den döende dandyn..

idag har jag varit kulturell. och lite olaglig.
jag och mamma var i sthlm över dagen och ett av de inplanerade stoppen var moderna muséet. det var utställning med svenska konstnärer från nittonhundratalets första hälft (om jag missuppfattat det hela rätt). kan inte påstå att jag känd eigen sådär megamånga namn, men när jag gick därifrån kände jag mig faktiskt lite mer allmänbildad. dock har jag redan glömt bort vad alla hette, men bättre en halvtimmes upplysning än ingen upplysning alls!

jag såg bl a den ganska berömda tavlan "den döende dandyn". han såg.. döende ut. det är nils dardel som målat den. det var nog hans tavlor jag gillade bäst faktiskt. mycket fina färger.
hmm.. det där lät ju väldigt kulturellt. har en känsla av att konst inte ska bedömas efter "fina färger"..

det fanns även en tavla med motiv från uppsala, givetvis med de obligatoriska kyrktornen i bakgrunden. mamma fotograferade mig brevid tavlan och genast matrialiserade sig ngn slags vakt ur tomma intet och krävde att kameran skulle stoppas undan. han gick sedan och kollade misstänksamt på oss resten av rundvandringen bland tavlorna.
eftersom vi var kapabla till att fotografera en tavla så var vi säkert inte främmande för att försöka stoppa ner " den döende dandyn" (ungefär 120-130 x 80-90 cm stor, om inte mer) i handväskan.


mkt olaglig bild: jag plus uppsalatavla. undrar exakt vilket område den föreställer?

japp. nu när jag slagit in på brottets bana ska jag väl fundera ut nya kupper..

ia, samhällets fiende nummer ett

låt: the william blakes - on fire
grym!
här finns den.. från en av favoritmusikbloggarna som vanligt. föredetta "we say disco" numera "cellmates". hm. de kanske också blivit kriminella på gamla dar..?

Kommentarer
Postat av: kollega

Ni ser ju ut att ha haft det trevligt? blir man inte beskylld för att gå för fort genom konstmuséer så blir man anklagad för olaga fotografering..så är det..men bilden blev bra iaf!

2007-07-23 @ 18:10:49
Postat av: ia

men eller hur!? hur man än gör på konstmuséer blir man anklagad för saker. olaga snabbgång alternativt olaga kameraanvändning. vad kommer härnäst..?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback