studentikos lunch

Jag kokar nudlar. Troligen är de klara nu, nudlar är godare lite halvkokta än överkokta. Alltså borde jag gå och ta av dem från plattan typ nu.


Nudlarna var klara. Nu sitter jag alltså vid datorn och äter nudlar, det känns lite smånördigt. Jag hoppas inte det fastnar nudlar mellan tangenterna, det skulle vara jobbigt. Språket hittills i den här bloggen är ungefär på samma litterära nivå som typ "Max Potta" ("Titta Max! Titta potta! Max sitta potta. Kommer vovven. Vovven sitta potta" osv..jag kan den inte utantill längre, är lite sur över det...men Petter och hans fyra getter kan jag nog och den är sjukt mycket bättre).

Idag har jag åkt buss med en busschaufför med glatt humör. De finns faktiskt, det är ungefär lika vanligt som dörrvakter med humor (fast då ska man ju inte utmana ödet, undrar vad man inte ska göra med glada busschaufförer). Dessutom fanns ungefär världens roligaste kille på bussen, han satt och pratade hela vägen och jag satt och fnittrade hela vägen. Särskilt när han sa åt sin kompis Elvis att hålla i sig när det svängde (Elvis satt i hans ryggsäck så jag har ingen aning om vad för art Elvis var..). Folk tittade konstigt på mig när jag satt på bussen och skrattade, förstår inte hur de INTE kunde inse det roliga i situationen (eller också var de bara betydligt mer väluppfostrade och hade lärt sig att man inte ska sitta och skratta högt åt små sjuåringars funderingar).

I natt hände en massa konstiga saker som jag inte vet om de har hänt eller inte. Jag var så förvirrad, jag typ halvsov och drömde konstiga grejer hela natten och när jag vaknade undrade jag över:

 • Om det var sant att Ia sagt att hon absolut inte hade lust att gå till roligaste indieklubben med bästa musiken utan att hon ville "gå och ta EN öl i stället och sen kanske gå på bio", dessutom höll Emma med henne. Det kändes högst osannolikt
 • Om min mobil ringt hela natten (i alla fall minst tre gånger) eller om det bara var inbillning
 • Om både jag och min sambo vid tvåtiden fått varsitt desperat booty call à la "hej jag har varit på pappa betalar-stockholms och inte fått något ragg".
 • Om jag i själva verket redan utfört wisc-testningen och allt var klart så jag kunde ta sovmorgon i stället.  

Det var åtminstone tur att jag inte antog att den sista punkten stämde, det gjorde den INTE. Gick upp halv sju och mådde jätteilla,


Snart ska jag till Slöddertälje, får lyxig bilskjuts till och med. För första gången på en evighet så längtar jag faktiskt hem. Hem-hem alltså. Uppsala är nog ändå mer "hem" nuförtiden.


image600dagens lunch. dock lyxade jag till det med lite sweet chili-sås till.
Helga


Elliott Smith - The biggest lie                                                                                                    
Elliott är bra, men han begick visst självmord genom att hugga sig själv i bröstet (GÅR det ens att få sig till att göra en sån sak?), det är ju mindre bra.


donnie darko.

igår var jag hos ledsen fellow bloggkollega med kex, ost och donnie darko-film. donnie darko är en elak film, väldigt bra, men elak. den totalvägrade att samarbeta med helges dvd-spelare. vi fick ta ut skivan och polera den var femte minut och tillslut hjälpte inte ens det.

ynk. här skulle jag komma och få helge att tänka på annat, och så har jag med mig en särdeles defekt film. misslyckat.

annars (när den behagar var samarbetsvillig) är donnie darko en lysande film. en av mina favoritfilmer faktiskt. har nog sett den åtminstone fyra gånger, fyra och en halv med igår då. vi gav upp halvvägs..

den innehåller allt man kan begära av en film:

 • en överdimensionerad monster-kanin
 • jake och maggie gyllenhaal som kallar varandra för "fuck-ass"
 • djupa smurf-diskussioner
 • bra musik
 • patrik swayze som helt knasig. äntligen får han en passande roll (hur kul är han eg som hunkig danslärare i mesfilmen dirty dancing? blä.)
 • drew barrymore är inte charmig eller tindrande. eller ET-pussande. jihoo!
 • en spykolog med fluffigt hår som frågar "how does it make you feel..?". så kommer helga också att bli! hihi.
 • världens snipigaste lärare.. sjukt rolig är hon.
 • nämnde jag kaninen..?

den borde ni se!


donnie, donnies sovande och humorbefriade flickvän gretchen och frank ser "evil dead" på bio.

ia, som nu börjat pracka på folk filmer också.

