en ynka nyårskavalkad anno 2006

här är vårt 2006 i bilder..


januari. tiger lou på v-dalas eminenta klubb velvet.

mars. förfest hos josefin och marko med dans till the corals "dreaming of you" och sedan v-dala (igen).
 
april. preklin på norrlands med tema wild life. vi var leg. hells hång.. angels. dagen efter var vi fit for fight igen och gick till ÖG med helgas fellow spykologer.

valborg i uppsala. norrlands guld är en viktig ingrediens.

maj. helga på balkongen innan velocity på ÖG. ia gör sjukt gymnastiska övningar innan bryggan. iskall pop-uganda där vi missade mew pga köldskador. sedan två bilder från bryggan igen dit vi begav oss med vår kära vän apotekstanten emma.

juni. allehanda ölandsbilder. en mkt trevlig och relativt spontan resa (enligt ynka bloggares mått)..

augusti. allehanda ålandsbilder. vi var på arken, räddade stukade fötter och smygdrack blåa burkar på båten. mkt trevligt. vi vill dit igen! (jenny? pip?)

oktober. norrlandsgask då vi blev anklagde för att vara arga medlemmar ur socialdemokraternas kvinnorförbund. vi förstår ingenting. vi var jätteglada ju. ynk.

november. halloweenfest hos sjuka gymnasten malin. ia har avancerad (typ) hemgjord frisyr och helga är tjackhora. mkt trevlig fest var det.

december. vi röker vattenpipa med persikosmakande tobak hos helga med helgas klasskompisar. det var helt gott!

nu ska vi fixa till oss innan nyårsgasken. den börjar FEM! till verket..

ia och helga

låt: hello saferide - 2006
en låt full av nyårslöften. vi ska åxå sno ihop några..

en ynka blogg önskar gott nytt år!

85060-428
från oss två till er något fler: ett sådant riktigt gott nytt år!

ia och helga, ynka bloggare.

låt: stereophonics - handbags and gladrags
vad är en gladrag egentligen?





back in the uppsal!

nu sitter jag på min "nya" skrivbordsstol och bloggar på mitt eget tangentbord (hrmm, är nog inte mitt egentligen..  vems ÄR det?)
min nya stol är ergonomisk. den har typ sluttande sits så ryggen blir så rak som möjligt vilket är ergonomiskt korrekt. dock är min rygg så van vid en ynka tax-låg stol och en ihopsjunken VÄLDIGT oergonomisk hållning vilkert har gjort den helt svag. den får jobba för fullt nu för att hållas i en korrekt position. puh. blir värsta träningspasset bara att sitta såhär vid datorn. pynka. men jag får iaf inte ont i min vänstra levator scapulae vilket var standard back in the days of låg datastol.

eh.. inser just att jag inte har ngt vettigt stt skriva. ynk åxå!
ska gå och prova klänning tills nyårsgasken i morgon. se om jag hittar ngt lämpligt att matcha den med. den är så oglammig nu. ynk.
till verket!

ciao.

ia

låt: babyshambles - sedative
lite lugnande någon?

always one foot on the ground

Jag packar upp mina julklappar och känner mig bara mer och mer nöjd. Tack snälla söta familj för alla fina saker. Nu lyssnar jag på en av skivorna jag fick, Regina Spektors "Begin to hope" (den andra var smiths-klassikern "The queen is dead" som jag bara hade i hembränd version innan). Min nya parfym luktar sjukt gott och jag har ett jättefint (och extremt o-indie) halsband på mig. Min outfit inför morgondagen känns under kontroll bortsett från skorna. Det blir nog bra med nyår. Känner mig bara inte helt förberedd och såg nu att sittningen börjar redan 17 dk. Hemskt tidigt. Får väl bli en fördrink vid fyratiden i så fall. Hmm.

Nu ska jag leka "Helga, 10 år" och rabbla upp lite fler presenter. Fick en tjock och creddig bok (Thomas Manns Bergtagen) som verkar bra, en oglammig nyårsklänning, parfym, en stavmixer, ett regnställ (förstår inte att jag överlevt i denna stad i 4,5 år utan det hittills), nya sebastian-threads till mitt hår (bästa hårprodukten), underkläder, en mysig soffpläd, örhängen och halsband, en picassoaffisch, lite penningar (råkade även ta med mig Jakobs pengar till Uppsala, snällt av mig..) och en prenumeration på Elle (för att odla min ytliga sida). Såna riktigt goda julklappar!

Fredrik Virtanen har bra årssammanfattningar i sin blogg. Hans blogg är förövrigt alltid läsvärd. Alla hans tips på bra låtar år 2006 håller jag med om.


Nu ska jag nog krypa ner i sängen igen, läsa min bok om ett läskigt mentalsjukhus på en stormig och regnig ö och känna mig som världens elakaste människa igen. Jag är så jävla dum i huvudet. Faktiskt.

/Helga

Regina Spektor - Fidelity
En helbra låt från en helbra skiva, dock verkar hon nästan kunna uppfylla A-kriterierna för schizofreni:
I hear in my mind  all these voices
I hear in my mind all these words
I hear in my mind all this music
And it breaks my heart
 


pausfågel i bloggen

Jag har inte bloggat för att jag jobbat 32 timmar i sträck. Jag hoppas att Ia har en ännu bättre anledning. Ska bara skriva en rad. Eller två. Jag fryser och borde äta någonting. Är även sjukt trött. Men lyckades faktiskt sova nästan sex timmar på jobbet, vaknade dock panikslagen några gånger och trodde att jag inte hört larmet.

I övrigt är det bra. Måste ner på stan i morgon och försöka hitta några snygga skor till nyår. Jag kan inte skriva mer om någonting faktiskt. Lider av svårartad konfusion just nu. Gah.

/Helga

Moneybrother - Dom vet ingenting om oss
från Moneybrothers svenska skiva Pengabrorsan, min sambo lyssnar på den och den låter bra, så här på håll i alla fall..

osammanhängande mellandagsblogg..

varning. denna blogg är något osammanhängande. men jag särskriver iaf inte..

jag sitter här och filosoferar över mitt cv som jag ska försöka få ihop. det känns jobbigt. jag känner mig alltid så pretto när jag ska skriva seriösa saker. jag är rätt o-pretto till min läggning så jag känner mig som att jag sitter och fejkar ihop allt.. men eftersom det är sådant språk som krävs så. ska kolla lite på mina vänners (som tog examen long time ago) cv:n och se hur man kan formulera sig. eftersom dom redan fått jobb så borde deras cv:n vara bra. typ.
måste nog vänta tills jag återkommer till muppsala innan jag kan författa ihop ett komplett cv. ska kolla mina arbetsintyg och sånt. kom just på att jag fortfarande inte fixat intyg från arbetet i somras. det är viktigt. det ska jag göra. så fort som möjligt. ynk.

hör pappa spela musik i bakgrunden. jag gav honom en egenkomponerad skiva i julklapp för att vidga hans musikvyer. det funkade finfint verkar det som eftersom han spelar den titt som tätt. både the raveonettes, winnerbäck och magnetic fields går hem!


fellow bloggkollega har fått gaskklänning till nyår. det har jag most certainly not fått. mitt enda alternativ i dagsläget är att ha min svarta klänning. som jag även hade förra nyåret. men jag äger ju typ inga glammiga klänningar. snyft. det är inget jag prioriterar när jag shoppar. jag prioriterar nike classic-skor istället. 

nu terroriserar min familj mig så här sätter jag punkt för detta inläggi. ska lägga mig och läsa lite.. har lånat en stephen king-novellsamling på forsa mini-bibliotek som jag vill läsa klart innan jag beger mig tillbaka ner till uppsala. stephen king. hmm.. o- kreddigt. å det står jag för. det är underhållande iaf.

bye for now

ia

låt: the raveonettes - the heavens
pappas favoritlåt på skivan.. 



nike classic stl 41. ynk.

har just kommit hem från en omgång mellandagsshopping. det var tre timmars kamp för överlevnad. bytet blev ett par nike classic stl 41 (hur i hela friden har jag fått så stora fötter? har jag akromegali or what?) samt en hey baberiba-dvd som jag fick på köpet. mkt nöjd är jag. behövde verkligen ett par vanliga, gångvänliga sneakers eftersom min cykel blev stuuulen och jag måste traska överallt.

sitter här med mina sneakers på fötterna. dom ser inte SÅ enorma ut faktiskt. men stl 41.. kära nån. snart är jag uppe i paris hiltons stl 43-division. snyft. ibland undrar jag om mina fötter fortfarande växer?
dumma gener! 

