shoppat igen..

uhuu. nu har jag varit i farten igen. men om ett par skor man dregglat över nån månad är på rea halva priset så FÅR man faktiskt slå till. intalar jag mig själv. dom är söta å silvriga å vad mer kan man begära? möjligen att dom vore en halv stl större då.. sjutton att jag ska ha så stora fötter då. morr.

..sen så köpte jag ett par tajts åxå. av bara farten. svarta. superbekväma. älskar dom redan. men jag tänker verkligen inte ha dom som byxor. dock är dom ganska lämpliga under kortare klänningar då jag tycker det känns för ynka med strumpbyxor eller inget alls.. struntar faktiskt i att mina fotbollsben är helt felkonstruerade för tajts egentligen.

hittade en gammal strandklänning som min mor hade i sin ungdom. snorgrön. i frotté. hehe. måste givetvis testa den tillsammans med tajtsen å nya skorna. resultatet nedan :)

 

kvällens outfit. tycker det är superkul att prova konstiga kläder jag hittar i gömmorna. ibland gör man fynd. tex ölandsklänningen! denna snorgröna var mer rolig.


här är nya skorna. väl värda sitt ynka pris på 149,50!

/ia

dagens musik i slöddertälje

  • Portishead - Roads
  • Cut Copy - Saturdays
  • Sambassadeur - If rain
  • Audrey - Box and fights
  • David Sandström - Here's for summer
  • The Hellacopters - Murder on my mind
  • The Tears - Lovers

  • /H, äntligen med tillgång till DC och den olagliga nedladdningens njutning igen...


    hej, vi är sötast i hela världen

        

    Mollys kattungar, typ fyra veckor gamla. Pucci är björnen och Chanel den ljuva (mina posh-systrar har döpt dom).

    /H, som önskar att Alva och Zorro var små igen..

    music for today..

    nu måste jag rabbla upp några bra-a låtar igen känner jag..

    • the pixies - here comes your man
    • andrew bird - fake palindromes
    • thomas andersson - washing up (tiga remix)
    • lemonheads - different drum
    • the decemberists - eli, the barrowboy
    • david bowie - let´s dance
    • broken social scene - almost crimes
    / ia

    asosbeställning!

    nu har jag minsann äntligen fått iväg min efterlängtade asosbeställning. går å väntar på att ett styck paket ska dimpa ner i brevlådan. senast gick det ju alldeles utmärkt att beställa iaf..

    detta blev det denna gång: trollsländehörhängen, körsbärshörhängen, hjärthalsband och dödskallescarf


    bilder: asos.com

    nu ska jag iväg och stirra på brevlådan. fast här ute i bushen hos föräldrarna kommer posten aldrig före halv ett iofs.. :/

    /ia, återigen x antal pengar fattigare


    londonshopping

    Såna här saker inhandlades i London:

     döskallelinne från favoritaffären Urban Outfitters o halsband från Rokit


     röd-o vitprickig scarf

     kort, kavajaktig grej och prickig tubtopp (mycket pricksaker blev det) från TopShop

    /hemkommen Helga


    fånig stureplanstrend..

    jag har just identifierat en stureplanstrend. blondinerna (85% av alla stureplanstjejer ÄR blondiner, det är vetenskapliga fakta baserat på studier av stureplan.se) har börjat med 80-talslugg. precis 80-talslugg åxå. sådan där sidkamning av luggen. dock inte i ngn moderare variant (trender brukar ju komma igen fast i ny version). väldigt roligt faktiskt. kommer ihåg att en del tjejer (de som ville vara lite coolare) hade luggen så på fyrans klassfoto 1994 (tydligen en återkommande trend åxå). jag minns att jag tyckte det var ganska fult faktiskt och denna åsikt står sig än idag. trodde aldrig jag skulle få se detta igen. vad får folk att tycka att detta är ett vinnande koncept? det är ju inte så att de kilar runt och är ironiska med komplett 80-talsoutfits. nej, det är samma jeans, high heels och små slinkiga toppar som tidigare men nu åxå kompletterat med denna lugg. fantastiskt. vad kommer härnäst? man kan bara fantisera.. :/

    /I the spy

    lack of taste?

