vardagssyndromet (och könsorgan)

Jag har kommit in i jobbandet nu.  Varje dag åtta till sexton, komma hem, släppa ut katten, ta det lugnt eller träffa någon, laga mat, slösurfa, diska, prata i telefon, läsa/tv-titta/läsa bloggar, läggdags. På sätt och vis är det skönt. Fast samtidigt instängt. Och man har helt enkelt ingenting att blogga om. Mitt bloggande är som "värst" (eller bäst, eller vad man nu vill kalla det) under en riktigt slö kurs med få schemalagda timmar där man ska sitta hemma och ha självdisciplin. Då hittar jag små meningslösa grejer att skriva om överallt, anledningar till att ta en paus från böckerna. Dessutom har jag ångest över att jag borde göra mer än jag gör, och ångest är ju som bekant ofta bra för kreativiteten (hur kreativt det nu är att blogga..hrm).


Liksom, vad ska jag skriva om nu? Jobbet är på många sätt otroligt intressant, men det  kan man ju inte skriva om (sekretess och sånt). Nej, vi fotar promenader och blodgivning och sånt i stället, det känns liksom lagom för Uppsalabloggen i sommar. En sak man kan göra i Uppsala är att gå på bio, och det tänker jag, Ia, Cecilia och Ida ägna oss åt i kväll. Vi tänkte gå och spana in Barts snopp (som misstänks vara liten och gul) i Simpsonfilmen.

 

"den var inte så lång, men den var smal...och gul" ??


Förresten, tack syster Kerstin för din bloggtakeover...ditt inlägg om Lotus funkar mycket bra i kategorin "Saker att INTE göra i Uppsala"


Helga


Vive La Fête - Mais
 
jag laddar knappt ner nån musik alls längre, bara från lagliga (tror jag..hmm?) sidor som
cellmates (fd we say disco)


oväntat besök

Uppsalabloggen har (kanske) sin första gästbloggare. Jag och min partner in crime (Elin) tänkte helt rått sno bloggen nu när syster och Ia var borta på Gräsö fast det blev lite misslyckat eftersom det behövdes nått lösenord för att kunna använda internet och något sånt hade vi inte så jag får skriva såhär i efterhand.

 

Fredag: Jag och Elin tar tåget mot Gävle och hoppar av vid Uppsala där syster möter upp oss och vi promenerar upp till Studentstaden. Väl i lägenheten klappar vi Zorro och härmar marsvinet (vilket är svårare än man kan tro) och sen åker syster iväg och lämnar oss ensamma. Det första vi gör är att besöka Ica och shoppa lite smått och gott och sen back home för att laga thaigryta med kyckling och nudlar. Det var riktigt riktigt gott fast det var knappast vår förtjänst utan snarare Keldas. Vad gör du när kelda gör jobbet?  Efter maten fixade vi iordning oss och sen bar det av till förfest i Flogsta. På vägen dit upptäckte vi att Uppsala (eller i varje fall cykelvägen till Flogsta) minst sagt kryllar av vinbärssniglar, äckligt på sätt och vis men bra mycket trevligare än mördarsniglar (slemsniglar även kallade).

 

 Väl hos Gustav i Flogsta drack vi rosévin och lite rödvin och det var precis lika äckligt som det brukar vara, men vi drack det ändå. Vid 12 tog vi en taxi in till centrum (eller vad man säger här i Uppsala) och jag och Elin begav oss till Lotus, något vi ångrar stort såhär efter. Fast det var inte enbart hemskt, det började med en trevlig överraskning då garderobsavgiften ingick i inträdet och sen så såg det helt okej ut, stort dansgolv och ja bra planlösning kanske? Själva helvetet brakade snarare loss när vi började dansa, helt plötsligt förvandlas stället till en oas av vidriga killar (8 av 10 var kanske vidriga eller kanske 9 av 10 t o m). Dessa vidriga typer kunde heller inte bete sig vettigt utan attackerade oss och vägrade lämna oss ifred. Att bitchblicka dem och ignorera dem var lönlöst, det mest effektiva var att springa iväg och dansa på andra sidan dansgolvet fast efter några minuter så hittade de en alltid igen och samma historia utspelade sig over and over. Sen som om det inte var nog med alla dessa så hade vi dessutom ca 3 stalkers. En kille kallad klistret som så fort han såg Elin började dansa med henne bakifrån och sen vägra släppa, det var ett rent helvete att bli av med honom men vi lyckades alla gånger. En annan kallade vi helt enkelt killen i svart skjorta och han var helt okej, han mest bara dansade men alltid precis bredvid oss fast han rörde oss inte så han var som sagt okej. Kille nr 3 var den absolut jobbigaste. Jag vet inte hur men på något vis råkade jag förhäxa honom och sen var han fast, hur mycket jag än försökte bli av med honom och trots att jag sagt rakt till honom att jag verkligen inte var intresserad hängde han kvar. Hela kvällen stog han som max