jaja, egentligen är detta ett ynka problem. och vem bestämde att tjejer skulle ha små minifötter egentligen? det måste vara i askungen det hela började.  hon var den enda med tillräckligt ynka fötter för att kunna ha den säkert särdeles obekväma glasskon och därmed fick hon gifta sig med prinsen (som säkert var alldeles långtråkig och dödtrist..) i och för sig så kan jag faktiskt handla skor i vanliga affärer. jag får alltid i fötterna i skorna, detär bara det att jag får satsa på stl 40  eller 41 eller så. och då är det inget att gnälla över eg. mkt värre för dem som måste handla på specialskoaffärer med miniutbud.

så nu är det färdiggnällt om min skostorlek. det finns ju iaf inget man kan göra år det hela.. gilla lägte. gilla-la-la läget osv.. (usch. nu börjar jag citera tomas ledins förskräckliga låt.. bäst att sluta innan det spårar ur helt..)

over and out.

ia

låt: flogging molly - drunken lullabies
brorsans favoritirländare som gör rolig pubmusik.




juldag...

nu är det juldag och ännu en julafton är firad. denna var lite otraditionell eftersom vi åt julmat EFTER kalle istället för innan som vi tidigare gjort i alla de år. detta berodde helt på mig. jag jobbade igår fram tills halvtre och sen var det bara till att sätta sig i bilen och köra hem till jul-kalle. men det funkade det med. nästa julafton tänker jag dock INTE jobba. fördelen med att vara en sjuk gymnast är att man inte behöver jobba helger eller sånt. 

helga med familj verkade ha lots of julgodis (bla mumsig chilitryffel som helge tillverkade i fredags och som jag nallade smet av). vi har typ inget julgodis. däremot massa kakor. jag och tomas bakade pepparkakaor i lördags. jag var omotiverad och gjorde tre pepparkakssnoppar innan jag blev påkommen och tvingad till att göra traditionella pepparkakor. nu ligger snopparna i kaklådan med de andra pepparkakorna. hehe. hoppas de läggs fram nångång när vi har gäster..


min juliga klappar bestod till stor del av böcker, filmer och musik. trevligt. det var typ sånt jag önskat mig. fick bla citizen kane-film, american psycho-bok, DVD-box med monty pythons tre filmer samt magnetic fields-skiva i form av "the charm of the highway strip". plus en hel del annat grejs. trevligt.

nu tror jag det är bud på fika snart igen. med eller utan mina specialdesignade pepparkakor.


god fortsättning! 

ia

låt: the magnetic fields - when the open road is closing in
från min nya skiva där typ alla låtar har lite väg -eller tågteman..

tänkte lägga in en käck liten bild från pepparkaksbakningen men mammas och pappas nya macintosh vägrar att samarbeta! dumma mac.. jag kan inte med dom. morr.



a very merry christmas

Nu pågår julstök för fullt här hemma, vilket innebär att de kvinnliga familjemedlemmarna fixar sig julfina medan familjefadern håller ordning på julmaten och diskar frukostdisken (vad broder Jakob gör har jag ingen aning om eftersom han parkerat sig framför datorn ända tills jag körde iväg honom därifrån). Hmm, vad ska man säga om den arbetsfördelningen? Jag och Clara ska åtminstone fixa i ordning grejs inför fikat snart. Igår gjorde vi stora mängder marsipanfigurer samt väldigt god men något misslyckad snickerskaka.

Datormusen har dåligt batteri och vägrar fungera ungefär var fjärde minut så man får grejsa om med batterierna. Mkt irriterande. En sjukt söt kattunge luktar på mitt ben just nu, ihhh..det kittlas (nu har den parkerat sig på min vad och ligger där och sniffar...tillägas bör kanske att jag sitter på knä på golvet framför datorn eftersom stolen ej får plats när det ligger en madrass här).

Nej, nu ska jag nog ta tag i något juligare än att blogga. Från mig till er alla alla - en riktigt GOD JUL!

/Helga i röd klänning, men utan tomteluva

Stockholm Norra - Vad önskar du dig för nånting i julklapp?
helt underbar låt som jag försökt ladda ner många gånger, men den verkar ej finnas i mp3-format...pappa spelade den iaf på vinylskiva nyss. Den går typ såhär: "Vad önskar du dig för nånting i julklapp? Blanka byxor av gul galon, en färgglad plastnapp, en praktisk hakklapp, några russin och en nöt, socker på din gröt?"

min teflon leeeever...

hipp hopp hurra. min teflon lever igen. jag ringde till tele2comviq och gnällde och nu jag fick min pin-kod. så bra. jga trodde för det första att kundtjänst inte skulla ha öppet pga julig helg och för det andra att de inte skulle vilja ge ut min pin-kod hur som helst men jag fick rabbla upp en massa saker och sen fick jag den. jaaaay. nu är jag glad igen och mitt blodtryck borde sjunka. men jag tänker klappa våffel och stevens anyway. dom är så söta.

over and out.

ia, fortfarande leg. klant men en glad sådan

låt: the smiths - some girls are bigger than other
stark iakttagelse av morrissey..

morr. varför går det inte att göra fet eller kursiv stil på bloggi helt plötsligt?

min teflon är döden döööd..

jag är bitter.. 
i morse när jag blev brutalt väckt av min mobil (alldeles för tidigt) så fumlade jag runt efter den och lyckades med bragden att tappa ner den bakom elementet. och eländet FASTNADE därbakom. jag fick lirka med två stycken galgar (har nu full förståelse hur svårt det måste vara för kirurgerna att operera artroskopiskt) i ungefär en kvart innan jag fick fram den och då lossnade baksidan och batteriet åkte i golv = mobilen dog. det verkligt tragiska i det hela är att jag inte kan min nya pin-kod heller så jag kan inte få liv i den igen. pin-koden ligger nånstans i uppsala och jag befinner mig 25 mil därifrån ända fram till nyår. YNKEDOOOOM!

känner mig helt handikappad. och avskärmad från omvärlden. och jag kommer säkert inte ha några vänner kvar heller efter detta.. varför ska jag alltid lyckas med sånt här? such a pity.

nu ska jag gnälla ett tag. sen är det dags att klä granen. och baka pepparkakor. och klappa våfflan och cat stevens. det ska tydligen vara blodtryckssänkande att klappa ett litet djur. och mitt blodtryck är förmodligen lite högt nu efter all min teflon-upprördhet. 

ia, leg. klant

låt: the brian jonestown massacre - in my life
passar bra efter min ofrivilliga teflon-massaker..


allt är upplyst

85060-423
rent spontant fick vi till en bild där vi råkat trassla in oss i Helgas ljusslinga, en livsfarlig julklapp från Ia.


Nu har vi haft minijul på Homogatan Djäknegatan. Vi har druckit glöggi, ätit pepparkakor och lussebullar, blivit nedhårade av lemursvans samt bytt juliga klappar.

En upplyst och oynka jul önskar en ynka blogg!

Vi tipsar även om varsin jullåt:
mike oldfield - in dulci jubilo (ia)
jussi björling - o helga natt (från gissa vem)


pokerpublik.. *yaaaawn*

ikväll har jag varit hos två kompisar i deras korridor och bakat brownie samt glott på en oändligt lång omgång poker. bakningen var trevlig och kakan blev sjukt god. jag fick dessutom slicka skålen! pokeren.. hrmm.. pokern.. var.. eh.. mindre rolig. det var sju personer som spelade. och jag. jag tyckte att jag skulle kolla på eftersom jag pinsamt nog har noll koll på hur poker går till. trots den enorma pokertrenden som funnits de senaste åren.  tänkte i min enfald att det går väl rätt snabbt att spela en omgång. typ 10 minuter eller så.. no way! dom satt över en och en halv timme och det var tydligen relativt lindrigt i sammanhanget. jag satt med den lilla pudeln doris i knäet och stirrade. det var sövande. fast doris var söt.

85060-422

nu är jag helt trött. trots att jag bara satt och glodde när de andra ansträngde sina hjärnor i pokeromgången. är förmodligen för korkad för poker. just nu är jag även för korkad för att skriva ngt vettigt så här sätter jag p.

goder natter. ia.

låt: the decemberists - the crane wife
så bra, så bra..




geriatrik och julklappar..

tjohooo! imorgon är sista seminariet och sen är jag friii! jipppiii! jag och åsa satt och förberedde oss idag. en stund. sen började vi rita hästar istället. och rottweilers. åsas såg ut som en gris. min vara endast marginellt finare. det var hur som helst roligare än att diskutera geriatriska spörsmål. det är precis som sådant vi läst om innan. stroke (neurologi, termin 4), collumfrakturer (termin 3) och kotkompression (termin 5). enda skillnaden var att patienterna är över 65 år. jaja. jag förstår poängen. det är lite skillnad mellan en 86-åring med höftfraktur jämfört med en 18-åring. dock är det inte fascinerande så man dör.

