läskiga celebs.. (ännu en onödig tema-bloggning)

vi har en väldigt onödig kategori som heter "tema". där är det typ bara jag som skriver. vilket har lett till att den är helt bortglömd. nu tänker jag dock öka på dess onödiga innehåll med ett nytt onödigt tema. och om ni orkat läsa såhär långt i min onödiga text kan jag rapportera att detta kommer handla om läskiga (och  onödiga?) kända människor. har absolut ingen aning om hur de är som personer. hela bunten är säkert uuuunderbara. eller.. hrmm.. nästan alla! vissa har bevisligen inte alla hemma.. detta är dock en totalt ytlig bedömning av några människor som ser lite (å vissa MYCKET) scary ut.


jordan. vaaarför dessa airbags? hon är säkert söt under silikonet och white trash-sminket.


mickey rourke. hjäääälp! stäm din plastikkirurg.


melanie griffith. ngt måste gått snett nånstans.. hon är dock fortfarande glad.


amanda lepore. har för mig att hon en gång hette armand. å var en han. nu är hon scary.


nicole richies fd stylist rachel zoe. hon ser helt.. skinntorr ut. borde äta upp sig lite. eller mycket. å fylla ut skrynklorna lite.


michael jackson. finner för tillfället inte ord.


sådär. nu har jag gjort vår blogg till en mer skrämmande plats. plis dont stäm me ifall ni får posttraumatiska stressyndom efter att ha kollat in detta.

ia

låt: the lemonheads - fade to black
kompenserar läskig bloggning med en fin cover..

ingenting-blogg

Jag har ingenting att blogga om. Lämpligt nog lyssnar jag på [ingenting]. Bra och Velvet Underground-inspirerade. Hände värsta mysko grejen nyss, jag hade alla mina låtar på winamp och så spelades först "Lisa sa" och sen "Stephanie says", värsta sammanträffandet. Jag inser nu att det jag skrivit låter jättemusiknördigt för de som inte har full koll på Ingenting och Velvet Underground. Men ändå. Jag tycker att man ska få vara lite indienördig ibland. I själva verket har jag inte alls särskilt bra koll på musik, jag vet bara vad jag gillar och det lyssnar jag på. Just nu kom till exempel en Winnerbäck-låt, indiekidsen skulle döda mig om de visste....
 
Idag har jag hade seminarium samt besökt medicinska biblioteket med min sjuka gymnastvän. Jag tycker alltid det känns lite märkligt att springa runt på Ackis bland alla läkare, wannabe-läkare och sjuka människor. Fast just nu kände jag mig faktiskt inte som en utböling, vilket jag gjorde när jag var där nån gång i våras med mina sociologiböcker. Däremot hittade jag ett helt ledig exemplar av en DSM-case book som jag snattade åt mig och satt och läste i. Perfekt, mycket lättare än att bara sitta och planlöst läsa i böcker. Psykiatri är sjukt intressant, ungefär sjuttionde gången jag säger det skulle jag tro men det är värt att påpeka på nytt så jag inte glömmer bort att jag faktiskt läser på en rolig utbildning.

Så, i morgon är det då helg. Efter en dag av flitigt studerande blir det trevligt med korridorsfest hos Cecilia hoppas jag. Och glögg och Fibes oh! Fibes på lördag verkar inte helt fel det heller. Bättre att ha kul medan man kan. Tentan kan ju gå bra ändå.

/Helga

[Ingenting] - Lisa sa
som sagt, det hörs att det lyssnats på velvet underground, framför allt "Stephanie says", en av mina favoriter. [ingenting] kommer för övrigt också att spela på v-dala i vinter, minns inte när dock.

helga söker ko

Nu har jag sett ännu ett avsnitt av det beroendeframkallande programmet "Bonde söker fru". Jag lyckas alltid fastna för såna där program om jag nu råkar se ett avsnitt (för från början tänker jag såklart alltid "guuud vilket hemskt program, hur kan folk kolla på sånt?"). Det är bra att jag inte har fler kanaler, fler kanaler = mer skit att titta på. Fast "Bonde söker fru" är faktiskt inte skit. Det är ju människor, människor är intressanta. Dessutom verkar bönderna nästan kära på riktigt och även fast de säkert valt ut sin favorit i början allihopa och bara kör vidare för att det ska bli bra tv så är det bra ändå. Dock undrar jag lite över vad det är som är så speciellt med att vara tillsammans med en bonde. Det enda positiva jag kan hitta är att de i de flesta fall bor lite fint ute på landet sådär (men det kan man ju göra även om man inte är bonde) och, så klart, att de har söta djur. Till exempel kor. Fast jag är så bekväm av mig så jag skulle nöja mig med att känna en bonde..ehh..ko..som jag kan klappa ibland. Jag vill inte bosätta mig långt ifrån civilisationen för det. Åtminstone inte medan jag fortfarande är förhållandevis ung. Och det läskiga med "Bonde söker fru" är just att flera av tjejerna är helt små, typ nitton ynka år! DET har jag svårt att förstå. Min favorit är den äldre glasögonprydda Mikael, han verkar sympatisk och hans tjejer är minsann i en lagom ålder för att vilja ingå partnerskap.  Per Martin verkar sjukt trist och svår att komma nära, det enda han har att komma med är sitt lite Ernst-lika utseende (vilket inte jag tycker är något att hänga i julgran..).

 en riktigt söt ko som jag skulle vilja klappa

Jaha ja. I morgon har vi seminarium. Dessutom har jag terapi sjukt tidigt, klockan åtta. Förstår inte nu i efterhand hur jag kunde ta en sån tid, jag har svårt att komma upp när jag får sova till nio som idag. Jag kommer knappast känna mig pratsam och prata bör man om man ska få valuta för pengarna. Idag har jag fått min första jobbtid som jag faktiskt kunde jobba på - nyårsdagen! Woho. Fast jag börjar halv tre så det är ganska lugnt. Vet fortfarande inte vad jag ska hitta på på nyårsafton, men sånt har en tendens att lösa sig.

Har inget mer att tillägga förutom att jag borde sätta igång med tentaplugg. I helgen lär det inte bli mycket gjort (jag borde prioritera pluggandet framför roligheter, men det gör jag inte) och sen finns det liksom inte mycket mer tid. Men i morgon ska jag minsann sätta igång.

Haha, nu har jag gjort bonde-testet på tv4:s hemsida. Jag fick alla rätt, woho.

"Du ÄR en bonde. Grattis, du är en bonde och alltså het! Termer som ensilage och flyghavre är vardagsmat för dig. Du har ingrodd gössel på din gummistövlar, flanellskjorta och brynja. Du kan lockropet som korna lystrar till på kilometerhåll. På senare tid uppvaktas du flitigt så fort du lämnar lantbruket. Grattis, du är nämligen hotter than hell."

Till mitt försvar måste jag nämna att frågorna inte var överdrivet svåra. Den sista frågan "Vad är utsäde?" var svårast och ett av alternativen var "Det bönderna sprider efter lyckad dejting". Hahaha.


/Helga med koklappardrömmar..


Pet Shop Boys - Being Boring
känner mig ganska boring just nu faktiskt...förutom att jag är fullfjädrad bonde då, eller kanske tack vare det..ehh..


i'm a booksnatter yes i am..

idag har jag bott på medicinska biblioteket på ackis. ett särdeles omysigt ställe. satt och knåpade på min geriatrikrapport. det sög. fast jag fick ihop.. öh... en sida.. hm. jag kan verkligen vara sjukt oeffektiv. tror jag drabbades av ngt slags perfektionistryck och fick för mig att saker och ting skulle hänga ihop i rapporten och sådant straffar sig genast.

sen råkade jag nalla en bok. lade den bara i väskan när jag skulle gå och köpa lite mcdonaldslunch och det började pipa. jag hade ju inte direkt tänkt sno den. trodde jag redan lånat den men det var tydligen en annan bok. dom är så lika dom där böckerna från studentlittertaur. en very boring geriatrikbok för medicine studenter var det. skulle jag snatta en bok skulle det iaf vara en intressant en. typ idrottsmedicin. det är kul.
reslutatet av min ofrivilliga bokstöld var att jag måste låna tråkboken. samt att varje gång jag gick förbi utlåningsdisken så kollade alla bibliotekarierna misstänksamt på mig. som om jag skulle ha stoppat två sobotta-anatomiböcker innanför tröjan och en psykiatribok i bakfickan.

nu vankas det pizzeriabesök hörde jag rykten om. inte för att jag har råd med det men efter denna ansträngade dag är jag värd en kebab eller nåt.

boksnattar-ia

låt: stereo total - amour a trois
komplett med roliga samlagsljud.. å trots mina ynka franskakunskaper fattar jag vad hon sjunger om.. typ.

kändismatching

Jag hittade en töntrolig grej som jag var tvungen att testa. På Myheritage.com kan man ladda upp en bild och se vilken kändis man liknar. På mitt första försök blev jag Ashlee Simpson. Det kändes inte direkt klockrent. Haha.

  
 likheten är inte direkt slående (särskilt inte när hon är värsta blondinen, jag föredrar nog både mig själv och ashlee i mörkare hår..)

Sen dög visst inte resten av bilderna jag försökte med för sidan vägrade hitta någon att matcha ihop mig med. Nu har jag blivit beroende och måste testa alla bilder jag har. Thora Birch blev jag en gång (visserligen är hon cool, men inte likt där heller),  och Brooke Shields nästa gång (haha, känner inte igen mig där heller). Snacka om meningslös underhållning. Jag ska nog sova i stället, verkar som ett roligare alternativ.

/icke-känidslik Helga  

Imogen Heap - Goodnight and go

jag i vingelskor. hur ska det gå?

idag har jag inte uträttat mycket av värde. men jag har haft trevligt ändå. har köpt rom med fellow bloggkollega, bakat lussebullar och druckit starkvinsglögg med brorsan och hans sjuka sköterskor till klasskompisar (very trevligt) samt inhandlat ett par billiga, fina och superhöga skor till min examensfest. jag som inte kan gå i high heels. ska bli spännande att se hur detta slutar. förmodligen kommer jag att antingen dö av felbelastning av fötterna och tvingas byta till ballerinas som ger mig taxben eller så står jag på näsan. båda alternativen är ju frestande..


mina high heels. hmm. de ser ju rätt låga ut på bilden.. men så är icke faller in real life i can tell! hmm igen. de såg rätt fula ut på bilden också. men så är icke fallet där heller. faktiskt. å de kostade bara 170 riksdaler..

uscha. nu borde jag sova. har massa saker att uträtta på skolan i morgon. och dessutom har jag haft huvudvärkus halva dagen å den vägrar ge med sig. morr.
bäst att sova på saken.

gnatt

ia

låt: fibes oh fibes - losing weight
ännu en fibesquestionable content.

jag vill åxå ha en pintsize! precis som indie-marten i ynka bloggs favoritserie questionable content. evighetsserien där ingen egentligen händer annat än att folk säger extremt roliga saker hela tiden. å vad mer kan man begära..?


pintsize in action.

ia (som lyssnar roxy music och just upptäckt att de har gjort massa låtar jag känner igen från yngre dagar, tex slave to love och avalon. där ser man..)

låt: roxy music - in the midnight hour
även denna har hörts förr..

helgens diagnoser och dagisminnen

Sitter och proppar i mig några mackor för jag orkar inte laga mat. Egentligen borde jag, för jag ska ha matlåda tills i morgon då vi ska författa en diskussionsinledning. Men jag hittade en matlåda som eventuellt går att använda i kylskåpet. Den är bara några dar gammal..tror jag..jag har inte så bra koll..i vilket fall som helst så dör jag nog inte. Idag på seminariet diskuterades huruvida man egentligen skulle kunna säga att det finns personer som aldrig haft en DSM-diagnos...med tanke på att man i stort sett uppfyller kriterierna för Alkoholintoxikation varje helg. Eh. Det känns lite oroväckande att man skulle kunna diagnostiseras med en psykisk störning varje gång man är full. Men ändå rätt kul.

Sen kommer jag alltid att tänka på alla gamla dagisbarn när vi har barnpsykiatri. Inte de normala barnen, de glömmer jag ofta rätt snabbt. Nej, det är i stället de där andra som jag aldrig kommer glömma. Min lilla ryss som jag hade egen vila med varje dag, han slängde saker i huvudet på mig och gnällde "jag veeet inte" varje gång man skulle göra något (det betydder "jag vill inte", han hade inte riktigt fattat skillnaden). Eftersom vi läste samma böcker varje dag kunde vi "spöket i köket" utantill och citerade varannan rad ("den kom igen väggen, nu hoppar den på äggen!", "och se nu tar den skurken och kastar rödbetsburken!") med inlevelse. Tjejen på avdelningen som aldrig sa ett ord när hon var på dagis, inte till någon ("Selektiv mutism" skulle jag nog säga nu..). Eller jo, en gång lekte hon med en tjej när det bara var de två kvar...och hon skrattade! Sen såg jag henne på coop en gång och det var som att se ett helt annat barn. Hon babblade oavbrutet med sin mamma och lillebror. Den lilla killen med autism på grannavdelningen. Och han som inte diagnostiserats än men säkert uppfyllde vartenda kriterie för autism och som jag jobbade lite med förra sommaren. Det är liksom dem man minns.

