sovmorgon med mig själv, och lite bilder.

Det är fredag och en sån där dag då jag inte har mycket planerat vilket känns hur skönt som helst. Har haft en trevlig och välbehövlig (tydligen..hmm, trots att jag somnade om igår och sov till elva typ) sovmorgon, utan vare sig katt eller pojkvän. Lite tråkigt, men nu har jag i alla fall haft DN som sällskap. Funderar på att lägga mig i sängen igen och läsa vidare i Gangsters, jag har ju ändå inget jag måste göra.

Ias dator verkar ha begått självmord, eller åtminstone hamnat i koma. Jag vill ha barcabilder! Men får väl nöja mig med utbudet som finns på ansiktsboken så länge. Till exempel:

Sephora är en underbar affär, vi funderade på att flytta in (varför finns inte sephora i sverige??). Fint färgkoordinerat och saker som luktar himmelskt. Tyvärr kan man inte köpa allt, jag nöjde mig med lite jordgubbe, smultron, grapefrukt (hmm, luktar gin och tonic!), brylépudding och mandarin samt några sminkiga pennor.


Vår humor var som vanligt på en rätt låg nivå. Vi tyckte till exempel att tjocktarmstorget där de serverade tjocktarmsöl var sjukt roligt. Att en timme heter 1 hora på spanska skrattade vi också åt typ varje gång trots att det inte direkt var något nytt...


Nu är det snart terminsstart igen. Först en uppvärmingskurs och sen praktik, det är då det avslöjas att man inte kan någonting alls och man får panik och blir utslängd från programmet. Hoppas inte. Men lite läskigt är det, och samtidigt kul.


Nu ska jag krypa ner i sängen igen en stund och sen fixa något att äta innan jag ska ta Stockholmståget för att se mkt braiga Anna Ternheim på Gröna Lund i kväll. Trevligt trevligt.



/Helga

Anna Ternheim - Better be
alla låtarna är sjukt bra, åtminstone från första skivan..säkert andra också, har bara inte lyssnat på den lika många hundra gånger. ökad exponering ger ökat gillande.


barcablogg!

Hola hola. Sitter nu pa vart fina hostel (inget kunde vara varre an london! det har ar lyxliv!) medan ia letar efter en toalett eller ngt annat livsnodvandigt. Snart ska vi ga och kopa cola till frukost. Samt kanske en eller ett antal munkar. Vi ater typ bara onyttiga och sockerrika saker. Till och med frukostbrodet smakar sott. Igar pubrundade vi oss, klattrade pa en knubbig gato negro, at underbar falafel i natt nan gang nar vi holl pa att avlida av hunger och angestshoppade lite till.

Nu ska vi ga och kolla in second tass-utbudet samt vara lite kulturella och ga pa miro-museum!

utrikiska halsningar helga and i(ng)a from sweden

det som varit och det som komma skall..

Jag har egentligen vare sig tid eller motivation att blogga. Men här kommer en nöduppdatering ändå, för nu lär det dröja igen. Läänge.


Sista jobbdagen i fredags, både skönt och lite tråkigt att sluta. Sen en rockig Bullitt-kväll i några timmar innan jag nästan somnade över bordet och cyklade hem (eller nja, cyklade och cyklade..jag kom till Carolina och sen hoppade kedjan av..). Jättelång och jättemysig lördagssovmorgon, skoshopping (98 kronor för tre par skor är ett så billigt pris att det inte gör något om ett par inte ens håller hela resan och de andra två blir ficktjuvsnattade..) och segkväll. Igår Stockholmsbesök bland vargarna på Skansen. Och idag packning och snart Slöddertäljebesök i några dagar innan Barcelona-flyget avgår på torsdag morgon..


Det var den snabbrapporten. Over and out




Helga, snart på semester...



Band Of Horses - Funeral
dammar av lite gamla trevliga låtar


to blog or not to blog..

Det har inte bloggats sen i fredags. Jag pratade med bloggkollega i telefon och hon undrade vad jag hade för mig nuförtiden "för du har ju inte bloggat.." och när jag sa "men du har ju inte heller bloggat sen i fredags!" fick jag svaret "men normaltillståndet är ju att du bloggar varje dag och jag typ en gång i veckan". Hrm. Det kanske stämmer.

Jag vet inte vad jag ska skylla på. Förutom att jag inte gjort så himla mycket att blogga om. Jag har typ jobbat , hånglat och längtat efter långa sovmorgnar. Jobbet kan man inte blogga om, dessutom har typ alla mina arbetskompisar råkat hitta aftonbladetbloggen...det är ångestframkallande när den syns på förstasidan. Nu har jag i alla fall bara två dagar kvar. Sen är det lite ledighet (med Barcelona! och mysiga sovmorgnar...) innan skola börjar igen...