    mitt hår är nyfärgat å resultatet blev.. well.. ljust. typ rödblont! jag fick en smärre chock när jag sköljt ut färgen faktiskt. numera är jag alltså sort of blondin. dock är mina ögonbryn lika mörka som förr vilket inte direkt passar in på mitt rödblonda hår. har man rödblont hår ska ögonbrynen ej vara mörkbruna, det ser ju för ynkigt ut.
    jag var beredd på att bli utskrattad på jobbet när jag traskade dit igår men alla var helt lyriska! weird. antingen så ljög varenda eller så har alla dålig smak eller så blev det inte så hemskt. hmm.. vet fortfarande inte vilket alternativ som stämmer? undrar om det stämmer att blondes have more fun? det har varit ganska roligt att få massa komplimanger iaf, även om jag hela tiden är lite misstänksam om alla har ingått en pakt som heter "få ia att tro att hennes ynkiga hårfärg ser bra ut så hon inte känner sig som en usel hårfärgare och begår harakiri".
    hmm? borde nog gå till frissan, som jag funderat på ett tag, å fixa en professionell färgning så det ser äkta ut.  sedan kan jag undersöka om det är någon skillnad på att vara blondin jmf brunhårig. ska jag vara ljushårig så ska det vara ordentligt gjort, min nuvarande färg får mera räknas som provomgång.


    blonde readhead

    /ia, dumb blonde



    hangover

    Detta land ar markligt. Jag ar sjukt lattpaverkad och blir extra bakis. Kanske ar tur att jag inte druckit sa manga ganger. Har headache from hell idag. Igar skulle jag prata svenska, men upptackte att jag inte kunde saga en enda korrekt mening. Det var sa skumt. Jag var tvungen att tanka efter for att inte grammatiken skulle bli helynka. Mycket konstigt hur snabbt saker andras. Nu kan jag inte prata nagot sprak, bara ynka pa bada sve och eng. Men det ar nog en annan sak nar man ar i sverige o slipper hora folk prata utrikiska omkring en hela tiden.


    What? Jag skrev en massa text men den forsvann. Jaja. Suck. I morgon ar min sista dag. Jag har packat och ringt taxi. Det sistnamnda var dock lite laskigt for taxikillen pratade sjukt snabbt och med mitt ynka uttal kan han lika garna ha tolkat "4 am" som typ klockan sju pa kvallen eller nat.

    Nu ska jag varma mikromat och ata brownies till det. Smaskens. Sen ska vi pa rockbar och jag ska bara dricka EN ol. Min sista Fosters's. Snyft. Nar jag kommer hem ska jag lagga in foton i bloggi. Jag alskar var blogg.

    /Helga, for sista gangen fran utlandet...


    dagens shopping! (äntligen..)

    hohoo.. idag fick jag äntligen gå den efterlängtade stadsrundan med peng i plånboken. det var länge sedan kan jag säga.
    jag köpte lite smågrejer som inte direkt är nödvändiga men väldigt trevliga ändå.. eller iofs så måste ansiktskräm räknas som nödvändigt. inte kul med ansiktshud som känns tre storlekar för liten och helt fnösketorr. men jag har hittat den perfekta boten mot sådan elände idag!

    detta köpte jag:

    en styck doktor hauschka dagcreme.. kräm..? nåja, hur som helst så känns den jättebra! har redan invigt den. kanske en ny favvo tom? brukar inte tycka om mina ansiktskrämer så mycket men denna var trevlig å inte minsta lilla fnöske-varning i ansiktet efteråt, trots att cremen/krämen är tunn i konsistensen.


    en styck läppglans från maybelline i färgen röd. med ngn körsbärsliknande lukt å faktiskt lite söt smak åxå. mycket trevligt enligt min mening..


    ett par ray ban-liknande pilots från HAGA eyewear på macken där jag stannade och tankade. till det facila priset av 75 kronor. älskar pilotbågar men eftersom jag har en tendens att tappa bort eller sätta mig på mina solisar så skulle det kännas lite dumt att lägga ner massa hundralappar på äkta ray bans. alltså: fusk.

    köpte åxå en top på H&M. fast den haver jag ingen bild på dårå. var en nödlösning. har absolut inga partykläder och nåt litet ynka tillfälle till party ska det väl bli, trots mitt jobbschema. kanske arken på åland.. hihi. och så blev det en orange halsduk från en second hand-affär vars intäkter går till typ välgörenhet. vilket jag inte visste. så jag råkade pruta ner scarfen litegrann. nu känner jag mig supergniden :(

    ..och faktiskt hårfärg. modell ljusare. från H&Ms eget märke, så resultatet kan bli lite hur som helst. ska snart sätta igång med färgandet nu tänkte jag. ska se om det blir något mer denna gång!

