vanligt uteställe vs nation

Gårdagskvällen spenderades på Orange där det var någon slags rockklubb. Väldigt vyvidgande att inte gå ut på nation (dessutom hade det intagits en drink på Lounge tidigare på dagen - lyxigt god och jättemysigt ställe, men dyrt dyrt..). Det var riktigt trevligt att se lite "vanligt" folk, helt bra musik också (inga skumma grejer utan sånt alla kände igen..och rock är miljoner gånger trevligare än typ r'n'b, hiphop eller schlager). Och så hade de sjukt fina gardiner och en mysig soffa (viktiga detaljer!).

Jag noterade främst två stora skillnader mellan nation och vanligt ställe: 1) Ölen var dubbelt så dyr 2)Det blev slagsmål i toakön. Nummer två förvånad mig. Jag har inte sett folk börja slåss ute på flera år tror jag. Troligen ligger förklaringen i att jag bara går ut på nation. Men varför är det så att folk inte slåss på nationer? I vilket fall som helst var det lite läskigt. Jag förstår inte det där med varför man (så gott som alltid män) blir sugna på att puckla på varandra efter några öl.

I kväll blir det Norrlandsgask med Eskobar på scen. Ska bli så riktigt trevligt. Det var länge sen jag var på Norrlandsgasksläpp nu och jag brukar alltid ha jättehöga förväntningar som sedan slutar i att jag står i ett hörn och gnäller på att det är dålig musik (särskilt eftersom vi inte hittar indiedansgolvet förrän det är typ en kvart kvar). Jag känner mig helt återställd från min mystiska sjukdom som tydligen inte var urinvägsinfektion (i så fall en väldigt snabbt övergående sådan). Den sjuka sköterskan jag träffade sa att jag skulle dricka mycket och gärna tranbärsjuice. Alltså drack jag drinkar med tranbärsjuice. Och öl. Men jag tror nog egentligen inte att alkohol är så superbra, man blir ju rätt uttorkad. Jaja, kanske kan köra på festmetodens varannan vatten och hälla i mig en liter tranbärsjuice (utan sprit) när jag kommer hem.


85060-219

/Helga som nu ska sätta igång med projekt storstädning av lägenhet..

Josh Rouse - Feeling no pain

suicidal krassula..

har nu gått en rond bland mina krukväxter och upptäckt att en verkar vara suicidal.
det är min kära crassula
som verkar ha tröttnat på livet.
undrar om det är för att jag har varit borta i veckan som han utvecklat en depression? iofs så ska depressionssymtomen hålla i längre än så för att diagnosen depression ska ställas men han verkar vara på god väg.
hela växten bara slokar.. och bladen lossnar. trots att han fått vatten! dessutom ska väl sådana här blommor vara lite tåligare och lagra vatten i bladen osv, så 5-6 dagar utan H2O borde han allt klara utan att dö.

jag ska ta ett status på honom för att se om det finns några medicinska problem bakom..

hjälp! krassula har fått en traumatisk ryggmärgsskada på lumbal nivå! stammen är typ halvt av alldeles nere under jordnivån.. snyft. min krassula som jag haft sen han var ett litet skott håller på att avlida.

jag måste plocka fram mina medicinböcker för att se om det finns ngn hjälp att få för krassula.



hmm. det verkar som jag måste ta ett nytt skott av krassula. amputera en liten gren och se om den kan sätta rötter. då får jag en liten krassula-klon.
itll verket! krassula ska räddas!

/ia, leg krassularäddare

låt: soundtrack of our lives - sister surround


music is my friday friend!

det är fredag.. alla ska ut utom jag. jag är en sådan riktigt ståndaktig människa.så de blir vare sig brandmän i sthlm eller wannabee-brats på bj. ha!

hmm.. undrar om jag kommer ångra mitt beslut om typ fyra timmar? jaja. då är det försent. jag tänker minsann INTE vara spontan och slänga på mig lite partykläder och spurta ner på stan. spontaniteten är avklarad för i år (för londonresan VAR spontan.. iaf för att vara moi. vad än helgas syster yster säger..)

hmm. vad göra ist`? färga håret kanske? det är en trend just nu. roomien har just gått från blond till typ rött och jag blir inspirerad. inte för att jag direkt skulle passa i rött, men själva principen! hmm.. mörkblont kanske? (jag måste vara den enda personen i världen som färger håret mörkblont. aka råttfärgat!) men min katastrofblekning börjar titta fram igen och det tänker inte tolereras!
upp till kamp!

jag ska nog passa på att lyssna på musik åxå. jättehögt. gäller att passa på när ingen är hemma.

så får det bli! lite pj, morrissey och pixies.. hmm. dvs det som jag alltid lyssnar på.. hehe. men är man ospontan så är man.


en polly jean, en moz och fyra pixar. ett sådant riktigt gott fredagssällskap!

/ia


låt: PJ harvey - the dancer



skräcknatt

Jag bör förbereda min redovisning nu, det blir bara massa babbel om nervceller och hippocampus och grejer. Det är skitintressant, men ingen orkar nog lyssna ändå. Snart ska jag till vårdcentralen och lämna urinprov (for your information). Har haft hemskaste natten på länge och sovit typ tre timmar, men nu mår jag helt bra. Fick skum urinvägsinfektionsaktig grej igår kväll, var på toa var femte minut mellan typ 11 och 03, kissade blod och trodde jag skulle dö. Mycket obehagligt var det. Sen lyckades jag somna och vaknade och kände mig fullt frisk. Skumt. Jag vägrar få njurproblem igen.

Är faktiskt lite besviken på mitt nyinköpa (svindyra) mousse: evokativ från Sebastian. Det funkar väl bra, men det luktar typ skog (varför tallbarsdoft på hårmousse, okej att man har det i rengöringsmedel och sånt..men..håret?). Eh. Förra Sebastian-mousset jag hade luktade ljuvligt fruktigt, nu luktar mitt hår  wunderbaum och hur trevligt är det? För övrigt ska jag platta mitt hår nu. Det är kul med en plattång, jag hade inte riktigt fattat det innan.

I morgon ska vi storstäda lägenheten. Det ska bli så skönt, särskilt efteråt. Jag tänkte att jag hade något smart att skriva om, men så var det visst inte. Over and out.

/Helga, med trolig sömnbrist som kommer visa sig under eftermiddagen

Go sailor - Fine day for sailing (eller också inte..)

jag rakar mina plantor för din skull

Hur ofta är det inte man hör fel när man lyssnar på musik? Ja, mig händer det typ jämt. På kissthisguy.com  finns en massa roliga fellyssningar att fnissa åt, och det visar att det inte bara är vi svenskar som hör fel för att vi är kassa på engelska vilket känns skönt. När jag var mindre (ganska liten, bör sägas till mitt försvar) tyckte jag att Lilli och Sussie hade en jätterolig låt om en välkänd elefant och skrålade glatt med i "kom igen nu babar!" ("what's the color of love"). Och nej, The Coral sjunger inte "I peel my lonely room" utan "up in my lonely room". Anna Ternheim är inte heller så kär att hon rakar sina krukväxter för nån killes skull ("I shave my plants for you") utan snarare att hon ändrar sina planer ("I change my plans"). Men kul kan man ha åt det i alla fall...

Förresten, vad har hänt med vår blogg? Vi brukar snitta runt 15 besökare per dag, men idag har vi haft 69! Förklaring, tack..

Kom igen nu!

/Helga, som ibland inte vågar sjunga på låtar eftersom jag i en stor del av fallen misstolkat texten helt..

The Plan - Mon amour


"london bridge is falling down.."

hipp hopp hurraaaaa! fyra dagar i london! livet på en pinn! okej. det kommer säkert att ösregna all day long men det struntar jag iiii!
eftersom denna resa var helt spontan och ingen av oss ynka bloggare är direkt känd för att vara det så borde jag eg börja skriva packlista redan nu som kompensation för all denna plötsliga spontanitet.

  • regnjacka
  • gummistövlar
  • paraply
  • flytväst
  • uppblåstbar flotte
  • simborgarmärke
  • dykutrustning
det borde räcka för att klara londons höstväder..

nu ska jag gå å gratulera katten trisse. han fyller år idag. 4 människoår. undrar hur många kattår det blir?

/ia

låt: morrissey - spring heeled jim

londonresa!

Fick ett spontanitetsryck igår och bokade londonresa! Kan ju inte låta bli när ryanair säljer ut biljetter till ett mycket billigt pris (en ynka krona för själva biljetten, sen lite skatter och avgifter och väskor och sånt..men billigt blev det!). Den 16 november åker vi ynkbloggare iväg, ska bli så sjukt kul! Vi ska bo på sunkigt hostel, shoppa och dricka öl. Nu gäller det bara att se till att ha lite pengar till dess också. Åh. Sjukt kul! Nu har man något att se fram emot...(okej, jag vet att jag var där i juli, men det räckte inte...nu har man hela fyra dagar på sig för sightseeing och annat skojigt).



/Helga som nu vill planera in en vårresa någon annanstans...

The Clash - London Calling

up, up and awaaaay!

dag tre avklarad. jag har fått förfölja gårdagens spykologpatient till sjukgymnast och arbetsterapeut. alla gjorde värsta utredningarna. och sjuka gymnasten och arbetande terapeuten frågade typ samma saker i anamnesen så tillslut kändes det som jag kunde svaren lika bra som patienten.
men välartad som jag är så satt jag på min pall och var tyst och fantiserade om min blivande sjuka gymnastkarriär. OM det nu kommer igång nångång. har ju f-ing j-la biomekaniken kvar. EN ynka poäng är den på och jag har fortfarande inte skrivit tentan en endast gång.. shame on me! men i januari får jag helt enkelt så lov att ta itu med eländet.. urk.

imorgon ska jag få vara mer aktiv än under dagens patientstalkande. först är det gymnastikpass på morgonen och sedan vattengympa efter det. det kan iofs verkligen behövas! jag får alldeles för god mat hos sivann och hans (mammas vänner som inhyser samt göder mig under praktiken) så jag håller på att lägga ut lite.. ynk.

fellow bloggare frestar mig med londonresa. och jag är so not svårövertalad. london måste det bli! eventually.. bara jag kommer hem från sandviken så.. ryan air har sådana riktigt sympatiska biljetti-priser!

nu vankas det middag snart tror jag.. mm-mm-mmm.

/ia

låt: tom petty - learing to fly




leave the body, leave the mind

Ska strax åka iväg till skolan för lite sammansättning av grupparbete och redovisningsförberedelser. Men just nu lyssnar jag på Anna Ternheim som spelar live i Lantz i p3. Åh. Måste lyssna på hennes nya skiva. Jag vet inte hur många gånger jag lyssat på Somebody outside sen jag fick den i julklapp för nästan två år sedan. Tyvärr är det första jag nu tänker på jobbiga cykelturer till och från posten i mellandagarna (på tal om posten har jag lyckats glömma bort att de ringt och erbjudit mig jobb och att jag sa att jag skulle ringa tillbaka, men det känns bara skönt för då slipper jag överväga det mer..jag vill ju inte) , men den var också den klassiska "lyssna-på-innan-jag-somnar"-skivan till och från i mer än ett år. I love Anna.