85060-421

efter seminariet ska jag investera i julklapps. det är very urgent! fattar inte varför jag alltid måste vara ute i absolut sista minuten? jag misstänker att jag inte är den enda som varje jul frågar mig själv just denna fråga heller.. vilket inte gör saken lättare direkt. det kommer förmodligen myllra av folk på stan  i morgon som panikhandlar julklapps. bäst att utrusta sig med ngn form av vapen så jag kan ta mig fram. kanske ett paraply att slå på ineffektiva medmänniskor som blockerar min framfart med..?

85060-420

ia

låt: the coral - calendars and clocks
the coral har gjort mer än bara "dreaming of you"

en sån riktigt god serie

På senare tid har jag blivit helt besatt av Martin Kellermans Rocky-serie. Den är oftast helt klockren. Tur att jag gratisprenumererar på DN och får en ny seriestrip varje dag. Dagens var sjukt träffande. Tyvärr kan jag inte hitta den nånstans, men det handlade typ om att man i princip måste vara beteendevetare för att dejta (och jag kan ju inte direkt säga att det hjälper att vara beteendevetare to be). I alla fall, väldigt bra samtidsskildring.

 beter sig lika skumt som folk gör i verkligheten...

Tre kvällar kvar på posten! Jag har inte lagat mat på jättelänge, orkar inte det när jag ska iväg så tidigt. Men jag tömmer frysen på matlådor. Hade typ fem påsar linsgryta och idag hittade jag en lyxig pajbit längst in i frysen. Det blir perfekt.

Jag har väldigt lätt för att tycka om konstiga människor, har i princip blivit helt kär i killarna på jobbet på två dagar. De är verkligen helt underbara. Den ena beter sig precis som jag när han ser något djur, det vill säga ropar typ "Hej hunden! hur är läget?". Skillnaden är bara att jag lyckas hålla tyst med såna (socialt oaccepterade) djursamtal när det är folk som kan höra i närheten. När ingen hör frågar jag katter om de är nya i området och vad de gjort idag.

Är lite trött idag. Så trött så att det slagit över och jag mest känner mig allmänt fnissig. Jobbade övertid till klockan tolv igår/i natt. Men, snart är det över!

/övertrött Helga

Johnny Cash - The little drummer boy
mysig jullåt i johnny cash-version...

var i #¤/%#&] tog snön vägen?

stapplade upp klockan sju i morse för att få tvättat lite innan jul. när jag kom utanför dörren var jag nära att stappla tillbaka till sängen i protest. snön som ramlade ner från himlen igår var typ borta!
jag blir upprörd!
värsta lömskt av snön att först snöa ner och sedan bara försvinna. skrutt-snö!

nu sitter jag och lyssnar på musik medan tvätten förhoppningsvis blir ren. det är trevligt. både med musik och ren tvätt.
borde nog gå och duscha mig själv också så även jag blir ren. sen ska jag hjälpa min roomie ta blodbrov på hennes hund. jag ska få äran att stasa av ally the hunds ben.

ally är en duktig hund. hon är utställningschampinjon (jag VET att det heter champion egentligen, jag bara väljer att bortse från det) och tävlar även i ngn svårare form av lydnad. nu ska hon få små bebivalpar. helt sjukt gulligt. jag kommer våldgästa åsas föräldrar (där ally-bally och bebisarna skall vara) hela tiden. det blir säkert smarta men helvilda små valps om de liknar ally det minsta. i helgen ska ally få träffa sin tillfälliga pojkvänshund som ska bli den stolta fadern till valparna. det blir årets action för hennes del det.


här är ally-bally i höstas när hon just vunnit ett förstapris i lydnad. både mat och en liten pokal fick hon..

over and out.

ia

låt: the shins - phantom limb
helt bra låt! åh.. jag gillar verkligen the shins!

snö? är det verkligen möjligt?

jag tror inte mina ögon. det verkar faktiskt SNÖA ute. det ligger ett centimetertjock täcke äkta snö på flogstagräsmattan utanför. amazing! det trodde jag verkligen inte att jag skulle få se innan jul. wohooo! kanske rent av en white christmas this year?

85060-417
kan detta bli verklighet denna julen?

nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra? hm? ingen är hemma utom ally-bally rottweiler och jag. jag kanske kan ta ut bally på en guidad tur i snön? undrar om hon också blir glad över det nya och förbättrade vädret?

till verket!

ia

låt: the flaming lips - free radicals
dom är så coola.. men skumma.. men coola.

fyra kvällar kvar..

Jag börjar med nedräkning inför julen nu. Fast just idag känns allt rätt okej. Jag har lyxjobbat i fyra timmar, tio minuter hemifrån. Vi städade och jag fick betald thai-lunch, sämre arbete kan man ju ha. Nu datanördar jag mig fram tills nästa jobb. Jag har verkligen ingenting att skriva, men instämmer med Little Miss Sunshine-recensionen i föregående inlägg. Det var en underbar film, befriande att få skratta så tårarna sprutade (trots att det var sorgligt). Jag älskade hela den knäppa familjen.

Som sagt, jag känner mig ganska tom i huvudet just nu. De intressanta blogginläggens tid återkommer kanske. Om det någonsin funnits en sån tid. Våra läsarsiffror har gått ned på sistone..(haha, vad löjlig jag är som bryr mig om sånt egentligen).

/Helga

Sufjan Stevens - Put the lights on the three
Sufjan har gjort en jättemysig julskiva att varva de övriga jullåtarna med, funkar säkert även för alla trångsynta indiekids som vägrar lyssna på ngt som inte kan betecknas som alternativt.


little miss sunshine



i söndags var jag och fellow bloggkollega på bio. mkt trevligt. vi såg "little miss sunshine" och den var helt underbar! den handlade i stora drag om en ganska knäpp familj som packade in sig i en gul wolkswagen minibuss, som måste springas igång, och åkte genom hela halva USA till skönhetstävlingen "little miss sunshine" som deras 7-åriga dotter dotter olive hade kommit med i. i familjen ingick heroinsnortande farfar (visste inte ens att det GICK att snorta), 15-årig nietzscheläsande son som bestämt sig för att enbart konversera med lappar tills han kommer in på flygskola, pappa med misslyckad karriär och irriterande vinnarinstinkt, supergullig dotter, suicidal gaymorbror och en relativt normal mamma som försöker hålla ihop familjen.




alla var helt knäppa men man tyckte om dem ändå, till och med den irriterande pappan som blev personlig favorit i det sjukt roliga slutet. vi skrattade så vi grät. båda två. och det är inget jag speciellt ofta gör på bio.
åh, den var så bra. en helt sorglig händelse övergick till ngt helt roligt. och så var det hela filmen. den var både sorglig och jätterolig. och det är inte det lättaste att få ihop.

så himla väl värd att se är den!
den enda nackdelen var att i trailern för filmen så spelades the flaming lips "yeah yeah yeah song" men man fick minsann inte höra den i själva filmen. falsk marknadsföring!

ia

låt: salem al fakir - dream girl
jättesööööt...

utbränd lagom till jul

Här sitter jag och försöker att inte slappna av för mycket eftersom jag snart ska ut på en trevlig cykeltur till posten. Gick upp kvart i sex i morse, fruktansvärt tidigt. Sen har jag jobbat från sju till femton, kom nyss hem och är egentligen alldeles för trött för det här. Jag klarar inte av ett liv som arbetande kvinna, jag vill vara slapp student för alltid. Tur att man har tre år kvar.

Ska inte skriva mycker mer, snart är det dags att värma på linsgrytemiddag. Någon ond typ hade sparkat av baklyset till min cykelidag, men effektiv som jag var slank jag in på Clas Ohlsson och köpte en helt ny cykelbelysning. Woho. Ska nästan bli kul att åka till Posten, då får jag ju inviga dem. Haha, här försöker man hitta positiva saker i tillvaron för att orka med märker jag. I morgon ska jag dubbeljobba igen. Sen är det skola och sen kanske jag i alla fall kan få en ynka sovmorgon.

Jag längtar till jul nu. För då får man vara ledig några dagar. Jag längtar efter att få komma hem till familjen, klappa hund och kattunge och få äta god mat och bara vara. Snart...

 den här sötnosen får jag hälsa på när jag kommer hem

/arbetsovan Helga..