I kväll har jag varit på vikariemöte angående mitt extrajobb. Jag är ungefär världens sämsta vikarie eftersom jag aldrig kan jobba, men det var trevligt ändå och fika fick man också. Nu sitter jag här och fryser och funderar på att lägga mig i sängen och läsa lite.

/Helga som fortfarande inte blivit av med irriterande huvudvärk...morr

Fibes, oh Fibes! - Nothing's gonna beat us this time
på v-dalas klubb velvet på lördag, gå och se.


död skuttande kyckling-reklam.

blä. vi har reklam med en äcklig rå kyckling som skuttar omkring i vår ynka blogg. nackdelen med gratis bloggsida. ynk.
kan den inte bara gå och dö.. hmm. fast den är nog redan död. den kanske man kremeras så blir den en grillad kyckling istället.  men den fortsätter säkert steppa runt ändå. uhuuu.

en smula bitter ia

låt: magneic fields - a chicken with it´s head cut off
nästan helgerån att sätta en sådan bra låt i samband med en störd hoppande kyckling men den passar så riktigt bra.

bra skivor i min hylla..

inspirerad av sonic gör jag här en ovetenskaplig lista med några sådana riktigt goda skivor man gärna kan lyssna lite extra på.. har massa album på datorn men detta är några av de få som faktiskt bor i min skivhylla.

PJ harvey - to bring you my love
läskiga love songs som är helt fria från massa slisk. sjukt bra och min favoritskiva ever!
morrissey - vauxhall and i
hans bästa skiva enligt moi. alla är bra men denna är extra.
soundtrack of our lives - behind the music
ebbot är cool och varenda låt svängs a lot!
the smiths - the smiths + the queen is dead
två bra skivs. dumma morrissey och marr som inte kom överens -> smiths splittrades.marit bergman - 3.00 AM serenades
hennes första skiva..thats all folks.. nästa gång ska jag göra en lista med bra skivor jag tyvärr inte har i skivhyllan. den blir nog längre.

ia med ynka skivsamling

låt:  yo la tengo - mr tough
jag tycker om namnet yo la tengo. och bra är de med.. tex denna låten.

psykolog vs sjukgymnast

Jag sitter och läser en artikel om att ungdomar mår allt sämre, pratar med Ia på msn och skrattar så jag gråter (INTE på grund av att ungdomar mår sämre kan tilläggas). Några citat från artikeln:

"Jag fixar inte psykologer. De bara sitter där tysta med sina anteckningsblock och glor på mig och jag förväntas spy ur mig min historia för dem"

"Jag fick gå till BUP:s sjukgymnast i stället och det var ett mycket bättre alternativ för mig. Henne kunde man prata med om andra saker, vanliga saker. Och hon var alltid glad"

Kontentan av det hela är att sjuka gymnaster är glada och bra på alla sätt och vis medan spykologer är läskiga och bara glor på en. 1-0 till Ia alltså.

/Psykologen i sammanhanget.

Emma Dahlqvist - Philosopher on a dancefloor
bra låt av tjej jag inte vet nånting om alls, men hon har en myspace-sida som alla andra

lindansaren

Såg precis dokumentären "Lindansaren", om komikern Jesper Odelberg som har en cp-skada. Väldigt intressant och avslappnad dokumentär. Något som verkligen upprör mig är hur mycket fördomar folk/vi har mot funktionshindrade och hur illa de behandlas och körs över trots att de är lika kompetenta som vilken ("normal"?) människa som helst. När jag jobbade som personlig assistent märkte jag verkligen hur anonym man som relativt "vanlig" är när man till exempel går på stan. Alltså, att folk inte tittar på en märker man egentligen förrän de verkligen gör det (för då märks det, tro mig...). När vi gick på stan stirrade verkligen folk, sådär så de vänder på huvudet efter en när man gick förbi. Tänk att alltid känna sig så..uttittad. Och att tvärtom i situationer som när man står i kassan och ska betala inte bli sedd alls, nej, då är det mig man riktar blicken mot. Och att folk inte lyssnar, att de ignorerar en när man har något att säga bara för att man inte kan prata på vanligt sätt och det är ansträngande/tidskrävande att behöva använda teckentavlan. Att som vuxen människa inte få ett glas vin eller en nubbe på midsommarafton för att assistenten som jobbar inte tycker att det är lämpligt. Att inte bli insläppt på krogen, att folk ständigt ifrågasätter ens kompetens vad gäller saker man så klart har full koll på. Morr.

Det är tufft med folk som verkligen visar upp sig utåt och gör allt för att öka kunskap och bryta fördomar. Till exempel författaren 
Gunilla Gerland som verkar ägna sitt liv åt att sprida ut hur det är att leva med högfungerande autism. Mer sånt behövs!

Zorro är återfunnen. Han var inte ens hungrig. Kanske blev matad av någon snäll tant med lyxigare kattmat än Willys bitar i gelé. Jag pratade med mamma och fick veta att Miranda födde en ynka kattunge i förrgår. Trots p-piller, ett litet mirakelbarn med andra ord. Nu blev jag nästan sugen på att åka hem. Min fina lilla Miranda. Undrar hur många gånger jag sett henne föda ungar egentligen...(och det är lika otroligt varje gång). I går var det Kulturnatten på Södertälje Stadsbibliotek. Pappa presenterade Jonas Hassen Khemiri när han skulle hålla föredrag. Det är tufft, han är lite cool (Jonas alltså, inte min far..eller jo, han är väl i och för sig också cool..men..jaja)...och apropå sånt jag borde läsa så finns nog "Ett öga rött" med på den listan. Nån gång, som sagt. Jag saknar mitt gamla jobb på Café Blå Rummet lite, även om det var åratal sen så känns det fortfarande som "mitt" café på något sätt. Att jobba när det var musikcafé för utvecklingsstörda och höra de skråla och dansa tryckare till "Leende guldbruna ögon" var nästan det finaste man kan uppleva. Alla skumma stammisar, som silverte-tanten, chilenaren som kom in varje kväll och han med de gigantiska hörlurarna. Blå Rummet är nog det enda jobb jag haft som aldrig någonsin inneburit minsta lilla ångest eller obehagskänsla.


Nej, nu ska jag äta upp min chokladkaka och klappa mina katter. God natt.

/Helga


Badly Drawn Boy - The Shining

mycket fin helt enkelt


koffein, nikotin och skogsmulle.

idag har jag varit hos statistik-josefin och druckit te. och kaffe. och c-vitamin. två jättekoppar indonesiskt te som tydligen skulle ha lite extra rolig effekt utöver koffeinet. kände inte av ngt sådant. blev bara väldigt kissnödig. sen blev det en stor kopp kaffe. och som efterätt ett jätteglas c-vitaminbubbel. jag sprang således på toa tre gånger under en timme ungefär.
sen fick jag en cigarett för att få i mig lite nikotin bland allt koffein samt för att stimulera ADH. det funkade inte. och nu får jag säkert KOL också. det är inte bra att röka. och man luktar blä om tassarna efteråt. tur att jag inte sysslar med sånt i vanliga fall.


tea is my cup of tea.

på hemvägen införskaffade jag en styck brun hårtoning. min frisör uttryckte sig finkänsligt om att jag hade mycket metaller i håret. hon menade att det var grönskiftande. när två oberoende personer nu sagt det, en patient och en frisör, inser jag situationens allvar och agerar.
tänker inte gå runt och se ut som plupp! hmm.. tror iofs att plupp har blått hår. men skogsmulle då!


är det ia eller är det skogsmulle? no one really can tell..

..men snart är det över!

ia

låt: hello saferide - ipod x-mas
annika norlin is back.

hyfsat stärkande powermusikpromenad

Det känns som vartenda blogginlägg består av ungefär 76% gnäll nuförtiden. Jag ska bättra mig. Kanske. Men grejen med att ha en dagboksblogg är ju att skriva som det känns. Och känner man sig allmänt gnällig så tycker jag att man SKA få vara det. Störande moment i mitt liv nu är framför allt huvudvärken som vägrar ge med sig.

Jag tänkte att jag kanske mådde bra av lite frisk luft, särskilt eftersom jag sovit typ till halv tolv trots att jag inte gick och la mig särskilt sent igår och var sådär överutsövd som leder till att man blir ännu tröttare. En promenad innan det blev mörkt verkade som en sån riktigt god idé, ända tills jag kom ut och började röra mig och märkte att det högg till i huvudet mer och mer för varje steg. Morr. Jag som trodde att det var sån huvudvärk som skulle släppa av motion, började fundera över om det snarare var den sortens huvudvärk som försvinner efter en massa vin men eftersom det är söndag övervägde jag inte ens det behandlingsalternativet. Men - efter typ tio minuters plågan släppte det plötsligt och promenaden blev helt trevlig i stället. Bästa gånglåten (taktfast o lagom tempo) var helt klart Pixies - "Here comes your man" (jag älskarälskar den, den är en sån låt som i sällskap med The Killers "Mr Brightside" får vara med på varje ny kombination av låtar på mp3-spelaren). Sen hade jag faktiskt solen (som var framme några minuter!) plågsamt bländande mina ögon sista biten och med tårar rinnandes längs kinderna plus allmänt förkylningssnörvlande såg jag antingen ut som om jag nyss blivit dumpad av min stora kärlek för tanten jag mötte tittade oroligt på mig. Men sånt kan man bjuda på.

Här är två urcoola småtjejer som har en tuff blogg. Jag älskar den ("Hej. Vi är två tjejer som är bäst!"). Tänk om alla tolvåringar var som Utterungarna.


Zorro är lite bortsprungen. Han har varit ute sen igår eftermiddag. Om jag inte hade varit hemma så mycket som jag varit den här helgen hade jag inte varit det minsta orolig, han har ju varit ute ett dygn i sträck förut liksom. Men nu tycker jag att han borde vilja vara inne med mig. Med tanke på hur gosig han varit den senaste veckan och inte låtit mig sitta stilla någonstans utan att ligga i knät, på böckerna eller på tangentbordet (mindre populärt).

Igår var jag på besök på Studentvägen och såg Da Vinci-koden. Den var intressant och bra, men kanske skulle man förstått ännu bättre om man läst boken vilket jag inte gjort. Jag kan bli väldigt anti jättehypade böcker som alla pratar om har läst så att jag själv vägrar läsa dem, även fast jag tror att jag skulle gilla dem (hallå, det finns ju faktiskt ofta en anledning till att en bok bli hypad och läses av massa människor). Det gäller också filmer, till exempel vägrade jag att se "Sagan om ringen"-filmerna trots att man blir helt utstött i samhället om man till exempel inte vet vem Legolas är (det vet jag, hmm..nästan iaf). Jaja, slutsatsen var i alla fall att jag nu blev lite sugen på att läsa boken Da Vinci-koden också. Det är bara det att jag har en massa böcker på kö just nu. Jag tycker aldrig jag har tid att läsa, men det är ju för att jag gör annat i stället. 

 
Tom Hanks och Audey Tautou funderar ut klurigheter med MonaLisa i bakgrunden..

/Helga

Velvet Underground - Heroin
Lou Reed sjunger om knark


upper class twit of the year..

dagen har ägnats åt att gå och kolla på rubbish på vaksala marknad. och att gå runt på IKEA. och riskera livet genom att i ösregn gå från IKEA till max för att få sig lite kost. det var INTE lätt att komma över vägen i helt skick.. åt en ultimate cheesehamburgare och det var ett passande namn. det var verkligen enbart ost på den. och några små förtryckta lökringar underst. som jag petade bort.

nu är jag typ trött. men att lägga sig tjugo i tio en lördag känns lite klent. better shape up!

ska ägna mig åt att sätta upp alla kort jag samlade på mig  i london. har beatles abbey road, en barbröstad ung morrissey och en joan miró att sätta upp. bland annat. och massa pinup-bilder från
second handaffärer och klubbar! det var tydligen inne med pinupkort som reklam. haha. jag kommer ha fler tjejer på väggarna än en oljerigg.


kort från beyond retro. finns i stockholm och london.

har just kollat på det typ bästa från monty python´s flying circus. helt sjukt roligt. komplett med den döda papegojan, the lumberjack song och försvar mot attack med frukt. skanar dock department of silly walks. och olympiska spelen med fotboll för filosofer, maraton för inkontinenta och 100 meter fjäril för icke simkunniga.


john cleese does the silly walk.

ia

låt: fibes oh fibes - bayswater night special
dom spelar på velvet på lördag om jag missuppfattat det hela rätt. i´ll be there!

ge mig nåt som känns

Nu har jag varit och handlat på Willys för typ 700 bland alla barnfamiljer och pensionärer som också var uppe "tidigt" en lördagmorgon. Hur skönt som helst. Helt strategiskt och världsvant packade jag ner allt i två papperskassar på styret och en plaskasse i cykelkorg. Dock var det en väldigt oroväckande spricka i den ena papperskassen och jag var hela vägen hem orolig för att den skulle gå sönder. När jag parkerer cykeln utanför huset spricker kassen och allt ramlar ut. Tur i oturen i alla fall. När jag precis börjat handla ringer de från mitt s.k extrajobb och undrar om jag kan komma dit. Jag kanske är dum som inte kastar mig på bussen på en gång för att åka dit för några timmar. Men det kändes bara helt fel just då. Ja, jag är arbetsskygg.

Nu ska jag snart ta tag i projekt storstädning. Åtminstone mitt rum ska bli skinande rent. Men jag kan inte dammsuga förrän Camilla vaknat. Det känns som om alla var ute igår. Utom jag. Snyft. Jag idoltittade (sådär), läste sonic, msn:ade och la mig tidigt för att väckas av ett sms som handlade om bj (som jag inte ens gillar!). Alltså var jag helt sugen på att dansa när jag somnade om.

Jag nyser väldigt ofta fyra gånger på rad nuförtiden. For your information.

/Helga

Kent - Rosor och palmblad
igår kväll lyssnade jag på Kent, "du och jag döden". Det var riktigt länge sen, men det är en sjukt bra skiva.

grillad kyckling, huvudvärk och idol

Så ser min fredagkväll ut. Efter att ganska snart ha kommit fram till att vi inte kunde komma fram till något smart rörande KBT vs DSM-IV vad gäller depression avslutade vi vårt möte med lite yogi-te och sushimix. Sen skulle jag handla god fredagsmiddag. På Folkes. Jag har inte varit på Folkes på länge, men när jag gick in där kändes det som om jag förflyttats tillbaka till tiden för fyra år sen. Lika trångt, dyrt och fullproppat med studenter. Det var nästan lite läskigt. Jag hade huvudvärk och plötsligt inte alls lust med någon avancerad matlagningskonst så det blev grillad kyckling med potatissallad. Zorro var åtminstone glad över beslutet när jag kom hem.

Nu känner jag mig inte mycket friskare än igår. Morr. Jag som trodde att jag var på bättringsvägen. Ynk för huvudvärk, halsont och nån ynka febergrad. Vill inte! Men jag ska krypa ned i soffan under en filt och läsa min sonic-tidning och sen titta på idol med lite naturgodis.

Trevlig fredagkväll på er alla som ska ut och ha roligt. Jag är inte alls bitter (Nej, egentligen är jag inte bitter, jag tycker det är skönt att vara ensam och ta det lugnt íbland...bara jag inte hade huvudvärk, DET stör mig).

/Helga

Jamie Cullum - Everlasting love
söt låt som är med i nån reklam, minns dock inte för vad...

fredags-sonic!

jihooo! det är fredag! å jag är typ ledig idag. vi har inga kompletteringar på c-uppsats än så länge. alltså kan jag ägna hela eftermiddagen åt min alldeles nya sonic! wohooo! ska bla ta reda på vilka som blivit årets album. och läsa om jarvis! och lyssna på en boat club-låt som fanns med på den medföljande sonically speakingskivan. boat club var alldeles små och gulliga och spelade på v-dalas rockgask.. och så tycker de inte om båtar.


här är en annan sonic. nämligen världens snabbaste igelkotte! spelade massa sonic i min ungdom på sega gamegear.

efter min heliga sonicstund ska jag bege mig ner på stan och hämta mamma på stationen. och sen äta på restaurang. yummie! tänkte att jag skulle färsöka att klara mig tills sju då vi ska äta för att få maxiaml valuta för pengarna (kinabuffé på dragon palace vankas ikväll) men jag tror faktiskt jag kommer avlida om jag går utan kost tills dess.
*dödsrosslingar*
..iofs så vet jag inte om man direkt dödsrosslar om man dör av svält. förmodligen inte. det är nog mer om man blir skjuten och får blod i lungorna. vilket jag ej planerar att råka ut för. verkar en smula obehagligt.

hmm. jag känner att mitt blogginlägg håller på att spåra ur. lika bra att ta min sonic under armen och bege mig till soffan, skyffla bort ev rottweiler därifrån och sedan vräka ut mig i hela min halvlånga längd och läsa. dessutom ska jag gnaga i mig en såndär liten miniost jag hittade i kylen. hääärliiiigt.

till verket!

ia

låt: boat club - memories
lilla söta boat club

inte lika fattig student

Idag har man fått CSN-pengar och jag känner mig därmed rik. I morgon ska jag cykla till Willys och storhandla (hehe, så mkt man nu kan storhandla när man måste få plats med allt på sin cykel..). Alltså, jag fattar inte att det redan är slutet på november. Snart är det liksom december, julmånaden. Hur gick det här till? Terminen har bara flugit fram som vanligt. Nog för att jag inte tycker om när det känns segt och händelselöst, men ibland undrar man vad man gör av all tid. Vad har hänt den här terminen egentligen? Inte mycket...(hmm, och nu sätter jag igång med mitt årstänkande och måste fundera på exakt vad jag gjorde för ett, två, tre år sedan och det är lika kul men tragiskt varje gång jag inser att allt egentligen är sig likt).

I kväll är det
PangMusik, men jag ska inte gå. Har inte varit på Kalmars på urlänge nu och det känns lite synd. Egentligen är jag lite småsugen på att se både The Mary Onettes, Veto och Juvelen (vars "watch your step" jag haft i mp3-spelaren länge nu, den är så härlig), men samtidigt har jag inte lust att gå ut utan vill hellre sitta under en filt i soffan och vakna utvilad, obakis och helst fri från min tråkiga förkylning i morgon bitti.

Fick veta att söta hamstern Betty (Bertil) har avlidit. Hon som var så pigg när hon sprang runt runt på golvet i somras och ihärdigt försökte hoppa ned i chipsskålen.

 Rest In Peace Betty.

Ja ja. Nu ska jag snart värma en matlåda och sen läsa lite mer om KBT och depression innan jag cyklar iväg till Cecilia för minigruppmöte. Mycket gruppmöten hit och dit på denna kurs. Nästa vecka ska vi ha ett helklassdiskussionsseminarium, i sal 1022 (som för de som inte vet är en föreläsningssal). Det känns dömt att misslyckas. Men..snart är det över.

/Helga

The Magnetic Fields - Meaningless
en bra låt helt enkelt, och nej..allt är inte meninglöst, tycker jag iaf..nu har jag ju fått pengar! (materialist som man är..)


if you're feeling sinister...

Jag har noll fantasi och det känns som om min hjärna består av snor (mysigt). Men eftersom jag ändå vill blogga är jag lat och tar en trist lista att fylla i:

DAGENS KLÄDSEL: grå jeans, grå tröja (haha, ger ett muntert intryck) 
DAGENS ACCESSOARER: scarf, skönt för min onda hals (obs! den är faktiskt både blå, röd och vit och kompenserar upp min gråa outfit litegrann åtminstone..) 
DAGENS FRISYR: misslyckat försök till snygga lockar och färgen är jag också helt missnöjd med helt plötsligt (här ska färgas, jag ska bli lika mörkhårig som förra hösten tror jag)
DAGENS BEKÄNNELSE: jag har inte dammsugit på säkert tre veckor (det syns, uäck) 
DAGENS BOK: goodbye johnny thunders (men nu är den utläst) 
DAGENS TV: såg halva rapport, maybe fråga anders och måns i kväll.. 
DAGENS MUSIK: Bright Eyes och Belle and Sebastian 
DAGENS VILL HA: sängsällskap
DAGENS DROG: te
DAGENS KÖP: kattmat, naturgodis (har blivit beroende) och halstabletter 
DAGENS HUMÖR: ynklig och irritabel 
DAGENS OLYCKA: krossade tomater på golvet 
DAGENS LYCKA: naturgodis!
SENASTE IMPULSKÖP: nånting i London.. 
DAGENS PROMENAD: nej, men cykeltur till psykologiska
DAGENS LYXMIDDAG: krossade tomater, rödlök och champinjoner (faktiskt det sista som fanns kvar i kylskåp/skafferi - man tager vad man haver och i morgon är det CSN-dags!) 
DAGENS SNABBMAT: matlåda bestående av wokgrönsaker o makaroner till lunch 
DAGENS GATA: Homogatan Djäknegatan är favvogatan såklart 
DAGENS FIKA: ett äpple som jag glömde äta. och naturgodis. 
DAGENS GRÖNSAK: krossade tomater? burkchampinjoner? 
DAGENS KONSERV: eh, se ovan 
DAGENS PASTA: trefärgad från netto (alltså, spenat, tomat- och vanlig, inte tre färger på samma makaron) 
DAGENS FÄRG/ER: grått
DAGENS TIDNING/MAGASIN: psykologtidningen (4 av 10 psykologer hotas i arbetet, woho) 
DAGENS SKOR: konvers, som man säger på ren svenska 
DAGENS MOTION: cykeltur till och från skolan 
DAGENS LÅT: Belle and Sebastian - If you're feeling sinister

 


Så, nu har jag gjort min plikt som bloggare och kompletterat en lista. I morgon är det fredag (vart tog denna vecka vägen?). Jag ska göra ingenting och det ska bli så skönt. Kurera förkylning och titta på idol. Har inte ens lust att gå ut, inte just nu i alla fall. På lördag ska jag dammsuga och handla mat. Intresseklubben antecknar antar jag ...

 


Jag har redan skrivit dagens låt. Ju.

/Helga med Huvudvärk och Halsont (3*H)


att vara eller inte vara brat?

nu är det torsdag. ikväll kan man gå på stockholms nation (eller då stocken som vissa envisas med att säga. jag vägrar!) om man vill. jag vill inte. även fast jag skulle vidga mina vyer. kanske testa lite andra saker än.. dakapo på ÖG, velvet på v-dala och norrlandsgasker. bara.
uscha. jag är verkligen förutsägbar. ska bli en brat istället. stockholms, bj och platina here i come!
måste bara byta ut min garderob först.. och skaffa extensions. och låta pappa betala. och övergå från öl till cosmopolitan och champagne.

hmm. jag skulle bli en usel brat. jag kan inte gå i höga smala klackar. jag har inte rätt kroppsform för de övertajta bootcutjeansen och obligatoriska slinkiga lilla linnet, jag vägrar sätta in dyra asfula extensions som trasslar till sig efter två dagar och jag tror knappast att pappa skulle vara så pigg på att betala för min champagne (som jag dessutom inte tycker om).

nä. jag tror jag fortsätter med min olyxiga, oglammiga klädstil. jag tycker om min röda mammastickade basker. och mina randiga tröjor. och mina HM-jeans. å jag tänker inte överge mina second handväskor heller.

nu ska jag gå och hoppa i något oglammigt för vi ska på arbtsplatsbesök med ergonomikursen. på ett snickeri. där passar nog min kläder rätt bra. tur att jag inte är en brat..

ia

låt: ed harcourt - this one´s for you
braaaa.. och spelas garanterat ej på stureplan eller stockholms.ny frisyri!

nu har jag varit hos dyr frisör och klippt av mitt långa, slitna och boring hår. det blev jättekort. så skönt! nu kommer det att torka på nolltid och faktiskt kanske tom få lite volym som stannar kvar längre än tre minuter, trots tupering och spray och sånt jox.

hmm. nackdelen med denna lämpliga frisyr är att killar altid föredrar långt hår. undrar om de tror att jag är en fellow kille åxå nu? ynk. nåja. jag tycker iaf om min frisyr. älskar att ha kort hår!


blek och very osminkad ia. trots usel bild är jag mycket nöjd med rufset!

nu ska jag sova. undrar hur håret ser ut au demain? säkert ett stort tufs..

nightie

ia

låt: bright eyes - haligh, haligh, a lie haligh
är inte direkt insatt i vad haligh betyder men låten är bra..

novembergnäll

Känner för att klaga lite. För det första tror jag aldrig jag kommer att komma igång med träning igen. Blir sjuk, kanske bara inbillningssjuk men ändå, varje gång jag ska träna. Idag var jag duktig och tog med träningskläder till skolan för att åka direkt efteråt. Såklart får jag smygande halsont och huvudvärk under första rasten. Nu känner jag mig nästan sjuk. Inte bra alls. Jag har varken tid eller lust med elaka förkylningar. Bort!

I morse var jag dödstrött och klarade inte alls av att släpa mig upp den tid jag tänkt mig. Sen ringer de från posten och nyvaken som jag är tackar jag ja till två veckors jobb i jul. Suck. Nu vet jag inte om det var smart. Jag har lovat mig själv gång på gång att inte gå tillbaka dit. Posten = ångest helt enkelt. I höstas ringde de och erbjöd mig massa jobb och jag var så nöjd över att jag lyckades tacka nej trots att jag var i desperat behov av pengar. Sen när jag fick autismjobbet tänkte jag att nu kan jag verkligen säga "aldrig mer posten", men nya jobbet har ju inte visat sig innebära särskilt mycket pengar än i alla fall (de gånger de ringt mig har jag ändå inte kunnat och nu minns jag knappt hur någonting fungerar där, dessutom känns det skönt att de inte ringer eftersom jag precis som jag sagt tidigare egentligen inte vill jobba). Två ynka decemberveckor (för mellandagarna ska jag faktiskt vara ledig i år!) ska jag väl klara av? Men åh vad det alltid känns hemskt att behöva snabblaga mat för att sedan cykla iväg i mörkret på kvällen och inte komma hem förrän vid midnatt. Det här är sista gången, jag lovar. Har nästan pre-ångest redan. Dessutom kommer jag säkerligen missa roliga julfester och sånt, så brukar det nämligen bli. (Tänk på pengarna, tänk på pengarna, tänk på vad de kommer räcka till, typ en Ryanairbiljett till Prag? Eller, mer troligt, några terapitimmar..).