 Lördag: Lite shopping inne i stan och sen på kvällen åt vi kebabpizza på Lilla huset. Deras kebabpizza är nästan lika god som Kebabhouses i Södertälje och det är inte illa. Efter det träffade vi Ems och Gustav för att kolla på Simpsons the movie. Filmen var precis som jag trott dvs inte alls speciellt rolig fast det beror nog mest på att jag helt enkelt inte gillar Simpsons. Resten av biografen verkade dock älska den, speciellt killen framför mig som klappade i händerna så fort något roligt hände (dvs hela tiden). Jag höll på att skämmas ihjäl åt honom fast mest led jag med hans tjej (skulle jag tro iallafall) som satt bredvid. Hon gör nog aldrig misstaget att gå på en komedi med honom igen. Egentligen vet jag inte varför jag tycker det är en sådan dödssynd att klappa i händerna åt en film, men det är det. Behave för fan.

 

 Söndag: Elin åker hem och jag övar mig i att klara mig själv, jag spenderade säkert en hel timme helt själv vandrandes från affär till affär och jag led. Jag vet inte vad det är som gör att jag har så svårt att gå ensam i affärer men jag får typ ångest, jag antar att jag är en social människa helt enkelt. Lite senare går jag hem i spöregnet med mitt rosa paraply och lyssnar på bra musik och jag hoppas att jag ler för jag var glad i alla fall. Sen började jag blogga här men det gick åt helvete, allt jag skrev försvann och så var det over and over. Det här är tredje gången jag skriver ner min helgresumé och funkar det inte nu gör jag det inte igen.

 

 Lillasyster Johnsson


en helg på gräsig ö..

denna helgen har vi tillbringat i en stycke husvagn på gräsö utamför öregrund. för mig, vars föräldrar alltid varit nitiska husvagnsmotståndare, var det ju givetvis väldigt spännande att prova på campinglivet. att bo i husvagn var ungeför som att bo i en hytt. litet. fast det gungade ingenting och det sprang inga fulla finnar utanför dörren. det fanns inte heller ngn billig sprit att handla. däremot dyra ICA-varor från den lokala butiken..

vi var fem tjejer som klämde ihop oss därinne (i husvagnen, inte på ICA) och vi hade det faktiskt väldigt mysigt.


den fina utsikten från husvagnsfönstret på fredagen. regn.


..detta gjorde att dagen spenderades (om man nu kan spendera en dag?) i horisontalläge. kramandes en sovsäck..

image689
på lördagen behagade solen dock titta fram en sväng. då passade vi på att undersöka den intressanta floran utanför vårt förtält. cecilia håller här på att analysera en särskilt fascinerande växt..

image690
minigolf är ett måste på campingar. jag, helga och martina körde en hård match. trots martinas avancerade teknik lyckades jag, tack vare några chippar och flexibla regler, att vinna omgången.

image691
god mat på kvällen. jo, den VAR god, trots idas något skeptiska min.. helga och lisa ser iaf nöjda ut.

image692
på kvällen drog vi in till öregrund för lite dansgolvshoppande på hummelgrund, eller vad stället nu hette? här sitter jag och helga och pustar ut efter spurten till gräsö-färjan. vi joggade genom skogen i mörkret på ny rekordtid.

image693
här är vi och vår packning på söndag fm. att det ska krävas så mycket grejer för två ynka nätter i en husvagn är ju fascinerande.. jag, helga, martina och cecilia.

image694
vi på den smakfullt inredda gräsö-färjan. som f ö var GRATIS! mycket sympatiskt..

nu ska jag duscha och packa upp alla mina grejer. och laga matlådor till veckan. och tvätta. och så vidare.

ia

låt: taken by trees - lost and found
victoria bergsman solo. så bra, så bra.. här på
"blogs are for dogs" finns den!här är ditt liv

Jag börjar komma in i någon slags jobbrutin. Även fast den här veckan går segt så känns det nu helt normalt att vakna mellan halv och kvart i sju, jobba åtta timmar, åka hem och släppa ut Zorro och somna lagom tidigt. Men som vanligt får jag alltid någon slags panikkänsla när jag håller på att vänja mig vid heltidsjobb, liksom: hur orkar folk egentligen? Om man vill ha tid att tvätta, städa, laga mat, träffa vänner, träna (eh, nej, inte på sommaren..), titta på tv, datorhänga, läsa böcker, klappa katten så måste man ju liksom ha någon slags struktur på allt, och planera. Och jag har bara mig själv att tänka på, hur orkar man om man har familj och barn? Eller som ensamstående fyrbarnsmamma? Studentlivet är så sjukt lyxigt egentligen. En shoppingrunda på stan en onsdagsförmiddag, utgång på en torsdag, sovmorgon till elva mitt i veckan. Ändå är det en helt annan känsla att komma hem från en arbetsdag än en skoldag, man ÄR ledig på riktigt.