Ryanair har en kampanj med superbilliga biljetter nu. Och jag vill bort härifrån.

/H

Anna Ternheim - Girl laying down

"tack för att jag fick förföra dig.."

dag två på smärtrehab är avklarad.
idag hade jag en spykolog-dag. fick följa smärtteamets spykolog typ överallt. både på lektion och när han bedömde en patient som ev skulle vara i behov av att delta i smärthanteringsprogrammet.
mycket intressant var det. ska få följa med denna patient både till arbetsterapeuten och till sjukgymnasten i morgon och se deras resp bedömningar. helt kul! men stackarn kommer välkänna sig helt stalkad av mig.. var hon än hamnar så sitter jag på en pall och stirrar.

jag ställde givetvis massa halvkorkade frågor till spykologen. det gäller att passa på. han borde vara van vid det mesta vad gällande konstiga beteenden..
dessutom lyckades jag mumla till det när jag skulle gå därifrån på eftermiddagen. jag sa "tack för att jag fick förfölja dig idag" men det lär precis som "tack för att jag fick förföra dig idag.." väldigt pinsamt. men som sagt. han bör vara van vid det mesta..

nu ska jag traska ner till min  källare och slänga mig på sängen. eller iaf försiktigt och graciöst lägga mig ner. madrassen har en tendens att glida av sängen om man rör sig. varje natt är en kamp för överlevnad..

au revoir!

/ia

låt: svensk pop - lyckopiller








håkan vs david gray och lite mercury rev

Håkan Hellströms Det är så jag säger det:


Så säg som det är
för den här gången
krävs det mer
innan jag öppnar armarna
förlorar mig
och känslorna faller fritt
midnattsgatorna

för vem skulle bry sig
om våra hjärtan blev förstörda?
Men allt det här vänder sig
in i mig


David Grays This years love:


If you love me got to know for sure
Cos it takes something more this time
than sweet sweet lies
before i open up my arms and fall
losing all control of every dream inside my soul 

so who's to worry if our hearts get torn
when that hurt gets thrown
don't you know this life goes on
and won't you kiss me on that midnight street
sweep me off my feet
singin ain't this life so sweet


Och musiken verkar influerad av Mercury Revs Opus 40. Fast i texten har "and scratching her wrists in the pouring rain" bytts ut mot "Hon skär sig i handleden i solskenet".

Alla tre låtarna är vackrast i världen.

         Håkanbråkan, David Gray och Mercury Rev

/Helga, som mycket hellre lyssnat på musik än studerar (ehh, som vanligt) 


David Gray - This years love
Håkan Hellström - Det är så jag säger det
Mercury Rev - Opus 40




porrig pop

Tisdag och skrivande av Alzheimersarbete står på schemat. Det går lite segt skulle man kunna påstå, men eftersom ingenting är stressigt med den här kursen så har jag vant mig vid att saker ordnar sig ändå. Konstigt att man ska bli så sjukt lat av att inte direkt ha några krav på sig. Men det skulle förvåna mig om det plötsligt skulle krävas ett avancerat PM och en i minsta detalj välförberedd redovisning för att få godkänt på den här kursen när allt annat har gått så lätt.


Jag trodde inte riktigt att Justin Timberlake var min grej, men jag kanske bara inte gett honom en chans. För nu kan jag inte längre påstå att jag ogillar hans porr-pop utan tvärtom. Okej då, inte alla låtar men jag är nästan beroende av Lovestoned. Bra för mitt vyvidgande!

Var och tränade igår och funderar på att gå idag igen. Bäst att passa på medan man är frisk och inte känner avsmak inför det.

/H


Justin Timberlake - LoveStoned - I think she knows(interlude)


första dagen på praktiken

pust och puh. nu är första dagen på sandvikens smärtrehab avklarad och jag är helt slut. har vallats hit och dit genom sjukhuskorridorerna hela dagen och träffat ca en miljon människor (nåja, åtminstone 20) som jag inte kommer ihåg namnen på.

dock verkar det vara en sådan riktigt bra praktikplats. alla har varit jättesnälla och jag har fått ett helta bra schema med amssa roliga saker att göra. ska tex få följa med när en patient ska ridträna. och så ska jag få göra ett eget vattengymnastiprogram att leda för smärtpatienterna.
okej.. i dagsläget känns vattengympaprogrammet iaf roligt. sen när jag väl sitter där och har hjärnsläpp på bra och smärtvänliga vattenövningar får jag väl se om denna entusiasm var befogad eller ej.

nu är jag trött som en.. hmm.. sjukgymnaststudent första praktikdagen. ska bege mig ner till min källare och ta en powernap. eller en dusch? eller varför inte en kombination? sova i duschen!

over and out.

/ia (now my brain is full)

låt: ramones - pet cemetary



hårförändring

Idag har jag varit på besök hos min frisör. Efter mycket tvekan blev det ändå en lugg. Är lite tveksam till hur det blev. Först tyckte jag det var skitsnyggt för att sen cykla hem och upptäcka att mitt hår gärna lever sitt eget liv. Och sen har jag pendlat lite. Men det blir nog bra. Kul med lite ändring i alla fall, det känns som om jag haft samma frisyr i många år nu och det finns liksom inte så mycket annat kul man kan göra med mitt hår utan att bli fullständigt tokig på det (jättejättekort är ett alternativ, men då får jag aldrig låta det växa ut igen för det funkar bara inte med mellanlängder). Jag tänkte lägga in en bild på mitt nya jag, men eftersom jag blev så skitful på alla kort vet jag inte om jag har nån lust.

 men, okej då, här står jag i mitt rosa kök.

Nu ska jag göra köttfärssås och koka spagetti. Jag har verkligen ingenting att skriva, det har inte hänt så mycket mer idag. Jag skulle visserligen kunna redogöra ingående för vad jag handlade på ICA Kvarnen och, hur många Alzheimerssidor jag har sammanfattat eller vilka mp3-låtar jag lyssnat på medan jag tagit mig från ställe A till ställe B. Men så bloggdesperat är jag inte.


/nyklippt Helga


Jakob Hellman - Hon har ett sätt


dagen efter kvällen före

Gårdagens utgång levde helt enkelt upp till alla förväntningar. Trevlig förfest, bra musik, roliga människor (bland annat en återfunnen klädikon). Med mera. I love Velvet.

Idag dricker jag cola, äter resterna av min goda paj, lyssnar på mina nya skivor och läser Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson. Samt bläddrar lite oengagerat i Alzheimersbok och skjuter upp det till morgondagen. I morgon ska jag även klippa mig: lugg eller inte lugg, det är frågan.

VaranTV-testet: Svara "Nej, där blir det nej. Där blir det bestämt nej" på frågor/uppmaningar från folk för att kontrollera om personen ifråga lägger till "Skräddarn säger nej". Ia lyckades hitta typ tre (?) som klarade testet på två dagar, imponerande. Dock var det bara en av dessa som blev belönad.


 tre spykologer och en sjuk gymnast.

/Helga

Velvet Underground - Sunday morning


the legends på velvet

I kväll spelar The Legends på Velvet Rockklubb (kanske lite missvisande namn då de i huvudsak spelar indiepop..men men..) på V-dala. Riktigt kul ska det bli. The Legends är bra och på Velvet brukar de dessutom nästan bara spela rolig musik efter att bandet spelat klart.

 Johan Angergård är The Legends, som förr visst var ett niomannaband

Några smakprov finns på The Legends myspace-sida här

85060-205

/Helga som ser fram emot en rolig utekväll utan whiskeshots, men med rödvin och ålandssprit.

The Legends - Lucky star

pliktskyldigt skivbloggande

På specifik begäran ska jag nu redogöra för mina skivköp. Det hade jag visserligen tänkt göra ändå, och jag har ingenting för mig just nu. Jag är ganska rastlös. Jag borde göra massa grejer, men orkar inte. Och så vill jag ju lyssna igenom skivorna också, det är prio ett. Före att ringa terapeuter och läsa skolbok.

Ja, i alla fall. Dessa skivor inhandlades (och nu härmar jag Ia rakt av med upplägget):

 The Smiths - Strangeways , here we come.
Jag måste fylla på min samling som faktiskt är väldigt okomplett. Skäms för att säga det, men jag hade fram tills nu endast brända Smiths-skivor (och då inte denna, därav valet). På denna skiva finns braiga låtar som Girlfriend in a coma, Last night I dreamt that somebody loved me och A rush and a push and the land is ours. Har bara kommit till låt nummer fem än, men det låter riktigt bra. Som vanligt när det är The Smiths alltså.

Velvet Underground and Nico
Velvet Underground är bra. Ibland. Ibland blir det bara för mycket. Hela den här skivan är dock bra och jag skulle nästan köpt den även om den inte var det på grund av det coola skivomslaget med Andy Warhol-bananen. Bland annat Femme Fatale, I'm waiting for the man, Heroin och den ultimata billåten (trots namnet) Run run run finns med.

Lars Winnerbäck - Vatten under broarna
Jag hade grav beslutsångest över vilken Winnerbäck-skiva jag skulle välja. Även här vill jag egentligen ha en komplett samling men har bara en ynka skiva. Egentligen tycker jag ju bäst om många av hans gamla låtar (Rusningstrafik eller Dans med svåra steg blir nog nästa steg..). Men den här skivan verkar vara riktigt lugn och skön att lyssna på typ innan man ska somna och såna skivor behövs också. Jag älskar Elegi, Stackars, Dom tomma stegen och Hjärter Dams sista sång.


 Morrissey - Ringleader of the tormentors
Kunde bara inte motstå Morrisseys senaste skiva för ynka 75 kronor. Den är jättebra. Verkligen. Vem kan motstå deppiga låtnamn som You have killed me, Life is a pigsty, Dear god please help me och At last I am born?


/Helga, fortfarande med en alldeles för liten skivsamling tyvärr...

Velvet Underground - All tomorrow's parties


jag är också arg

Även jag är arg nu. Fast inte för att jag drömt en jobbig dröm (min dröm var rätt trevlig har jag för mig) utan för att jag försökt bränna en skiva ca fem gånger nu med resultatet "process failed". Morr. Vet inte om jag ska slå datorn, nero eller låtarna. Annars går det minsann alltid att bränna, men inte när man ska göra en sjukt bra "Absolut Velvet 23 september"-blandskiva.

Nu har jag varit på bibliotek och lånat Alzheimersbok och ringt en psykoterapeut som inte svarade. Nästa projekt blir äta lunch. Det är helt skönt väder ute.

Jag borde köpa en present åt min far som fyllde år förra veckan, men eftersom jag inte har några planer på att åka hem känns det inte akut. Att jag inte har några planer på att åka hem känns också lite dåligt. Men jag har ingen lust helt enkelt. Vissa saker lockar lite, men det är inte bra och sånt som inte är bra ska man inte ägna sig åt. Gah.

Woho. Nu kom posten. Och mina skivor från Cdon som jag beställde typ i förrgår. Plötsligt gick ilskan över. Jag kan säkert läsa Alzheimersbok och lyssna på musik samtidigt (inte för att det brukar gå annars, men det är ju inte varje dag man får skivleverans).

/Helga

The Pipettes - One night stand

arghet..

vaknade i morse och var helt arg. hade drömt en skum dröm där jag var ovän med typ hela världen och ingen fattade varför jag var arg.. utom jag. som var fly förbannad och skällde ut alla som kom i min väg som inte hade förståelse för min arghet. kommer dock inte ihåg varför jag var så himla arg. tror det hade nånting med en tvättmaskin att göra..

det verkar jobbigt att vara sådär arg. tur att jag är ganska o-arg i verkligheten. senast jag var riktigt arg var när jag såg "north country". film med bla charlize theron om sextrakasserier på ett stort gruvföretag. då satt jag och boxade på soffkudden för att få utlopp för mina aggressioner.

85060-199

/ia

låt: PJ harvey - working for the man

sorgligt vackra låtar

En hel massa superfina låtar, dock med snyftvarning 

  • David Gray - This years love
  • Jeff Buckley - Hallelujah (bästa versionen)
  • Håkan Hellström - Det är så jag säger det
  • The Smiths - Last night I dreamt that somebody loved me
  • Death cab for cutie - I will follow you into the night
  • Hello Saferide - Loneliness is better when you're not alone
  • Gary Jules - Mad world
  • Lars Winnerbäck - Kom Änglar
  • Velvet Underground - Stephanie says
  • Josh Rouse - Sad eyes
  • Anna Ternheim - Shoreline
  • Anthony and The Johnsons - Hope there's someone..

 snyyyyft..

/ Helga, som i själva verket är ganska glad, har haft examinerande seminarium och nu bara har ett (o)ynka alzheimersarbete kvar av kursen.


fysiologitenta.. uhuuu.

nu har jag skrivit min icke efterlängtade tenta i smärtfysiologi. bara kursnamnet gör att man blir avskräckt ju. och inte blev jag gladare när jag fick tentan i min tass heller.. hallååå. dom kan ju inte ta med frågor som jag inte kan heller! det är elakt. två av frågorna hade jag aldrig ens hört talas om.. gjorde dock ett tappert försök och ljög hop några svar. felaktiga svar kan tilläggas.

det hela hade nog känts ok om det inte vore så att vi ska ha 70 % rätt på tentaeländet. 70! det är hur mycket som helst.. på alla andra (normala) utbildningar räcker det med 60 % rätt. har hört rykten om att sjuksköterskorna tom bara behöver ha typ 50 % på sin anatomitenta. FUSK!



nåja. det kanske finns ett litet ynka hopp att det går vägen.. men isåfall är det ett gränsfall. uscha. tycker inte om gränsfall. speciellt ej sådana som hamnar på fel sida av gränsen.

nu ska jag tillbaka till skolan igen för tre och en halv timmes ytterligare föreläsning (tro inte att vi är lediga efter en tenta på denna utbildning. nej nej. sådan lyx har vi minsann inte..)

/ia, något sur

låt: lars winnerbäck - tvivel

tvättmaskinsminut

Varför är en tvättmaskinsminut aldrig lika lång som en vanlig minut? Ibland är en minut fem minuter, ibland trettio sekunder (dock tyvärr oftsast det förstnämnda).

 Och inte hjälper det att stirra på den heller, snarare tvärtom...

/tvättmaskinsfilosoferande Helga

Jack Johnson - Never know

skivköp 2.

sådärja.. nu har jag återigen lättat mitt samvete något efter all nedladdning från dc++. gjorde en rajd på cdon.com  och hittade tre skivor för billigt pris. typ 75 kronor styck. köper bara skivor på lagligt sätt när det är billigt. är faktiskt fattig student.


dans med svåra steg. en styck winnerbäck som saknades i min samling. den är very gammal (1996 om jag missuppfattat det hela rätt) och han ser lite halvskum ut i långt hår men det är faktiskt innhållet som räknas! denna skiva innehåller både kom änglar, försvarstal och inte för kärleks skull.  myyyys!


silent shout. the knife´s senaste skiva. helt sjukt bra! det är lite skumt faktiskt att allt de gör är bra.. de flesta andra har sina ups and downs när det gäller musik men inte the knife. denna skiva är dock kanske inte lika "billig" och direktfastnande som deep cuts utan lite mera.. läskig. men oj så bra! neverland, marble house och we share our mothers health bla.


ringleader of the tormentors. morrisseys nyaste skiva som kom ut i våras. kommentarer öveflödiga. är det morrissey så är det bra. dear god please help me, in the future when all is well  och you have killed me. och life is a pigsty för den roliga låttitelns skull. hihi.

 /ia

låt: the knife - kino

att inte finna en partner

”Att leva utan partner är något som vissa är helt nöjda med, medan det för andra är ett problem som känns katastrofalt. Kvinnor upplever ofta denna situation mer förödmjukande. Det kan i sociala sammanhang kännas som om de var ratade. Männen däremot kan få luta sig mot den klena trösten att omvärlden kan tänka sig att det kanske inte var någon som dög som kvinna åt dem. Det traditionella könsrollsmönstret – med kvinnan som passivt måste vänta på att någon ska intressera sig för henne och mannen som aktivt kan ta kontakter – lever fortfarande”

(Johan Cullberg - Kris och utveckling)

Weezer - This is such a pity


dreaming of you

Såna morgnar som den här veckan erbjudit vill jag ha jämt. Vakna 8.10 och inte vara alldeles död (okej, igår var jag det och sov till nio ändå, men sen gick det bra). Lyssna på radio, läsa UNT i sängen, gå upp och äta gröt och läsa DN vid matbordet. Duscha, ta det lugnt, ladda ner lite musik, blogga. Och nu är klockan tio och jag kanske borde sätta igång med nyttiga grejer snart. Den första nyttiga grejen ska bli att tvätta. Tänkte tvätta mina svarta billiga-måndagsjeans för första gången, hoppas de inte blir sunkgrå som de blev i min dröm. De har utstått rätt mycket den här terminen redan och jag vågar inte lukta på dem (att hänga ut dem på balkongen hjälper nog inte längre för jag misstänker att ingrodda ölfläckar vägrar ge sig trots sån behandling).

Alltså, mina drömmar. Egentligen vill jag bara sova hela tiden för de är så levande och mitt liv är otroligt mycket mer spännande i drömvärlden än i verkliga livet. Brukar alltid ha perioder på någon vecka eller så då jag drömmer extremt intensivt, verkligt och tydligt. Alltså inga egentligen flumdrömmar där man inte förstår hur saker hänger ihop utan jag drömmer om folk jag känner och halvkänner och oftast är drömmarna så trevliga att jag inte vill vakna (i natt drömde jag till exempel en lång sekvens om ett kalas med tårtor och kakor i överflöd som jag bara gick runt och åt av och i en annan del av drömmen shoppade jag snygga skor och kläder och hade ingen ångest över att CSN-pengarna gick åt, troligen var jag rikare än i verkligheten). Igår natt hade jag visserligen en mardröm, jag var visst en hemsk människa enligt i princip alla och jag grät oavbrutet i drömmen sådär så det kändes helkonstigt när jag vaknade och inte hade det minsta att oroa mig eller vara deppig över.

Dagens andra nyttighet blir att läsa och förbereda redovisning av Johan Cullbergs Kris och Utveckling. Sådärkul. Men det går nog ganska snabbt.

 Ganska intressant bok om man bortser från vissa grejer som känns helt ålderdomliga

/Helga, som nu ska stänga av radion och gå till tvättstugan...

Love is all - Turn the radio off

snart börjar house! *hoooraaaay*

hipp hopp hurraaaaa! äntligen en bra serie som jag faktiskt kan se på vår TV:s ynka kanalutbud bestående av 1:an,2:an och 4:an i princip. är fortfarande lite småbitter att jag missar all greys anatomy.

ikväll börjar house. verkar vara en sån riktigt bra serie efter vad jag hört av kompisar som laddat hem avsnitt.
laglydig som jag är så väntar jag ju giiiivetviiiis tills det börjar sändas på TV. vilket är om knappt två timmar!

man bara måste ju se en serie med en cynisk läkare som säger saker som: "vad vill du helst ha. en doktor som håller dig i handen medan du dör eller en som ignorerar dig medan du tillfrisknar?"

en timme och fyrtio minter kvar! bäst för serien att den är bra nu...

85060-191
en ganska osympatisk läkare.. utmärkt!

/ia som nu kommer öka sitt TV-tittande från noll till en timme i veckan

låt: mylo vs miami sound machine - doctor pressure

"så svårt var det väl ändå inte?"

Jag gjorde DN:s nutidstest och fick två rätt. Det är ändå inte ett dåligt resultat för att vara mig. Det har hänt att jag fått ett ynka rätt. Då får man till svar "oj då, du skulle nog behöva en prenumeration på DN", hmm, jag kan ju skylla på att jag faktiskt inte prenumererar längre...behöver ju ej avslöja att jag får tidningen varje morgon ändå. När man gör testet och får ett uselt resultat hör det till att memorera svaren, göra om det igen och känna sig stolt när det står "strålande! du är verkligen nutidsorienterad!" på skärmen. Suck. Jag är oförbätterlig.

Nu ska jag iväg och träna. Osmart nog smällde jag i mig en massa god och ostig paj precis innan. Planerade lite dåligt, trodde inte det skulle ta så lång tid som det gjorde. Kommer nog inte orka skutta utan att få spykänslor. Jaja. Jag känner mig kanske duktig som släpar mig dit i alla fall. Och pajen var sjukt god.