Jaha, vad finns det mer att klaga på då? November är trist på alla sätt och vis, vädermässigt och händelsemässigt. Jag fick mersmak av att resa och tycker bara att vardag är trist trist trist. Behöver tvätta, men orkar inte, kanske kan hinna med det i morgon bitti. Borde skriva klart mitt barnfall, men det känns inte så spännande. Måste åka och handla kattmat. Det är alltid kattmat jag köper för mina sista pengar i slutet av månaden. Men jag har bara lust att lägga mig i sängen, ta en alvedon, dricka en kopp te och läsa ut boken jag håller på med.

/Helga med ett strålande onsdagshumör..

The Cure - All cats are grey
men inte mina katter, de är svarta och sötast i hela världen.

back to business

Jaha, tillbaka till vardagen igen. Vardagen innebär skola, skola innebär just nu att analysera barn-och ungdomsfall. Det är visserligen både intressant och spännande så jag ska inte klaga. Men vädret tänker jag klaga på. Det regnar mer här än i England. Mitt paraply är värdelöst och man blir blöt av att cykla. Ynk!

Idag har jag läst ikapp alla dessa bloggar jag är beroende av och missat en hel del händelser i när jag varit borta (dagens andra i-landsproblem: bloggberoende). Egentligen borde man dela med sig av bloggar man gillar och eftersom jag inte har mkt annat att komma med idag så tänkte jag göra det. En blogg som är intressant ur psykiatrisynvinkel och särskilt om man läst boken Zebraflickan (om ung tjej med självskadebeteende) är bokens författare Sofia Åkermans
blogg.

Om man känner sig sugen på en utgång i min kära hemstad Södertälje (vilket händer typ aldrig, men man vet aldrig vad folk som läser här kan få för infall..) så måste man läsa Södertäljes krogguide i Claras o Carros blogg perfectpolish. Efter att ha läst det kommer man eventuellt på bättre tankar än att gå ut i Täljestaden. På min tid fanns minsann Avenyn som var superstället där alla hängde. Avven var bäst! Telgekällaren aka TK lider jag av svårartad fobi mot.

Idag när jag skulle på terapi var jag lite tidig och märkte till min förskräckelse att man när man satt i det s.k väntrummet (=en stol och en hög tidningar) utanför hörde precis allt som folk pratade om innanför dörren. Läskigt. Jag satte mig ute i trappen och väntade en stund för att slippa hålla för öronen. Trots min patologiska nyfikenhet vet jag bättre än att sitta och tjuvlyssna på terapisamtal. Ynk.

Min Zorro-katt är extremgosig och jag kan inte sätta mig ner utan att han kommer och lägger sig i knät. Det är lite enerverande, men rätt sött. Ska även passa på att tillägga att Alva är supersöt så jag inte får några arga påhopp om att jag diskriminerar henne. Det gör jag inte, det är bara det att hon inte flyger på mig, dreglar ner mina viktiga skolpapper och tvingar mig att klappa henne på samma sätt som Zorro gör.

Jag har inte tränat på snart en månad. Borde alltså träna i morgon. Problemet är att jag inte har lust, fastän jag vet att det kommer kännas skönt efteråt. Dessutom har jag lite huvudvärk..ständigt dessa småproblem som gör att jag tänker att "nej, jag borde nog inte anstränga mig". Okej. I morgon SKA jag träna. Det brukar ju vara kul, men nu är allt novembergrått och det känns onödigt jobbigt att ta sig ut när man väl kommit hem. Kan ju visserligen göra det på väg hem från skolan..

För övrigt anser jag att alla bör lyssna på Regina Spektor. Detta på grund av att hon är sjukt bra. Jag såg även en intervju med henne där hon hade fina kläder och ett par örhängen som jag också vill ha. Cool tjej helt enkelt.

 Regina - otrolig röst och fint pianospel..

/Helga som just nu tittar på favvodoktorn Gregory House...

Regina Spektor - Fidelity

ny frisyr?

bokade en stycke klipptid idag. en dyr en. men mitt hår är så tragiskt slitet att det var av nöden kommet.
undrar hur jag ska göra? jag är av den uppfattningen att om man betalar hutlösa priser för klippning så ska det banne mig synas att man blivit klippt också. alltså brukar jag ta och kapa av en rejäl bit. fast nu har jag sparat så länge att det kanske vore dumt att bara klippa bort rubbet. men jag tycker det är roligt med variation.. å det är alltid så roligt att skutta runt med ny, rolig frisyr. i några dagar. sedan åker snodden fram. enligt mor skulle jag försöka sätta upp mitt hår även om det vara ca 4 cm långt. hon har en poäng.

uhuuu. dagens i-landsproblem.

utöver mina klippningsfilosofier har jag inget vettigt att komma med. iofs var väl klippningsfilosoferandet inte direkt vettigt heller.. jag är ovettig! i don´t make sense!

går och tröstar mig med glass. och chokladsås. inte smart om man ska komma i sin examensklänning. men som sagt, i don´t make sense.

over and out

ia

låt: the shins - know your onion
som sagt. me like roliga låttitlar..
lite mer london dör nog ingen av...

Jag känner just nu av att jag gick upp klockan fyra i morse. Jag ville just då helst av allt ligga kvar i vårt illaluktande rum och sova så riktigt länge på morgonen, men det fick man minsann inte utan vi tvingades ut i regnet till buss, ännu en buss, flygplan, buss igen, tåg, samt ytterligare en buss. Vårt hostel var som sagt inte det fräschaste vi sett. Den dagliga städningen bestod av att en person kom in i rummet med en rengöringsflaska i högsta hugg, sprutade lite rengöringsmedel på spegeln och torkade av det med en trasa. Det var liksom inte spegeln som var det största problemet, jag tvivlar på att våra manliga roommates ens använde den. Hihi. Man kunde inte låta bli att fnissa högt varje morgon när städerskan kom in och man hörde det karaktäristiska sprutljudet av rengöringsmedel mot spegeln, det enda som faktiskt var rent i rummet. Till rummets försvar ska sägas att jag sov sjukt gott. Jag vaknade inte ens när irländaren rumlade in nån gång på morgonkvisten.

Eftersom Ia redan skrivit så fint om det mesta av intresse tänkte jag mest bara tillägga några ynka kort från min rätt så dåliga kamera:Efter att den första morgonen, trots att ha blivit varnade av dansken i vårt rum,  provsmakat gratisfrukosten på hostelet bestämde vi oss för att inte göra om det misstaget (dock var brödrosten en väldigt spännande konstruktion som vi inte riktigt förstod oss på) utan införde en alternativ morgonritual. Denna bestod av salladsbuffé (plus mango!) från Sainsbury's som intogs på väl vald plats. På grund av bänkbrist blev denna väl valda plats oftast en omysig tunnelbanebänk, men sista dagen hittade vi minsann en sån riktigt pittoresk brygga precis vid Camden Market. På en sån frukost stod man sig rätt länge!Så här glada ser vi ut efter att ha sett Pete Doherty i Koko-kön, blivit beskyllda för att vara för påklädda i kön (det VAR kallt och vi hade vanliga jackor och halsduk - bara för att killen framför oss stod i tunn tröja betyder det inte att det är optimalt) samt kommit in och sett de underbara lokalerna.
OBS! Ia blev även beskylld för att ha ett trist namn, det lät inte tillräckligt svenskt. Helga funkade dock bra.


Koko är som sagt en mycket cool klubb. Bara några dagar tidigare hade kära Jarvis spelat där och vår roommate från Newcastle hade varit där och kollat på The Pipettes.När vi skulle till Tate Modern vägrade tunnelbanan att gå som vi ville. När vi frågade en trevlig stationsvakt tvingade han oss till en promenad eftersom det var en sån lovely day. Det gjorde han rätt i, för det var fin utsikt över Themsen och himlen var för en gångs skull klarblå. Vi blev inte beskyllda för att vara okulturella på grund av för snabb genomgång på Tate. Det kan ha berott på att det var sjukt stort och att ingen hade koll på oss. Fast vi såg faktiskt det mesta. 

Sammanfattningsvis var det en mycket trevlig resa. Några dagar till skulle inte varit helt fel. Då hade vi kanske hunnit med lite mer pubbande, ännu en klubbkväll, fönstershopping på Harrods, marknadsstrosande med mera med mera. Nästa gång jag åker till London ska jag ha med ett par extremt bekväma skor, en portabel bänk och en papperskorg. Slutligen kommer jag nog aldrig mer kunna åka rulltrappa utan att ha "Vuxna Människor"-inspirerade tvångstankar...

Nu är klockan snart åtta och jag ska gå och lägga mig. God natt!

The Libertines - Can't stand me now
eftersom jag har noll kändiskoll måste jag erkänna att jag troligen inte fattat att det verkligen VAR Pete Doherty om inte Ia och tjejen framför i kön hade envisats med det...jag såg mest en vanlig kille i hatt o rock omgiven av andra killar i spännande frisyrer...hmm, kanske borde läsa mer skvallertidningar ifall jag skulle springa på en kändis när jag är helt själv nån gång.
 


londonkläder and the wall

vi hade kläder på oss i london. så här såg vi ut för att smälta in bland the locals..
måste funkat för folk frågade oss efter vägen, öppettider etc. att vi sedan inte kunde svara är en annan historia.


vi blev ställda mot väggen.

i(ng)a and helga from sweden

låt: morrissey - why dont you find out for yourself
ännu en sådan riktigt bra låt från hans skiva "vauxhall and i". konstigt nog var den inte med bland rolling stones magazines listning av de 500 bästa skivorna ever . vinnaren var fö  beatles "sgt peppers lonely hearts club band"

rapport från london!

nu är vi till vår ganska stora besvikelse tillbaka från london. london är en sådan riktigt bra stad!
folk är artiga och hjälpsamma och kommer fram och undrar om vi behöver hjälp när vi står med våra kartor och ser förvirrade ut. trots typ två subway-felåkningar per dag samt avstigning av buss i skum gränd så har vi klarat oss fint.

shoppingen är (såklart) outstanding. vi har sprungit runt i second handaffärer i hela london. otroligt välsorterat och ca en miljon gånger bättra än sverige. absolute vintage är den bästa second handaffären jag satt min fot i. ever. hur mycket snyggt som helst!

det bodde en söt katt i mösslådan på beyond retro. den måste helga givetvis klappa.

utöver shopping och förvirrat omkringirrande så har vi varit på världens snyggaste indieklubb. KOKO i vårt "hemkvarter" camden. den var i flera våningar med balkonger runt ett stort dansgolv i mitten. och allt  var målat i rött och guld. supersnyggt! och dom spelade broder daniel på övervåningen! inträdet var dock rätt dyrt. och ölen var hutlöst dyr. fast när vi stod i kön så blev ingen mindre än pete doherty + crew insläppta bakvägen ca en halvmeter från oss! han hade svart rock, svart hatt och var smal. och faktiskt kortare än jag trodde. en illusion fattigare. men han verkade ej vara hög iaf. det är positivt. vi gick och fantiserade om vilka celebs vi skulle kunan tänkas se i london men att få se pete doherty på en halvmeters håll var överkurs.. coolt!

innan KOKO: jag plus nyhandlad tröjklänningssak i det kombinerade toalett/duschrummet. som ej gick att låsa.

vi hann även med ett besök på tate modern, gick en walk längs med themsen (på inrådan från en snäll tunnelbaneanställd), traskade omkring på camden market, tog en snabb runda i covent garden (tillsammans med ca tre miljoner turister), gick upp och ner längs brick lane x antal gånger, sprang runt inne på top shop ca fyra timmar och lyckades på något sätt alltid återvända till liverpool street mellan varven. totalt omysigt. bara en massa arbetsplatser för kostymmänniskor, dock var väldigt många av kostymkillarna snygga så vi överlevde. london har generellt snygga killar. vem hade kunnat tro det!

jag i nyshoppad kofta kläder knatar runt på brick lane.

helga på tate modern. vi orkade inte kör för rutschkanorna, fast dom såg very roliga ut..

..saker som london saknar är dock papperskorgar och bänkar. vi sprang runt med våra salladslådor i typ en halvtimme innan vi hittade någonstans att slänga dom. och för att få någonstans att sitta och vila våra onda tassar fick vi bege oss ner till tunnelbanan och sitta på de bänkliknande sakerna som fanns på perrongerna där nere.

stället vi bodde på var skabbo. vi delade rum med fyra killar. iofs vara alla trevliga utom en skum irländare med hårig rygg. som tydligen inte var främmande att ta med sin flickvän till rummet och ha en vild omgång sex medan stackaren som hade översängen låg där. hade han försökt med ngt sådan medan vi bodde i samma rum så hade vi behövt slå honom.. eller i varje fall sagt till honom på skarpen.

helga sitter i vårt osmakfullt målade rum och funderar över bästa vägen till american apparel.

buhu. vill tillbaka till london! kanske inte direkt till det specifika hostel vi bodde på men camden överlag var trevligt. shoppingen bäst, både seconf hand och vanliga affärer. människorna sympatiska (var dock lite jobbigt när de skulla vara trevliga och småprata när man handlade å man inte fattade vad de sa, trots typ tre upprepningar..) och till min stora glädje såg vi knappt några uteliggare. jag blir alltid så deprimerad och känner ett behov av att köpa "the big issue" av alla som försöker sälja den till en, men nu var det mycket färre än tex i stockholm vad jag såg. slapp ligga sömnlös och vara deprimerad. tack för det.

jag på stansted airports bekväma golv i väntan på vårt plan. rel pigg trots den ohemult tidiga tiden samt bristen på decent kost.

pheew. en liten (hmm. ok, rätt lång) sammanfattning av london. lovely stad that!

ia

låt: babyshambles - fuck forever
..å deras very sångare har vi minnsann sett på sådant riktigt nära håll..

londonsoundtrack

Vi åker som sagt till London snart, närmare bestämt i morgon bitti. Flygbuss går från Slöddertälje vid den plågsamt tidiga tiden 04.25. Här kommer lite fler london- och englandslåtar att fylla mp3-spelaren med:  

 • The Clash - London calling (ett självklart val!)