Idag:

 • Har jag insett att man blir sjukt handlingsbenägen av att gå och handla åt andra, särskilt när man går förbi kak-och godishyllorna. Mycket logiskt, men farligt.
 • Fick jag ett plötsligt anfall av någon slags paranoid schizofreni (kanske har blivit smittad på jobbet) och fick för mig att någon bytt ut champinjonerna mot vit flugsvamp..men jag åt dem ändå. Jag kanske inte är så störd. Eller så är jag bara korkad och kommer att dö för att jag inte litar på min magkänsla.
 • Blev jag återigen helt förvånad när en teknisk grej jag försökte fixa faktiskt fungerade på första försöket, jag börjar tro att jag faktiskt underskattar min egen förmåga ibland...
 • Har jag mer och mer förstått att det här med ansiktsbok (eller facebook som folk visst envisas med att säga) är sjukt stort och värsta popularitetsmåttet (funkar typ som sociogram)
 • Har jag fikat och snackat skit med Sofia som var här för att spana in min lägenhet (det tar ungefär 7 sekunder att gå husesyn, mycket tidseffektivt...)

Nu sitter jag och hetsäter naturgodis. Den här veckan är seg, men relativt snart är det fredag och då ska jag till Gräsö och steka mig i solen alternativt sitta och trycka i en husvagn med regnet smattrande mot taket..ja ja, det blir nog trevligt i vilket fall som helst...


gott gott gott...


Helga


Aerospace - Tenderness is the plight of the weakerthan
mycket bra låt, påminner om någon annan men jag kan inte komma på vilken det är...finns i vilket fall som helst på labradors sommarblandning..

ps. jag bildgooglade på "naturgodis" och fick upp tre bilder från vår ynka blogg...skumt..skriver jag så mycket om naturgodis att det kommer upp en bild på mig själv när jag söker på det??


att göra i uppsala: promenera

ikväll tog jag och bloggkollega en promenad modell lång. det finns en finfin sväng mitt emot flogsta, på andra sidan 55:an. där har man allt som krävs för en lyckad promenad. åkrar, gräs och en mur. muren ska man balansera på. i alla fall gjorde vi det .. en barnfamilj som gick förbi kollade lite konstigt på oss och barnen frågade sina föräldrar vad vi höll på med.. hörde dock inte svaret. vi kan ev ha blivit psykfallsförklarade eftersom vi just då höll på att hoppa upp och ned på muren.lämplig promenad-outfit består av jeans, randig tröja och mörk kofta eller jacka. samt håret i en hästsvans.

image687
helga gillar att leva farligt..

image688
nu när jag visat att jag är hoppkunnig kanske jag kan få bli gäst hos stina dabrowski/lundberg/"vad hon nu heter these days"..

vänliga hälsningar ia

låt: kaiser chiefs - ruby
wohoo! ny skiva på ingång! denna låten är lika billigt trallvänlig som låtarna på förra skivan, så det verkar lovande..
här finns den om man är sugen.

labradorsommarmusik

Det regnar ute, Zorro är (för ovanlighetens skull) inne och skriver märkliga saker på msn. I morgon ska jag handla kattmat och människomat (ja, jag skriver faktiskt så på mina inköpslistor). Jag lyssnar på Labradors trevliga sommarblandning som kan laddas hem här. Bra.  

Sommaren går fort och värmen kommer säkert inte komma förrän lagom till skolan sätter igång igen. Och jag har ingenting att skriva om. Jag tror jag ska lägga mig och läsa min bok som jag fick som blodgivningspresent. Gayig chick-lit skriven av kille...verkar åtminstone lättsmält..

Helga

Club 8 - Whatever you want
labradormusik..


helg

Jag har haft en sjukt trevlig helg. Men nu är den över och jag har söndagsångest och ingen lust alls att jobba i morgon trots att jag tycker det är väldigt trevligt på jobbet också. Men det känns bara så evighetslångt med drygt två veckor innan jag får tillbaka mitt sängsällskap. Suck. Det är farligt att vänja sig för mycket vid sånt...

Nä, jag ska äta geisha i stället. Det funkar det med...man blir åtminstone tillfredsställd för stunden. Och illamående efteråt (tur att det inte finns så mycket kvar).