/nutidsoorienterad Helga

Johnny Boy - You are the generation that bought more shoes and you get what you deserve


snart får jag patienter igen..

ujuj. nu är det snart dags att bege sig till sandvikens sjukhus för fem veckors runtspringande på deras smärtenhet. spännande..fast  jag känner att den ynka lilla smärtfysiologin jag har läst inte riktigt räcker för patienterna där. undrar om det är meningen att jag ska kunna bota dem? det kommer vara väldigt mycket fibromyalgipatienter misstänker jag.. vilket man får lära sig att leva med. grejer är mer att lära sig leva med det på bästa sätt och hantera smärtan och försöka lindra symtomen så man kan ha ett schysst liv ändå. å där kommer sjukgymnaststudenten ia in i bilden å ska styra upp detta. det blir nog väldigt intressant..





känner mig alltid som världens vimsigaste person när jag ska ut i kliniken men på något sätt har jag fått ihop det hittills. blir dock fortfarande lika glatt överraskad varje gång patienterna blir bra tack vare min behandling.
min handledare i primärvården sa att jag är ganska förvirrad av mig privat men bra att dölja det för patienterna. det var ju bra att höra.. hmm.. tror jag?


hoppas jag får springa runt i sjukhuskläder. jag trivs i sjukhuskläder. å man slipper fundera på vad man ska ha på sig på morgonen. man kan bege till jobbet i hur luffiga kläder som helst. de hade inte funkat om jag.. låt oss säga hade blivit jurist. då hade jag blivit undanstoppad i ngn skrubb där ingen kunde se mig.
                    
dessa scrubs kanske? fancy. fast jag skulle förmodligen orsaka epileptiska anfall hos patienterna. eller så skulle alla blir helt skrämda och upprörda och det vore ju inte heller så bra eftersom jag idag lärt mig att sympatikuspåslag stimulerar smärtnerverna. not så bra..

/ia

låt: jonathan richman - hospital

kan inte dumma urban outfitters öppna snart?

snyft. jag har grav urban outfitters-abstinens. massa snygga saker på deras hemsida. som inte direkt känns inom räckhåll för mig i dagsläget.. men snart så. eller snart och snart. inovember ska dom enligt rykten slå upp portarna på biblioteksgatan. det är ju LÄNGE tills dess.. ingen som helst hänsyn till mina ynka shoppingbehov. nänä.

hoppas att dessa grejer finns i svenska butiken.. iaf NÅT av det.



hur söta grejer som helst. noterna kommer jag dagdrömma om tills november (då jag inser att de inte finns i svenska affären = jag blir deprimerad deprimerad och måste äta SSRI).

/ia med vissa ytliga behov

låt: fountains of wayne - hey julie

lily of the valley

Second tass på internet är ju så riktigt kul. Lily of the valley har otroligt mycket fina saker. Söta klänningar i mängder och skoor. Men det jag helst av allt vill ha nu är en tweedkappa. Måste lyckas hitta en på second hand för jag har ingen lust att betala dyra pengar. Behöver nämligen en tjock vinterjacka också och jag har inte råd med både och.

  Dessa vill jag ha!

   Skorskorskor

Som om det inte var nog med längtan efter sånt man inte borde slänga bort sedlar på ska jag nu kolla in Urban Outfitters hemsida för att dregla lite mer.

/shoppingsugen Helga

Juvelen - Watch your step


"hade hon säng?"

denna bloggning blir en hyllnig till varan-TV. ett sådant riktigt gott program! iaf när man är bakis. har nog inte provat att kolla i normalt tillstånd nångång, men jag tror det kan vara roligt även då..
det innehåller allt! bajs i maten, svartbondgårdar, bestämt nej-sägande skräddare, kreml high, snuskiga uppsalaegyptologer, fyra små skutt-diskussioner, telefonerande ET..

 

..farbror överkokt blomkål..


..OCH fredrik åkerman.

och mer än så begär vi inte dagen efter kvällen före.
varan-TV ska helst avnjutas tillsammans med extra onyttig pizza och en kall cola samt ev roliga rapporter från gårdagskvällen.

det blir förmodligen mera varan-TV på söndag fm.  hoppas vi kan lyckas hitta några avsnitt vi inte har sett sjuttitolv  gånger var..

/ia

låt: tyskarna från lund - global fussball ok





preventivmedel?

Front i P3 om preventivmedel:
"Kondom är det bästa skyddet både mot graviditet och könssjukdomar under förutsättning att den används. Används den inte så hjälper den inte alls."
Va? Så det funkar alltså inte att bara ha några liggande längst in i byrålådan?

/H, nu mycket visare.

Ballboy - Sex is boring


hunden Jonas

Jag drömde att jag skulle hjälpa till att leta efter Jonas. Jonas var autistisk och rymde hela tiden. Sen visade det sig att Jonas var en hund. Den autistiska hunden Jonas var helt söt. Han hade målarfärg i pälsen precis som Zorro. Jag drömde även en småmärklig dröm om en sunkig uteliggare på Arlanda som försökte flyga iväg utan biljett och med alla sina stinkande tillhörigheter i en sopsäck, sen kom typ tio väktare och bar iväg honom och frågade mig om det var sant att han var synsk. Jag sa att det var det, då dödade dom honom. Så sorgligt. Sen slängde nån iväg min dagbok så den gick sönder, men det visade sig att det låg en tjugolapp mellan varje blad så jag kände mig helt rik.

Nej, nu har jag segat länge nog. Nu ska jag handla mat och plåster och gå på demensföreläsning.

/Helga, som kommer att ta sovmorgon hela veckan bara på grund av de fantastiska drömmarna.

Weezer - My name is Jonas


klackarna i taket

Maud sa "klackarna i taket" och det hela är över. Skönt. Jag är lite bitter, men det var ju väntat. Nu slipper man jobbiga typer som lägger sig i vad man ska rösta när man går ut på nation för att roa sig.

Zorro har gått emot något nymålat och fått en stor vit rand på ryggen. Haha. Silverrygg. (Ja, nu skriver jag bara om Zorro igen, kan ju tillägga att Alva har ADHD och skuttar runt här helt ihärdigt).

Jag brukar blunda när jag borstar tänderna. Är det normalt?


/övertrött Helga

Eskobar - Someone new (ut med det gamla, in med det nya..och så får vi se hur det går med det)


valvaka..

nu är det valvaka. det är ganska tråkigt. fast tråkigheten beror säkert på att jag är ganska ointresserad gällande politik. shame on me. men det är inte direkt usa där det finns ett vettigt och ett stört parti. här i lagoma sverige är inget av de etablerade partierna totalt pucko (sverigedemokraterna är pucko, men det är ett rätt ynka parti så dem ignorerar jag glatt..)

nu håller de på att intervjua representanter för alla partier. de röda försöker hålla sig optimistiska men reportrarna gör sitt bästa för att ta det ur dem låter det som..

-vi är nöjda med valet och än är det inte avgjort.
-men ni ligger ju under.
-dessa mätningar visar inte hela bilden och alla röster är inte räknade ännu.
-men ni gör ju ett sämre val än för 4 år sedan.
-det är för tidigt att säga utgången av detta val och de oräknade rösterna kan mycket väl vara våra.
-men det mesta pekar ju på seger för aliansen.

låter nästan som om plus´ sverker olofsson skulle göra intervjuerna. en av reportrarna hade faktsikt mustasch när jag tänker efter..

nu ska jag återgå till TV:n. over and out.

/ia

låt: jonathan richman - egyptian reggae



bloggblackout

Jag hade så mycket jag tänkte skriva, och nu så blev det alldeles tomt. Det är svårt när man har tänkt i en massa småinlägg i flera dagar och sen ska sätta sig och få ner allt. Hmm. Inte för att jag hade något viktigt att blogga om egentligen. Har haft en mycket trevlig helg i alla fall. Tentafest i fredags; utgång på hiphopig klubb på ÖG, segt köande till BJ och minimål på Max. Stockholmsbesök i lördags;  god middag i Emmas fina lägenhet, sunkigt mysigt söderhak (med nästintill nationsbillig öl och två killar från Peru som skulle rösta på FI!), Debaser medis med svettigt dansgolv och slagsmålsklubb på scen. 

Och på tåget till Jakobsberg i lördags såg jag världens sötaste tant. Hon satt och log åt de jobbiga ungarna med cyklar och skinheadparet som satt och sov mittemot henne. Dessutom hade hon finaste Josef Frank-väskan som jag satt och beundrade. Bestämde mig för att säga till henne att hon hade en snygg väska om vi skulle av på samma station, men hon gick av vid stationen före och jag orkade inte krångla mig fram. Men sen satt jag och log resten av vägen. Jag vill också bli en sån där fin glädjespridartant när jag blir gammal.

Nej, nu ska jag iväg på bio såhär en söndagkväll i stället för att bänka mig framför valvaka.

/H

Muse - Unintended

blogga eller läsa smärtfysiologi?

jag borde verkligen plugga nu? så vad gör jag här egentligen..? vem ska jag anklaga för att jag sitter på min alldeles för låga datastol och bloggar ist för att läsa allt om smärtimpulsens från väl vald nociceptor till cortex?
eftersom det inte står ngn bakom mig med ett avsågat hagelgevär och tvingar mig att blogga så måste det helt enkelt vara mitt egen fel.. suck. så ynka..

jag har redan städat hela lägenheten. och ätit lunch. och fikat (det ÄR fysiskt omöjligt att äta munkar utan att slicka sig om munnen). och så har jag plockat lite med mina papper. detta ger en illusion att man uträttat något vettigt, även om så tyvärr inte är fallet.

85060-171
smärta?
85060-172
munkar?

valet var ganska enkelt..

okej. nu SKA jag skärpa ihop mig. ska ta och kolla in några gamla tentor. det brukar löna sig att plugga på sådana faktiskt. har sju stycken hemma så jag har att göra.. ynk.

/ia, snart smärtexpert

låt: peaches - fuck the pain away

hälsning från jakan

Här sitter jag i Jakobsberg, stället som kändes som världens ände klockan tre i natt när vi skulle ta oss hem från medborgarplatsen. Men med ett gigantiskt mått tur (vi sprang, och åt rätt håll dessutom!) hann vi med en buss, hittade resesällskap, insåg att nästa buss inte skulle gå förrän om typ en timme men lyckades på något märkligt sätt få åka med i en bil som skulle till Västerås. Helt billigt dessutom. Ibland har man flyt.

Strax ska jag bege mig tillbaka till Supsala. Där ska det röstas och sen är det över. Denna vecka har jag en debaser-stämpel på handleden i stället för (ej) "utskänkning". Lite coolare, lite bättre. Dock var Falling and Laughing DJ-typerna något av en besvikelse (undrar om indipopfarfar blivit senil, eller åtminstone bytt genre till tv-spelsblipp). Men de spelade i alla fall Klubbland!