    /ia, lite fattigare men mycket gladare (så ynka att en shoppingrunda får en på så bra humör eg.. men det bortser jag från för tillfället!)

    anonyma kaffemissbrukare

    jag har just gjort en mycker ynka upptäckt. har haft en tendens att ha haft huvudvärk alla mina lediga dagar medans jag mår finfint dagarna jag jobbar. detta låter ju lite skumt. men nu har jag löst mysteriet. det måste ju vara min kaffekonsumtions fel. när jag jobbar blir det  minst 2 koppar per dag. det fikas en massa inom vården och jag tar glatt seden dit jag kommer.
    men medan jag är hemma så blir det inte alls samma kaffemängd, snarare typ inget,  vilket tydligen ger upphov till vissa abstinensbesvär. i form av huvudvärk.

    jag får antingen sluta dricka kaffe på jobbet eller börja dricka kaffe hemma. vill inte att mina lediga dagar ska bli förstörda av ont i huvudet. ska nog gå och ta mig en kopp nu direkt så jag orkar släpa mig runt på stan sedan. ska göra ett nytt försök med uppljusning av håret. det är ändå ingen som ser mig nu mer än arbetskamraterna och patienterna på jobbet så blir det ynkans fult så är det ingen störra katastrof.

    85060-29

    en sån här vore inte fel men jag får nöja mig med en kopp bryggkaffe, utan mjölk dessutom. urk. men har man ett beroende så har man..

    /ia, (medlem i AKM = anonyma kaffemissbrukare)
                             

    gaaaaah!

    min lön har inte kommit in på kontot! varfööööör? jag som helt ställt in mig på att lämna min fattiga  fattigdom idag, men icke det. resten av familjen har minsann fått lön idag och min brorsa hade fått helt extremt mycket..
    buhuuu! jag vill åxå ha in min lön. även om den är ynkare.

    dumma dumma löneutbetalare. de har ingen som helst förståelse för hur synd jag tycker om mig själv nu. ynk.

    /fortfarande fattig ia (nu dessutom bitter)

    mind the gap

    London var underbart! Jag sprang runt i affarer tills fotterna nastan gav upp. Akte tunnelbana och gick inte vilse en enda gang. Satt under ett trad i Hyde Park och laste Glamorama och tittade pa folk och hundar. Matade en sot igelkott med brod. Overnattade pa ett hostel i samma rum som fem andra tjejer, trodde det skulle vara en omojlighet att sova men sov som en stock fran elva till halv nio pa morgonen. Shoppade mig fattig. Gick, gick, gick. Hittade en san riktigt god liten park (Hangoverparken..eller Hanover kanske det var..) nara Oxford Street dar jag kunde vila mig mellan affarsturerna. Sen akte jag tillbaka till Bristol och slocknade i sangen.

    Det ar min sista vecka har nu, precis nar jag borjat komma in i det och trivas riktigt bra. Jag ar fattig, men ska forsoka gora sa mycket roligt som mojligt i veckan anda. En utflykt till Bath pa fredag blir det i alla fall. Och kanske lite Bristol-shopping pa torsdag. Jag har fatt mersmak. Vill kopa allt som finns. Klader, bocker, roliga saker, hargrejer, smink..allt!

    Den ljuva men billiga katten har dumpat mig, sakert pa grund av nagon ynka white trash-tjej. Sist vi mottes halsade den inte ens. Dum katt. Den forstar inte sitt eget basta.

    /Helga - en katt och manga pounds fattigare...

     (såna här riktigt goda vägmarkeringar borde finnas i Bristol med, håller typ på att bli överkörd varje dag...vänstertrafik är ett livsfarligt påfund!)

     underground


    ashlee -> jessica!

    nu måste jag åxå haka på ashlee simpson-grejen. det är ju faktiskt rätt kul. hon håller verkligen på att bli transformerad till sin storasyster. vadan detta? hon som verkade vara typ en rocktjej (fast en hollywood-ig sådan då..) men nu efter påstådda näsoperationer, läpputfyllningar  och blonda hårextesions så kan väl inte ens deras far se skillnad på dom?
    har ashlee hamnat i klorna på samma stylist som jessica? är hon fattig och måste låna alla kläder av jessica? är hon ute efter jessicas exman nick och hoppas få honom på kroken genom att se exakt ut som syrran?
    hey, whats going on..?


    ashlee före.. innan hon blev en jessica copy cat.

    /ia, som inte försöker se ut som sina syskon och det beror INTE bara på att dom är killar!

    hollywood wear..

    jag skulle bli en usel kändis. bortsett från att jag inte kan sjunga, inte är ett skådespelarämne och inte är speciellt skandalös av mig så skulle jag förmodligen inte orka sitta och koordinera schyssta outfits varje gång jag går utanför dörren. för en outfit i LA räcker det ej att vara hel och ren utan kläderna ska vara trendiga men ändå personliga,och dessutom helst vara nya varenda gång man visar sig på stan.
    jag skulle bli utbuad av varenda tidning för mina gamla sunkiga fotbollsbyxor som jag sjäv tycker är en sån riktig lämplig outfit när man är bakis å ska handla godis på ica väst i floggan.

    här har jag hittat två bilder på snygga kläder. vet att iaf nicole brukar ha stylist (rachel zoe) men whatever. resultatet blir ju bra.. om hon bara kunde gå upp några kilo. detta är i ynkaste laget.