Helga

Black Rebel Motorcycle Club - Lien on your dreams
ett sånt riktigt gott band..

den döende dandyn..

idag har jag varit kulturell. och lite olaglig.
jag och mamma var i sthlm över dagen och ett av de inplanerade stoppen var moderna muséet. det var utställning med svenska konstnärer från nittonhundratalets första hälft (om jag missuppfattat det hela rätt). kan inte påstå att jag känd eigen sådär megamånga namn, men när jag gick därifrån kände jag mig faktiskt lite mer allmänbildad. dock har jag redan glömt bort vad alla hette, men bättre en halvtimmes upplysning än ingen upplysning alls!

jag såg bl a den ganska berömda tavlan "den döende dandyn". han såg.. döende ut. det är nils dardel som målat den. det var nog hans tavlor jag gillade bäst faktiskt. mycket fina färger.
hmm.. det där lät ju väldigt kulturellt. har en känsla av att konst inte ska bedömas efter "fina färger"..

det fanns även en tavla med motiv från uppsala, givetvis med de obligatoriska kyrktornen i bakgrunden. mamma fotograferade mig brevid tavlan och genast matrialiserade sig ngn slags vakt ur tomma intet och krävde att kameran skulle stoppas undan. han gick sedan och kollade misstänksamt på oss resten av rundvandringen bland tavlorna.
eftersom vi var kapabla till att fotografera en tavla så var vi säkert inte främmande för att försöka stoppa ner " den döende dandyn" (ungefär 120-130 x 80-90 cm stor, om inte mer) i handväskan.


mkt olaglig bild: jag plus uppsalatavla. undrar exakt vilket område den föreställer?

japp. nu när jag slagit in på brottets bana ska jag väl fundera ut nya kupper..

ia, samhällets fiende nummer ett

låt: the william blakes - on fire
grym!
här finns den.. från en av favoritmusikbloggarna som vanligt. föredetta "we say disco" numera "cellmates". hm. de kanske också blivit kriminella på gamla dar..?

saker att göra i uppsala: blodgivning

På Aftonbladetbloggen har folk påpekat att vi skriver för lite om vad som händer här i stan, den har ju ändå namnet Uppsalabloggen så det kanske är lite falsk marknadsföring. Till vårt försvar kan vi i alla fall säga att vi aldrig lovat att skriva om Uppsala, när vi blev uppraggade av Sigge Eklund blev vi uppmanade att fortsätta som vi gjort på ynka bloggen, vilket innebär en hel massa onödigheter och lite partybilder. Typ.

Men nu i sommar har vi haft lite bloggtorka och varit extra tråkiga, så ia kom med en strålande idé om en bildblogg om vad man kan hitta på i Muppsala/Supsala/Nuppsala/insert valfritt smeknamn.


En mycket bra sak man kan göra för mänskligheten inte bara i Uppsala utan även på typ alla andra ställen är att ge bort några deciliter blod till såna som behöver det bättre. Vårt första Uppsalatips blir alltså blodgivning. Utmärkt att passa på om du är här i sommar, massa studenter är bortresta och de blir överlyckliga över ditt blod (så länge du inte har injicerat nåt, åkt till konstiga länder eller samlagat med nån ny typ) och du får dessutom en finfin present.

Det är här det händer, ingång 62 på Akademiska Sjukhuset...skylten ovanför dörren ger mycket korrekt information.


Vi har inga bildbevis på själva blodtappningen, det kändes lite skumt att dra fram kameran när man ligger i konstiga vinklar på en brits. Men Ia slog visst något slags hastighetsrekord i blodtappning, grattis till henne! Jag klarade i alla fall av att inte drabbas av akut yrsel denna gång, fast då blir man även mindre uppassad på...

Efteråt får man fika och mackor. Till exempel supergoda renklämmor. Jag ser dock ut som om jag är mer sugen på att tugga i mig min saftmugg...


Dessutom får man ett snyggt bandage så det ser ut som om det är riktigt synd om en!Efter blodgivningen tog vi en promenad på kyrkogården (en annan trevlig grej man kan göra, kyrkogårdar är mysiga att promenera på...så länge man inte är spökrädd och klockan är typ tolv på natten) och tittade på gravstenar. Den absolut tuffaste gravstenen var denna:

Hon var tjej (om nu inte Elsa var manligt på den tiden, vi blev nästan lite misstänksamma), juris doctor och levde på 1800-talet. Dessutom har hon en jättestor gravsten! Till skillnad från de flesta andra av kvinnligt kön som bara står med under sina män och utan någon fin titel...


Med Uppsalahälsningar


Helga (och Ia)


Robyn - Jack U Off
mkt rolig robyn-låt där hon erbjuder sina tjänster...


minttu is the new black

Det här är en helg för återupplevelse av grejer vi inte gjort på länge. Som att dricka oss fulla på billigt rödvin (bag in box är farligt..) samt shotta minttu (enklare än att borsta tänderna,men med samma effekt!), mingelvingla till bryggan, dricka öl och gnälla på musiken (det spelades typ bara house..och house är sådär lagom kul, eller snarare skittrist), råka hamna på vimmelbilder (det verkar alltid vara en sån riktigt god idé just när personen kommer fram och tar kort), fylleäta på max och titta på varan-tv och äta kebabrulle dagen efter. Den nya grejen vi gjorde var dock att vi försökte prata skånska i stället för åländska. Det var ett dåligt val av dialekt, vi var båda så urusla att ingen skulle kunna gå på att vi kom från typ Malmö (inte ens en aspackad och halvkorkad kille på Norrlands).


Dessutom konstateras det härmed (igen!) att jag är helt värdelös på att handla snus. Jag vet, jag har inte lyckats förut heller, men den här gången hittade jag i alla fall rätt sort. Problemet var bara, som vanligt, att jag fick miniminiportionssnusar och upptäcker det först efteråt. Jag ser tydligen för tjejig ut och tjejer vill ju som bekant bara ha tjejsnus, det är diskriminerande tycker jag. Mycket fördomsfullt.


Haha. En kille stirrade odiskret på oss inne på Bryggan, eftersom vi inte kände igen personen ifråga antog jag helt logiskt att det säkert var någon Ia hånglat med nån gång. Ia antog (lika logiskt) att det säkert var någon jag hånglat med. Eh. Båda hade fel, men det var rätt underhållande när vi kom fram till att vi tänkt precis likadant.

Nu har jag duschat och lyssnar på musik. Jag älskar musik! Jag är tydligen ungefär lika bra som kall öl. Det känns fint...är ju inget fel på öl.

vi försökte ta en ny bloggbild, det gick i vanlig ordning inte särskilt bra...vi konstaterade att äkta skratt absolut inte gör sig på bild. fejk it til you make it.


to be or not to be...man blir filosofisk av rödvin


lycka till på VM - och, inget bajs i maten den här gången!


Helga


The Cure - Doing the unstuck


jag är en tjej.

jag gjorde just de berömda testen som visar om man är kille eller tjej. jag blev en tjej. jag fick 132 tjejpoäng. inte tillräckligt för att kallas tjejig, men tjej är jag. jag fick färre killpoäng. men efter en öl kunde det finns hopp för mig..
ja, då vet jag det.

nu ska jag duscha. och smörja in mig med gottluktande body lotion. det är rätt tjejigt!

ia

låt: melody club - cover girl
lite nostalgi dådär..

stereotypa test...och lite grisar.

Det finns en hel del underhållande test man kan sysselsätta sig med på internet. Alex Schulman och andra har ju i veckan stoltserat med sina resultat på Illustrerad Vetenskaps  IQ-test (och fått kommentarrekord, men bara av personer som fått samma eller bättre resultat som Alex, han har med andra ord rätt så  intelligenta bloggläsare vilket man kanske inte alltid kan tro..), men det är betydligt mindre känsligt (och mindre provocerande) att blogga om sina resultat på test av typiskt utförandetyp än på maximal prestationstest.  Här är ett väldigt stereotypt och extremt ospykologiskt test där man kan kolla hur manlig respektive kvinnlig man är (validitets-och reliabilitetssiffror??).


På tjejtestet fick jag 190 poäng. "Det råder ingen tvekan om att du har kvinnlighet i dig, varken hos dig eller hos de i din närhet". Eh, okej.


På killtestet fick jag 109 poäng. "Du är en mognande kille. Om några år är du att kallas en man. Ta en öl och lär av de äldre så blir du en god man."


Jag tror jag firar mina testresultat med en öl (för att stärka manligheten) och några glas rödvin (det är väl kvinnligt?).


Nu är jag marsvinsvakt. Tyvärr är hon lite rädd för mig. Hon är även tjock, jag kanske kommer banta ner henne lite genom att glömma ge mat. Fast det är rätt sött med tjocka marsvin.

hittade inget marsvin som liknade grisen jag vaktar, så den här får duga.


Helga, grisvakt


Yeah Yeah Yeahs - Cheated hearts


intelligens?

Ibland undrar jag hur folk tänker. Till exempel när man fixar med flyttgrejer och överför abonnemang och försäkringar (ja, jag är mogen nog att ha hemförsäkring...numera, det tog väl bara tre år eller så innan jag skaffade det) och ringer och säger "hej, jag ska flytta då och då alternativt jag har precis flyttat och DET HÄR är min nya adress" . Jag har gjort det x antal gånger och x av dessa gånger (dvs alla) har det ändå varit den gamla adressen som stått på alla räkningar man fått i framtiden så man är tvungen (när det gått aslång tid och den smarta eftersändningen inte gäller längre) att ringa igen och säga "skicka räkningarna till DEN HÄR adressen". Suck.

Eh, och varför blir jag upprörd över denna lilla skitsak? Måste bero på att jag är helt ledig och inte har något vettigare (eller ovettigare) för mig.


Mina muffins blev helt ätbara, ugnen verkar alltså fungera tillfredsställande. Annars har jag bara läst bloggar, lyssnat på radio och laddat ner och lyssnat på bra musik idag. Lyxliv. Nu ska jag börja på en ny bok.


