. konstig humor. vilket man gärna har dagen efter kvällen före..

85060-96
kreml high

några djupa varanteatern-citat:

 • oj, oj, oj. han lägger bajs i maten. aj, aj knut. det som såg så bra ut.
 •  man kan bara fantisera vad de inbjuder till..
 • siegtuna, en sån riktigt god skola.
 • and eventually the dolphins will die.. in alphabetical order. domino, followed by flipper and  their leader, colin nutley.
 • men nu har jag läst på komvux, så nu förstår jag.
 • tjena. det är E.T. skulle jag pulla dig ikväll, eller..?
 • knarket. den vita drogen.
 • men dom svälter ju. varför ger dom bort frukten?
/ia.

låt: guillemots - who left the lights off, baby?

urban outfitters!

yaaaaay! urban outfitters ska öppna på biblioteksgatan i sthlm! det bästa som hänt sthlms affärsutbud på länge!
brukar kolla in deras hemsida ibland och dreggla över utbudet. så himla mycket snyggt!
här är några av grejerna jag tyckte var extra fina..


www.urbanoutfitters.com

/ia (som börjar längta mer och mer till hösten av mestadels ytliga skäl)

låt: wolf parade - dear sons and daughters of hungry ghostspetter och hans fyra getter II

jag måste bara publicera en bild på den mkt bra boken min vördade kollega skrev om i förra inlägget.

85060-89

/ia

låt: gioacchino rossini - william tell overture


petter och hans fyra getter

I sin stuga bodde Petter, med en katt och fyra getter.
Första geten hette Röd, den åt bara smör och bröd.
Andra geten hette Blå, den var starkare än två.
Tredje geten hette Gul, den var julbock varje jul.
Fjärde geten hette Vit, den var känd för sin aptit.

Hela dagen måste Petter valla sina fyra getter. 
Röd och Blå och Gul och Vit sprang i skogen hit och dit.
Mitt i skogen i en sten, bodde trollet Ludenben.
Ludenben var alltid arg, alltid hungrig som en varg.
Petters getter åt han opp, Fastän Petter ropa stopp.
Hem till stugan gick då Petter med sin katt men utan getter.

Många tårar fällde han, Murre Svart gick av och an.
Men i stenen Ludenben gned sin mage log och sken.
Då sa Murre Svart till Petter: "Jag ska rädda våra getter.
Röd och Blå och Gul och Vit ska jag genast hämta hit."
Murre Svart sprang fort som blixten tills han mötte vännen Sixten.
Båda skrämde Ludenben, så han råkade i sken.
 
Utför berget ramla´trollet och gick sönder helt och hållet.
Murre Svart är bra att ha sade alla getterna.
Ludenben fick ont i magen. Hela natten, hela dagen.
Men i stugan trallar Petter, Murre Svart och fyra getter

Åh, jag kan den nästan fortfarande utantill. Men detta är inget boktips, även om jag är ett stort fan av Petters getter. Jag är också väldigt sugen på en beställning från kära HM precis som min bloggkollega har gjort. Men jag tror det får bli lite live-shopping senare i sommar i stället. Ska också satsa på basplagg så jag får chans att använda alla mina halsband, örhängen och scarfar. Inte för att man orkar på vardagar, men ändå. Sen har jag lust med en Asos-beställning också, även fast pengarna inte direkt har rullat in i sommar.

Idag är det fredag, men det är en arbetande helg så det känns inte särskilt skönt. Snart ska jag i alla fall promenera ner till CP (som i det här fallet inte är en förkortning för Cerebral Pares utan för Centralens Pub eller ngt sånt vilket i sin tur också är helt ologiskt eftersom stället faktiskt inte heter så utan Centralens Bar&Kök) för att äta lite mat och dricka en öl. Jag har inte druckit öl sen England (om man bortser från nån halväcklig sak på Arken) så det ska bli riktigt gott. På lördag blir det Winnerbäck-konsert ändå och det ska bli underbart. Han kan inte göra en dålig konsert eftersom varenda låt han gjort är bra.

Nu sjunger The Killers "Smile like you mean it " i bakgrunden. Mkt bra musik!