/Helga på Stockholmssemester

Håkan Hellström - Klubbland

nunne-höst!

detta börjar bli pinsamt. jag som inte brukar vara den som bangar färg har typ endast handlat svarta kläder denna höst. helt ynka. okej, det funkar till allt osv men hur kul är det på en skala? jag skrev ju för ett tag sedan att jag hade för lite baskläder i garderoben. nu har jag i princip för mycket istället.. folk kommer tro att jag är nunna (dock med ngt tajtare kläder än brukligt men det kanske gjorts en klosterreform?) eller möjligen en sotare.


ia the nunna. det enda som fattas är lite fromhet. å kanske ett uns religiös läggning.. men jag är iaf konfirmerad! att dricka nattvardsvin är iaf inget problem.

ia the sotare. med sorg dessutom..

dessa nunneutstyrslar har jag införskaffat denna hösten:

  • en styck svart kofta från gina tricot
  • en styck svart lång kofta i collegetyg från H&M
  • en styck svart knytkofta från H&M
  • en styck svart lång t-shirt med stora ärmar från lindex
  • en styck svartgrå stickad väst från indiska
inte nog med att jag blivit svartklädd. jag handlar dessutom tydligen endast på de stora kedjorna och är absolut o-unik på alla sätt och viss. uhuuu. men är man fattig student så är man. jag får balansera upp det hela med mina nyhandlade typ turkosa pumps från myrorna eller ngn av mina scarfar (mkt o-svarta hela bunten).


man kan tro att jag är inne i en major depression men så är icke fallet.

/ia, not very proud member of the black brigade

låt: rolling stones - paint it black

tack för det studentstaden...

Jaha. Vi kommer alltså inte få tillbaka TV3 och TV6. Helt ynka. Hur ska man klara sig utan Scrubs? Och alla andra såna där små ganska nödvändiga program som man kan glo på när man inte har nåt bättre för sig. Men wow, man får ju bättre bild och ljud och fler funktioner i framtiden. Då är det ju lugnt. När är framtiden? Och så får man ju barnkanalen också, mycket välkommet. Fast på sätt och vis är ju detta inte så farligt. Det är ju ganska snällt av studentstaden att bespara oss studenter onödigt tv-gloende så vi kan studera i stället. Eller ägna oss åt mer sofistikerade intressen, som mitt bokläsarprojekt till exempel. Egentligen kanske man borde slänga ut tv:n på en gång, då slipper man ju tv-licensen också. Jag är jättebitter över att vi blivit "upptäckta" och tvingas betala nu. Förr slapp jag, efter att ha ringt till Radiotjänst i Kiruna och dragit värsta snyfthistorien (med halväkta gråt i telefonluren). Men det krävdes en del skådespelartalanger och lite äkta upprördhet.

/Helga, med ett ynka tv-kanal-utbud..

The Buggles - Video killed the radio star

I see a spider in the corner

Idag är spindeldagen. Det började med att en spindel hade bosatt sig i diskhon. Jag har bott i min lägenhet i snart 2,5 år och aldrig tidigare haft en spindel inomhus, och tro mig, jag har verkligen letat efter dem (man måste ju exponeras för objektet efter genomgången terapi). Tack vare beteendeterapins underverk tyckte jag att den var ganska söt. Den var inte så stor och därför inte det minsta läskig. En bieffekt av terapin är att jag alltid måste hålla i spindlarna jag ser, men det gäller bara om de är läskigt äckelstora så det var lugnt med denna sötnos. Spindel nummer två satt i Ias hår, den var lite obehagligare. Spindel nummer tre på bordet på Max utesevering. Nummer fyra på läslampan på Norrlands. Dessa händelser inträffade under loppet av typ tre timmar. Det roliga avslutet på spindeldagen inträffade nyligen när jag efter en lååång promenad hittade en gigantisk leksaksspindel (mjukisdjursak) som hängde på en vägskylt.

Jag blev typ sugen på att lyssna på Miss Universum på tal om alla spindlar:
"I see a spider in the corner, my clothes are dirty and too small, the VCR is out of order, why can't I get just one phone call?"

En sak jag vill ha är en fin Josef Frank-väska. Man kan ju alltid drömma...

 

I morgon är det tenta. Jag borde panikplugga, men jag inbillar mig att jag inte behöver det. Ska äta nuddlar till middag (hmm, jag orkar faktiskt inte laga mat och klockan är mycket nu) och titta på tv.

Ehh, just nu ser jag två killar som kastar äppelskrutt på en lyktstolpe. De verkar se vem som kommer närmast. Kille nummer två träffade lyktstolpen. Han vann! Ett stort grattis till honom. Nu går de därifrån, förloraren ser missnöjd ut. Det hände alltid roliga saker utanför mitt fönster. Ibland går japanska gummor och plockar svamp till exempel. Såna där gräsmattesvampar alltså. Det är kul. Men mest är det folk som stjäl äpplen från äppelträdet. Helt boring i jämförelse.

/Helgapelga

Miss Universum - Oh god I wish I had a dog



ingen vit levande pojke för mig i kväll

Jag har precis cyklat hem från Värmlands på min cykel utan lysen (citat kvinnlig polis för några veckor sen: "Du bör kliva av cykeln för du bör inte få böter för du har inga lysen" - jo tack, jag vet och det var snällt av dig att påpeka det i stället för att helt brutalt skriva ut en böteslapp..). På Värmlands åt jag en sjukt god grekburgare. Jag som trodde att goda grekburgare bara existerade på Orvars, men nej nej, jag hade fel. Jag fick till och med klyftpotatis till, extra lyxigt med andra ord. På väg hem cyklade jag förbi Kalmars för att spana in kön, The Whitest Boy Alive spelar nämligen på PangMusik. Det var inte mycket till kö att spana på. Blev lite sugen på att smita in, men jag hejdade mig och tänkte på morgonpasset i p3 klockan åtta i morgon samt (så klart!) Åldrandets socialpsykologi av Lars Tornstam (denna gigant, bland giganter). Men hoppas att Ia och company har så trevligt där i kväll i alla fall! 

Vad var det nu jag hade tänkt skriva om? Minnesförlust efter en öl och ett glas vin känns lite väl drastiskt tycker jag. Nu sitter jag och äter chips. I morgon ska jag skicka ett kort till pappa som fyller år. Jag vet inte vad jag ska köpa än, men eftersom jag inte tänkte åka hemhem på ett tag så blir det ett senare problem.

Min syster
Clara påpekade att jag diskriminerar Alva i min blogg. Det är sant. Det är bara det att hon inte utmärker sig så mycket. Men hon är sjukt söt och jag måste kompensera det hela med en bild:
Eh, okej, Alva är diskriminerad. Jag har ingen bild på bara henne. Men här är i alla fall världens sötaste katter:
älsklingar

/Helga, som gärna skulle varit på Kalmars nu men som nöjer sig med säng och bok..

Shonen Knife - I am a cat

den vedervärdiga mannen från Uppsala...

Den här veckan har jag vaknat till morgonpasset i P3. Där läser de varje morgon utdrag ur en uppsalastudents dagbok anno 1990 (möjligen fiktion, men ändå..). Denna vedervärdiga man skuttar runt på nationer och tar hem tjejer hit och dit, vägrar berätta att han har klamydia och skriver brev till sin kompis där han redogör för sina samlagseskapader - och sen är han rädd för att allt detta ska förstöra hans rykte så han inte kan ragga upp tjejernas vänner. En typisk uppsalastudent?

Nu ska jag strax äta lunch bestående av avokado och eventuellt något mer, avokado är visserligen sjukt gott men som lunchkost räcker det nog inte så långt. Sen borde jag verkligen bege mig till typ Norrlands så jag får något gjort för här hemma drabbas jag bara av mystisk städlust eller starkt behov av att datanörda. .

Igår kväll bestämde jag mig för att ändra på katternas dygnsrytm så jag skulle få sova lite mer ostört (blir så stressad av att de är ute på nätterna så jag vaknar typ varannan timme och inbillar mig att jag hör krafs på dörren eller jamanden). Mot förmodan gick det helt sjukt bra, Zorro gnällde i fem minuter men sen la han sig och sov i tvättpåsen (bästa stället). Så jag vaknade bara när tidningen kom (två dunsar - SvD var visst bara en engångsgrej).

Jag är också sugen på att göra något åt mitt hår. När jag tröttnat alltför mycket på det ska jag klippa lugg. Jag tror att jag sagt det i ett år. Hmm. Men det är jobbigt att ha lugg och sen ångra sig, mycket jobbigare än att inte ha det och fundera på hur det skulle vara att ha lugg. Beslutsångest. Gaah.

/Helga, som nu borde ta sig ut i solen..

Sandie Shaw - Please help the cause against loneliness


nytt hår IGEN!

nu har jag varit i farten med allehanda kemikalier i mitt stackars hårt prövade hår igen. det har varit orange-blont sedan i juli typ och nu börjar jag få en redig utväxt = ugli. alltså gick jag på H&M och investerade i en stycke hårfärg a la samma som förra gången. sen engagerade jag vän sandra som fick sköta utväxtfärgandet. resultatet blev.. well.. ännu mera ugli än tidigare.
utväxten blev så riktigt fult blond. typ trailer park-blont (white trash) fast fulare.. eeeew! (ska tilläggas att detta verkligen inte var sandras fel utan mitt hår som helt plötsligt blivit överkänsligt mot hårfärg) jag insåg sitationens allvar och spurtade till ICA (med röd mössa på huvudet) för att köpa hårtoning, vilken färg som helst! allt vore bättre än detta..
nu har jag iaf tonat över eländet med lite mellanblont toningsshampo och hoppas att situationen är räddad. annars måste jag gå under jord i några månader alt ha huvudbonad på mig konstant tills mitt white trash-burr vuxit bort.

får se i morgon hur mitt kommande liv blir. isoleringscell eller ej?

/big brother-ia

låt: magnetic fields - meaningless

endorfiner

Det är ju nästan sommarvärme ute nu igen vilket jag inte har något emot. Men vädret kunde ju gärna vara lite mindre bipolärt, som det är nu så klär man ju på sig vinterutstyrsel på morgonen för att sen slänga av sig allt och skutta runt i sommarklänning. Hmm. Eller nej, jag gör det ju inte. För jag har ju knappt gått utanför dörren idag. Men jag såg en tjej som cyklade förbi i öronmuffar och t-shirt. Det såg extremt kul ut.

Denna dag skulle ägnas åt pluggande. Först var jag för trött för att plugga. Sen var jag tvungen att lyssna på några låtar jag laddat hem men inte hunnit lyssna på (och då var det en omöjlighet att läsa samtidigt). På något märkligt sätt var det sen redan dags för lunch eftersom jag var dödshungrig. Efter intag av korvgryta gick det hyfsat, ända tills jag efter att ha tagit en snabb cykeltur till affären kom på att jag bara måste frosta av frysen. Bara sådär. Det fanns inga andra alternativ, jag skulle aldrig kunna slappna av om jag inte fick det gjort. Visserligen behövdes det göras, men jag tvivlar på att jag ens skulle kommit på tanken en vecka jag inte haft tenta. Jaja, nu är i alla fall frysen i sin ordning. Tyvärr fick jag små idéer om att börja städa ur alla köksskåp också. Och så måste det ju dammsugas. Suck! Jag som aldrig städar annars. Misstänker att jag borde bosätta mig någon annanstans än hemma i morgon om jag ska få något gjort.