låt: echo & the bunnymen - the killing moon
är med i filmen. när donnie darko cyklar i pyjamas.

emma är kreativ

Vår vän Emma har skapat south park-figurer åt oss och sig. De är sjukt söta. Därför känner jag att jag måste lägga upp dem här. På den här sidan kan man skapa sig egna.

image596 
Här är då jag, komplett med grön utstyrsel Freud-tryck på tröjan (passar ju bra då jag just nu läser psykodynamisk terapi, annars brukar jag väl vara mer åt KBT-hållet...), och, as usual, ynkkjol!

image597 
Bloggkollega Ia, randig tröja och scarf så klart!

image598 
Ems herself, i sin apotekstantsutstyrsel


image599
Vår vän Jenny som emigrerat till Åland, crazy in pink..

Sjukt roligt, tack snälla Emma för underhållningen!

Helga

The Cranberries - Linger
Åh, den här låten har jag inte hört på en halv evighet och då dök den plötsligt upp på min Bright Eyes-similar playlist på last.fm


konstant trötthetssyndrom

Jag vet inte om det är våren som gjort att jag fått någon konstig åkomma som går ut på att jag gäspar precis hela tiden och känner mig allmänt outsövd trots att jag har sovit mer än åtta timmar och trots att jag har svårt att somna när jag går och lägger mig...för då känner jag mig helt plötsligt inte trött. Weird.


Just nu känner jag mest av allt för att gå och lägga mig och minst av allt för att plugga mer. Jag satt ute på
gräsmattan och pratade högt för mig själv på förmiddagen, om någon hörde mig så undrade den eller de förmodligen vem jag trodde satt framför mig och som jag sa "förklara hur du menar.." och "berätta mer om det.." till.


Annars så har jag haft terapi idag. Det är rätt kul när man pratar om terapin med andra likasinnade ("tyvärr, jag kan inte följa med, jag har terapi då", "och sen sa MIN terapeut så här" och "hur brukar DIN terapeut göra med det och det") utan att tänka på hur det antagligen uppfattas av annat tjuvlyssnande folk i närheten som genast blir jättenyfikna och undrar vilka spykiska problem man har. Undrar om de tänker "jaha ja, det kunde man just tänka sig att HON var en SÅN, det syns ju lång väg" och känner att alla deras fördomar bekräftades eller om det snarare är "nämen, hon som ser så normal ut, vad kan det vara för fel på henne?". Hmm.


I morgon åker jag till Södertälje. Det ska bli skönt. Jag längtar efter att fynda med pappa på Pingstkyrkans second hand, gå en lång hundpromenad med mamma och Sally vid Eklundsnäs, dricka skum hasselnötslatte med Clara och Kerstin på Wayne's (alternativt fega ur och ta en chai-te) och klappa Jakobs söta katter som jag inte sett på jättelänge.


image595
Helga


The Arcade Fire - Headlights look like diamonds


another sunny day

Passar på att smyga in ett inlägg innan Ia kommer och glädjebloggar om sitt jobb (GRATTIS GRATTIS GRATTIS!). Fan, jag hann inte först. Jaja, det får väl fortsätta vara en bitterblogg i stället då. Väldigt osynkroniserat att Alvis blir överkörd och Ia får jobb samma dag, vi som brukar vara så bra på att synkronisera.

Idag är en lite bättre dag ändå. Jag tänker snart sätta mig ute på gräsmattan och läsa lite psykoanalytisk diagnostik samt wisc. Det var så tomt utan Alvas sjukt irriterande jamanden igår kväll och Zorro gick runt och såg bekymrad ut. Sen låg han på mig och dreglade hela morgonen (mysigt). Nu har jag bara en överkänslig och långsint katt kvar som biter alla som försöker klappa honom. Och ingen liten ljuv, söt och obekymrad sak som alla älskar och som älskar alla människor så mycket att jag ibland blev sur på henne för att hon inte tyckte mest om mig (jag är ego). Förra året när vi låg ute på gräsmattan sprang hon helt skamlöst fram till någon granne som låg en bit bort och slog sig ned på den personens filt. Katt-tricket skulle definitivt ha funkat bra med Alvis, henne kunde man verkligen kalla billig. Det bästa hon visste var förfester för då fick hon massa uppmärksamhet och klappar och kunde gå mellan folks knän. Eller att apportera så klart. Man kunde sitta en hel kväll och kasta leksaker till henne som hon kom tillbaka med, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Världens finaste, och världens jobbigaste ibland också.

image594
ynk

Sen pratar jag med Lillasyster och blir återigen medveten om att inte bara söta katter utan även killar i tjugoårsåldern blir påkörda och dödade av bilar. Det ger liksom lite mer perspektiv på saker och ting. Vad är det här för en svart vecka egentligen?

Helga

Belle and Sebastian - Another sunny day
Alltså, det ska bli 15 grader idag. Det är sjukt. Jag vill bara ha semester och ligga på en filt och läsa.WOHOOO! JOBB!

jag känner mig dum som skriver ett glädjeyttringsinlägg när helgas katt nyligen har dött och bloggen eg borde vara.. hm.. svartklädd.
men här kommer det ändå.. alltså: varning för eventuellt opassande innehåll.

tjooooohooooo! jag har fått JOBB!

jobb som leg. sjukgymnast. det känns helt skumt. jag kommer att få en skylt där det står leg. sjukgymnast. och arbetskläder. och lön. och massa ansvar. och massa mindre tid. men ändå.. jobb! jag kommer vara slut som människa i början. men ändå.. jobb!  jag kommer vara less på att pendla till västerås. men.. ja.. jobb!

image593
såhär skulle jag se ut om jag var med i southpark. som sjukgymnast... väldigt.. eh.. snyggt..

här kan man göra sina egna southpark-gubbar om man är sugen på det..

ia

låt: libertines - up the bracket
mkt bra, mkt bra..

fucking jävla kukdag

Jag hatar bilar. Utan bilar skulle vare sig människor eller katter bli överkörda. Jag har köpt tonfisk till Zorro och säkert ett kilo godis till mig, men han vill inte umgås med mig för han tycker inte om när folk är ledsna. Och det är så varm och soligt och alla människor är så jävla glada överallt. På min balkong får jag i alla fall vara ifred.


Helga


högsommarvärme i mars

Cyklar längs Fyrisån vid ettiden och åkanten är fullpackad av människor med glassar och nästan inga kläder. Jag kommer nästan inte fram med cykeln för allt folk, det är så man skulle kunna missta det för en strandpromenad på Mallorca under högsäsong.
 
                      
en medelhavsö i juli eller uppsala den 27 mars?


Efter eftermiddagens föreläsningar gick jag och Lina hem och lekte wisc-leken i solen på min balkong. Wisc-leken går ut på att den ena (i det här fallet jag) spelar barn och ska svara på frågor (t.ex. om Billie Holiday - färgad vokalist) och göra uppgifter (mönster av klossar till exempel). Sen var jag duktig nog att åka iväg på mitt nya tisdagsnöje - intensivpass.

Bob Dylan spelar på Debaser i kväll, eller kanske har spelat nu snarare. Mycket häftigt! Det skulle inte vara helt fel. Dessutom spelade Bright Eyes där i lördags och det hade jag också mer än gärna velat se. Slutsatsen av detta är att man borde åka till Stockholm oftare. Men så ska man helst ha råd med sånt också.

Helga


Bob Dylan - It's all over now baby blue                                                                                                                                                  
"The highway is for gamblers, better use your sense.
Take what you have gathered from coincidence.
The empty-handed painter from your streets
Is drawing crazy patterns on your sheets"


vad är det för FEL på mig???

vad är det för fel på min hjärna? vaaaaaarfööööör kan den inte fundera normalt?
idag var jag och hämtade min plånbok på v-dala som jag lyckades tappa bort senaste velvet. när jag kom hem så tänkte jag att jag skulle klippa sönder det gamla kortet eftersom det ändå inte användes.. det är ganska kul att klippa sönder kort..

..men vad gör då människan? jo, hon klipper sönder det NYA kortet!

fint. verkligen fint. nu är jag alltså utan kort IGEN! det nya kortet varade inte ens en vecka..

det är ett under att jag klarat  mig såhär långt  i livet med en hjärna som denna.. eller hjärnan är det säkert inget fel på. det är jag som inte är kapabel till att använda den.

image592
vad har man egentligen en sån här till?

nu ska jag gå och dunka huvudet i väggen. det förtjänar det..

ia

låt: jonathan richman - that summer feeling
jag får trösta mig med denna .världens finaste sommarlåt..


inte direkt anonym materialist

 

Våren lockar tydligen bara fram ett enormt behov av att spendera pengar hos mig. Varning för ett meningslöst och gnälligt inlägg som bara handlar om sånt jag vill köpa.

 

 

Jag tänker på den där reklamen som gick för några år sen när barnet i familjen önskade sig en ny bil och någon av föräldrarna svarade med "Din lilla materialist. Nu får du gå hem". Om jag var lite rikare skulle jag nog inte känna mig lika hemsk som sitter och drömmer om en massa grejer jag egentligen inte alls behöver. Men jag kommer inte bli rik än på många år så det är lika bra att vänja sig vid ångestkänslan varje gång jag handlar.

 

 Jag bara vill ha vill ha vill ha. Och kontot är inte direkt välfyllt. Vill köpa minst en kjol, ungefär femtio våriga, somriga, vardagliga, ljuva och tuffa klänningar, ett par sneakers och minst ett par ballerinaskor, eller tre. Sen vill jag ha baslinnen och t-shirts i alla möjliga och omöjliga färger. En vårjacka. En ny väska. Jag vill göra något med håret, nåt dyrt som slingor eller färgning eller något. Jag vill beställa skivor från cdon men kan aldrig bestämma mig för vilka jag helst vill ha och beslutsångesten gör att jag inte köper något alls så jag får helst inte ha någon antalsbegränsning. Sen vill jag ha massa fina pocketböcker som ska få plats i min nya bokhylla som jag nån gång ska få hem. Och egentligen skulle jag vilja åka till IKEA också och i princip byta ut hela lägenhetens inredning, åtminstone gardiner och lampor och mattor och tavlor och sånt skit.


Sen vill jag ha råd med att åka till Gotland i början på sommaren (med "cykologerna") och till typ Barcelona eller något annat utrikiskt ställe i slutet (önsketänkande). Samt ett överflöd av uteserveringsöl, picknickar och utekvällar på Bryggan.

 


Men man får väl nöja sig med de billiga nöjena som finns här i livet. Att på eftermiddagen se andra shoppa snyggkläder och att sen åka hem till Djursjukvårdar-Sofia i obygden Eriksberg och bli bjuden på lyxiga våfflor med sylt, grädde OCH glass.

 

 

 

våffellycka!

 

 

 

Helga

 

 

 

The National - Fake Empire

mkt bra låt av ett bra band


hade hon balkong?

Idag är det sådär vårigt skönt att man (eller åtminstone jag) får tillsägelser av okända gubbar på stan om att "ta av dig kavajen, det är ju varmt!". Helgen var en dyr historia och nu har jag bränt ytterligare hundralappar på kurslitteratur (egentligen skulle det bli typ 1300 totalt, för en fempoängskurs! Men jag tar lite i taget så känns det mindre smärtsamt...). Ändå är det så sjukt skönt med nystart. En, vad det verkar, slapp kurs och balkongsittarväder (för övrigt pratar jag mycket mer om min balkong än jag använder den, men det ska bli ändring på det) - det kan inte bli mycket bättre. Mina tankar vill egentligen inte alls tänka på skola. Men jag måste ju ha lite wisc-ångest åtminstone denna vecka. Och har man nu köpt dyr kurslitteratur så ska man väl försöka motivera sig till att läsa den också.


Södertäljehelg, Påsk (med en, förhoppningsvis, skandalfri kryssning), Valborg, mer värme och sen sommar. Tiden går precis lagom fort just nu. Jag vill bara vet att jag får jobba i sommar innan jag kan planera in Gotlandresor, Ålandsbesök och annat trevligt.


För övrigt är det så sjukt sorgligt med alla olyckor där unga människor dör. Det känns som om det händer hela tiden i Södertälje också, gång på gång på gång är det folk som åtminstone någon i min familj vet vem det är och det är lika jävla tragiskt varje gång och kan inte folk bara sluta dö och vara med om hemskheter?


Helga


The Magic Numbers - Love is a game


störst bröst går först..

åter en festlig kväll är avverkad. igår var det mina sjuka gymnastvän malin som fyllde 24 mogna år vilket givetvis måste firas med kalas. och fest. och liknande aktiviteter..

kvällen ägnades åt följande:

