vackert väder

Jag förstår inte hur jag överlevt fyra år i cykelstaden utan ett regnställ. Men på något märkligt sätt har det gått. Regn regn regn. Nu har jag varit på terapi och gått hem med ett paraply som vänt sig ut och in hela tiden, det ser extremt komiskt ut och jag flydde från en UNT-fotograf som stod misstänkt nära mig med sin kamera. Varför är regnställ så dyra?

Kan inte sätta mig och läsa interpersonell personlighetsteori förrän jag klurat ut mysteriet med vår osynliga varan. Den visade sig en stund igår, men nu verkar den försvunnit helt och hållet från internet. Jag önskar jag var en datanörd så jag kunde fixa bloggen fin.

Det finns två saker jag borde göra förutom att plugga. Det ena är att städa lägenheten och det andra att handla. Men just nu är jag mest sugen på att krypa ned i sängen och läsa ut Ett ufo gör entré. Eller varför inte sova? Jag har kommit in i en sån där intensiv drömperiod igen och då vill jag bara ha sovmorgon varje dag för att kunna fortsätta på drömmarna. 

 sushi ska ätas i kväll, hoppas det smakar bla..(mela lis? eller är det bara kineser som platal så?)

/Helga 

Jakob Hellman - Vackert väder
Keep on dreaming..

red is the new blog..

nu har vi fifflat med blogg igen. det kändes lite i ynkaste laget att göra gratisreklam för löfbegs lila. speciellt vid tanke på att det INTE är det godaste kaffet..
nu är vår blogg röd. som synes.
vi har kämpat för att sätta in en liten varan-bild uppe vid texten men varanen vägrar att samarbeta.

det är fortfarande papperskaos i mitt rum.
ska dock försöka få ihop det sista i c-uppsatsens inledning så vi kan skicka in eländet. till handledaren. sen kan jag röja lite.

men första ska jag fantisera om vad man kan vara utklädd til på halloween. OM man skulle ha gått på en hemmafest. nu ska vi ju ut på norrlands efetråt och då känner jag att jag inte är så sugen på att komma med heltäckande outfit. men en ynka liten accessoar ska det allt bli!

så här kan man se ut om man vill vara känd film-mördare

85060-278
kanske hannibal lecter? måste dock jobba på stirrande blciken..
85060-279
freddy krueger? han har ju väldigt fin tröja som matchar vår blogg..
85060-281
michael myers? måste då förbättra min slow-motiongångteknik.
85060-283
scream? en klassiker.. tycker dock att masken ser något löjlig ut..
85060-280
the grude? överkonsumtion av svart kajal och rädsla för solen krävs..
85060-282
jigsaw? en trehjuling och diverse tortyrredskap måste införskaffas.. jobbigt.

det finns massa alternativ! mitt projkekt blir dock att hitta ngn form av halloween-accessoar.. inte lika spännande men förmodligen enklare än att skaffa trehjulingar och stirr-blick..

over and out

ia

låt: strip music - desperation
bra låt av band som jag inte lyssnat på tidigare..


purple is the new blog

Vår blogg ser numera ut som en reklamaffisch för Löfbergs Lila. Nån gång ska det rättas till. Tyvärr är vi rätt sopiga på sån där html-kod. Att den ser ut som den gör beror på att vi lekte lite med koderna och typ klistrade in det som motsvarar lila färg på alla ställen det stod konstiga siffror. Man kan bara fantisera om hur bloggen skulle kunna se ut...typ randig..eller prickig...eller morrisseyig,...eller ynkig...hur det nu blir får framtiden utvisa.

Denna dag har varit en bra dag. Jag vaknade av att det regnade (dålig början). Sen promenerade jag till skolan eftersom det är trist att cykla i regn (och för att vara ytlig så förstör det min plattångade lugg). Föreläsningarna var jätteintressanta och jag älskar såna här dagar för det gör att jag känner mig helt lycklig och priviligerad över att gå världens roligaste utbildning. Sen har jag även haft min månatliga dejt med Anna-Karin, denna gång spenderades den på GH. Riktigt trevligt, dock blev jag så trött efter två Newcastle att jag nästan somnade på cykeln hem.

I morgon kommer mina söta småsystrar ända från Slöddertälje och hälsar på. Det ska bli så riktigt trevligt. Vi ska göra sushi (hmm, hoppas det lyckas) och stadsvandra i Uppsala.
 
Såg nyss att vi fått en kommentar från
Pang Musik angående våra helt olagliga affischstölder. Både jag och fellow bloggkollega skäms just nu som hundar. Vi har inget annat att säga till vårt försvar än att anledningen till att vi inte kunde låta bli att pilla ned affischerna (vilket var svårt, de satt fast med tjocka tejpbitar) är att Pang Musik är en sån riktigt bra klubb som alltid lyckas få hit sjukt bra band. We love PM. Cred cred till alla er på Pang Musik...(och vi lovar härmed att aldrig mer stjäla era affischer).

 reklam reklam! gå och se psapp! (åh, den matchar vår nya bloggfärg också!)

Jag är skittrött och hade hoppats på sovmorgon i morgon. Men nej nej, kom på att jag visst har terapitid. Aldrig får man sova ut ordenligt. Ehm. Säger den lataste studenten i stan, typ.

/Helga, som nuförtiden ofta lyckas skämma ut sig på ett eller annat sätt...

Psapp - Eating spiders
Psapp har en massa låtar med djurnamn vilket är helt sött. Dock är jag inte så sugen på att äta spindlar. Spindlar är sjukt äckliga, även fast KBT kan få en på lite andra tankar....

vad nu? mina stövlar på en annan!

hehe. kollade på en av mina favoritbloggar stockholm street style och såg mina second handstövlar på en tjej.  eller snarare ett likadant par.. hur ofta händer det att man ser ngt som man köpt second hand på ngn annan?
mina kära 80-talsstövlar. uppenbarligen är jag inte ensam om att tycka att dom är trevliga. hihi.


my stövels..

over and out.

ia

låt: the brand new heavies - dream come true
nile city 105,6.

rock/indiegask på v-dala..

Nu har vi varit på den så kallade rockgasken. Först var vi sura och kände oss ynka (fult klädda och ofestliga!), sen fick vi skåla med Ida Maria och då blev vi glada. Sen blev vi sura igen då vi blev diskriminerade i baren, vi fick vänta aplänge (minst trettio minuter) på en foregreen och en sticky vanilla. Efteråt hittade vi vår manliga stilikon och då blev vi glada igen. Dock glömde vi credda honom för hans fina tröja. Vi blev även fotograferade för Uppsalavimmel.se. Fotografen frågade om vi verkligen var säkra på att bilden dög, vi svarade glatt "ja" och kom några minuter efteråt på att den blev asful. Då blev vi en smula bittra. Sen var vi glada igen och skuttade runt till allmänt bra musik ända tills de slängde ut oss fast klockan bara var tre (de struntade helt fräckt i omställningen till vintertid). Då blev vi jättesura. Men vi hittade åtminstone en hobbybrat med väldefinierade lockar och två fnissande killar i ett buskage. Då fick vi i alla fall lite underhållning på hemvägen. Dessutom stal vi en sån riktigt fin Psapp-affisch till Ia. 


obligatorisk toalettbild


Obligatorisk usel konsertbild. Denna skall föreställa Ida Maria och hennes jättesöta klänning.Ia posar på toaletti..


..Och helga är inte sämre. Denna toaletten på V-Dala är så riktigt bra för den har spegel så man fylla på sitt ynka smink utan att ha publik vilket är bra. Det känns fånigt att sminka sig in public.

Vi kan tillägga att det går SNABBT när vi sminkar oss så dom som läser detta inte tror vi är elaka toa-ockupanter.

Idag har vi haft en sedvanlig bakisdag med pizza och varan-tv (vi är helt kära i Olof och Fredrik). Samt även lite lövkrig på väg till den lokala Shima-pizzerian.

/i(ng)a och helga from sweden

Tyskarna från Lund - Getings und bajs
en sån riktigt bra musikvideo från våra favoriter varanerna..

ARG!

vi har en hobbypyroman i flogsta.. igår när vi helt fredligt satt och kollade på ondskan så kände vi mystisk röklukt. "hmm" tänkte vi "kan det vara ngn lampa?" vi släckte allt i lägenheten utan att mysteriet löstes tills tomas öppnade ytterdörren och det var rök i hela trapphuset. någon/några j-la idioter hade eldat på anslagstavlan i trapphuset och den hade brunnit för fullt när en av dom som bodde på nedre botten hade kommit ut. förtjusande. såna här saker gör mig så irriterad. totalt meningslöst. jag skulle vilja slå den som gjorde detta.inte nog med det. det har även varit ngn i vårt källarförråd och norpat saker. tur att vi mestadels bara har typ kartonger därnere. men dom hade iaf röjt runt därinne och tgit åsas nya cykellås och förmodligen hennes nya stänkskärm till cykeln också.
morr.f.ö så råkade jag spilla ut halva flaskan av rumskompisens sköljmedel som jag smyglånat på brorsans jacka som jag också smyglånat när jag var och tvättade nyss. det känns som ett till morr är på sin plats här.

hoppas resten av dagen blir någt bättre.

over and out.

ia

låt: magnetic fields - i wish i had an evil twin
jag är som sagt kär i stephin merrit..

hund i pyjamas.

min roomie har en oftast trevlig rottweiler (bortsett från vissa dregeltendenser och skostölder) som nu är stolt innehavare till en hundpyjamas.


här är bally plus hennes får-apa som hon planerar att tugga på.

ia

låt: belle & sebastian - dog on wheels
en very bra låt med hundtema. så very passande.. undrar om hjul blir nästa steg för ally-bally?musiklistning

Vi listar varsitt apbra band per bokstav!

A Aimee Mann & Anna Ternheim
B Bright Eyes & Bloc Party
C Camera Obscura & Courtney Love
D Death Cab for Cutie & David Gray
E Ed Harcourt & Essex Green
F Flaming Lips & Frida Snell
G Guillemots & Gnarls Barkley
H Her Space Holiday & Hot Chip
 I   I'm from Barcelona & Interpol
J Jonathan Richman & Josh Rouse
K Kaiser Chiefs & The Knife
L Lars Winnerbäck & Lemonheads
M The Magnetic Fields & Morrissey
N Neutral Milk Hotel & Nicolai Dunger
O Oasis & Orange Juice
P Pixies & Psapp
Q Queens of the stoneage
R Ryan Adams & Regina Spektor
S The Smiths & The Sleepy Jackson
T Tom Petty & The Tough Alliance
U The Undertones & U2
V Vashti Bunyan & Velvet Underground
W Weeping Willows & Weezer
Y Yeah Yeah Yeahs & Yo La Tengo
Z Zager and Evans & The Zombies

/i+h

Hidden Cameras - Ban Marriage


en cool affisch rikare..

I kväll är det Rockgask. Jag har lite klädångest. Troligen blir det min svarta klänning som funkar jämt. Alternativet är en annan svart klänning som är Camillas. Höstvädret idag är det vackraste på länge. Har varit ute i en och en halv timme och gått, ända bort till Gamla Uppsala. Sista biten genom skogen sprang vi och troligen kommer jag ha världens träningsvärk i morgon. Men gud vad skönt det var! Mycket bättre än ett halvtrist medelpass på friskis.

På vägen förbi Kantorshusen hittade jag äntligen en Psapp-affisch på ett elskåp. Coola affischer brukar alltid vara fasttejpade extremt ordentligt med tjock tejp som sliter sönder papperet när man drar bort den, men den här gången gick det ändå. Så även om det inte blir besök på Kalmars nästa lördag så har jag i alla fall en söt psapp-affisch med katter vid ett piano att titta på.

 everybody wants to be a cat...

Nu ska det studeras lite mer innan tillfixning och fördrink. Jag har bara minttu. Men en mjölkdrink skulle vara helt okej. Och så får man munskölj på köpet.

/Helga, leg. affischtjuv...

Miss Universum - På tunnelbanan
("hej jag är tokig, hej jag är alkoholiserad ,hej jag köper alla mina kläder på Hennes och Mauritz ,hej jag är snälla mamman ,hej jag är tråkig,hej jag är supertråkig,hej jag är fet men sportar ändå,hej jag tror att jag är snygg ,hej jag går runt med alla mina verktyg i en plasthink för att verka händig"...och så vidare och så vidare, borde lägga in hela texten här för den är tuff)

fredag i floggan eller på homogatan?

Jag är trött. Det kan bero på att jag befunnit mig på jobb senaste dygnet. Visserligen har jag sovit också. Jag sov så riktigt gott. Tur det. Men nu sitter jag framför datorn och fryser och tittar ut på den begynnande stormen.

I kväll ska jag bara slappa och glo på idol. Det ska bli så skönt. I morgon borde jag plugga lite och sen är det gaskdags. Vilken riktig tråkblogg det här blir. Finns dock ett projekt att ta tag i som involverar att cykla en cykel från Flogsta någon annanstans så jag har vissa vaga planer på att besöka mina vänner i Floggan. Men samtidigt så har jag ingen lust att ta mig ut, det är kallt och blåsigt och jag vill bara krypa ner i min egen soffa med en påse godis. Oj oj, vilket enormt dilemma. Det här får räcka för idag, var bara tvungen att skriva ett ynka blogginlägg då det var så länge sen sist.

Au revoir/Helga

Moneybrother - Stormy weather


men.. nu är det över!

jag blev godkänd på praktiken. gick faktiskt riktigt bra. nu ska jag snart tillbaka till kära uppsala för en luuuugn hemmakväll. trots att det är fredag. tar igen det i morgon istället. då blir det gask på v-dala med deportees och irene och fyra små skutt. minst.


deportees


irene

ska bli trevligt med gask.. var ett tag sedan. fast tror att denna gasken är betydligt mindre pretto än de gasker jag varit på hittills. valfri klädsel, billigare biljett och säkert inte direkt trerätters (vilket gör nada. man går inte på gask för den goda kostens skull. iaf inte jag..) undrar om man ska sjunga traditionella snapsvisor och skåla på det rätta sättet? sånt tycker jag är kul. trots att det är pretto!

nä, nu måste jag börja få lite gjort. tänkte ta och röja lite i min källare så jag inte lämnar ett bombnedslag efter mig.

till verket!

ia

låt: M.A.S.H theme - suicide is painless
nej, jag är INTE suicidal. kom bara att tänka på den utan orsak alls.. den är bra iaf.

farväl falkenb.. sandviken.

nu har jag typ en timme kvar av min smärtpraktik. det känns helt skumt. jag har gått och megalängtat till uppsala men nu när det är dags så känns det typ helt tragiskt. "aaaaldrig nöjd. jag blir aaaldrig nöjd."

idag har jag varit megaflitig. jag har avhandlat två egna patienter på bedömningskonferens. det känns rätt roligt att ha så mycket att säga till om och att folk faktiskt lyssnar, trots att jag är en ynka student. sen gjorde jag ett behandlingsprogram till ev petient och sist men inte minst ledde jag en bassänggrupp.
det var roligt, jag tycker det är rätt kul att leda bassängträning. men satan i gatan vad varmt det blir inne i bassänghallen. det rann om mig. "pust".
bortsett från att podiet jag stod och hoppade och skuttade på knakade betänkligt ibland och att jag hade massa krångel med fjärrkontrollen till musiken så tror jag det gick bra.

petienterna fick träna till både the corals "dreaming of you", oasis "don´t look back in anger" samt morrisseys "first of the gang to die". de borde vara glada. de hade kunnat råka ut för typ marie serneholt eller e-type.

nu ska jag knata iväg och träffa min handledare för bedömning av praktiken. tänk om jag inte blir godkänd? hjilp! fast eftersom jag inte hört ett pip i den riktningen så utgår jag helt skamlöst från att det gått ok.

ynk. nu blev jag en smula nervös anyway. lika bra att bege sig så jag får det gjort.

au revoir

ia

låt: blondie - one way or another
en låt som SKULLE ha varit med i mitt program men som fick hoppas pga hack i skivan..

billiga lokalhoror

Jag var lite trött i morse när jag sneglade på UNT:s förstasida: "föreningar får billigare lokalhoror". Det lät intressant. Tyvärr visade det sig stå hyror. Aldrig händer det nåt kul...särskilt inte i mitt liv just nu. Fast på lördag är det ju rockgask. Trevligt!

Nu lyssnar jag på Lantz i p3 och ska strax äta lunch. Sen ut i regnet, ner på stan och hämta mina inlämnade stövlar och sen iväg till jobb. Kommer hem i morgon bitti. Då är det fredag. Jag ska ha en sån riktigt lugn och skön fredag med träning, god mat och idol hade jag tänkt.

Nu plingade mikron vilket betyder lunch. Ett sånt riktigt tråkigt blogginlägg, men blogga minst en gång om dagen bör man annars dör man.


/Helga

Ray Peterson - Tell Laura I love her
handlar om kille som ställer upp i ett rally för att kunna köpa en förlovningsring till sin flickvän, men han är en bättre romantiker än förare och de sista ord han säger när de drar hans förkolnade kropp ur det brinnande vraket, är "tell Laura I love her". För det har jag läst i DN!


sjuka husserier..

igår avhandlade jag poliser.. en mycket populär yrkeskategori att göra tv och film av. en annan flitigt förekommande yrke är doktorerna (och möjligen ngn snärtig sjuksköterska, sjukgymnasterna lyser minsann med sin frånvaro).. finns en hel uppsjö sjukhusserier. speciellt i USA. vet inte om sverige har ngn att komma med? jo, nån fanns det väl men den kommer jag inte ens ihåg vad den heter så det kan inte ha varit much to hang in the christmas tree.

här är några mer eller mindre coola tv-doktorer..


dr stig helmer. kolerisk läkare i lars von triers riket och riket 2. VILL SEEE!


dr peter burns. ngt pucko i melrose place som jag inte ens skulle anförtro ett skavsår.


dr hibbert i simpsons. vet inte riktigt om jag skulle våga anförtro honom så mycket heller..


nip tucks två plastikkirurger christian troy och sean mcnamara. fnys. fast rätt snygga är de åtmisntone..


min älskling dr gregory house. det är roligt med otrevliga doktorer.


dr christina yang i greys anatomy. hon är också cool. och bitsk.


dr carter i cityakuten, säsong in och säsong ut.. nu har han slutat och blivit typ läkare helt utan gräns i afrika. stor tomhet på akuten. snyft. fast sååå rolig var han kanske inte. men sympatisk.


neurotisk dr eliott reid i scrubs.


that´s all folks. nu ska jag ta bort mascaran. jobbigt. använder mascara till vardags ungefär aldrig numera och varje gång jag står och grejar med ögonmakeupborttagningen så tycker jag att det är ett sådant riktigt gott beslut. smink kan jag använda senare då jag blir lite rynklig och sånt. i denna åldern ska jag ju föreställa rätt fräsh så varför ödsla tid på mascara tidigare än absolut nödvändigt...?

ia

låt: bright eyes feat her space holiday - the doctor and the dj
well.. den passar dagens tema iaf.

har du probb eller?

Jag kom just att tänka på mitt och Jennys gamla favorituttryck som vi jämt sa...hmm..när kan det ha varit? På högstadiet? Eller tidigare? Jag minns inte. Blä. I alla fall så var det "probb", en förkortning på problem. Mycket användbart var det i alla fall. Bäst var det att säga det åt saker man var arg på. Just nu har min dator definitivt probb. Den hänger sig och sen går det inte att stänga ner den "hängda" sidan. Ett annat uttryck vi hade ett tag var "tröga små barn". Det motsvarade ungefär "jävla skit", om något inte gick som man ville så sa man surt "åhh tröga små barn". Det är ganska roligt med interna språk. Vi använde oss också av snygga täcknamn för att göra hemliga saker, till exempel när vi var i Finland på högstadiet och "rida på Mulle" betydde att gå en promenad och röka. Eh, vi rökte inte ens riktiga cigaretter den gången för det hade vi inte. Nej, vi rullade ihop papper och tände eld på. Om man drog halsbloss höll man på att dö. Haha. Och det var ingen av hästarna som hette Mulle så folk skulle nog blivit misstänksamma om de hört oss ändå. Vad kul det är med barndomsminnen. Internt språk använder jag och bloggkollega oss också av vilket är mycket praktiskt. Särskilt alla våra kodnamn på medlemmar av manliga könet. Där kan man verkligen prata om objektifiering...(det är dock lite jobbigt när man knappt vet vad personerna heter egentligen och inte fattar vem folk menar om de säger förnamnet i stället).

Jaja, det där var bara en allmän utvikning om språk. Nu är jag hungrig. Har jobbat idag, eller man kanske ska säga dubbelgått. I vilket fall som helst har det varit bra. Men nu är jag frusen, känns nästan som om det blivit vinter helt plötsligt. Och jag har insett att jag måste ta tag i projekt köpa vinterjacka innan det som vanligt inte finns några snygga kvar. Kanske är det redan för sent? Jag har aldrig någonsin varit ute i god tid när det gäller att köpa vinterjacka, får alltid ta det som blir över. Ynk och yl.

Jag fick ett sött rosa inbjudningskort till Ladies Night på Snerikes nation. Man får ett glas gratis bubbel och snittar. Det låter lyxigt. Det står dock inte vilket datum det är, mkt orutinerat. Eller också är det för att de inte har så mycket snittar så de hoppas på att bara en procent av de som fått inbjudan ska dyka upp på rätt datum. Men det är nog på fredag. I vilket fall som helst så tycker jag inte om Snerkes. Men nu har jag varit med där så länge så det känns dumt att byta. Och det är skitbra att komma in gratis på Bryggan på somrarna. Dessutom kanske deras nya klubb Damnation (som lovar att inte spela schlager) är bra. Fast det låter inte så bra, det låter hiphopigt.

Jag älskar Bright Eyes, i alla fall för det mesta. Conor Oberst. Mmm..

85060-257
I need a lover I don't have to love


/Helga, nu äntligen med pengar på kontot


Bright Eyes - Land locked blues


marabou daim i min skrubb..

sitter återigen här i min skrubb och blippar. gäller att passa på när man har tillgång till computer.. egentligen skulle jag sitta och göra ett träningsprgram till en patient som har typ alla rörelseinskränkningar som man kan ha samt smärta både lite här och där. where do i begin?
för att förhala det hela lite så traskade jag iväg till sandvikens sjukhus lilla minimatsal (jmf med ackis blå korset är det en liten kokvrå bara) och investerade i en 200 grams marabou daim-choklad. helt sjukt god!

noterat: läkare är ett eget matsalssläkte. de sitter alltid ihop. och så är det nästan bara dom som äter i matsalen åxå = idel vita rocks var man än vänder blicken. det beror nog på att det är bara dom som har tillräckligt höga löner för att kunna hosta upp 60 riksdaler för lite halvynka kost every day. jag skulle bli ruinerad efter en vecka.

nu fick jag ett sms. det finns faktiskt mottagning in my skrubb ibland..

nä, detta går ej för sig. jag måste ta itu med träningsprogram och diktering. NU!

ciao

ia

låt: fleetwood mac - albatross
man inbillar sig att man ligger i en hängmatta på väl vald söderhavsö när man hör denna låten.. aaah..syndafloden

Jag har nyss sett på House. Innan dess var jag på ett sjukt jobbigt träningspass. Troligen ett av de värre jag provat på, men roligt var det. Jag var så trött så jag inte orkade stretcha ordentligt, alltså borde jag göra det nu. Men nu ser sängen sjukt lockande ut. Killen bredvid mig lät som om han hade en vild omgång sex under styrkeövningarna. Hmm. Märkligt nog såg jag inte lika död ut som jag kände mig efter passet utan mest allmänt fräsch. Det är nog träna man ska göra när man tycker man ser allmänt hösttrött och blek ut (blodrött är i alla fall snyggare än vitt).

I morgon måste jag gå upp äckligt tidigt. Det fasar jag för. Jag har blivit så fruktansvärt morgontrött av att vara lat student. Förstår mig inte på folk som lyckas gå upp vid sex-halv sju varje morgon. Allra minst förstår jag mig på folk som börjar vid sex-halv sju och måste gå upp ännu tidigare. För två år sedan jobbade jag mina sista veckor på Arlanda. Jag var tvungen att gå upp två på natten. Men det är nästan värre att gå upp vid halv sju än klockan två.

....och det slutar aldrig regna...¨

/utmattad Helga

Sambassadeur - If rain
(I morgon får man CSN-pengar, då ska jag köpa ett regnställ. Det börjar bli dags nu, efter fyra år utan det. Är det vuxenpoäng på regnställ?)

arrestera mig tills det gör ont..

rubriken till mitt ynka blogginlägg har absolut inget med innehållet att göra. det var en fri översättning av en deporteeslåt.
eller hmm.. jag har ju faktiskt ingen som helst plan över vad jag ska skriva om. jag KAN ju faktiskt skriva om arresteringar. dock har jag ingen personlig erfarenhet av sådant.. det är lite tråkigt. men man har rätt att "remain silence" eller vad dom nu säger i USA.
varför säger man inget sådant i sverige? eller gör man det?

här är några kända poliser. dock en smula fiktiva.


dirty harry. lätt snyggast och coolast. springer runt i san francisco i snygga kostymer och fluffigt hår. och är oförskämd mot typ alla..


andy sipowicz. ständigt på spaning i new york.


horatio caine. CSI miami. måste ha kostym i hettan och klarar det faktiskt. kanske inte med samma finess som dirty harry, but still..


martin beck. måste svenska poliser vara så.. gråa? och tråkiga? tur han har gunvald..


vic mackey. han är inte grå och tråkig. däremot verkar han vara rätt farlig. och olaglig.


slutsats. blott sverige svenska TV-poliser har. vilket inte är en allt för upplyftande tanke..

over and out

ia

låt: melanie safka - brand new key
dom jag bor hos spelade den nyss. den var bra..tisdagstankar

* Det är tisdag, försöker skriva hemtenta och inser att jag är helt obegåvad vad gäller beteendeanalyser, eller också har vi bara fått för dålig information om vad det innebär. I vilket fall som helst leder det till att jag i stället sysslar med annat.


*Jag tittar på gamla kort och funderar över om man kanske borde bli mörkhårig igen? Dock vill jag inte fastna i toningsträsket och bli helt svarthårig som det blev förra vintern/våren. Sen vet jag inte om jag ska klippa luggen eller satsa på snedbena, dock funkar det sistnämnda dock inte så bra på mitt bångstyriga hår.


*Borde jag jobba mer på min cyniska sida eller helt enkelt bara vara trevligare?


*Jag varvar Deportees nya skiva med Flaming Lips på min playlist - båda är sjukt bra, men om inte Deportees spelar Arrest me til it hurts från första skivan så blir jag nog deprimerad för den låten är värsta lyckopillret.

*Snart åker vi till London!

*Har precis ätit lunch framför Nya tider (suck, det pinsamma är dock att jag känner igen typ varje avsnitt eftersom jag tydligen tittade på det förr i tiden, det hade jag förträngt). Pasta med pesto är riktigt tråkig men praktisk lunchkost.

*Jag borde gå ut i regnet och posta ett vykort till mamma som fyller år i morgon. Eftersom jag faktiskt har ett paraply som inte blivit borttappat än känns det överkomligt.

*Det finns olika förstärkningsscheman och det som heter VR och innebär att man belönas ibland och slumpmässigt är bäst för att behålla ett intresse (tänk typ lotterier...) - detta kan man ha användning av i många sammanhang, det kan även tillämpas på hang-ups.

*Det är sjukt vackert med höstfärger. Det enda jag ogillar är regnet. Bort!

*Jag är beroende av att läsa bloggar och internetdagböcker - ju privatare desto bättre (man får skylla sig själv om man skriver dagbok på internet!). Extra spänning i tillvaron blir det om personen ifråga är någon man typ vet vem det är. Jag är patologiskt nyfiken och borde få vård.

*Alva Sötnos vill bara vara i trappuppgången hela tiden. Det verkar som om hon hoppas på att det ska komma förbi trevlig(are) människor och klappa henne. Jag måste köpa leksaker åt henne så hon blir nöjd och kan apportera, hon verkar lite deprimerad.

*Zorro dreglar hela tiden och låter mig inte vara ifred. Vi har varit som nykära i flera veckor nu, han sover alltid på mig eller så sover vi sked.

*Jag vill ha en söt klänning tills på lördag. Men jag får inte shoppa. Kanske kanske om jag hittar en billig på second hand...eller H&M...


vänliga hälsningar Helga


The Long Blondes - Weekend without makeup


supermariostjärnan

En gång för länge sedan pratade jag med en söt kille på en fest. Han förklarade att det bästa han gjort var att gå i terapi och liknade känslan efter en session vid när man hoppar på stjärnan i supermario. Ungefär så kände jag i kväll när jag cyklade därifrån. Lyx. Alla borde ha sin egen terapeut. Att betala 650 kronor varje gång känns dock lite surt, särskilt när man tänker på vilka snygga kläder man skulle kunna köpa för det eller (som Emma elakt nog påminde mig om på msn) att det motsvarar minst en nationsöl varannan minut. Ja ja, måste man så måste man.

Hemtentan vi ska skriva verkar vara betydligt lindrigare än jag trodde och jag känner plötsligt inte alls längre att jag måste pluggapluggaplugga hela tiden som jag kände förra veckan (visserligen var det nog bra för mig av tvingas till lite studiedisciplin).

Jag får bara fler och fler bloggar bland mina favoriter och det gör att tiden jag spenderar vid datorn blir längre och längre. Det går åt helt fel håll med andra ord! Dock ska jag rensa lite i favoritlistan.
Linda Skugge ska bort! Jag vet att alla tjatat ut det här redan, men vad har hänt med henne egentligen? Hon var faktiskt min idol. När jag var typ arton och läste "Saker under huden" och "Det här är inte en bok" och kände igen mig i varenda formulering (hon var Håkans kvinnliga motsvarighet, men okej...jag insåg väl att hon säkert var mer ynka än hon utgav sig för att vara med tanke på hur hon hängde ut sina s.k "vänner"). Och nu...ehh..barn och barn och bacillskräck och massa påhopp på folk som inte förtjänar det och jag bara stör mig på allt hon gör. Jag är SÅ besviken. Hennes senaste bok "Ett tal till min systers bröllop" tänker jag vägra läsa av ren protest. Sen ska min älskling Mikrokillen bort också för han skriver aldrig längre.