/Helga


höstshopping via H&M rowells.

nu är det augusti å därmed så gott som höst. inbillar jag mig. iaf har H&Ms höst/vinterkatalog kommit och det är ju ganska oemotståndligt att börja filosofera vad man kan tänkas behöva tills hösten, även om det för ögonblicket är cirkus 25 grader ute och solen skiner som om den hade betalt för det.

eftersom jag inte är innehavare till ngn uthärdlig vinterjacka är det prio ett. förra vintern fick jag köra med brorsans gamla skidjacka (inhandlad på jc år 2000) när temperaturen kröp under minus fem. not very snyggt. å ändå har jag inte så enorma krav på vinterjackor. den ska vara varm,se normal ut och täcka rumpan. och ha ngn färg man står ut med i flera år. för no way att jag skulle köpa ny vinterjacka varje säsong. min förra hade jag i fem år innan den fick åka till de sälla vinterjacksmarkerna. den var röd.
hittade en finfin jacka iaf. eller parkas var det visst den kallades.. uppfyller alla mina kriterier.
en annan sak jag åxå hittade i denna eminta katalog var en svart knytkofta för facila priset av 150 riksdaler. planerar att man kan ha den till det mesta. svart är boring men användbart. dessutom äger jag knappt några svarta grejer så det är på tiden antar jag.. inte lika nödvändigt som en vinterjacka men om jag ändå ska betala massa frakt är det lika bra att köra på!

när jag ändå är igång så får det bli ett linne med. eller varför inte två? har dåligt med normala linnen. sådana man ska massvis av i garderoben. vilket jag absolut inte har. har ganska mycket kläder men inga basgrejer som man faktiskt har nytta av. ynkigt.  vad tänker jag eg när jag shoppar? nåja, nu ska det bli bot och bättring på basfronten! titta så förståndigt!
vilken.. hmm.. färglös shopping detta blir. men det är nog precis vad en ia i dagens samhälle behöver. kan ju lltid pigga upp eländet med en eller annan scarf!

/ia (snart med en uppsättning vettiga kläder i garderoben.

låt: regina spector - fidelity

everything is illuminated

Denna morgon är betydligt bättre än gårdagens. Jag får låna ipod av min snälla syster så jag har underhållning på bussen. Sov gott, drömde att jag köpte godis (jelly bellys!) och hånglade. Hade även två barn, men de var söta och tysta så det störde jag mig inte så mycket på. Och idag är det fredag (vilket visserligen inte betyder så mycket då jag ska jobba hela helgen och börjar tidigare än jag gjort i veckan).

Igår såg jag en fin film, "Everything is illuminated", som bygger på boken med samma namn (eller "Allt är upplyst" in swedish) av Jonathan Safran Foer. Både bok och film rekommenderas starkt! Väldigt udda med märkliga personer och förstklassig humor (främst pga det roliga i att en av huvudpersonerna har lärt sig engelska genom ett gammalt lexikon och använder sig av ord som inte alltid passar in i situationerna..). En indifilm med långsam handling (skönt ibland) och mkt fina miljöer. Dock kom jag inte ihåg att boken var så sorglig som filmen kändes mot slutet. Missa inte den sjukt roliga potatis-scenen både i bok och film!


 Elijah Wood, stel som en docka..


  Något mkt roligt var att Eugene Hutz som spelar Alex (till hö) påminner otroligt mycket om någon i Kreml High-sketchen (Varan-teatern). Hoho. Jag saknar varan-teatern-bakis-morgnarna i Uppsala.


/Kultursnobben Helga (mkt snobbish att dra in varan-teater-referenser...)

tröstar mig med lite morrissey.

jag saknar uppsala, mina vänner och även min fyra i flogsta, studentghettot nr 1. har sex arbetsdagar kvar men sedan får det vara nog! nog med småstadsliv nu, trots att det har varit mycket mysigt att bo hemma hos världens bästa mor och far och slippa laga mat själv varenda dag.

för att trösta mig i dessa tider av uppsala-abstinens lägger jag in en bild på morrissey i hans ungdom. he´s hot! ..och faktum är att han fortfarande är rätt snygg. 47 år gammal.

85060-82

/ia.

låt: morrissey - now my heart is full

om jag hade en sladd..

Nu har jag vänt upp och ned på huset utan resultat. Misstänker starkt att någon slängt sladden. Eller sladdarna rättare sagt, det ska nämligen finnas två likadana. Är på sjukt dåligt humör. Måste muntras upp på något sätt. Jag funderar på om godis är lösningen. Choklad brukar bota det mesta (märks att jag inte brukar drabbas av några djupare svackor..).

Men i alla fall, OM jag hade haft möjlighet att fylla på mp3-spelaren så skulle den innehållit bland annat följande:

(Men wtf, inget går som jag vill idag. Cd-spelaren vägrar funka, bloggi visar bara det senaste inlägget, och nu lyckas jag inte göra såna där punkter jag gjort hundra gånger förut.)


*Lemonheads - Different drum

*Imogen Heap - Goodnight and go

*The Beatles
- I'm a believer

*David Bowie - Space oddity

*The Knife - Is it medicine?

*The Radio Dept. - The worst taste in music

*Her Space Holiday - My girlfriend's boyfriend

*Ben Folds Five - Song for the dumped

*Panic! At the disco - I write sins not tragedies

*Ballboy - Sex is boring

*Fantastic plastic machine - Electric lady land

*Leo Vene - Dearest ruin


/H, med riktigt goda musiktips en torsdagskvällhome is where you hang yourself

Morr.
Jag har kliande myggbett över hela kroppen och hittar inte sladden till mp3-spelaren.
Med andra ord är det inte alls bra.

Det finns så mycket bra musik som man aldrig hinner lyssna på, så många bra böcker man aldrig hinner läsa och så många bra filmer/tv-program man aldrig hinner se. Jag blir deprimerad.


Nu lyssnar jag på Sofia Talvik som sjunger om en rabbit.

"fix the foam upon the river
stop the falling leaves in the air
freeze the rabbit in its shiver
she's leaving"


/Helga ("åh vad det är synd om mig")


djävulen bär prada

nu ska jag åxå dra mitt strå till stacken (dra min bok till bloggen?) å säga några sanningens ord om vad jag har läst på sistone.

eftersom djävulen bär prada är very aktuell för tillfället pga att den blivit film (med meryl streep och anne hathaway f.ö) så tänkte jag att den kunde funka som reselektyr på tåget till sthlm.
well. den var väldigt.. ytlig. å chick-lit:ig. vilket ungefär är samma sak. fast den måste väl vara lite ytlig eftersom den utspelar sig på ett modemagasin..
i korta drag handlar det om andrea som just är färdig med college och som råkar få jobb som assistent till en redaktör på en stooor och känd modetidning( ett jobb alla säger att miljoner flickor skulle dööö för) trots att hon är helt ointresserad av mode. redaktören visar sig vara.. well.. gräslig. helt otroligt gräslig faktiskt. men andrea biter ihop eftersom att ha arbetat för miranda priestly (gräsliga redaktören) i ett år är en biljett till nästan vilket jobb som helst inom tidnings/modesektorn och andrea vill skriva för new york post (=fiiiin, seriös tidning).

boken handlar om andreas tid som slav till miranda priestly. med ingående beskringar om allt elände. bara att hämta kaffe till henne är förenat med livsfara..
man får veta hur det fungerar på en stor modetidning. om det som står i boken stämmer är jag inte ett dugg avundsjuk på alla flashiga modemänniskor. fast det är ju intressant att läsa hur det kan gå till, om det nu är sant alltså. hoppas inte. urk.
dessutom är det väääldigt många beskrivningar och upprabblingar av alla kläder andrea får ha på sig. istället för att skriva bruna mockabyxor så blir det bruna mockabyxor från GUCCI. märkena måste tydligen alltid rabblas upp. exempel: huvudpersonen har på sig öppna jimmy choo-skor med stilettklack, bruna mockabyxor från gucci, genomskinlig dolce&gabbana-top och en stor luis vuitton-väska i handen. väldigt irriterande i längden. okej, hon kanske inte hade just dessa kläder på sig vid ett och samma tillfälle, men vad det än var som räknades upp så lät allting falltid förrutom irtriterande dessutom fascinerande fult. hon skulle alltså jobba på en stor modetidning och klä sig som värsta white-trashbruden (en dyr sådan. but still..)
jag blir så upprörd. MOCKABYXOR!?!

vill man ha en lättläst, något irriterande bok och är intresserad av modebranschen så är denna väl lämplig. fast då får man stå ut med väldigt mycket jimmy choo-skor hit och mockabyxor från gucci dit. plus en vidrig chef som man får lust att strypa med en av hennes egna hermes-scarfar.

författaren har f.ö arbetat som assistent till anna wintour (som jag sett bära prada på front row-bilder) på vogue. uuuundrar om hon inspirerats till denna boken därifrån?/ia (gnällig bokrecensent)

låt: the pipettes - simon says

tvivelaktigt innehåll?

Kom nyss på att jag hade glömt bort ett av mina intressen: att följa indikillens liv i evighetsserien www.questionablecontent.net. Nu måste jag läsa ikapp allt jag missat. Säkert har det inte hänt så mycket (vad gäller seghet är den nästan i sunset beach-klass). Att jag ens blev fast i serien berodde på att jag bara skulle fortsätta läsa tills de hånglade och det hände aldrig. Ja ja. Indie-Marten är helt söt i alla fall./Helga, som tydligen skaffat sig ett liv i sommar eftersom hon glömt bort en viktig del av datanördandet.

uddare (?) musik

jag kan nog titulera mig som en musiknörd. inte så att jag är expert på årtal, bandhistoria å alla musikstilar som finns samt kan namedroppa till höger å vänster men jag tycker det är fantastiskt roligt att hitta nya artister/band jag inte hört förrut som visar sig vara så riktigt bra-a! lyssnar man bara på nrj, rix  eller (hemska tanke!) lugna favoriter så får man ju bara en viss sorts låtar. som spelas igen. och igen. och igen.. visst kan radiomusiken vara bra den med men det finns så otroligt mycket bra som inte spelas på radio. bortsett från P3 då. P3 är min vän.. tänk om jag bara lyssnat på radio. då hade jag gått miste om hur mycket kul som helst!

här är lite bra musik man inte hör på rix fm. tror jag åtminstone.. har iofs ej lyssnat lately :/

 • the magnetic fields - i thougt you where my boyfriend
 • bloc party - banquet
 • lemon jelly  - nice weather for ducks
 • the dillinger escape plan - pig latin
 • vashti bunyan - hidden
thats all folks. /ia
bret easton ellis - glamorama

Nu har jag äntligen läst ut Glamorama som jag påbörjade under englandstrippen. Den lästes på sitt originalspråk, något jag tydligen ska vara tacksam för efter att ha läst denna recension. Men nu ska jag alltså säga något om vad jag tyckte om innehållet och inte översättningen då jag sluppit (?) den. Jag tyckte att handlingen var ganska svår och rörig, folk konspirerade hit och dit och man visste inte riktigt vad som var verklighet och vad som inte var det. Men det kanske hör till. Mycket namedropping (i princip alla amerikanska + några brittiska A-list-kändisar från 1998 då den skrevs fanns med någonstans), den "perfekta" model/actor-världen beskrivs, en extremt ytlig och känslokall huvudperson, mycket detaljerade sex-och våldsbeskrivningar (hade nog känts ännu mer pinsamt att läsa de kapitellånga samlagsscenerna på svenska), märkliga mord och konspirationer, med mera med mera. Inte riktigt min typ av bok. Fast ändå var den rätt så bra. Språket och beskrivningen av ett sjukt ytligt och helt annorlunda liv. Måste erkänna att jag skumläste den lite i mitten, men de sista kapitlena blev plötsligt väldigt spännande.Hmm. Nu är bara frågan om jag ska fortsätta med "På drift" som jag påbörjade innan (massa spontana människor) eller satsa på något lite enklare, typ chic lit. Det blir nog det sistnämnda skulle jag tro. Jag är nämligen ganska ytlig.

/den mkt oerfarna bokrecensenten Helga


everything dies baby that's a fact

Jag har haft en riktigt skön dag. Åkt fram och tillbaka mellan Skogsbacken (förskolan) och Skogsbacken (sommarstugeskjulet) och lyssnat på Bruce Springsteen Greatest Hits (sjukt bra bilmusik!). Jobbat i fyra ynka timmar, legat på klippan och solat, klappat katter, ätit lakrits (fick kompensationsköpa eftersom någon åt upp den igår och hittade sån riktigt god pandalakrits på ICA). Nu försöker jag dock lyssna på musik vilket inte går så bra. Datorn verkar ha fått för sig att hänga sig varje gång jag vill höra en ny låt. Oerhört irriterande.

Längtar lite tills i höst för då ska jag, som alltid när det blir en ny termin, ta tag i mitt liv. Jag ska träna minst två gånger i veckan (och åter våga mig på intensivpassen), läsa massa bra och allmänbildande böcker (jaja, vet att det kommer sluta med att jag ändå sitter vid datorn som vanligt), plugga lagom mycket (det har jag varit bra på hittills), ha allmänt kul (nationer, nationer..), alltid klä mig snyggt och hitta coola secondhandgrejer som ingen annan har (suck, slutar med att jag går runt i samma gamla kläder ändå...men jag har iaf varit rätt duktig i sommar), gå i obligatoriska terapin (en ny människa ska jag bli) och för att ha råd med den skaffa mig ett extrajobb (vill inte, hur ska jag hinna med att jobba med tanke på allt jag ska göra?). Nu saknar jag Uppsala. Min sköna säng, den lånade soffan som jag knappt hann inviga innan jag sommarflyttade, en egen dator. Men mest sängen. Den är bäst.

Nu kom granntjejen och ville "titta på kattungarna". Haha. Precis som hon gjort alla somrar de senaste 7-8 åren. Den enda skillnaden är att hon blir större för varje år. Första året höll hon en kattunge i svansen och skrattade och jag var så arg att jag hade lust att strypa henne. Tur att jag inte gjorde det. I natt ska jag sova i stan, i morgon åker jag nog ut igen. Det är skönt att vara ensam. P3, en god bok och två gosiga katter duger bra som sällskap.

/Helga

lite fler ålandsbilder

Här kommer några fler bilder från vår minisemester:

 Sjuk gymnast till undsättning efter olyckan. Det ser lite grymt ut att Jenny och Ia verkar dö av skratt medan Lisa ser lidande ut.

 Såna här måste man alltid köpa när man åker båt. Mums. Dock farliga om man ska gå i felkonstruerade trappor efteråt.

 Livet på en pinne - god grillad mat på veranda.

/Helga


kosafari

Jag har tjatat om att klappa kossor länge nu. Och när jag skulle svänga ner med bilen på skogsvägen till stugan (eller skjulet, kan knappt kalla det för en stuga) stod det sju kossor i vägen. De såg ytterst förvånade ut, för att inte tala om hur förvånad jag blev. Söta var dom i alla fall, men även lite småläskiga och eftersom tjuren gick först tyckte jag det kändes säkrast att sitta kvar i bilen. De bortsprungna kossorna infångades sedan under högljutt råmande.På kvällen satt jag under ett träd med en katt i knät och en annan på bordet framför mig medan Morrissey överröstade syrsorna. Såå ljuvligt. Ska åka ut i kväll igen. Dock upptäckte jag att nån ätit upp min finska lakrits. Morr. Jag borde köpt mer, de är beroendeframkallande. Slapp jobba dubbelt idag och imorgon och blev så klart överlycklig trots att jag borde sörja mina förlorade pengar. Äh. Jag har planer på att bli rik någon gång i framtiden.85060-70 VEM har ätit upp mina såna här?
/H


absolut åland-06

har luskat fram två av de kanske inte mest hippa låtarna som vi lyssnade på åland. men där passade det utmärkt. å lite alkohol gör sitt till för att man ska uppskatta saker.. dessutom SKA man få lyssna på vad man vill. nästan.. viss musik borde ej ha existensberättigande, typ allt som bert karlsson ger/gav ut (har hört att han ska sälja sitt skivbolag marianne. gör en gert fylking och säger: ÄNTLIGEN!)

* one more time - highlands
* shanes - vem får följa dig hem

/ia

allt är nästan perfekt

Denna dag har ägnats åt bilåkande fram och tillbaka till Nykvarn med Winnerbäck på högsta volym i bilstereon. Hade nästan glömt bort hur bra han är, hur man kan känna igen sig så mycket i texterna att det finns en miljon citat att plocka. Skulle så hemskt gärna vilja gå på Stockholmskonserten men jag känner mig för fattig för det, får nöja mig med att lyssna på skivor och minnas förra sommarens Skansen-konsert. Emellan bilåkandet har jag jobbat i fyra ynka timmar. Lagom start sådär. Dessutom fanns det knappt några barn. Det är varmt och kvavt och jag tänker åka ut på landet nu när jag är tillfällig bilinnehavare. Mata brors katter, bada, läsa ut Glamorama (förhoppningsvis, har hållt på med den hur länge som helst nu känns det som). Sen kan jag koka nudlar, dricka en longdrink och sova gott mitt ute i skogen. Härligt.

Jag har nog lärt mig att gå hem
På alla sätt, från alla ställen
ensam bortåt vägen
Jag har en trogen gammal vän
som väntar mig om kvällen
som ställer upp i alla lägen

Som en apa på min rygg
som ett spöke i min hjärna
som jag aldrig riktigt kommer undan


Du har så underbara ord
Du kan le så att jag smälter
Du kan ge så jag tar åt mig
Jag skulle gärna ha ditt mod

Jag skulle gärna ha din kärlek
men jag vänder här, förlåt mig


Jag vill ha fria vägar ut
Jag vill ha kakan som jag äter
kvar på bordet hela långa livet


/Helga

åland, taxfreeshopping och fest..

här kommer mitt bidrag till ålandsresumén..
det var hur mysigt som helst sammanfattningsvis (hmm.. nu när jag har sammanfattat det hela kanske jag inte behöver skriva mera? men eftersom jag är skrivsugen så gör jag det anyway! jo då..)

vi åkte, som min bloggkollega helgea redan noterat så fint, båt. med taxfree. taxfreen var trevlig. jag köpte alkohol (laglig mängd åxå, trots att ingen kollade min biljetti) och en eau de britney spears. det känns aningens trashigt med brittan-parfym men den luktade ju helt gott enligt min mening, typ kak-aktigt och vem gillar inte kaka? well.. jag gör ju det åtminstone och jag står för min läggning.. blir en finfin partyparfym! den lagliga mängden sprit jag köpte var minttu och vanlig vodka, typ koskenkorva eller ngt annat finskt (ditvägen), och en stor flaska baileys (hemvägen). mitt ynkiga spritförråd är påfyllt!


britney spears fantasy. en sådan riktigt god parfym!

eftersom helgus redan redogjort för våra förehavanden på åland så bidrar jag med några bilder..


jenny (som vi påhälsade på åland) och hennes hamster betty. betty var en mycket social liten hamster och ville också vara med och festa på kvällarna. hon fick dock inte smaka våra minttu-drinkar utan fick nöja sig nöja sig med några sips som hon genast stoppade i kinderna.


lisa och helga på jennys veranda. där satt  vi och hade det mysigt  hela kvällen. vi ägnade oss åt grillning, klapplek (varierad framgåmg) och drinkar (eftersom dom innehöll minst tre ingredienser, isen ej inräknat, så tycker jag att man får säga drink ist för grogg som låter mkt sunkigare)
det var iofs denna veranda som lisa ramlade ner från och stukade foten, men fram tills dess var det en mycket sympatisk veranda.


alla satt still så länge att jennys sambo kunde ta ett kort på oss. observera betty som också ville vara med.


blogginnehavarna helga och ia inne på arkipelags (arkens) toaletter. tyvärr kom inte det med men det var very fina toaletter. och massa utrymme fanns det därinne. det är annat än nationernas små klaustrofobiska varianter. toaletten var nog det bästa med arken när jag tänker efter.. coverbandet var ett irritationsmoment och alla killar (med några undantag) var dryga eller white-trashiga eller både och.

..nu gör jag som dom smått skrämmande "hopplösa modenördarna" och talar för båda:
vi skulle inte ha nåt emot att åka dit en sväng till och gärna ha lite mera tid på oss. tex kolla in hoppklipporna så helge kan kamikaze-skutta ut från tolvmetersklippan medan betydligt mesigare ia nöjer sig med lägre varienter.

/ia


ålands-soundtrack

I helgen har vi besökt Jenny på Åland: beundrat finfina lägenheten, gått ut och hatat coverbandet på Arkipelag, haft en underbar solig dag på stranden, grillat och ätit på verandan, stukat fot på fyllan (obs! endast Lisa), nästan blivit nekade inträde på Arken pga Jennys skor som inte var det minsta flip-floplika utan högklackade partyskor, åkt båt, åkt buss, åkt tåg..

...samt lyssnat på dansband (lite pinsamt, men vadå..sånt kan man göra när man befinner sig utomlands) på högsta volym både i bil och under förfest. Haha. Den funkar skitbra att skråla till var man än befinner sig.

"Vem söker fånga in din blick i kväll, vem söker följa varje steg du tar?
Vem är det du ger din hand och som får följa dig hem?
Bara din närhet berusar mig kan inte slita min blick från dig
Oron den finns alltid där, finns det nå'n annan än jag
Som får följa dig hem?
Försöker med alla medel att fånga din blick i kväll.
Med alla konstens regler, jag söker din uppmärksamhet.
Jag vill följa dig hem"


/H, kommer aldrig få låten ur min hjärna..


det började med IKEA...

Vi har Ingvar Kamprad (eller kanske snarare Ikeas automatiska dataprogram som slumpar namn till deras produkter - detta har jag läst iaf, det är alltså ingen som är heltidsanställd för att hitta på fyndiga namn till möblerna!) att tacka (?) för bloggförfattarnas frekventa användning av ordet "ynka". Allt började nämligen med en Ikea-tripp då jag skulle inhandla en sänglampa och föll för "ynka lampfot". Sedan dess har ynka använts i alla sammanhang (det funkar ju jämt, kan betyda liten, dålig, billig osv..) , även ordet oynka har blivit ett av de ord jag använder oftast (kanske ska tipsa svenska akademien..).