Broder Daniel - Work
den här låten lyssnade jag typ på varje morgon på den tiden då jag hade ett heltidsjobb ("I gotta go to work, then hurry home, got to go to work, then hurry home. Oh every day is just the same
oh every day is just the same")

tenta om fyra timmar och fem minuter. YNK!

blä. idag har jag den väldigt oefterlängtade biomekaniktentan. vill inte. fast den tar enligt skolan max en och en halv timme att skriva och sen är det över. antingen for ever eller så åtminstone fram till omtentan. ska försöka sätta mig nu snart och göra några sista vektorsummeringar. men egentligen så har jag fortfarande ingen aning om vad jag ska plugga på. och det känns ändå inte som att detta problem beror på att jag är fullärd utan snarare att jag har slut på övningsuppgifter och gamla tentor.


detta ska jag ägna mig åt idag. ynkedom.

hur det än går på tentus så kommer jag vara bra mycket lugnare ikväll.

over and out.

ia

låt: the tough alliance - 25 years and running
jag är 23 years and most certainly NOT running. kanske borde bli ändring på den saken? hmm.. nyårslöfte typ.

sådana riktigt goda låttitlar..

detta inlägg innehåller låttitlar. det är en mycket viktig detalj som ofta blir eftersatt i låtskriverierna. ju längre låttitel desto bättre enligt min mening.. fast ok, NÅN måtta får det ändå vara.
här är några bra låttitlar. låtarna är inte så tokiga dom heller..

  • the pixies - monkey gone to heaven
  • broken social scene - late nineties bedroom rock for the missionaires
  • the shins - know your onion!
  • ballboy - i wonder if you're drunk enough to sleep with me tonight
  • devendra banhart - little yellow spider
  • marit bergman - forever doesn't live here any more
  • first floor power - allways havin' fun in front of the cam
  • [ingenting] - syster dyster
  • blonde redhead - hated because of great qualities
  • jonathan richman - i was dancing in the lesbia bar
  • the magnetic fields - a chicken with it's head cut off
  • morrissey - we hate it when our friends become successful
  • johnny boy - you are the generation who bought more shoes and you get what you deserve
  • my darling you! - pleasy don't talk to me i fall in love so easily
  • babyshambles - fuck forever
  • emma dahlqvist - filosopher on a dancefloor
  • grandaddy - skateboarding saves me twice
  • her space holiday - my girlfriend's boyfriend
  • the magnetic fields - take ecstacy with me
  • lambchop - nothing adventurous please
  • mountain goats - the bad doctor
  • the magnetic fields - two characters in search of a country song
  • panic! at the disco - the only differnece between martyrdom and suicide is press coverage
  • the smiths - bigmouth strikes again
  • psapp - cozy in the rocket
  • stereophonics - handbags and gladrags
  • the beatles - lucy in the sky with diamonds
  • yo la tengo - stockholm syndrome
  • the smiths - a rush and a push and the land is ours
magnetic fields (stephin merrit) och the smiths (morrissey) är vinnare i kategorin bra låttitlar.. hipp hopp hurra! förmodligen bidragande orsak till att jag gillar dem.


de magnetiska fälten och smithsarna.

ia, som inte får in mer biomekanik i sin hjärna och därför ägnar sig åt ganska meaningless bloggning.

låt: ballboy - donald in the bushes with a bag of glue
även ballboy är experter på roliga titlar..


bollpojkarna..

låt den rätte komma in..

 Hittade bara en otroligt rolig bild med Morrissey-kondomer. Let the right one slip in. Haha.

85060-407

/Helga

Morrissey - Let the right one slip in
självklart val, kan också tipsa lite om John Ajvide Lindqvists vampyrbok "Låt den rätte komma in"

frostig gräsmatta

Det är söndagmorgon och jag tittar ut över en frostbeklädd gräsmatta (det där lät ju poetiskt). Dessutom är himlen blå. Fast jag vill inte ha snö förrän den 23 då jag slutat slava på posten, det blir så jobbigt att cykla dit då. Just nu är jag sjukt nyfiken på vem min sambos hemmamatch är, men jag vågar inte smyga ut och titta...kanske kan skaffa mig ngt ärende till köket och därifrån få en blick in i hennes rum. Haha. Jag är ond.
Känns härligt att ha fått tillbaka internet igen. Dessutom lyckades jag fixa det nästan helt själv, fast med lite (eh, rätt mycket) hjälp från Broder Jakob (jag är även dum som bara ringer honom när jag har dataproblem, borde göra det annars också..fast jag ringer ju nästan aldrig folk i allmänhet). Nu känner jag ett enormt bloggsug. Fast att blogga om något roligt med lite talande bilder skulle ju kanske uppskattas mer. Äh, jag kör ett blogginlägg i meaningless-stilen igen.

Denna helg har nog varit den lugnaste på länge. Det känns faktiskt nästan bara positivt, jag hade ingen lust att gå ut igår trots att jag jättegärna hade velat se [ingenting] på v-dala och de alltid spelar superbra musik man kunnat dansa runt till på velvet (dessutom ända till 04!). Men jag låg och läste i tegelstenen Blonde (Joyce Carol Oates) igår kväll och är pigg och fräsch idag. Skulle nog också kunna kalla det den slappaste helgen på länge med tanke på att jag faktiskt inte varit bakis alls och borde kunnat uträtta storverk. Igår hade jag och Camilla OC-maraton igen. Det var ungefär vad jag sysslade med. Okej, jag tvättade två ynka maskiner och telefonskvallrade med Ia, men inte mer än så. Idag hade jag tänkt lyssna på musik, haha, dagens plan. Men jag har faktiskt inte lyssnat på ny musik på länge, har postenjobbat varje kväll ju och i brist på internet inte kunnat ladda ner något nytt. Hmm. Julmusik kanske skulle vara passande, men den enda jullåt jag gillar är Fairytale of New York.

Haha, hemmamatchen satt i soffan och klappade Alva. Hon bara bjuder ut sig till vem som helst, slinkig katt man har.

/Helga

Camera Obscura - Super Trouper
abba-låten på lite nytt sätt..

sjukt utsparkad gymnast i am..

nu är jag properly utsparkad från sjukgymnastutbildningen. en sjukgymnastexamen innehåller ceremoni och mingel på skolan med bubbel och snittar tillsammans med familj och släkt. sen middag (vi var på norrlands) tillsammans med lärare, yngre sjukgymnaststudenter, färdiga sjukgymnaster och alla T6:ors familjer. blev massor av folk. och det var verkligen trevligt. god mat, bra tal, bra uppträdanden (bla framförde vi vår fina zlatanlåt med sjukt gymnastiskt text) och ett jättebra spex framfört av de duktiga T5:orna.

jag är helt nöjd.. fast det kändes konstigt att allt var till för oss. har varit på alla utsparkar som varit under min studenttid och nu var det helt plötsligt vi som kulle sparkas ut. weird.. men jag tänker återkomma nästa utspark. T7:orna (som man kallas då) blir alltid bjudna. då kan vi göra sjukgymnastzlatan igen.


lillebror tomas, jag (som plötsligt inte skiljer så mycket i längd jämfört med mina långa bröder) och storebror mikael minglar och vinglar på norrlands i väntan på insläppet till maten (som var jättegod!)


lyckades få en bild med alla samlade. mestadels sprang alla runt..


bild från det eminenta spexet med jul-kalletema. här har vi de sju dvärgarna med diverse sjukgymnastiskt problem som snövit snabbt (tyvärr ej i bild) löste.

åh. det var så bra! ska bara klara min måndagstenta i biomekanik så är jag typ innehavare till en styck legitimation. får sätta mig med biomekanikböckerna (för förhoppningsvis sista gången) i morgon. ynkedom!

ia, en ut sparkad sjuk gymnast

låt: thom yorke - harrowdown hill
radioheads thom yorke har gjort en skiva. den är ganska elektronisk och väldigt bra..

datanörd sökes

Stört. Nu funkar internet, men bara på Camillas dator. För jag har pratat med supporten och kopplat ur routern och grejer och när det har med den att göra kan de inte hjälpa mig. Morr. Jag ogillar datorer. Jag har visserligen inte testat att bara koppla in routern igen. Förresten tycker jag det känns helt fel att säga "rauter", jag vill säga typ "roter" (eh, alltså, som det stavas..hmm). Ungefär som att det känns fel att säga Josh "Raus" (typ tyskt) och inte "Rose" eller nåt (Josh Rouse). Fast samtidigt skulle det ju kännas helt fel att inte säga "haus" som i "house". Eh. Okej. Jag kanske inte ska blogga mer nu. Detta känns urspårat.