 Obs! Det här är en självbiografi, det är "bekännelselitteratur", det är "kvinnotjafs", det är "mensdravel". Det är inte riktig litteratur, det här är inte en bok. Jag kan inte skriva. Köp den inte!
(Linda på den gamla goda tiden)

Jag skulle lägga till vår eminenta blogg på bloggtoppen, men tydligen var jag för okunnig för att lyckas lägga in bilden man måste ha på sin bloggi. Jag som trodde att mina datorkunskaper var hyggliga. Ska kanske göra ett försök till.

Men nu ska jag lägga mig och läsa Jonas Gardell.

/Helga

The Killers - For reasons unknown


sötast i greys anatomy!

patrick dempsey aka dr mcdreamy kan slänga sig in the vägg. allra sötast i greys anatomy är lite halvtöntiga george. han skulle aldrig hålla på att fiffla runt som dr mcdreamy gör. iofs så har jag nästan inte kunnat se ett endaste ynka avsnitt pga allvarlig kanal 5-brist hemma, men av dom fem-sex delar jag sett sammanlagt är slutsats att george är snällast och sötast av alla.
herregud. nu fick jag akut abstinens. det får väl bli en pricy DVD-box tillslut. hmm.. måste först skaffa en egen DVD-spelare. det blir dyrt detta. men vad gör man inte för lite sjukhusintriger?


söt george. och T.R knight som spelar honom gillar killar lika mkt som jag gör. det är åxå sött. hoppas han har en söt boyfriend att pussa på.

nu middag. over and out.

ia

låt: the radio - whatever gets you through today
soundtrack från greys anatomy..

alla drömmer vi om lyckan som om livet blivit fel

Jag känner för att blogga. Dock finns vissa problem. Ett är att jag absolut inte har något att blogga om. Så känns det åtminstone nu. Men jag är ju bra på att fylla ut tomma sidor med massa ord om ingenting så jag ska väl kunna producera ett ynka blogginlägg. Om det blir intressant eller inte känns ganska oväsentligt. Gårdagen sammanfattades lite snabbt och snyggt i föregående inlägg. Prada-Djävulen innehöll rätt många hemskt klyschiga scener som framkallade tvångsmässiga "SUCK!" (särskilt när hon skulle visa upp sin otroooligt sexiga behå och söta pojkvännen som varit sur tidigare självklart kastade sig över henne och snurra-runt-lyktstolpe-plus-"plötslig"-kyss-på-fyllan-scenen). Visby-öl var gott. Vi fick ingen chokladpudding på korridorsfesten. Med mera.

I morgon börjar ännu en sån där vecka som bör präglas av studieflit. Det känns lite sådär med den just nu. Jag tycker att den här kursen känns evighetslång av någon anledning. Och så längtar jag lite till psykiatrin. En sak jag verkligen ska ta tag i kommande vecka är det där med träningen. Tror jag. Ehm.

Jag lyssnar på Winnerbäck nu. Han är alltid bra. Just nu kör jag bara på lugna låtar (Playlist: Varning för ras, Pacemaker, Hjärter dams sista sång, Aldrig riktigt slut, En svår och jobbig grej, Blåa ögon och så klart Kom änglar). Bra söndagskvällsmusik. Det är skumt med Winnerbäck, han går hem hos de flesta kategorier människor. Okej, inte riktiga indietyper, det är alldeles för mainstream för dem. Men annars. När jag var på konserten i somras hade jag ett alkisgäng bakom mig, några brats till vänster om mig, tre söta tjejer i Marit Bergman-klänningar till höger om mig och fjortismaffian framför mig. På läktarna var medeåldern säkert 45. Sjukt kul faktiskt. Jag tycker inte man ska begränsa sig när det gäller musik. Och ändå kan jag tracka folk för deras ynka musikval. Jag motsäger mig själv hela tiden. När jag var hemma senast satt jag, Jakob och Clara och drack rödvin och konstaterade att  alla vi syskon hade sån riktigt god musiksmak. Sen kom Kerstin in i rummet och vi insåg snabbt att det kanske inte riktigt stämde. Hehe. För visst är typ Cascada-disco och låtar i Boten-Anna-klass okej att lyssna till på en rolig förfest eller på dansgolvet, men det är inget man sitter och lyssnar på ensam på tåget till skolan. Jag tror i alla fall att vi kan ha ärvt vår goda smak från pappa. Jag lånar Belle and Sebastian-skivor av honom och vi delar på Sonic-prenumerationen. Det är tufft.

För övrigt har jag faktiskt The Killers härliga partylåt "When you were young" (he doesn't look a thing like jesus but he talks like a gentleman),  på hjärnan och det har jag haft sen jag blev av med Brittans "Sometimes I run, sometimes I hide.." som jag gick och nynnade på konstant efter bion (måste varit nån låt med där som påminde om den, ynk).

Nästa helg är det Rockgask på V-dala. Då hade jag tänkt bete mig lite mognare än jag gjort denna helg. Det ska bli trevligt med mat och Deportees. Velvet är ALLTID bra. No more vidging of views på ett tag!

/söndagstrött Helga

Lars Winnerbäck - Pacemaker

dagenefterblogg 2.. eller 3.. eller femtielva.

nu har vi varit på bio (devil wears prada), på gotlands nation (där ett psycho ville låna ias mobil och sedan satte igång att radera nummer i telefonboken. ia blev arg) och sist men också minst på korridorsfest på ÖG.
det var bara en massa ålänningar där. och vi. vi kände oss lite outsider men det hela gick bra ändå. helge betedde sig för ovanlighets skull ynka vilket vi har fnissat åt idag i minst två timmar.
vi tog även på oss rollerna som dj´s och försökte blanda in lite bra musik bland allt dansband som spelades (ålänningar ääälskar dansband. that´s a fact). vi tycker dock inte att vi uppskattades efter förtjänst..


lasse stefanz är det som gäller på åland.

nu ska vi se hur det står till med vår vän emma. hon blev målad i hela ansiktet när hon hade däckat igår (dock ej av oss. det var flickvännen som var in cation..) hon står och skrubbar för fullt just nu. hihi.

ajö

ia och helga

låt: cake - end of the movie
den är inte så lång men den är bra..

rolig låtlista

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn't make sense. NO CHEATING!


Will it be ok?
there´s a light that never goes out

How are you feeling today?

step on

How do your friends see you?
fidelity

Will you get married?

hangin' around

What is your best friend's theme song?

colorblind (hihi..)

What is the story of your life?

rooftops

What was high school like?

snakes on a plane

How can you get ahead in life?
shoreline


What is the best thing about your friends?

my lullaby


What is today going to be like?

hot topic


What is in store for this weekend?

the worst taste in music


What song describes you?

repeated offender


To describe your grandparents?

i fought the battle of trinidad & tobago


How is your life going?

meaningless (wohoo!)


What song will they play at your funeral?

not forever


How does the world see you?

nothing better


Will you have a happy life?

box and fights


What do your friends really think of you?

light & day


Do people secretly lust after you?

through the evening through the snow


How can I make myself happy?

bullet with butterfly wings (eeeh.. där blir det bestämt nej..)


What should you do with your life?

smells like teen spirit


Will you ever have children?

slaves

detta är försök nummer två, det ynka studentnätet spontanurloggade mig när jag skulle lägga in det första i bloggen så allt försvann.

ia

låt: jamie cullum - everlasting love
en tre äpplen hög engelsman..

egoinfo

Favorittidning: sonic
Favoritplagg i garderoben just nu: för närvarande känns det som om jag inte har något i garderoben jag gillar, men jag svarar väl ändå min mysiga långa svarta tröja och söta myrorna-stövlarna som egentligen är en storlek för små (bittert).
Byter gärna garderob med: alltså, jag har ingen koll på kändisar med snygga kläder…men det vore ju smart att byta garderob med någon rik typ med ett mkt större utbud än mitt ynka.
Vanligaste färgen på mina kläder: just nu svart, trist nog. Annars är nog favoritfärgerna grönt och rött…lila är tufft också, jag tycker om färger!
Sminktips till allmänheten: inget till vardags, mycket till fest
Mitt rum kan beskrivas som: grönt, brunt, blått, 70-talsgardiner och kattbilder
Mig själv med tre ord: snäll, oengagerad och diplomatisk
Jag tränar: målet är två gånger i veckan, men det är så mkt i vägen..
Jag ville bli när jag var liten: bonde eller bibliotekarie
Nu vill jag bli: psykolog tror jag..
Humör just nu: det regnar och jag har ont i magen – med andra ord inte så himla bra
Är det nåt du absolut inte äter: inälvsmat
Hur många kuddar sover du med: förr minst två, men nu har jag bytt strategi och sover med en..dock alltid minst två i sängen.
Morgon- eller nattmänniska: jag är både kvällstrött och morgontrött, men jag är nog mer produktiv på förmiddagen än på kvällen
Sparare eller slösare: jag brukar spara, men på sista tiden har jag slösat vilket fått till följd att jag har typ minus tvåtusen på kontot
Bästa film: nej, jag kan inte välja
Bio eller promenad: promenad till och från bion
Är du kittlig: ganska, fast jag vet inte riktigt..ingen har försökt kittla mig på länge tack och lov
Största svaghet: godis, om jag börjar kan jag inte sluta

Det här är jag bra på: sova
Chips, morötter eller godis? godis, fast chips är inte fel det heller..morötter kan man dippa i grejs.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum) : ganska välstädat
Kaffe, te eller inget? te ibland, aldrig kaffe
Har du en besatthet? nej, jag är nog ganska obesatt

/Helga

Veronica Maggio - Dumpa mig


apan ola

Kommer ni ihåg apan Ola? Schimpansen som fick spela en roll i en teaterpjäs och sen bo hemma hos ett skådespelarpar. Tv-serien som handlade om hans liv i familjen var mitt favoritprogram när jag var liten. Jag ville också ha en apa hemma! Tur att mina föräldrar ej gav med sig för mitt tjat, det är ju faktiskt olagligt (och dessutom väldigt krävande, även om jag då troligen tyckte att de kunde byta ut något av mina småsyskon mot en söt schimpansunge så är det inget jag kan stå för idag..). Jag fick nöja mig med kaniner, hamstrar och råttor i stället. Men han var ju så söt, och det tycker jag fortfarande. Tyvärr såldes Ola sen på något skumt sätt till ett Zoo i Thailand där han blev helt vanvårdad och om jag inte är helt ute och cyklar håller folk fortfarande på och kämpar för att Ola ska få komma till ett bra ställe. Snyft. I vilket fall som helst tror jag att söta apan Ola har bidragit till min ap-kärlek. Både jag och min bror hade varsin gosedjursapa som hette Ola. Fast hans liknade faktiskt inte en schimpans utan mer en gorilla.

 så här minns jag Ola, som en söt lillebror i blöja..

 numera inspärrad och deprimerad, pynk..

Kolla mer på www.apanola.nu

/Helga (två katter är fler än en schimpans)

Pixies - Monkey gone to heaven


bloggning från en skrubb på sjukhuset..

sitter här i min alldeles egna skrubb på sandvikens sjukhus. nåja, nästan egna iaf. nån gång har det varit en arbetsterapeut som inkräktat på mitt sex kvadratmeter stora revir men hon verkade sympatisk så det gjorde inget..
jag har just ätit kompakt lunch och det känns som jag har en tegelsten i magen. skulle jag ramla i vatten av djupare karaktär nu skulle jag lätt sjunka (ingen skulle kunna anklaga mig för olaga häxeri om jag levt på medeltiden men det vore väl enda trösten, det kanske är trevligare att drunkna jmf med att bli uppgrillad på bål..)

funderar på om det går att göra fin layout till ynka blogg..? nu har vi ju standardmodellen som hälften av alla bloggare använder (den andra halvan använder den rosa varianten). liiiite boring blir det allt. vi skulle kunna ha massa varaner på bloggen. eller ynkor. det finns faktiskt ynkor, det har jag läst i boken bland skrymslen och vrår. latinska namnet är martyrus tyckasyndomus. ynkor är jättesöta for your information.
..eller varför inte ränder? en randig blogg vore fint. och kanske lite mera lättfixat än en blogg full med ynkor.

nu måste jag pipa iväg. det vankas en muskulär botoxblockad och det vill jag faktiskt inte missa. kul att det finns ngt vettigt användningsområde för botolinumtoxin åxå. att sprutas in i fullt friska folks pannor räknas INTE som vettigt.

over and out.

ia

låt: deportees - arrest me 'til it hurts
från deportees förra skiva, nu har dom kommit ut med en ny och dessutom ska dom spela på rockgasken på v-dala. trevlo.en komikers uppväxt

Lika bra att blogga om allt möjligt nu när jag ändå sitter här. Så här kommer dagens boktips:

En komikers uppväxt av Jonas Gardell. Perfekt och lättläst bok när man ligger och tycker lite synd om sig själv, men inte orkar sig på något svårsmält. Fast det är inte direkt en bok som piggar upp en. Det är nog den finaste, men sorgligaste bok jag läst på länge. Alltså, skildringarna av Juhas vardag får mig verkligen att kastas tillbaka till mellanstadiet. Eller närmare bestämt sexan. Barn i sexan är nog de elakaste som finns. Det gör verkligen ont i mig när jag läser om mobbningen mot Thomas, hur Juha inte kan stå emot grupptrycket och sviker sin bästa vän Jenny gång på gång och hur jävla hemska små söta tolvåringar kan vara. Usch. Plågsamt. Men vackert, träffande och med en humor igenom hela boken som gör att man klarar av det.  Jag har faktiskt inte varit särskilt imponerad av Jonas Gardell tidigare, mest tyckt att han verkar lite småjobbig. Men i bokform passar han mig perfekt.

 läs den om ni har några timmar över..

Nu tänkte jag att jag skulle läsa Tärningsspelaren. Blev lite inspirerade när jag läste Yalom-boken Existential Psychotherapy för den togs upp som exempel i kapitlet om frihet. Fast med tanke på hur lite tid jag brukar lägga ner på läsning av skönlitteratur så kan det nog ta ett tag. Borde verkligen prioritera bort datanördandet.

/Helga

Josh Rouse - Sad eyes (måste ha en sorglig låt till en sorglig bok..)


varning för gnäll..

Det har blivit många inlägg i klagan-kategorin på sistone. Så här kommer ett till. Har haft en sömnlös natt och sitter hemma och är bitter över att jag missar den troligen intressanta föreläsningen som jag skulle gå på. Den är säkert skittrist. Hoppas det ("vad är väl en bal på slottet...?"). Morr. Känns inte som jag gör världens bästa intryck heller, men ärligt talat så hade jag verkligen tillräckligt bra anledning att stanna hemma när jag i morse vaknade till liv efter att äntligen ha fått sova några timmar. Nu mår jag rätt okej, så okej att jag ser fram emot kvällen. Kanske min strategi att dricka en liter tranbärsjuice och minst två liter citronvatten igår hjälpte. Men som om det inte var nog med jävla urinvägsinfektion så fick jag också värsta mensvärken jag varit med om och hade behövt morfin snarare än en ynka ipren.

