rödvin

Jag är sugen på rödvin. Gärna på en strand med kvällssol. Fast det ser finare ut att ha det i vinglas än i plastmugg. Sen vill jag gå på Bryggan, stå i ett hörn och klaga på den dåliga musiken men ändå skutta runt till Boten Anna. Ynka!Sista dagen på jobb idag. Har suttit på stol, lyssnat på Vapnet och sorterat filosofi- och spykologiböcker. Helt okej måste jag säga!

/Helga, snart på väg iväg..

problemkatt

Jag fattar inte hur det ska gå med Lemursvans-Zorro medan jag är borta. Han tycker ju att jag sviker honom när jag jobbar åtta timmar per dag. För att inte tala om hur det blir ifall jag skulle sova borta en natt. Långsint är han också. Troligen kommer han ha förlåtit mig lagom tills det är dags att flytta tillbaka till Supsala igen, och då kommer han blir sur för att han får byta radhus mot lägenhet och så är det igång igen..

Ja ja. Han är i alla fall väldigt söt. Fast folk är rädda för honom och det gör de rätt i eftersom han bits ibland. Om han var en hund skulle han avlivats för länge sen. Min bäbis.

varning för katten
/en Helga med klängig och gnällig lemursvans

converse

converse

såhär ser vi ut ganska ofta. converse (eller fejk-converse som ias vita) är bra å fina skor på alla sätt och vis.
denna bilden är från popaganda. där roade vi oss med att räkna antalet conversebärande indie-människor i kön in till området. vi gav snart upp men minst hälften hade converse. undrar hur det kom sig att just converse blev indieskodonet nr ett? 

/skofilosofen ia

kotte!

här är vår fina lilla igelkotte. den bor sedan några dagar inne på mina föräldrars loge. helt gullig! det tyckte vår korkade hund åxå och försökte krafsa lite på den. resultatet blev inte så bra, en styck blödande tass. men inte blev nöten avskräckt efter det inte, nänä. hon försöker leta upp kotten så fort hon får chansen!
tur att kotte har ett bra försvar mot hundkrafs.

kottiga hälsningar från ia

kotte
kotte på promenad

efter en kvart i elektriska stolen

Det är visst bara jag som skriver i den här bloggen. Detta var en pik till en bredbandslös Ia.
Jag sitter i pappas arbetsrum och skriver. Har precis spenderat femton minuter i en massagestol. Det var sjukt skönt och om det inte var för att den mullrade mystiskt hela tiden skulle jag nog somnat. Ska skriva upp massagen som arbetstid, det är jag värd.

Har kommit på att jag åker snart och det känns som om jag har massor att göra innan dess. Samtal att ringa, kläder att tvätta, ärenden att göra. Och så finns det så mycket jag vill hinna med. Som nu när jag jobbar och ser miljoner böcker jag vill läsa. Idag har jag sorterat skönlitteratur, extra lockande alltså. Dessutom har jag säkert en 5-6 böcker hemma som bara väntar på mig. När ska jag hinna med det då? Måste införa obligatorisk lässtund minst en halvtimme varje kväll i höst. Men hur ofta har jag inte sagt det? Jag ska bli kulturell och intellektuell och allmänbildad. Fast ändå odjup. En sån riktigt god kombination.


Min far har ett ljus i form av en sköldpadda på sitt skrivbord.  


if you're feeling sinister...

Jag har frusit hela dagen. Jag trodde att det var varmt ute - det var svinkallt. Dessutom har bibliotekets lunchrum extemt bra luftkonditionering (helt i onödan, behövde inte bli kallare än jag redan var). Och så frös jag i natt. Jag drömde att fyra vampyrkillar bet mig och det bara sprutade blod och jag var livrädd. Mycket obehagligt, det är väldigt sällsynt att jag drömmer såna där riktiga mardrömmar. Funderar på att krypa ner i sängen snart.

Dessutom har jag varit upprörd idag. Irriterande. Mest irriterande var att jag bara till typ 40% var upprörd på riktigt. Resterande 60 procenten var upprördhet över att jag inte borde vara upprörd över en sån grej. Gah. Men nu har jag druckit två öl på CP och livet leker igen. Typ. Bra att upprördhet kan botas med öl. Ska bli ganska skönt att komma härifrån faktiskt.


Nu är jag kissnödig. Au revoir

/H


trött på att alltid komma sist!

Idag har jag: jobbat (speglat en massa, packat ner burkar i flyttlådor samt lagat storkok stuvade makaroner) och titta på fotboll (men det stod 2-0 till tyskland redan innan jag kommit från jobbet och mer än så hände det ju inte). Nu försöker jag hitta den porriga alternativa VM-låten som var med Äntligen Tisdag (p3) men den verkar omöjlig att få tag på. Har lyckats få fram att de heter Das Fussball Fräulein i alla fall. Alltid nåt. Haha. Min musiksmak för tillfället är under all kritik.

Och inte blev det något midsommarfirande heller. Jag har partyabstinens. Vill dricka rödvin och skutta runt på nation. Men snart åker jag iväg och det känns som om det livet får vänta ända till i höst. I morgon blir det jobb igen. På måndag med, och resten av veckan. Men vad gör man inte får lite pengar?

/H

jag vet hur Anna ser ut...

Jag har sett Boten Anna-videon. Hahahahahaha. Finns inget mer att säga om den. Förutom att Anna är white trash. Så ynka, men ändå ganska väntat.  
85060-12

/Helga, avindiefierad tack vare P3 Fjortis (eller Star kanske det var...)

Öland!

Saker som vi hann med på Ölandsresan:

- Hamnade i första hagelskuren på år och dag så fort vi kommit fram. Vi kände oss ytterst ovälkomna! Fast sen fick vi beröm för våra klänningar av en snäll tjej så vi bestämde oss för att inte förklara krig mot Öland trots allt..
85060-285060-1

- Äta en tub champinjonost per dag. Underskattad kost!
85060-6

- I tron att vi var ensamma på stranden knäppa massa avklädda kort med vissa baywatch- och  poledancinginslag. Sedan kom det fram en kille i vår ålder och undrade vad vi höll på med. Han och hans kompis hade legat gömda bakom en buske och sett allt. En smula pinsamt..
85060-785060-5

- Spela minigolf. Kommentarer öveflödiga.
85060-4

- Bli hummerröda efter åtta oprofessionella timmar på stranden och sedan däcka klockan tio pga solsting.

- Kolla på fotbolls-VM med PRO.

- Kolla på lång Erik.
85060-8

- Äta genuina kroppkakor. Dom var slemmiga men mättande. Och supergoda! Även detta underskattad kost.. Man får mycket mätthet för pengarna.

- Kolla på Hydman-Vallienkonst på Vidamuséet och bli beskyllda för att vara okulturella eftersom vi tydligen gått för snabbt genom galleriet.. Morr.

- Upptäcka att alla vägar inte bär till Rom utan till Pataholm.

- Inse att Öland har ganska underhållande vägskyltar.
85060-11

- Äta såna riktigt goda luncher i Horgbolm.

- Döpa om alla orter på Öland.

- Gå vilse på väg till slottruinen och hamna i Helvetesbacken ist för en pittoresk stig som var tanken.

- Dricka rödvin på stranden. Mkt mysigt, trots tre liter sand i väskan.
85060-9(det var faktiskt mysigt trots denna missvisande bild..)

Hälsningar Helga och Ia
85060-10


en ynka blogg

Välkommen till denna ynka blogg!