Nu ska jag laga lite mat. Adjö.

/Helga med problematisk dator

torsdagsblogg.

idag har jag gjort diverse saker.. dagen började med att jag gick till en klasskompis några låghus längre bort och hämtade en tenta samt blev bjuden på te och lussebullar. mkt trevligt. vägen dit var INTE trevlig. den var pinsam. jag fick ett ryck och tog på mina high heels (som jag ska ha imorgon) för att liksom få lite gåträning. eftersom jag tänkte att jag inte skulle hinna träffa så många låghusmänniskor på den korta vägen dit var min outfit följande: högklackade skor, randiga strumpor, smala jeans, skidjacka och toppluva. jag såg ut som jag hade haft kolsvart i garderoben när jag klädde mig. tyvärr mötte jag fem personer på den ynka lilla gångsträckan mellan husen. alla kollade konstigt på mig, vilket jag mycket väl förstår. en lång varelse kommer minst sagt vinglande i högklackade skor (ICKE lämpade för klimatet) med strumpor i samt skidjacka. not very hot.
jaja. nu är det över. jag kan fortfarande inte gå på ett hyfsta normalt sätt i skorna och nu är jag dessutom utskämd inför fem fellow flogstabor. tur att jag inser att min betydelse i främmande folks liv är högst obetydlig och min stapplande uppenbarelse raderades ur samtligas minnen inom tre minuter.

efter detta satte jag mig på carolina rediviva i typ en timme, sen blev jag akut hungrig och traskade hem. med mina kära fejkconverse på fötterna. betydligt mer lättgådda än de nedrans klackskorna. dock håller de på att falla ihop i skoatomer. jag har använt ihjäl dem. man får tydligen inte mer kvalitet än så för 180 pengar.

nu är det städning som gäller. släktinavsion väntas och då är det kanske trevligt om det inte ligger rottweilerpäls i hörnen.. till verket!

ia

låt: jesus & mary chain - happy when it rains
det regnar ute nu men jag är inte ett dugg happy.. blä. ska ut och traska sedan. bäst för regnet att det slutat då. annars slår jag det. eller säger i alla fall till det på skarpen.




datasalsblogg

Mitt internet hemma har fått för sig att strejka. För ovanlighets skull gör det mig inte så mycket och det beror på att jag är en hårt arbetande kvinna såhär i juletider. Alltså tillbringar jag inte hela kvällarna framför datorn som jag brukar. Men nu har jag inte bloggat på länge och eftersom jag nu sitter vid en dator tänkte jag att det kunde vara dags. Dock antar jag att jag har ett gäng nyfikna psykologstudenter med hökblickar bakom mig som är fruktansvärt intresserade av allt jag skriver. Eller också är jag bara paranoid (vanföreställningssyndrom).

Denna dag har ägnats åt att fixa ihop en (o)trevlig enkät som ska mäta arbetstillfredsställelse i korrelation med personlighet. Dock var vi alla väldigt trötta och fnissiga. Jag har nästan dött av skratt ett antal gånger, troligen ett tecken på att jag inte sovit nio timmar i natt (eller på att Örjan är ett roligt namn). Snart ska jag cykla hem för att sen åka iväg till posten igen. Ingen idé att ha tid att slappna av för mycket, då är det bara värre att cykla iväg sen. Jag längtar efter min säng. 

Jaha, vad har hänt mer då? Idag är det lucia och jag ska inte se ett enda luciatåg (eh, inte för att jag brukar göra det men det är trevligt). Hade i alla fall med mig lussebullar till fikat, alltid nåt. Jag saknar luciatågen på Mariekällskolan, de var Södertäljes finaste (kanske inte säger så mycket, men lite). Med skräckblandad förtjusning såg man fram emot att börja mellanstadiet för att man då kunde få vara med (men då fick man stå uppe på balkongerna, när man gick på högstadiet fick man stå längst fram!). Skräcken kom av att det alltid var några som svimmade, eller åtminstone blev yra och fick sätta sig på golvet, och jag var livrädd för att svimma.  Jag svimmade dock aldrig och jag saknar luciatågen. Det var så stämningsfullt, hela aulan mörklagd och ljus överallt. Enda gången jag blir sugen på att typ sjunga i kör (trots min brist på sångröst) är just i jultider, för jullåtar är så mysiga.

Men nu är jag allmänt kissnödig och ska uppsöka gårdshusets toalett (for your information) innan jag cyklar hem

/Helga

När det lider mot jul
mellan vers ett och två sjöng man "oooo" en hel vers och tände tomtebloss - såå vackert

coola KOL-patienter!

igår var det terminsavslutning med KOL-patienterna jag är ledare för två gånger i veckan. de är verkligen.. coola! och helt roliga. trots att de har denna jobbiga sjukdom. jag och den andra tjejen som också är ledare fick små julklappar. en tomte som en snickarkunnig i gruppen snickrat och målat själv samt en jättefin julgran att hänga i fönstret ellet liknande. jättegulligt! jag som verkligen inte har minsta lilla julsak här i uppsala bortsett från en adventsljusstake i fönstret jag paniköpte på ICA maxi.
nu blir det lite ordning!
hela halva släkten kommer ju invadera lägenheten på fredag och lördag då jag tar examen. då är det bra att ha lite trevliga juliga saker framme.

nu ska jag handtvätta tre koftor. russintassar nästa! och sen pipa ner på stan och äta lunch med en klasskompis. trevligt trevligt. kan behöva det innan det blir dags för ännu en omgång biomekanikplugg på carolina rediviva. ynk.

over and out.

ia

låt: velvet underground - white light white heat
den spelades för mig på last.fm igår. mycket bra.

axelledsurhoppardröm.. weirdo!

inatt drömde jag som omväxling något. eller okej, jag antar att man drömmer rätt ofta men jag kommer aldrig ihåg mina drömmar. vilket kanske är lika bra för de verkar inte direkt make sense om den senaste är representativ.. var får jag allt ifrån?

jag var ute och gick nånstans och hux flux så hoppade min högra axel ur led. vet inte hur det gick till men jag visste helt plötsligt att den var ur led. det gjorde inte särskilt ont men jag blev helt till mig och ville komma iväg till sjukhus. minns att jag tyckte det skulle bli lite intressant att prova på att vara patient som omväxling. hur som helst så tog det rätt länge innan jag kom till sjukhuset och när jag väl var där så bad sjukhuspersonalen mig att röra armen (vilket jag inte testat innan) och det visade sig att jag faktiskt hade full rörlighet. min axel hade hoppat tillbaka igen. jag tyckte det var lite pinsamt men krävde ändå en undersökning eftersom jag visste att det kunde bli exempelvis ligamentskador vid en luxation. nån läkare tröttande på mitt tjat och sa att de skulle undersöka min axel. sen plockade han/hon (kommer ej ihåg sort) fram en skalpell och skar runt axelleden och tog sedan loss hela armen. inte heller detta gjorde ett dugg ont (tack och lov) och gav mig den så jag skulle få känna inuti leden att inget var trasigt (att en bortskuren arm knappast är bra för en led slog mig inte..). jag kände på ledytorna och konstaterade nöjt att allt faktiskt verkade vara helt. men innan jag fick armen tillbakasydd igen så skulle hela personalen på avdelningen skriva små hälsningar inuti leden, precis som man gör i studentmössor. jag satt och läste små hälsningar på ledkulan i min bortskurna överarm och tyckte det var en rätt trevlig idé. sedan skulle armen sys tillbaka och där nånstans vaknade jag..

hur skumt kan man drömma egentligen? undrar vad en drömtydare skulle säga om det här? förmodligen att jag är gravt störd. vad freud skulle sagt tänker jag inte ens fundera över men förmodligen skulle han få med sex i det hela. eller hysteri.

undrar om denna natten kommer bjuda på lika mycket underhållning?

ia

låt: zero 7 - in the waiting line
uppväger mitt suspekta inlägg med en fin låt som jag tror varit med i soundtracket till garden state.



prepostångest

Sitter på sängen och fryser och skumläser ganska ointressanta artiklar om arbetstillfredsställelse. Om en dryg timme ska jag cykla iväg till posten i mörkret. Det är ångestförknippat. Det jobbiga är ju inte jobbet i sig, det är att åka iväg. Att få stressa med mat och missa alla viktiga och oviktiga tv-program varje kväll samt trevliga aktiviteter i form av julmys och fester. I stället sitter jag och vänder på brev. Härligt. (Tänk på pengarna nu...).

Igår bakade jag underbart goda lussebullar. Mina var jättefula, men Camillas blev helt perfekta. Men de smakade åtminstone bra. Glögg, andra ljuset tänt, stjärnan i fönstret (hittade den i förrådet - trodde aldrig att den skulle ligga där, det verkade inte likt mig att vara så duktig). Mysigt.

Nä, jag känner bara för att gnälla och jag har ingen lust att göra detta till ett fullfjädrat gnällinlägg.
På återseende

/Helga

The Gothic Archies - Walking My Gargoyle

sjukgymnasternas avslutningslåt

det är tydligen meningen att jag ska ta min sjuka gymnastexamen på fredag. fin middag och spex till vår ära. T6:orna (alltså vi) brukar dessutom göra en liten show själva. vi har en mycket fin och seriös sång vi ska sjunga..
melodin är densamma som mini-barnet elias fotbollslåt om zlatan "who´s da man".

ia


Bobath, Lachman, urinläckage – T6-låten

 
Refräng

Ingen rullar bäcken som vi, T6 vi säger T6

Ingen pumpar biceps som vi, T6 vi säger T6

Boobath, Lachman, urinläckage i kväll så blir det fett kalas

 
Vers 1

Att hinna att plugga och festa var inte lätt

På studiebidrag lever man inte så fett

Tänk att det fanns människor som sa att sjukgym var trams

Dom hade fel, vi hade rätt! HÄR är det bästa NI någonsin sett!

 
(Refräng)

 
Vers 2

Skolan är slut och arbetsförmedlingen är nästa steg

Ge aldrig upp för visst kommer vi få ett kneg!

Nu är vi klara och vi söker jobb, det är en massa slit

Men tänk ej på det, ikväll är vi kung

Kom hela Norrlands var med å sjung

 
(Refräng)

 
Mellanspel

Bobath, Lachman, urinläckage

Bobath, Lachman, urinläckage

Bobath, Lachman, urinläckage

Bobath, Lachman, urinläckage!

 

(Refräng gånger två)

allt helga behöver

Jag kan inte låta bli att också göra en Google-sökning för att se vad jag behöver.

Resultat av sökning på "Helga needs":
Helga needs a beer
Helga needs a home
Helga needs a touch of testosterone (she used to have too much)
Helga needs sausage
Helga needs help with something
Helga needs someone to talk to
Helga needs to associate with black people
Helga needs one more dog

Fniss.
Nu ska jag spendera lite tid i min sköna säng. God natt.
/Helga

Nouvelle Vague - Just can't get enough
söt depeche mode-cover..

cecilia needs..

har just skrivit klart och skickat iväg en rapport jag låg en smula efter med till urkund. skönt att kunna stryka nåt från listan! bara tre saker kvar. typ. blä. men det tar jag itu med i morgon.

hm. insåg just att jag inte har ngt att skriva. ångest, tvång och höstsäsong. och ekonomikums undergång.

roar mig med att göra "needs"-grejen på google. man skriver i sitt förnamn plus needs. jag fick:
"cecilia needs
to be around more members of the male species. what cecilia needs is more social interaction with boys her age."

haha. jag som tyckte jag tyckt upp mig lite på sistone i den frågan.. hmm.. tydligen inte tillräckligt då.

just nu känner jag dock att vad cecilia needs är lite sömn. å kanske ännu en varm macka. är beroende av det för tillfället vilket är dåligt ut klänningssynpunkt. nåja. det är så pass gott så det får beräknas vara värt det!

ia

låt: franz ferdinand - take me out
en very bra låt jag glömt bort existerade tills den spelades på velvet



de kan väl äta bakelser?

Fastnade framför tv:n och föreläsningar från Hjärnans Dag med vår kära Åke Pålshammar. Visserligen hade jag nog redan hört det han sa, men det var kul ändå. Jag gillar Åke. Han är bra på att få ihop medicin och psykologi, hjärna och beteende. Mer sånt vill jag ha!  Sen lyssnade jag på Broder Daniel och städade lite halvhjärtat. Jag har haft Broder Daniel som städmusik sjukt länge. Det passar faktiskt hur bra som helst. Särskilt till typ allmänt plockande av grejer i rum, springa runt med dammtrasa och ställa saker på rätt ställe.

Men nu ska jag skriva några ord om Marie Antoinette jag var och bio-såg igår. Så mysigt att gå på bio, det borde man göra oftare (vilket jag säger varje gång!). Och filmen var bra. Helt otroliga klänningar...och lyx och festliv i överflöd (champagne och bakelser!). Och så det unga paret som är alldeles för omogna för att regera båda två, pinsamma sängkammartystnader och romantiska äventyr med Axel von Fersen (kul när snyggaste killen i en film är svensk..eller spelar svensk rättare sagt). Musiken var också väldigt häftig, hyfsat moderna grejer som New Order och The Cure i kombination med de pampiga 1700-talsmiljöerna passade faktiskt jättebra! En film som rekommenderas med andra ord.

 Kirsten Dunst passade utmärkt som naiv nybliven drottning..

 Med svensken von Fersen, som spelas av Jamie Dornan

/Helga

The Strokes - What ever happened?
den spelades när hon typ sprang genom lång korridor och kastade sig på en säng och tänkte på Axel von Fersen


does he kiss your eyelids in the morning?

Klockan är 10.15. Piip. Nu börjar min föreläsning. Jag var skitttrött i morse trots att jag fick sova till nio (sov sjukt gott också, allt är som vanligt igen med andra ord), släpade mig upp ur sängen efter att ha gosat med Zorro på magen i typ 20 minuter och orkade inte ens äta frukost. Såg att det regnade, bestämde mig för att gå till skolan, när jag kommit 50 meter viker sig paraplyet åt fel håll för det blåser sjukt mycket och jag tänker att det ändå är meningslöst om föreläsningen är som den igår så jag vänder om. Så klart slutar det regna för en stund och jag cyklar till Heidenstams torg för att hämta mitt paket i stället. Nu regnar det igen. Av någon anledning får jag alltid dåligt samvete när jag inte går på en föreläsning, även om den är (eller verkar vara) totalt meningslös. Särskilt som den här dagen inte ser ut att bjuda på särskilt mycket andra nyttigheter. Det jag känner mest för är att krypa ned i sängen igen, lyssna på massa bra musik och äta upp godiset jag glömde bort att jag hade när jag var på bio igår ("Marie Antoinette" som förtjänar några rader och en och annan bild, kommer nog). Mys. Att jag sen skulle behöva städa och så också kan jag kanske skjuta upp lite. Och så ska jag träna 15.30. Även om det regnar.

Jag är helt inne på Bright Eyes nu. Mycket bra. Därför tipsar jag säkert om samma låtar om och om igen. Borde nog byta låtar på mp3-spelaren idag också. Fast det finns vissa jag liksom aldrig tröttnar på, det blir ungefär en ny låt varje gång jag byter som blivit "klassiker" och får vara med gång efter gång. Några såna är (helt onödig bloggning..som vanligt):
*The Killers - Mr Brightside (It started out with a kiss, how did it end up like this?)
*Pixies - Here comes your man
*Lily Allen - Littlest things (sometimes I find myself sitting back and reminiscing, especially when I have to watch other people kissing) 
*The Libertines - Can´t stand me now (cornered the boy kicked out at the world...the world kicked back a lot fucking harder now...)
*Something Corporate - Forget December

Nej, nu kanske det går att få i sig lite frukost.
/morgontrött Helga

Bright Eyes - The Calendar hung itself

operation: högklackat.

jag har som sagt investerat hela 170 riksdaler i ett par ganska fina högklackade skor till min sjukgymnastexamensmiddag (eller examen och examen.. en poäng kvar har jag. ynk). undrar nu om det verkligen var en sådan riktigt god idé?
hög klackar och ia är nämligen inte helt kompatibla.. för det första kan jag inte gå i dem. det blir mest ett planlöst vinglande alternativt slow motion-gång. för det andra blir jag över en å åttio lång med dessa klackar vilket gör att jag sticker upp från mängden vilket ökar risken att folk ska se mig (och mitt vinglande) och för det tredje är mina fotar inte made for walking i klackar. får helt enkelt förskräckligt ont på framfötterna (?) där all belastning hamnar. fellow blogg-helga har dock med framgång använt sig av scholls party feets så detta kanske kan vara lösningen på ett av mina problem.. bara två kvar then.
angående vinglet så planerar jag att övningsgå. har på mig skorna just nu, tillsammans med brorsans gamla jeans och oranga strumpor. not very hot! hoppas jag får kläm på tekniken snart så jag slipper fjanta runt såhär. hm. två av tre problemas är typ lösta. förhoppningsvis. ett bra facit.