Jaja, nu har jag i alla fall knåpat ihop några ynka rader ointressant information. Får väl se om inspirationen återkommer nån gång...

image698

Helga (och Zorro)

Voxtrot - The Start Of Something
har troligen hittat den på nån musikblogg nånstans, men jag minns inte var...





.

svartvitt på bryggan..

detta blir ännu ett brygginlägg. skrivet klockan 03.30 på natten. hm. det kan med andra ord finnas viss risk för felstavningar. särskrivningar kommer ni dock förskonas från. en fördel med denna blogg.

jo, som sag tvar så begav vi oss till bryggan ikväll. my darling you! spelade och de höll på för länge är min åsikt. varför kan inte folk vara korta och koncisa?
utöve rmusiklyssnande studsade vi runt på det särdeles efterlängtade indiedansgolvet (ingwe house. wiiiie!), drack öl och tog mer eller mindre fina bilder. en del av dem  mestadels mindre.. det enda sättet för mig att bli normal på bilderna var att censurera det hela i svartvitt. färgfria bilder har ofta en positiv inverkan på en. i alla fall på mig. denna brutala sanning gick upp för mig ikväll. färgbild + ia = the worst combination. åtminstone för tillfället.

en annan dålig kombination är ia + lånad cykel. fick låna helga from swedens cykel när jag trampade hem till flogsta och nästan framme upptäckte jag att jag ej fått med mig några cykelnycklar. alltså dags att fejka en låsning..
dock fejkade jag så bra att jag råkade låsa cykeln på riktigt. jobbigt. imorgon måste jag alltså typ pallra mig iväg till ålderstigna (gamla) studentstaden och haffa nyckel för att sedan pallra mig tillbaka igen för some serious cyckelupplåsning. blä. ska jag få motion här alltså?


jag och sveriges nästa radiologiska geni plus en trappstång. vi roade oss bäst vi kunde medan helga from sweden besökte damrummet.. detta var ungefär femte fösöket och vi ser nästan civiliserad eut.


my darling YOU!


helga from sweden och jag.. fortfarande är det svartvitt som gäller. man minimerar risken för ugli bilder ganska ordentligt då. no more rödflammighet!


här lyckades jag dock klara mig utan censurerande svartvitt. det är inte lätt men det KAN gå..


helga och pojkvännen johan matchar.. randig munkjacka is the new black!

kära nån. nu är klockan helt sent. och jag måste verkligen sova. mina ögon börjar så smått att kolla i kors..

ia

jag orkar inte komma på ngn bra låt.. yaaawn.

jag har syndat

Idag har jag gjort något jag aldrig trodde jag skulle göra, men något som verkar vara omåttligt populärt denna sommar (vilket är fruktansvärt). Jag har haft på mig ett par foppatofflor. Jag vet, det är oförlåtligt. Men jag hade varit ute i värsta skyfallet, mina skor var genomblöta och framför mig på jobbet uppenbarade sig plötsligt en hel massa foppatofflor som såg inbjudande torra ut. Dessutom tog jag ett par svarta (relativt diskret). Och jag höll mig endast inom jobbhusets väggar (var visserigen hemskt nära att gå hem med dem när jag slutade, men insåg mitt misstag precis när vi skulle stänga). Det var bra mycket skönare än att jobba i flipflops, men ändå, det är INTE okej. Något som är ännu mindre okej är dock att folk kan gå runt i dessa hemska plastiga uppenbarelser bland folk utan att skämmas ihjäl (masspsykos?). Så långt tänker jag definitivt inte sträcka mig, det lovar jag.

"ja, det här måste vara det fulaste man kan ha på fötterna, såna vill jag ha!"




en sån här t-shirt skulle jag mycket hellre ha på mig...finns på the I hate crocs-store



Helga


Her Space Holiday - Tech Romance


jourhavande stödflator på pride..

i lördags pridade vi oss tillsammans med våra flatvänner. superkul! men kära nån vad trött man blev i fossingarna av att skutta fram genom staden.. halvvägs började jag gnälla lite lätt och fråga om vi inte var framme snart?