 1. försfest hos malin. jag var playlistockupant sista timmen och bjöd på killers och johnny cash. misstänker dock att jag lika gärna kunde ha spelat typ björn rosenström utan att ngn reagerat. mot slutet av förfester springer ändå alla mest omkring.. så också denna. hann även leka lite med folks kameror och ta fula bilder. det är mycket roligare att fula sig på partybilder än att se civiliserad ut.
 2. taxifärd till platina i taxi innehållande en stor samling barnböcker. jag haffade en stycke "ludde lump och greta garn". mkt givande färdlektyr.
 3. väl på platina kände jag och helga oss väldigt o-hemma. principen som gällde därinne var "störst bröst går först" (ja, vi var innerst inne bara avundsjuka). det verkade även vara årsmöte både för white trash-föreningen OCH sigtunas förenade brats, och vi kunde inte riktigt identifiera oss med någon av grupperna. trots tappra försök. vi var där i 1,5 timmar och funderade tillslut på om vi skulle utveckla panikångest eller göra den sedvanliga sneaky kuppen och rymma till ngn nation. det blev alternativ nummer två.
 4. vi kuppade och smet till ÖGs marsgask. vi är hemska. men vi gjorde alla en tjänst. nu blev det helt skandalfritt och folk slapp lyssna på vårt självömkande gnäll. dessutom fick vi smittillstånd av vännerna innan. tror jag åtminstone.
 5. ÖG kändes mer hemma. fast det var allmänna "råka knuffa ia-dagen". ALLA knuffade mig. dessutom verkade folk tycka att det var ett vinnande koncept att parkera sig precis framför mig på dansgolvet. jag kände mig rejected from the society.
 6. vi tillbringade kvällen på dakapos it's all good-dansgolv och röjde runt till bla meeting paris hilton och den obligatoriska mr brightside..
 7. ..när vi inte sprang runt och letade efter vår borttappade vän (som återfanns och tappades bort ett antal gånger under kvällens lopp)..
 8. ..eller blev anklagade för att vara stilpoliser av en förorättad ålänning. okej. JAG blev anklagade för att det. inte helt felaktigt. helga var helt oskyldig på den punkten. dessutom bjöd hon offret på öl. jag bjöd på en obarmhärtig och oönskad summering av hans skjortanvändande.
 9. det hela slutade att vi fick ett lättare återfall av vårt vattenmissbruk och sedan begav vi oss i taxi (denna utan barnböcker) hem till mig i flogsta. aningens trötta och slitna men i övrigt i gott skick.
det var vår lördagskväll i stort. nästa helg blir lugnare. då ska det socialiseras med resp familjer.

nu: coladrickning (tack emma som glömde colan här..)

kvällen i bilder:

ida och martina på födelsedagsförfesten hos malin


emma (radiofarmaceutiskt besök från sthlm) och oskar (med ett helt naturligt leende)

seriöst fulbildsposerande..

Sen gav batterierna i min ynka kamera upp och jag gjorde inga fler försök till att väcka liv i den, förrän i Flogsta dagen därpå då en sjukt god bakispizza intogs.

syskonen vandér med pizzadrömmar

ia (med viss bildkomplettering av helga)

låt: soundtrack of our lives - mind the gap


bildbevis

Lite bilder från fredagens festligheter:

85060-585

först var det tentafestande som gällde

image587
sen hamnade vi på Norrlands där även Erik och Ia befann sig
image588
så här suddigt blir det om man tar bort blixten, vi är alla tre väldigt roade av toalettfotografering

image589
obligatorium


image591
Ia var ganska rolig i fredags (för ovanlighetens skull). Hon skulle gå och köpa en öl och sa åt mig och Erik att "stå kvar på samma plats, jag kommer tillbaka strax". Vi dansade, och väntade, och dansade, och väntade. Efter alldeles för lång tid kommer Ia fram och säger upprört "ni bara försvann ju". Dessutom bytte jag och Erik ut hennes nyinköpta öl mot Eriks nästan urdruckna, varma och avslagna och hon tog en stor klunk utan att märka något alls. Det tyckte vi var sjukt roligt.

Helga (sol och trötthet)

Pixies - Debaser
vi önskade pixies, "det finns en möjlighet" sa den underbara dj:n och strax spelades Debaser

club evening och stor trötthet

Jag har kommit fram till att jag var extremt korkad som inte tog det lugnt igår efter tentan. Efter att ha storstädat lägenheten var jag helt död. Dessutom hade jag fått alldeles för lite sömn natten till igår av någon anledning (anledningen kan vara att vår tenta började den sjukt tidiga tiden 08.00). Men i alla fall, ingen tid för vila utan bara att åka iväg till tentafest. Ganska opeppad och med skumma sjukdomssymtom, som säkert bara var nån spänning eller sträckning eller ngt för lite vin fungerade rätt bra, åkte jag i alla fall iväg till le fest.

Sen begav vi oss till
Norrlands där det var nån slags klubb som jag knappt hört talas om, men som jag nu vet heter Evening och är mycket trevlig. Där mötte jag även Ia som suttit och druckit drinkar på Upplands med Erik och company innan. De hade spökat ut Norrlands så man knappt kände igen stället med lakan och träd, för att förvirra folk ännu mer var dansgolvet där det brukar vara en scen och en bar var infixad bakom lite lakan. Väldigt snyggt och hög mysfaktor. Att Gustav Gelin DJ:ade och bara spelade en massa bra pop gjorde inte det hela sämre, det kunde helt enkelt inte bli mycket bättre (förutom att det inte var någon höjdare att stå precis vid maskinen som sprutade ut mellanstadierök). Jag creddade DJ:n ett antal gånger, kanske lite för många. Troligen trodde han att jag var kär i honom, men det får han väl ta som en komplimang.

image584 
snygga affischer, träd, lakan, lyxiga drinkar till billigt pris och bra musik - vad mer kan man begära?

