you get what you deserve..

Ibland skriver andra sånt man själv nån gång har tänkt fast på ett mycket bättre sätt. Tur att det finns bloggar. Så läs Fredrik Virtanens och Silverfiskens inlägg om sånt jag också skulle kunnat blogga om i stället.


Är trött. Det tar på krafterna att gå från 9-17. Och alla dessa test. Jag är trött på personlighetstester nu. Efter att ha kollat på en massa olika hela förmiddagen var det dags att testas själv klockan ett. Vi får privilegiet eftersom ngn duktig professor håller på med ett nytt personlighetstest och behöver värden för test-retest-reliabilitet. I april nån gång får man reda på resultatet. Spännande. Sen har det varit en hel del begåvningstester på eftermiddagen, Ravens matriser hit och massa ordförståelsegrejs dit. Intressant, men intensivt. En kopp varm choklad från Konditori Fågelsången (psykologhaket nummer ett) räddade eftermiddagen.


Igår tittade jag lite på grammisgalan. Det är helt sjukt hur Martin Stenmarck lyckats hjärntvätta svenska folket, plågan Sjumilakliv blev årets låt även här. Annars var det väl en hel del BRA artister som fick grammisar, The Knife till exempel som i vanlig ordning inte närvarade utan hade en skruvad tackvideo i stället. Och kunde inte Håkan Hellström också fått presenteras som "årets ligg" eller är det bara sånt man säger om årets kvinnliga artist om man heter Dregen och inte är helt nykter?

Nu ska jag ägna mig åt lite seriös matlagning så jag inte får skämmas för min matlåda i morgon. På återseende.


Helga

Johnny Boy - You are the generation who bought more shoes and you get what you deserve..
långt låtnamn, bra låt


man roar sig bäst man kan..

idag gjorde jag en ebba von sydowsk powerwalk in till ackis för att lämna ett papper. nu behöver jag inte röra på mig mer idag! undrar var skillnaden mellan en powerwalk och en snabb promenad från a till b är? man ska nog ha på sig ett juicy couture-set för att powerwalka. hmm.. alltså så sanbbpromenderade jag nog bara.
det var ganska tråkigt faktiskt, så jag roade mig med att glo på min omgivning. det här är vad jag noterade..
 • en styck kille (kan också ha varit tjej..?) iklädd svart mantel. undrar om han/hon skulle på lajv? eller är hobbyvampyr? svarta mantlar SER faktiskt ganska vampyriskt ut.. eller så är det bara så att mantlar är ett väldigt lämpligt vinterplagg? hm.. den verkar lite kylig dock eftersom den är öppen framtill. men ryggen blir säkert varm. men vad vet jag? jag har aldrig provat.
 • en liten tant med två söta små hundar. en skotte-hund och en liten tussig sak. hundarna var av ynka storlek men den lilla tanten verkade typ inte orka hålla i dom ändå. hon stod och drog på ena sidan vägen och de små hundarna stod och nosade på ngt fascinernade på andra sidan vägen. kopplet blev ett effektivt hinder för alla som försökte passera emellan..
 • ett öppnat kondompaket vid kyrkogården. VEM tycker det är ett vinnande koncept att ha sex ute NU? kallt! och snöigt! och.. kallt.
 • ett par som stod i en öm omfamning på cykelvägen. dom gjorde konstiga ljud. fattade inte om det var ljudeffekter till hånglet, att dom stod och grinade eller att dom höll på att dö av skratt? stannade inte för at ta reda på saken heller.
 • en särdeles hal fläck på cykelvägen mot flogsta. ungefär där jag och fellow bloggkollega ramlade med cykeln förra vintern. det var ett ganska traumatiskt rammel. helgas billiga måndags-byxor dog och mitt ena knä lika så. dessutom var det ingen som hjälpte oss upp. det gick förbi ngn otrevlig person som inte ens bevärdigade oss med en ynka blick där vi låg i en snödriva och försökte trassla oss loss från cykeln. otrevliga flogstabor. fnys.
  det borde sättas upp en "varning för vurpor. cykling sker på egen risk"-skylt där.
som synes! en mycket ofascinerande promenad..

over and out.

ia

låt: the radio dept - the worst taste in music
direkt från
P3 svea som jag spelar konstant. okej, en del agnes och darin, men väldigt mycket bra svensk musk också!

en tisdagseftermiddag i ackis kulvertar..

idag har jag varit på ackis. jag hade mina KOL-patienter och råkade av någon obegåvad anledning vara en timme för tidig. kul. satte mig på en bänk vid entrén till ingång 40 och tuggade på en köttbullemacka. det kändes som fel plats att sitta och äta middag på, det är inte direkt en allmän entré utan man går bara där om man har ngt direkt ärende. typ ska upp till lung eller nåt. dom räknar nog inte med att folk faktiskt ska sitta där. på någon av de två ynka bänkarna. men detta hindrade inte mig från att parkera mig där på obestämd tid. dessutom orkade jag inte flytta mig. stor jobbighet.
en del kollade misstänksamt på mig och min köttbullemacka. eller så var de bara avundsjuka på att jag satt ensam och utmobbad på en bänk i en iskall entré nere på kulvertnivå och åt en seg macka. förmodligen det sistnämnda..

ackis kulvertar är verkligen sjukt omysiga. dessutom vet man aldrig när det kommer en truck farande bakom ett hörn. jag tror alltid att jag ska bli påkörd och trycker mig mot väggen om en truck av större modell kommer. truckförarna är dock så riktigt vana och jag har aldrig ens varit minsta tillstymmelse till nära att bli tillplattad under en truckliknande fordon. tack och lov. such an unheavenly way to die.
undrar om det blir sura när man slänger sig åt sidan på ett uppskrämt sätt? det är ju typ att tvivla på deras kapacitet som truckförare. de brukar faktiskt inte köra på omkringirrande studenter. tror jag.

nu ska jag gå och köpa godis på ICA väst och kolla på "cars". det är ju tydligen inget house ikväll. damn! det enda bra programmet jag kan se med studentstadens lousy kanalutbud, bestående av typ ettan, tvåan och fyran samt ngn ynka barnkanal jag kollar på ibland av ren desperation.
such a pity.

ia

låt: psapp - everybody wants to be a cat
denna cover samt några andra låtar finns på deras
myspace-sida.
alla ska lyssna!

cykeltjuven

Här i Uppsala cyklar folk oavsett väder. Jag har precis kommit hem efter en heldag i skolan och hela vägen kryssat mellan snömoddshögarna, rädd för att bli upptäckt av någon polis på spaning efter olagliga typer som cyklar utan lysen (jag HAR faktiskt till och med cykellysen, men jag hade glömt dem i andra jackan). Jag har hört rykten om att typ var fjärde uppsalabo någon gång har stulit en cykel (eller var det "uppsalastudent"? Studenter kanske är kriminellare/desperatare än "vanligt folk"?) och tyvärr hör jag till den skaran. Jag har faktiskt fortfarande lite dåligt samvete.


Men, så här var det: jag hade världens bästa cykel. En traditionell gammal damcykelmodell som man sitter rakt i ryggen på och med dynamolysen som jag inskaffat under en cykeldejt (eh, vanligt uppsalafenomen?) för ganska exakt ett år sen. Terminens sista utekväll parkerade jag vid tvåtiden på natten cykeln utanför Max mitt på Stora Torget för att traditionsenligt äta minimål med green&garlic dip innan hemfärd. När det var gjort gick jag ut och låste upp min cykel för att åka hem, varpå bloggkollega Ia plötsligt ser någon person (minns inte ens vem, så det kan knappast varit någon viktig..) inne på Max som vi måste säga hej till. Då gör jag det fruktansvärda misstaget att lämna cykeln olåst och obevakad och när vi kommer ut igen max 5 ynka minuter senare säger jag glatt "vad sjukt det skulle vara om min cykel var borta nu". Vilket den så klart var. Grr.  Sen gick vi åt varsitt håll för att leta efter cykeltjuven som inte kan ha kommit särskilt långt på den lilla tiden, men tydligen var han snabb för ingen av oss fick tag på cykeln. Dock var jag så upprörd att jag på vägen hem tvångsmässigt upprepade att jag skulle sno en cykel och kontrollerade ifall någon av alla de cyklar som passerades var upplåsta. När jag nästan var hemma hittade jag äntligen en. Den var antagligen olåst av den anledningen att den knappt gick att cykla på, något var väldigt fel med växlarna, men jag tog mig i alla fall hem. Och när jag vaknade på morgonen efter hade jag för ovanlighetens skull världens ångest. Haha.


Det finns en, nästan ännu roligare, fortsättning på historien. Den går ut på att jag hade dåligt samvete och planerade att så fort som möjligt återlämna stöldgodset. Eftersom jag skulle på middag hos två vänner som bodde i närheten så tog jag cykeln dit på kvällen och skulle sen ställa den utanför det rätta huset. Middagen tog max två timmar. Cykeln stod prydligt placerad i ett cykelställ precis utanför vännernas hus (väl synlig från fönstret). När middagen var över och cykeln skulle återlämnas var den stulen. Igen. Jag hoppas verkligen att det var cykelns rättare ägare som hittat den. Men jag tvivlar. Uppsala är som sagt cykeltjuvarnas Mecka...


Helga, leg.cykeltjuv..


Säker - Vi kommer att dö samtidigt du och jag
Hello Saferide-Annika Norlin sjunger på svenska och kallar sig
Säker, jättesött och extremt trallvänligt..


blogga bör man, annars dör man..

Välkommen till ännu ett gnälligt blogginlägg. Lovar att fatta mig kort. Det är bara det att jag inte har något vettigt att skriva. Då kan man ju tycka att det verkar lämpligt att inte skriva något alls, men jag har ett inre bloggbehov som jag måste få utlopp för. Alltså bloggar jag ändå.

Har inte alls mått bra idag till min stora besvikelse. Har mått ännu ynkare än igår och först nu på kvällen fått i mig lite kost i form av blåbärssoppa och en femtedels fiskgratäng. Dagen har tillbringats framför tv:n och första säsongens O.C (jag tycker inte om Marissa och Ryan, de är boring..Seth och Summer däremot!). Har varit uttråkad, illamående och känt mig latast i världen. Väldigt trist dag. Att jag dessutom var tvungen att sjukskriva mig och inte kan tjäna några pengar känns ännu värre. Dessutom är att ringa och sjukanmäla mig typ det värsta jag vet. Jag fattar inte varför jag inte kunde inse redan igår att jag skulle vara allmänt sjuk sjuk sjuk idag också. Jag hoppas verkligen att jag orkar ta mig till skolan i morgon. Jag måste liksom. Det är ju obligatoriskt hela veckan.

Nu har jag kollat youtube-videos, en annan aktivitet man kan roa sig med i timmar. Till exempel den sjukt roliga när Mat-Tina
gör kola!

Det här inlägget tänker jag most certainly not publicera på aftonbladetbloggen. Där finns det nog av bittra och gnälliga inlägg från min sida. Låter bloggkollega hålla ställningar där någon dag till. Och publicera roliga listor på saker folk sagt till oss till exempel...(fniss).

Helga

Ballboy - Sex is boring
jag gillar Ballboy, han har många roliga låttitlar...denna till exempel, eller varför inte "I wonder if you're drunk enough to sleep with me tonight".

viktiga nördtillbehör!

jag har hittat en sådan riktigt god sajt full med nörd-saker.. vill haaaaa!

här är favoriterna:


home is where the heart stone is.. haha. perfekt för alla world of warcraft-nördar ute i periferin..


the knights who says "ni". direkt från "holy grail"!


african or european swallow? en av de stora frågorna i "holy grail" ..

hm. undrar om det är normalt för en 23-årig tjej att tycka att detta är höjden av outfits? förmodligen inte.. tur att detta inte är en rosa modeblogg.

nu ska jag kolla vidare på nörd-sajten. wohoo!

over and out

ia

låt: mates of state - fraud in the 80s
good stuff.

loud!

nu har jag avverkat ännu en rockkväll. igår var det loud på norrlands. jag går visst från hobby-brat till rockbrud. är inte särskilt lyckad som något av dem.. har ingen koll på vare sig champagne eller hårdrock. fick dock lite rockig allmänbildning på förfesten då helgas klasskompisar hade en hel uppsättning skivor med sig.. bra där.

på norrlands drack vi tequila (det smakar verkligen INTE gott.. varför tycker man ändå alltid att det är en sådan riktigt god idé att dricka det när man är ute? en av livets stora gåtor..). vi lyssnade såklart även på banden som spelade, randy från pite och durakov från uppsala (öronpropparna i. har tinnitusfobi) och dom spelade.. tja.. rock! resten av kvällen ägnades åt att röja runt på dansgolvet. där spelades PJ harveys "big exit". och miss universums "fertilize" lycka!
(gud så lättroad jag är.. några ynka låtar kan göra min kväll..)


här har vi randy.. deras sångare var helt kort. bara som upplysning.

vi var kvar tills dom stänge. en princip jag har. har man betalat in sig ska man ha valuta för pengarna. igår fick jag extra mycket valuta. jag tror jag var den sista som hämtade ut jackan. den såg väldigt ensam ut..

hempromenaden till flogsta var alldeles förskräckligt hemsk. jag frös ihjäl, hade sjukt ont i fötterna och vägen hade på något vänster blivit extra lång sedan jag gick där sist. började nästan grina av lycka när jag väl kom hem. sen åt jag två mackor och drack ett glas avslagen cola sittande på köksgolvet. det var alldeles för jobbigt att ta sig till bordet..

ia, leg. rockbrud.

låt: cansei de ser sexy - meeting paris hilton

nu har jag kommit till "c". den här låten spelades absolut inte igår.. däremot gillas den här hemma.

tidsfördriv

den här sidan kan man skriva in sin adress och då få se vilken livsstil som utmärker området man bor i. Inte helt oväntat får jag det här resultatet:


Typ: C08 Studentliv
Utmärkande drag
 • Unga   typ ja
 • Universitetsstuderande ja
 • Singlar  ja
 • Mycket låga inkomster ja
 • Studentlägenheter ja
 • Nöjesintresserade ja
 • Förändringsbenägna nja

Det här kan man roa sig med länge, man kan till exempel fortsätta med mina föräldrars adress:


Typ: H25 DINKisar (Double Income No Kids)

Utmärkande drag

 • Äldre  ja, typ
 • Högutbildade  ja
 • Gifta par utan hemmaboende barn  nej, men snart kanske
 • Förmögna med höga inkomster  eh, där blir det nej
 • Villaförort Storstad/Medelstor stad  hmm
 • Samhällsintresserade  ja
 • Förändringsbenägna individualister  nja

Kul tidsfördriv...

Nu ska jag lägga mig och försöka bli av med huvudvärken. I jämförelse med igår kväll är jag jättefrisk. Hoppas mina vänner hade en sån riktigt rolig utekväll igår.


Helga


The Magnetic Fields - I don't want to get over you
tror bloggkollega skrivit det förut, men man kan inte tipsa nog mycket om magnetic fields..


bitterblogg

Varning för ännu ett bittert och gnälligt inlägg. Jag har nu äntligen lyckats sätta mig upprätt efter många timmars horisontalläge, ett steg i rätt riktning. Den mystiska sjukdomen visade sig utveckla sig till mer och mer magont och illamående. Okej, censur, lovar att inte skriva något om kräkningar. I vilket fall som helst känns detta väldigt trist. Jag skulle ju vara på förfest nu. Men men, ska inte gnälla överdrivet mycket nu. Det finns antagligen dem som har det betydligt värre.

Får hoppas att bloggkollega och mina klasskamrater röjer för mig också på
LOUD, ny rockklubb på Norrlands nation! Man kan ju se det positivt, jag sparar dels pengarna som skulle gått åt till inträde och dels räcker min mat längre eftersom jag inte kan äta något. Sen går jag säkert ned i vikt också, vilket dock inte är önskvärt. Yes. Jag är int' bitter. Jag har faktiskt fått i mig hela två klunkar vatten och en klunk cola. 

Helga

 The Smiths - Heaven knows I'm miserable now
men en miserabel låt kan jag i alla fall bjuda på..

mår inte alls som jag förtjänar..

Jag är så besviken. Denna dag skulle jag vakna efter minst nio timmars sömn i min sköna säng och må oförskämt bra. I stället vaknar jag då och då under morgonen och mår sämre och sämre för varje gång. Första gången jag vaknar har jag lite huvudvärk som jag inte anser att jag kan skylla på de två ynka ölen jag drack igår. Andra gången har jag mycket huvudvärk och magkatarrkänsla. Tredje gången är jag så yr att jag typ går vilse till toaletten och väl där inser att jag inte har några roliga piller hemma. Ynk! Jag som skulle storhandla, storstäda, storkoka (eh, storkok lasagne) och var allmänt duktig idag för att förtjäna en vild omgång fest i kväll på ännu en rockig klubb.


Men nu ska jag inte tycka synd om mig själv. Det finns folk som har det värre. Och om jag tar en promenad till Heidenstams torg kan jag bunkra upp med losec och alvedon och sen kanske jag till och med orkar städa. Dessutom är det många timmar kvar till kvällens förfest och jag mår säkert bra av lite sangria (eh, magkatarr brukar ju må så jättebra av alkohol).


Om mamma läser det här kommer hon säga att jag är stressad. Det är jag visst alltid utan att veta om det. Jag brukar oftast få magkatarr när jag känner mig som minst stressad. Hmm (men då säger hon att "det är bara för att du varit så stressad innan och så kommer det när du slappnar av"). Egentligen har jag nog inte känt mig särskilt stressad (i alla fall vad gäller skolarbete) på flera år. Jaja. Ska äta avokado och dricka cola. Snart är det över.


Några väl valda rader om gårdagen: lite för hård rock, två band med roliga namn (Tysta Skriken och Upptagna Sjuksköterskorna, typ..), roligaste reggae-dansstilen på nedre dansgolvet, mycket folk som alltid på ÖG..

Ska försöka få i mig nån slags frukost nu.