(undrar när jag kommer att sluta med den ovanan eg.. sånt brukar vara förbehållet småbarn instoppade i baksätet på familjens volvo combi, typ..)

hur som helst..
vi var alltså cheerleaders. komplett m linnen i prideflaggans färger och hemmagjorda pompoms. bloggkollega och jag hade även en varsin pridefärgade fjäderboa om halsen. allt för den rätta färgglada looken.
det var väldigt roligt att ta sig till pridetåget från hagsätra (also known as flatsätra). folk glodde ut oss ordentligt på tunnelbanan. när jag och martina gjorde en avstickare till H&M på drottninggatan för att martina fått för sig att hon måste köpa ett linne blev vi ännu mer utglodda. när jag stod inne på H&M, i full pridemundering, och väntade på min linneprovande vän kom en kund fram och frågade om jag jobbade där..
eeeeh. sen när började H&M:s personal ikläda sig cheerleader-utstyrslar och pride-fjäderboa?


hela gänger samlat. fr v: åsa, malin, martina, helge, jag, emma, cecilia och ida.


här prideparaderar vi för fullt. av våra miner att döma är det nog i början av turen för vi ser fortfarande relativt energiska ut.. observera min och helgas fina fjäderboa. fancy! men satans varm..

kan varmt rekommendera att prideparadera. eller i varje fall stå och titta på. det är fest på hög nivå!

ia

låt: radio LXMBRG - feel the heat
braaaaaa!
här finns den..

my darling YOU!

Den här sommaren har jag besökt snerikes somriga klubb Bryggan typ två eller tre gånger. Dessa gånger verkar de ha haft nåt slags house-tema. House är konstig musik enligt mig. En eller två låtar är väl okej, men sen måste man variera sig. Vissa verkar tycka att housemusik går att dansa till, det tycker inte jag. Och det beror nog mest på att jag inte kan dansa coolt på nåt sätt utan därför föredrar indieskuttmusik som man mest hoppar runt till (och landar på folks fötter ibland, helst med vassa pumpsklackar).


Med tanke på de senaste bryggan-utgångarnas musikbesvikelser så var det kanske inte så konstigt att jag nästan hoppade till när jag såg den här affischen:


My Darling YOU!
är ett mycket trevligt och o-housigt band. De har bland annat gjort låten med den roliga låttiteln "Please don't talk to me I fall in love so easily" (låtnamn är viktiga saker!).  


Usch, idag är en klibbig dag. Man kan inte röra sig eller ha två kroppsdelar mot varandra utan att bli helt äckligt blöt. Mycket otrevligt. Men en promenad ska man nog orka med ändå. En arbetsdag kvar och sen är det helg, min första helg på länge som är nästan helt oplanerad (förutom Bryggankväll då..), det ska bli så skönt. Sovmorgon är högprioriterat.


Helga


Obs!
Angående föregående inlägg om tondöva bloggare så är jag inte mkt tonsäkrare än bloggkollega (jag har INTE någon ljuv stämma, och inte mkt annat ljuvt heller för delen trots såna påståenden)....det var enbart för att jag satte typ två toner fler i Save Tonight (som helt otippat var svåraste låten) som jag blev "amatör" i stället för "tondöv". Antagligen kommer vi att fortsätta förpesta folk (till exempel popsnören som undrar varför vi har kläder på oss som om det vore den naturligaste frågan att ställa) med vår falsksång på väg hem från nationer. Och vi kan möjligen göra nästa års sommarplåga, man skulle kunna byta ut några ord och toner i Boten Anna för den klarade vi ju galant. Men jag tycker att man SKA få sjunga falskt.

My Darling YOU! - Everything Allright 
här finns några fler låtar att lyssna in sig på 


jag? tondöv?

i söndags körde jag och fellow bloggkollega några omgångar singstar. har hört massa om singstar. alla verkar äääälska det. alltså måste det testas!

vi avverkade några låtar, bl a "save tonight" av eagle eye cherry (örnögt körsbär?), "push the button" med.. eh.. ja, vad dom nu heter.. sugababes? och "bad day" med daniel.. eh.. insert konstigt efternamn.
lätta låtar trodde jag..

resultat: tondöv.

vi körde på lättaste nivån och ändå fick jag betyget "tondöv"! the botten is nådd. de enda låtarna jag fick med nöd och näppe godkänt på var basshunters plåga "boten anna" och "oh la la la" med goldfrapp. "boten anna" är ju.. tja.. boten anna! en utvecklingsstörd hamster skulle ha fixat den. och i "oh la la la" sjunger man helt enkelt "oh la la la" eller "la la la" i monotont tonläge ungefär halva låten.

jag som tycker det är så riktigt trevligt att gå och småsjunga för mig själv. t ex på jobbet. detta måste förmodligen upphöra omgående av hänsyn till kollegor och patienter.