Tyvärr stängde de redan klockan ett och jag och Cecilia begav oss till BJ-kön för att "titta lite på den". På håll såg den inte så skräckinjagande ut och när vi hittat bekantingar som stod mycket längre fram kändes det rätt okej. Dock rörde sig inte kön. Alls. Och Bj är inget ställe man hemskt gärna vill in på heller, så efter en halvtimmes "att-köa-eller-inte-köa"-diskussion åkte vi hem. Och det var så sjukt skönt att bara få slockna hemma i sin egen stora säng.

Sen vaknade jag klockan sju och kunde inte somna om. Morr. Tydligen ansåg min kropp att jag inte förtjänade mer än fem timmars sömn. Jag blev arg och lyckades dessutom bråka lite med Zorro som låg mitt i sängen så inte jag fick plats (han har tre alternativ: på mig, vid fotändan eller innerst...och så väljer han mitten! grr). När jag äntligen lyckades somna fick jag bara sova i en timme innan jag väcktes av ett sms med ett välanvänt Pulp-citat.

Haha. Kom på att jag och Ia lyckades lura i en stackars kille att vi kom från Åland OCH Iran igår. Diplomatbarn som hade matkrig på dagis..och så vidare (oke, just den delen vet jag inte om han gick på, men han sa i alla fall att det hördes att vi var från Åland. Haha). Fyllemytomani är ganska roligt, särskilt när folk faktiskt går på vad man säger.

Nej, nu är det dags för en stadstur. Sen ska jag försöka tvinga mig till lite sömn innan kvällens festligheter. Och i natt ska jag bortamatcha i Flogsta, vad gör man inte för bakispizza med trevliga vänner?

Helga

Bruce Springsteen - Hungry heart
en av de sista låtarna igår...


i min värld finns inte förseningsavgifter

Jag älskar känslan efter en tenta. Dock har jag en miljard saker att ta itu med innan kvällens tentafest så jag borde inte sitta här utan typ storstäda skafferiet (och hoppas att jag slipper hitta massa mjölbaggar, uäck).Var på biblioteket en sväng och lånade några böcker, alldeles för många egentligen för jag kommer inte hinna läsa ut dem innan lånetiden gått ut och det kommer att sluta med att min höga förseningsavgiftsskuld bara höjs och höjs. Jag är rätt ordentlig med en massa andra grejer, men är det en sak jag aldrig kan lära sig så är det att lämna tilbaka låneböcker i tid. Det är inte så konstigt, jag är van vid att man har biblioteksböcker hemma precis så länge som man vill. Mina föräldrar lånade alltid om åt mig och raderade mina skulder innan jag ens visste att jag hade några. Så nu när jag ska klara mig på egen hand förstår jag inte att man faktiskt inte får ha böckerna hemma hur länge som helst. Vilket resulterar i att jag måste betala en massa pengar varje gång jag lånar något nytt. Med tanke på att jag bestraffas borde jag kanske lära mig, men det verkar inte funka så. Dessutom behöver man inte betala tillbaka direkt om man lånar i automaterna så det gör jag hela tiden, och förseningsavgifterna bara växer.Sen var jag och handlade och fixade med ICA-kortet så att jag i fortsättningen kan använda det OCH få min egen bonus. Bra jobbat, det tog bara tre år eller så. Ibland är jag så oerhört ineffektiv. Sen köpte jag vin och cyklade hem och åt ärtsoppa. Fast Zorro åt upp det jag inte orkade. Han är en skum katt, han äter även spenat och japanmix.
min personliga sängvärmare (en av dem i alla fall. den andra heter alva).Helga 
Josh Rouse - The white trash period of my life                                                                       
jag har inte haft någon white trashig period tror jag, men "gå ut iklädd white trash-kläder" står visserligen på vår lista för saker vi ska göra i år.


tentauppladdning


Jag har tentaångst. Det är lite ovanligt, har inte känt såhär på länge. Jag har ingen lust att sitta i äckligt stor sal på Gimogatan i några timmar. Men...snart är det över!