är det värt det?

senast jag hade klackar dog jag efter ca 35 minuters minglande och vinglande och löste detta med ett par ballerinaskor i väskan som fick vara stand in. mina fötter var väldigt tacksamma. dock försvann ca 90 % av den tidigare ändå ganska glammiga och uppklädda känslan som jag för en gångs skull hade.
MÅSTE man lida pin för att känna sig fin?

nu ska jag gå och handla lite mat. har verkligen inget alls hemma å man kan inte leva på mackor. faktiskt.'

ia

låt: the pogues feat. kristy mccoll -  fairytale of new york
en av de bästa jullåtarna there is!

skillnad på katt och katt..

Jag håller just nu på med projekt få-i-Alva-avmaskningsmedel. Det påminner nästan precis om ett humoristiskt mailutskick jag fått en gång. Det lyder:

Hur man ger sin katt ett piller:
1)
Lyft upp katten i armvecket såsom du skulle hålla ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på vardera sida om kattens mun och tryck försiktigt på kattens kinder, medan du håller pillret i handflatan. När katten öppnar sin mun, låt pillret rulla in i munnen. Låt nu katten stänga sin mun så att den kan svälja i lugn och ro.

2) Ta upp pillret från golvet och hämta katten bakom soffan. Låt katten ligga i ditt armveck igen och upprepa proceduren från punkt 1.

 3) Hämta tillbaka katten från sovrummet och släng det uppblötta pillret.

 4) Ta fram ett nytt piller från aluminiumförpackningen, håll katten i vänster arm och håll i baktassarna hårt med vänster hand. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i kattens mun med pekfingret. Stäng nu kattens mun och räkna till tio.

 5) Fiska upp pillret ur akvariet och plocka ner katten från bokhyllans översta hylla. Ropa in maka/make från trädgården.

6) Ställ dig på knä och håll fast katten mellan dina ben, håll hårt om fram- och bakbenen. Strunta i om katten morrar. Be din maka/make att hålla kattens huvud samtidigt som du för in en linjal i kattens mun. Låt pillret glida längs linjalen och gnid kattens struphuvud kraftigt för att sätta igång sväljreflexerna.

7) Plocka ner katten från gardinstången. Plocka ur ett nytt piller ur förpackningen. Gör en snabb anteckning om att köpa en ny linjal och att laga gardinerna. Sopa försiktigt upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna som stod i fönstret och lägg dem åt sidan för reparation.

8) Vira in katten i ett badlakan och be makan/maken att ligga uppe på katten så att kattens huvud sticker fram ur armhålan. Lägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun med en penna och blås i sugröret.

9) Läs på bipacksedeln så att du försäkrar dig om att pillret inte är skadligt för människor. Drick ett glas vatten för att skölja bort den äckliga smaken. Sätt på ett plåster på din makes/makas arm och tvätta bort blodet från mattan med kallt vatten och såpa.

10) Hämta katten från grannens trädgårdsbord. Hämta ett nytt piller. Stoppa in katten i ett köksskåp och stäng dörren så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en matsked och skjut in pillret i kattens mun med ett gummiband.

 11) Hämta en skruvmejsel ur garaget och sätt tillbaka skåpluckan på sina gångjärn. Sätt på ett skyddsförband på din kind. Ring din husläkare och fråga när du tog din senaste stelkrampsspruta. Släng din nedblodade T-shirt och hämta en ny i garderoben.

 12) Ring brandkåren och be dem plocka ner katten från trädet på andra sidan gatan. Be din granne om ursäkt för det demolerade staketet. Hämta det sista pillret från folieförpackningen.

13) Surra ihop kattens framben med bakbenen med ståltråd och fäst stadigt till ett ben på matrumsbordet. Hämta dina skinnskodda trädgårdshandskar i verktygsboden. Tryck in pillret i kattens mun och följ upp med en stor oxfilé. Håll huvudet vertikalt och spola ner en eller två liter vatten för att skölja ner pillret.

14) Be din maka/make köra dig till akuten. Sitt tyst och snällt medan doktorn syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ut resterna av pillret ur ditt högra öga. Åk förbi möbelbutiken på vägen hem och beställ ett nytt matsalsbord.

15) Kolla med din lokala zooaffär hur mycket en hamster kostar.


 Hur man ger sin hund ett piller:
1)
Vira in pillret i en skiva bacon. Klart!

Tack och lov har jag bara en besvärlig kisse, medan den andra är mer hundlik. Sist jag avmaskade katterna virade vi in tabletten i en skiva skinka som Zorro glatt smaskade i sig (han såg något förvånad ut, typ "varför får jag skinka sådär utan anledning?", men märkte aldrig ens att det var en tablett i..haha).

SUCK. Men nu ska jag återgå till punkt nummer 3. Har än så länge två rivsår på vänster hand och ett snyggt tandavtryck på höger pekfinger.

/snart ännu mer skadad Helga..

Miss Universum - Oh God I wish I had a dog


23 år gammal och SUR!

nu är jag en gammal, sur och bitter tant. det känns bra. det måste ha med den nya mogna åldern att göra i guess. fyller man 23 så börjar man automatiskt hata små skrikande fejkblondiner som vrålar "beeeengt" i falsett och sen står och sjunger om att dom ska till skåne. hoppas dom stannar där för alltid. varför blir folk så skrikiga när dom är fulla? jag hade klunkat i mig tre drinkar men inte sjutton stod jag och vrålade åt ngn ful kille som hette bengt för det.. måste ha med min mogna ålder att göra. fick det tvivelaktiga nöjet att stå bakom dom maligna snärtorna i snerikes-kön i typ en timme och 20 minuter. sen stod jag ej ut  längre. kön hade fått motorstopp och vi åkte hem. blä. bortslösad tid i can tell. vi stod verkligen helt nära ingången men det verkade vara dit men inte längre. berodde säkert på att vakterna inte ville släppa in de högljudda och storrökande artonåringarna framför oss.

utöver små irriterande gaphalsar så har min födelsedag varit trevlig. pappa kom till uppsala över dagen å vi var och fikade och sedan åt vi på restaurang tavernan eller vad den nu heter? supergott och nice på alla vis! lilla pappa.. så snäll.

nu funderar jag på vad ska stoppa i mig härnäst? har ätit upp en fjärdedels kiloburk med potatissallad och är ändå ej tillfredsställd. hmm.. en macka kanske? eller kanske en lussebulle? finns mååånga bra-a alternativ där..

dumma snerikes! å särdeles dumma snärtor.
never again i say.

tillfälligt sur ia

låt: annie DJ kicks - ladybug (i wanna be your)
ganska irriterande låt.. fast liiite kul med.



hej, jag har en ynka skivsamling

...men jag ska ändå härma Ia och göra reklam för några favoriter. Om jag var rik och inte så snål och bekväm av mig så skulle jag fylla på skivsamlingen för det finns hur mycket som helst som jag vill ha "på riktigt", men som det är nu så är olaglig mp3-nedladdning är ett av mina fritidsintressen. Well, här kommer i alla fall lite bra tips:

 Håkan Hellström - Känn ingen sorg för mig Göteborg
Håkanbråkans första skiva har jag lyssnat på så många gånger att det blivit förslitningsskador på den, men jag har fortfarande inte tröttnat (även om det säkert var något år sedan jag lyssnade på hela skivan). Vissa kallar det tonårsångest och jag tyckte hans låtar passade så riktigt bra in på mitt liv när jag var typ arton så det kanske ligger något i det (haha, nu låter det som om jag är lastgammal, det är jag nästan).

 Velvet Underground - Velvet Underground & Nico
Ganska nyinförskaffad i min ynka samling, men inte desto sämre för det. Alla låtar är faktiskt coola och bra. Dessutom är Andy Warhol-skivomslaget sjukt snyggt.  

 Anna Ternheim - Somebody Outside
Seriöst, den här skivan tröttnar jag aldrig på. Jag fick den i julklapp för två år sedan och har nog lyssnat på den minst en gång i månaden sen dess. Bra att somna till, bra att vara bakis till...bra till det mesta.

 Belle and Sebastian - Push barman to open old wounds

Dubbelskiva med sjukt bra låtar som inte varit med på något Belle and Sebastian-album tidigare, bara på ep-skivor och sånt. Mycket bra!

 Placebo - Without you I'm nothing
Placebo är bra, så även denna skiva som är den enda placebo-skiva jag äger. Älskarälskar Pure Morning och de andra låtarna är inte dåliga de heller.


Det var allt för mig. Nu ska jag försöka slappna av inför morgondagens tenta med en kopp te tror jag.