    85060-2385060-22
    skrutt! vilka minibilder. laddade tydligen hem den ynka bildversionen..

    är iaf nicole och mischa. jag är lite avundsjuk på nicoles alexander mcqueen-scarf (dödskallar gillas, hippa eller ej) och mischas skor..

    kram från ia som minsann tänker köpa en egen dödskallesjal, dock av billigare variant, när hon får sin sommarlön.

    some music..

    Maste ocksa gora en musikuppdatering nu nar vi har sa fina kategorier. Eftersom jag inte kan fixa ny musik sa blir det gammal skapmat fran mp3:n, andock san riktigt god musik att lyssna pa nar jag kommer hem och behover relaxa.

    For relaxing after school:

    • Josh Rouse - The whole night through
    • Blonde Redhead - Hated because of great qualities
    • The Smiths - Last night I dreamt that somebody loved me
    • Mew - Beautiful balloon
    • Her Space Holiday - Sleepy California
    • Ryan Adams - La Cienega just smiled
    • Sufjan Stevens - For the widow in paradise, for the fatherless in Ypsilanti
    • Eels - I need some sleep
    • Postal Service - Such great heights
    • Radiohead - Karma police

    Och sa kanske lite partytips ocksa...

    • Secret Service - Ten o'clock postman
    • Sidsel Ben Semmane - Twist of love (trots att den var med i eurovision song contest..jag ar ju open -minded)
    • The Killers - Mr Brightside
    • Takida - Broken
    • Mando Diao - God knows (eller kanske snarare springa runtrunt i stor gympasal pa friskispass)



    even though I'm hardly there..

    Har nagon kidnappat Ia eller finns det en battre forklaring till varfor hon inte bloggat pa lange?

    Jag ar sa trott. I kvall ska jag bara tvatta klader och datanorda mig, har socialiserat hela veckan sa det ar jag vard. I morgon ar det fredag, da ar det nan slags barbecue och sen aker jag till London pa lordag morgon. Igar grillade vi i en vacker park precis vid suspension bridge (korv, hamburgare och kall Foster's, vad mer kan man begara?), det var underbart anda tills det borjade regna. Som sagt, vadret ar unpredictable. Det var for ovrigt 36 grader varmt igar och jag holl nastan pa att do ett tag. Idag ar det mkt battre, dessutom molnigt vilket ar ratt skont nar man anda inte kan ligga pa strand.

    Nasta vecka ska jag plugga duktigt har jag bestamt mig for. Sista veckan, sista chansen. Ska lara mig minst tio nya ord om dagen. Hmm. Dream on. Idag shoppade jag en bok for ynka 50 pence i en san riktigt god second hand-store nara mitt hem. Hade inte hittat den forran nu. Och sa har jag blivit addicted to Ben&Jerry-glass, chocolate fudge brownie. Mmm. Synd att priset ar sa hutlost.


    Adjo fran glassmissbrukande Helga

     suspensions-bron                    grillad öl?


    loo bar

    Nu har jag bokat bussbiljett till London plus inkvartering pa mkt billigt hostel. Det blir nog bra. Kunde dock inte skriva ut confirmation-dokumentet, helt ynka. Hoppas det funkar anda. Jag har knappt nagra pengar kvar,har gjort av med hur mkt som helst. Nasta vecka ska jag snala. Fast jag ska nog aka till Bath pa fredagen. Suck. Jag blir ruinerad. Borde inte ga till Roo Bar i kvall (fast eftersom man bara dricker en ol blir det inte sa dyrt..). Eller, som asiaterna sager, Loo Bar(l). Det ar sa roligt for de pratar mkt mkt battre engelska an vad jag gor men kan verkligen inte hora skillnad pa r och l, det blir ratt ungefar varannan gang. Markligt. Ser fram emot min Rondon-tripp.

    Igar bjod Sally mig pa koreansk middag. Det var sjukt gott, det godaste jag atit sen jag lamnade sverige tror jag. Sen kollade vi Match Point, en san riktigt bra men skum film. Val hemma raggade jag upp den billiga katten igen. Hon/Han/Den/Det bet mig i axeln. Det gjorde typ ont, men jag ar saker pa att det var en karleksfull gest.