Nu har jag i alla fall varit och tränat igen, två dagar på rad är sällsynt. Känner mig sjukt duktig, men också helt utmattad. Men det var så skönt. Ett roligt pass, med bra musik och jag tog ut mig på slutet och var rödare än min klarröda tröja i ansiktet efteråt. Snart har jag tagit igen den onyttiga helgen.

Jag försökte uppdatera mediaplayer eftersom datorn hävdade att jag borde det. Det borde jag inte gjort, kom till en sida som avslöjade mig: "Du kan vara utsatt för programvaruförfalskning. Windows-kopian på den här datorn är inte äkta". Hm, nej just det, det är den inte nej. Och nu kan jag inte använda mediaplayer överhuvudtaget. Ynka!

/Helga, utmattad men nöjd och förtjänar ett six feet under-avsnitt..

Tiga - You gonna want me

pheeeeew

obs. gnällinlägg följer. duktiga människor som är vana vid att vara i farten kan sluta läsa här. ni kommer inte ha ngn som helst förståelse för mina vedermödor..

jag är matt som en.. öh.. katt?
har varit i farten hela dagen (både mentalt och fysiskt) och det är jag inte riktigt van vid.

först gick jag upp den ohemula tiden klockan kvart i sju och tvättade två maskiner. slängde ut ngns tvätt ur maskinerna (dock färdigtvättad) i ren tvättdesperation. tyvärr kom tvättens innehavare just som jag som bäst höll på med mitt verk. han kollade argt på mig. men jag tycker man ska få slänga ut folks tvätt om den är klar utan onda ögat som påföljd. jag slängde den ju inte på golvet direkt. han kanske hade pms?

efter tvättfixning så powerwalkade jag ner på stan. min cykel blev stuuuulen i lördags så jag fick vackert gå. snabb-gå dessutom eftersom jag först skulle ner på samariterhemmet och hämta ifyllda axelformulär från våra axelpatienter vi utvärderar. sen upp till ackis och träffa handledare. allt detta på 45 minuter. det gick nästan.. kom fram till ackis helt sjöblöt. noterat: powerwalking är en olämplig gångart om man har stuprörsjeans (aka långkalsongsjeans) på sig.

väl framme satte jag mig och började sammanställa patienternas svar på axelformulären. det var jobbigt. alla hade satt kryssen helt snett = svårmätt, eller så hade de glömt att fylla i vissa frågor = bortfall = statistiskt dåligt = bitter ia.
dessutom fick jag skrivkramp (skrivmuskelkramp) av att sitta och skriva i alldeles för många adressi till folk som ska få  påminnelsebrev (är man så elak så man inte fyller i våra formulär så får man finna sig i att bli brevterroriserad som straff)

när nästan alla adressi var ifyllda så var det dags att springa genom hela ackis bort till ing 15 och fixa med en särdeles tråkig hemtenta i statistik. givetvis trilskades datorerna och det hela tog en och en halv timme ist för 45 min som jag planerat. dessutom fattade jag typ ingenting av det hela men tillslut, efter massa hjälp av en väldigt snäll kursare med känsla för statistik, så var den fixad! 45 minuter försenad kutade jag tillbaka och bättrade på min skrivkramp med en till omgång adresskrivning och formulärsammanställning. klockan halv två började jag tycka att tangentbordet såg aptitligt ut och jag insåg då att jag inte ätit ngt sedan sju. alltså knata till ing 70s lilla affär och investera i en sunkig macka med kebabjox í, det minst äckliga som fanns kvar efter lunchrusningen.

jag glufsade i mig min så riktigt näringsrika macka på vägen tillbaka och nån gammal övervintrad överläkare kollade misstänksamt på min gående korridorslunch. morr. det var säkert han som hade ätit upp allt gott i lunchsortimentet..

efter "lunchen" satte jag igång med inmatningen i statistikprogrammet och fick genast arbetsskador pga väldigt oergonomisk arbetsställning men jag fattade inte hur man ställde om datastolen?
jag stod ut i nån timme men sedan var måttet rågat (eller vad det nu heter) och  jag flydde fältet.
en promenad tillbaka till floggan väntade mig och tillpåköpet hade jag vid detta här laget skaffat mig en snärtig liten huvudvärk. aldrig har flogsta känts så fjärran.. och aldrig har jag sett så många irriterande cyklister vars cyklar INTE är stulna som cyklar om en i full fart. jag skulle vilja slå någon av dem, eller i varje fall säga till dem på skarpen.

gnäll. nu är jag iaf hemma (och bättar på mina arbetskador genom att sitta och hänga framför datorn)

/ia, som känner sig som hon ägnat sig åt denna aktivitet hela dagen  85060-163

låt: honey is cool - the lion


sex fötter under

Six feet under är en sån riktigt bra serie. Det upptäckte jag visserligen för länge sen, men på något skumt sett har jag under årens lopp säkert lyckats missa vartannat avsnitt eller så för att jag aldrig har koll på tiden på söndagkvällar. När jag bodde hemma försökte jag till och med under en period (pinsamt nog) få hela familjen att bänka sig framför Big Brother Live i stället. Ehm. En viss kvalitetsskillnad kanske (men Big Brother ÄR beroendeframkallande och det "var bättre förr" och det är psykologi och skitintressant ibland). Men nu har jag tagit tag i saken och börjat om från allra första början vilket snabbt ledde till ett ohälsosamt (pga att jag borde ägna mig åt tentapluggande) beroende av familjen Fischers liv.

85060-161

Att Peter Krause som spelar Nate Fischer är sjukt snygg (särskilt  i första säsongen innan han börjat bli helsunkig och förstörd) gör inte saken sämre. Jag kanske får börja med något slags belöningssystem där några timmars pluggande får följas av ännu ett avsnitt. Man måste ju ha nånting att se fram emot.

 (hmm, han ser dock lite vindögd ut på denna bild..jaja, whatever..)

/Helga, ett antal feet above ground

Thomas Newman - Six feet under title theme

scary movie 4



nu har jag sett en sådant riktigt högklassig film. scary movie 4. den sista delen i scary movie-trilogin :/
den är full med väl dolda referenser till andra rätt aktuella filmer som bara en riktig cineast (dvs jag dårå) kan upptäcka.


tex så hittade jag en liten blinkning till saw. svår att upptäcka men den fanns där.. det var dessutom en välspelad känslomässig scen, full av ångest, mellan shaquille o´neal och phil mcgraw (aka dr phil)


en annan gripande händelse i filmen var denna boxningsscen, och man kan bara gissa vad regissören fått inspirationen till detta ifrån..


min personliga favorit i denna filmen var dock carmen electra som så övertygande spelade blind ung flicka. av en ren slump kommer man att tänka på bryce dallas howard i the village. fast carmens insats måste ju ändå rankas högre.. all denna utsatthet hon utstrålar.

om man bortser från mina ngt cyniska kommentarer så kan jag erkänna att filmeländet var rätt kul. jag satt och fnissade en hel del. vääääldigt mycket vääääldigt låg humor ibland men det kan man unna sig, och det var roligt att se typ the grudge i.. hmm.. ny version.

/ia-petter sundgren

låt: trent dabbs - riverbell garden

skräddaren säger nej

Vaknade strax efter fyra i morse av inte mindre än tre tidningsdunsar. Mycket märkligt. Senast igår mailade jag DN för att för tredje eller fjärde gången förklara att jag inte prenumererat sen i april (inte för att jag inte vill ha gratistidningar, bara för att jag är rädd att jag plötsligt ska få ett saftigt inbetalningskort) och som tack för det fick jag idag inte bara DN och UNT utan även SvD. Verkar som om någon försöker tvångsnutidsorientera mig. Visserligen kan det behövas, men när jag får tre tidningar känns det bara skitjobbigt att inte hinna läsa allihop. Dagens I-landsproblem. Jag får dåligt samvete när jag inte orkar läsa alla, även fast jag inte betalt en krona för någon av dem. Hmm. Återstår att se hur många tidningar jag får i morgon, finns det fler morgontidningar jag rent tekniskt sett skulle kunna få nedstoppade i brevinkastet?

Har spenderat alldeles för mycket pengar på ett tandläkarbesök eftersom det visade sig att jag hade ett hål. Men men, 800 kronor på fem år är inte så farligt ändå. Jag vill shoppa, äta ute varje dag och beställa klipptid, men som min ekonomi ser ut nu är det ytterst olämpligt (eller, för att citera Varanteatern: Nej. Där blir det nej. Där blir det bestämt nej. Skräddaren säger nej.)

Min rygg gör ont och jag ska försöka bota den genom att gå och träna. Troligen kommer jag dö. Men det ska bli spännande att se hur mycket min kondition försämrats över sommaren i alla fall.

/Helga, utan hål i tänderna och med lite mindre tandsten än tidigare.

Timo Räisänen - Don't let the devil ruin it all

mitt nya liv

Idag har jag ätit nudlar och chips. Igår åt jag Shima-pizza och några honungsrostade jordnötter. Jag känner mig sunkigare än den sunkigaste student man kan tänka sig. Men jag har i alla fall tvättat. Och läst lite om åldrande, vilket självklart inte fick mig på bättre humör. Jag har även planerat mitt nya, hälsosamma och produktiva liv och tänkt tillbaka på hur mogen jag var när jag var yngre och typ bakade bröd varje söndag (hmm, lite av en överdrift, men det hände ibland i alla fall).


Veckan som kommer ska jag börja träna. Minst två medelpass ska det bli. Sen ska jag även klippa mig, skaffa mig ett jobb och gå i terapi. Fast det skjuter jag lite på, det är nog enklare att komma igång med träningen än att skära ned på roliga saker jag vill göra. En sak jag aldrig mer ska göra är att bli bjuden på äckliga shots. Sen ska jag också planera skolgrejer lite bättre så att jag slipper få så mycket ångest över att jag inte hinner med. Oftast har man ju faktiskt tillräckligt mycket tid bara man prioriterar. Sen ska jag även äta nyttig mat. Det gjorde jag visserligen i förra veckan, det är bara nu i helgen som jag gett upp allt och tyckt att nuddlar är sån riktigt god och näringsrik kost.

Nästa helg ska jag vara pigg och fräsch på lördagsmorgonen (efter att ha skrivit en tenta på fredagen som självklart gick hur bra som helst) och åka till Stockholm och hälsa på min vän radiofarmceuten (hmm, eller vad det nu är hon sysslar med) och sen ska jag vara en god samhällsmedborgare och gå och rösta på söndagen.