Helga


Martha Wainwright - Bloody mother fucking asshole
martha är mycket bra och denna låt är helt underbar..


rock is the new black

Eller kanske snarare: rock är det nya indie. Det visar sig att inte bara ÖG utan även Norrlands nation startar upp en rockklubb. Tydligen är det fler än vissa av mina vänner som anser att rock verkar ha glömts bort här i Uppsala, bland alla indie- och hiphopklubbar samt den sedvanlig schlager/svenska klassiker-blandningen som ett dansgolv på nästan varje nog har äran att få spela. Min åsikt är att rock är helt okej, så länge det inte är alltför hårt och så länge de inte byter ut popklubbar mot rockklubbar utan kör båda delarna (hiphop, r'n'b och schlager får dock gärna bytas ut, men det är bara min ganska betydelselösa åsikt).


Japp, nu i helgen är det bara att välja:  Amplified på ÖG på fredag eller LOUD på Norrlands på lördag. Eller också väljer man inte alls utan går på båda två.

Helga

Arctic Monkeys - I bet you look good on the dancefloor
okej då, det är väl sånt som kallas indierock..men ändå..rock


the worst combination of addictions

Min kamera har fått för sig att gå sönder. När jag försöker sätta på den visas något som liknar myrornas krig på displayen och efter några minuter ger den upp och stänger av sig igen. Jag misstänker att det var en extremt dålig idé att fota snöbollskrig utanför v-dala i lördags natt. Fotosug, snöstorm och alkohol är en livsfarlig kombination! Mkt irriterande, hur ska vi nu kunna föreviga alla mer eller mindre meningslösa saker vi sysselsätter oss med?

I natt drömde jag om hästar. Det var konstigt, jag brukar oftast drömma väldigt verkliga drömmar om sånt som ingår i min vardag och hästar gör inte det nuförtiden. En annan grej jag drömde var att jag gick runt på en gigantisk second hand-affär, tyvärr hittade jag ingenting men det var trevligt ändå. Älskar såna drömmar. Vet inte hur många gånger jag drömt att jag gått runt i en godisaffär och plockat på mig hur mycket godsaker som helst eller haft ett stort buffébord framför mig och lassat upp läckerhet efter läckerhet på tallriken. Tyvärr är man efter en sån dröm oftast extremt hungrig eller godissugen när man vaknar. Efter en hästdröm är man sugen på att klappa en häst. Men jag får nöja mig med katter och marsvin.

Helga

Damien Rice - 9 crimes

bankkort, linnen och köttbullar..

ännu en dag passerad. hm. jag måste summera den för att se vad jag uträttat.. vad har jag gjort idag? efter en stunds funderingar kommer jag fram till att svaret på den frågan blir: eeeeh. inget.

har tiggt ett nytt bankkort på banken. mitt förra, som jag fick i november, har blivit avmagnetiserat. varför drabbar sånt mig hela tiden? normala bankkort håller flera år, mitt dör efter två måndaer. det kanske begick självmord? pga depression över tillståndet på mitt bankkonto! ja, så måste det vara.. mitt nya kort ska jag mata med cipramil i förebyggande syfte.

jag var även en sväng på H&M, ett säkert kort. provade ett linne stl medium. det var för tajt. provade ett linne storlek large. det var för stort. när ska dom uppfinna storlek medium och en halv? fast från mitt deprimerade bankkorts synpunkt var det ju positivt. ingen linneshopping för min del. däremot köpte jag ögonbrynsfärg. hrmm.. det kan vara tricky att färga ögonbryn. men praktiskt. eftersom jag är för lat för att sminka mig till vardags är detta en sådan riktigt god uppfinning!


när jag kom hem var jag desperat hungrig. åt tio köttbullar medan jag funderade på vad man kunde tänkas fixa till middag. funderade på göra det enkelt för mig och bara äta några fler köttbullar, kanske till och med i kombination med makaroner och ngn liten grönsaksvegetabilie? allt för tallriksmodellen. det slutade dock med att bror kom hem och vidgade mina middgagsvyer genom att föreslå köttfärssås och spagetti. advanced! bättre än 18 köttbullar iaf.


såhär hade min middag kunnat se ut.. hrmm.. ngt mindre avancerad grönsakstredjedel dock. om jag ens kunnat skrapa ihop ärtor så det täckte en tredjedel av min exklusiva IKEA-tallrik..

oj! jag har fått ihop ett helt inlägg om absolut ingenting! amazing!

imorgon ska jag på stockholms. igen. hrmm.. jag kanske håller på att bli en hobbybrat? men i vanlig ordning kompenserar jag detta med musikklubb.. på fredag är det tex ngn ny rockklubb på ÖG. den ska provas!

   detta verkar roligt. rock tycker vi om!

over and out.

ia

låt: acid house kings - this heart is a stone
jag gör som fellow bloggkollega och lyssnar på en bokstav åt gången.. idag är det som synes "a". hm. jag hade massa bra låtar på a uptäckte jag. bla denna söta.

onsdagsrapport

Snön kompenserar för att den inte fallit under vintern som hittills varit och vägrar sluta ösa ner. Men jag har redan varit ute nog för idag och kan med gott samvete sitta inne. Och plugga. Hmm. För det är väl vad jag borde göra. Har läst alldeles för få sidor om psykologisk testning och ätit kladdkaka från igår, ännu bättre dagen efter.

Har jobbat idag. Hade lite ångest över att jag kanske inte borde ha tid med såna icke-studierelaterade aktiviteter, men det har varit så trevligt så. Det enda otrevliga med det hela var att jag var tvungen att gå upp den omänskliga tiden 06.00 och cykla ner på stan i tio iskalla minusgrader. Jobbdagen var dock allt annat än obehaglig, vi åkte ner på stan och shoppade gardiner och åt urgod sushi-och asiatisk buffé till ett gott pris på East City. Det kallar jag för en bra arbetsdag. Har troligen bästa extrajobbet. Irriterande nog glömde jag min goda linsgryta med äckligt utseende (spya-liknande) i kylskåpet, den kommer troligen vara välmöglad nästa gång jag nu kommer till jobbet.

Japp, det var dagens rapport från mig, härifrån Homogatan Djäknegatan (som den visst kallas, upplystes jag om när jag bodde med min flatiga vän Emma som hittat en klubb på
qruiser som hette så...och att Emma sen hade en regnbågsflagga uppsatt i sitt fönster ökade ju tydligheten liksom..)

Helga

Hell on wheels - Dog on wheels
den roligast kombinationen av bandval och Belle and Sebastian-cover man kan tänka sig. Från skivan "A century of covers", med tolkningar av Belle and Sebastian-låtar.

magiska siffror på katalin..

Såg att The Magic Numbers ska spela på Katalin på fredag. Det skulle varit hemskt trevligt att gå på. Tyvärr är det utsålt. Synd att man inte såg det tidigare, men extremt bra för min ekonomi då jag inte har råd med såna där hutlösa konsertpriser. Jag får nöja mig med att gå på såna riktiga billiga konserter i kombination med utekvällar på V-dala och Kalmars nationer. Tycker det är så riktigt bra av dem att få hit en massa bra band hela tiden. Härnäst är det Love is all på PangMusik (Kalmars) och Santa Maria (aka Maria från The Concretes) på Velvet (V-dala). Det är nästan för mycket roliga saker som händer på helgerna i denna stad. Tur att vi har nationerna. Men pinsamt nog har jag ännu inte varit på Katalin och det måste det bli ändring på...förr eller senare.


Helga


The Magic Numbers - Take a chance
denna låt spelades faktiskt på v-dala senast, tur att vi kreddade dj:n ordentligt...det var han så värd!


pubmed i house!

nyss hemkommen från house-kväll med dom sjuka sköterskorna. trevligt. jag åt upp halva davids godispåse. men det var en ren välgärning eftersom han mådde illa. jag är för snäll för mitt eget bästa.. ack, dessa osjälviska uppoffringar.

i kvällens avsnitt tvingade house dr chase att gå igenom alla tänkbara orsaker till nackont hos en människa. ..och chase använde pubmed! haha. jag undrar hur många timmar jag tillbringat i denna databas för mer eller mindre framgångsrika försök att hitta lämpliga medicinska artiklar? alldeles för många.. jag hade faktiskt fullt medlidande för chase där. även fast han betedde sig särdeles lömskt i de tidigare avsnitten. men efter några timmar med oframgångsrik pubmedgenomgång tycker jag han sonat sina brott.
pubmed är säkert fantastiskt om man är bra på att söka saker. jag är inte det. ett handikapp i dessa internet-tider. ynk.

85060-549
pubmed.. mitt standardsökord den senaste terminen har varit "bankart repair" i olika konstellationer. finns det något bättre sätt att slå ihjäl några timmar?

nu låter jag lite väl bitter över mina tillkortakommanden på pubmed. pubmed är bra. och hade jag behövt bläddra tidningar för att hitta artiklarna hade jag fått sitta där tills 32-årsåldern. burr!

vad göra nu? hmm.. sova? fair enough..

ia

låt: nationalteatern - ylle
"jag leker i min yllegrop, och yllar glada yllerop. ylle! ylle! ylle på er yllehop!"
haha. fellowbloggkollega är ingen ylle-vän. hon påstår att hon blev över-yllad som litet barn.. själv skulle jag villa ha ett tamt litet ylle som husdjur. undar var man får tag på yllen? kanske e-bay?


kladdkaka

I kväll är det tisdag om jag förstått det hela rätt. Tisdagar innebär House, den enda tv-serie jag följer nuförtiden. Jag är sjukt sugen på choklad och det skulle kännas så riktigt lyxigt med kladdkaka framför tv:n. Borde sätta igång med det projektet på en gång. Min sambo vill säkert ha också, hon har pratat om kladdkaka i flera dagar men vi hade inget mjöl eftersom jag bakade upp det i lördags. Nu ska dock det problemet vara åtgärdat och då kanske det ligger på mitt ansvar att fixa till kakan.

Först borde jag dock försöka förstå några räkneuppgifter från dagens statistikövning. Hade inte alls satt mig in tillräckligt mycket i det jag borde ha koll på för att känna mig i fas med läraren (i övrigt satt många i klassen som frågetecken precis som jag..). Skulle verkligen behöva ägna morgondagen åt vad den är avsatt för, det vill säga uppgiften vi har tills på torsdag. I stället ska jag jobba. Det är inte så smart. Men ganska nödvändigt med tanke på min ekonomiska situation just nu. Dessutom ska det bli rätt trevligt att tänka på annat än validitet.

Idag fick jag ett märkligt sms. Det stod typ "hej, jag inbillade mig precis att jag såg dig gå förbi ett gathörn, börjar jag bli paranoid eller har jag bara hemlängtan? snart ses vi, på riktigt". Numret det kom ifrån såg väldigt utländskt ut och jag skrattade åt stackaren som jag trodde fått fel nummer av något ragg och sen åkt utomlands. Det tog säkert en timme innan jag fattade att det var från min vän som pluggat i Spanien i ett år nu. Snart kommer hon hem! Kul! Dock kommer mitt hem bli lite tommare när hon kommer tillbaka, har nämligen nästan alla hennes möbler hos mig. Jag kommer sakna Billy extra mycket. Han är så riktigt välfylld nu.

För att verka lite duktig måste jag också tillägga att jag faktiskt har tränat idag efter den hårda skoldagen. Till Friskis- och Svettispasset med minst dålig musik. Hade världens energi, det var skönt. Snart kanske jag kan börja våga mig på intensivpassen igen. Om några månader eller så...

Helga

Radiohead - Let down
Idag lyssnar jag på Radiohead. Radiohead är bra. Särskilt skivan OK Computer.


hur hamnade vi här?

Varför måste det vara så sjukt kallt i min lägenhet? Studentstaden verkar definitivt inte anse att studenter är prioriteringsgrupp ett vad gäller bostadsuppvärmning. Det enda varma stället är i sängen, men det är förbjuden mark när man ska ägna sig åt sånt som studier. Inte kan värma sig genom att gå ut heller, till och med katterna tycker att det är i kallaste laget. Nog med gnäll nu..

Hmm, som vanligt..när jag bestämt mig för att inte klaga mer så finns det inte mycket kvar att skriva. Igår såg jag på kvalitets-tv i form av dokumentär om
Glada Hudik-teatern, där både utvecklingsstörda och normalstörda gör musikaler. Sjukt bra! Min bloggkollega Ia måste känna sig stolt över att komma från Hudiksvall. Det har hänt att jag känt mig stolt över att komma från Södertälje..några gånger...när inte otrevliga ämnen som gruppvåldtäkter eller skott mot polishus påtalas.

Helga

Almedal - Hur hamnade jag här?
ja, hur blev vi egentligen uppsalabloggare på aftonbladets lokala sida? Hjälp. Dessutom stör
jag mig sjukt mycket på min trotsiga lugg på bilden (för övrigt den enda som vi båda två godkände
efter en evighetslång fotosession mha av fotograf Ida vilket som redan påpekat säger en hel del om
hur ofotogenique jag är)

am i a blogg-korr?

okej.. hjälp. nu är vår blogg i rampljuset. ett litet rampljus iaf. åtminstone en liten strålkastare. eller en 40 W-lampa.. hmm..
faktiskt vet jag inte alls vad det innebär att vara
aftonbladets bloggkorrespondenter i uppsala. blogg-sigge eklund sa att vi skulle fortsätta precis som innan. då gör vi väl det då..

nu ska jag äta frukost. och lokalisera min nytvättade tvätt. tror jag glömde den i hallen igår. stackars tvätt, stå där alldeles ensam i mörkret. den tror säkert att jag glömt bort den. det är dock ingen överhängande risk eftersom alla mina underkläder ligger där. go commando mitt i vintern känns inte lockande..

over and out.

er blogg-korre ia

låt: magnetic fields - yeah! oh yeah!
jag vet att jag tjatar om det men stephin merrit och magnetic fields ÄR sjukt bra. och därmed bipp!

där blir det bestämt nej

Det blir ett bestämt nej till att träna i kväll. Råkade halvsomna på sängen (eh, råkade är nog fel ord kom jag på..jag ställde klockan på fem och gick och la mig..) och kände mig helt seg när jag vaknade. Sen har jag gjort linsgryta (studentens bästa vän) och ätit den framför Förkväll. Hmm. Jag har en ambivalent inställning till det programmet, ena stunden tycker jag att det är skittöntigt och andra stunden helt roligt. De är så sjukt fnissiga. Särskilt Carolina Gynning och Carina Berg. I alla fall var Gynnings kattsvamphistoria rätt komisk om den nu stämde. Det lät nästan som något som jag skulle kunna göra (alltså, ta med sig skabbig utomlandskatt in på toaletten och ha den i knät när man kissar).

Jag ska i alla fall ta en kylig promenad till tvättstugan med min stora mängd tvätt och sen ska jag plöja igenom några validitets-sidor till innan jag får tv-titta/datanörda/sova.

Har äntligen lyckats nedladda "Vad önskar du dig för nånting i julklapp?" med Stockholm Norra. Värsta mysiga proggiga låten som jag kan hela texten till utantill. Vi brukade ha den på våra sommarband under Gotlandssemestrarna när jag var liten. Rimmen är så klockrena och förutsägbara att den är ungefär lika lättinlärd som en dansbandslåt, men betydligt bättre ("Några russin och en nöt/socker på din gröt", "om när bonden bärgar höt/om strumporna i blöt, "om när träden står i blom/och en tryggad ålderdom",)

Nu har jag klappat marsvinet. Jag fick till och med hålla det. Hon var typ sötast i världen. Varför har jag aldrig haft ett marsvin? Nästan alla andra vanliga sällskapsdjurarter har jag ju hunnit, åtminstone hamster, kanin, råtta, fågel, fisk, hund, katt...(den sistnämnda i form av den elakare av mina katter har gett mig fina rivsår på höger hand idag, han ville umgås på ett sätt som inte jag tyckte var okej...det gick ut på att på köksbänken och slå efter mig när jag lagade mat).


Nej, mot tvättstugan.


Helga


Hefner - Hold me closer
denna låt är ovanligt normal för att vara han, annars brukar de heta sånt som "The hymn for the alcohol" eller "Peppermint taste"


statistisk måndag

Sitter och försöker läsa på om arbetspsykologisk testning och psykologiska test i allmänhet. Validitet hit och reliabilitet dit, är så trött på alla såna ord efter förra kursen men man blir visst aldrig av med dem. Och jag är ändå inte helt fientligt inställd till statistik, jag har faktiskt inte så hemskt mycket emot det (men sånt ska man helst hålla tyst om för att inte bli mobbad, överdrivet statistikintresse är inte något som utmärker psykologstudenter..i alla fall inte mina kursare). Hmm, i vilket fall som helst så finns det saker som är betydligt roligare än statistisk tolkning. Min sötnos Zorro verkar dock tycka att böckerna är väldigt trevliga att ligga på så jag har tagit en hel del pauser för klappning av katt och missat det som står högst upp på varje sida eftersom jag inte är tillräckligt elak för att putta bort honom.

Och ute är det plötsligt vinter. Det känns helt okej just nu, men jag är övertygad om att snön kommer ligga kvar tills typ april och det har jag verkligen ingen lust med. Men fint är det! Dock lite besvärligare att ta sig fram än tidigare. Jag har vissa vaga planer gällande eventuell träning i kväll. Men sen är det ju så mycket annat som måste göras. Tvätta till exempel (nog för att jag köpte nya strumpor, men snart är även dem slut..). Annat nödvändigt är till exempel att läsa åtminstone några till kapitel i Blonde. Jag har bara kommit halvvägs fastän det känns som om jag hållt på jättelänge. Det är helt enkelt ingen sträckläsarbok och trots att den är bra vill jag bara bli av med den nu så jag kan börja på något nytt. Jag har ungefär en miljon böcker jag planerar att läsa. Varför har man aldrig tid? Och varför tar jag mig aldrig den tiden?

Nu ska jag äta lunch nummer två innan jag beger mig iväg på veckans terapisession. Mina egenhändigt bakade bröd med hummus, tomat och rödlök. Sjukt gott och vitlökssmakande. Jag borde vara huslig oftare.

Helga

Iron And Wine - Such Great Heights
fin cover på Postal Service-låten, från det utmärkta soundtracket till Garden State

en snöig ally-walk..

nu är jag hemkommen från en hurtig skogspromenad. är hundvakt idag åt en kompis vovve, och vovven behöver sina promenader.. jag med för den delen. skillnaden är att jag inte fattar det själv..
det finns en massa snö här i omgivningarna. av fluffig karaktär. jag slängde lite snö på ally the hund. den var tydligen god för hon åt upp den.

vi träffade en annan hund i skogen också. ally-bally fick hälsa på den. den var helt blyg och ville inte leka med ally, trots att hon bjöd ut sig totalt.. tillslut gav hon dock upp och vi pulsade hem och åt ananas. färsk ananas är sjukt gott. det tyckte dock inte ally. hon spotatde ut sin bit. skumt. hon som tom äter bananskal. och en gång åt hon upp en dammtuss.

85060-548
här är lilla ally-bally för några veckor sedan. hon är faktiskt dräktig också och beräknas få små piltar om ungefär fem veckor. GULLIGT!

nu ska jag fixa klart min träningsdagbok så jag får min legitimation någon gång!

ia

låt: mason jennings - drinking as a religion
den bästa bloggen
"i guess i'm floating" igen..

another snowy day

Vi har idag fått tillökning i familjen i form av ett virvligt marsvin. Mycket sött. Alva har morrat argt på det ett tag, men det ska förhoppningsvis överleva ett tag trots katterna. Tror dock att marsvinet tröttnat på att jag hela tiden hänger över buren och upprepar  "hej hej marsvin, jag vill klappa dig", hon tittar uttråkat på mig och gömmer sig i sitt lilla hus. 

Denna dag har ägnats åt bloggtillfixning med kollega Ia. Samt bakispizzaätande. Pizzeria Shima som ligger mitt i kantorsområdet har oförtjänt dåligt rykte. De flesta vågar inte äta där på grund av någon löjlig vandringshistoria som involverar pizza med kroppsvätskor och annat skumt (den finns dock i lite olika versioner vilket ökar sannolikheten att det bara är ett påhitt). Jag trotsar såna där löjliga skrönor och äter sedvanlig söndagsbakispizza därifrån. De är alltid väldigt trevliga när vi kommer infnissande i vår mest skabbiga uppenbarelse och pizzorna smakar bra. Dock är det lite pinsamt när man varit där alltför många veckor på rad (nej, vi är inte där varje helg men ibland blir det mer frekvent..) och de nickar igenkännande. Jag tycker faktiskt att vi snart borde få vår alldeles egna pizza uppkallad efter oss, den skulle självfallet heta "en ynka pizza". Dock har vårt pizzahandlande sett ut på lite olika sätt. Hela det första året hade vi inte något telefonnummer att ringa utan gick alltid dit och väntade, försökte balansera på barstolarna medan vi fnissade åt allvarliga nyheter i dagens UNT som låg framme (ALLT är roligt dagen efter) och högt avhandlade gårdagens skvaller. Nu har vi kommit till stadiet då vi ringer innan, men det blir alltid problematiskt då vi inte har någon broschyr med vilka sorter de har så vi får alltid ta ett säkert kort som kebabpizza. Och idag gick vi vidare till tredje stadiet och fick med oss en meny, nästa gång ska jag minsann variera mig vad gäller mina pizzavanor. OBS. Jag äter inte bara pizza. Oftast äter jag nyttigare grejer. Fullkornspasta till exempel (man kan alltid säga "det är faktiskt fullkornspasta" om folk gnäller på att det man äter ser onyttigt ut..).  Slutsatsen av detta är i alla fall: Shima har goda pizzor, var inte rädd för att gå dit vad ni än hört för elaka rykten.

Idag lyssnar jag bara på låtar med artister på B. Winamp vägrar fungera och det blev så jobbigt att öppna alla i mediaplayer så jag kör på en B-dag. Det finns sjukt mycket bra artister på B har jag upptäckt.

Helga

Bad Cash Quartet - Amuse you
dåliga kontantkvartetten är ett mycket bra band som man inte hör mycket om nuförtiden...

en vild omgång velvet!

nu har vi avverkat årets första v-dalavelvet! så riktigt kul!
snyft, vi hade saknat vår favoritklubb över det lååååånga juluppehållet (okej, typ en ynka månad, men det kändes längre..)

det började med sangria och rödvin hos helga. samt en fotosession. vi skulle ha en bild till vår uppsalablogg och bara för att vi verkligen behövde en bild så gick det givetvis inte alls att få till en där båda såg normala ut. ida var fotograf, en tålmodig sådan, och dirigerade hur vi skulle stå (börjar får förståelse för stackarna som är med i top model, vi har nog bestämt ingen karriär där iaf. vi klarar tydligen inte ens att stå rakt upp och ner och se normala ut).
men.. nu är det över!

sedan begav vi oss ut i snövädret och försökte lokalisera vår beställda taxi. den stod på helt fel ställe och vi fick dela upp oss för att kunna avsöka så stort område som möjligt. men helga fick iaf taxichauffören att stänga av taxametern lite tidigare så det blev inte så ynka in the end..

väl på velvet lyssnade vi på the consequences, de började dock spela i smyg så vi missade en eller  annan låt. så lömskt av dem.. men det vi hörde var bra. vi lyckades dessutom för första gången i världshistorien få till en icke-ynka konsertbild. även detta var helgas förtjänst. hon riskerade sitt liv genom att slinka fram till scenen och fota. några indierumpor kollade argt på henne men det var det värt!


här är dom. en smula nördiga men very bra!

reste av kvällen tillbringades på dansgolvet .vi hoppade runt där i två timmar och vägrade gå därifrån. vi blev ganska deprimerade när dom tände lyset och schasade ut oss, men vi hann iaf gå och credda DJ:n innan. han blev glad. tror vi.

några av de så riktigt goda låtarna som spelades var: dirty pretty things - bang bang you're dead, the coral - dreaming of you, primal scream - country girl och almedal - hur hamnade jag här.


såhär lyckliga blev vi när "dreaming of you" spelades (som sagt: vi ska INTE söka till top model).


vi hittade även några sjuka sköterskevänner på dansgolvet. ränder är uppenbarligen inne i ackis korridorer och, alltid, på velvet.


obligatorisk toalettbild. fast på denna är ia utbytt mot ida.. nåja, det är bara ett "d" som skiljer.


här poserar vi mer eller mindre fint i v-dalas trappa. den är  faktiskt arkitektritad av alvar alto. eller v-dala nationshus är det iaf. vi vet inte om han var personligt inblandad i trapputseendet..


det snöade fortfarande när vi kom ut. vi satte genast igång med ett moget snöbollskrig. sen halkade vi hemöver..

det var vår velvet-kväll det. nästa velvet ska tydligen bli typ 10 februari och vår kära DJ sa att han skulle spela då med! wohoo!

ia och helga

låt: moneybrother - dom vet ingenting om oss
enda nackdelen med kvällen var att denna låt inte spelades. ynk.

oheliga hårfärgningsregler

Nu har jag tonat mitt hår. Det var meningen att det skulle bli lite rödare bara. Jag kan visserligen inte se resultatet än eftersom håret inte torkat, men det ser oroväckande mörkt ut. Inget fel mer mörkt hår, men det är lätt att fastna i toningsträsket så som jag gjorde förra hösten/vintern. Varje gång det började se trist ut tonade jag det igen och det blev mörkare och mörkare för varje gång, det slutade med att jag plötsligt var nästintill svarthårig. Jag vet att jag borde färga håret hos min frisör för att få det att se ut som jag vill, men jag är fattig, okej. Varje gång jag färgar håret funderar jag på om det verkligen är någon som följer alla hårfärgningsregler som finns. Som till exempel att alltid göra något slags allergitest som tar skitlång tid (då måste man ju börja redan dagen innan), eller det betydligt mindre tidskrävande: att massera upp ett skum innan man sköljer ur hårfärgen. Det sistnämnda har jag försökt med flera gånger, men det GÅR ju inte. Det blir inget skum hur mycket jag än masserar och därför är det bara ett onödigt steg. Hmm..hårfärgningsfilosoferande..intresseklubben antecknar.

Jag är mycket nöjd med dagens strumpköp. Sex par fräscha randiga, prickiga och enfägade strumpor. Nu är det ingen panik trots att jag inte anser mig hinna tvätta idag heller. Idag har jag använt mitt sista hela par, ett par over-knee-strumpor som jag haft i tio år! Sjukt. Dock har jag inte använt dem så mycket, tror att det var jättehett med over-knee-strumpor och kortkort kjol när jag var ca 14-15 och jag brukade ha dem till min minikorta rödrutiga kjol.

Har insamlat tillräckligt med vuxenpoäng (hummus och nygräddade grahamsbullar) för att få gå ut och festa loss på
V-dala nation i kväll. Det är säsongspremiär för deras mycket trevliga klubb velvet och The Consequences spelar! Det ska bli otroligt trevligt.

Nu ska jag fortsätta med min nya mogna stil och laga lite riktig mat också.


/Helga


The Raconteurs - Broken boy soldier


l'auberge espagnol

Igår kväll filmtittades det här på Djäknegatan. Vi har för tillfället en hel massa filmer till låns och trevligt nog är de flesta av dem inte några Hollywood-upphaussade grejer eller skräckfilmsuppföljare utan lite alternativare saker. Mkt bra för mig att vidga mina vyer lite. Jag ser på film så sällan så när det väl händer blir det bara såna där allmäna historier som går hem hos alla, men som aldrig riktigt fastnar. Visserligen hade jag och bloggkollega creddig filmkväll med Citizen Kane för någon vecka sen, men annars har det varit dött på filmfronten.

Filmen som sågs igår var i alla fall L'auberge espagnol, eller Den spanska lägenheten som den visst heter på svenska. Det är en fransk film som utspelar sig (större delen av tiden) i Barcelona (trevligt för mitt filmsällskap som kände sig helt hemma och kände igen varenda gata, jag vill också till Barcelona!!). Det tog ett tag innan jag vande mig att dels höra franskan och samtidigt läsa engelska texten och nu är jag helt sugen på mer fransk film...det är ju såå fint. Filmen handlar i alla fall om Xavier som lämnar Paris och sin snygga flickvän där för ett utbytesår som Erasmus-student i Spanien där han delar lägenhet med några andra studenter (från diverse olika ställen; bland annat en ordningssam brittisk tjej, en odräglig bror till henne och en flata som lärde huvudpersonen hur man förförde tjejer vilket såklart fungerade ypperligt! Ja, det var väl handlingen kan man säga. Det var i alla fall en väldigt trevlig film som beskrev livet i deras mysiga kollektiv.

 man blir både sugen och osugen på att flytta in i ett utbyteskollektiv i Barcelona..

Nu har jag tagit en sväng på stan och inhandlat kurslitteratur, strumpor, vin och mat (=allt en student behöver). Tänkte nu vara duktig i några timmar och göra hummus och baka bröd. Det låter extremt vuxet med brödbak, har svårt att tänka mig att jag faktiskt för typ tre år sedan bakade bröd en gång i veckan. Hmm, det är ju det jag säger hela tiden..jag blir bara omognare och omognare. Att jag inte bakat på ett tag upptäcktes också på ett otrevligt sätt när jag skulle kolla att jag hade alla ingredienser hemma och hittade äckliga mjölbaggar i grahamsmjölet ("men vad gör han? han lägger mjölbaggar i grahamsmjölet. Aj aj Knut, det som såg så bra ut"). For your information har jag faktiskt köpt nytt mjöl idag, jag är inte så fattig så jag tänker äta mjölbaggar. Undrar hur de smakar...

/Helga

Radiohead - No surprises
introt till denna låt spelades frekvent i filmen, mkt fin låt!

stor kylighet ute!

burr. jag sitter och drar mig för att genomföra färden mellan flogsta och stan. ska på bakisfika med mina sjuka gymnastflickor på GH nation. det är iofs särdeles gott och trevligt, men färden dit är en helt annan historia. hutter!
vad sjutton har vädret fått för sig nu? det hade sin chans att fixa lite schysst snö i december men nu är det för sent. jag har vant mig vid detta "nästan vår-väder" och denna ohemula kyla uppskattas inte.. haha. jag som är norrifrån (iaf lite) borde ju inte gnälla på detta minusväder, det är ju typ bara minus fem.. men jag är inte van! hey, någon slags tillvänjningsfas behövs faktiskt..

85060-537
förmodligen kommer jag möta en sådan här på min färd..

nu ska jag rota fram några slags kläder. helst varma.

ia

låt: starlight mints - rhino stomp
umpa umpa..

efter BJ väldigt sent i natten..

nu är jag hemma från BJ. och pigg som en spigg är jag med.. gick och nynnade på "seven nation army" ganska högt när jag kom innanför dörren och risken är ganska överhängande att jag väckte både bror och brors flickvän som sov alldeles brevid hallen. men vad göra om klockan är tio i tre och man är i farten? lite white stripes-nynn är nästan ett måste. dessutom var det den enda bra låten som spelades på BJ.

sprang på koftan en sväng på BJ. koftan är ett kodnamn (vi objektifierar folk ibland och hittar på passande namn). han har mina hörhängen. dom är gisslan där faktiskt. men han försvann när jag skulle gå (han fanns faktiskt inte kvar för han var borta) så mina hörhängen är fortfarande i fel bostad. buhu.

innan BJ var vi på fest. jag började gnälla om att vi borde bege oss iväg vid halv elvatiden (om inte tidigare, jag är alltid den som stressar på folk så vi kommer iväg. där uppvisar jag ett typ A-beteende minsann). klockan halv tolv hoppade vi i en taxi. kvart i tolv var vi utanför BJ. ett var vi inne på BJ efter att ha tillbringat lite quality time i BJs förtjusande kö. då hade mina fötter tappat känseln. jag trodde faktiskt ett tag att jag inte hade några fötter, det var lite jobbigt. alla skor handlade i onödan.. för att återfå normal kroppstemperatur skuttade vi omkring på dansgolvet och jag återfick mina fötter. hade faktiskt saknat dom lite.. trots att dom drar 40 i skostorlek.

tror jag skämde ut mig lite på förfesten när jag envisades med att sjukdomen MS mest drabbade CNS. blev nog aningens puckoförklarad av tjejen på festen som forskade om MS dagarna i ända.. tycker faktiskt inte jag förtjänade det helt. jaja. så kan det gå.. men nu är det över! och jag kommer förmodligen inte springa på henne ngt mer..

hittade min och martinis gemensamma nämnare igen. jag fnissade inte omoget åt honom denna gången.. hoppas han uppskattade denna uppoffring. vissa personer ser man liksom i cykler. först två gånger samma vecka och sedan inte på flera månader.. jag tror jag överlever även under lågsäsong faktiskt.

nu borde jag sova. klockan är typ 03.32. men jag är fortfarande pigg. hm. vad göra?
steg 1 kan ju vara att gå och borsta tänderna. kanske rent av borde ta bort le smink? blä. jobbigt.

ia

låt: imogen heap - holding out for a hero
jag förknippar denna låt med the fairy godmother i shrek II. den blir lite annorlunda i imogens version..

stockholmsmentalitet och depressionstester

Igår var jag på studiebesök på Stockholms nation. Det är inget vanligt förekommande fenomen men ibland vill man roa sig på torsdagar också och då är det enda alternativet. Stockholms nation är ett sjukt överskattat ställe enligt mig. Vi kom dit fem i halv sju för att vara säkra på att få matplats vid sju när det öppnade och då var kön redan lång. Sen ägnades minst fyrtio minuter åt att köandes frysa och titta på öldrickande brats med backslick. Hehe, nej nu överdriver jag, det är faktiskt väldigt mycket vanliga människor på Stockholms också. Men det är kul att generalisera. Märkligt nog gick de flesta med backslick före i kön, men snart insåg jag att det inte var frisyren det hängde på utan de hade helt enkelt varit smarta nog att ha bokat bord.

Väl inne på Stockholms snodde vi åt oss den allra sista sittplatsen (höjden av tur, folk går typ in en och en och paxar ett helt bord åt sina kompisar som kommer sen) och åt otroligt god mat (lyxigt för att vara nation) och billig dryck (en sexa cuba libre för 37 kronor, väldigt god var den också). När jag och Sofia satt och vaktade övriga sällskapets stolar i några minuter fick jag känna på stämningen när en tjej kommer fram till stolen jag har krokat benet runt (som sagt, folk var galna och man fick ta till alla knep) och säger först halvtrevligt "är den här stolen ledig?" för att när jag svarar ett vänligt "nej, tyvärr, den är upptagen" ändra tonläge helt och bitskt fräsa "den är INTE upptagen, det sitter ingen där!". Stockholms i ett nötskal. Okej, jag är medveten om att jag dissar Stockholms lite för mycket kanske. Jag hade faktiskt kul. Maten var mycket god, servicen jättebra (bordsservering + att både bar- och garderobspersonalen faktiskt hade koll på vem som var nästa på tur och inte lät de mest framfusiga komma först). Dessutom kanske jag inte borde gnälla över Stockholmare när jag själv är nollåtta. Men Södertälje är faktiskt INTE Stockholm. 

Det var i alla fall en kul kväll, trots brist på bra musik. Jag står faktiskt för att jag tycker att det är betydligt roligare att hoppa runt till några schlagerlåtar man känner igen än att se dum ut till r'n'b eller stå ut längre tid än en kvart till musiken på stora dansgolvet där alla låtar är i princip likadana (dock ingen hissmusik igår). I alla fall dök Ia,
Ida och Martina upp mitt under min och Sofias Carola-kavalkad och Ida utbrast uppenbart förvånad "Men Helga! VAD gör du på schlagergolvet?". Efter några timmar var det för mycket folk, för dålig musik och för sent för att vara ute om man som jag skulle upp innan åtta idag. Klokt nog cyklade jag då hem, helt utan den vanliga tvångstanken "måste alltid stanna tills stängning". Skönt!