    Det ar 33 grader! Sjukt varmt. Jag saknar en strand eller en pool eller vad som helst att svalka sig i. Har suttit under ett trad och last bok pa eftermiddagarna, mysigt. Hade velat vara ledig pa dagarna och ligga pa en strand. Hoppas att det fortsatter vara varmt, kanske inte over 30 grader dock...och sen nar jag kommer hem till Sverige sa ska det vara fint dar med sa jag kan sola och bli lite snyggt brun till skolstarten.

    Men nu ska jag ta en dusch och fixa nagat att ata.

    darlings

    Jag tittade pa Zorro-bilden i bloggi och insag att jag saknar mina katter sjukt mycket. Mina sotnosar, alsklingar, sangvarmare. Dock har jag hittat viss kompensation har i Bristol. Nar jag kom hem fran pubbi en dag hade namligen nagon slappt in en spinkig kisse i var flat. Jag hade spanat in kissen nagra dagar tidigare och forsokt fa den att alska mig och efter nagra ol (som jag druckit alltsa, inte katten..vad jag vet atminstone) var det latt att lura med sig den till mitt rum. Forsokte mata den med lite croissant men den tackade nej, vanligt men bestamt. Sen krop spink-katten upp i sangen och sov med mig hela natten. Igar nar jag kom hem fran Roo Bar kom den springande och motte mig i tradgarden och vi spenderade aterigen en underbar natt tillsammans. Denna gang smet dock sotnosen framat morgonkvisten, kanske fick den angest eller annat skumt. One-night-stands kan vara sa markliga. Fast det var ju ett Two-night s-stand. Vid narmare eftertanke sa ar ju faktiskt two-nights-stands annu markligare. Trots allt var hon eller han ett sant riktigt gott sangsallskap. Jag hoppas ej jag blir utslangd for att jag smugglar upp husdjur pa rummet. Jag har ju kattabstinens ju.

    (hemmamatch)

    I kvall har jag varit pa en ynka grillfest med spanish people. Fast korvarna vi at var goda. Jag vagade bara dricka en ynka ol for jag ville inte bli kissnodig. Spanish people drack cola. Jag valjer latt koreanerna framfor spanjorerna, de ar sa mkt odmjukare. Tyvarr har jag bara ynka minderariga (nastan) spanjorer eller liknande i min class. Och en extremt white trashig hollandsbrud, hon ar nog det white trashigaste jag sett. Min tjeck-van har akt hem och lamnat mig ensam med alla dessa smabarn. Morr.

    Manniskor ar hemskt intressanta. Och kuturella olikheter ar hemskt intressant det med. Fast ofta ogillar jag manniskor och tycker att min kultur ar den basta pa alla satt och vis. Jag ar sa narrow-minded. Nu ska jag ut i tradgarden och ragga upp katten. Det narmaste ett hangel jag kan komma har i denna stad. Hoho.

    falsk marknadföring!

    morr. jag köpte en styck hårfärg på H&M idag och tanken var att håret skulle bli lite somrigt ljusare. enligt askens färgkartegrej så skulle det bli så.. men så blev icke fallet in vivo. inte det minsta!
    det ser exakt precis ut som innan och då har jag ändå plågat mig med ammoniakluktande färgjox i håret en hel halvtimme.
    håret blev väl lika slitet som efter en uppljusning bortsett att uppljusningen lyste med sin frånvaro.. haha *bittert skratt*
    resultat efter dagens färgprojekt: slitet hår, ammoniakförgiftning och 60 kronor mindre i plånboken.

    hmm. antingen så sliter jag ännu mera på håret och köper den där ljusaste färgen. fast urk. risk jag skulle se förskräcklig ut. dokusåpafärgad. big brother nästa. eller kanske som en stureplansbrutta. nästan lika illa det. ..eller så går jag till en frisör å blir fattig men får det förhoppningsvis ordentligt gjort. för nu SKA jag bli ljushårig. det är en principsak. hmm. om man kollar på de två alternativen så låter det sistnämnda som det smartaste. det kan tom en big brotherdeltagare räkna ut..

    får väl gå här med slitet och oljusare hår tio dagar till tills första sommarjobbslönen behagar infinna sig på kontot.

    ia, en smula bitter.




    another sunny day

    Jag borde inte sitta har nar det faktiskt ar riktigt fint ute. Det kommer sakert regna nar jag kommer ut harifran. Dessutom ar det iskallt i datasalen. I natt dromde jag att Ia hade skrivit ett blogginlagg i basta Maud Olofsson-anda dar hon klagade over att dagens ungdom skolkade for mycket. Hihi.