Jag är sjukt sugen på avokado. Men eftersom jag inte börjat mitt nya liv än så är jag för seg för att orka gå och handla. Får nöja mig med att drömma om det. Mmmm.



/Helga, snart i en ny uppgraderad version

Christian Kjellvander - Live ones


postpartyångest

Jag har ångest och det är inte det minsta kul. Jag skulle hemskt gärna vilja veta vad jag sysslade med mellan typ elva och ett natten till idag. Hade jag kul till exempel? När vi kom hem var jag i alla fall fruktansvärt upprörd och i morse räknade vi våra blåmärken. Dagens nyckelord är cola, pizza, varanTV och försök till rekonstruktion av gårdagskvällen. Samt ångest då. Bajs.

/H

Ryan Adams - La cienega just smiled

saker man inte vill att en kille ska säga

  • Du hade din chans
  • Du borde nog klamydiatesta dig
  • Vi kan väl vara kompisar
  • Vi kanske ses ute nån gång
  • Jag ska åka till Thailand (länge)
  • Är det okej om jag läser lite? (när man gått och lagt sig)
  • Det där är inte din naturliga hårfärg!
  • Du verkar så ljuv och värnlös
  • Då kan du massera mig
  • Jag kommer att dö ensam!

We're easy and for free
/Ia och Helga


låt: hello saferide - saturday nights


bara lite mer psapp

85060-154Gå dit!

nätverkskabel

Cat5 spelar på Norrlands i kväll. De är lite småroliga sådär. Även fast det alltid känns lite pinsamt när man efter visst alkoholintag inte kan motstå att sjunga med i "I'm too sexy for my jeans
I have to take them off, before you put your hands on my ass".

Cat5
Cat5



/Helga, som har trotsat spöregnet för att handla kattmat och nu sitter och tröstäter choklad (marabou daim, riktigt gott!)..

Cat5 - Stretch and bend (konstiga vinklar..)


psapp till uppsala! lyckan är total..

hoooooraaaaaay!
älsklings-psapp spelar på kalmars! 4 november! finns inte en chans i världen att jag kommer missa det. även om jag skulle ha en 20-poängstenta dagen efter (vilket jag inte har) eller om jag skulle bryta benet på tre ställen dagen innan (isåfall rymmer jag från ackis, firar ner mig med lakan i värsta fall).

att psapp vill komma till lilla ynka uppsala.. amazing. pangmusik-människorna gör ett strålande jobb!

85060-151
hela psapp samlat. tror dock inte katten brukar vara med på scen..

/lycklig ia

låt: psapp - everybody wants to be a cat

if i was a rich girl.. nanana..

jag har varit inne på internetsidor som jag egentligen inte borde besöka.. shame on me.
men jag kunde inte låta bli.. och nu får jag stå mitt kast.

mrsh.se var stället jag var inne och snokade på och och jag hittade några (well, två..) knäppa men fiiiina grejer som jag aldrig i hela mitt liv kommer att ha råd med. även sedan jag börjat jobba.. en ynka sjuk gymnastlön lämpar sig inte för sådana saker. då får jag leva på vatten och nuddlar resten av året.


väska från cacharel = säkert tecken för dyrhet. men den var rolig. väskor brukar inte vara roliga..


helt coola skor från eley kishimoto = ännu ett säkert tecken på dyrhet. men jag skulle förmodligen få ont i fötterna efter tre minuters användande så det är säkert lika bra att de ligger i fel pengadivision.. (surt sa räven, osv..)

/fattiga studenten ia

låt: razorlight - the golden touch





knytkoft införskaffad.

jag behövde inte skicka efter en styck svart knytig kofta från H&M rowells. den existerade även på uppsalas H&M. så lämpligt. då kunde jag ju dessutom testa den på plats. den var varm och gosig och jag tyckte den var värd det ynka priset 150 riksdaler.
nu måste det bara bli höst så jag kan använda nämnda varma kofta utan att få värmeslag och dö.. jag vill inte dö pga en kofta för 150 kronor. ska jag dö pga en kofta ska det åtminstone vara en dyr kofta!



/ia som verkligen borde göra vettigare saker än att blogga. typ byta om från pyjamasbyxor. klockan är tre for fucks sake!

låt: the flaming lips - it overtakes me/the stars are so big, i´m so small.. do i stand a chance?


regnig torsdagsmorgon

Såhär har min förmiddag varit hittills (i brist på bättre bloggämnen..):

8.30 vaknar jag till morgonpasset i P3 (kleptokrati??) mitt i en trevlig dröm där jag, eller någon annan, tog studenten. Och min bror, eller någon annans bror, visade sig vara sjukt bra på att sjunga. Regnet smattrar mot rutan och det finns nog inget härligare än att få ligga kvar med gott samvete. Får ett ta-tag-i-saker-ryck och ringer tandläkaren och får en tid den 11 september. Har inte varit på tandläkaren på fyra år tror jag, suck, varje höstterminer tänker jag att jag ska ta tag i saken men det blir aldrig av. Antar att det kommer att kosta hutlöst mycket, att jag kommer ha hål i varannan tand och så mycket tandsten att det tar flera timmar av obehag att få bort allt. Sen läser jag tidningen i sängen med en katt på magen (en liten parantes bara trots att det sagts förut men det tål att sägas igen: jag ÄLSKAR min säng, det är underbart att kunna vakna på morgonen och typ lägga sig på diagonalen. Dessutom får det plats med två katter. Jag vägrar genomlida en till sommar utan min säng). Eller nej just det, tidningarna. Har nämligen fått en sån där 3-månaders-gratis-prenumeration på UNT samtidigt som jag fortfarande får DN trots att det är flera månader sedan min prenumeration gick ut och jag ringt och mailat flera gånger utan resultat (förhoppningsvis är tidningsbudet min hemliga beundrare...). Det tar tid (trots att jag nästan inte läser en enda hel artikel), särskilt som det är "På Stan"-dag idag.

10.00. Äter nyttig grötfrukost. Dialog mellan mig och Zorro:
Zorro (stående vid ytterdörren): Mjau
Jag: Men det regnar ute, du vill inte gå ut
Zorro (mer och mer desperat): Mjauuu
Jag: Nej, sa jag. Det regnar massor. Du VILL INTE gå ut, jag lovar.
Zorro (lägger till ett demonstrativt dörrkrafsande): Mjauuuu
Jag (ger upp): Okej då, men du får vänta tills jag ätit upp frukosten.
Och det var visst jättekul ute i ösregnet för han har inte dykt upp än...(i så fall skulle jag argt sagt: "Vad var det jag sa?" så han vågar väl inte)

Sen dess har jag läst lite (=för få) nödvändiga sidor i åldrandebok och slappat alldeles för mycket framför datorn.
I kväll blir det faddermiddag och sen Stockholms ("pappa betalar"). Kan det inte sluta regna, eller åtminstone sluta blåsa så man kan använda paraply. Jag har efter fyra år i den här stan fortfarande inte köpt något regnställ och varje höst undrar jag hur jag kunnat klara mig så länge.

På Ias begäran börjar även jag med dagens låttips. Jag tycker om att härmas. Men det är ju faktiskt inget hon har ensamrätt på och min
syster har sysslat med det ända sedan lunardagböckernas tid. Problemet med mig är bara att jag inte kan välja en låt, i alla fall inte idag. Så det blir tre i stället. Eller fem. Eller nåt. Jaja.

The Stone Roses - I wanna be adored
Lily Allen - Littlest things
Jason Mraz - I'm yours


/Helga, som nu tänkte ta sig ner på stan i regnet..

tutti tutti, frutti frutti

har just genomlidit en omgång "idol" med uttagningar i falun.. vaaaarför har folk ingen som helst självinsikt om sin sångtalang? jag skäms ihjäl å deras vägnar. ok, en del sjöng som gudar men väldigt många fler lät ju för taskigt. påstår inte att jag skulle kunna göra det bättre själv eftersom jag sjunger ganska dåligt. men grejen är den att jag är fullt medveten om den saken och inte ställer mig och gör mig till allmänt åtlöje inför typ en miljoner TV-tittare.

det bästa idag var dock björne med sin "tutti, tutti, frutti, frutti". jag dog av skratt.

85060-147

/ia, som fastnade framför pinsamheterna

låt: weezer - such a pity


ångest, tvång och höstsäsong...

...men äntligen ekonomisk uppgång. Snälla CSN har satt in pengar på mitt konto idag. Jag började med att göra av med en del på ett träningskort. Kände mig så sjukt duktig när jag köpt det så jag bestämde att jag inte behöver börja träna förrän nästa vecka. Hmm. Eller nästnästa. Nästa vecka har jag faktiskt en hel del viktiga kvällsaktiviteter samt tenta på fredagen.

Nu är jag sugen på att shoppa lite när jag för en gångs skull känner mig rik. Det jag vill ha är: skor, långa och snygga tröjor och koftor, höst/vinterjacka, svarta stövlar, eventuellt ett par HM-jeans. Försökte hitta en snygg bild på skorna jag tror att jag vill ha, men Din Skos sida vägrar fungera så det blir bildlöst. Tror jag ska gå en sväng på stan i morgon och försöka att inte känna mig för snål, vilket innebär försöka att inte tänka på vad pengarna jag shoppar upp borde gå till (terapitimmar..eller snarare typ en terapitimme för det kostar massor och jag lär ju inte handla för mer än så).

Alltså, jag såg nyss på Fling. Gud vad pinsamt. Finns inget mer att säga om det. Förutom: "Eh, heter det boxar eller boxas?"

Veronica Maggios "Aldrig nöjd" är ganska rolig faktiskt (fast jag har nån slags hatkärlek till "Dumpa mig" och tyckte den var det sämsta som någots gjort i början för att sedan blir lite beroende)
"Usch, hur kunde jag dejta det där?"


/Helga som snart ska se på mer högkvalitativ tv i form av Idol (ehh)

försenat boktips

Jag vill mycket hellre blogga än läsa om åldrande. Fast det är intressant. Boken är bra. Har en annan bok att läsa som också verkar bra. Och ett fördjupningsarbete om Alzheimers som inte heller verkar det minsta tråkigt. Det är en sjukt skön känsla att vara så nöjd med det man läser. Okej, det kanske bara är tillfälligt, men ändå. Förra terminen kände jag också såhär större delen av tiden (hmm, tror jag, eller så är det någon slags efterhandsglorifiering för nu när jag tänker på det så minns jag att jag hade ångest inför typ varje seminarium och hatade sociologi och allt möjligt..). Men nu googlade jag en bok jag läste i slutet på sommaren för att jag skulle se vad författaren hette och kunna skriva upp det i läsdagboken (ja, det är lite nördigt med läsdagbok men jag har fått den av pappa och det är himla smart för då har man allt man läst samlat..ångrar att jag inte började med det redan när jag var typ 6 och började läsa böcker) och tänkte att jag kunde ju fylla ut bloggi lite. Jaja, back to business.