85060-536

Japp, nu har min nationskväll beskrivits. Denna dag har ägnats åt kursstart, Utredningsmetodik 10 poäng. Det låter inte så upphetsande, men verkar otroligt roligt. En heldag med föreläsningar har nog aldrig gått så snabbt. Jag höll på att dö av skratt upprepade gånger och det berodde inte bara på övertrötthet. Eftermiddagen avslutades med att vi fick göra några begåvningstester och fick med oss ett depressionstest att göra hemma. Som föreläsaren sa: "Det är så lite vi på den här institutionen kan erbjuda våra studenter jämfört med andra, som medicinarna som får massa vaccinationer. Så ni ska i alla fall få privilegiet att göra ett depressionstest.". Tack så mycket. Vi får gratis testas för diverse psykiska störningar, det är ju inte helt fel. Nu har jag gjort Beck's Depression Inventory och jag behöver inte kontakta föreläsaren för vidarebefordran någonstans. Nu kan jag i alla fall utesluta en diagnos ur DSM-IV. 

Åh, det är så skönt att slippa äckelmetodkursen. Trots att vi har heldagar varje dag kommer det att bli roligt. Älskar stunder när utbildningen känns helt rätt och det känns lyxigt att få gå på föreläsningarna utan att betala ett öre. Så känns det faktiskt ganska ofta om man bortser från senaste månaden. 

I kväll ska jag bara ta det lugnt, titta på film (vi har fått massa filmer + O.C säsong 1-3 från sambos vän som åker utomlands, mycket bra!) och äta chips. Det behövs verkligen. Sen ska jag lägga mig tidigt och i morgon ska jag handla strumpor, kurslitteratur (om jag lyckas hitta några pengar på nåt konto som jag kan öveföra) och inviga min nya stavmixer. Lovely. 

/Helga

Bloc Party - Banquet
denna låt brukar faktiskt spelas ute, åtminstonepå de så riktigt goda nationerna ÖG och V-dala  

där blir det ja.

fellow bloggkollega fick tag på mig tillslut igår. ringde när jag var på ackis och hade mina KOL-patienter. vi  fnissade ganska länge åt att folk vill läsa vår blogg. det är sjukt kul men strange.. jag vet inte om nan får prata i telefon på sjukhus egentligen? jag känner mig alltid så skyldig när jag gör det.. även fast jag satt alldeles vid utgången där det knappast finns känslig elektronisk utrustning så inbillade jag mig att läkaren som gick förbi kollade argt på mig.

vi har sagt: "där blir det ja" till att aftonbladblogga lite. jag tror faktiskt inte att vi blir värsta
karolina lassbo-kända för det. haha. verkligen inte. vi fortsätter precis som innan med lite uppsalaliv, lite skolgnäll och lite allmänt strunt och förmodligen kommer inte en kotte känna igen oss. jag tror inte jag kommer att sitta och censurera bloggen direkt iaf.. den innehåller ju inte direkt personangrepp, hets mot folkgrupp eller allmänt utlämnande saker om våra vänner.


vågar man publicera sådana här oanständiga partybilder in the future when all is well?

nu är jag hungrig. som vanligt. får se till att göra ngt åt det..

ia

låt: three dog night - one
cover på aimee manns sorgliga låt "one" som är med i soundtracket till den väldigt bra filmen magnolia. denna versionen är ngt mindre deprimerande..

hemrumlad från stockholms..

nu är jag hemma från sthlms. det var ganska kul. delvis. jag och martina hittade vår gemensamma nämnare som vi fnissade (väldigt moget) åt en stund. han tog det dock rätt bra.. hmm. undrar var han och martini försvann sedan? jag har mina misstankar. en favorit i repris möjligen?
sen ägnade jag även kvällen åt att lokalisera borttappade vänner. när jag sedan väl hittade den aktuella vännen så fortsatte jag ändå att leta runt av bara farten, ända tills jag kom på att det inte längre fanns ngn att leta reda på. har man inget att göra så skaffar man sig..

nu är jag sjukt hungrig. ska gå och inspektera utbudet i kylen. ngn form av god kost borde det väl finnas.. ingredienser till en ynka liten smörgås åtminstone!

imorgon ska jag få sova. härligt. bäst att vara pigg och utvilad tills i morgon kväll. då ska jag iaf ha mina cheap monday-conversekopior. mycket mer lämpade att skutta runt i än stövlar. har ont i tårna nu. ynk.

godnatt!

ia

låt: tom waits - downtown train
moneybrother (pengabrorsan låter väldigt mycket fulare) har gjort en svensk cover på denna. föredrar originalet. tom waits har så cool röst!

you've got mail..

I morse när jag öppnade studentmejlen i skolans datasal (igen, har nästan bosatt mig där känns det som..men nu är det förhoppningsvis över) fann där ett meddelande från Sigge Eklund på Aftonbladet som erbjöd oss ynka bloggare en plats i rampljuset, eller kanske snarare en bloggplats på Aftonbladets nya Uppsalasajt under en period. Och nu står jag liksom i valet och kvalet angående hur man ska göra. Är vi ens intresserade? Att bloggkollegan vägrar svara på mina samtal och vi måste bestämt oss till i morgon gör inte saken enklare. Fast jag känner mig ändå lite sugen...och samtidigt inte.

Hmm. Det här var inte direkt något jag väntat mig när vi startade "en ynka blogg" i början på sommaren. Det är ju bara en grej vi gör för vår egen skull, sen att en del läser den ibland är ju rätt roligt (och mindre roligt andra gånger, som när Kalmars nation får syn på vår olagliga affischstöld som vi skryter om i bloggen, PINSAMT). Jag har inga ambitioner att bli igenkänd som (en ynka) uppsalabloggare. Nu känns det liksom lite för..hmm..seriöst. Vi är inte så seriösa av oss. Det är skönt att inte ha några krav på sig att man måste uppdatera si och så ofta och skriva om det och det. Dock uppdaterar vi ju ändå rätt ofta, och den här veckan när jag känt mig som en extremdålig bloggare som enbart gnällt över vår hemtenta och denna trista kurs har kollega Ia kompenserat det hela med det ena efter det andra trevliga inlägget.

Att folk läser har jag egentligen ingenting emot, men det kan ändå skapa en viss prestationsångest samt lite fler begränsningar i form av vad man skriver. Visst är det här ingen blogg där självutlämnande grejer läggs ut, men det finns ju ändå en hel del man kan fråga sig om det är okej att ta upp. Ett annat fenomen som jag tyckte var jobbig redan på lunardagböckernas tid är när folk som man känner (eller halvkänner) plötsligt börjar anknyta till saker man skrivit i sin dagbok utan att man sagt det till personen ifråga (behöver inte röra några hemligheter då jag som sagt var oftast inte skriver sånt utan bara små påpekanden om sånt som skrivits i stället för sagts..). Det är nog något man inte borde störa sig på när man bloggar och något jag troligen kommer vänja mig vid. I framtiden kommer aldrig folk fråga mig hur jag mår eller hur senaste tentan gick och i stället för att fundera på om jag blivit helt betydelselös får jag anta att de läst allt om mig i min blogg och inte behöver prata med mig längre. Hmm, det verkar lite trist faktiskt. Men jag vet att jag är likadan själv. När jag ringer hem frågar jag numera oftast bara mamma och pappa vad de gjort i veckan, resten av familjen finns liksom tillgänglig på Internet. Och när mamma tror att hon kommer med någon nyhet om mina systrar så får hon oftast svaret "jag vet, det läste jag i bloggen".

Rent innehållsmässigt tycker jag mest att jag själv skriver en massa onödigheter. Varför vill folk läsa det här till exempel? Om man känner mig kanske man är intresserad av den anledningen och därför tycker att det kan vara kul att veta att jag åt lax till middag och köpte kravmärkta bananer på ICA. Men hur intressant är det för någon helt utomstående? Sen när jag funderar på vad jag gillar för bloggar så inser jag att det är ungefär såna här meningslösheter jag vill läsa om. Hmm, men nivån på de bloggarna kanske är lite högra än på denna. Så, aftonbladetblogga eller inte aftonbladetblogga, det är frågan? Jag kommer att sakna vår varan om vi ska flytta, men man kan väl dubbelposta.

Blaha blaha. Jag kan ändå inte svara på Sigges mejl förrän jag pratat med Ia. Idag kämpade vi in i det sista med hemtentan, till slut tyckte vi att den var tillräckligt valid och reliabel och skickade in den. Förhoppningsvis är denna kurs äntligen över. Vi ska fira detta med mat och dryck på Stockholms nation Pappa betalar inte, men jag har fört över pengar från sparkontot för detta ändamål...samt för morgondagens alldeles för tidiga terapitimme (hade inte planerat in ett Sthlms-beök när jag bokade in den).

/Helga, hungrig och med beslutsångest..


Johnny Cash - I won't back down
har av någon outgrundlig anledning denna låt på hjärnan ungefär 9,5 timmar av dygnet, tur att den är bra.

en uppsalahelg bland många..

hej blogg
jag är uppsalastudent. att vara uppsalastudent innebär att man går ut. gärna ofta. så här ser den kommande helgen ut:


såhär förtjusande kan man se ut när man festar i uppsala..

torsdag: sthlms. jag ska för första gången på år och dag infiltrera mig bland alla "pappa betalar" på stockholms nation. det ska bli en spännande studie. hoppas jag inte blir avslöjad..

fredag: mina kära sjuka gymnastvänner kommer hit och vi ska ha middag at my place. mys! sen ngn flogstafest och sedan BJ. ehrmm.. först stockholms och sedan BJ. hur i allsindar ska detta sluta? jag kanske snart står här med sådana victoria beckham-jeans från rock&republic, ett litet slinkligt linne, spetsiga högklackade skor samt låångt fluffigt hår. BJ är faktiskt inte direkt favoritstället på jorden men har man roliga vänner med sig så blir det bra ändå.

lördag:
jag kompenserar för mitt bratbeteende vad gällande klubbval (okej, det ÄR inte massa brats på stockholms och BJ, men fler än jag är van vid i alla fall) genom att bege mig till kära velvet. favoritklubben! massa bra musik!

undrar hur min lever kommer må efter tre kvällars festande? jag ska dock festa enligt konstens alla regler. dricka massa vatten och INTE dricka whiskey. då blir det nog bra..
för att inte alla ska tro att jag är alkoholist så kan jag rapportera att de flesta helger INTE innehåller denna mängd fest. alls.

ia

låt: bishop allen - the same fire
ännu lite musik upphittat på den väldigt trevliga bloggen "i guess i'm floating".


bara EN öl..

igår var vi ute och drack vin med vår vän josefin. från börjar skulle det bli EN liten öl. den lilla ölen blev en flaska vin, som blev två flaskor vin (att dela alltså. inte två flaskor var, även vi har våra gränser) mystiskt det där. men rödvin är nyttigt. typ.det var very trevligt och vi satt och pratade om ditt och datt. ibland mer högljutt. killarna som satt brevid oss fick en ordentlig inblick i hur salongsberusade tjejer låter.. ämnena som avhandlades var bla ultraljudsundersökningar, killar och våra respektive utbildningar. vi är ju seriösa till vår läggning att vi pratar skola även efter tre glas vin.

nu ska jag fundera över lunchfrågan. alltid trevligt med mat.

ia

låt: the ruby suns - look out SOS!sola eller inte sola? det är frågan..

fellow bloggkollegas senaste inlägg avhandlade vinterblekhet. jag är blek året om. på sommaren blir jag på sin höjd lite mer o-vit. bara att acceptera läget. men det finns ju en lösning. solarium heter det. där kan man lägga sig och utsätta kroppen för lite UV-strålar så den börjar producera mer melanin som skydd -> man blir brun (eller som i mitt fall: o-vit). egentligen är det ju en ganska knäpp idé det här.. att lägga sig i ngn slags klaustrofobisk låda som bombarderar en med strålning, strålning som huden försöker skydda sig från genom att bilda mer pigment. det kan ju alltså inte vara helt genomnyttigt..


här kan man lägga sig och bli bestrålad en stund..

men om man känner sig som ett bättre begagnat spöke gällande hudfärgen? vad göra? jag har solat solarium i mina dagar. några gånger iaf. det brukar dock sluta med att jag ligger och svettas ihjäl och får lätt klaustrofobi samt katastroftankar om att solariet kommer fastna och jag blir grillad därinne. därför stänger jag aldrig locket helt. men när man kliver ur så har man ofta fått lite färg och några trevliga fräknar. vilket ju är trevligt.. man känner sig genast lite piggare och fräschare. och gladare.

jag kommer dock aldrig bli en sådan som solar kontinuerligt året runt. trots att det enligt dagens skönhetsnormer VERKLIGEN skulle behövas. några extra fräknar är trevligt ibland. men att vara brun året om är ju inte naturligt. ser jag en väldigt brun människa i januari/februari så tänker jag automatiskt: aha. solariebesök! busted!
men ett eller två ynka solariebesök om året kan inte vara farliga. och jag tror att jag skulle vara i behov av det nu.. det kanske rent av kan vara värt lite svett och en eller annan katastroftanke?

ia

låt: the fratellis - chelsea dagger
dadada. .dududu.. den svänger!

blekast i uppsala

Jag har kommit fram till att jag är sjukligt blek för tillfället och att något måste göras åt saken. Eftersom jag inte har någon resa till varmare breddgrader inplanerad känns det som om fejksol är enda alternativet. Egentligen är jag lite emot solariesolande, särskilt såhär på vintern när man liksom ska vara svenskt jätteblek. Men jag vet att jag skulle må så mycket bättre av att åtminstone lyckas tvångsframkalla några ynka fräknar eftersom som jag bara av åsynen av ett icke-likblekt ansikte i spegeln skulle känna mig mycket piggare.

Idag är första sovmorgonen sen i lördags, om nu nio räknas som sovmorgon. Jag hade kunnat sova mycket längre har jag insett nu, behöver inte åka förrän om en kvart. Men nu har jag hunnit med en cykeltur till ICA för att inhandla nödvändigt toalettpapper och bananer (rättvisemärkta! trots att jag bara har 76 kronor kvar på kontot!). Tyvärr öppnade inte det skumma solariestället förrän tolv. Förresten..varför är videouthyrningsställe/solarium ingen ovanlig kombination...finns någon gemensam nämnare? typ människor som sitter inne hela dagarna och tittar på film = bleka och behöver sola? Jag tycker i alla fall det är märligt. Och nu får jag leva med blekheten ett tag till. Dessutom har jag den senaste månaden haft hela ynka hy med miljoner inombordsfinnar som gör skitont överallt. Jag har nog regredierat till tonåringsstadiet igen...suck.

Jag tänker absolut INTE lägga in en bild på mitt bleka ansikte, inte ens för tjatande Jennys skull (men jag tycker vi har bättrat oss på bildpublicerandet, lite i alla fall..). Nu ska jag iväg och PM-opponera.

Helga

Avocadoclub - Too much space
mycket coolt bandnamn som framkallar avokadosug och en riktigt bra låt


hugh laurie: house eller extremkorkad prince of wales?

nu har jag kollat på veckans omgång av house. det är så braaaa. faktiskt. trots alla påstådda medicinska missar. fnys. men det vore ju inte direkt bra utan houses cyniska kommentarer. det är ca 80% av charmen med serien. och wilson är så sympatisk. jag blev helt deprimerad när han blev sparkad. det kunde dock vara något färre läkare och något fler sjukgymnaster med.. fast hur spännande är det med sjukgymnastarbete egentligen? "undan! jag måste göra kontrakturprofylax! nuuuu! " neee. det är inte SÅ dramatiskt med sjukgymnatsyrket. fast ganska trevligt. och patienterna tycker oftast om en. jag sticks iaf inte..

en grej jag har lyckats förtränga fram tills nyligen är att hugh laurie har ett förflutet som exceptionellt korkad prins i blackadder. inga mitt-i-prick-cynismer från han sida där inte. snarare funderingar hur man får på sig ett par byxor..

jag försöker förtränga detta när jag kollar på house.


puckad prins eller cynisk doktor? bara att välja..

ia

låt: the format - dog problems
idag råkade jag ut för dog problems när min roomies rottis traskade runt på min ljusblå matta med leriga tassar. jag har anatomiskt korrekta tassavtryck på den nu.. hm. det kanske blir hippt ngn gång?

latte = tant.

fellow bloggkollega har drabbats av temporär bloggskrivkramp. det har inte jag. i vanlig ordning har jag dock inte mycket att komma med. har gått en runda på stan, såg bloggkollegas former dejt på stan. trodde han var ute på sin AT-tjänst nu, men inte det. han går fortfarande runt på uppsalas gator och torg. hann dock inte se vad han hade för kläder på sig. vi brukar nänligen credda honom lite för hans kläder när vi springer på honom ute. en hobby vi har. han brukar ha sådana riktigt fina kläder generally.

efter denna spännande tilldragelse träffade jag josefin på cafe linné. eller linnéhörnan? eller vad det nu heter? det är ganska lömskt att ha två fik brevid varandra som heter typ exakt samma sak. det ena har massa saker och det andra har.. well.. mindre massa saker.
jag drack en latte. känner mig alltid så typ vuxen när jag beställer en latte. i hela mitt liv har jag kört med mjölk, läsk eller varm choklad med vispgrädde när jag fikat. de senaste gångerna har det dock blivit latte. jag är en tant!