men våra sångstunder när vi vinglar hem från krogen kommer nog inte att upphöra. alkohol, ni vet..
jag tycker man ska få sjunga lite morrissey, håkan eller winnerbäck då. dessutom blandas min tondöva falsksång upp med helgas ngt mer ljuva stämma, så kanske så kommer mötande folks trumhinnor inte att paja. inte allas åtminstone..

ia, sjunger hellre än bra.. eh.. hellre än uthärdligt.

låt: goldfrapp - oh la la la
låten som räddade de sista spillrorna av mitt tillknycklade ego

sjuk gymnast festar OCH jobbar på bryggan.. strange.

hej blogg. och alla som följer denna blogg. och alla som hamnat här av misstag och nu desperat försöker skriva in ny adress däruppe..

i fredags jobbade jag som vanligt på bryggan (korttidsrehab i västerås, snerikes har INTE börjat m sjukgymnastik som en service till sina medlemmar..) och sedan åkte jag hem, hoppade i en ynkkjol och begav mig till fellow bloggkollega för lite intag av alkohol tillsammans med spykologen miss sophie. sen åkte vi till bryggan igen. snerikesbryggan. där kilade vi runt, dansade til halvhjärtat till ynkmusiken och drack en varsin dyr och äcklig öl.
jag börjar bli överbryggifierad. måste vidga mina vyer.

några ynka brygganbilder följer..

image695
söta helga och hennes ibland faktiskt också söta katt lemursvans (som vissa kallar zorro av dunkel anledning) uppnådde nirvana på förfesten.. tänk vad lite bag in box-vin kan göra.


helgas två glammiga klasskompisar sara och miss sophie ville vara med i vår blogg. det fick de så gärna. vår blogg behöver lite glamour. sara tv har också en
blogg. den uppdateras varje dag vilket är mycket imponerande..

image696
att hoppa har blivit min nya grej. funderar på en karriär som känguru om jag inte vill vara en sjuk gymnast längre.

nu ska jag invänta pridefestival-bilderna och sedan sno ihop ett inlägg om vår sjukt roliga karriär som jourhavande stödflator i lördags.

på återseende.. eh.. läsande.

puss ia

låt: the ruby suns - look out! SOS!
den finns här. på off the record. en sådan riktigt god blogg.

nedstämdhet och ångest

Idag efter jobbet tänkte jag ta en sväng på stan. Jag har undvikit det in i det sista, men eftersom jag hade ett några år gammalt presentkort (som det dock inte står något utgångsdatum på så det borde vara giltigt) som jag hittade när jag flyttade så tänkte jag att jag det ju faktiskt inte behövde kosta mig någonting att shoppa. Jag skulle ju bara hitta en praktisk kofta (nödvändigt denna kalla sommar) och spana in ett par sandaler (haha, kan inte säga ordet sandal utan att koppla ihop det med Ronnie med skoefternamnet..) att traska runt i i Barcelona eftersom mina skoalternativ än så länge är 1)Ballerinaskor som i kombination med varma fötter blir helt hala inuti så man bara halkar runt i sitt eget svett 2)Flipflops jag inte ens kan gå till tvättstugan i utan att snubbla 3)Vinterkängor..typ..


Det slutade med att jag hamnade på Indiska av någon anledning (där jag hade varken presentkort eller skoförhoppningar) och hade jag varit manisk och haft mer på kontot hade jag troligen köpt nästan hela butiken. Men eftersom jag varken är lagd åt det hållet eller är snorrik så blev jag istället helt nedstämd över att jag inte fick. Till slut kunde jag ändå inte låta bli att slita tag i en liten och billig väska - precis det jag behöver allra minst av alla saker man kan inhandla, tror jag. Höll på att ångra mig säkert tio gånger på min väg till kassan (ca 10 meter). Sen fick jag ångest i stället (jag tror eventuellt att jag alldeles för ofta använder ord som depression och ångest alldeles för lättvindigt, men det tycker jag man SKA få), jag har ju INTE råd ens med en väska till ett ynka pris. Naturligtvis hittade jag ingenting jag VERKLIGEN behövde på H&M heller så jag fick inte ens känna nöjet av att presentkortshandla. Men det var mitt straff.


Nu blir det nudlar resten av månaden. Ska ju ha råd med en pride-helg som jourhavande stödflata också.

god och näringsrik kost...



Helga, lite gnälligare än vanligt (genom att undvika affärer slipper man tänka på att man är en fattig student som visserligen sommarjobbar men som har haft en miljon räkningar den här månaden..)


The Decemberists - Apology song
har återupptäck
last.fm, jättebra sätt att hitta nya band att gilla och nya låtar av bra band man redan gillar..