Boken heter Röda vita rosen och är skriven av Mariette Glodeck. Den har faktiskt en egen 
hemsida vilket jag tycker är lite roligt. Man kunde bland annat läsa bortklippta scener och se bilder från releasepartyt (hmm, inte så intresssant för nån som inte var där kanske men ändå..). Jag kanske ska skriva något om vad jag tyckte om boken. Alltså, den var ganska bra. Inte sådär jättebra så att känslan sitter kvar länge. Fast skön läsning sådär, en sån där bok man plöjer igenom och som bara slinker ned men ändå lämnar kvar någon slags eftertanke. Och personerna var intressanta. Den handlar om ett gäng gamla kompisar som glidit ifrån varandra men ska fira midsommar ihop. Sen kommer så klart en massa grejer från deras förlutna upp och spökar och det slutar helt märkligt. Något som var väldigt kul var att varje kapitel inleddes med ett låtcitat och på hemsidan finns alla låtar så man kan vara olaglig och DC-ladda hem dem. Och stycket där författaren beskrev hur hon ville skriva:
 "Jag hoppas att denna min första bok språkligt uppfattas ungefär som en perfekt blandad Long Island Iced Tea. En Long Island består av lika delar av alla barskåpets vita spritsorter: Gin, Rom, Vodka, Tequila, Cointreu, och så citron, massor av is och så toppar man upp med en pytteskvätt cola. Om man har lyckats så har man en tio cl spritstark drink som smakar … iste! Det är nästan som trolleri. Alla spritsmakerna balanserar varandra. Den är lättdrucken.Den är läskande och god. Men otroligt förrädisk.Så vill jag skriva. Enkelt, lättillgängligt, underhållande men när man druckit klart ska man upptäcka att man blev påverkad starkare än man trodde …".
En sån riktigt god jämförelse. Dock har jag hört rykten om att Long Island Ice Tea inte alls smakar iste utan bara sprit och i så fall blir det liksom inte lika positivt. .

85060-146

Nästa gång ska jag skriva några väl valda ord om Johan Cullbergs välkända bok  Kris och Utveckling, måste bara se till att läsa den först. Det lär inte bli lika lätt som med skönlitteratur eftersom man liksom får ett automatiskt motstånd så fort något är obligatoriskt.  

/Helga, som hellre bloggar om böckerna än läser dem (verkar det som..)

jag måste va sjuuuk, sjuk, sjuk, sjuk..

*snörvel*
har fått en lömsk förkylning till skänks. det är ganska tråkigt. jag hatar att vara förkyld. min nos är helt söndersnuten och huvudet känns som fullproppat med typ ull. dessutom är jag kroniskt trött. sov 12 timmar inatt och är ändå zombie idag.
jag veeet att förkylning är helt ofarlig åkomma och att den drabbar absolut alla samt att jag borde sluta gnälla pga min ynka sjukdom. men nu är det så att jag tycker förskräckligt synd om mig själv.. och ett gnäll kan faktiskt hjälpa för stunden.

dumma rhinovirus! jag skulle vilja slå det. eller i varje fall säga till det på skarpen..



/ämlig ia

låt: håkan hellström - en vän med en bil

underkläder

Under min cykeltur fram och tillbaka till spykologiska institutionen råkade två låtar med samma namn komma upp på mp3-spelaren. "Underwear" - ett sånt riktigt bra låtnamn, tyckte visst både Pulp och The Magnetic Fields. Och varför inte en sång om underkläder? På tal om underkläder så kom jag och tänka på en hyfsat skandalfylld kryssning för länge sedan då vi nästan avled av skratt när den finlandssvenska rösten utannonserade: "Amorella amorella, vi ska byta underkläder i hytterna". Resultatet av det blev en skrattattack när jag stod utanför Värmlands och väntade på mina lunchkamrater. 

En sökning på letssingit.com visade att det finns inte mindre än 10 låtar med "underwear" i namnet varav 5 av dessa enbart heter "underwear". Verkar vara ett populärt låtnamn med andra ord.

Nu sitter jag och avnjuter ett glas berocca. Min sambo är sjuk och jag vågar knappt vara hemma. Jag vägrar bli sjuk. Men om jag trots allt blir sjuk vill jag bara bli lite småförkyld, sådär så man kan ligga i sängen med en kopp te utan dåligt samvete och till och med orka läsa lite nödvändig litteratur. Det var mycket trevligare att vara sjuk när man var liten och mamma och pappa var snälla mot en och köpte roliga tidningar och man slapp göra läxor. Och då gjorde det heller ingenting om man missade skolan några dagar. Nu när man måste ta ansvar för sig själv och man faktiskt får lida för att man missat grejer så är det roliga med att vara sjuk helt bortblåst. Så jag äter tsatsiki med överdosering av vitlök till middag idag igen och hoppas på det bästa.

Måste bara citera Pulps Underwear-låt lite eftersom den är en av mina favoriter:

"I couldn't stop it now
There's no way to get out
He's standing far too near
How the hell did you get here
Semi naked in somebody else's room
I give my whole life just to see it
Just you, stood there
Only in your underwear"

/Helga, fullt påklädd

 

det fina med listor

listor ger mig en inre tillfredsställelse. så här går en listprocess till..

1: jag har massa saker att göra och vet inte i vilken ände jag ska börja. funderar på att stressa upp mig..
2: jag skriver ner alla saker jag har att göra och om jag är riktigt på g kan det ända att jag skriver dem i prioritetsordning
3: jag återfår min inre harmoni eftersom jag nu har tagit ett stort steg till att ta itu med allt jag ska göra (man ska alltid ha upplägget klart innan man sätter igång har jag lärt mig under skrivandet av vår c-uppsats) alltså är jag nu värd en day off..
4: jag tittar på listan en dag senare och kollar om det finns ngt som ser mindre tråkigt ut än resterande. ibland kan det även hända att jag faktiskt även utför detta och kan bocka av en punkt vilket ökar min inre harmoni ytterligare.. värd en dag till off för att njuta av min inre harmoni.

/ia, som snart uppnår nirvana tack vare sina fina listor

låt: aimee mann - momentum



i´m from barcelona på velvet!

nu har vi avverkat en till vild omgång party. denna gång på velvet på v-dala nation. velvet är alltid bra och dom brukar ta dit roliga artister. i lördags var det 29-mannabandet i´m from barcelona´s tur. fast alla 29 var ej på scen till vår stora besvikelse. vi räkande till typ 13 eller 16 eller nåt liknande..
trots visst deltagarbortfall så var det kul! derras låtar är roliga och svängiga och dessutom hade de några stora ballonger ute bland publiken som alla puffade runt. hihi. sånt tycker jag är roligt..


pretty usel bild men detta skall iaf föreställa publiken, bandet och ballongerna.


detta var vi som var där. lyckades packa ihop alla på en bild och alla stod tom stilla tillräckligt länge så bild kunde tas.  från vänster blogginnehavarna ia och helga och sedan emelie (som vi hittade på förfesten) och vår gamla vän emma, leg apotekstant och numera även galen vetenskapsman.. kvinna på KI.

/ia, som mycket hellre bloggar än läser smärtfysiologi.

låt: i´m from barcelona - treehouse


UAS (eventuellt) en blodgivare rikare

Nu har även jag dragit mitt strå till stacken (mitt blod till sjukhuset?) och registrerat mig som blodgivare. Det har jag tänkt göra ända sen jag flyttade hit för fyra år sedan, men skumt nog har det inte blivit av. Nu är det bara att hoppas på att jag inte lider av HIV eller något annat läskigt som gör mitt blod obrukbart och mig döende.

Fick precis höra att krokodiljägaren är död. Jag är en fruktansvärt elak människa då min första tanke var "rätt åt honom". Sen fick jag dåligt samvete för att jag är så ond. Okej, han var töntigt oförsiktig hela tiden och jag fattar inte hur man riskera så mycket särskilt när man har fru och barn, men det är ju sjukt tragiskt ändå. Sorgligt. RIP.

Vi bestämde oss för att ställa in nollegrejset i kväll vilket känns skönt. Jag borde nämligen ha satt igång med att läsa eftersom vi har något som visst kallas tenta nästa vecka redan. Men det finns ju så mycket viktigare saker att göra, till exempel att fylla mp3-spelaren som innehållit samma låtar hela sommaren med ny musik. Idag lyssnar jag på Snowden, Britta Persson, The Magnetic Fields, Lily Allen, Joanna Newsom och I'm from Barcelona (som var riktigt bra på V-dala i lördags - jag väntar på en partyuppdatering med Ias bilder från kvällen). 

Det var allt från Djäknegatan såhär en måndagseftermiddag.

/Helga, några ynka blodrör fattigare


  


music maestro

  • The Rolling Stones - Paint it black
  • The Sleepy Jackson - This day
  • Le Tigre - Deceptacon
  • Mazarine Street - Apocalypse right now
  • Weezer - My name is Jonas
  • Joanna Newsom - Peach plum pear
  • The Embassy -  Was that all it was
  • Ani DiFranco - You had time

/H


it's all good

Vaknar klockan halv tio av att solen skiner så mycket att jag måste vinkla persiennerna för att somna om. Vaknar halv ett och regnet öser ner. Jag misstänker att min lever föredrar Södertälje framför Uppsala. Jag har redan festat tre gånger den här veckan, men vad gör man inte för att ställa upp som fadder. Inte för att det egentligen innebär att jag behöver hälla i mig en vinflaska varje kväll, men ändå. ÖG:s nya klubb igår var bra. Problemet var bara, som alltid när det är bra klubbar på ÖG, att det var alldeles för mycket folk. Det GÅR inte att dansa när man blir ihoppackad och slängs hit och dit. Dock spelades nästan ännu bättre musik på dansgolvet nere i källaren, jag höll på att dö av lycka när jag jag fick höra The Killers.  Såna riktigt goda DJ:s. Jag älskar musik och jag älskar Uppsala! Det är faktiskt sjukt skönt att vara tillbaka.

85060-142en sån riktigt god indiklubb!


Idag ska jag göra risotto och titta lite på en (eventuellt) spännande bok vid namn Åldrandets socialpsykologi. "Sticka-och virka dig ur psykosen"-lögnen funkade nästan igår, folk är så lättlurade på Max klockan två på natten.

Inser just nu att mitt tangentbord är skitäckligt, typ bajsbruna fläckar på alla tangenter och katthår mellan dem. Snuskigt.

Dagens I-landsproblem: Kan inte bestämma mig för om jag ska ha prickiga tubtoppen eller typ vitt linne och prickscarf (prickar verkar iobligatoriskt en lördagkväll som denna). Jag är så otroligt djup och har så svåra dilemman att lösa hela tiden.

/allmänt nöjd Helga