85060-528

efter den vuxna latten fick jag spurta till ackis för att träffa mina coola KOL-patienter. jag var dessutom sen. det är inte speciellt vuxet.

nu hinner jag inte dravla på något mer. min roomie behöver hjälp med biomekaniken och jag ska se vad jag kan göra. hon står och stirrar uppfordrande på mig i dörröppningen at the moment..

till verket!

ia

låt: cloud cult - take your medicine
har nyligen springit på molnkulten och känner att jag gjort ett litet fynd..

skabbkatt

Kom nyss hem från ännu en datasalsdag. Okej, nu överdriver jag lite, vi hade faktiskt muntlig presentation också. Det gick väl inte superbra, men hyfsat. Vår visualiseringsövning var rätt effektfull faktiskt och lagom flummig (måste ju visa trafikforskar-läraren att vi är psykologstudenter som inte tycker att metodikfrågor är roligast i världen). Sen jag kom hem har jag klappat Zorro som var i slagsmål för ett tag sen (eh, för typ tusende gången, han är nästan jämt ute och slåss...konstigt att han fortfarande har såna behov, trodde såna tendenser försvann när man kastrerade) och därför ser allmänt jätteskabbig ut. Tog kort på honom i lördags och såg att han ser ut som värsta strykarkatten. Och han var ju inte direkt sockersöt innan såret över ögat och hacket i örat heller. Han ser helt vanvårdad ut, folk vågar nog knappast klappa honom nu (inte för att de vågar det annars heller, men ändå)

85060-527 
hej, jag är skabbig uteliggarkatt som fått komma in och värma mig i Helgas säng

Jag längtar till helgen när skolgrejer förhoppningsvis är avklarade. Jag har en miljon saker jag skulle vilja hinna göra som jag bara lagt åt sidan den här veckan. Dels basala saker som att diska, tvätta och laga riktig mat (vilke jag faktiskt ska göra i kväll, har inte råd att köpa fler luncher) men också annat. Typ färga håret, boka klipptid, köpa strumpor, ladda ner musik, läsa ut Blonde, träffa vänner. Måste boka in en dejt med min juristvän nån gång snart tror jag. Vi brukar ju alltid vara duktiga nog att planera in nästa gång en månad i förväg (till och med över sommarlovet gjorde vi så, rätt sjukt) , men inte denna gång. Läste i en blogg att jurister visst har typ skjorta och kavaj på föreläsningar, det låter helt extremt. Vi på psykologen benämndes vara "mysklädda" i jämförelse. Sant, jag äger ju faktiskt minst två bruna psykologkoftor (vår uniform).  

Idag på lunchen råkade vi börja diskutera att man borde bojkotta alla icke rättvisemärkta produkter, vilket ledde till kollektivt dåligt samvete över att man bidrar till både barnarbete, djurplågeri och miljöförstöring. Men..det blir ju så dyrt. När jag är färdigutbildad och tjänar pengar ska jag bli en bättre människa. Om jag inte har något nytt att skylla på då också. Jaja. Fast så extrem så att jag slutar handla på HM tänker jag inte bli, då skulle det inte bli många klädesplagg köpta (Nej, jag köper inte alla mina kläder på HM, men det händer...rätt ofta till och med). Visserligen kommer jag ju bli framgångsrik och stenrik men jag tycker ändå att barnarbetsklädkedjor har såna riktigt prisvärda basplagg. Hmm. Jag kan åtminstone börja köpa kravodlade bananer. SÅ mycket dyrare är det ju faktiskt inte.

Nu ska jag ta tag i matlagandet och läsa igenom pm som ska opponeras på. Är säker på att det var något mer jag tänkt skriva, men min hjärna är inte riktigt med den här veckan. Ser inte fram emot nästa kurs mastodontdagar heller. Kommer inte kunna jobba någonting och alltså bli fattigare än jag brukar. Kommer inte kunna vara trevlig mot folk eftersom jag är mentalt utpumpad efter en åttatimmarsdag. Hjälp, jag kommer aldrig klara av att jobba heltid. Sex timmar är mer än nog. Ska nog gå med i demonstrationståg och ropa "Vi vill ha sex, vi vill ha sex, vi vill ha sex timmars arbetsdag!"

/Helga

Jarvis - Don't let him waste your time
Tröttnar aldrig på Jarvis helbra skiva, har hört vissa rykten om att han ska komma till Sverige snart också...är lite sugen på konsert av något slag. Fast kanske kan nöja mig med billig v-dala-konsert...

the consequences på velvet!

yes. äntligen har velvet kickat igång igen! först ut är the consequences som tydligen gjort en sådan riktigt bra skiva. som jag inte fått lyssna på alls, trots flertalet tappra försök. dock har de, liksom typ alla andra utom vi ynka bloggare, en egen my space-sida. där finns det tre låtar att lyssna på. låtarna låter lovande (där fick jag till det!) och det ska bli så riktigt kul att gå och se dem!

85060-526
the consequences tar fotoposerandet på största allvar..

ia

låt: mew - 156
"you can run away
leave your books behind you
but you should look back twice
just to be on the safe side"


en ynka dag

Har tillbringat denna dag i skolans datasal. HELA dagen alltså. Jag är inte van vid såna här jobbiga dagar som det blivit på sistone, allt på grund av vår sjukt jobbiga hemtenta/enkät/pm/poster/muntlig presentation/statistikgrejs/younameit (kursen skulle kunna heta "slaskkurs för allt tråkigt som inte passar in nån annanstans"). Nu passar jag på och äter vid datorn för att spara tid (blogga bör man, annars dör man..eh..eller äta kanske det var), Icas lax-och spenatpasta (har inte lagat mat på typ en vecka tror jag). Är så sjukt trött på denna kurs nu, min motivation vad gäller skolan har nog inte varit lägre sen jag började spykologprogrammet vilket säger en hel del. Dessutom är den ena läraren löjligt petig vilket man inte får vara om man är så dålig som han är på att skriva instruktioner. Han påstår att typ hälften av alla elever missupffattar hans instruktioner varje termin och skriver typ halvspydiga svar på mailen vi skickar till honom, i stil med "REN SVENSKA VERKAR JU INTE FUNGERA PÅ ER URUSLA PSYKOLOGSTUDENTER" (med versaler så det ser ut som om han är vääldigt upprörd). Att det är honom det är fel på verkar inte vara ett alternativ. Okej då, jag är språkligt imkompetent, jag erkänner.

Som om det inte var nog med skolan så har min sambo drabbats av något slags vinterkräksjukeliknande och jag kommer troligen bli sjuk lagom till antingen muntliga redovisningen eller opponeringen (jag förutsätter alltid att jag blir smittad av saker). Det känns också jobbigt, att spy är ungefär det värsta som finns. 

Nu måste jag förbereda den där irriterande redovisningen. Morr.

/Helga

Damien Rice - The Blower's daughter

skelögdheten bevisad!

japp. nu är det bevisat. jag ÄR skelögd! när jag var liten bebi skelade jag tydligen järnet med ett öga har jag nu fått höra. min morfar var alldeles bekymrad och undrade vad det "skulle bli av jäntan?"
hm . sjukgymnast tydligen. en skelögd sådan. inte nog med att jag är halvblind och har minus 3,75 i synskärpa tydligen.. fnys.

nu ska jag sura lite över mina tillkortakommanden på ögonfronten.

ia

låt: bondo do role - funk da esfiha
vad man kan göra med lite "summer nights" från grease..

känslor för feeling

kära blogg. idag tänker jag lämna ut alla mina innersta känslor för feeling..
eller kanske inte. av någon outgrundlig anledning är det folk som läser denna blogg (vilket iofs är väldigt roligt) och skrivning om innersta känslor för feeling är sådant jag förknippar med privata dagboksanteckningar. privata som i: sånt som andra inte läser.

dock finns det väldigt många bloggare som verkligen lämnar ut sig själva. jag har absolut inget emot att de gör det. det är ju väldigt modigt. är dock ganska nöjd med att slippa själv.
..men när man läser någon helt okänd människas blogg och så kommer det massa verkligt privata (i mina ögon iaf) saker så känner jag mig lite som jag sitter och smygläser någon annans dagbok. speciellt om bloggaren i fråga har bild på sig själv på bloggen. då får man dessutom ett ansikte på privatheterna. fellow bloggkollega tycker att självutlämnande bloggar är de bästa men jag kan inte låta blir att känna mig smygläsande.. även fast jag verkligen inte är det. det finns ju publicerat till allmän beskådan och bloggaren vill ju helt klart att detta ska bli läst.

anledningen till brist på bloggning om känslor för feeling är kanske även att jag inte har så mycket att komma med. jag har aldrig varit riktigt frekvent privat-dagboksskrivare. i typ nian och ettan på gymnasiet höll jag på, och när jag nyligen kollade igenom dessa böcker så satt jag mest och fnissade åt mina anteckningar. dom var ungefär på samma nivå som denna bloggen. något djupare kanske. jag verkar helt enkelt inte ha så mycket saker inom mig som måste ut. ynk.

i denna blogg är det mest en massa gnäll som får vara med. och en eller annan kryptisk antydan om vissa av våra eskapader. fast det är i alla fall ingen rosa modeblogg. i och för sig så kan det komma ett mycket personligt och självutlämnande inlägg i även de rosa modebloggarna när man minst anar det, så jag ska nog inte använda mig av sådana som exempel på ytlighet heller.

nu sätter jag p för denna gången. har några gnälliga ögon-känslor att uttrycka också men det gör jag senare.

ia

låt: moneybrother - reconsider me
har fått moneybrotherfnatt på sistone.

YNK! jag är skelögd!

jag har just upptäckt att jag skelar lite med ett öga på en hel massa bilder. närmare bestämt vänster. YNK!
höger öga tittar snällt in i kameran men vänster har ett eget liv och ser ut nånstans i periferin.. oftast är det i alkoholpåverkat tillstånd, men jag tror allt jag såg någon bild där jag är spik nykter och likt förbannat är vänster öga ute och.. cyklar. jag är bitter.

skelögda ia

låt: firefox AK - love to run
hon är minsann inte skelögd utan jättesöt. och ihop med jättesöta rasmus kellerman som är "tiger lou". han är säkert inte heller skelögd.

en bloggberoendes bekännelser

När man är för trött och fantasifattig för att blogga själv kan man läsa andras bloggar. Jag har alldeles för många i mina bokmärken, så många att det tar en väldig tid att varje dag gå igenom och kolla vad som hänt i mina favoritnätpersoners världar. Ibland inbillar jag mig nästan att jag känner dem och kan slänga ur mig saker som "men silverfisken tycker..." och "enligt elizabethbathory så..". Det är lite creepy. I vilket fall som helst så bjuder jag här på några av mina favoriter. Utan inbördes ordning eftersom jag tycker att det är sjukt svårt att rangordna grejer. 

Att läsa andra Uppsalastudenters bloggar är roligt och mina favoriter i den kategorin är
Legally Blonde, Elizabethbathory, Gäddan i rejäla skor och Glamourprinsessan. Rena modebloggar följer jag sällan, men Hotspot, Ytligheter och Stockholm Street Style brukar jag kolla in varje dag.

Andra bra bloggar är:
Silverfisken
Fredrik Virtanen
Stureplans Alex Schulman

Onekligen
Mitt liv som populärkultursjunkie
It's hard to be a saint in Skärholmen
Utterungarna
(om alla tolvåringar var lika tuffa och modiga som dem skulle världen se bättre ut)
Nina is cool
Mikael Ingebrigtsens blogg (av kille med Aspergers syndrom)
Sofias tänkta tankar (författare till boken Zebraflickan)

Sen givetvis mina söta systrar Clara och Kerstins bloggar och Idas fina dikter.
Det var nog mina huvudfavoriter. Tjuvlyssnat räknar jag inte riktigt som en blogg och jag har även tipsat om den sisådär ett tiotal gånger redan.

/hej jag heter Helga och jag är bloggberoende

The Shins - Pressed in a book

bj-party i snöstorm

Är egentligen för seg för att skriva ett riktigt inlägg men här kommer i alla fall utlovade bilder. Och några ord då. Först Cecilias och Linus korridor med vin, fruktsallad och minttudrinkar. Sen för sen utgång, en timmes köande till BJ (pynk, inte mitt favoritställe här på jorden) i snöstorm (det såg precis ut som om jag nyss kommit ur duschen när vi till slut kom in). Därefter försök till att dansa sig varm tills klockan blev tre och traditionsenlig nattamat på Max. Och idag har jag haft huvudvärk och mensvärk from hell, ätit shimapizza och kollat varan-tv (traditionen återupprättad!) tillsammans med bästa bloggkollegan Ia.

Bildkavalkad:

    
tre spykologer, cecilia med vinflaska i beredskap och kindpuss på jessica (viktigt tillägg: observera byxan som hänger till höger ovanför cecilia på bild två, den hänger där för att cecilia spillde granatäpple och sen var tvungen att hälla stora mängder kokande vatten på den..helt normalt beteende med andra ord)

  
killar är bättre än tjejer på fotboll

   
väl inne på bj envisades cecilia med att springa in i köket och gömma sig bakom en dörr, natten avslutades traditionsenligt på Max med bland annat green&garlic-dip

/något trött Helga..

Lily Allen - Alfie
söt låt om en irriterande lillebror

ut på snerikes ikväll..

vi ska ut ikväll. på snerikes av alla ställen. long time no see.. helga har genomtänkt indie-outfit med klänning och stuff.  jag ska ha min blå london-partytröja. ynk.  jag kommer att vara helgas töntiga och mindre kreddiga side-kick ikväll. men det står jag för!
bilder kommer publiceras.. helga har lovat dokumentera kvällen (och inte BARA inifrån toaletten).

nu ska jag sminka mig lite. undrar om jag kommer ihåg hur man gör? var en vecka sedan jag använde annat än rosebud. suck. jag håller på att bli skabbig. such a pity.

till verket.

helgas töntiga side-kick

låt: my morning jacket - wordless chorus
min morgonjacka är så riktigt bra..

jag kommer inte heeeeem i kvääääll..

Ska snart göra mig klar för ännu en dag med metodhemtenta plus postertjafs, men måste bara få uppröras lite över vinnarna i året Rockbjörn. För det första så tycker jag det har funnits betydligt mer spännande grupper i år än BWO (Fibes, oh Fibes! kanske...eller The Knife som gjorde ett jättebra album). Att Sebastian Karlsson blev "Årets nykomling" känns inte helt rätt heller, har han gjort någonting som ÄR bra förutom en del covers under idoltiden? Men det värsta av allt måste ändå vara att Martin Stenmarks Sjumilakliv blev årets låt! Det måste enbart bero på att den sätter sig så hårt fast på hjärnan att man omöjligt kan bli av med den och för de som inte lyssnat mycket på musik och bara slår på radion ibland måste den framstå som den enda låten som finns i princip. Suck. Årets plåga skulle man väl kunna kalla det. Boten Anna måste kommit som god tvåa...

Nu har jag dessutom fått Sjumilakliv på hjärnan utan att ens ha hört låten. Morr. Ska gå och borsta tänderna i stället.

The Knife - Silent shout
kunde gott ha fått bli årets låt i stället för irriterande Martin Stenmarck, man kan inte bara leva på att vara snygg och skriva låtar som hela sverige får på hjärnan..anser jag.

dammsugningsångest

Helt plötsligt blev klockan alldeles mycket, och jag som hade tänkt göra en massa nödvändigheter idag som nu inte hinns med. Jag hade till och med skrivit in "dammsuga" i min kalender. "Diska" är något man bör göra dagligen. "Träna" hade jag tänkt hela veckan men var helt slut efter att ha suttit med hemtenta och posterpresentation (med en bild som tog otroligt med tid och massa hjälp att fixa och som sen vägrade spara sig på våra, tre olika, usb-minnen!) så det blev inget med det. Får helt enkelt nöja mig med att ha lyckats pricka av punkten "handla" (något jag inte gjort på riktigt sen jag kom hem efter jul så det var minst sagt tomt i mitt kylskåp, frysen och skafferiet). I morgon hinner jag inte städa, bara att hoppas att man inte får objudna gäster som är oartiga/ärliga nog att påpeka dammråttorna som flyger runt här hemma.

I morse vaknade jag till en intervju med
Silverfisken (numera known as Snopp-Jonas) i P3:s morgonpass. Det kändes konstigt att höra rösten på en person vars blogg man läser dagligen. Tänkte likadant när jag första gången hörde Glamourprinsessan prata. Eller hur skumt det känns att springa på Legally Blonde (som nuförtiden är brunett) på toaletten på Norrlands nation. Det här bloggandet är verkligen ett märkligt fenomen...

Men nu är jag alldeles för trött för något seriösare inlägg. Som tur är håller kollegan ställningarna med det ena riktigt goda inlägget efter det andra. Hon har även fått mig sjukt sugen på mörkt öl. Och nästa preklin-utklädnad. Nu tänker jag hoppa över allt som står på nyttighetslistor och krypa ner i sängen med senaste numret av Elle (mycket bra julklapp!). God kväll!