Haha. Nu har jag gnällt färdigt. Annars är mitt liv helt underbart. Förutom att det regnar här i Uppsala idag.
/bitter-Helga

Johnny Cash - Hurt

sista tentan avklarad!

joppejdiii joppejdaaaa! jag KLARADE den ohemult hemska smärtfysiologitentan! very skönt att ha det bakom sig i can tell..
nu är det bara två inlämningsarbeten och en c-uppsats kvar att bekymra sig över och jag tänker ta itu med detta så fort jag kommer tillbaka efter praktiken. omgående tillochmed. ibland inser t.o.m en ia när man ska skärpa ihop sig.

men det händer lite roliga saker också. psapp spelar på kalmars den 4:e november. kårfest med tema pride för min klass blir det med (iofs blir vi väl typ tre som kommer att gå på den men vi får festa för trettio helt enkelt). sen är det londonresan också. och ed harcourt på katalin. och så ska jag passa på att fylla år också. hela 23 stycken! funderade ett tag om det var en ångestframkallande ålder men ingen av mina vänner tog sin 23:årsdag speciellt hårt så då borde jag också klara det tycker man.

nu funderar jag på att bege mig ner till min källare och hoppa in i duschen .men det är lite kallt därnere ibland så det är rätt traumatiskt att kliva ut från varm dusch till kall basement. men det är säkert bra för karaktären. jag kanske kan duscha kallt också för maximal karaktärsdaning..?

over and out

/ia

låt: PJ Harvey - down by the water
låt från hennes otroligt bra skiva "to bring you my love". full med läskiga ochg ickesliskiga kärleksånger..

nästintill helg!

Äntligen är ångestseminariet avklarat. Det gick okej. Åtminstone för att vara jag i seminariesammanhang. Skönt att ha terapisession precis innan så man kan få utlopp för sin ångest, eller också gjorde det en onödigt stor grej av det. Skitsamma, nu är det över.

Så riktigt roligt att en av mina favvobloggare
populärkultursjunkien idag i ett inlägg hyllar Kreml High och Varanteatern. Varan-TV:s storhet bör verkligen spridas, då blir det fler och fler som klarar Skräddaren säger nej-testet (vilket som minst belönas med vår stora respekt).

Nu är det nästan helg för mig. Seminariet är över och nästa moment av kursen kör igång på måndag. Det momenten innebär en hemtenta jag knappt har tid med, men det ska väl lösa sig det med. I morgon ska jag på föreläsning hela dagen på grund av jobbet, den handlar om att jobba beteendeterapeutiskt och verkar jätteintressant. Såg i en annons att den kostade typ 1500 att gå på, helt lyxigt att få gå gratis alltså.

Nej, nu ska jag åka till ICA och köpa några liter tranbärsjuice för att förebygga urinvägsinfektion. Blä blä blä. Kan inte min kropp bara fungera på ett normalt sätt?

Och förresten..ett stort grattis till lillasyster Clara som klarade teoriprovet!!

/Helga som SKA fylla i den där listan nån gång, listor är roliga att fylla i...fast mindre roliga att läsa sen.

Love is a burning thing - Dancer  (ett band som tagit sitt namn från början på en Johnny Cash-låt måste ju få sin plats i mp3-listan)


jag listar vidare..

Favorittidning: ELLE
Favoritplagg i garderoben just nu: mina blåa och varma second handstövlar. perfekta i kalla sverige.
Byter gärna garderob med: hm? scarlett johanson har alltid fina klänningar vilket saknas i min garderob. äger två stycken.. sammanlagt.
Vanligaste färgen på mina kläder: en blandning enfärgare saker. väldigt lite mönstrade grejs. typ en t-shirt eller nåt.. boooring men praktiskt.
Sminktips till allmänheten: less is more. cremerouge till vardags räcker långt.. å böj upp ögonfransarna.
Mitt rum kan beskrivas som: enkelt. not massa krafs.. men jag har röda gardiner!
Mig själv med tre ord: förvirrad, lagomt djup och en smula cynisk..
Jag tränar: alldeles för lite..
Jag ville bli när jag var liten: arkeolog eller fotograf.
Nu vill jag bli: sjukgymnast. hit med min legitimation nån gång!
Humör just nu: trött men orkar inte resa mig från datorstolen för att släpa mig i säng.
Är det nåt du absolut inte äter: pålle
Hur många kuddar sover du med: två i sängen men en under huvudet.
Morgon- eller nattmänniska: morgon. därmed INTE sagt att jag spänstigt skuttar ur sängen kl sex FRIVILLIGT
Sparare eller slösare: oftast slösa. ibland får jag ett spara-ryck men det är inte ofta. funderar på att bättra mig men har inte riktigt bestämt mig ännu.
Bästa film: donnie darko.
Bio eller promenad: bio och cola.
Är du kittlig: inte så värst, men försök uppskattas inte.
Största svaghet: ben&jerrys glass. finns det ngt godare än brownie eller cookie dough?
Det här är jag bra på: rita gubbar
Chips, morötter eller godis? godis. jag är väl ingen kanin heller!
Stökigt eller välstädat? (ditt rum) :
rätt välstädat. hatar ha massa saker drällande..
Kaffe, te eller inget? kaffe med mjölk. mkt viktigt.
Har du en besatthet? varanteatern

det var det. helge, din tur härnäst..

ia

låt: gary jules - mad world
donnie darko soundtrack. så fin. snyft.


dagens lyxproblem..

ynk. viss ambivalens har uppstått. älsklingspsapp spelar ju på kalmar den 4e. samma dag som våra vänner ska ha halloweenfest komplett med utgång och sånt. ynk. mååååste dessa två saker nödvändigtvis sammanfalla?
jag vägrar missa psapp. förmodligen min enda chans här i livet att få se kycklingen brynnhilde in action (har dom inte med kycklingen blir jag sååå upprörd).
men att missa vänfest är ju inte heller roligt. blir så sällan alla är samlade för en vild omgång fest..

även fast jag vet att det typ inte går så fantiserar jag om att kunna spinga emellan.. för spapp börjar inte spela/psapp börjar inte psela förräns helt sent säkert.. men likt förbannat måste man vara där och hänga på låset för att komma in. hmm.. kanske träffa vänsen efter psapp. men då blir jag ju fattighetsruinerad istället pga två inträden villket londonkassan inte tillåter. dammit!

allt är ynklyst.

hmm. detta framstår som ett töntigt lyxproblem när jag ser det i skrift. har man inte problem så skaffar man sig, ynka eller ej.

ikväll ska jag äta godis. det är gott. dock har jag gått upp typ tre kilo under denna praktikperiod. jag får alldeles för mycket mat i förhållande till mina två ynka 15-minuterspromenader i maklig takt till och från bussen. dock bryr jag mig inte i stort. det är ju vinter å då syns det inte under alla kläder.
hmm. det verkar snarat vara middag dessutom. firre-fisk närmare bestämt. mm-mm-mmm..

ciao ciao italia

/ia

låt: lily allen - alfie
very rolig och trallvänlig.gnällig morgonblogg

Nu tänker jag också komma med ett inlägg i den eminenta klagokategorin. Egentligen bloggar jag bara för att undvika pluggande just nu. Ju mer stressad jag är, desto lättare blir det att undvika plugg. Konstigt, det borde ju vara tvärtom. Säkert handlar det om "self handicapping", om jag inte pluggar nu så har jag någon yttre omständighet att skylla på (typ: bloggen behövde verkligen uppdateras!) när jag inte får godkänt på morgondagens seminarier. Jag har lite ångest för jag hatar seminarier och har inte riktigt läst boken. Skumläst ja, men för mig innebär det i princip att ingenting fastnar. Jag kommer helt enkelt inte ha någonting alls att säga. Buhu. Och sen är jag redan stressad över nästa vecka för jag har insett att jag kommer ha knappt två dagar till den s.k hemtentan som ska skrivas då. Visserligen är det dumt att ta ut stressen i förskott för jag har ingen aning om hur omfattande den är, men ändå. Suck.
Att jag har så mycket att göra just nu (vilket jag ju aldrig brukar ha) beror nog på att jag kanske har fått ett jobb och därför måste gå på massa introduktionspass som råkar ligga nästa vecka (vilket kanske inte är lämpligt egentligen, men det är säkert inte bättre vid något annat tillfälle..). Just det här med ett jobb känner jag mig lite ambivalent inför eftersom jag egentligen inte känner för att jobba. Men på plussidan finns pengar och eftersom jag faktiskt måste ha mer pengar, särskilt nu när jag börjat med terapin, så överväger det starkt. Gnäll gnäll gnäll. Frågan är om jag har något mer att gnälla över? Kanske att det är kallt i lägenheten, att jag har ont i hela kroppen (förhoppningsvis som en följd av måndagens träningspass) och är så trött att jag nästan somnar när jag försöker läsa.

Nej, nu ska ni slippa min negativa inställning till allt ett tag...
Au revoir
/Helga

The Strokes - Is this it?

a question of fiffel..

meningslöst inlägg följer. läses på egen risk..

idag har jag maratonundersökt en patient. jag drog och vred och klämde och kände tills stackarn var alldeles mörbultad. men jag fick iaf en aning om problemen (vilka inte var direkt få). sen dikterade jag mina fynd (och kände mig i vanlig ordning pretty fånig) och sen satt jag instängd i min skrubb och läste igenom morgondagens patients journaler. det var anteckningar sen över 10 år tillbaka.. puh!

helt slut bussade jag in till gävle och somnade givetvis. vaknade dock så jag hann kliva av på rätt ställe (positivt). sen träffade jag hedvig och fikade. det var very trevligt (positivt). sen traskade vi en sväng på H&M och jag hittade en sådan riktigt fin tröjklänning som jag inte kunde hålla tassarna borta från. efter mycket vånda bestämde jag mig för att köpa den. i kön kom jag dock på att jag hade två värdecheckar a 50 kronor så klänningen skulle kosta mig 100 pengar ist för 200 (positivt). när jag skulle betala så måste hon i kassan på ngt vänster ha slagit in fel värde för istället för att betala 100 kronor så fick jag 1 krona av henne. skamlös som jag är så sa jag inget utan tackade bara very artigt och tufflade bort med min helt plötsligt väldigt billiga klänning (positivt).

dock höll inte min tur i sig så hysteriskt länge. när jag skulle hem så missade jag bussen med typ några sekunder och fick driva runt på stan i 20 minuter trodde jag (negativt) .styrde mina steg mot åhléns där jag hittade en sådan riktigt fin mörkblå stor skinnväska för 800 kronor. alldeles för mycket för en som försöker spara sina ynka penningar till dyra london. alltså fick jag med sorg i hjärtat lämna väskan åt ngn annan som säkert inte hade uppskattat den efter förtjänst (negativt). nu hade det gått 20 minuter (tiden går fort när man står och dregglar efter en väska i can tell) och jag begav mig tillbaka till bussen. lästa av ngn anledning på busstabellen och insåg till min fasa att jag måste vänta 40 minuter till på busseländet (NEGATIVT). dessutom hade alla affärer i hela gävle just stängt.

summan av denna dag får nog beräknas som övervägande positivt. trots bussmissöden. detta enligt helt  vetenskapliga beräkningar. vilken tur. då gick jag inte upp ur sängen i onödan i morse. alltid positivt om dagens slutar på plus vilket den faktiskt oftast gör. i värsta fall får man fiffla lite med siffrorna..
over and out.

ia

låt: ed harcourt - the storm is coming


musiklek

Den här roliga listan har jag stulit från Nina. Ibland blev det kul, ibland mindre kul (och det är sjukt frestande att fuska..)

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn’t make sense. NO CHEATING!


Will it be ok?
Whirlwind

How are you feeling today?

Dressed up like Nebraska

How do your friends see you?
Pass it on

Will you get married?

Tell noone about tonight

What is your best friend’s theme song?

I'm a believer

What is the story of your life?

The worst taste in music

What was high school like?

Ramlar

How can you get ahead in life?
Dancing in the dark


What is the best thing about your friends?

You take my breath away


What is today going to be like?

Brave little soldiers


What is in store for this weekend?

Space oddity


What song describes you?

Koka-kola veins


To describe your grandparents?

Enjoy the silence


How is your life going?

Dice


What song will they play at your funeral?

Cocaine blues


How does the world see you?

To be alone with you


Will you have a happy life?

Stairs


What do your friends really think of you?

By the grace of god


Do people secretly lust after you?

Babies


How can I make myself happy?

Speed


What should you do with your life?

Drive


Will you ever have children?

Fear no darkness, promised child

/H


Oasis - All around the world


måndagsmörker

Det har nog blivit höst nu för det har varit becksvart utanför fönstret ett bra tag. Jag har precis ätit underbart god lasagne med linser och spenat (mmm..) och kommer säkerligen få håll på passet jag tänkte gå på sen. Är alltid en svår avvägning det där...jag är ju skithungrig innan och måste äta för att få energi till att orka röra mig, men samtidigt så måste jag då äta jättetidigt och så blir man ju ändå hungrig efteråt. Det brukar lösas med att jag äter alldeles för sent, men innan passet, och knappt kan röra mig för att jag är så mätt. Jaja. Lite får jag väl ut av det ändå.

Min helg har varit lugn och trevlig och idag har ett exminerande seminarium avverkats (förhoppningsvis med godkänt resultat också även om det aldrig känns bra med seminarier..).  Nu är det bara läsa läsa läsa läsa inför nästa som gäller och det är jag inte alls sugen på. Det är helt tyst runtomkring mig, jag lyssnar inte ens på musik och jag vet egentligen inte varför. Har bara såna perioder ibland när tystnaden är värd så mycket mer. Fast nu hittade jag en rolig lista som kräver musik...ska fixa..

/H på återseende snart

The Pipettes - We are The Pipettes

dagens bloggare.

jag börjar få varanteater-absinens folks. det var typ två veckor sedan jag fick min behövliga dos av fyra små skutt, skräddaren säger nej samt x antal kreml high komplett med sådant riktigt roligt hångel mellan johnny tex och.. tja.. han med hatten. å nu är det måndag och inte minsta lilla varan i sikte. ynk.

istället roar jag mig med att läsa folks bloggar. dock är typ alla bloggs på bloggtoppen  very likriktade. det är en tjej på 20 plusminus 2 år, gärna blond och långhårig, som bloggar om kläder. och smink. och dagens outfit. och väskor. och frisyrer. och liknande saker.. jag blir alldeles fascinerad när artonåringar planerar inköp av mulberry bayswaters. och räknar upp typ marc jacocs och chloé som favoritmärken.  hehe. när jag var i den åldern så tyckte jag att H&M var ett sådant riktigt lämpligt märke (det gör jag iofs fortfarande) och skulle jag slå på stort så blev det ett par acne-jeans (hände EN gång och dom är numera very för små.. snyft.).
men trots min ohipphet så tycker jag det är lite roligt ibland att läsa dessa girly girly bloggar ibland. fast jag kunde gärna avvara sär skrivningar och vissa felstavningar.. inte alla men rätt många sysslar med sånt.
min favorit bland ytliga bloggar är
pink is the new blog. blogginnehavaren är så rolig! å söt. å han har en söt pojkevän med. å har alltid dom perfekta kommentarerna till sina många celeb pics! vad mer kan en ia begära..?

nu ska jag fuffla vidare. over and out.

/ia

låt: the flaming lips - yeah yeah song


preppy tott

min bror har en rödhårig sjuksköterske-vän som heter david a.k.a tott. han ville bli omnämnd i ynka.blogg så då får han det såklart..
tott är preppy innerst inne villket är mycket positivt. dock tenderar han att glömma bort det ibland och kommer skuttande i typ street wear t-shirt. jag försöker dock vänja honom av med dom tendenserna. dessutom lyssnar han på holländska dj´s och tycker att senastion white är årets höjdpunkt. det är inte heller så preppy..
hmm. han kanske har multipel personlighet? david som är preppy och excentrisk och tott som springer runt i t-shirts och lyssnar på techno/trance/younameit.

så måste det ligga till!

over and out.