 • Cock Sparrer - England belongs to me
 • The Smiths - London (kort och gott)
 • Pet Shop Boys - London (verkar vara ett populärt låtnamn!)
 • Acid House Kings - London school of economics (har visserligen inga planer på att studera ngt så trist som ekonomi under vår vistelse där, men låten är söt)
 • Elliot Smith - Baby Britain
 • Paris - Rainy day in London (paraply nedpackat!)
 • Blur - London Loves
 • Jamie Cullum - London skies

Nu ska jag nedpacka de sista persedlarna och kolla flygbuss från Stansted./Helga


snart i london!

jihoooo! på torsdag bär det iväg till london. lovely!
shopping, tate modern och besök på ngn trevlig pub planerade. samt en hel del allmänt runtstrosande. och varför inte en vild omgång fest?


vi kommer förmodligen inte ha råd att handla minsta lilla ynka pinal på harrods men man kan ju fantisera sig..

nu packa och sova i nämnd ordning.

ia

låt: they go boom - somewhere in england
very passande..

lätt garderobsångest

Jag tvättar och har kommit underfund med att jag skulle behöva en helt ny uppsättning underkläder. Allt jag har är sunkigt, urtvättat och flera år gammalt. Fläckorna på strumporna jag hade i lördags när jag gick hem är fortfarande kvar. Jag har typ ett par trosor som inte håller på att falla sönder. Vid närmare eftertanke skulle jag nästan behöva en helt ny garderob. Åtminstone partytoppar. Jag har alltid samma saker på mig känns det som. Kanske borde sluta gå ut i stället, det är billigare. 

     85060-346
söta prickiga trosor och fin topp från urban outfitters, skulle passa bra i min trista garderob..

Nu ska jag föra över pengar inför resan. Det känns inte jättemuntert det heller i och med att innehållet på sparkontot redan minskar stadigt på grund av dyr terapi. Men jag tänker (åtminstone tillfälligt) ignorera att jag egentligen är fattig och bara semestra, shoppa och dricka öl.

/Helga

Bright Eyes - The calendar hung itself
fin och sorglig

några fler filmer sedda..

har kollat en del på film lately.. direkt från ICA väst i flogsta.

först ut var "silent hill". den är baserad på ett dataspel och bara det borde det ju vara varningstriangel på. men omslaget var rätt lagomt creepy och början var lovande.. mamma letar sin försvunna dotter i läskig spökstad. dock spårade det rätt snabbt ur totalt och en massa halvtaskigt datorgjorda äckelfigurer kom in i handlingen. very dataspeligt. och onödigt. dessutom var det lite för mycket brännande av folk på bål för min smak.. och lite överdosering av splatter i slutet. människor delades mitt itu till höger och vänster. suck. efteråt var man inte sådär bra skrämd man kan bli av vissa välgjorda filmer utan det kändes mest lite halväckligt efter allt splattande och alla konstiga datafigurer.. bu för "silent hill" det kändes som det kunde ha blivit något bra av den.


planschen såg lovande ut men det var ungefär allt..

nästa flim ut var tim burtons "the corpse bride". jag hade skyhöga förväntningar eftersom hans förra dockiga film "a nightmare before christmas" har varit min favoritfilm under lååång tid. blev inte ett dugg besviken på denna heller. helt underbar! så fint gjord.. komplett med skeletthund, jazzskelett och två megasöta skeltetbarn. vad mer kan man önska sig..?
hipp hopp hurra för "the corpse bride"!


victor och jazzskelett..

världens sötaste skelettbarn

sista filmen ut var "ice age 2". även här var förväntningarna skyhöga. älskade ettan och tvåan visade sig vara lika bra den! ekorren fick mycket filmutrymme för sina nötbestyr och alla var lika roliga som vanligt. denna gång kompletterades det med en mammut som trodde hon var en pungråtta samt hennes coola ghetto-pungråttebros. sjukt bra! sjutusen solar till "ice age 2".


eddie och crash. coolaste pungråttsen ever!

operation nötgömning

sammanfattning: se corpse bride och ice age 2 men absolut inte silent hill!

ia

låt: my darling YOU! - please dont talk to me i fall in love so easily
tycker om roliga låttitlar. en fördel är ju även om låter är bra också. vilket denna är!godnattblogg

Detta blir ett mycket kort blogginlägg innan sänggående. Ska upp tidigt i morgon då vår grupp har bestämt oss för att träffas 8.30. Det känns just nu alldeles för tidigt. Idag träffades vi på kära konditori Fågelsången (livsfarligt ställe för psykologskygga människor då en mycket stor del av kunderna kommer från vår institution) för att lite snabbt gå igenom våra fall. Trodde jag. Efter en timme hade ett fall dragits, vi var åtta närvarande. Jag var dödstrött och hungrig när vi gav upp vid sextiden. Åkte hem och snabblagade mat för att sedan cykla till Studentvägen på trevligt födelsedagskalas. Efter alldeles för mycket god tårta, dadlar (med gömd valnöt i - två önskningar i en!), pepparkakor, godis och chips känner jag mig nu mättare än någonsin.  Mätt, men nöjd. Dessutom har jag två bitar lyxchoklad framför mig som jag ska spara till väl valt tillfälle, jag och Cecilia kunde inte låta bli att köpa till oss själva också när vi presentshoppade. Jag tror att chillitryffeln var det godaste jag ätit på länge. Mmm. Den bara smälte i munnen och lämnade efter sig en underbar eftersmak i minst en kvart.

I morgon är det heldag som gäller. Sen måste jag tvätta om jag ska ha något helt och rent att ha på mig i utlandet. Oj vad jag hade ingenting att skriva märkte jag nu. Egentligen skulle jag kunna skriva en massa grejs om musik känner jag, för musik är alltid bra. Men just nu kommer jag ändå inte på något smart.

God natt
/Helga

Moneybrother - Brännö Serenad
En Håkan-låt i Moneybrothers tappning, eller vi kanske ska kalla honom Pengabrorsan när han sjunger på svenska? I vilket fall som helst är det en sjukt fin låt som nästan blir ännu bättre i Anders Wendins version..


snälla tvättstugetanter..

nu har jag tvättat. det var akut kris. knappt en ren strumpa ens. men nu är det över!
det var en liten tant i tvättstugan samtidigt som jag som undrade om jag hade barn efterson hon tyckte mina  underkläder såg små ut... ehh. där blir det nej. ska man behöva ha heltäckande mammelucks or what?

dock var hon snäll. jag lassade in alla mina lakan och handdukar och undies i torktumlaren (det var då hon misstänkte mig för barninnehav) och när jag gick tillbaka dit en timme senare så var allt urplockat. det är jag van vid. folk brukar allt ta ut ens grejer om man är en sekund sen tills det är klart. dock är jag inte van vid att alla handdukar och lakan är prydligt ihopvikta. vissa strumpor var t o m ihoparade! vad snällt gjort.
annars ligger allt alltid slängt i en korg i en enda stor skrynklig hög.
iofs vet jag ju inte om det var lilla tvättstugetanten men jag misstänker det..

ia

låt: camera obscura - let me go home
trallalaaa..


nudelkål and the smålands..

i fredags var jag på smålands nation med två barndomsvänner och åt mat och drack drinkar. det kändes helt lyxigt att dricka drinkar. jag dricker alltid bara öl men mina vänner är sofistikerade flickor så då måste jag åxå bli det. dessutom var min älsklingsöl newcastle slut. fick bara ett ynka glas.


här står jag och försöker beställa en cuba libre men alla bartendrar har gömt sig..


smålands är en mysig nation. iofs är typ alla nationer mysiga egentligen. fast min mat var inte så mysig, jag beställde ngt nudelaktigt. med kyckling. problemet var att det inte var minsta tillstymmelse till kyckling i det. bara typ ägg och kål. och flera dl sweet chili. jag var dock desperat hungrig så jag tuggade i mig det ändå. mina vänner däremot beställde quesadillas och det var minsann hur gott som helst! snyft..


jag äter mina delikata nudlar med kål.

förrutom att äta nudelkål, dricka drinks och fnissa lyckades jag dessutom skrämma bort en kille bara genom att existera. men jag tycker att man SKA få skrämma killar ibland..

ia

låt: clinic - monkey on your back
har snöat in på den här låten ikväll.. me like a lot!dagens störningar

Jag har inte alls studerat duktigt idag, men jag har upptäckt två roliga kulturspecifika ångestsyndrom:

Koro = ångest över en tro på att könsorganen ska dras in i buken, förekommer bland kinesiska män...
Dhat = ångest över förlorad sperma (associeras med fysiska symtom som yrsel, svaghet och trötthet), vanligt i Indien.

Kanske inte de vanligaste störningarna, men ganska underhållande.

Funderar på att gå och lägga mig snart för att ta igen lite sömn. Har tittat på Mäklarna (det är sjukt bra, men man blir inte direkt på glatt humör, förutom att man möjligtvis kan känna en viss glädje över att allt inte går lika mycket åt helvete i ens eget liv som för Kaj och Vilma).

 Cecilia Frode och Kjell Bergqvist passar så bra i sina roller (och chihuahuan gör sitt jobb den med!)

Jag läser Dumskallarnas sammansvärjning, den är bra på ungefär samma sätt som Mäklarna, deprimerande men ändå komisk.

 Ignatius - intellektuell, arbetsskygg, egotrippad matfrossare med kroniska problem från nedre magmunnen

Jaha, i morgon måndag då. Ännu en vecka. I morgon står basgruppsmöte på planeringen. November är en mörk månad.

/Helga

Bic Runga - Sway
helt underbart fin låt som jag av någon anledning inte lyssnat på på två år..

fejk-norrlänning

Även jag tänkte skriva några väl valda ord om gårdagen. Det enda jag ångrar var att jag tog mina snygga-men-inte-så-sköna stövlar, mina fötter gjorde ont hela kvällen och idag har jag resulterade gigantiska blåsor under fötterna och kan inte ta mig fram alls. Skulle faktiskt behöva rullstol för att ta mig till köket, så illa är det i princip. Vill man vara fin får man lida pin heter det ju, men jag tror faktiskt att jag hade varit lika skitsnygg i mina sköna stövlar. Ynk!

Jag bestämde mig för att inte förfesta igår. Det var ett ganska klokt beslut. Satt och läste om depressioner och självmord och kände mig inte alltför munter. Men sen tog jag en Minttu-drink ändå och det kändes redan bättre. Det blev en till drink och lite bra musik och sen hade jag, Zorro och Alva en komplett förfesti med chips och guacamole. Sen tog jag mig ändå till Ida och fick ett glas vin innan vi gick till Norrlands. Där stod jag och beklagade mig över att jag inte var norrlänning och skulle tvingas betala 120 kronor (vilket är dubbelt så mycket som 60 kronor). Men när jag skulle betala körde jag ett fult trick och lämnade bara fram en hundralapp vilket resulterade i att jag fick 40 kronor tillbaka. Sen var jag lycklig i säkert en timme över de intjänade 60 riksdalerna! (Nu skulle det inte förvåna mig om någon ansvarig på Norrlands läser detta och portar mig därifrån för all framtid. Dock kan jag helt ärligt säga att jag bara åt den lagliga mängden pirog - dvs EN - igår!). När jag kommit in för ett ynka pris kände jag inga krav på mig att ha superkul, det var skönt. Indidansgolvet spelade bra musik, Raymond och Maria var bra (se icke-usel konsertbild i föregående inlägg), och jag betedde mig inte som en desperat trettonåring (woho).

Dock var det sjukt jobbigt att gå hem med begynnande blåsor under fötter. Jag gick utan skor halva vägen, men det var blött och stenigt. Fast jag lyssnade på The Killers så det gjorde inte så mycket. Music is my friend. Idag ska jag vara nyttig. Jag mår helt bra. På torsdag åker vi till London! Woho.

/Helga, leg. fejknorrlänning

Cansei Der Ser Sexy - Meeting Paris Hilton
I wanna take you home, bitch. Cause I wanna do you good, bitch (rolig låt..)grad av fashion-offerhet?

hittade en fint komponerad lista hos trends and gossip, en rolig blogg jag brukar kolla in ibland. ska se hur min modeoffer-grad är..