/Helga

Bob Dylan - It's all over now, baby blue

utklädning i uppsala so far..

jag tycker det är sjukt kul att klä ut mig. här är utklädningarna jag hunnit med i uppsala so far.. det HAR alltså varit utklädningsteman. jag brukar inte springa runt på nationer så här till vardags. faktiskt.


tema: kropp och.. öh.. knopp? eller nåt. vi var en DNA-molekyl. jag var cytosin. men så fort vi kom in så sprang jag itydligen väg och lämnade resten av molekylen inkomplett. i'm bad to the bone. men det var jobbigt att gå ihopknuten med typ fem andra.


tema: latino. jag var  helt missnöjd med temat. är så o-latino man kan bli. det blev svart linne, svart kjol och en blomma å håret. boooring. men det gick hem iaf.. strange..


tema: fantasy. jag var en alv. jag såg dock inte arwen-ljuv ut som planerat. snarare som hennes ålderstigna pappa elrond. ynk.


tema: på djupt vatten typ. jag var medlem i team zissou. jag hade fin röd mössa och en tröja med team zissou-tryck.


tema: rött. jag var.. röd. å hade självlysande horn. iaf ibland. och läppstift som ögonskugga. not very hot. hade som tur var INTE lika ynka kläder som hon på bilden.tema: it's all about the money. var greedy doktor med "i'm only in it for the money" skrivet med tejp på ryggen på rocken, egenhändigt nallad från skolan. grymt opraktiskt att röja runt i. jag höll på att dö av värmelsag. tur att jag inte ska bli läkare..


tema: reggae. bob marley såklart. men utan rastahår. dock hade jag en liten hemmagjord pappersjoint i mungipan. och ett fint majablad målat på tröjan.tema: wild life. vi var som tidigare sagt alltså hells.. eh.. hångels. det gick hem. säkert för att vi hade våra ynkkjolar på  oss. fnys.

det var allt tror jag. än så länge. en blandning mellan preklin och sjukgymnastfester. det spelar ingen roll vad det är. är det utklädning så är det kul! dock brukar det vara några människor helt utan gränser på preklin.. eeh. jag vågar inte bli sjuk i framtiden. tänk så många hjärnceller som supits bort där. *gulp*

ia, sjukgymnast MED gränser

låt: peter bjorn and john - amsterdam
en preklinstad, helt utan gränser..
hej, jag är trött och inte så kreativ

Hej, jag är tokig
Hej, jag är alkoholiserad
Hej, jag köper alla mina kläder på Hennes och Mauritz
Hej, jag är snälla mamman

Hej, jag är tråkig
Hej, jag är supertråkig
Hej, jag är fet, men sportar ändå
Hej, jag tror att jag är snygg
Hej, jag går runt med alla mina verktyg i en plasthink för att verka händig
Hej, jag ska bli Don Juuan när jag blir stor
Hej, jag käka 3 kilo glosylt i morse
Hej, jag är invandrarkvinna med mustasch
Hej, jag är ultraneger
Hej, jag försöker va cool, men jag lyckas inte

På tunnelbanan, på tunnelbanan
På tunnelbanan, på tunnelbanan
På tunnelbanan, på tunnelbanan
På tunnelbanan, på tunnelbanan

Hej, jag hatar min lillebror, och försöker skada honom
Hej, jag är 110 år, och borde ligga i koma
Hej, jag är mongo
Hej, jag är homosexuell
Hej, jag är Superknodden Allan
Hej, jag är rastlös
Hej, jag är en full ungdomskille
Hej, jag har testosteron
Hej, jag hatar barn
Hej, jag käka åtta citroner innan jag gick hemifrån
Hej, jag är fet, och tar upp en och en halv plats
Hej, jag är mördare

Hej, jag vill inte leva längre
Hej, kom och hjälp mig
Hej, jag är knarkare
Hej, jag blev med barn när jag var 14 år, och har ingen pappa men är glad ändå
Hej, jag är byråkrat
Hej, jag är tråkig, men försöker piffa till mej
Hej, jag har tajta braller, så snorren syns
Hej, jag har ingen framtid
Hej, jag hatar att åka tunnelbana
Hej, jag har adopterat barn

På tunnelbanan, på tunnelbanan
På tunnelbanan, på tunnelbanan
På tunnelbanan, på tunnelbanan
På tunnelbanan, på tunnelbanan

Hej, jag har mamma med mej för att handla kläder
Hej, jag har mobiltelefon
Hej, jag är förtryckt
Hej, jag är muslim
Hej, jag avlider
Hej, jag känner dej, men orkar inte prata
Hej, jag är glad invandrare som kramar alla
Hej, jag ska förfölja och våldta dej när du går av
Hej, jag är trött
Hej, jag har anorexia
Hej, ursäkta, men jag ska av här

På tunnelbanan, på tunnelbanan
På tunnelbanan, på tunnelbanan
På tunnelbanan, på tunnelbanan
På tunnelbanan, på tunnelbanan

Doktor Kosmos - På Tunnelbanan

godaste partydricksakerna there is..

jag är en uppsalastudent. är man det finns det många tillfällen till fest. fest är trevligt. och vill man festa till det lite extra när det är fest är det inte så dumt med lite alkoholhaltiga saker.. och ska man dricka ska det helst vara gott. annars känner men sig som en liten ynka sextonåring som har nallat ur föräldrarnas barskåp och fyllt på vatten i vodkaflaskan.


godaste ölen! staropramen dark och newcastle brown ale. öl ska helst vara mörk. nackdelen är att den är very much dyrare.. det finns alltid en hake..


sambucca + baileys = sambucca-baileys also known as slippery nipple. en sådan riktigt god shotvariant!


minttu. åker man finlandsfärja är detta ett måste! sen kan man blanda den med mjölk och oboy.. eller kanske som fellow bloggare: med tranbärsjuice. en ynka blogg lämnar dock inga garantier på det sistnämnda.

ååååh. nu blev jag partysugen. vi ska kanske ut med dom sjuka sköterskorna på värmlands i morgon efter deras geriatriktenta. OM dom nu ska ut.. man vet aldrig med syrror. de har visat dålig partyfrekvens lately..

nu ska jag snyta mig en stund. det är ju alltid roligt.

ia

låt: bloc party - the prayer
deras nya singel. inte lika bra som de från förra skivan, but still..näe.. det blev ett gnälligt inlägg till.

varför måste man bli sjuk för? det är.. not very funny at alla! ikväll ska jag ut och äta med min coola KOL-grupp och jag kommer inte känna smaken av nånting. snyft. förra gången det var middag var jag också sjuk så då avbokade jag. denna gång tänker jag dock släpa dig mig själv.. om jag så ska dö på kuppen.

liksom fellow bloggkollega har jag sovit dåligt. tror det beror på den dumma filmen jag kollade på häromdagen. "american hanted" eller "american hauting" eller nåt i den stilen. jag som brukar bli kvitt min postskräckfilm-labilitet ganska snabbt. tydligen inte nu. blä.
får väl införa nattlampa eller nåt. fint att börja med det i en ålder av 23 år när man inte ens hade det när man var typ 7.

okej. detta blev åxå ett gnälligt inlägg. men när jag blir frisk och botad från min tillfälliga mörkräddhet så blir jag glad igen. lovar!

snörvel and out.

ia

låt ur skivsamlingen: rocky dennis - pocketful of money
från rocky dennis som sedermera blev jens lekmans EP "maple leaves". han är så sööööt. jag vill klappa honom.

skoltrött

Jag är skoltrött efter två ynka dagar. Dumt att inte Ia kommit med något glatt mellaninlägg i bloggen, nu blir det två gnällklagan-"åh-vad-det-är-synd-om-mig"-inlägg på varandra. Jag ska bättra mig när allt inte är så ynka längre. Sov dåligt i natt med, har ont i nacken och känner mig helt stel. Jag skulle kunna cykla till Friskis och köpa träningskort. Jag skulle kunna gå och sola för jag känner mig blekast i Uppsala. Jag borde fortsätta med tråkartiklar om olika metoder, annars blir väl aldrig hemtentan klar. Men i stället sitter jag här och försöker bli på bättre humör genom att lyssna på The Killers på högsta volym. Det funkar faktiskt litegrann. Man kan längta till helgen också, men det funkar inte lika bra eftersom vi kommer få sitta och skriva en massa då för att bli klara. Man kan längta till fredagens utgång, men jag har inte ens lust med det just nu. Dessutom har jag inte varit på Värmlands på jättelänge och kommer antagligen bara bli sur och stå i ett hörn och klaga på dålig musik, minderåriga besökare och köttmarknadsvarning med mellanstadietryckarlåtar på slutet. Hehe. Jag känner mig helt bitter, det är rätt roligt.
 
Idag tvättar jag i alla fall, det var nödvändigt. Jag har ungefär 4 par strumpor som jag tycker om, resten är antagligen knallrosa eller omaka par (hur den ena strumpan alltid kan försvinna i tvättstugan är fortfarande ett mysterium, jag trodde bara det hände i Södertälje men det senaste halvåret har även Djäknegatans tvättmaskiner börjat äta strumpor). Alltså skulle jag behöva strumphandla. Men det får väl bli en senare fråga.


Det här blogginlägget finns bara till för att jag behöver paus från läsandet och vill avreagera mig lite. Tänk om det är PMS jag drabbats av? Det skulle faktiskt vara en möjlighet. Fast jag brukar inte märka någon skillnad...det kanske bara är en vanlig depression eller så. Idag är det ju inte ens regnigt så jag kan inte skylla på vädret vilket jag gjorde igår.


 The Killers - boten mot januariynkedom

/Helga med extremt dålig humör

The Killers - Glamorous indie rock & roll
partylåt från första skivan "Hot fuss" som är mkt bra..


varning för omotiverat gnäll

Även jag ska beklaga mig lite över ingenting. Jag har absolut ingen lust att åka iväg, att cykla i regn är ingen favorit (fick nog av det igår). Känner mig stressad för att jag ska iväg och jobba och inte hinner läsa de trista artiklarna jag bör ha läst tills i morgon. Dessutom går det ingen lämplig buss så jag måste åka en kvart tidigare än jag brukar. Min förkylning har återkommit och jag har dessutom troligen begynnande magkatarr. Sov jättedålig i natt (vilket hör till ovanligheterna och därför gör att jag blir helt gnällig hela dagen efter en störd nattsömn), vaknade en miljon gånger och drömde stressiga drömmar. Skivorna vi beställde för mer än en vecka sen har inte kommit heller, så det finns inga glädjeämnen i tillvaron. Jag är fattig och kommer vara det ett bra tag till. Jag känner mig helt stel i hela kroppen, måste typ börja träna snart. I morgon ska jag köpa träningskort! Då blir jag säkert på bättre humör och känner mig som en ny människa.

 så här pigg och alert kommer jag bli nästa vecka när jag sätter igång med träning på allvar

/Helga

Lars Winnerbäck - Varning för ras
den är så fin..

läskig bok!

jag läste lite i min american psycho-bok igår och funderade över när han tänkte börja mörda egentligen? sen satte han igång med det och då kunde jag inte läsa längre. eeeeh. i min enfald trodde jag att det skulle vara lite mer psykologi och lite mindre utstuderat våld beskrivet in i minst detalj. URK! när han plågade en stackars liten uteliggarhund fick jag nog.. hallå! usch! jag vill inte veta exakt hur det går till när han skär ut ögonen på nån. ynk. nu mår jag illa..
ångest, tvång och höstsäsong!

85060-494
hej, jag är gravt störd.

ska läsa ngt ofarligare ett tag. typ ngn rosa, irriterande chicklit-bok.

dessutom har jag blivit sjuk. har druckit två glas c-vitamin redan och är inne på min första kopp rooibos-te. undrar om det hjälper?

gnäll från ia

låt ur skivsamlingen: jeff buckley - corpus christi carol
från skivan "grace". den är bra. hans version av leonard cohens "hallelujah" är finast i världen.

billiga måndags-skor!

cheap monday har sådana riktigt söta skor. till sådant riktigt billigt pris dessutom. jeansen kan jag inte riktigt ha, men skorna går upp till storlek 46 typ så där finns det hopp för till och med moi! ska bara bli rik först..


kanske de här söta och anatomiska skorna med två korslagda underben?


..eller varför inte dessa med roligt mönster?

nu ska jag läsa lite ur min julklappsbok american psycho. hittills har patrick bateman hållit sig på mattan men snart borde han väl börja med sitt psykoptabeteende tycker jag.. hoppas det inte blir FÖR scary bara. blir höga elräkningar om jag ska behöva sova med lampan tänd.

ia, en smula morbid at the moment..

låt ur skivsamlingen: lars winnerbäck - timglas
jag tror det är hans girle girlfriend han sjunger till.. från skivan "söndermarken"

en icapizza senare..

Det känns som höjden av sunkighet att glufsa i sig en pizza framför datorn. Inte blev jag helt mätt heller, men det var gott. Känns som om det blivit en hel del ICA-pizzor på sista tiden (ICA:s pizzor är typ bäst, de är billiga och deras mozarellavariant är helt underbar, övriga är också helt okej), jag har nämligen inte storhandlat sen jag åkte hem över jul och har nästan ingenting hemma. I morgon bör jag ta tag i det, men jag har ambitionen att cykla till Willys och det vet jag inte om jag kommer hinna med. På vägen hem blev jag också väldigt godissugen, funderar på om jag kan unna mig en påse godis efter att jag varit på terapi kanske..

 mmmozarella och tomat..

Tillbaka i skolan idag vilket kändes lite konstigt och inte alltför bra eftersom vi skulle sätta igång med världens rörigaste kurs igen. Vi ägnade första två timmarna åt att 1)berätta för varandra vad vi gjort under lovet 2)försöka reda ut vad alla moment egentligen går ut på och hur vi skulle dela upp det hela. Sen var det bara att ta tag i statistikdelen som vi i vanlig ordning inte fått tillräckligt med undervisning på. Jaja, på något sätt fick vi ihop det i alla fall. Trots att inter-itemanalysen visade att vi hade såna riktigt goda frågor så blev resultatet väldigt väldigt osignifikant. Jaha ja, tråkigt nog verkar inget samband finnas mellan neuroticism/conscientiousness och hög arbetstillfredsställelse. Åtminstone inte i vår klass. Booring. Nu har jag lite huvudvärk och känner mig helt trött.

Drömde en mardröm i natt. Det var egentligen mer en pinsamhetsdröm men det var det värsta jag drömt på länge. Jag var på en stor fest som någon jag kände anordnade, sen skulle det hållas tal och talet var så pinsamt dåligt plus att den som höll det knappt fick fram ett ord. Alla började vrida på sig och harkla sig och jag bara satt och önskade att det skulle ta slut och tyckte jättesynd om talaren och personen som talet var till. Jobbigt. Det värsta som finns är egentligen när tv-program är pinsamma. Som i "Bonde söker fru" när den unga killen skulle säga vad han tyckte om hos sin "dejt" och han typ bara rodnade och skruvade på sig och sa att "det är inte helt fel att hon inte är ful heller" ungefär. Nästintill olidligt, men ändå det som får en att fastna...haha, jag älskar svenska dokusåpor. Börjar jag titta har jag svårt att sluta. Det är liksom så..verkligt.

/Helga

Friska viljor - Oh oh
ett bra band som beskriver sig så här på sin myspace-sida: Two friends (Daniel & Joakim) decided to put all things aside after a simultaneous breakup with their girlfriends. Nothing was now more important than late nights and drinking, everything is good when you´re drunk. We all know it.

stay aliveännu en filmkväll igår.. denna gången blev det skräckfilmen "stay alive". den var.. dålig.
ett dataspel var i farten och alla som spelade det dog på samma sätt som de gjorde i spelet. det började med att en datanörd dog och för att hedra honom så måste givetvis hans kompisar spela spelet han spelade innan han dog (= stay alive).
..och KONSTIGT nog började dom dö. no kidding!
de fattade tillslut hur de hängde ihop och började försöka lösa mysteriet. det visade sig att det var den ondsina grevinnan elizabeth bathory som levde för 200 år sedan som var uppe och dödade igen. de måste alltså hitta henne, spika in tre spikar i henne samt elda upp henne för att få ett slut på det hela. piece of cake.
det hela hade nog slutat med betydligt mindre splatter om personerna hade betett sig logiskt, men det gör folk i skräckfilmer näver äver. de måste givetvis dela upp sig (inte bra), gå på egna små upptäcksfärder trots att de borde stanna kvar på samma plats, speciellt tjejerna (stupid! antingen så dör de eller så blir de tillfångatagna och måste räddas av väl vald kille) och givetvis är det ngn som osjälviskt offrar sig ("lämna mig här, gör det du måste, bla bla bla..").

japp! denna filmen innehöll verkligen allt man kan vänta sig av en scary movie.


hej. jag är snygg och gillar att gå på egna små upptäcksfärder , TROTS att alla mina vänner blivit dödade på diverse obehagliga vis när de gått på ensamma upptäcksfärder. men det är lugnt. den snygga killen kommer och räddar mig.. jag sitter här i tortyrkammaren och väntar så länge. hmm. jag skulle ha stannat i O.C.


även malcolm in the middle var med på ett hörn. som datanördig side-kick.


elizabeth bathory brann bra! det gör man tydligen om man varit död i 200 år.

denna filmen gör det faktiskt inget om man missar. lägg tiden på att sortera strumpor istället.

ia

låt från skivsamlingen: lars winnerbäck - nästan perfekt
från mycket bra-a skivan "kom". låttiteln passar inte till filmen..

filmskurks!

vad vore filmera utan filmskurkarna.. här är några mer eller mindre kända..


bill i "kill bill". han skulle döden dö..


greve dracula i mel brooks "dracula, dead and loving it". mycket skrämmande indeed..


the fairy godmother i "shrek II". hennes version av "i need a hero" är så riktigt bra.


..och i mordor satt sauron och trallade "ring, ring, bara du slog en signal.."


sist, minst, fluffigast och absolut farligast: kaninen i monty pythons "the holy grail".

thats all folks.

ia

låt ur skivsamlingen: lars winnerbäck - kom änglar
ur gamla hederliga "dans med svåra steg"..

även jag

Orkar inte med något annat än en lista så här en söndagkväll, kom precis hem från jobbet och det ösregnade hela vägen hem. Blä. Nu ska jag sova.

Vilken svordom använder du mest?
hmm, ”fan” tror jag, tråkigt nog.. eller ”bajs” kanske (inte mycket roligare)

Äger du en iPod?
nej, en röd sak med lite minne..

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
13.00 (var så trött när jag vaknade i förrgår morse och somnade om att jag trodde jag skulle försova mig…började jobba 15, haha)

Hur många resväskor äger du?
en stor grön och en svart kabinväska

Använder du flip-floppar?
det händer, oftast på sommaren

Var köper du dina matvaror ifrån?
Willys (när jag orkar cykla) eller Ica heidenstamstorg
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
om jag blir snygg på bilden vill jag vara med, det vet man dock inte förrän efteråt och det är rätt sällsynt. Så jag svarar nog ta bilden
Vilken var den senaste filmen du såg?
citizen kane (kreddpoäng)

Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en väninna?
eh, vill inte umgås med nån annans barnfamilj så jag svarar bestämt en väninna

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
en ny mobiltelefon, jag tycker det är onödigt när jag är fattig men var jag rik så skulle det vara kul

Har någon någonsin kallat dig lat?
eh, ja troligen, jag är rätt lat..
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
att somna snabbt är verkligen inte ett problem…snarare att hålla mig vaken..

Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
Regina Spektors ”Begin to hope”

Vilken är världens bästa artist just nu?
åh, sjukt svårt.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
jag tror det, men det är inget jag tänker sprida ut på Internet..

När var senast någon stötte på dig?
hmm, svår fråga…beror väl lite på vad man menar, men typ några veckor sen kanske.

Vad åt du till middag senast?
Butlers lammlåda (pappa specialare) som jag nyss värmde i mikron (om det nu kan räknas som middag då klockan är snart tio, men eftersom jag åt en ynka portion nudlar på jobbet så räknar jag så), sjuuukt gott.