    Igar var jag pa Roo Bar. Det ar ett trevligt stalle som till och med spelar san riktigt god musik ibland. Typ The Killers and The Strokes. Sant gillar jag. Ingen ynka spansk charterpop eller rnb. Jag har druckit tva ol pa pub varje dag sedan i tisdags, helt skumt. Folk dricker inte sig fulla har. Jag tycker folk ar konstiga. Sen kanner jag mig tragisk nar jag forfestar for mig sjalv pa rummet innan vi ska ses pa pub. 

    Nasta vecka ska jag ev byta klass igen. Jag kanner mig som den besvarligaste student de haft. Hehe. Varje vecka hittar jag nat nytt att klaga pa. Har redan varit har tva veckor, det har faktiskt gatt fort. Men jag tror inte direkt att min engelska blivit battre. Kanske lite, hoppas jag i alla fall. 

    Nu ska jag kolla hostels i London. Kanns som om det ar bast att stanna hela helgen, sa kan jag ta detlugnt med shoppingen. Det stora problemet ar dock att jag knappt har nagra pengar kvar. Ynkpynk.  

    musiki!

    musik en fredagskväll..

    • lily allen - LDN (calypso-hoppig sak. very somrig)
    • pulp - do you remember the first time
    • radiohead - creep (finast just nu..)
    • neil young - heart if gold (klassiker I)
    • the byrds - turn turn turn (klassiker II)
    /ia

    jag är en kakätande eremitkräfta.

    fredagkväll och här sitter jag och ugglar framför datorn. slött. men när jag bara jobbar å jobbar så ooorkar jag som inget mera när jag kommer hem. asocial har jag åxå blivit. träffar så mycket folk på jobbet så när jag är ledig vill jag mest vara eremit.
    min bloggkompanjon helge läre däremot bli tvångssocialiserad på sin språkresa. och dessutom socialisera sig på engelska! då måste man ju TÄNKA samtidigt.. ännu mera ansträngande då.. vojne vojne. men så bra hon kommer vara på utrikiska när hon kommer hem!

    imorgon ska jag dock på bio. med sällskap i form av gammal klasskompis. så det finns nog lite hopp för mig med. jag kanske inte gömmer helt bort hur man umgås med folk i min egen ålder..

    men nu så vill jag bara lyssna musik och äta kakor. har redan knaprat i mig tre stora cookies men det finns en sista kvar i kartongen. hmm.. om inga föräldrar sitter i närheten kanske jag kan våga mig på ett avancemang mot kakskåpet? det är ju trots allt fredag..

    *till verket*

    ia




    I'm so hot

    Har suttit vid datorn och pratat pa msn lange nu. Sa skont att fa skriva pa svenska till braiga vanner. Borde ata nagot, blev ingen middag. Var pa bio efter skolan, sag Pirates of the Caribbean II, blev helt besviken pa det ynka slutet!

    Nu har jag varit har i en vecka, tre aterstar. Helgen var helt okej. En helt cool nattklubb pa lordagen + utforskande av city centre, lite windowshopping och fotbollsfinalen+ pizza igar. Funderar pa om jag ska aka till London nu i helgen som kommer eller nasta helg. Nasta helg kanske...jag vet att jag ar dum i huvudet som aker sjalv men jag hade ingen lust att vallas runt i en gigantisk grupp som det hade blivit pa "skolutflykten" i lordags. Jag vill shoppa! I morgon ska jag nog kopa de roda skorna jag sag i lordags. Saa sota!

    Jag tror verkligen jag skulle vara tvungen att tvangsforflytta mig till ett engelsksprakigt land for att lara mig prata. Hatar namligen att saga fel grejer, och fel blir det sa fort jag oppnar munnen sa darfor ar det bast att vara tyst. Helt logiskt. Hehe. Jag tycker inte om att gora bort mig. Aven fast det ar ratt kul i efterhand. Den sota engelsmannen pa puben Sally o jag at pa i fredags skrattade at mig hela tiden, forst nar jag bestallde ol (why? jag kan inte direkt ha uttalat one beer helt fel) och sen nar han fragade "was it okay?" nar han hamtade de tomma tallrikarna och jag direkt svarade "yes, it was okay" helt oartigt for att sedan minuten efter komma pa att jag borde sagt "it was good" eller nat. Fast det var faktiskt inte battre an okej, sa jag ljog inte. Och vad sager man egentligen nar man provat klader och expediten nar man kommer ut ur provrummet fragar "was it any good?". Ehh..tror inte hon vantade sig ett enkelt "No" till svar. Men ska jag behova forklara exakt varfor jag inte tanker kopa klanningarna jag provat? Det maste ju finnas nagot slags korrekt satt att svara, och jag forsokte lyssna inifran provrummet men kunde inte hora vad de andra som var fore mig sa. Men roligast var anda det en fransk tjej berattade. Nar hon forsta dagen i Bristol gatt runt i den trettiogradiga varmen och hoggljutt stonat  "I'm so hot. I'm so damn hot!".