/ia

låt: primal scream feat kate mosss - some velvet morningsödertäljeblogg

Eftersom det har bloggats om vilt uteliv i glada Hudik ska väl även jag ta och blogga lite, om en lugn hemmakväll i Slöddertälje. Just nu är jag trött och mycket sugen på att sova. Jag har proppat i mig ungefär ett kilo M&M-godisar samt minitoblerone och känner mig mättare än någonsin. Trevligt med föräldrar som kommer hem med mängder av taxfree-godis. Dessutom fick vi syskon varsin parfym! Så snällt! Cliniques Happy to be fick jag, den luktar så riktigt gott (fast på beskrivningen av doften står det "sponaneous", hihi) och det är så kul att få parfym för det är sånt som jag i princip aldrig unnar mig annars. Har min vardagsparfym jag kört på i åratal: D&G Light Blue och så partyparfymen Escada Pacific Paradise som jag tyckte jag hade råd med i somras så det känns välbehövligt med ett nytillskott. Just nu har jag dock lite svårt att urskilja vilken av alla dofter jag sprutat på mig som tillhör min parfym. Har Aqua Di Gio (Jakob), på undersidan av vänster hand Gucci II (Clara) på ovansidan, Naomi Campbell Cat deluxe (Kerstin) på höger hands ovansida och min spontana glada parfym på undersidan. Mest sniffar jag dock på herrparfymen, den luktar sjukt gott..tycker att var och varannan kille luktar Aqua di Gio men vad gör väl det när den luktar så mysigt?

I morgon är en annan dag och jag ska gå upp tidigt och studera. Det känns mindre roligt faktiskt. Har ingen lust med seminarier, ingen lust att komma på smarta frågor, inte särskilt stor lust att läsa tjocka boken heller (Existential psychotherapy).

Vi har lyckats planera in vår Londontripp samtidigt som
Preklin. Katastrof! Vi missar alltså både läskiga läderbögar och söta samurajer. Dock är ju London en aning coolare än en störd läkare-helt-utan-gränser-fest. Vi får satsa på riktigt välplanerad utklädnad till vårterminen i stället. Det funkar nog det med. En hel massa shopping i London (eh, för vilka pengar då) och nån cool klub väger nog upp det hela. Dessutom brukar man kunna se allt högst offentligt hångel på korten de lägger upp efteråt och då är man kanske glad att man inte var där.

/Södertäljehälsningar från Helga

Panic! At the disco - I write sins not tragedies


hudiksvalls.. öh.. vilda uteliv.

nu är jag hemma hos mor och far och sitter å myser i mysbyxor och en röd basker som mamma stickat till mig. en sådan riktigt snäll mamma!
den perfekta outfiten för en "dagen-efter-kvällen-före"-dag.

var ute på stadt igår. ett av hudiksvalls typ två uteställen. och det enda som var öppet igår fredag. det säger allt om lilla hudik.

var först hos min sjuksköterske-vän pauline och åt pizza och drack öl och egenkomponerade drinkar. mycket trevligt. efter någa öl, några drinkar och några baletthopp av pauline så kom vi iväg och ställde os intet ont anande i den lilla kön utanför stadt. sen när det var dags att betala in sig kom chocken. "150 kronor" sa garderobstjejen. "du med mig skämta aprilo"? sa jag. det gjorde hon dock inte. "every time we touch"-cascada spelade tydligen där den kvällen. därav det ohemula biljettpriset. helt ynka. hon är inte ens BRA ju! dessutom hade hon töntiga bakgrundsdansare.

kvällen bestod sedan av att mingla/vingla runt. försöka att hoppa runt lite på dansgiolvet. dricka ännu mera öl som tröst för det dyra inträdet och sedan mingla/vingla runt lite mer.
just när vi kommit igång så var det stängningsdags. morr.

efter stängning blev jag anklagad för att vara estet av två oberoende personer pga min klädsel. jag hade rutig klänning, leggings och mina fejkconverse och i hudiksvall är det fullt tillräckligt för att få estetstäpel. vet inte om estet är ett allmänt förekommande uttryck? i uppsala kallas det nog indie. but same same..

lyckades även ringa emma istället för pauline och han dessutom prata ett tag innan jag fattade att emma inte hade nån aning om vad i h-e jag pratade om när jag sa att hon skulle lämna dörren öppen åt mig. begåvat! men pauline och emma HAR liknande telefonröster ska jag säga till mitt försvar..

detta var min vilda kväll. typ.

nu ska jag beundra min nya basker. och snyta mig.

ciao

/ia

låt: the pixies - gigantic


listigt av mig

Namn: Helga
Kön: flicka
Ålder: 24 (oj, jag är två år äldre än bloggkollega, inte så länge till dock..)
Längd: ca 170,5
Hårfärg: kanske mörkblont, ljusbrunt eller rödaktigt (olika bud)
Ögonfärg: gråblå


Har du någonsin:
Ätit sushi: åh, jag åt sushi för en timme sen och det var underbart (och i söndags, det var gott då med)
Stått på scen: ja, jag gick i en s.k musikklass
Varit ihop med någon som varit otrogen: nej då...fast det man väl aldrig veta egentligen..
Klättrat på berg: inte vad jag kan minnas
Sett vita huset: näe

Antingen eller:
Kallt eller varmt: varmt
Spets eller satin: spets i lagom (ganska ynka) mängd
Svart eller rött: rött
Regn eller snö: snö
Rosor eller tusensköna: tusenskönor
Vår eller höst: vår
Matte eller engelska: matte

Motsatta könet: (<-----Heteronormativt! )
Gillar du någon just nu från det motsatta könet:
beror väl på vad man menar med gillar..men jo, det gör jag nog.
Vet den om det: hmm
Vad tittar du på hos en man: helhetsintryck/kroppsbyggnad, leende, armar..

Inom de 48 timmarna:

Kramat någon: jao, jag kramade Cecilia när hon gick tror jag.
Kommit sams med dina föräldrar: kommit sams? nej då. Fast vi var inte osams heller.
Bråkat med en kompis: nä. jag är inte bråkig till min läggnig

Gillar du att:
Ge kramar: ja
Ge massage: ibland, men då vill jag gärna få också
Gå promenader i regnet: beror på regnmängd, jag var ute och gick i duggregn i förrgår och det var helt mysigt men hade det spöregnat hade jag antagligen inte varit så nöjd..


Övrigt:
Vad gjorde du förra sommaren: england, öland, åland, slöddertälje, tre jobb
Svär du för mycket: nej, jag svär helt lagom mycket
När duschade du senast: igår
Vilken färg är det på dina byxor: svart
Vad lyssnar du på just nu: idol i bakgrunden
Vad är bredvid dig just nu: fönster?
Hur ser ditt skrivbord ut (till datorn): jag målade det lusgulaktigt när jag var typ fjorton, men det är rätt fint...inte särskilt klumpigt.
Vad var det sista du åt: sushi för nån timme sen, så underbart gott.
Vem vill du spendera resten av ditt liv med: nån jag gillar tillräckligt mycket
Har du en lavalampa: där blir det nej
Hur är vädret just nu: ute är mörkt och kallt, men det har varit helt fint höstsoligt väder på dagen
Vad gjorde du igår kväll: drack olika ölsorter och åt burgare på GH
Vem pratade du sist med på telefon: Camilla som undrade om jag ville ha sju eller nio sushibitar
Vad gör dig glad: småsaker som en fin höstdag, sushi och min sköna säng
Vart skulle du vilja du åka: sjukt många ställen
Vill du ha barn: ja, några välartade
Vad ska dom heta: lite tidigt att tänka på det kanske..

/Helga


Joanna Newsom - Emilyoutfråging..

Namn: cecilia
Kön: flicka
Ålder: 22
Längd: 174,5 cm mätt förra veckan
Hårfärg: typ blondaktigt. mellanblont kanske?
Ögonfärg: blågrå


Har du någonsin:
Ätit sushi: mmm-hmmm. senast i söndags.
Stått på scen: yes. med min ungdoms saxofon.
Varit ihop med någon som varit otrogen: där blir det nej.
Klättrat på berg: näe. bara på ganska stora stenar.
Sett vita huset: näe


Antingen eller:
Kallt eller varmt: kallt
Spets eller satin: men urk. INGET!
Svart eller rött: rött
Regn eller snö: snö
Rosor eller tusensköna: rosor
Vår eller höst: höst
Matte eller engelska: matte (måste säga det eftersom jag gick natur)


Motsatta könet:
Gillar du någon just nu från det motsatta könet: näe, bara enstaka hangups.
Vet den om det: nä, inte så mycket att veta där..
Vad tittar du på hos en man: underarmarna/händerna, ryggsilhuetten samt skorna.

Inom de 48 timmarna:
Kramat någon: näe. snyft. om inte katten trisse räknas.
Kommit sams med dina föräldrar: vi har inte ens bråkat. vi är konstant sams.
Bråkat med en kompis: nä. jag är inte bråkig till min läggnig.


Gillar du att:
Ge kramar: ja!
Ge massage: vid väl valda tillfällen men som princip nej. vad än folk tror..
Gå promenader i regnet: ge mig en fin regntät regnjacka å ett par gummistövlar med rutigt foder så är jag med!


Övrigt:
Vad gjorde du förra sommaren: jobbade å besökte ö-land och å-land.
Svär du för mycket: nope. för lite.
När duschade du senast: igår.
Vilken färg är det på dina byxor: svarta mysbyxor modell sunkiga.
Vad lyssnar du på just nu: scritti politti
Vad är bredvid dig just nu:
öh. en telefon och ett fönster.
Hur ser ditt skrivbord ut (till datorn): ett stort åbäke med typ spånskiva ovanpå (ej mitt ska tilläggas!)

Vad var det sista du åt: soppa alldeles nyss. den var god.
Vem vill du spendera resten av ditt liv med: nån normal en med snygga underarmar och fina skor.
Har du en lavalampa: hell no!
Hur är vädret just nu: mörkt. å säkert kallt åxå. har ej varit ute på hela dagen.
Vad gjorde du igår kväll: var sjuk, bloggade och tog ner min tvätt.
Vem pratade du sist med på telefon: mor
Vad gör dig glad: varanteatern komplett med citat och faktiskt.. mitt liv generellt sett.
Vart skulle du vilja du åka: london!
Vill du ha barn: ja, men om minst 8 år.
Vad ska dom heta: dunno?

sisådärja!
då förväntar jag mig att helge åxå fyller i denna.. tex när hon kommer hem från dejten!

/ia

låt: the cure - love songi love groucho marx!

idag har jag varit hemma och snorat som en hästallergiker på ponnyläger. men det är nog ett bra tecken. förkylningen håller på att rinna ut. inte en dag för tidigt!

har roat mig med att läsa en bok med brev som groucho marx skrivit till diverse personer. har aldrig sett marx-filmerna (bara haft lite halvlösa planer på att göra det. hör som till allmänbilningen) men efter att fnissat mig igenom denna lilla bok känner jag cravings efter "en dag på.." de kan knappast vara helt ynka iaf.

hmm? undrar om filmerna finns på DVD? kanske i ngn fancy samlingsbox rentav..? nu har jag ett projekt att genomföra när jag blir rik vilket kommer ske om ungefär tio år eller så. om inte nasdaq faller förstås..

nu är nog min fellow bloggare på öldejt med jugoslaven från bosnien. så riktigt trevligt. dom kan dissikera musik och.. öh.. freud!

själv ska jag se en gammal film ikväll. det har blivit en i veckan sedan jag kom till gävle. först en gammal clintan-western som slutade med att han körde ett tåg in på en saloon. ngt onödigt men det var väl menat som coolt antar jag. veckan därpå blev det clintans paradnummer "dirty harry". han var cool på riktigt! å massa snygga kostymer hade han åxå..
undrar om clint är med i kvällens film? det är en western så det är väl inte helt omöjligt.

howdy

/ia

låt: gorillaz - clint eastwood


skumma drömmar

I natt drömde jag att jag skulle vara kulturell och gå på en utställning av något slag. Den visade sig handla om döden och bestod av tre tanter som låg i varsin säng. De var döende och hade varsin klocka på sängen som visade hur länge de hade kvar att leva. Tant 1 hade bara en timme kvar, hon såg jätteläskig ut, som om hon hela tiden försökte få luft men inte lyckades och vred sig i nån slags dödsångest. Tant 2 hade en dag kvar att leva och Tant 3 en hel vecka. Jag tror att jag var fascinerad av utställningen, fast den kändes lite morbid. Folk gick runt och kände på tanterna och tog kort.

Jag som nyss tänkte på att jag i stort sett aldrig funderar över döden och andra existentiella frågor (det enda som verkligen skrämmer mig är att tänka mig att de jag tycker om dör). Men lite påverkad verkar jag ändå ha blivit av att läsa om det dagarna i ända för nu börjar det visst ploppa upp. Eller så finns det någon annan snuskig freudiansk tolkning?

/Helga

Moneybrother - It ain't gonna work   (från "Jag kommer att dö ensam"-skivan)


vadå överdriva sexualitetens betydelse?

Efter att ha blivit tvånglad av en äcklig manlig bekant till ens föräldrar och därmed känt äckel (surprise!):
"Det var en situation som var väl ägnad att hos en fjortonårig orörd flicka framkalla en tydlig förnimmelse av sexuell upphetsning" och "Varje person hos vilken en anledning till sexuell upphetsning framkallar övervägande eller uteslutande olustkänslor skulle jag tveklöst betrakta som en hysterika"
(tack, jag kan nog också titulera mig som hysterisk)

Om man har hosta:
"Det gick inte att komma ifrån tillägget att hon med sitt stötvisa hostande, som vanligtvis föranleddes av att det kittlade i halsen, åskådliggjorde en situation där de båda personer vars kärleksförhållande oavbrutet sysselsatte henne, tillfredsställde varandra sexuellt per os (med munnen)"
Ja, men den kopplingen är väl självklar..

Sög du på tummen när du var liten?
"Detta är den mest perfekta metoden att tillfredsställa sig själv genom tumsugning" "Så har den utomordentligt anstötliga perversa fantasin om att suga på penis ett synnerligen oskyldigt ursprung.."

Drömmar om smyckeskrin, nyckel och ask:
"Ni kanske inte vet att "smyckeskrin" är en populär beteckning på samma sak som ni för inte länge sedan antydde med den påhängda väskan, nämligen det kvinnliga könsorganet"
"Var finns nyckeln någonstans? tycker jag verkar vara den manliga motsvarigheten till frågan: Var är asken någonstans? Det är detsamma som att fråga efter - könsorganen"
Vad får man egentligen drömma om?

Man ska akta sig för det mesta..
"Doras tvåflikiga lilla väska är ingenting annat än en bild av könsorganet och hennes lek med den"


 Sometimes a cigar is just a cigar

/Sigmund Freud - Fallstudier (fallet Dora)fun light är ondskans påfund

idag har jag 1: varit sjuk men gått till sjukhuset iallafall  (träffade bara en patient och det var mest anamnestiskt så jag tror inte hon är i riskzonen för att ta del av mina förkylning) och 2: varit på sådan riktigt intressant kostföreläsning. det var en kille.. eh.. gubbe som var helt expert på alla möjliga tillsatsämnen och berättade very engagerat om hur faaaarliga alla onaturliga kemiska substanser är.

den värsta var typ E261 aka mononatriumglutamat. den kan tydligen ge upphov till ADHD, migrän och bäbi-astma om mamman har ätit mycket E261 under graviditeten. sånt jox finns i chips, aromatkrydda och kinamat tex. hmm.. har iofs aldrig fått ADHD efter att jag ätit på kinarestaurang. anyway så låter det som ett ämne jag gärna kan avvara.

ett annat elände är härdat alt delvis härdat vegetabiliskt fett. typ sånt som finns i lättmargarin. very dåligt.

fun light är ondskans påfund. innehåller enbart typ ohälsosamma kemikalier. cola light med. för att inte tala om energidrycker! man är tydligen så gott som död om man förbrukar massa såna om dagen. å att blanda vodka-red bull är helt insane in the brain! hjärtat are not palling the tryck om man har otur.
hmm.. min roomie har som standard att festa på just den ohälsoamma kombinationen. där får det gärna bli lite ändring..

föreläsaren sa väldigt massa mycket mera men jag tänker faktiskt inte bli fanatisk och lusläsa innehållsförteckningarna på allt jag handlar. känns dock som att jag skulle klara mig rätt bra utan ovanstående utan allt för stora uppoffringar.
men lite mer ekologiska grejer kommer jag nog handla. å närproducerat.. å.. hmm.. jag blev nog lite brainwashed där ändå. skyller på att mitt allmäntillstånd var sänkt.
there´s a new ia in town.

over and out.

ia

låt: PJ harvey - this mess we´re in


zorro, freud och japanmix

Urtråkigt höstväder och jag har inte gått utanför dörren. I stället har jag bänkat mig framför böckerna och gosat med söt-Zorro som för ovanlighetens skull inte heller ville gå ut. Samt äntligen ringt till NIX för att slippa alla dessa telefonförsäljare. Tänker att jag ska göra det varje gång jag är hemma en dag, för det brukar alltid vara någon som passar på. Idag var inget undantag. Men snart är det över!

Har läst Freud idag. Det känns lite märkligt och föråldrat faktiskt, men ändå intressant...dock mest på ett allmänbildande och historiskt sätt. Sen har jag även knaprat på japanmix och matat Zorro med de äckliga bitarna som smakar fisk (han tuggade glatt i sig dem...). I morgon ska jag på min första terapitimme. Spännande, tror jag...

 zorro och freud - vad mer kan man begära?

Funderar på att träna i kväll också, för det lär ju inte bli nåt mer sånt denna vecka. När jag väl är duktig så blir det ofta så att jag är det ordentligt - typ tränar två dagar på rad och sånt. Lagat god mat har jag också gjort och fyllt upp matlådor. Mycket praktiskt.

Idag när jag lyssnade på Lantz i p3 var det världens stelaste intervju med sångaren i Ingenting. Han verkade tycka alla frågor var skitsvåra och bara hmm:ade och tvekade och sa typ inga smarta saker alls. Precis så skulle jag låta om jag var med i radio! Väldigt befriande att höra.

 åhhh

/Helga, Freud och Zorro

Ingenting - Syster dyster


fantasilöst bloggande

Jag har inte direkt något att skriva. På sistone har bloggen varit väldigt dagboksaktig. Egentligen har jag ingenting emot det, men ibland kan det ju vara kul med lite tips om saker. Tydligen dyker det aldrig upp några roliga saker jag har lust att delge andra, förutom mitt händelserika (eller också inte) liv. Just nu laddar jag ner musik och skriver också under på Ias kärlek till Magnetic Fields-sångaren. Andra jag är lite kär i just nu är Placebos Brian Molko, Jeff Buckley, Josh Rouse och Anna Ternheim.

 älskar denna porriga placebo-bild

Kanske också borde skriva ett inlägg i klagan-kategorin då jag nyligen insett att jag har sjukt mycket att läsa till seminarierna i nästa vecka. Idag har det inte gått särskilt bra, allt har varit riktigt tråkigt. Jag är inte van vid att det jag läser är tråkigt. Sen finns det väldigt intressanta saker att läsa också, men det spela liksom ingen roll om det är roligt eller tråkigt: om jag inte sitter minst åtta timmar om dagen kommer jag troligen inte hinna. Och att sitta åtta timmar om dagen känns..eh..sjukt jobbigt (okej, jag är en superlat student som är van vid att ta sovmorgon och vara ledig på kvällarna..). I helgen åker jag till Södertälje. Det var riktigt länge sen jag var hemma nu, men den här helgen känns det helt rätt. Jag behöver ta det lite lugnt. Och spara pengar (mycket bra!). Annat att klaga över är alltså också ekonomin, vilket jag inte tänker trötta ut våra läsare (trots det ynka antalet) med här. 

I kväll är det i alla fall House. Jag har missat hela två avsnitt men tack vare att det inte blev Snerkes i kväll (ganska klokt både med tanke på pluggstressen och ekonomin) så får jag se! Känns som jag behöver en cynisk och elak läkare för att förgylla min tisdagkväll.

85060-242 life is a bitch and then you die...usually (inledning till "Chopper chicks in Zombietown" - den filmen borde det verkligen bloggas om!)

Ångest, tvång och höstsäsong och ekonomisk undergång.
/Helga


The Libertines - Can't stand me now

don´t panic.

hmm. känns som att vi borde ha en speciell gnäll-kategori på ynka bloggen. speciellt jag skulle ha nytta av en sådan. tror jag ska införa den faktiskt. sådär! det blev en fin "klagan"-kategori. så bra. allt gnäll samlat på ett och samma ställe!

jag har suttit här framför computern very länge och kollat kurser. trodde detta skulle kännas som värsta lyxproblemet men det är ju helt svårt ju. buhu. det lutar nog åt mestadels uppsala-kurser iaf. typ en uppsättning 5-poängare (som säkert inte kommer gå ihop schema-mässigt anyway) å så kanske en OMT i linköping. tror knappast jag kommer in på den dock. buhu buhu. OM jag mot all förmodan gör det så får jag väl lösa boende-frågan på något fiffigt sätt. för OMT vore ju.. well.. coolt.

hmm. varför känns det som att allt kör ihop sig nu? massa saker att göra och på nåt vis känns det som tiden plötsligt har blivit bristvara. jag som alltid tyckt att det finns very mycket tid här i världen.
har dock lärt mig att det mesta brukar ordna sig förr eller senare så det gör väl det även denna gången då.

får lyda marwin, den manodepressiva robotens, råd: 
dax att packa ihop för lite sandvikenvistelse. whoopiiie :/

au revoir

/gnällig ia med tillfällig livskris

låt: the avalanches - frontier psychiatrist

the magnetic fields!

jag är kär i stephin merrits i magnetic fields!  
hmm. undrar om han är gay? han har ju trots allt gjort låten i thought you where my boyfriend. själv är jag iaf helt nöjd bara med att sitta uppkrupen i soffan och lyssna på hans röst..

..en sådan riktigt snygg röst har han! dock är han kanske inte lika snygg själv men who cares? ååååh. jag måste nästan införskaffa 69 love songs! har laddat hem lots of låtar från denna skivan och verkligen alla är bra.


en sådan riktigt god skiva!

vad coolt att ha ett helt sjukt bra band. själv kan jag bara spela introt till nothing else matters på gitarr. och trummor har jag way too dålig koordination för. inte kan jag sjunga heller. hmm. jag kanske kan stå och spela lite tamburin i bakgrunden? eller kanske gurka? fast saxofon har jag ju spelat i min ungdom förståss. det kanske funkar? japp! jag satsar på det tror jag..


ett sjukt bra band. undrar om de behöver en saxofonist?


nu ska jag fantisera om min kommande karriär som saxofonist i magnetiv fields.

/ia

låt: the magnetic fields - 100 000 fireflies

sjukgymnastjobb eller fristående kurser? *gaaah*

av någon dunkel anledning så är jag färdig sjukgymnast till jul. well. efter att jag fått j-la 1-poängaren biomekanik gjord dvs.. och sen då? ska jag alltså skaffa ett jobb och bli vuxen? problemet är att det inte direkt finns miljontals lediga sjukgymnastjobb i krokarna. alltså måste jag ha en nödlösning. nödlösningen heter "fristående kurser".
detta är ett helt nytt problem för mig. jag är ju van att få allt serverat enligt kursplanen men nu ska jag alltså själv välja kurser. som ska passa ihop under terminenes gång. och gärna vara relevanta för min sjukgymnastiska läggning också. visst, vore uuuunderbart att läsa typ "sticka och virka dig ur psykos" men jag tror inte mina framtida arbetsgivare tycker att sånt skulle vara ngn större merit..
alltså ska jag sätta igång med pusslandet här.

har kommit på några more or less intressanta kurser.
ex: idrottsmedicin 5 p i uppsala, akupunktur och annan sensorisk stimulering 10 p i uppsala, sjukgymnastik med inriktning mot neurologisk sjukdom/skada 10 p på KI, OMT (coolast men svårast!) 10 p halvfart i linköping (hittade den inte på KI där den brukar finnas. skrutt!) samt kanske lite smärta hos barn och ungdomar 5 p eller nåt liknande?ojoj. det slutar säkert med att jag inte kommer in på ngn av utbildningarna och då är ju mina beslutsvåndor ur vägen direkt!

får se hur långt mina 1,6 på högskoleprovet räcker?
NÅN ynka liten kurs borde jag väl komma in på åtminstone..

nu ska jag tycka synd om min sjuka hals samt ha lite karriärångest.

adios.

/ia

låt: lacrimosa - phantom of the opera


en god människa

Idag har jag varit generös och gett bort en halvliter av mitt blod. Det var det helt klart värt. Det blodet kunde visst rädda livet på tre människor (upplyste planschen i väntrummet om) och jag belönades även med två par strumpor, en god macka, saft och en söt pin i form av en bloddroppe. Inte det minsta dåligt mådde jag efteråt, det kändes snarare lite extra bra när jag läst i informationshäftet att man helst inte skulle ägna sig åt kraftig motion under närmaste dygnet. Jag hade ju faktiskt planerat att gå på ett intensivpass, men för mig är det extremt kraftig motion och därför bör jag nog stanna hemma.  

 nu ska blooodet flyta..

Annars präglas mitt liv för närvarande av ekonomisk undergång. Jag förde över 1000 kronor innan helgen, men i och med att jag tog bilen till Willys och storhandlade idag är nästan pengarna på kontot slut ändå. Sätter mitt hopp till Ia som är skyldig mig pengar och det faktum att jag lyckades kopiera en del av kurslitteraturen och på det "tjänade" nästan fyrahundra kronor. Varför ska man jämt vara fattig som student? Dessutom är jag i vanlig ordning dum i huvudet. De ringde från posten och erbjöd mig massa jobb, men jag tackade nej för jag har lovat mig själv minst tre gånger att aldrig mer gå tillbaka dit och nu känns det som om jag borde hålla mina löften. Även fast det är korkat. Sen blev jag erbjuden ett varannan-helg-jobb förra veckan som jag korkat nog också tackade nej till. Egentligen vet jag inte vad jag hade för anledning till det, det kändes bara hemskt att binda upp mig så mycket (jag är dum i huvudet). Jag vill ju inte jobba egentligen. Men jag har absolut bara mig själv att skylla för att jag är fattig. Jag har shoppat och gått ut två gånger i veckan. Ser fram emot en lugn Södertäljehelg faktiskt (och bara för det så går jag ut i morgon och gör av med mer pengar i stället, trippelsuck!).

Med hösten kommer även godissuget och jag bara måste provsmaka en av mina nyinköpta delicatobollar. Mmm. Sen ska jag lusläsa klart min Sonic-tidning och ladda ner musik.

au revoir/ Helga

Blood Music - Wintercold

final destination 3


här kommer återigen en filmrecesion av en minst sagt b:ig film. det känns som det enda jag tittar på these days är filmer som har en siffra efter sig vilket INTE borgar för high quality direkt..

denna filmen var inte undantaget som bekräftade regeln. den var faktiskt helt ynka..
alla var snygga. usa är otroligt. hela skolor enbart med snygga elever. och alla 18-åringar ser ut att vara minst 25. samt har silikonbröst. FÅR man ens stoppa i sådant i den åldern over there?

handlingen i korta drag: den rekordeliga tjejen (hjälten/hjältinnan är ALLTID rekordelig i sådana här filmer medan alla andra är billiga, lättsinniga eller puckade. oftast en kombination. och de bestraffas givetvis åxå för detta genom att dö på diverse sätt) är på nöjesfält med sina vänner. hon får en vision att berg-och-dalbanan de ska åka med kommer att krascha och hoppar av. några andra hoppar också av och mycket riktigt blir det ett very långsökt haveri på banan och alla som åker med dör typ.

här är den rekordeliga hjältinnan

men nu är det så att döden inte tänker bli snuvad på liv så alla billiga/korkade/lättsinniga som skulle ha åkt med men klev av i sista stund börjar dö på diverse sätt. givetvis rätt äckliga. det absolut vidigaste är när två silikonbrudar blir instängda i sina solarier och typ uppgrillade. urk. jag kräks!

hmm.. jaa.. det var väl hela handlingen det. öh. ja.. filmen var iaf not much to hang in the christmas tree.
trots söt kille som hjältinnans sidekick.


här är söta killen (t v) som just räddat mindre söt kille (t h). givetvis straffas mindre söta killen för olaga brist på tvålfagerhet med att bli mosad av en skylt i slutet av filmen. ingen kan lura döden! speciellt inte fula personer.. he had it coming.

kära nån. jag måste börja kolla på lite mindre ynka filmer. inte för att jag är direkt bråddjup av mig gällande filmer och tycker att eraserhead av david lynch är en sådan riktigt god filmkonst men nån måtta får det vara! hallååå! ett uns logik hade varit trevligt åtminstone..
scary movie 4 framståt som ett mindre mästerverk jmf med detta. such a pity..

ciao.

/ia

låt: olle ljungström - en apa som liknar digthe botten is nådd

Jag fick noll rätt på DN:s nutidstest, nu kan det inte gå sämre. Woho. Citat: "Av alla som gjorde testet klarade du dig bättre än 0%". Tack, jag vet att jag är blåst.

Eftersom det redan bloggats så bra om gårdagens Stockholms-utgång kan jag bara konstatera att vi hade väldigt kul. Alltid kul att vidga sina vyer men slutligen inse att Stockholm är bra, men Uppsala är bäst. Jag är ganska trött nu. Och fatttig. Som om det inte var nog med helgens utgifter lyxade vi till det med asiatisk buffé så fort vi anlände till kära Uppsala. Sushin var riktigt god,  men asiat-tanten som serverade hatade oss eftersom vi ville ha glas till vattnet (där kom vi med helt orimliga krav). Dock var det definitivt värt pengarna, särskilt eftersom Ias idealman satt några bord bort. Synd att vi inte lyckats få till ett kort på honom, det skulle i så fall kunna användas som mall vid framtida killspaningar.

Nu ska jag sätta mig i mysiga soffan och äta kladdkaka med glass. Lovely.