Använder du huvtröjor?
nä, eller jo..när jag tränar brukar jag ha huvtröja på mig på väg dit.
Kan du vissla?
ja, lite

Har du någonsin deltagit i en demonstration?
jag har demonstrerat mot nedläggningen av Mariekällskolan, vi sjöng ”Vi vill stanna, vi vill stanna kvar på Mariekäll” med ”Let the sunshine in”-melodi

Vem var den senaste som ringde dig?
Ia

Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
typ ingen, jag mår illa bara av att se på dem…

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
vet inte, men inte särskilt ofta iaf..

Vilket riktnummer befinner du dig i?

018

Tittade du på tecknat när du var liten?
ja, men inte så jättemycket

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
hm, sådärstort..

Hur många syskon har du?
2 systrar och 1 bror

Är du blyg inför det motsatta könet?
ja, ibland

Vilken film kan du alla replikerna till?
ingen, citerar mest varan-tv jag med

Äger du några popband t-shirts?
en (velvet underground-banan)

När flög du senast?
i november (till och från London)

Hur många stolar står kring ditt köksbord?
fyra

Läser du för skojs skull?
ja, men vill läsa mer

Pratar du några andra språk?
jag kan väl göra mig förstådd på engelska, och få fransmän att förstå att jag inte pratar mkt franska..

Diskar du din egen disk?
ja, när inte min sambo diskar min disk… men å andra sidan diskar jag hennes ibland också

Har du gråtit offentligt?
hmm, jag tror nästan inte det, inte sådär så folk sett det iaf.

Har du en stationär dator eller en laptop?

Stationär

Försöker du alltid lära dig nya saker?
nej, inte alltid..men ibland

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
nej, jag har ju precis tagit ur min enda piercing

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
nej, det tycker jag inte. Jag skulle aldrig förvänta mig det, men om han insisterar väldigt mycket och är rik och det känns bättre för honom så kan han väl få bjuda.

Kan du kasta macka?
ibland, det beror på mackformen

Har du någonsin varit på Jamaica?
där blir det nej

Vad har du med dig in på bion?
godis är viktigast

Vem var din favoritlärare och varför?
min svensklärare på gymnasiet, för att jag tyckte att han var bra och han tyckte att jag var bra (dessutom vred man sig av skratt varje lektion eftersom han var sjukt rolig).

Har du dejtat någon av en annan religion?
vet inte..

Vad har du för väder?
ösregn, jag blev dyngsur när jag cyklade hem

Har du en blogg?
ja, en ynka

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
psykologi, biologi och svenska

Gillar du att flyga?
ja, när man är på väg nånstans, inte när man ska hem..

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
någon form av humor/självironi

När sov du senast på golvet?
jag minns inte ens, brukar föredra sängar

Vilken är din favoritdrink?
en rätt gjord cosmopolitan är god, annars funkar seabreeze eller cuba libre

Gillar du din boende-situation?
ja!

Vilken är din mammas hemstad?
typ huddinge/stuvsta

Din pappas hemstad?
bra fråga, jag vet typ inte ens om det är skåne eller norrland eller stockholm (han bodde överallt när han var liten)

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
minst åtta, helst nio eller tio

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
inte just nu i alla fall..

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
nej, men på högstadiet brukade lärarna titta argt åt mitt håll ibland när jag satt längst bak och höll på att dö av skratt.

Vilken är din favoritfrukt?
banan är bäst att ha med sig…(en banan om dagen håller doktorn borta)

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
nej, sånt struntar jag blankt i

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
25 (dags för ålderkris)

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
ja, lite för petig ibland kanske...jag är inte direkt perfekt själv

Tror du på liv på andra planeter?
nää, men man vet ju aldrig.

Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
jag blir nästan aldrig arg, det var troligen någon korkad kille eller tjej ute på krogen..typ ”drygast i världen” i ÖG-kön för ett tag sen

Tror du att Gud är man eller kvinna?
könlös

Vad var det senaste du åt?
mikrad butlers lammlåda..

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
det har ju inte med könet att göra om man kommer överens med någon eller inte, anser jag i alla fall.

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
egentligen vet jag inte riktigt, men de bodde på Helgagatan ett tag.

Gillar du senap?
sådär, till vissa saker är det gott…

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
”nu är det jobbigt, men snart är det över” och ”det finns de som har det betydligt värre än dig”

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
ja, kanske, om någon erbjöd mig det så skulle jag åtminstone överväga saken

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?


Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
nej, aldrig…måste testa nån gång.

Tycker du om att krama folk?

jaaa, men inte okändingar.

Skulle du säga att du är trendig?
inte särskilt, men jag är heller inte helt otrendig

Äger du en digitalkamera?
ja, men den är inte så bra (man får ynka hy när man är full, det har man visserligen också men jag vill inte att kameran ska visa det)

Vilka kändisar har du blivit jämför med?
jag blir aldrig jämförd med kändisar, men en gång sa en tant till mig att jag var lik ”tanja i tre kronor” vilket inte stämmer för fem öre. Och så sa nån en gång att jag påminde om ”tjejen i Pearl Harbor”, men det var nog bara på grund av mina mörka lockar.

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
ja, det gör det faktiskt..lite i alla fall.

Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
en hel del, typ varenda lycklig bok jag läste under en labil sommar och i övrigt sorgliga böcker som typ ”Gömda”.

Tycker du att du är attraktiv?
vissa dagar, andra absolut inte..

Vad är du allergisk mot?

ingenting, fast jag tror att jag får ont i magen av mjölk

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
nej, borde jag få det?

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
hm, typ Axel kanske.

/Helga

Nick Cave and the Bad Seeds - Brother, my cup is empty


queen of the world demo

äntligen har jag kommit över ida marias demo "queen of the world". ida maria är en ascool uppsalastudent med prickig klänning som spelade på v-dalas rockgask. hon sjunger om att vara full. sånt tycker en ynka blogg om..
hoppas hon kommer ut med en hel skiva nångång!

ia

låt: ida maria - louie, i know i'm allways drunk
det är man ofta i uppsala..

85060-480

klarad tenta!

hoooraaaay! jag klarade den eländiga biomekaniktentan. nu är det över.. bara lite kvar innan legitimationen är min.

ia

låt ur skivsamlingen: bo kaspers orkester - allt ljus på mig
från "i centrum". perfekt bakgrundsmusik.

låååång onödig lista


Vilken svordom använder du mest?
vittu

Äger du en iPod?
näe. en vanlig mp3-spelare

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
07.00

Hur många resväskor äger du?
ingen. en HT-bag bara.. måste skaffa en sån  där man kan dra.

Använder du flip-floppar?
japp. dock ej i januari..

Var köper du dina matvaror ifrån?
ICA väst eller ICA maxi

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
jag tycker det är kul att ta kort.. fast när jag är full tycker jag tydligen att det är sjukt kul att vara med åxå..

Vilken var den senaste filmen du såg?
the producers.

Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en väninna?
en vännina

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
ett par acne-jeans

Har någon någonsin kallat dig lat?
jodå..

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
näe. det behövs då inte..

Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
lars winnerbäcks "dans med svåra steg"

Vilken är världens bästa artist just nu?
kräver att få ta två. morrissey och stephin merrit!

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
japp. jag ska inget säga.

När var senast någon stötte på dig?
en månad sedan..

Vad åt du till middag senast?
stekt kycklingfilé, klyftpoptatis och currysås. gott var det!

Använder du huvtröjor?
bara min sjukgymnasttröja och den använder jag typ bara i smyg.

Kan du vissla?
näe. snyft.

Har du någonsin deltagit i en demonstration?
där blir det nej.. inte som jag kommer på nu iaf.

Vem var den senaste som ringde dig?
ida

Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
hm. typ ngn med fart i men INTE bergochdalbanan eller fritt fall.

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
näe..

Vilket riktnummer befinner du dig i?

018

Tittade du på tecknat när du var liten?
det gör jag fortfarande.

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
öh.. halvstort.

Hur många syskon har du?
stor bror och liten bror

Är du blyg inför det motsatta könet?
näe. inte mer än vanligt.

Vilken film kan du alla replikerna till?
jag kan lite för många repliker ut varan-TV som citeras friskt.

Äger du några popband t-shirts?
en typ..

När flög du senast?
i november

Hur många stolar står kring ditt köksbord?
fyra

Läser du för skojs skull?
ja.

Pratar du några andra språk?
engelska och ungefär tre ord franska.. och en finsk svordom.

Diskar du din egen disk?
ja. tyvärr.

Har du gråtit offentligt?
typ en gång. då var jag full kan tilläggas..

Har du en stationär dator eller en laptop?
stationär.

Försöker du alltid lära dig nya saker?
ibland. men inget fastnar.

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
nej.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
egentligen inte.. tycker dte ska vara jämställt. fast det underlättar ju för en själv..

Kan du kasta macka?
max tre hopp..

Har du någonsin varit på Jamaica?
nej.

Vad har du med dig in på bion?
godis och cola

Vem var din favoritlärare och varför?
vår lesbiska SO-lärare i högstdiet var bra.

Har du dejtat någon av en annan religion?
jag har faktiskt inte frågat..

Vad har du för väder?
typ fint.

Har du en blogg?
en ynka en..

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
idrott. och biologi. INTE fysik!

Gillar du att flyga?
nä. jag blir åksjuk. men jag tycker om flygplatser.

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
humor

När sov du senast på golvet?
kommer inte ihåg.. men det var på en madrass iaf.

Vilken är din favoritdrink?
cuba libre

Gillar du din boende-situation?
jodå. min flogstalägenhet är helt ok.

Vilken är din mammas hemstad?
hudiksvall

Din pappas hemstad?
skutskär

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
sju iaf. helst åtta.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
nej.

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
nope.

Vilken är din favoritfrukt?
mandarin och avokado

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
hell no.

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
24 (långt kvar dock)

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
oja. språkpolis. min favorit-hatobjekt är särskrivning.

Tror du på liv på andra planeter?
vet ej.. varför inte. det finns ju rätt många planets out there..

Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
kommer inte ihåg. jo. urringningsgloende killen på nyår.

Tror du att Gud är man eller kvinna?
män. en hermafrodit.

Vad var det senaste du åt?
en varm macka

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
har fler tjejkompisar än killkompisar men det beror inte på att jag inte kommer överens med killar..

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
typ pappas mormor eller nåt. dessutom skulle det vara ett ganska internationellt namn.

Gillar du senap?
japp. johnnys! eller lumnässenapen vår granne gör. det är en dinosaurie på etiketten.

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
det är inte så synd om dig som du tror. skärp ihop dig.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
man ska aldrig säga aldrig, men helst inte..

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
ally mcbeal.

Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
hm. ja. ett par blåa stövels.

Tycker du om att krama folk?

jaaaa!

Skulle du säga att du är trendig?
neee.. ibland kanske.

Äger du en digitalkamera?
jag använder min brors mest..

Vilka kändisar har du blivit jämför med?
kronprinsessan victoria. av ngn skum anledning? senast var det en patient som kommenterade det.

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
det störde mig mer förrut. men litte irriterande är det allt..

Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
inga.

Tycker du att du är attraktiv?
ibland.

Vad är du allergisk mot?

rå gul lök vägrar jag äta så det kan ju vara en sort allergi.

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
nej. jag är ond.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
stefan. hoppas det bara var ett illasinnat rykte..

det var det.

ia

låt från skivsamlingen: paola - yours to keep
dammade av min gamla "stockcity girl". den är rätt bra faktsikt.

bokmaraton

När jag är i Södertälje och exponeras för en överfylld bokhylla blir det ofta så att jag läser en del. Att jag blivit förkyld och har legat och snörvlat i soffan hela dagen idag har hjälpt till, det har varit värsta slappa bokläsardagen.

Först läste jag ut Jonas Hassan Khemiris andra bok Montecore igår (jag har dock inte läst den första, "Ett öga rött", men det tänker jag verkligen göra efter detta). Montecore handlar i alla fall om Jonas själv (hmm?) som får brev från en vän till sin pappa när han precis ska ge ut sin första bok, denna vän uppmanar honom att skriva en bok om sin far som var/är fotograf och bifogar en hel del brev + egna minnen från deras gemensamma liv i Tunisien. Sedan vävs "vännens" (är det verkligen han som skriver?) minnen ihop med hans egna och de uppvisar lite olika bilder av hans pappa. Att breven från pappans vän är skrivna på märklig svenska direktöversatt från arabiska (men även andra grejer, som att boken handlar om författaren själv som ska skriva en bok) gör att den till stilen påminner väldigt mycket om sjukt roliga och bra boken Allt är upplyst (Jonathan Safran Foer). Visserligen är det absolut inget fel med det, Montecore är också både rolig och väldigt bra. Men har han snott konceptet eller är det en (rätt osannolik) tillfällighet? 

85060-478 Montecore - en unik tiger, boknamnet efter en tiger som anföll sin tämjare..

Sen gav jag mig på min systers second hand-fynd, Flickornas handbok i jakt och fiske av Melissa Bank. Och den var faktiskt också riktigt bra (även fast både omslagets utseende och titeln låter som värsta chick-lit-boken som handlar om hur man ska snärja drömprinsen genom att vara allmänt mesig..ehh..oj vad fördomsfull jag är). Här beskrivs olika episoder ur huvudpersonens liv där hon har olika förhållanden med mer eller mindre normala män eller iakttar andras förhållanden och hur det går (inte alltid så bra). Sen blev det hysteriskt kul när hon efter att ha läst en självhjälpsbok i hur man hittar kärleken och sen träffar (typ) Mr Right håller på att förlora honom eftersom hon internaliserat budskapet i den ynka boken och hela tiden hör författarnas röster i huvudet, dessa uppmanar henne typ att inte tacka ja direkt till dejter, inte vara rolig och så vidare. Antar att slutsatsen man ska dra är att det där störda dejtingspelet och att spela svårfångad inte är något att satsa på. Dock funkade den metoden jättebra när hon använde sig av den i början..men då var det ju inga Mr Right-killar hon lyckades fånga. 


85060-479 följ alltså inte råden i alla självhjälpsböcker med löjliga titlar

Nu är jag tillbaka i min kära Uppsalalägenhet och ska snart gå och lägga mig hade jag tänkt. Hoppas att Ia och company haft trevligt på middag och låter bli att dansa på högtalarna (eller i takt med hemska siluettjejerna) på BJ. För mig blir det en lugn helg, kanske rentav en kreddig filmkväll i Floggan med Citizen Kane i morgon kväll?


/litterära (hah) Helga


Placebo - Bruise pristine
funderar på att gå in i en placebo-period, nästan alla deras låtar är ju väldigt väldigt bra.


happy feet!igår var jag och roomie på bio. vi såg pingvinmusikalen "happ feet". vilket sjukt SÖT film! den var hur bra som helst! den hamnade om kejsarpingvinen mumbles som inte kunde sjunga vilket en kejsarpingvin ska kunna göra. typ soul, blues, hip-hop osv.. stackars mumbles var dock mer tondöv än jag är. däremot hade han "happy feets" och var en hejare på att dansa! dans dög dock inte alls enligt pingvintradiotionerna å lilla mumbles blev utstött..  han hade dock ett crew i form av ett gäng coola minipingviner med latinobrytning som diggade hans dans.
efter diverse turer blev mumbles dans även accepterad av resten av hans egen pingvinflock och slutet på filmen var helt underbart! flera tusen kejsarpingviner som dansar funk..
jag gjorde en "little miss sunshine" igen och skrattade så jag grät.

musiken i filmen var modern musik. ibland lite modifierad för att passa pingviner.. "i like big tails and i cannot lie.." vilket gjorde den ännu bättre. ibland kan nyskrivna filmsånger bli rätt enerverande men pingviner som rappar går alltid hem!

betyg: sjukt bra!


mumbles (röst: eliah wood) och hans crew.


några funkdansande pingvinbarn. SÖTA! jag vill klappa dom..

vill se den igen.

ia

låt ut skivsamlingen: olle ljungström - en apa som liknar dig
apor är också trevliga. fellow bloggare håller nog med..

ett steg närmare pensionen..

Nu är det gjort. Jag kan visserligen ångra mig, men jag tror nog att jag ska låta det vara såhär. För ett tag sen bestämde jag mig för att jag inte kan fylla 25 utan att ha gjort det. Visserligen är det ett halvår kvar, men ändå, ju tidigare desto bättre. Det känns lite märkligt och tomt.

Jag har tagit ur min navelpiercing. Nu har jag värsta hålet mitt på magen, plus ett litet extra minihål ovanför det stora. Hoppas att det växer igen, helst utan att lämna efter sig ett fult ärr som påminner om min tonårstid. Haha. Visserligen piercade jag mig långt efter fjortistiden, men eftersom jag inte betedde mig åldersadekvat när jag var i den åldern och nog var som mest fjortis runt 18-19 så passade det väl in då. Det känns rätt bra att vara piercinglös även om jag har varit helt nöjd med mina senaste smycken (pärlan och bärnstenen) och inte förrän nu det senaste året haft en tanke på att göra mig av med den. Men navelpiercing är nog inte riktigt "min stil", vad som nu är det. Folk som inte känner mig brukar bli förvånade över den, som om det vore något extremt. Men jag tycker faktiskt att det är ganska fint. Jag minns när jag gjorde den, det sprutade var och jag fick sova på rygg de första veckorna. Smart nog åkte jag till Roskilde en månad senare, det gjorde sjukt ont och jag plåstrade in hela magen i ngt märkligt förband som var indränkt i alsolsprit. Det tog säkert ett halvår innan den läkte helt. Men...nu är det över. Och jag har faktiskt en väldigt snygg navel, dock är den väldigt smutsig just nu (äckligt).

Hmm. Vuxenpoäng till mig. Om några timmar ska jag åka hem igen. Nuförtiden är "hem" Uppsala, annars säger jag att jag ska "till Södertälje" eller "hälsa på familjen". När jag precis flyttat hemifrån sa jag hem om både Södertälje och Uppsala,  sen uppfanns det smarta hem-hem om familjehemmet. Det ska bli skönt att få komma hem. Min lägenhet, mina katter, mitt mitt mitt..