1. Minst en av veckans outfits inkluderar ett skärp i midjan. ja
2. Du har döpt din guldfisk till Gucci nej
3. Din stilförebild är Lindsay Lohan näe, verkligen inte.
4. Du räknar filmpremiären av Devil Wears Prada till en av årets stora happenings knappast.
5. Du har alla avsnitt av Sex and the City på DVD och din favorit är självklart Carrie (vem annars?)äger inte en tillstymmelse till dvd och tycker att miranda är roligast!
6. Din basic-outfit just nu är tights, en stor kofta och ankelboots nope. jeans och ngt randigt upptill.
7. Din högsta dröm är att få en större garderob, alternativ vakna upp en morgon och plötsligt vara bästis med Ebba von Sydow en störra garderob med utökat innehåll vore ej fel..
8. Du missar absolut inga nummer av Elle nej, det gör jag inte.
9. Du har stenkoll på Mary-Kate Olsen men är osäker på om Fredrik Reinfelth är ett klädmärke eller en politiker. bah
10. Du bloggar dina outfits och tror helt ärligt att folk bryr sig. har gjort det EN gång och det var för att visa min snorgröna frottéklänning från min mammas ungdom.

enligt denna listan är jag inte mycket till modeoffer. lika bra så.. trots min frekventa ELLE-läsning och ett å annat skräp i midjan. skräp är bra. fast ska man vara trendig är nog skräptrenden på väg bort.. men som sagt, o-hipp som jag är bryr jag mig ej!

over and out

ia

låt: joanna newsom - the book of right on
väldigt speciell röst..


raymond och maria

igår var det återigen fest. på norrlands. med det facila inträdet 60 kronor för norrlänningar. mycket sympatiskt. raymond och maria spelade. dom är också sympatiska.

vi hittade mainstream-indiedansgolvet.. do spelade så riktigt bra musik. sen fick dom fnatt och spelade konstig musik. då flydde vi fältet ,fast det lönade sig inte för som spelade ännu ynkare musik  på de andra  dansgolven. such a pity.
nåja, det är som det brukar på norrlands.

vi såg manlig stilikon som vanligt. dock orkade vi inte ge honom cred för fina kläder.. vi gömde oss bakom en pelare och drack vatten istället.


raymond och maria. observera fin gul klänning!

nu ska jag ta itu med mitt liv. eller lite resultatskrivning iaf.

ia

låt: the futureheads - hounds of love
roliga små "ah-oh"-ljud i bakgrunden.long time, no see

Har upptäckt att det var länge sen jag bloggade. Kanske kan det bero på att kursen vi läser nu kräver mer än vanligt. Igår kväll var jag hos bloggkollega i Floggan och kollade på den heltrevliga filmen Corpse Bride ("I've got a...drwarf, and I'm not afraid to use him!.."). Idag har jag varit på extraföreläsning efter heldagen med SCID-frågeformulär-kunskap, ambitiös som man är. Det skulle vara nån slags musikpsykologiföreläsning om typ rockmusik, hmm..det visade sig i huvudsak vara en analysering av skumma skivomslag/bilder där fallossymboler fanns överallt ("och här ser ni två pelare - symboliserar självklart penis!" "den valvformade ingången till slottet är då vaginan"). Det bra var dock att man fick lyssna på en hel del musik, men det var nog tyvärr också det enda som var bra. Jag blir lite upprörd ibland. Får man verkligen forska på vad som helst? Men musiken gjorde en lite party- och ölsugen, alltid nåt. Sen åt jag en sjukt god tapastallrik på VG och nu har det idoltittats borta i Studentstaden (av någon anledning lyckades jag fast jag var så mätt efter VG-maten även proppa i mig en halv skål popcorn och massa japanmix). En riktigt lugn och skön kväll, precis vad jag behövde. Cissi åkte dock ut - helt fel enligt mig. Tråk-Felicia eller Osnygg-Erik borde ha åkt. Förut tyckte jag den där trista Johan som bara sjöng ballader, men han var plötsligt rätt bra idag. Eh, jag är egentligen inte särskilt insatt i idol, har inte sett på flera veckor. Och nu är det ju bara Markus kvar som är nåt att hänga i julgranen.

I morgon sovmorgon. Jag ser fram emot det så mycket att jag kanske borde gå och lägga mig nu. Snark. Har drabbats av någon segdragen förkylning som leder till att jag aldrig kan träna. Symtomen förstärks dessutom av planer på att träna har jag märkt. I onsdags tänkte jag att jag skulle träna på torsdag - vaknade med världens halsont och huvudvärk och kunde så klart inte. Sen mådde jag helt bra på kvällen och tänkte att "men ja, då kan jag ju träna på fredag" och sen vaknade jag flera gånger på natten och kände mig jättesjuk. Jag kanske måste chocka fejksjukdomen genom att gå och impulsträna, då hinner den inte bryta ut. Fast man kanske inte borde, om jag nu är sjuk. Haha. Jobbiga problem.

100 har blivit matförgiftade och en dog här i stan efter att ha ätit tårta som smittats av någon vinterkräksjuk. Jag får ångest av att tänka på vinterkräksjukan. Yyyl. Vägrar bli sjuk. Jag planerar att isolera mig fram till vår London-resa.  

/Helga

The Long Blondes - Weekend without makeup
en riktigt bra låt, och denna helg tror jag faktisk att det för en gångs skull stämmer..

statistik och jarvis.

nu är det fredag. å jag har suttit å knåpat ihop ngt begripligt av obegriplig statistik. är imponerad av människor som frivilligt pluggar och dessutom uppskattar statistik. jag tycker det är förvirrande och boooring.
men nu är det över!

..eller så inte. men för tillfället iaf. kan ju fortsätta imorgon när jag fått klartecken av handledaren att jag inte är totalt ute och cyklar vilket jag själv alltid känner mig som att jag gör så fort statistik är involverat.

ikväll ska jag på nation för öldrickning och god matätning med två barndomskompisar. en uppsalastudernade och en tillfälligt importerad från sundsvalls högskola eller universitet eller vad det nu kallas these days? trevligt i vilket fall som helst.

lyssnar lite på musik men inser just att jag är tillfälligt less på all min musik. hur är det möjligt? jag har ju hur mycket som helst!
nä, jag har faktiskt jarvis att lyssna på.. jag klarar mig nog ett tag till. han har verkligen fått till det här!

                 
jarvis - jarvis

ia

låt: jarvis - i will kill again
goodie!snyggast i hollywood (kills)

här kommer den (av mig) efterlängtade fortsättningen av min pretty ytliga rankning av hollywoods snyggingar..


clive owen. mm-mm-mmm..


jake "donnie darko" gyllenhaal. både han och sis kvalade in på listan. observera hans deltioideus och biceps..


joaquin phoenix. har dregglat över honom sedan han var störd och obehaglig kejsare i gladiator.


johnny "tim burtons favvo" depp. cool.


TR "söt george" knight. bäst och sötast i greys anatomy..

jepp. det var det. så snygga killar det kan finnas.. nästan fascinerande. fast jag misstänker retuschering.

nu sova. halsen gör ont igen och hotar att utveckla sig till kronisk smärta om jag ej vilar..

ia

låt: essex green - tinker (she heard the news)
den är lite i längsta laget men början är grym!

no victor &rolf for me..

idag börjar tydligen victor&rolf-hysterin.. jag tänker inte deltaga. visst var det väl fina saker men jag inser att jag skulle se fånig ut i det mesta. typ den där röda typ fluffiga kjolen. jag skulle se ut som en idiot! så där blir det bestämt nej.
jag tänker lägga mina sista fattiga besparingar på london istället. lämpligt nog hade senaste ELLE -numret en sådan riktigt god bilaga om second-handshopping i london! perfekt!


ELLE tycker vi om. eller iaf jag.. fellow bloggkollega har bara kreddiga böcker och en skvallertidning, införskaffad av hennes syster ysters, brevid sin säng. 

nu ska jag ta en dusch. det brukar göra så att man snabbt känner sig lite friskare. iaf tills man torkat. fair enough!

på åteseende.

ia

låt: ed harcourt - open book
det var ngn som gastade very högt att han skulle spela denna låten på katalin i tisdags. och det kan jag förstå. den är ju bra.

nu i illusterad form..

Jag kan inte låta bli att publicera en av mina favvotjuvlyssningar i serieformat. Från Tjuvlyssnat-sidan så klart.


85060-322

Pinsamt.
/H

really really frustrating

Har gått i skolan från 9 till 16 dag. Skitjobbigt för stackars psykologstudenter som inte är vana vid så många heldagar som den här kursen verkar bjuda på. Men det gick helt bra, kanske för att dagen varit sjukt givande: diagnostiserande av skådespelande psykiskt sjuka på video (att medkännande säga ”that must be really frustrating” verkar vara viktigt att lära sig) och föreläsning om psykopati av en psykolog som jobbat inom rättspsykiatrin på eftermiddagen. Det var så spännande att man varken ville ta rast eller gå därifrån när klockan var fyra. Lyxlyxlyx att få gå på såna föreläsningar utan att betala ett öre, jag älskar den här kursen! Annars har jag väl inte hunnit med så mycket mer än skola en dag som denna. När jag kom hem försåg jag mig genast med mat eftersom jag var dödshungrig. Och nu är jag hungrig igen. Snart äter jag mig ur huset. Måste få ett slut på detta. Sen var jag och sambo ute på en promenad i kylan, skönt och uppfriskande. Och nu har jag kollat Bonde söker fru. En massa söta kossor man kunde klappat. Jag kanske borde skaffa mig en bonde? Eller åtminstone någon som har ett djur, typ vandrande pinne skulle duga...


Är lite bitter över att jag inte såg dokumentären om psykopater på trean igår (allt är studenstadens fel som berövat oss livsviktiga kanaler). Jag tycker att Åmselemördaren Juha Valjakkala är läskig och fascinerande. Se filmen Il Capitano! Det borde jag också göra, för det var så länge sen. I nian åkte vi på klassresa till Åmsele. Först var våra ambitioner Grekland, sen Köpenhamn, sen Liseberg. Och så blev det Åmsele. Mina föräldrar vågade inte berätta för mig om de hemska morden som skett där innan jag åkte, men när vi hade spökhistorieberättning på natten var det en av föräldrarna som var med som ”hittade på” värsta läskiga historian om hur två unga finnar stal en cykel från en familj och sen när familjen bad om att få tillbaka den helt brutalt mördade hela familjen (pga en ynka cykel!) bara en bit ifrån där vi var. Alla blev helt rädda. Dock trodde nog folk att det faktiskt var påhittat, vilket det ju inte var. Scary. 
 

Juha skulle nog inte kvala in på listan om snyggaste killarna i Hollywood, eller ens Finland. Ändå är han helt eftertraktad och har gift sig typ tre gånger (eller det kanske var mer) i fängelset (tydligen är det enda sättet att kunna ha sex därinna eftersom man annars måste ha bevakning hela tiden). Vill du gifta dig med honom?
 


/Helga, utan psykopatiska drag (I hope..)Magic Numbers - Undecided
Mysig musik. Deras första skiva var helt bra och den nya verkar inte sämre den...


snyggast i hollywood (tjejs)

jag har roat mig med att göra en väldigt viktig lista på snyggaste skådespelerskorna i hollywood. här är dom jag kom fram till var snyggast. alla är bra också. och inte helt nötiga. är man smart och bra på ngt blir man automatiskt lite snyggare är min teori. fast dessa är snygga anyway. de hade varit snygga även om de bodde i playboy mansion..
finns säkert en uppsättning snyggingar till men jag orkade inta ta mig igenom hela utbudet..


scarlett "plutmunnen" johansson


natalie "jag är jättessnygg OCH läser på harvard" portman


maggie "cool" gyllenhaal.  och jag lyckades hitta en mössbild! mössor är åxå coolt.


kirsten "charmig smilgrop" dunst


cate "klassiskt snygg" blanchett

suck. nu känner jag mig lite halvful faktiskt. får trösta mig med att bilderna är retuscherade.

nästa gång blir det killarna som listas. *dreggel*

ia

låt:  vapnet feat hello saferide - färjemansleden
prima kombination! fast det känns strange att höra hello saferide sjunga på svenska..arga grannar

Har haft en jätteintressant dag, kändes faktiskt att det verkligen är psykologutbildningen man går på för en av de första gångerna. Inte för att tidigare terminer varit ointressanta på något sätt, inte alls, men nu får man ändå lära sig lite mer praktiska grejer. Antar att det är nu man börjar bli läskig och gå och diagnostisera folk i sin omgivning också.

Min cykel fick för sig att inte fungera optimalt på vägen till skolan, det kändes helt segt när jag trampade och jag kom knappt nån vart och eftersom jag haft nåt liknande problem på tidigare cykel som inte gick att laga själv så tänkte jag att jag lika gärna kunde svänga förbi Cykel-Viktor på vägen hem och få saken ur världen med en gång. Nästa gång ska jag nog undersöka cykeln lite själv först. Vissa uppenbara saker kan till och med otekniska jag förstå. När jag kom in på Cykel-Viktor blev jag rätt ordentligt dumförklarad när det visade sig att det var låset till min cykelkorg som låg emot hjulet! Haha. Fast jag tyckte mest bara det var allmänt skönt att slippa lägga ut pengar på dyra cykelreparationer. Att killarna som jobbar där säkert skrattade en kvart efter att jag gått kan jag bjuda på.

Sen cyklade jag till Kvarnen-ICA och handlade en massa goda grejer för alltför mycket pengar. Mitt konstanta hungersyndrom gör att jag bara tänker på mat. Alltså är det väldigt roligt att handla. Och nu är jag hungrig igen. Idag blir det lax. Mums. Hoppas detta går över snart, jag har inte råd att äta hela tiden. Och jag som inte ens tränar på grund av förkylningen, gjorde jag det skulle jag väl bli ännu hungrigare.