Helga


Orup - Indiedrottning                                                                                                                   

haha, Orup sjunger om en indiedrottning från Vänersborg som tycker att han är för gammal...


testbakning

Jag provbakar chokladmuffins i min miniugn och lyssnar på en extremt snyftande psykoterapeut som sommarpratar. Det intressantaste med sommarpratarna tycker jag nog egentligen är musiken de väljer.

Här är några låtar som jag skulle valt om jag plötsligt blev inslängd som sommarpratare idag (hjälp, hemska tanke):

 • Shout Out Louds - Time left for love
 • Moneybrother - Just another summer
 • This Years Model - Ten o'clock murder
 • My Darling You - Please don't talk to me I fall in love so easily
 • Bruce Springsteen - Lucky town
 • The Besties - Sweden song
 • The Pixies - Debaser
 • Cansei De Ser Sexy - Let's make love and listen death from above
 • Damien Rice - Accidental babies
 • Emily Haines - The Lottery


Nu är nog mina muffins klara. Hoppas de är ätbara också.


Helga


Xpartners - Come on let's be friends


hurtigbloggen

Inbillar jag mig bara eller är det lite lite bättre väder idag? Kanske man rentav kan ligga ute på en filt och läsa ut den otroligt spännande Flickan som lekte med elden och senaste Elle-numret. Fast jag har fått för mig en grej, något som hände mycket sällan. Ja, alltså inte att jag får för mig saker utan att jag får för mig just den här saken. Har nämligen planer på att gå ut att springa. Alltså borde jag inte sitta här, men jag ska bara vänta tills tvätten är klar. Sen SKA jag. Om inget kommer i vägen. Jag ser egentligen inte fram emot det. Min kondition är nästan lika med noll just nu, jag kommer troligen bara bli sur över att jag inte orkar något.


Men nu ska jag först äta klart min frukost (ja, jag är ledig och FÅR gå upp efter elva..efter att ha lusläst DN i sängen). Som frukostläsning har jag den trevliga bloggen
PSL (Per Sinding Larsen, han från Studio Pop som visst har nåt nytt musikprogram på Svt..). Där kan man bland annat hitta en massa trevliga videosnuttar där bra band framför fina akustiska versioner...till exempel Shout Out Louds och Vapnet.


Skulle behöva köpa en dörrmatta idag också. Oj, vad många projekt jag har på gång. Det är så sjukt lyxigt att vara ledig. Men nästa vecka börjar allvaret igen och då kommer säkert värmen också.


Helga

Saturday Looks Good To Me - Typing
denna låt finns också på PSL-bloggen


gummistövlar och händiga män

Vi borde verkligen byta presentationsbild. För det första har ingen av oss samma frisyr som på bilden vi har nu, mitt hår är till exempel nån decimeter kortare och jag hörde nyss rykten om att Ia visst klippt lugg. Dessutom är bilden från i vintras och vi är inte alls lika likbleka längre utan fräääscht sommarbruna (haha, så brun som man blir i ett regnigt sverige..), i alla fall jag som kunnat ha lite semester och åtminstone haft chansen de få tillfällen solen visat sig...men med tanke på hur skicklig Ia är på att hantera brun-utan-sol-krämer och dylikt så gäller det nog oss båda.

Euh, jag tvångslyssnar på "En händig man" med Per Gessle. Jag är lite smått allergisk mot honom (förutom i Gyllene Tider för det är för mycket svensk solig sommar för att vara dåligt..). Det är min odrägliga lillasyster med tvivelaktig musiksmak som tycker att det är sån riktigt god musik. Jag har försökt hitta spår av ironi i hennes röst men inte lyckats.

Idag har vi finkammat Skärholmen på jakt efter gummistövlar åt samma krävande syster som ska på nåt slags hemmagjort rehab uppe i Norrlands skogar. Hon kunde inte nöja sig med vanliga hederliga utan de skulle helst vara rosa och med blommor, typ. Till slut hittade vi ett par som åtminstone hade blommor på sig hemma i Slöddertälje. Dock fyndade jag åtminstone en svart höstkappa eller kavaj eller vad man ska kalla det på Myrorna i Skärholmen. Budgetshopping är bra shopping. Ett smart budgettips har jag också kommit på är att inte åka tillbaka till Muppsala i kväll utan stanna här en natt till. Jag har ändå ingen mat hemma.


tuffa marimekko-gummistövlar som säkert inte ryms inom min budget, förresten är det inte ett plagg (eh, eller skodon kanske?) jag prioriterar...även fast det ger vuxenpoäng, fast det är nog mer vuxenpoäng med ett par militärgröna tretorn.