Helga (med en blogg som, enligt en viss källa, suger)

Eskju Divine - Fog


snyggaste rosa cyklen!

jag har blivit med cykel! åtminstone temporärt.. den är rosa. och är min för en helg!
det känns riktigt lyxigt.
det är brorsans flickvän som har lämnat den i vår ömma vård under helgen och detta tänker jag minsann utnyttja till max!

idag fick jag till exempel cykla till ackis när jag skulle ha mina coola KOL-patienter, istället för att, som tidigare, knata. folk tittade avundsjukt på mig när jag susade fram längs cykelvägarna.. jo, det var absolut avundsjuka! vem vill inte ha en rosa cykel? dessutom med cykelkorg!

jag låste fast den ordentligt så ingen sneaky läkare, sjuksköterska eller nyutskriven patient skulle snatta den. funderade på att sätta upp taggtråd runt den också, eller kanske lägga ut små råttfällor runt. eller björnsaxar..

ia

låt: the divine comedy - gin soaked boy
i'm the spirit in the sky
i'm the catcher in the rye
i'm the twinkle in her eye
i'm the jeff goldblum in the fly


jag upptäckte att jag hade den hemma och nu lyssnar jag den på repeat.. tänk vilka fynd man kan göra!

image582 image583
the divine comedy i två versioner. jag föredrar den som gjort låten ovan.. och det är inte dante i röd klänning.

prestationsångestfri bloggning

Igår hade vi över 700 läsare. Det är så man kan få prestationsångest. Bara för att visa att jag är totalt prestationsångestbefriad ska jag blogga om ingenting. Det gör jag för att slippa tentaplugga. Alla vet ju att bloggande är en godtagbar ursäkt.


Så, idag har jag återigen suttit med alla dessa kryptiska testnamn som förkortas med typ tre bokstäver och har en miljon delskalor som man kan roa sig med att göra akronymer av för att komma ihåg. Sen har jag även varit på en intervju som jag inte trodde var någon seriös intervju (vilket gjorde att jag gick dit helt oförberedd), men som typ visade sig vara det. Vem bryr sig om gymnasiebetyg nuförtiden liksom? Visar ett MVG i Fysik B att jag är bra på att motivera folk till att gå och handla?


Sen har jag inte mycket mer att säga. Jag har skrivit en lång lista på vad jag ska göra efter tentan. Jag tvivlar på att jag kommer hinna med allt i morgon, men det är en ambitiös lista i alla fall. Kanske hinner jag inte ens med det viktigaste på listan (dvs städa) eftersom jag hittar roligare saker att ta itu med.


Nej, nu ska jag fortsätta sitta och frysa vid bordet fullt med papper och böcker. Undrar när den där våren hade tänkt ta och komma tillbaka.


Helga


Her Space Holiday - Sleepy California


autisterna vs dystymikerna

Jag upptäckte rätt nyligen att det finns ett band som heter Autisterna. Det är ett skumt namn på ett band och jag har inte riktigt bestämt mig om jag ska bli upprörd över det eller inte. Alltså, jag tycker ju om både viss musik och vissa autister, men det känns lite fel ändå (typ " nu ska vi komma på en tuff sjukdom som vi kan döpa vårt band till, autister är ju grymma, i alla fall den där rain man, fan vad coolt om vi heter autisterna"). Men vad vet jag, de kanske faktiskt har autism och i så fall skulle det ju vara rätt tufft. Jag tror dock inte det. Men det kanske kan vara okej ändå. Autism är ett rätt fint ord och Autisterna passar faktiskt bra som bandnamn, rent språkligt.  Det finns ju i och för sig redan ett band som heter The Tourettes så det verkar ju vara allmänt okej att döpa band till psykiatriska diagnoser. Oavsett om jag tycker att deras namn är okej eller ej så är de i alla fall riktigt bra. Jag är inne i min "det är vår och jag vill bara lyssna på svensk pop"-period så vad passar väl bättre än ännu ett indiepopband från Göteborg?
 
Bloggkollega Ia påstår att hon har drabbats av dystymi och jag känner mig lite sympatidystymisk eftersom det är så sjukt tråkigt att tentaplugga. Vi planerar att starta ett band. Det ska heta Dystymikerna och vi ska ha med ordet ynka i alla låtar (alternativt "pity" när vi vill gå hem internationellt). Vår första singel kommer troligen att bli en svensk cover på Weezers "This is such a pity" ("Detta är så ynka"). Jag undrar dock hur bra det kommer gå för oss. Med tanke på att ingen av oss kan sjunga så är det i alla fall tur att vi är indiepopare, för då kommer folk kanske jämföra oss med Håkan Hellström vilket vi tar som en komplimang. Vidare ska Ia spela saxofon och jag piano/keyboard, det är så långt våra musikaliska talanger sträcker sig. Vi räknar åtminstone med att få nationsspelningar, först kanske ÖG och Kalmars och sen stå inför ett fullsatt V-dala. Då kanske vi får riktiga groupies och inte bara bloggläsargroupies. Eh. Eller också inte. Är det nån sak jag är säker på att vi inte kommer att göra så är det att starta ett band.