När jag kom hem låg det en arg lapp i brevlådan. Den var från studentstaden som hade fått en påringning om att NÅGON i vår trappuppgång ställer upp entrédörren. Det kunde lika gärna ha varit adresserat direkt till mig. Okej, jag förstår att folk kanske inte vill ha dörren öppen (särskilt inte nu när det börjar bli lite kallt), men om jag tyckte det var besvärande skulle jag nog ta det direkt med mina grannar. Tror nog att alla i min uppgång vet vem det är som har katt och därmed ställer upp dörren och ändå hälsar de glatt när man springer på dem i trappen. Känns lite töntigt att ringa Studentstaden och låta dem skicka ut brev till alla i uppgången faktiskt, hade det inte varit enklare att själv sätta upp lapp på anslagstavlan om man inte visste vem som var skurken? Kanske tror grannarna att jag och Camilla är ilskna och militanta typer som inte skulle foga oss efter en ynka tillsägning utan man behöver ta till det tunga artilleriet på en gång? Vi kanske ser så respektingivande och läskiga ut...Jaja. i brevet stod det "Det kan komma in katter i trappuppgången om dörren står öppen". Nähä, säger ni? Det är liksom det som är meningen...

Idag kvalade jag troligen själv in på min favvosida Tjuvlyssnat när jag pratade med Jessica på rasten. Hmm, fast det jag sa var egentligen inte särskilt korkat, det var bara lite väl lätt att feltolka i sammhanget:
J:- Ska du gå på den där sexgrejen på Upplands på torsdag? (RFSU ordnar visst nåt som kallas Sexdagarna med seminarier och grejer..)
H: - Hmm, jag vet inte, det kanske vore kul. Bara man inte måste prestera...

("Nej, jag orkar faktiskt inte ha samlag den här veckan")


Stockholm Street Style är en riktigt rolig sida. Bara en massa snygga outfits på vanliga människor. Vi kanske borde skaffa en Uppsala Street Style-sida. Om man tänker på alla gånger vi suttit på en bänk (och allt som oftast varit bakis, vilket kanske inte hör till sammanhanget men ändå lite eftersom det är därför vi hamnar på en bänk och inte orkar ta oss därifrån) och bedömt folks klädstilar så är det enda som fattats en kamera för lite hemligt fotograferande. Tyvärr har det varit ganska få som fått höga poäng på stil-skalan. Kanske ser Uppsalas studenter lika sunkiga ut som vi gör på helgerna?

/hungrig Helga...

Jarvis - Black Magic
(även jag lyssnar på Jarvis idag...den här låten är bra och påminner jättemkt om "Crimson and clover")jag anar sjukdom på g?!

ve och fasa! när jag vakande i morse så kände jag de första tecknen på en förkylning. ont i halsen och huvudet. seg och trött i kroppen. fasiken också! detta har jag alls ingen lust med! morr.
lots of saker som ska göras.. iofs blev jag klar med smärtrapporten igår men c-uppsatsen och geriatriken har jag kvar. *gaaaah*

som tröst lyssnar jag lite på pulps jarvis cockers nya skiva som kort och gott heter "jarvis". den är bra. kan rekommenderas.


jarvis. i sedvanliga nördglasögon..

nu ska jag rota fram lite c-uppsatspapper och sen gå och försöka ruska liv i min roomie. alltid lättare sagt än gjort det.

over and out

ia

låt: magnetic fields - heroes (david bowie cover)
braaaaa!

böglobby, dagböcker och astrid lindgren..

Jag har tittat på Böglobbyn och bland annat lärt mig att cruising och frisbeegolf är en dålig kombination. Nu tänker jag göra en kopp te åt min förkylda hals och lägga mig i sängen och läsa lite. Dock är jag hungrig igen. Ända sedan jag vaknade igår morse har jag varit konstant hungrig. Det skulle vara perfekt att ha ett uppdukat buffébord i vardagsrummet som jag kunde plocka från hela tiden. Åh. Kakor skulle inte vara helt fel just nu.

 Sverker Åström och Olle Palmlöf programleder Böglobbyn

Populärkultursjunkien efterlyser Patrik Ehrnsts dagböcker som ljudfiler att lyssna på i efterhand och jag håller med. De är helt beroendeframkallande (så underhållande och fruktansvärt pinsamma) och fick mig att gå upp åtta en hel sovmorgonvecka bara för att inte missa ett inlägg . Men nu har jag missat alltför många avsnitt (vet inte ens om uppläsningen fortfarande pågår..). Dagboksuppläsningen i morgonpasset i P3 är faktiskt helt perfekt för mig som älskar att snoka i folks liv. Tyvärr finns det för många bloggar och nätdagböcker för mitt eget bästa. Det skulle vara snålt av mig att bara tjuvläsa andras bloggar utan att ha någon själv. Dock är jag inte så självutlämnande som de jag gillar att läsa. Patriks egocentrering och narcissism ("hur ska jag någonsin kunna älska någon annan när jag älskar mig själv så mycket") är precis sånt jag vill höra/läsa....dock undrar jag faktiskt lite över om han verkligen KAN ha ändrat sig så mycket sen den tiden som han påstår.

När jag diskade lyssnade jag på P3:s Hej Domstol med Astrid Lindgren-special. Det var intressant. Man fick höra om svårigheterna med att göra vildvittror med hjälp av något som kallas dator och funderingar över t.ex. varför väverskan i Mio min Mio inte avslöjade direkt att manteln gjorde en osynlig. Intressant.

/Helga, som ägnat sig åt radiolyssnande och tv-tittande i stället för studierelaterat läsande..

Lars Winnerbäck - Balladen om konsekvenserna
"I en dyster sal, på ett kvinnohospital, ligger en kvinna på en bår. Hon har just fått sin tablett för sitt märkliga sätt att börja skrika så fort det blir vår. Hallucinationer i forntiden. Hon tror hon har sett fåglar med ansikten. Och hennes enda vän får hon aldrig se igen. För han trotsade förbuden och sin egen förkunskap och föll ner i ett helvetesgap" (en mkt märklig låt, tog ett tag innan jag fattade att den faktiskt handlade om Pippi, Rasmus och Ronja)


ruinerad på psykiatriböcker

Idag började nya delkursen, en psykiatrifempoängare som verkar jätterolig. Tyvärr är det inte lika kul att titta på kontoutdraget efter att kurslitteraturen inhandlat. Har nästan handlat böcker för 900 idag och mer ska det bli. Men det känns ju åtminstone bättre när det är intressanta böcker som man faktiskt vill ha. Ska sätta mig och bläddra lite i DSM-IV och se om jag kan låta bli att diagnostisera personer i min närhet.

Har insett att vi åker till London om bara lite mer än en vecka! Jättekul ska det bli! Visserligen är det här nog olämpligaste kursen att missa moment på, men det får det vara värt. Jag tror att jag behöver lite semester. Skönt att komma ifrån Uppsala ett tag. Visst är det bästa stället att vara på större delen av tiden, men omväxling förnöjer. Efter helgens utgångar på samma gamla vanliga ställen där man springer på samma personer som alltid känns det bra att komma bort lite. Jag kan fortfarande inte komma på någon anledning till att vi hamnade på Norrlands i lördags, annat än att nationer verkar utöva en särskilt dragningskraft på åtminstone oss ynkbloggare.

Idag tvättas det här på Djäknegatan. Väldigt nödvändigt då jag använde sista paret rena underkläder idag (håliga strumpor dessutom, de ska slängas så fort jag tvättat klart!). I kväll ska jag kurera min begynnande förkylning med te och vila i stället för att gå och träna.

 
min bästa vän under de kommande veckorna (och kanske även under hela mitt framtida yrkesliv..). Notera hur fint den matchar bloggi!

/fattig (som vanligt) Helga

Flaming Lips - A spoonful weighs a ton

happy monday!

nu är det måndag och konstigt nog är jag på prima humör. helt oprovocerat! vi ska snart in till ackis å fixa lite c-uppstas och smärtrapport (hmm.. det känns som om denna fucking smärtrapport varit aktuell väldigt länge nu. kanske borde göra klart den..)

insåg just att jag inte har något att blogga om. such a pity.

fellow bloggkollega har redan gjort en helgrapport. iaf bildmässigt. jag kan bidra med lite text. vi hamnade av diverse anledningar på norrlands trots våra föresatser att gå på platina. det var inte riktigt meningen och vi gick och kände oss eländiga och elaka hela kvällen. trots att vi hittade indiedansgolvet och fick två piroger (nu kommer förmodligen ngn pirogansvarig på norrlands läsa detta och bli arga på oss för olaga pirogöverdoserande..)
detta är sista gången vi går fel. lovar med två tassar på bibeln! 


läste inlägg från pang musik. dom ogillar oss inte längre.. inte så mycket iaf. så bra. vi skulle blivit ledsna om vi blev portade pga affischeringssabotage.

hipp hopp hurra!

imrogon blir det dock icke-pang musik för min del. det blir ed harcourt på katalin. ska bli jättetrevligt!
och fellow blogg-helga ska inte med. vi har just blivit anklagade för att alltid vara på samma ställe av vår manliga stilikon men så är alltså inte fallet.
får se om jag lyckas få till en av våra patenterade usla konsertbilder därifrån..


ed.

over and out

ia

låt: echo and the bunnymen - the killing moon
en sådan riktigt bra låt vars existens jag hade glömt bort..

ännu en anledning till att bojkotta stockholms...

Stockholms Nation, Uppsala:

(Backslick-kille går fram till två tjejer.)
Killen (till en av tjejerna): Hej! Vill du och din kompis ha fyrkant med mig och min polare?
Tjejen: Jättegärna, men grejen är den att vi båda har klamydia!
Killen: Men det har jag med!
Tjejen: Okej, men vi har en väldigt farlig variant som gör att din snopp skulle ramla av om du hade sex med oss.
Killen: Det skulle vara värt det!

Man kan aldrig tipsa för många gånger om t
juvlyssnat

/Helga

Ramones - Beat on the brat
 


halloweenfesten i bilder

Eftersom jag inte kan uttrycka mig i ord idag (alkoholframkallad afasi?) så tar vi inlägget om  gårdagens halloweenförfest i bildform i stället.


85060-306
Malin och Ida hade finfina djävulshorn

85060-304
Åsa och Emma betydligt mer sminkade än man är van vid att se dem..(observera även snyggaste fondväggen som funkade utmärkt som fotobakgrund)

85060-308
Det är alltid i köket det spelas bäst musik, och det var endast här man blev bjuden på glöggi och kunde mikra det alltför kalla rödvinet.

85060-305
På min hårspray står det att den motverkar hjälmeffekt. Det funkade sådär...

85060-307
Effektfulla (och starka) drinkar med kolsyreis kan ha bidragit till hur kvällen artade sig...

/Helga


Laakso - Drinking
eh, ja just det..


skrämmande tjackhora

Ska strax iväg på Halloweenfest. Tänkte att "det är väl bara att sminka sig riktigt mycket så ser man lite läskig ut sådär". Och det stämde. Jag ser ut som en tjackhora/extrem white trash-tjej. Har mer svart runt ögonen än när vi var Hells Angels (eh..hångels) på Preklin. Dessutom har jag en minikjol och knallrött läppstift som troligen snart kommer vara utsmetat över halva ansiktet (jag har aldrig läppstift så jag vet inte hur man ska bete sig i det..).
 
Gårdagen på ÖG-dakapo var trevlig (trots att vi missade Mr Brightside var vi inte bittra särskilt länge - de spelade ju The Magnetic Fields Meaningless som en av de sista låtarna..). Men förfesten var nästan trevligare. Vi rökte vattenpipa vilket visade sig vara riktigt underhållande och även gott (persika!). En smart grej var också att man inte blev kissnödig när man rökte medan man drack. Låg hela morgonen och funderade på vad som kompenserade upp kissnödighetsbehovet egentligen, man kan ju inte bara rubba på balansen utan att ngt händer.

  

Malmskillnadsgatan nästa!

/Helga

Marit Bergman - No party
"I wear no silvercoat or devilhorn (nej, men däremot överdosering av kajal) on this night when they say dead become alive"

språkförtydligande

Bloggskribenterna använder sig i stor utsträckning av ordet ynka, som enligt Nationalencyklopedin definieras som:
1ynk`a adj., ingen böjning
• påfallande obetydlig: en ~ liten kopp kaffe; det ~ lilla som står i broschyren
BET.NYANS: ibl. äv. enstaka: laget tog bara en ~ poäng i slutspelet

Vi har utvidgad begreppet och använder oss av ynka i många sammanhang, bland annat i betydelsen liten ("indiekille med ynka rumpa"), billig ("fyndade en pälsmössa på myrorna för det ynka priset av 20 kronor") samt dålig ("han uppvisade ett ynka beteende"). Vi hävdar också att man visst kan böja ordet, exempelvis då man säger "det var lite i ynkaste laget".

Motsatsen till ynka är naturligtvis oynka. Det används på samma sätt och kan ha en negativ betydelse som i exemplet "snygga kläder, men till oynka priser!"  eller mer positiv då man talar om beteende: "varför finns inga normala killar som beter sig oynka?".

Andra varianter som utgår från ynka är det gnälliga utropet ynk! som dessutom på grund av en felskrivning på msn utvidgats till pynk. Jag trodde bara det var i romaner från 1700-talet man läste det ibland väldigt användbara ordet  ynkedom, men i dagens DN hittade jag det i en insändare om onsdagens trafikkaos ("Det är en ynkedom och inkompetens utan like att man inte ens kan hålla E4 och Essingeleden halkfria."). Slutligen är "allt är ynklyst!" en användbar fras då man tycker det hänt alldeles för mycket tråkiga och jobbiga saker på sistone, det motsvarar ungefär "life's a bitch and then you die". 