Håkan Hellström - Kom igen Lena (den mest oynka låten som spelades på Blue Moon Bar igår)


infixning på blur moon bar

pheeeew. nu är vi åter hemma i muppsala/supsala/nuppsala/tuppsala/younameit efter en vild omgång fest i el stockholmo. vi var hos farmaceuten emma och lagade sådan riktigt god kost (nuddlar, kräkor och wokgrönsaker i mrs chengs grytbas. mm-mm-mmm..)

helga kan som vanligt inte låta bli att lägga bajs i maten..

sen blev det party med rödvin (som emma vunnit på rödvinslotteriet på jobbet) och en eller annan screwdriver. very trevligt. planerna för kvällen var att vi skulle till blue moon bar. när vi tillslut kom dit så var det helt lång kö som enligt rykten skulle ta lång tid på sig.. dessutom var det tydligen 26 i åldersgräns.
som den ynka 22-åring jag är blev jag lite deprimerad.. att köa i 4 år kändes lite o-lockande.

okej. detta är inte i kön men den återspeglar sinnesstämningen ganska bra.

när vi stod där isist  kön och ugglade kom helt plötsligt en vakt fram och frågade mig hur många vi var. givetvis hade jag ingen koll på det på rak arm men tillslut så lyckades jag räkna ut att vi var typ 7 st och vakten (som visade sig vara vaktchef) tog oss då till ngn slags VIP-kö så vi fick slinka in före alla andra. inte behövde vi visa leg heller.

helt plötsligt såg vår tillvaro mcket ljusare ut!

väldigt skumt att vi fick bli inplockade. vi var rätt många, inte direkt extremt finklädda å såg definitivt inte rika ut (rik a la beställa in ap-dyra helrör och sånt). vi  blev knappaste inkvoterade pga skönhet heller. förmodligen var det för att vi såg ut som kusinerna från landet som vaktchefen förbarmade sig om oss.
sånt händer INTE på uppsalas nationer kan jag säga. där står man vackert på sin kö-plats tills det är ens tur att gå in. detta är kanske vardagsmat om man är ute i krogsvängen i sthlm men som den kusin från landet jag är tyckte jag det var mycket märkligt. men vi slapp tillbringa massa  tid i kön iaf.

väl inne så sprang vi runt. köpte en varsin hutlöst dyr öl. gick vilse. tappade bort varandra. hittade en brat som inte stod för sin brat-läggning. pratade med två trevliga icke-bratiga jurister. gav ut sjugymnastiska råd till världens osmidigaste människa (ia). blev anklagade för diverse saker, bla för att just blivit dumpad (helga) samt vara typ blyg och värnlös (ia). lyssnat på ynka musik (varannan carola verkade vara deras devis) samt faktiskt haft rätt kul. trots allt.


såhär förtjusande såg jag ut på morgonen. trots min något tilltufsade uppenbarelse så mådde jag fint när jag vaknade och satte genast igång med att äta upp emmas potatissallad. den var god.

det var en sådan riktigt utförlig rapport om kvällen.

nu ska jag tycka synd om min onda hals. ynk.

over and out /ia

låt: smashing pumpkins - bullet with butterfly wings

förmiddag på arlanda flygplats

En härlig lördagsförmiddag (med mkt ohärligt ihållande regn) och jag lyssnar på Sophie Zelmani-skiva som jag fick i present av mina föräldrar som säkert landat på Mallorca vid det här laget. Tog tåget dit och hämtade deras bil som jag nu tänker låna i en vecka. Och jag älskar atmosfären på Arlanda. Direkt när jag steg av tåget och tog hissen upp till SkyCity blev jag helt pirrig i magen. Och jag tänkte på för två år sedan när jag huserade på terminal 5 dagligen och sprang mellan transit och check-in så enkelt. Ibland kan jag sakna det lite. Som för några timmar sen när jag gick förbi "mina" incheckningsdiskar, båset där cat-c satt, resebyråernas diskar, self service-automaterna som man hatade så mycket ibland. Och alla dessa poshiga SAS-tanter. För det var faktiskt knappt någon under 40 som verkade jobba idag. Konstigt, har de rationaliserat bort charterextrafolket? Jag kan sakna att vara extremt övertrevlig klockan fyra på morgonen(både mot lyckliga familjer som ska på efterlängtad semester och mot tjuriga gubbar med övervikt), att fnittra åt felstavningar av namn (nasse i stället för lasse) med mina roliga kollegor, att gå runt och känna sig allmänt viktig i uniform och kunna hjälpa folk även om de bara frågar om närmsta brevlåda, att le och prata svengelska (I'm Helga from sweden) med alla söta amerikanska pensionärspar som ska tillbaka till New York/Chicago, att strosa runt i taxfreeaffärerna bland folk som är på väg till främmande ställen, att få ha en överviktsdiskussion (som alltid slutar med att jag vinner så klart) med sura passagerare när man själv känner sig på dåligt humör och sen avsluta med att sockersött önska en riktigt trevlig resa. Sen tänker jag på vad jag inte saknar och det känns rätt skönt att slippa att må illa hela dagen efter ett gryningspass, att tvingas gå och lägga sig åtta en fredagkväll när folk är ute och festar för att man ska upp klockan två, när det var olika bud från olika håll och man skickade iväg folk med trasiga pass som sedan kom tillbaka och skällde ut en för att det visst gick bra till exempel. Och alla dessa golvpass med smärta i fötterna och passagerare som spydde ut all sin ilska över SAS på en. Att alltid ses som underlägsen för att man "bara" är Chartermedarbetare och inte ens få riktiga kavajer utan varm vinterkofta mitt i sommaren. Skitjobbiga överviktsdiskussioner främst på Beirut-flighterna. Och så Sterling-till-Nice-passagerarna. De hatade jag faktiskt på riktigt. Det är rätt skönt att slippa. Och det är ju ändå världens härligaste liv att vara student för det mesta.

 så här såg jag inte ut när jag jobbade

Igår var vi alltså, som bloggkollega Ia redan upplyst om, på ÖG:s eminenta klubb DaKapo. Först hade jag ätit sjukt goda kanelbullar och druckit whiskey (ehm, lyckades endast få i mig en tvåa som jag sköljde ner med öl..men nästa gång ska det gå bättre) med klassfolk vilket var mycket trevligt. När jag kom till ÖG var kön sjuuukt lång och lämpligt nog får jag då ett samtal från Ia och skuttar fram där de står vilket är längst fram. Det var underbart! Jag hade en otroligt trevlig utgång. Bra musik, bra människor, bra alkoholmängd (med tanke på att jag ska ut i kväll). När de stängde cyklade jag hem i regnet och var inte det minsta trött. Åt kladdkaka med glass innan jag lyckades somna. Om jag ska orka med i kväll kanske jag borde lägga mig och vila någon timme. Jävla regn. Det bara öser ner. Det regnade ihållande hela vägen mellan Arlanda och Uppsala. Jag bara njöt av att köra bil och sjöng med till The Killers-skivan hela vägen. Wow. Livet är härligt.

Jag har lite klädbeslutsångest angående i kväll. Min ynka kjol jag hade igår kändes jättebra faktiskt, med tjocka strumpbyxor till kände jag mig inte så naken. Hmm. Eller också blir det jeans. Jag vill ha en klänning. Grr. Åh vad djup jag känner mig.

/Helga

Josh Rouse - Flight attendant


ÖG dakapo

nu har vi varit ute och skuttat igen. ÖGs klubb dakapo denna gång. trevligt. fast vi kom in typ vid tjugo i tolv så vi fick inte så mycket skutt för pengarna som vi brukar..
dom spelade "such great heights", "dreaming of you" och "mr brightside" bla vilket gjorde det värt att riskera livet på det ynka och mestadels fullproppade dansgolvet. fast jag blev bara kliven på fötterna tre gånger vilket som måste ses som ett bra värde för att vara ÖG.

även denna gång hittade vi vår manliga stilikon. då blev vi glada. och så hittade vi pseudo (som verkade vara lite inne på "dö-ensam-spåret" men helge lyckades psykologia ur honom dom dumheterna). det känns bra att springa på dom personer som man brukar springa på på respekive nation. då är det ordning på tillvaron. igår fyllde vi upp halva den vanliga kvoten. två fattades. fast en är very much utomlands och en tycker inte om mig längre pga olaga hårfärgsbyte så utifrån det så blev det nog maxkvot igår. hipp hopp hurra!


här är den obligatoriska toalettbilden. fr v ia, vår söta vän biostatistikern josefin, och helga.

nu ska jag fixa lite musik till kvällens förfest i sthlm hos vår kära vän emser. vi blir nog minst 10 pers som ska ut. typ till blue moon bar eller nåt? blir nog jätteroligt. hoppas bara dom inte spelar total-ynka musik..

over and out.

/ia

låt: the crash - still aliveyou can't make someone love you with a song

Fick för mig att jag hade lust att läsa min dagbok från två år sedan (jag brukar få en fixering vid årsperioder och vilja veta vad jag gjorde och hur jag mådde för exakt ett/två/tre år sedan). Sen upptäckte jag att det saknas en stor lucka från perioden för typ två år sedan, den försvann från Emmas datorn när vi fick nåt virus. Morr. Blev helt deprimerad över att en del av mitt liv typ är raderat. Fast sen kom jag att tänka på att de flesta människor kanske inte har sitt liv sådär tydligt uppradat efter datum som jag har (perfektionistiskt?) och att man nog klarar sig ändå (man ska väl ha minnet till nånting..). Dock är det väldigt praktiskt ibland. Fast även lite (mycket) självdestruktivt.

Det är sjukt kul när ens tankar stämmer exakt. Som att jag i förra veckan tänkte att jag borde köpa lite fler tesorter och sen läser i dagboken från nästan exakt samma datum förra året tänkte exakt samma sak. Haha, typiskt hösttanke.

Bra, nu har jag suttit här skitlänge i stället för att göra sånt jag borde. Ska i alla fall träna 16.30. Har inte tränat på länge nu och jag inbillar mig att jag har lite ont i halsen, men det är nog som sagt bara inbillning. Nu är Jack Johnson-skivan slut och jag ska vika tvätt.

/Helga

Her Space Holiday - My girlfriend's boyfriend

svar på utmaning

"Du skall göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har
och sedan utmana fem andra bloggare att göra det samma och fortsätta kedjan.
De skall även bifoga de här korta reglerna i sitt meddelande. Längst ner i det här
inlägget finns en lista över vilka jag utmanar, jag kommer även att gå in på
deras bloggar och meddela att de är utmanade."

Nä, jag orkar inte utmana och hålla på (och så har jag heller inte några att utmana då jag är ensam och utstött). Alltså gör jag bara min kära syster
Kerstin till lags och publicerar lite egenheter.

1. Jag måste alltid nysa minst tre gånger för att känna mig tillfredsställd, annars blir jag bara frustrerad och väntar på den där tredje nysningen..(på sista tiden har jag faktiskt börjat nysa fyra gånger ibland, det är dock lite för jobbigt för man är helt borta i huvudet under en väldigt lång tid). Situationer då det inte är lämpligt att nysa är t.ex. när man kör bil...eller åker lift, jag har gjort världens snyggaste vurpa när jag åkt lift en gång på grund av att jag nös (obs! ej stollift..).

2. Jag måste verkligen ha tagit fasta på mammas förmaningar om att aldrig svälja när man ligger ner för då kan man sätta i halsen (hmm, om nu min mor tjatade på mig om sånt när jag var liten, det känns inte så troligt..jag kanske kom på det själv helt enkelt), för jag kan inte få i mig någonting utan sätta mig helt rakt först (problematiskt när man vill ligga i sängen och äta godis lite halvliggande eller vaknar törstig mitt i natten). På senaste tid har jag försökt träna på drickandet när jag varit bakis och därmed vätskedesperat i kombination med för trött för att orka röra på mig och det har gått hyfsat - nästa steg är godisätande (fast det ÄR farligt).

3. Om jag har t.ex. en läkartid eller ska på en föreläsning så måste jag alltid kolla minst tre gånger vilken tid det är trots att jag egentligen har full koll på att det var t.ex. klockan 10.15 - på samma sätt måste jag alltid dubbelkolla att jag ställt väckarklockan fast jag vet att jag ställt den rätt från början.

4. Jag måste alltid säga att jag pluggat mindre än vad jag egentligen gjort och att det gått sämre än vad det gjort på tentor, det är nåt slags försvar så jag har något att skylla på om det nu inte skulle gå bra sen. När vi läste om bland annat self-handicapping på socialpsykologin kände jag verkligen igen mig.  Har blivit mycket bättre på denna punkt de senaste åren, vilket till viss del kan bero på att jag pluggar mycket mindre nuförtiden...eller att alla andra smarton jag omger mig med pluggar mer och jag är aldrig längre den som ansträngt mig mest, alltså kan jag uppge korrekta pluggmängden utan att det låter som att jag överdrivit. Och nuförtiden kan jag säga "ja, tentan gick BRA", det skulle jag aldrig sagt om ett gymnasieprov.

5. Om jag köper godis kan jag inte sluta äta förrän det är slut i påsen, tror det kommer från hetsätningen när man var mindre och hela familjen kastade sig över godiset som tog slut efter tio minuter (det gällde att hålla ett högt tempo, och jag brukade gömma godis i handen i smyg...det fick man inte, fast värst var det förstås om man gjorde en liten egen hög framför sig - typ spöstraff på sånt!). Dumt nog köper jag alltid för mycket när jag äter själv så det slutar med att jag blir illamående. Men på vissa sätt är det bra för sen är jag oftast inte sugen på godis på ett tag. Överlag är jag mycket mindre godissugen nu än jag var förut...

En liten bonus som jag kom att tänka på nu är att ett av mina (ganska få) perfektionistiska drag visar sig genom att jag alltid måste vika ihop kläderna snyggt i en hög när jag går och lägger mig, oavsett vilka aktiviteter som föregått sänggåendet. Tror att de situationer då jag hittat kläder slängda över rummet när jag vaknat dagen efter kan räknas på ena handens fingrar...(jag kan även få för mig att vika ihop andra personers kläder, suck!).

/Helga som härmed endast utmanar bloggkollega Ia...

Morrissey - Life is a pigsty (kör vidare på Moz idag, varför ändra ett vinnande koncept?)


with my heart on a string

Har legat på sängen och lyssnat på Morrissey (Ringleader of the Tormentors är en sån riktigt bra skiva), slumrat till och dreglat på kudden (varför dreglar man bara när man sover på dagen men inte på nätterna, snälla upplys mig om det?) och så vaknar jag och är helt förvirrad sådär som man är när man somna till på dagen. Och det är mörkt ute ohc regnar skitmycket och nej, jag tänker inte ta mig ut och gå till tvättstugan. Jag vägrar.

Jag tycker det är lite roligt att man genom att göra en simpel grej som att klippa lugg får folk att säga "åh, du har gjort nåt med håret" (förhoppningsvis menat på ett positivt sätt) fast de förstår så gott som aldrig precis VAD det är man gjort. Det borde ju vara rätt enkelt att upptäcka själva luggklippandet och inte bara att något har hänt med frisyren. Eller?