Nu gör jag precis som alla andra och läser Stieg Larsson. Annars brukar jag i ren protest låta bli att läsa sånt alla andra läser just därför (eh, och för att de aldrig går att få tag på på bibliotek utan att stå i kö i ett halvår och i min snåla studentbudget ingår inte bokinköp...möjligen pocketböcker för högst en tia på second hand och då gärna såna jag redan läst så jag vet att de är bra och vill ha de stående i min bokhylla som apropå det snart inte rymmer mer..men jag har inte plats för fler bokhyllor vilket ju är ett problem). Men jag läste faktiskt Män som hatar kvinnor redan innan den värsta hypen kom igång och den var ju sjukt spännande så jag kan ju inte bara demonstrativt låta bli att läsa Flickan som lekte med elden när jag nu fått låna den. Därför ska jag fortsätta med den nu...

Helga

Bruce Springsteen - Devils and dust
"What if what you do to survive kills the things you love
Fear's a powerful thing,
It'll turn your heart black you can trust, it'll take your God filled soul
Fill it with devils and dust"

lilla paris

Jag har precis kommit hem från en minisemester i staden Lilla Paris (ynk-Paris), även kallad Vänersborg. Känns som om jag varit borta en vecka eller så, har gjort väldigt mycket mer än i vanliga fall. Typ varit på lyx-spa och fotograferat maneter (som värsta japanen) i Smögen, cyklat till Trollhättan och tittat på slussar (mitt nya specialintresse) och cyklat tillbaka i ösregn med massa konstigt folk som tittade på oss eftersom skurarna var väldigt lokala och vi plötsligt kom till mark där det inte kommit en regndroppe och såg ut som dränkta katter. Dessutom har jag hört sveriges porrigaste stationsutrop i Herrljunga (eh, innehållet kanske inte var särskilt anmärkningsvärt utan mest bara väldigt bra, men sängkammarrösten däremot..). Nästa Varan-TV-sketch kommer att handla om hur det går till när Uppsala och Göteborg byter plats. Tydligen. Det kommer bli kaotiskt. Ungefär som när en massa båtar med ovana semesterseglare (som skriker åt sina barn att "det där var mycket orutinerat") ska mötas i en trång sluss.

manter ÄR fascinerande...såna här bränns visst.


Smögen...sjukt fint. Johan lovade att jag skulle få se äkta brats (jag är en typisk turist som vill fotografera maneter och brats), fast de lyste med sin frånvaro...troligen var det så tidigt på förmiddagen så de inte hade vaknat än för när vi åkte därifrån på eftermiddagen mötte vi plötsligt en hel massa.

man kan alltid passa på att fotografera det man äter...som äkta turist måste man självklart äta något som innehåller namnet "smögen" - alltså smögenspätta och baguette med smögenröra (sjuuukt god).dagen därpå tittade vi på vattenfall och slussar i Trollhättan. Det kunde varit riktigt underhållande eftersom en massa båtar skulle mötas i mittersta slussen utan att de visste om det innan, bäddat för kaos. Tyvärr var det en gubbe som tog på sig ansvaret att styra upp det hela och började vråla till folk hur de skulle köra. Dum gubbe, han förstörde vårt nöje.


I natt drömde jag att jag hånglade med en räv.
Kerstin tyckte det var så roligt att hon höll på att dö av skratt. Jag är allmänt känd för mina störda drömmar.


God natt.


Helga


Placebo - Special needs


powermeet!

i helgen är det powermeet i västerås. powermeet innebär att folk kommer från när och fjärran med sina snygga gamla bilar, typ t-birds och buicks och sånt. jag älskar gamla bilar! dom är så fina!
innan jag hoppade på 804:an var jag och kompis erik och kollade på cruisingen. det var dom fina bilarna som cruisade då. inga moonande raggare alls. trodde iaf jag skulle få se ngn rumpa, men inte det. pryda alla är helt plötsligt!

jag skulle vilja ha en gammal bil, typ volvo amazon eller nåt, fast med en ny motor som har lite mer hästar (har en häst bara en hästkraft? och om det är ponny, har den då ponnykrafter?) och inte dödar miljön en massa. den skulle vara alldeles blank och jag skulle putsa den. och tvätta den. och klappa den.
..och förmodligen prata med den också.


en sån här vill jag ha! varför är dagens bilar inte såhär fina..? yyyyl!

jag tycker det var synd att inte bilfolket hade piffat till sig mera. lite rockabilly hade verkligen varit på sin plats. jeans, spetsiga skor, skjorta och den rätta frisyren. det är betydligt snyggare än raggarmodet med skinn- eller jeansväst och jeans med snusdoseslitningar på fickorna.

 
jeansvästar och fårrd eller skinnjackor och thunderbirds?

nu ska jag typ sova. eller nåt. gäller att passa på. var länge sedan jag var hemma och ugglade en fredag. i like uggling!

ia

låt: josh rouse - straight to hell
inte direkt powermeet-musik. men fint.. finns
här!

morgonläsning

Efter en veckas hårt arbetande med inflytt och utflytt och allt vad det innebär har jag så kallad semester (om man nu kan kalla det för semester när det bara innbär att man inte jobbar och alltså inte får betalt..hmm). I två hela dagar har jag sovit precis så länge som jag velat (det vill säga till 12 respektivt 10), ägnat mig åt frivilliga aktiviteter på dagarna: igår var jag i Stockholm med syster Clara, det var plågsamt mycket REA överallt men jag var ekonomisk och handlade ingenting förutom en enkel t-shirt för ynka 49,50, idag ska jag bara läsa böcker och njuuuta. Synd att det inte är sol. Himlen är oroväckande grå.