Adjö och god natt så småningom.

/Helga

Muse - Starlight
den här låten spelas jämt när jag sätter på radion (p3), men det gör minsann ingenting för den är så riktigt bra.


tentaångest?

Oj vad det har bloggats flitigt här idag. Men jag har minsann inte bidragit med något och kommer inte göra det nu heller vad det verkar. En ynka uppdatering utan meningsfullt innehåll blir det i alla fall. Lyssnar för närvarande på låt med ångestskrik (Vive la fête - Noir Desir) vilket kanske kan verka lämpligt såhär dagen före tenta. Jag vet inte alls hur det känns, det är ju svårt att ställa rätt diagnoser direkt och sånt, men jag brukar vara bra på att flumma och det känns som om man kommer ha tid med det. Hoppas bara det är sånt som uppskattas (vissa lärare har ju som princip att inte ens läsa ordbajsande, fast någon sån har jag tack och lov inte råkat ut för än).
 
Om jag nu ska säga några väl valda ord om helgen (förutom fredagkvällen som det redan har bloggats om, haha..det är fortfarande lika kul) så var det en väldigt trevlig födelsedagsförfest hos Ia i lördags. Det var sjukt gott med glögg och kladdkaka (mycket kladdkaka har det blivit i helgen med andra ord) och en massa heltrevliga människor som faktiskt fick plats i vardagsrummet allihop samtidigt (vilket vi sett på bildbeviset). Och Fibes var ju helt otroligt bra live. Jag som inte var världens fan innan och till en början störde mig så mycket på sångar-Christian att jag knappt kunde titta på honom (jag har svårt för folk som verkar dryga, sen inser jag ofta att de faktiskt har självdistans och då blir det sjukt kul och underhållande i stället). Grym konsert faktiskt, V-dala är ett sånt riktigt bra ställe att kolla på bra band på tycker jag. Sen befann sig ungefär alla människor man brukar träffa på ute på V-dala samma kväll också. Det känns ju tryggt.

85060-399
så här ser Fibes, oh Fibes! ut på en icke-urusel bild (för usel konsertbild hänvisas till tidigare inlägg)

I övrigt har jag varit trött hela helgen och känner mig fortfarande inte helt i fas. Fast jag har åtminstone blivit av med huvudvärken som plågat mig i två veckor, tack vare två dagars fest (är helt övertygad om att det var det som hjälpte till). I morgon ska jag kanske till och med träna (eh, jag vet, jag har sagt det i en månad nu...och jag kommer säkert drabbas av något märkligt symtom precis innan jag ska iväg i morgon..förhoppningsvis ingen DSM-diagnos i alla fall). Och tentafesta då. Det är nog nödvändigt.

Nej, nu ska jag kolla på lite gamla roliga fall hade jag eventuellt tänkt. Sen ska jag laga mat för första gången på hela helgen (eh, matlåda, matlåda, hemkörd pizza....). Det var visst första advent igår. Vi missade typ det helt. Hade inte ens köpt ljus till adventsljusstaken. Nu ska jag sätta upp min stjärna i fönstret i alla fall. Och lyssna på Fairytale of New York några gånger på rad för att få eventuell julstämning att infinna sig.

/Helga

Bright Eyes - You Will. You? Will. You? Will. You? Will
"cause you're the reoccurring kind"

män som hatar kvinnor.

nu har jag varit litterär och läst ut min pocket "män som hatar kvinnor" av stieg larsson. det var en ganska passande titel visade det sig. boken var bra och välskriven. han hade fått till en riktigt bra story.. det hela började som ett förmodat mord för typ 40 år sedan för att sluta med betydligt värre saker än så. fast det kändes lite konstigt. först hände inte så mycket på brottlösningsfronten (därmed inte sagt att det var tråkigt. denna bok blir aldrig tråkig ett endaste dugg) men hux flux så kom dom plötsligt på massa smarta ledtrådar och på en vecka hade dom löst mordet. typ. givetvis med den obligatoriska dramatiken. men det hela slutade lyckligt, med en schysst  golfklubba kan man nämligen slå världen med häpnad.

lite irriterande var att typ varenda kvinna som var med i boken (ok, tre stycken iaf) omgående blev attraherad av den givetvis snygge, sympatiske och begåvade manlige huvudpersonen och genast krävde att få hoppa i säng med honom. vilket de fick. och han var givetvis väldigt bra på alla sätt. sedan blev alla kära i honom och satt och trånade efter honom och var olyckliga. såväl den tio år äldre rektorn som hans hälften så gamla brottlösningskollega som vanligtvis typ avskydde alla (men honom gillade hon minsann). sucka.
nåja. detta var mitt gnälliga tillägg som inte i sig gjorde boken sämre. bara något mer irriterande.



nä, man kan säga att boken var väldigt bra. svenska deckare brukar inte vara så himla bra. synd att författaren har dött. men en till bok är tydligen på väg postumt.

ia

låt: catatonia - mulder and scully
hon som sjunger i catatonia har sjukt cool röst.

ynkedom!

åter ett gnälligt inlägg följer om mina i-landsproblem.

jag sitter hemma å glor ut genom mitt fönster. det ser ut som det redan börjar skymma i smyg och klockan är bara typ kvart i ett! har dessutom inte stuckit näsan utanför dörren yet så jag känner mig helt seeeeg och har gammal vissen bomull i hjärnan. måste ut och röra på mig! typ gå till ICA maxi och köpa strumpbyxor. dom har en sådan riktigt bra sort där. köpa strumpbyxor har jag planerat att göra i flera veckor men det är ju inte världens roligaste shopping direkt vilket gjort att det prioriterats till viktighetsfaktor 0. usch. jag borde bli mer glammig. handla strumbyxor på ICA frivilligt.. bah.

inte har jag ngn mat hemma heller. eller ingen frukost-kost iaf å det är deprimerande. dock mår jag typ illa nu vilket gör att jag är totalt o-sugen på allt vad mat heter. skyller på chokladbiten från min chokladkalender som jag nyss åt. den var äcklig, och tomten på kalendern ser ut som en religiös fanatiker.
pity!

har bara diskussionen kvar på rapporten jag håller på att skriva. det borde ju egentligen räknas som positivt.dock är min inspiration ute på promenad själv nånstans eftersom den tyckte att jag var ett tråkigt sällskap. kul. ska gå och leta upp den. den kanske åxå gått till ICA? pga frånvaro av inspiration känns den ynka diskussionsdelen på typ en halv till tre kvarts sida således lika oöverstiglig som att skriva en doktorsavhandling om teknisk fysik.


ett knytte.

japp. allt är ynklyst. ska sätta på mig något mer decent än pyjamasbyxor å kanske rent av lite rouge så  jag möjligen kan lura mig själv att jag är pigg som en spigg.

till verket.

särdeles gnällig ia

låt: band of horses - the funeral
munter låttitel en munter dag. men band of horses är faktiskt väldigt bra.

glögg, fibes och omotiverad trötthet..

pust. nu är alla miljoners glas diskade och sips-smulorna uppsopade från golvet. hade lite fest här igår. födelsedagsglögg tre dagar i förskott. very trevligt. 14 personer var här och det var exakt så många sittplatser vi hade innan golvet måste bli nödlösning.


här är nästan alla ihoppackade i vårt ej allt för stora vardagsrum. något trångt runt bordet. som tur var börjar folk alltid mingla runt efter ett tag. vanligen efter ca två-tre öl..


efter det begav sig en del av oss till v-dala för att se fibes! oh fibes! spela på velvet. dom var himla bra live faktiskt. sångaren såg ut som jonas karlsson (han som är med i hans och hennes, storm och var julhunden i julkalendern för x antal år sedan..) vilket var lite coolt. dock såg han något slemmig ut och hade backslick av värsta sort. men det får man ha om man samtidigt röjer runt på scenen och viftar med armarna. tycker om fibes.


såklart den obligatoriska kassa band-bilden. en ynka bloggs signum.

idag är jag megatrött. vilket är konstigt. fick fri tillgång till sömn inatt men det hjälpte tydligen inte.  dessutom har jag ätit way too mycket kebabrulle och har magknip. men den var ju särdeles god så det är värt det!

nu ska jag läsa lite på min "män som hatar kvinnor". verkar väldigt lovande. dessutom misstänker jag skarpt att den utspelas i min hometown hudiksvall. trettio mil norr om stockholm och har ett pappersbruk. japp. hudik är det! dock är namnet utbyt till typ hedestad. fånisch!

over and out.

ia

låt: saturday looks good to me - alcohol
har blivit lite av den varan i helgen.