Sen är en annan intressant grej den att när man t.ex. hör något nytt så dyker genast den saken upp överallt. Nu har jag inga bra exempel bara för det, men jag antar att det är lite samma sak som att man ser gravida människor överallt om man själv vill vara det eller nåt för att man helt enkelt uppmärksammar andra grejer. Och nu kom jag plötsligt på mitt exempel som gjorde att jag började fundera på saken ifråga. Läste i
Silverfiskens blogg för några dagar sen om uttrycket "what have you" och jag tänkte att det har jag ju aldrig nånsin hört talas om och så slänger förmiddagens föreläsare plötsligt in det mitt i en mening. Märkligt.

Then he motions to me
With his hand on my knee
Dear God, did this kind of thing happen to you?

/Helga

Morrissey - Dear God please help me

o-charmen med att diktera patientjournaler

medan bloggkollega roar sig med rumpnissar får jag sitta och planera patientundersökningar. hade min första egna idag. satt och korsförhörde (INTE förförde) en patient idag i en timme och en kvart. iofs var det sjukt lyxigt att ha så mycket tid på sig bara för att ta anamnes = sjukdomshistoria, samla in några formulär samt göra två ynka test (i vanliga fall har man typ 45 minuter på sig för anamnes, manuell undersökning OCH behandlingsupplägg) men jag var ändå helt slut framemot eftermiddagen. trots den generöst tilltagan patienttiden.
det jobbigaste var iofs när jag skulle diktera en journal. de har inte datajournaler på smärtrehab så jag fick en diktafon och tvingades sitta och tala in hela jornalen. komplett med punkter, kommatecken samt ny rad. dessutom fick jag lyssna på min egen röst på band vilket INTE är upplyftande. dock vande jag mig efter en halvtimme och blev inte deprimerad varje gång jag måste lyssna igenom senaste notatet och kolla att jag talat in kommatecknen på rätta stället (mina journaler ska åtminstone vara grammatiskt korrekta).

utöver att sitta och prata för mig själv i en diktafon så har jag även lyckats slå min bricka på en neurologöverläkare. eller hon slog på min bricka eg. jag gick förbi helt fridfullt och just då satt hon och gestikulerade vilt vilket gjorde att hon smockade till rakt på min bricka. det måste gjort rätt ont. det lät iaf ganska högt. min handledare trodde att jag hade slagit brickan i huvudet på henne. undrar om jag kommer bli känd som sjukgymnasten som springer runt och  misshandlar  personalen nu?

hmm.. mina senaste blogginlägg har varit typ idel gnäll. trots att jag ofta är rätt slut efter en praktikdag så är det en very bra praktikplats att vara på. det finns till och med byxor med tillräckligt långa ben! jag hatar för korta byxben på sjukhuskläder vilket är snarare regel än undantag (iofs så måste jag ha stl XL vilket är måttligt roligt, men man kan inte få allt!)

nu ska jag äta massa godis så snart kommer inte ens XL att passa. men dte tänker jag minsann strunta i! sådeså!

over and out.

/ia

låt: the smiths - some girls are bigger than other

hmm? undrar om jag ska skutta in på H&M gävle i morgon och köpa den där klänningen jag provade. den var rätt söt.. å med ett skräp i midjan så blir det finemango!

snart somnar jag

Jag är såå sjukt trött. Varför föreläsningar från nio till tre dagen efter alkoholrik fest? Sista fem minuterna gjorde vi nån flummig övning där man skulle gå in i sig själv och tänka på döden. Till slut höll jag på att somna och började tänka på vad jag skulle blogga om för att hålla mig vaken. Sen var det riktigt jobbigt att cykla hem. Puh. Min säng ser väldigt inbjudande ut. Nu har jag drabbats av lätt demens och glömt bort vad jag planerade att jag skulle skriva, en effekt av alldeles för lite sömn skulle jag tro. 

Vad ska då skrivas om psykologernas filmgala? Det var helt sjukt kul att alla tagit temat på allvar och kom utklädda, sådär riktigt seriöst utklädda (preklin-tendens). Mycket trevlig tillställning på det hela taget med sån riktigt god underhållning och underbara snapsvisor med psykologtema. Familjen Flintstones, Jack Sparrow, Fran Fine, Charlies angels, Rambo, Taxi driver-snubben, Modesty Blaise, Fantomen på Operan, Spice Girls,  Peter Pan, Edward Scissorhands, Karlsson på taket, samt ett stort antal Clockwork Orange-Alex (kanske var tur att jag inte satsade på det med andra ord, det blev Ronja i stället och jag hittade till och med en rumpnisse) med flera var där och det dröjde nästan hela middagen innan jag insåg att jag satt bredvid Johnny Cash. Skippade efterfesten (kanske borde skyllt på efterfestfobin) och cyklade hem när de plötsligt stängde Upplands, fick faktiskt sova hela fem timmar men det känns inte riktigt tillräckligt. Har överlevt dagen med hjälp av cola, god lunch och underbar banankaka på Norrlands samt en mycket bra föreläsare på förmiddagen (på eftermiddagen blev det filosofiska grejer som jag inte orkar med i vanliga fall heller).

Snart är det helg igen.
Sova sova sova, säng säng säng

 Jack Sparrow och Drottning Cecilia

 Robot och The Nanny/Helga

Eels - I need some sleep

ok. livet ÄR ynka!

igår hade jag en halvdålig dag men humöret höll sig uppe. idag har jag haft en till ynka dag och mitt vanligen rätt bra-a humör har tillfälligt emigrerat. långt bort. hörde ngt om yttre mongoliet.

idag har jag dels blivit anlagad av en patient för att ha grönt hår och dels tagit århundradets fulaste passfoto. jag fick inte se det minsta glad ut och är det något jag inte kan så är det att se neutral ut. det bara GÅR inte. speciellt inte när bilden aldrig tas och det hela känns mer och mer ansträngt. resultatet blev att jag såg helt livrädd ut. jag kan aldrig mera resa utanför schengen! buhuuu! dessutom kostade det 400 kronor! 400!! hutlösa priser. för det priset borde man åtminstone få se normal ut på fotot.
helga får fara ensam till london. jag tänker inte visa mitt fula pass för nån.

morr. dessutom missade jag bussen hem och fick vänta halfanhour. såklart..

nu ska jag läsa på inför morgondagens patientundersökning så jag vet å ett ungefär åtminstone vad jag sysslar med.

klagomål från ia

låt: neil young - pocahontas


jag älskar också mitt meningslösa liv..

idag har det varit en halvynka dag.

- regnet har öst ner *tiddelipom*
- det var iskallt på avdelningen så jag har gått runt och frusit konstant. jag som typ aldrig fryser annars..
- fick vara kvar på  sjukhuset extra länge. skulle sitta med och titta på en patientbedömning och höll på att somna x antal gånger. det blir ofrånkomligen så när jag ska sitta stilla länge. jag har nog omvänd ADHD.
- det låg en överkörd grävling på gångvägen när jag gick till bussen. den såg lätt obducerad ut. grävlingar har jättetunna revben kan jag rapportera. och långt tarmsystem. det låg utdraget på  vägen och jag höll på att trampa på en bit tunntarm.
- jag drabbades av akut förvirring när jag skulle gå hem från bussen. trots att jag gått vägen fram och tillbaka i en veckas tid fick jag akut dåligt lokalsinne och glömde bort vart gatan låg. jag virrade runt i tio minuter innan jag kom på hur var huset låg.. inte begåvat så det stör.

man kan gå i ide för mindre. men jag är ganska tillfreds med livet ändå. fast det skulle uppskattas om den stackars smashade badgern var borta i morgon. finns trevligare sätt att börja en dag på.

nu ska jag kolla efter lite schysst vattengympamusik som kan tänkas passa en patientgrupp åldern 40+.
undrar om dom gillar weezer?

adios amigos!

/ia

låt: slagsmålsklubben - hit me hard

when you raise your pencil skirt..

Jag har shoppat för mycket idag. Måste sluta nu, kan inte gå runt och tro att jag är rik längre. Nu har jag faktiskt knappt tretusen kvar på kontot och det är bara den andra oktober.

Egentligen var dagens shoppingrunda rätt misslyckad, för jag köpte inget som var sådär "wow" men massa rätt okej saker. Jag hade sett fina korta kjolar på HM tidigare, men nu var alla jag provade jättekonstiga. Och jättejättekorta, sådär så jag kände mig rätt naken, och det kändes nästan dyrt med typ 180 kronor för så lite tyg och något jag kanske inte ens skulle våga använda. Sen hade jag fått för mig att jag kanske ville ha en pennkjol också. Jag har ägt en pennkjol en gång, jag fick en röd av farmor när jag var typ tretton. Den var för stor och helt hemsk och jag använde den aldrig. Men nu skulle den vara rätt tuff. Tyvärr har jag nog slängt iväg den för några år sedan, jag som aldrig brukar slänga saker men när den låg kvar längst in i garderoben år efter år och aldrig användes fick jag nog. Suck. Så jag gick på Myrorna och letade pennkjol men alla var fula. Dock hittade jag en ynkkjol, svart och ganska vanlig. Så den köpte jag, bara för att. Jag hade även planerat att shoppa något lila, provade en lång polosak som var fin men genomskinlig. Sen bestämde jag mig för att bara ta ett halsband, men av någon anledning blev det inte så utan jag Rea-shoppade en tunn långärmad lila tröjsak på Indiska. Den hade varit perfekt om den varit längre, men den var billig i alla fall. Investerade också i en ganska dyr Dr Hauschka-ansiktskräm som nu ska göra underverk för min hy (hoppas jag!) samt sunsilk-sak som gör underverk för mitt hår. Sen sprang jag på min sambo på Myrorna och vi åkte till Återbruket där vi fyndade som vanligt. Hittade ett flätat skärp och en stickad pennkjol som var helskum men nästan gratis (för stor också upptäckte jag, men man kanske kan göra en klänning av den med skärpet eller nåt annat fantasifullt)  - vi betalade 30 kronor för två hyllor, skärpet och kjolen! Jag vill ha en lång kofta, något mer som är lila, ett par nya jeans, en "wow"-kjol som jag kan använda jämt och slita ut och nån lång t-shirt/klänning-sak som man kan ha när man går ut. Och en massa mysiga höst/vintertröjor för kyligare dagar. Plus en vinterjacka (egentligen prio ett).

Sen har jag även inhandlat grejer till morgondagens outfit. Det blir inte särskilt avancerat och jag kommer inte känna mig särskilt snygg. Men ja ja, helt okej blir det nog i alla fall. Och det ska bli så riktigt trevligt att gå på sittning och få god (hoppas jag) mat och underhållning.

Har lånat och köpt kurslitteratur också och det blev dyrt (inte att låna alltså..) men är ändå bara en liten del av allt vi behöver (tror jag).

 en riktigt dålig bild på sånt som köptes

/Helga med tusentals klädönskemål..

Pulp - Pencil skirt

seg seg seg

Jag är trött och har ont i magen. Märkligt. Nu ska jag äta äcklig matlåda (bränd korv och makaroner) och sen ta mig ner på stan för projekt: hitta lämplig klädsel till insparksfesten.

Pling från mikron.

Mm. Nästintill knaprig falukorv, grådaskiga fullkornsmakaroner och ett stort glas tranbärsjuice. Nästa vecka får jag låna bil och då ska jag storhandla på Willys. Och Ikea-shoppa. Och sen var det slut på pengarna, typ.

Nu kom posten. Det var ett brev från Akademiska Sjukhuset som välkomnade mig som blodgivare. Jag är en god människa, även innan jag ens gått dit och gett bort mitt blod.

Idag planerar jag att shoppa ansiktskräm och sunsilkgrejs. Och så vill jag ha en kort kjol (ynkkjol) och en lång kofta. Dream on. Måste spara pengar till Londonresan. Borde fixa extrajobb, suck.


Jag ska låna en bra bok på biblioteket och bara ligga i sängen och läsa i eftermiddag. Det ska bli så sjukt härligt. Inte för att jag direkt haft mycket att göra under åldrande-kursen, men det är alltid en extra skön känsla när man precis avslutat en kurs och inte påbörjat nästa än. Kanske borde köpa kurslitteratur, men jag är ingen förutseende människa vad gäller sånt utan gör det i morgon i stället.

/Helga

Something Corporate - Forget december


golden retriver

Jag gjorde hundtestet. Tydligen är jag en golden. Det är väl okej, men kanske lite tråkigt. Men jag står för att jag är tråkig. De är i alla fall sjukt fina och snälla och har så fina ögon. Min hamster Digger som jag hade när jag var liten påminde om en Golden (han var guldfärgad också..), hans personlighet var precis som den genomsnälla vovven i "Den otroliga vandringen" (åh, han är såå söt och godhjärtad). Söta Digger, han var nog världens finaste hamster. Jag hade kort på honom i min plånbok. Hihi.

Det här är jag:
"Golden retrievern är en snäll och tillitsfull hund. Den är glad då den känner sig nyttig och tycker om att samarbeta. Den tycker mycket om att bära grejer i munnen (eh, ja, det gör jag ju ofta?) och gör det mer än gärna när den ska hälsa. Detta är ett tecken på stolthet och glädje. Skulle föremålet den valt att bära vara olämpligt och matte eller husse påpekar detta kan den lätt bli ledsen och stött. Golden retrievern älskar vatten. Enligt rasbeskrivningen ska den vara lydig, intelligent och ha naturlig arbetslust. En golden är en stark (intensivpass på friskis!) hund som gärna drar pulka och jobbar fysiskt, men den är ingen direkt sprinter på löpbanan."/Golden-Helga

Tralala - The girls say

bakisblogg

nu har vi avverkat våra obligatoriska "dagen-efter"-aktiviteter. detta innebär: kebabpizza (dock ringde vi och beställde i förväg denna gång.. mkt förutseende!) varan-TV ("then you snatt the daim and run")  samt genomgång av kvällen före (ej lika deprimernade som förra gången vi var på norrlands).
vi har även bättrat på våra listor, lyssnat på banan-skivan och kollat på svampar på helgas gräsmatta.

sammanfattning av gårdagskvällen:
-
vi hittade
legally blonde på norrlands toalett och helge attackerade henne med bloggberöm. hon blev nog glad.. tror vi..
- drack slippery nipple som ia fick köpa under stora protester. spykologerna gaddade sig samman och den sjuka gymnasten hade inget val..
- ia råkade förolämpade sin kompis´ tröja. han blev lite upprörd. men sanningen måste fram. den var aprikosfärgad, djupt v-ringad och hade en GET på magen.
- hittade vår manliga stilikon igen. han börjar nog känna sig lite förföljd vid det här laget..
- dansade. iaf när dom spelade marit bergman. vilket var EN gång.
- stannade envist kvar till fyra av ren princip. det vara bara en massa konstiga folk kvar då. och vi. vi kände oss som hemma.
- vi lyssnade lite på eskobar också och tog den sedvanliga usla bilden på kvällens band.. det är omöjligt för ynkbloggarna att få till en konsertbild där man faktiskt kan urskilja bandet.
 
- gjorde varanTV-testet på folk. tre klarade det men vi hånglade inte med ngn av dom.. ingen hade ju kofta.

nu ska vi lyssna på vår nya favoritlåt av first floor power. allways havin' fun in front of the cam

                                                                                                   
                                                                                                    såhär kul har vi framför helgas kamera.
                                                                                                  
over and out.

/i(ng)a and helga from sweden

låt: first floor power-  time time


norrlandsgask

Första fylllebloggen. Woho. I morgon blir det varan-tv och shima-pizza. Lately I've been feeling no pain.