 En ynka lampfot

/Helga

noterat ang killars hjälpsamhet

jag har gjort en observation angående killars beteende. en ganska ynka observation..
vi har kört massa gammalt skräp till tippen och där jobbar det ju en del killar/karlar/younameit som man kan fråga vad ens skräp räknas till för kategori osv..

en gång när jag följde med så hade jag korta shorts å  lite mascara på mig och fick då massa hjälp av dom anställda utan att ens egentligen behöva det.
"åhå" tänkte jag "vad trevliga och hjälpsamma dom är på detta stället".
nästa gång hade jag glasögon, hästsvans och gamla fotbolls-shorts på mig och blev typ ignorerad. ingen extrahjälp där inte..

ganska ynka att det ska vara på detta viset. hoppas att det var en ren tillfällighet å inte ngn genomgående trend i dagens samhälle. kan man inte vara lika hjälpsam mot alla skräpavlämnare?

..eller tror dom att  man är mindre kapabel att bära en gammal pinnstol till rätt container om man har korta shorts å mascara än om man har på sig fotbollshorts?

/ia med röda strumpor

helga hjärta apor

Såg en dokumentär om Biruté Galdikas, hon som studerade orangutangerna på Borneo (typ som Jane Goodall med schimpanser och Diane Fossey med gorillorna). Den handlade om hur hotade orangutangerna är idag och hur man återanpassar tillfångatagna ungar till ett fritt liv. Och de är så söta så jag dör. Jag är kär! Jag blev förälskad i en tjock orangutang som på Furuviks djurpark för x antal år sen och nu har jag suttit framför tv:n i en timme och bara stönat "guuud så söött" och funderat på att ta första bästa plan till Borneo och bli fostermamma till en liten bäbis.

Åhh, man kan typ adoptera en unge! Om jag var rik skulle jag betala de där 75 dollarna i månaden...då skulle jag även åka dit på semester. Plus åka och kolla på bergsgorillorna vilket kostar en förmögenhet.


Den här sötnosen heter Yori och är 3 år gammal.

Nu ska jag packa inför vår förhoppningsvis mkt trevliga ålandstripp. Det ska bli härligt med lite party igen. Och att få träffa Jenny så klart! Det var jättelänge sen!

/aptokig Helga


"björnen tittar argt på mig"

Alltså, jag skrattar så jag dör. Var tvungen att läsa ikapp allt jag missat på jordens roligaste sida www.tjuvlyssnat.se. Ett hett tipsi är att se upp med vad man säger så man inte hamnar där själv. Men det är befriande att se att vanliga människor är så otroligt korkade. Jag säger antagligen sånt som skulle platsa där flera gånger per dag.

/H, skrattar fortfarande..

hur man smickrar wannabe-indis

Roligaste hälsningsfrasen vid fönsterhäng på en Norrlandsgask:
"Här står ni och ser indie ut!".
Vi tog det som en komplimang, mina systrar blev förfärade och sa att de definitivt skulle tagit det som en förolämpning. Jaja, kul och lite orginellt var det i alla fall./Helga, inte så värst alternativ

kändishärmis!

Även jag blev Kirsten Dunst på celebrity style twin-sidan. Antagligen kommer folk inte se skillnad på mig och Ia i Uppsalavimmlet i höst då vi verkar ha samma coola stil. Men ser man ut som Kirsten Dunst så gör det väl inget. Tyvärr är så inte fallet vad gäller mig åtminstone. Idag är dock min klädsel allt annat än hollywoodstylad. Ett par smutsiga skönare-än-snygga-byxor, gammal noppig kofta och ett okej linne som jag dock måste dölja eftersom jag inte tittade mig i spegeln innan jag gick i morse och väl på jobbet upptäckte att det var en stor fläck mitt över bröstet. Läckert.

 
hittade en hemskt (o)lämplig kirsten-bild, till saken hör att jag har en nästan på pricken likadan bikiniöverdel som jag i lördags upptäckte inte var gjord för att bada med.