(hihi, när man bildsöker på ordet ynka på google får man bland annat upp några bilder från vår blogg, ett par bilder på en ynka lampfot från IKEA, samt en bild på lycklig familjefar med bildtext "en ynka öl kan ge ångest".)

/Helga, som nu ska läsa några ynka sidor om interpersonell teori och sedan ta sig ner på stan.

Weezer - This is such a pity

jag vet att jag tipsat om denna låt förut, men den passar bra in på temat då vi faktiskt hävdar att en korrekt översättning av "this is such a pity" i det här fallet är "det här är så ynka".


så funkar anders och måns...

Nu är det Fråga Anders och Måns på TV. Det borde jag nog titta på. Jag har älskat Anders och Måns sen Så funkar det i P3. De är roliga. Och nördiga. På ett bra sätt!      

Jag tänkte först skriva ett argt klagoinlägg där jag skulle gnälla över att hela mitt långa blogginlägg som jag skrivit försvann. Men eftersom jag ändå inte skrivit något särskilt viktigt där så får det utebli. Jag känner mig tillräckligt gnällig just nu ändå. 

        85060-301två heta killar
/Helga

Joanna Newsom - Only skin
från hennes nya skiva med riktigt långa låtar, ingen är under 7 minuter...den här är hela 16,53 minuter!

ap-dyra men fiiiina kläder..

jag har varit inne på net a porter.com och dregglat över fina kläder jag aldrig i mitt lilla liv kommer ha råd med.
det är ju löjligt vilka dyra priser det är på grejerna.. men man kan ju fantisera sig lite.


sådana riktigt söta klänningar! från vänster pucci, marc jacobs och anna sui.


koftor att fluffa runt i under vintern. från vänster diane von furstenberg och cacharel


accessoarer är viktigt. från vänster fin paddington från chloé och ett par gåvänliga anna sui-stövlar.

nu blev jag bitter över min fattigdom. fast jag ska ju till london snart. då kommer jag hitta JÄTTE-mycket fint har jag bestämt..och därmed bipp!

ia

låt: the kinks - dedicated follower of fashion
det är jag inte.. för jobbigt i längden. men låten är så riktigt bra!

vuxenlista 2


Körkort: japp. sedan jag var arton år och fyra månader..
Bil: delar en med brorsan. men den står hemma hos mor och far.. det kanske ej räknas då..
Matservis: där blir det nej.. bara omaka delar från IKEA
Soffbord:  det vi har är ej mitt
ICA-kort
Hemförsäkring: jap.. har som tur var ej fått användning för den..
Eget boende: en exklusiv fyra i flogsta låghus
Fast inkomst: ynka csn-pengar
Köksbord: samma här. det vi har är ej mitt.
Finglas: ja ,det har jag minsann! nånstans..
Betalkort: ett stycke mastercard
Toarullehållare: näe. det har vi inte. ynk. finns typ ingen plats för en sådan.
Duschdraperi: ja. hur sjutton ska man kunan duscha annars? vårat är rött.
Barn: näe, vet nån vad!
Sambo/make/maka: delar lägenhet med en klasskompis, en bror och en rottweiler
Spelar bingolotto: moooahahah! over my dead body!
Tippar på lördagar: inte direkt frekvent. en- två gånger om året typ.
Internetbank: yessir.
Organiserat skafferi: ja, ibland iaf.
Färsk mat i kylskåpet: just nu har jag typ ingen mat alls eftersom jag ej varit hemma så länge..
Slänger håliga sockar: direkt. no mercy!
Går på reklamer på tv: nej nej, blir snarare helt anti..
Har fläckbortagningsmedel hemma: jajjemansan!
Pensionsfond: det har jag.. dock är det en ynka pengamängd på det.
Sopsorterar: ja. glas, papper och konservburkar.
Prenumerar på någon dagstidning: hra haft SvD tills alldeles nyligen så det räknas som ja!
Prenumerar på Allers/Hemmets veckotidning: men absolut inte!
Letar middagstips: tyvärr inte men borde verkligen..
Blir arg när skorna inte står på sin plats: bara om jag just städat. men jag har nog en hög toleransnivå..
Får majoriteten av post i räkningsform:  snyft.. ja.. död åt räkningar!
Har en stavmixer: not yet.
Äter söndagsmiddag: jag äter middag på söndagarna. oftast pizza.
Försöker att inte svära: nej. jag funderar på att börja svära mera..
Sorterar tvätt: jodå. 40 och 60 grader samt vitt och kulörtvätt.
Har en krok i badrummet märkt “gäster”: nope.
Mobilabonnemang: japp.
Hemtelefon: men jaaa!
Veckohandlar: ibland. oftast inte..
Medlem i Hyresgästsföreningen: njet.
Gardiner: oja. i vartenda fönster.
Dukar: vi har en vaxduk på köksbordet.
Överkast: ett prima märkblått som jag lägger på 50 % av dagarna ungefär.
Kuddar för prydnad: nej nej.
Fler än 5 kryddor hemma: oja! säkert minst 20!
Fruktskål på bordet: ja. ibland är det frukt i den också.

24poäng fick jag! detta måste innebära att jag är 4 poäng vuxnare än fellow bloggkollega helge. hmm. det stämmer inte.. jag är nog bara excentrisk.

ia

låt: patti smith - because the night
en klassiker.. typ.

vuxenlista

Jag är sugen på en lista och jag har hittat roliga listor hos nina förut.

Körkort (sedan nästan sex år tillbaka faktiskt..)
Bil (dagar som dessa önskar man att man hade, fast det är skönt att slippa skrapa rutor)
Matservis (fast jag tror att jag har nån jag fått från död släkting på vinden hos föräldrar..)
Soffbord
ICA-kort (eh, har faktiskt ett, men nu använder jag det inte för jag vill inte att nån annan ska få min bonus)
Hemförsäkring (skaffade den för ett år sen för att "man borde")
Eget boende (på homogatan djäknegatan till och med!)
Fast inkomst (studielån räknas inte?)
Köksbord
Finglas
Betalkort (typ visakort?)
Toarullehållare (eh, har inte alla det? eller vad menas?)
Duschdraperi
Barn (räknas Zorro och Alvis?)
Sambo/make/maka (räknas Camilla?)
Spelar bingolotto
Tippar på lördagar (jag har gjort det en gång, det var tråkigt, kan bero på mina okunskaper vg sport)
Internetbank
Organiserat skafferi (det beror väl iofs på vad man menar med organiserat, men helt kaotiskt är det inte)
Färsk mat i kylskåpet (just nu åtminstone, för jag har nyss handlat)
Slänger håliga sockar (gjorde det faktiskt igår, men det brukar ta ett tag innan det händer..)
Går på reklamer på tv
Har fläckbortagningsmedel hemma
Pensionsfond
Sopsorterar (vi slutade med det för det blev så äckligt i kompostbehållaren, varför får man inga gröna påsar i den här stan??)
Prenumerar på någon dagstidning (eh, kanske ej kan kalla det prenumeration men jag får DN och UNT varje morgon utan att betala ett öre..)
Prenumerar på Allers/Hemmets veckotidning
Letar middagstips
Blir arg när skorna inte står på sin plats
Får majoriteten av post i räkningsform
Har en stavmixer (men det vill jag faktiskt ha!)
Äter söndagsmiddag
Försöker att inte svära
Sorterar tvätt
Har en krok i badrummet märkt “gäster”
Mobilabonnemang
Hemtelefon
Veckohandlar
Medlem i Hyresgästsföreningen
Gardiner
Dukar
Överkast (används dock bara vid sällsynta tillfällen.)
Kuddar för prydnad (typ, fast man kan ju använda dem till saker också..)
Fler än 5 kryddor hemma
Fruktskål på bordet

21 poäng. Jag behöver nog inte oroa mig för att bli gammal i förtid än på ett tag.
/Helga, som aldrig kommer tröttna på att hoppa i lövhögar...

Alphaville - Forever young


vintermusik

Här kommer lite tips på bra musik med vintertema. Passar bra till fårskinnstofflor, te och en mysig fnilt i soffan när det är snöstorm ute:

 • Blood Music - Wintercold
 • Kent - Vinternoll2
 • Josh Rouse - Winter in the Hamptons
 • Snow Patrol - Open your eyes
 • Bright Eyes - If winter ends
 • Simon and Garfunkle - A hazy shade of winter
 • Jens Lekman - The cold swedish winter
 • Mew - Snow brigade
 • Badly Drawn Boy - Summertime in wintertime
 • The Lucksmiths - Winter proper
 • Britta Persson - Winter tour
 • Regina Spektor - 20 years of snow
 • Lars Winnerbäck - Vinter över ån
 • Stina Nordenstam - Winter killing
 • Bob Dylan - Winterlude
 • The Pipettes - A winters sky
 • Jenny Wilson - Those winters
 • Jonathan Richman - Abominable snowman in the market
 • Pixies - Winterlong
 • Veronica Maggio - Ballad om vintern

 the cold swedish winter is right outside...

   mysiga tillbehör..


/Helga med vinterkänsla..(men snön smälter väl snart bort...)

 


vår blogg har fått en varan!

fellow bloggare helge har tagit hjälp av syter yster och fixat till vår ynka blogg så den har blivit så riktigt fin! vi fick till och med dit vår lilla varan..
hipp hopp hurra!
all cred åt helge!

helge på väg till korridorsfest. i vanlig ordning med vinet på styret..

ia

låt: stephin merrit - poppyland
han kan även utan magnetic fields..


snö, barnsliga påslakan och arga handledare..

idag har jag och min klasskompis/roomie åsa riskerat våra liv när vi körde till IKEA i hennes ovinterdäckade bil. men det gick bra. vi överlevde och hon fick sin lampa och jag mitt obligatoriska påslakan-set. kan inte åka till IKEA utan att köpa påslakan. det bara gååår inte. men jag köper alltid de billiga varianterna. denna gången blev det ett från barnavdelningen med söta firrar och korallrev och stuff på. barnsliga ia likes a lot!

när vi kom hem så tackade vi gud en stund för att vi överlevt och sedan satte vi oss med c-uppsatsen. vi satt vid varsin dator och höll kontakten med walkie talkies (det bli så jobbigt att sitta och skrika till varandra mellan rummen). nu är vi klara med ändringarna i bakgrunden. hoppas bara att vår handledare håller med om den saken.. förmodligen inte..

- åsa. är du där? kom. jag tror vår handledare hatar oss. kom.

imorgon blir det smärtrapport. such a pain in the ass! men det blir nog bra tillslut..

nu ska jag fantisera mig om fina kläder på net a porter.com. det fanns a lot. allt givetvis ap-dyrt, men men..
dreaming is free!

klart slut

ia

låt: blood music - wintercold
en.. vinterkall låt. som även är bra..det kommer bli en lång kall vinter..

Jaha, så lagom till november blir det snöstorm. Å ena sidan känns det lite väl tidigt och mina öron har ännu inte återhämtat sig från promenaden från stan. Å andra sidan är det trevligare än regn. Ljusterapi!

 Uppsala klockan 16.24, temperatur -3,5 grader

Mina kära småsystrar har varit här och vi har haft det mkt trevligt. Igår lagades det sushi (hur gott som helst blev det, åt säkert 15 bitar..minst) och tittades på Stolthet och Fördom med stora mängder chips och naturgodis som tilltugg. Idag har vi trotsat snöstormen och gått på stan. Det är rent ut sagt plågsamt att gå runt i affärer. Särskilt när man går i lite dyrare affärer som t.ex. MQ och Solo (min smärtgräns brukar typ gå vid Åhléns billigare plagg annars...) och hittar hur mycket fina grejer som helst. Åh. Suck! Jag vill ha ett par Acne-jeans (yyyl! det tillåter definitivt inte min studentekonomi!), söta klänningar, en lång svart kofta, miljarder andra tröjor, en vinterjacka (typ prio ett), massa halsband, med mera med mera med mera...
Men här ska det sparas pengar till London. Kanske att jag eventuellt unnar mig nåt enkelt och billigt svart till helgen.

 sushi-resultat! det var lite som att spela rysk roulette, en del bitar  var fullproppade med wasabi och andra riktigt mesiga...kost som ger spänning i tillvaron!

Hade tänkt vara hurtig och träna i kväll. Fast det snöar ju (ständigt dessa bortförklaringar). I morgon tänker jag inte gå ut överhuvudtaget. Jag ska sitta i soffan och plugga duktigt och dricka te hela dagen. Mys mys mys. Söt-katterna har inte varit inne på hela dagen, antagligen ligger de gömda någonstans och vågar inte komma fram. Eller så har de frusit i hjäl. Hoppas på det förstnämnda (Usch, nu fick jag dåligt samvete över att jag ens vågade skriva sådär,..ynk,).

Nu ska jag musiklyssna lite. Har haft en period av tystnad nu, men det ska det bli ändring på.

/Helga

Kent - VinterNoll2
Vinter06, börjar den första november...

bu!

    85060-285

ett litet spök..

ia

låt: tom waits - jockey full of bourbon
han är ibland skum men denna låten är cool..