/Helga

Ok Go - You're so damn hot
mina systrar lyssnar mycket på O.C-musik, denna musik är ofta bra...många band har O.C att tacka för sin nya publik (Death Cab For Cuties konsertpublik består tydligen dels av en mindre del indiefolk samt en ny stor del "vanliga" tonåringar..)

liftarens guide till galaxen

Gårdagkvällen tillbringades hemma hos Lisa och Bullen (Bullen är en hamster. Lisa funderar på att köpa en till hamster, den ska troligen heta Kakan). Vi fick jobblagad mat, pannkakor och himmelskt gott te och tittade på film. Filmen som sågs var Liftarens guide till galaxen och den var inte normal någonstans, vilket jag ofta tycker är en fördel när det gäller filmer. Helt i min smak alltså.

Jorden förintas pga att nån slags rymdmotorväg ska byggas, huvudpersonen med vän som visar sig vara utomjording liftar med ett rymdskepp och de träffar en hel del märkliga karaktärer på resans gång. Hur kan man inte gilla en film där en av karaktärerna är en sjukt söt deprimerad robot? Och det känns ju betryggande att veta att svaret till "livet, universum och allting" är 42. Måste bara komma på frågan..hmm..

 ha alltid en handduk i beredskap!

 Marvin - den deppiga roboten.

/cineasten Helga...

Soundtracket (Delfinernas sång) - So Long & Thanks For All The Fish
de smarta delfinerna sjunger denna när de flyr från jorden..

the matador

jag tycker om joan miro's tavlor. dom är.. söta. hmm. det är nog totalt okreddigt att tycka att konst är söt. ungefär som att gå för snabbt genom ett galleri (denna oförlåtliga synd gjorde vi på öland). det var förmodligen inte hans tanke när han målade heller. att göra söta tavlor. men jag tycker att man SKA få tycka att konst är söt.

85060-471
the matador. hmm.. jag tycker det ser ut som ett gulligt litet djur..

ia

låt ur skivsamlingen: hello saferide - high school stalker
från "introducing hello saferide". min välunderättade bloggkollega berättade att hello saferide-annika (heter hon så? hm?) var i usa i sin ungdom och där fanns det ett företag som hette saferide man kunde ringa när man skulle hem på kvällen. dom körde hem en. när man ringde svarade dom "hello, saferide".

dramatik i södertälje

Här händer det minsann saker. Värsta branden i centrum, den startade visst i Lindex kalsongmonter. Och det brinner tydligen fortfarande, rätt läskigt det här. Jag och syster Clara tog en stadstur vid tvåtiden, men vi kom inte så långt då de spärrat av nästan hela centrum. Dock kanske det var tur att vi inte kom längre än till Indiska, MQ och Vila eftersom jag redan shoppat för alldeles för mycket. Det luktade rök överallt och samtalsämnet var givet. Scary. Folk verkar ändå ha klarat sig rätt bra, stod minst fem ambulanser på gågatan men jag såg ingen som användes. Torget var fullt av brandbilar. Dramatiskt värre.

Sen sprang jag på Lisa som lämpligt nog skulle träffa Sofia på CP. Det slutade med en god öl och lite babbel om allt möjligt. Trevligt trevligt. Nu ska jag plundra kylskåpet på ädelost och ta fram pepparkakor. Mums.

85060-470
så här ser det ut i slöddertälje idag, verkar vara en mycket elakartad brand

/Helga

Martha Wainwright - The maker
både bror (Rufus) och syster Wainwright är riktigt bra..


skivköp 3.

jag och fellow bloggare har satsat våra sista besparingar på lite ny musik. en gemensam beställning från cdon.com blev det. så trevligt så.

jag beställde tre skivor för sammanlagt 227 riksdaler vilket jag tycker är ett överkomligt pris. hemligheten med att handla billigt är helt enkelt att köpa o-nya skivor. det gjorde jag. det finns ca en miljon (måttlig överdrift) nya skivor som jag vill ha men då får man en och en fjärdedels skiva till samma pris vilket jag tycker känns som en dålig deal i dagsläget.

mina skivor blev följande:


band of horses - everything all the time. en sjukt bra skiva som jag suktat efter längelänge! så bra så bra.. mer än väl värd sina 99 :-


kaiser chiefs - employment. även denna har jag varit sugen på länge och nu fanns den för 79 pengar! som hittat!


håkan hellström - känn ingen sorg för mig göteborg. hehe. ca 100 år efter alla andra köper jag denna. har varit lite kär i håkan sedan jag såg honom på arvikafestivalen för en del år sedan. och den var very billig. typ 49 :- nästan for free faktiskt.

helge köpte älsklings-magnetic fields fantastiska skiva 69 love songs. då får man dessutom tre skivor till priset av en. kan varmt rekommenderas! o ja!

nu ska jag fantisera mig om mina skivor. det är helga som ska hämta ut dem och hon är i tälje. far far away. får vackert vänta på skivorna tills hon hemkommer. gny.

ia

låt från skivsamlingen: frida snell - mercy
hon har cool röst. och är uppe från fjällen nånstans om jag missuppfattat det hela rätt. det är åxå coolt.

för övrigt anser jag att kartago bör förstöras.

andrahandsshopping i södertälje

Pingstkykans second hand i Södertälje är mitt favoritställe när det gäller att göra andrahandsfynd. Om man orkar leta lite bland allt skräp så finns det en hel massa fina grejer som väskor och skor i överflöd. Vid närmare eftertanke så kommer både skorna från min nyårsoutfit och röda väskan som Ia lånade därifrån. Och det är inte som att gå på Myrorna där de tar överpris för allt, perfekt för en fattig student som jag med andra ord. Jag och min far som är secondhandshoppingexpert samt en mycket ovillig Clara ("alltså pappa, tänk om någon tidigare har spytt på armaniskjortan du känner dig lycklig över att ha köpt") begav oss dit igår. Jag hittade en söt scarf med fåglar på (10 kr) , Nick Hornbys "About a boy" (5 kr) en liten brun väska (25 kr) och ett par mkt coola skor i jodphursmodell (70 kr). Skorna var möjligen för coola för mig, så nu har jag ett par till sådana i min samling. Men de var väldigt snygga till stuprörsjeans. Pappa köpte en hel massa grejer, bland annat ett par märkesjeans för 40 kr. Clara stod mest och såg skeptisk ut men hon lyckades åtminstone plocka på sig en pocketbok samt provade ett par skitsöta pumps. Jag ska nog följa upp nyårslöftet från 2006 och shoppa ännu mer second hand i år. Men det är bara kul när det är riktigt billigt eller riktigt välsorterat som på Absolute Vintage i London (drömaffären).

 så här såg skorna inte riktigt ut, men nästan...

Jag skulle behöva lite basplaggsshopping också och sånt görs inte begagnat utan snarare på typ HM. Årets HM-katalog har tristaste utbudet på år och dag, men drömma lite kan man ju i alla fall. Jag behöver verkligen mysiga koftor och tröjor. Och jeans. Jag har i princip bara två par jeans jag gillar. Acne-jeansen som jag drömt om i åratal tillåter inte min ekonomi mig att köpa utan jag måste helt enkelt hitta en billigare variant. Ett till par cheap monday känns kanske lite dumt. Sen behöver jag en vinterjacka om det skulle behaga bli vinter, men det ser inte så ut så jag väntar lite till. Morr, jag hatar att vara shoppingsugen och fattig. Tror att jag har en ynka tusenlapp på kontot, och det är den tredje idag. Nästa månad får jag ju lön, men den borde genast läggas undan för terapitimmar samt eventuell Prag-resa i vår. Varför måste det vara så att allt skulle vara så mycket bättre om man bara var rik? Alltså, man måste ju ha någon basnivå av allmänt välmående för har man bara pengar hjälper det knappast. Men när allt är relativt bra hjälper det så otroligt mycket att kunna unna sig lite shopping, god mat, en vild omgång party eller en resa till spännande ställe.

Sov typ tolv timmar i natt, det behövdes nog för jag fick kanske sammanlagt 3,5 timmars sömn natten mellan måndag och tisdag. Idag står stadspromenad samt bokläsande på agendan. Såå skönt.

Haha, måste bara i likhet med bloggkollega redovisa dagens outfit...allt för att ge ett naturligt intryck för våra läsare som kanske snarare skräms bort av vår skabbighet:
slitna och urtvättade svarta mjukisbyxor i plysch, gammal blå HM-t-shirt med fejkreklam för hundkex på (och texten: "good boy. woof wooof. tasty treats. the original biscuits") och lillasysters fluffiga tofflor

Tegan and Sara - I hear noises
kanadensiska tvillingar som sjunger braiga låtar


H&M-linnen i massor!

vårens H&M-katalog var inte SÅ fantastisk. några sommarklänningar och små kjolar typ. men den är ju alltid kul att kolla i. och jag have a thing for efterskickning ur katalog. dock är jag fattig denna termin och kan inte göra några större utsvävningar.. men ett eller annat linne behövs alltid. och de finns ju till sådant riktigt facilt pris sen.


riktigt lämpliga kläder. orevolutionerande men praktiskt..

haha. tur att detta inte är en modeblogg. och alla ska vara glada över att jag inte plågar ngn med dagens outfit. när jag bara går hemma har jag en tendens att luffa runt.. kan dock beskriva dagens:

orangea strumpor, brorsans gamla säckiga jeans med hål i, ett fult typ beige-brunrandigt linne från H&M som håller på att sönderfalla i linne-atomer (inköpt under min gymnasietid long time ago), glasögon och en röd mössa på guvudet. noll smink. håret ser ut som en tuss (därav mössan).

japp. that´s all folks. förhoppningsvis blir ingen ett enda dugg inspirerad. antar att det är det som är meningen med alla dessa mer eller mindre fina "dagens outfit-bilder" man springer på överallt i bloggarna. eller i och för sig. jag tyker man SKA få klä sig lite skabbigt ibland. tänk vad jobbigt att behöva klä sig fancy även när man bara går hemma.

nu sätter jag p. har lite tvätt att rädda ur torktumlaren.

adios!

ia

låt från min skivsamling: marit bergman - to brazil
en av mina favoriter från 3.00 AM serenades..

uppfyllda nyårslöften

I stället för att presentera de nya nyårslöftena som säkerligen inte kommer uppfyllas tänker jag härmed redovisa förra årets löften, de flesta har jag faktiskt bockat av. Helt otroligt. Jag har aldrig haft några nyårslöften tidigare men det är riktigt kul när man dagen efter tillsammans spånar löftes-idéer.

 •  söka extrajobb check, har fått braigt extrajobb
 •  gå på ynka dejt check, mer än en till och med
 •  handla 2nd tass check, har nog shoppat mer second hand detta år än jag gjort under hela mitt liv
 •  handla kläder som helga tycker om check, eh, ja, jag har faktiskt bara handlat sånt jag gillar. Märkligt.
 • sluta knarka eftersom jag aldrig börjat vet jag inte riktigt om jag har lyckats uppfylla det..men knarkar gör jag i alla fall inte
 •  ynka ålandskryssning halvcheck, ingen kryssning men en resa komplett med övernattning, heldag på strand och arki
 • träna 2gg/vecka halvcheck, vissa månader har jag faktiskt hållt det...
 • få händelserikt liv nja, svårt att uttala sig om faktiskt
 • gå på velocity check, JA, nästan varenda gång det ordnats till och med
 • handla billigare mat check, har vid flertalet tillfällen cyklat till Willys för storhandling
 • inte bli tvånglad av otrevliga eh, nja,..det har jag faktiskt inte blivit
 • fortsätta med plugga-mindre-metoden check, det har jag gjort och det har gått bra (dock har vi ej haft några krävande kurser)
 • åka på roskilde nej, och jag tror faktiskt inte ens att jag är sugen på det längre, är för gammal för lerbrottning och tält som folk ramlar in i
 • köpa converse check, de är gröna
 • inte ha utväxt halvcheck, har inte haft störande mkt utväxt iaf
 • hitta 2*findus för dubbeldejt vid ett bord haha, halvcheck här med (ingen dubbeldejt och inget bord), passade på under årets sista månad
 • köpa ospetsiga skor check, har mest handlat snygga stövlar som ej varit white trash-spetsiga
 • lära satellitedans nej, satellitedansen är så ute nuförtiden..finns nästan aldrig några närvarande teknologer som kan den.
 • ha leggings check, bodde i princip i leggings hela sommaren
 • gå på sittning * 2 check, rockgask, insparksfest, nyårsgask
 • gå i terapi check, det är dyrt men mycket bra..

Över förväntan faktiskt!
Nu ska jag snart ta en stärkande promenad till ICA för att panta burkar och handla kattmat. Sen styr jag kosan mot Slöddertälje igen för att umgås med familjen några dagar. Det är jättefint vårväder ute. Jag vet att det är fel årstid för det, men så är det.

Adjö
Helga

Patti Smith - Dancing barefoot


nyårslöften

här är mina nyårslöften. några av dom iaf. mitt minne är uselt. det är egentligen töntigt med nyårslöften. å man håller dom aldrig. eller iaf nästan aldrig.. att jag lyckades uppfylla relativt många från förra nyåret var mer en lycklig slump än noggrann planering.

 • bara vara cynisk/elak ibland (vad som betecknas som elakt är en tolkningsfråga. jag är faktikt väldigt snäll av mig men ibland måste man få unna sig några cyniska kommentarer. oftast till puckade killar..)
 • köpa fler skivor. det ger en inre tillfredsställelse att få hem en ny skiva. det är dessutom av ngn konstig aneldning roligare att lyssna på skiva än att lyssna på datorn. dock betydligt dyrare. finns alltid en hake!
 • få ett jobb som leg. sjukgymnast. hmm.. ska bara få min legitimation.. nångång.
 • fortsätta skriva ynka blogginlägg. det är roligt.
 • köpa ett par acnejeans alternativt komma i mina gamla. världens bästa jeans!
 • vidga mina vyer. hm. kommer inte ihåg om jag lovade det men jag gör det nu! i promise to vidg my views!
 • åka på fler roliga små resor. en del i vy-vidgandet.
 • äta lördagsgodis. om jag fixade det som miniliten så borde jag väl fixa det nu. tandläkarbesök lär vara dyra.
det var det. några till tror jag bestämt att jag har, men som sagt: minnet..
jag lovar inte att äta nyttigt, att träna fyra gånger i veckan och sånt. vem sjutton kan hålla sådana löften? iofs så BORDE jag träna. kroppen är gjord för att röra på sig. dock går jag i princip överallt vilket jag tycker räcker rätt bra. hade jag rökt hade jag dock lovat att sluta. det är puckat att röka dagligen. och dyrt.

nu ska jag ta en dusch och sedan fundera över hur jag ska spendera resten av dagen. en promenad ska det iaf bli.

bye for now.

ia

låt: boo hewerdine - the girl who fell in love with the moon
jag kan även lova att inte bli kär i månen även detta år..

PS. fellow bloggare kom med några tillägg som jag glömt att nämna. nämligen:

 • hitta ngn av rätt typ. vilken nu det är?
 • laga mer varierad kost. det är ju faktiskt inte så svårt att testa nya matgrejer.
 • ha fler filmkvällar med filmer som faktiskt är bra. inte ICA västs ynka utbud. orson welles citizen kane står näst på tur.
DS.

en pizza skulle inte vara helt fel..

Jag sitter på jobbet och fantiserar om mat. Bakispizzan som jag borde ätit till kombinerad frukost-lunch-middag uteblev ju på grund av jobbande. Det känns som om jag skulle behöva den nu. Jag drömde cola-drömmar i natt, helt underbart att kunna gå till kylskåpet och hälla upp ett glas på morgonen. Sen drömde jag samma gamla dröm som jag drömt nästan varje natt de senaste veckorna, men med en viss variation. Budskapet är alltid detsamma. Jag behöver knappast en drömtydare för att luska i mitt undermedvetna, så glasklart är det.
 
Gask igår var rolig! Vissa mindre roliga inslag fanns också och det tar på krafterna att vara elak (jag är ingen ond person, trots att somliga tror det), därför behövde jag väldigt många starka drinkar och världens godaste lakritssnus (alltså, det smakade verkligen godis). 

Jag fick nyss för mig att en av de boenden hade rymt. Läskigt. Sist jag jobbade natt fick jag för mig att jag skulle bli mördad med kniven som låg framme (men när jag väl tänkt tanken tyckte jag att jag var så töntig som ens kunde tänka så att jag vägrade gå upp och kolla + låsa in den). Igår fick jag för mig att lägenheten och mina katter skulle brinna upp för att jag glömt plattången på, det var så jobbigt så jag fick vända halvvägs till v-dala för att dra ut kontakten (för jag hade faktiskt glömt den på, annars brukar det ju bara vara något man tror). Jag borde försöka sova nu, annars kommer jag vara död i morgon. 

/jourande Helga 

My darling YOU - Please don't talk to me, I fall in love so easily
nej, ibland krävs det faktiskt mer än så

nyårsfirandet..

nu har vi nyårsfirat klart. v-dalas sylvestergask var stället och kvällens grej var att sjunga. vi sjöng hur mycket som helst. hann igenom hela snapsvisehäftet nästan och det brukar man aldrig göra på gasker. de få jag varit på iallafall. kvällen var mestadels trevlig med några ynkare inslag. vi hamnade tex vid det enda helt killfria bordet på gasken. det blev vissa svårigheter när vi skulle försöka skåla på det korrekta sättet när vissa av oss helt plötsligt var killar.


obligatorisk toalettbild.


cecilia gånger två samt en helga. vi lyckades hitta ett mellanrum mellan snapsvisorna där vi hann ta en sittningsbild.


middagens fingerrörelse.

puh. nu är det dags att ta itu med det kommande året. 2006 var ett helt okej år. liksom ett mellanår. undrar hur 2007 blir? blir intressant att se..
vi har iaf gjort en obligatorisk lista med nyårslöften. på den förra kunde vi bocka av över hälften av löftena. i år har vi lite seriösare löften. får se om vi klarar även detta.. vi har ju ett år på oss.

ett av mina löften var att bara äta godis på helgerna. det är ju hutlöst dyrt att gå till tandläkaren! dock är jag sjukt godissugen nu. hm. det är ju måndag. fast.. det är ju samtidigt helgdag! tror jag sneakar iväg till ICA och köper en liten påse gott.

over and out.

ia.

låt: sunset rubdown - they took a vote and said no
ännu en låt med rolig titel..