    85060-40 nyinköpta skor (mkt proffsig studiomiljö, fotat på fluffigt täcke...)

    world of warcraft!

    datanörd :/

    oj oj. hur gick detta till? på något underligt vänster har jag förvandlats till en datanörd.. det är brorsans dataspel world of warcraft som är boven i dramat.
    först hängde jag över hans axel och kollade när han spelade och då fick jag för mig att göra en egen gubbe (mest för nöjet att bestämma utseende och sånt. fanns massa grejs att välja på.. jag satsade på ett magikertroll med flashig frisyr) men sen när jag provspelade upptäckte jag att det ju var riktigt kul. springa runt och fixa olika quests var tydligen min grej.
    ..sen om jag sen är bra på det är en annan historia men vem bryr sig om sånt så länge man har en snitsig spelfigur att köra med..? har iaf kommit upp till level 7 nu efter några timmars asocialt ugglande framför datorn!

    nä, nu kan jag inte skriva mer. "practical prey" och "thwarting kolkar aggression" nästa!

    jö jö! /ia






    iakttagelser

    - Det ar populart med converse pa english language center, men alla har sana utan skaft. Tyckte det var helskumt i borjan, men nu har jag borjat vanja mig och kanner mig som en utboling i mina langskaftade. Har aven kommit fram till att det kanske ar snyggare med kortskaftade, till kjol t.ex.


    - Vadret har ar sjukt, helt unpredictable for att anvanda utlandska. I natt var det iskallt sa jag holl pa att frysa i hjal i morse, men nar vi gick ut och at lunch var det stralande sol och stekhett. I forrgar regnade det konstant hela dagen och natten. Man maste alltsa alltid ha med sig ett paraply, typ tre varma trojor, samt ynk-kjol och flipfloptofflor in case of hot weather. Mina flipflop har for ovrigt gatt sonder och jag sorjer dem verkligen

    - Spanska tjejer gillar ynka musik och jag har svart for de flesta spanska tjejer.

    Scottish dance var sjukt kul, verkligen over forvantan. Sen gick vi till en pub for att dricka ol, men de stangde precis och vi smet in pa en privat fest dar det fanns massa gratis mat och basta partymusiken men en arg tant slangde ut oss. Sen letade vi efter ett oppet stalle, hittade ynk-musikstalle fullt med spanjorer men jag var skittrott efter skottedansen som var varsta traningspasset och orkade inte dansa till mer an kanske tre shakira-latar.  


    dilemma+scottish dance

    Hej hej kara bloggi! (hmm, verkar som om jag tror att jag skriver ett brev eller nat)

    Idag har jag det bra har i Bristol. Igar hade jag varldens beslutsangest o lag vaken halva natten for jag inte kunde bestamma mig for hur jag skulle gora. Om jag skulle vara kvar i advanced-gruppen som jag hamnade i pga mitt (tydligen) eminenta provresultat eller byta. Gah, svarade ju med flit fel pa nagra fragor for att jag inte skulle verka battre an jag ar och anda "lyckades" jag inte. Haha, detta later sa ynka men valdigt typiskt mig. Jag vet att jag ar bra pa grammatik nar man far valja mellan fyra alternativ, det hors ju vad som ar ratt. Men det betyder inte att jag ar BRA pa engelska, for jag kan inte saga ett pip (typ) och har endast en sjuarings vokabular (ungefar). Sa sen i tisdags har jag kant mig samst i varlden eftersom de andra i gruppen ar bra "pa riktigt". Har vagt for och nackdelar mot varandra Nivan under ar nog battre for mig. Men samtidigt sa kan ju utmaningar vara bra ocksa. Har lart mig flera nya ord och sa, och jag ar inte samst pa allt..inte grammatikgrejerna t.ex. Dessutom ar nagra i klassen valdigt trevliga och jag kanske inte lar kanna en endaste trevlig typ om jag byter. Men nu idag bestamde jag mig for att byta i alla fall och det kanns bra. Ska prata med lararen i morgon bara, sen kanske jag slipper vara helt slut nar jag kommer fran skolan varje dag. Konstigt att man kan vara sa bra pa skriftliga grejer men anda helt ynka pa muntliga grejer. Jag har typ alltid varit san. Det ar ett mysterium. Vet ej om jag kommer lara mig att prata sa mkt engelska egentligen, men jag blir atminstone van vid att hora det.