Har legat och läst i en Berglin-bok sen jag vaknade. Berglin-serier är sjukt roliga. När jag bodde hemma brukade jag alltid undra vad det var pappa gapskrattade åt varje söndag när han läste tidningen. Men nu har jag läst på Komvux, så nu förstår jag...(jag tycker det har varit alldeles för lite varan-tv-citering på sista tiden, måste ske en bättring på denna front...kan bero på att det var år och dag sen jag och bloggkollega hade en varan-tv-bakis-dag...bör planeras in i våra fullspäckade kalendrar).


Nu dröjer det nog ett tag innan nästa inlägg, kanske dyker upp igen i nästa vecka nån gång ifall jag överlevt min resa.


Helga


Maia Hirasawa - Gothenburg


bröllopsbloggning!

i lördags var jag på bröllop. det var inte jag som gifte mig. det var min tremänning/syssling/nästkusin/younameit och hennes long time pojkvän som äntligen tog itu med detta, efter några års tjat från min och brorsans sida. jag har inte varit på bröllop sedan jag var typ nio och var brudnäbb när min storebror gifte sig. när man är nio uppskattar man inte riktigt bröllop efter förtjänst tror jag.. det gjorde jag nu. oromantiska jag blev en smula rörd. jag ska också gifta mig tror jag bestämt. någon gång. inom en icke-snar framtid.

det började med ceremoni i en park. i regnet. men lite regn hindrar inte! då är det bara att plocka fram paraplyerna..


här är fina brudparet. och prästen. och paraplyet. och brudgummens mormors knän. jag tycker det är lite coolt med en icke-vit brudklänning.

efter ceremonin begav vi oss till själva festlokalen. den var.. vit. där fick vi mat. massa mat. maten var sjukt god! och efterrätten med! och drinkbordet var mkt trevligt! dock var jag för upptagen med att studsa runt på dansgolvet för att hinna dricka, så det blev bara en ynkans liten rom&cola. men ett myntablad i som brorsan stoppade i under ett obevakat ögonblick (ok, erkänner. det var i vanlig ordning jag som började kriget genom att stoppa saker i hans drink..)


fint uppställda med den vita festlokalen som.. vit bakgrund. jag, kusin tina och bror tomas. och kusins pojkvänssambo hans i bakgrunden. han såg till så att ingen smet från fotograferingen.


tårta! och jag orkade bara få i mig EN bit. klent..


jag och kusin studsar runt på dansgolvet. vi var nästan ensamma in the very beginning men efter en timmes omkringskuttande insåg fler och fler att det är kul med lite dans. några skymtar i bakgrunden..


kusinerna blir tagna på bar gärning med alkohol i tassarna.

nu orkar jag inte resumera ngt mer. men jag kan upplysa om att jag dansade hela två danser (ok, en och en halv åtminstone) styrdans utan att rampa danskavaljeren på fötterna en endaste gång!

ia

låt: the smiths - the queen is dead
dammade av min gamla "the queen is dead"-skiva. det var trevligt.

mordanklagad?

Igår efter att ha flyttstädat gamla lägenheten (vilket tog precis hela dagen  - suck!) hade vi alldeles för mycket saker med oss för att få plats med allt på våra cyklar. Utanför huset finns en praktisk buske som Zorro tyckte om att gömma sig i, där bestämde vi oss för att dumpa lite grejer för att återkomma och hämta. Alltså gömde jag en stor väska full med knivar i busken. På asfalten bredvid fanns en stor blodröd fläck, från de frysta hallonen som tinat. Haha. Skrattade ganska mycket åt hur det skulle se ut om någon råkade bli misstänksam över den blodiga fläcken och tro att det skett ett brott och sedan tittat i busken intill och hittat den dumpade knivväskan (i sällskap med en golvmopp och några krukor). Jag skulle blivit oskyldig misstänkt för mord direkt. Tack och lov fanns knivväskan kvar orörd idag när jag åkte dit, kände mig minst sagt konstig när jag smög runt i buskarna och letade...

knivmord..?


Nu åker jag till Södertälje i några dagar och därefter till Vänersborg. Ska bara göra ett välbehövligt besök på IKEA först och shoppa mig fattigare än någonsin.


Helga


Beirut - Postcards from Italy