/Helga(/Kirsten/Ia??)


jag har åxå söta djur..

jag måste härmed bevisa att även jag har söta djur hemma. här håller cat stevens på att tvätta öronen på luna. så sött, så sött../ia
celebrity style twin!

http://ynr.blogthings.com/whosyourcelebritystyletwinquiz/

jag har hittat en rolig sida där man kan svara på frågor och på så sätt få ooovääärdeeelig information om vilken kändis´ klädstil ens egen är lik. more or less.  åtminstone vilken kändis klädstil som är minst olik ens egen. min var lik kirsten dunsts vilket jag är nöjd med. hon klär sig snyggt tycker jag. dock tror jag inte hon skulle sätta på sig en snorgrön klänning och silverballerinas :/
men tänk om det blivit britney spears eller mariah carey som var mest lik/minst olik enligt testet. då hade jag blivit depressionerad och känt mig tvungen att bege mig ut på ytterligare shoppingtur vilket jag alls inte har råd med efter IKEA, asos.com och allt annat krafs jag handlat lately...är det ia eller är det kirsten på bilden?

/ia som inte har något bättre för sig


livet är en fest?

En liten reflektion bara: snart har hela sommaren gått utan ett enda inlägg i denna trevliga festkategori. För min del beror det på att jag i princip inte festat sedan Uppsala, det har varit en partyfri sommar förutom några små englandsgånger då alkoholintaget bara var en bråkdel av en normal nationspartydos. Hoppas att kategorin bli full (!) av inlägg när studentlivet startar igen i höst. Försökte hitta en ynka partybild att liva upp detta tragiska inlägg med, men eftersom denna dator inte är min blev det svårt. Här är i alla fall en ölandsbild:/hon till höger på bilden

jag blir så upprörd!

...över hur hon jag idag jobbat som personlig assistent åt blir behandlad. Av både andra assistenter och av kommunen. Som om hon inte vore en människa. Saker bestäms över hennes huvud hela tiden. Folk som jobbar hos henne vägrar ta sig tid och höra vad hon vill. Det finns de som har gått och lagt sig på soffan direkt när de kommit hem till henne för att sedan bara ta tag i det allra nödvändigaste som toabesök och mat (om hon har tur). Fast hon har sagt till händer det ingenting. Några har ringt dyra samtal på hennes telefon, tagit hennes mat, suttit vid hennes dator och surfat på nätterna utan att fråga. Kommunen skiter i vilka som jobbar, gång på gång skickas nya personer och personer som inte kan svenska (och med det menar jag inget rasistiskt, men eftersom hon inte kan röra sig eller prata utan kommunicerar genom blinkningar och en tavla med alfabetet på är det extremt viktigt att man kan språket för att man ens ska kunna hjälpa henne med basbehoven för att inte tala om hur jobbigt det måste vara när det går en vecka utan att någon lyssnar på vad man har att säga, jag skulle bli galen). Semestern planeras i princip veckan innan, jag ringde i slutet på februari och sa att jag kunde jobba i sommar, när jag ringde och hörde efter hur det skulle bli i början på juni fick jag till svar att de precis börjat titta på semestrarna men jag fick inga konkreta tider förrän jag i princip hade bokat upp sommaren med annat. Idag hade hon ingen aning om vem som skulle jobba på kvällen, för hon hade inte fått något schema och de ringer inte och berättar om ändringar utan bara låter det bli en överrraskning vem som dyker upp. Framförhållning, vad är det?

Idag satt vi och pratade i fyra timmar när jag kom. Jag skrev ner allt som jag tyckte var sjukt och ska prata med kommunen. Eller åtminstone skriva ett argt brev. Jag vet att jag bara hör det hon berättar och att det alltid finns en annan sida. Det är en jättesvår situation att stå mittemellan och försöka medla. Jag vet att hon inte är världens lättaste person att ha och göra med och ofta har svårt för att acceptera nya. Jag känner mig jätteskyldig som de få gånger jag jobbat den här sommarn nästan har önskat att det ska vara som förra sommaren när jag jobbade natt, att hon ska sitta vid datorn när jag kommer och jag ska kunna plöja igenom bok efter bok i lugn och ro. Nu är det påfrestande. Jag är sjukt imponerad av människor som orkar med ett sådant jobb i flera år, jag har ju själv lust att ge upp efter en vecka. Men man känner sig åtminstone som om man gör någon nytta. Man ska väl åtminstone ha rätt till ett värdigt liv, till att någon lyssnar på en?

På timrapporten jag fyller i står till och med "objekt" och så ett nummer angett som arbetsplats. Skulle man inte bara kunna skriva hennes namn?

/Helga med Maud Olofsson-tendenser