    I kvall ska jag pa nagot sa ynka som scottish dance. Jag gar bara for att vi eventuellt ska till en cool nattklubb efterat. Kommer inte orka upp i morgon i sa fall, fast jag maste. Pynk. Hoppas pa att lite alkohol gor att jag blir varsta stjarnan pa engelska. I mandags blev jag typ full pa tva och en halv ol och en drink. Det var laskigt. I morgon ar det fredag och bara lektioner pa formiddagen. Harligt! Hoppas att det ar fint vader i helgen sa kan jag typ ligga i den vackra parken o lasa eller nat. Det regnade hela natten tills idag och halva dan. Helt ynka engelskt vader. Men tidigare har det ju varit 32 grader och stralande sol sa det var okej.

    Oynka hej fran Helga

    bra musik II

    några låtar som är väl värda en plats på mp3-spelaren!

    • peter, bjorn & john - young folks
    • the radio - whatever gets you through today
    • morrissey - in the future when all is well
    • the pipettes - your kisses are wasted on me

    /ia

    22 år och redan senil..

    buhuuuu. jag börjar redan bli virrig. idag, första dagen på jobbet på nya avdelningen, så inser jag att min alldeles nyligen utkvitterade nyckel är spårlöst försvunnen. hann inte ens börja använda den innan den var borta. hur sämst får man vara egentligen? *gaaah*
    vilket förtjusande ansvarsfullt intryck jag måste ge på mina arbetskamrater.

    nu ska jag vända upp och ner på huset och se om nyckel-%&#¤% behagar dyka upp? förmodligen inte..
    *gnäll gnäll*

    /ia, vimsigast in the hood

    blogging in bristol

    Hej kara blogg (oj vad jag kanner mig internationell nar jag inte kan anvanda vara praktiska bokstaver, typ "a with two pricks" som nan visst sagt nan gang). Mitt inloggningsnamn funkade inte, men en snall engelsman lat mig anvanda hans konto. Sa nu vagar jag inte surfa in pa nagra porrsidor for da ser han det. Det brukar jag ju alltid gora annars. Atminstone spraydate, hehe.

    Jag ar helt slut i huvudet. Det ar 30 grader varmt och inte en droppe regn trots att jag ar i england (i vartenda papper jag har fatt star det "bring an umbrella, it often rains" sa jag har slapat runt pa ett paraply helt i onodan. Har gatt och gatt idag och kant mig som ett dagisbarn som vallats runt hit och dit. En tjej i min korridor verkar ha fobi for att vara ensam, sa jag flydde hit eftersom jag inte orkar ata spagetti med henne. Haha. Jag kommer aldrig lara mig engelska om jag undviker folk hela tiden. Men jag orkar ej. Snart ska jag ga och shoppa tval och eventuellt mat. Ar inte hungrig nar det ar sa har varmt. Ska nog ta en promenad i den gigantiska tradgarden ocksa, den ar sjukt vacker.


    Bye bye from Helga i Bristol.

     mitt rum ser ut som en cell...

    ...men trädgården är så riktigt fin!


    bra musik för dagen!

    detta lyssnas på just nu. 

    •  vive la fête - big bisou
    •  psapp - cosy in the rocket (theme till greys anatomy f.ö)
    • basshunter - boten anna (haha hoho hihi)
    • devendra banhart - little yellow spider (mkt skum men rolig låt)

    /ia





    när jag blir rik..


    När jag får min första lön ska jag shoppa loss (lite iaf..) på asos.com.
    det är så ynka att ju fattigare man är desto mer fina saker hittar man som man faktiskt vill ha!
    ..och ingen av grejerna jag dreglar över är speciellt dyra.. men har man inga pengar så har man inga. dumma csn! ingen förståelse för en students behov av lite sommarshopping i juli..
    hoppas att iaf nån av sakerna finns kvar när lönen anländer till kontot.

    hörhängen, skor och scarf. så nära men ändå så långt bort.. *snyft*



    bilder: asos.com

    /ia

    åååå, mr darcy!

    mr darcy

    jag vill åxå ha en mr darcy! var finns det sådana nuförtiden? sååå snygg.. trots att han har byxorna nästan ända uppe vid armhålorna.
    kära nån, har cyniska jag gått och blivit romatiskt lagd? dumma "stolthet och fördom"!

    /ia

    leg. hells hångels

    Kom att tänka på det roligaste hånglet ever. När bloggförfattarna, utklädda till Hells Angels, blev uppraggade av två samurajer i likadana klänningar. Hysteriskt kul! Mer hångel åt folket!


    grymt coola var vi också