Helga


 


Autisterna - Himlen


men blääää..

hm. har just hemkommit från en, vad jag trodde, ofarlig liten arbetsintervju-fri tripp till västerås. så var icke fallet. jag har nu genomlidigt mitt livs andra anställningsintervju och det är ju fortfarande inte speciellt kul. dock var det ca 2000 gånger mindre läskigt jmf med förra gången. alla var jättetrevliga och gulliga och stället var verkligen hur fint som helst, men en intervju är ändå en intervju. undrar hur många det krävs innan jag kan genomgå detta UTAN att bli alldeles rödflammig i hela ansiktet samta vara slut som människa efteråt?

varför kan dom inte bara ge mig ett litet jobb direkt? helt intervjufritt. måste de alltid ta in en miljon kandidater till? jag kommer aaaldrig få ngt jobb om de envisas med att ta in folk som faktiskt jobbat som legitimerade sjuka gymnaster. gnäll, gnäll och gnäll igen.

hm. jag har bestämt mig för att mitt liv suger. dessutom mår jag illa.


image581


ia 007 med rätt att gnälla. faktiskt är det synd om mig på riktigt den här gången!


låt: nas - life is a bitch
dammar av en låt från the hip hop period of my life. den passar finfint in.

uppdatering: jag har just blivit kallad ospontan. ja tack. det vet jag att jag är. men alltid trevligt när det uppmärksammas.

uppdatering 2. jag blir även ful på bild. allra fulast blir jag på vimmelbilder.. exempelvis den nedan.

jag är mao fortfarande under isen.

paus för livsnödvändigt bloggande

Egentligen borde jag verkligen inte sätta mig vid datorn när jag tar paus från tentapluggande. Msn, bloggar och att stirra på en skärm i stället för ned i mina anteckningar känns inte så himla smart, det är ju inte direkt något som ger mig energi utan snarare finns det en risk att jag fastnar. Det är ju inte heller så att jag har något spännande att blogga om heller (eh..har jag någonsin något spännande att blogga om kan man ju fråga sig då, men jag orkar inte med någon icke-filosofisk monolog om det just nu..).


Jag har världens största dammråttor i hörnen. Euh. Fattar inte var de kommer ifrån, såå länge sen var det faktiskt inte som vi städade. Egentligen skulle det ta typ tio minuter att dammsuga bort dem lite snabbt, och jag borde väl göra det eftersom jag får besök i morgon, men det hör liksom till att det ska se för jävligt ut dagarna innan tenta. Får jag för mig att dammsuga kanske jag börjar frosta av frysen eller torka fönster (vilket jag nog gjort en gång sen jag flyttade in..hrm) också. Överambitiöst.


På min paus försöker jag roa mig med nyttiga saker. Som
DN:s nutidstest. Jag fick fem rätt vilket är sjukt bra för att vara jag. Jag brukar få typ ett eller två rätt och tänka att jag måste skaffa mig bättre koll. Men med mina fem rätt så känner jag mig riktigt allmänbildad, även fast de enda frågor jag verkligen visste svaret på vad var H&M:s lyxigare varumärke ska heta och vilka lag som var i bandyfinalen (vilket inte GÅR att missa i den här staden ens om man är så sportointresserad som jag är).


Annat man kan göra på sin alldeles för långa rast är att skratta åt Tjuvlyssningar. Någon gång kommer jag troligen hamna där så det är lika bra att vara förberedd.


Helga, mkt studiemotiverad..(hrm)


Josh Ritter - Kathleen


post-foto-ångest

Fan. Jag måste sluta med vimmelbilder. Finns med på hela tre vimmelbildssidor från i lördags. Dessutom ser jag apfull ut på varenda bild (och det beror inte alls på att jag var det, nej då). Hur svårt kan det vara att säga "nej tack" egentligen? De är ju faktiskt så
riktigt artiga och frågar först. En av fotograferna var dessutom amatörpsykolog och Ia blev
skitsur på honom när han började ifrågasätta hennes självförtroende då hon hade viljestyrka nog att tacka nej.
Jag hade däremot ingen viljestyrka. Dessutom frågade Cecilia fotograferna "ska vi hångla på bilden?" varje gång. Haha. Tur att de inte sa ja.


Hädanefter ska jag gömma mig för kameror. Jag tycker jag brukar det, vet inte varför det blivit så mkt sånt här på sistone.
Inte bra alls. Ångest, tvång och vårsäsong.


image580
det här är den mest normala bilden som finns...av ca 5...på en kväll! jag hatar vimmelfotografer, de är överallt.

Helga

First Floor Power - Always havin' fun in front of the cam                                                      
ja, jag ser ju i alla fall inte sur ut på bilderna, alltid nåt.


ett långt hårt straff

Om man ska behöva gå på intensivpass för att slippa få höra Sjumilakliv så är det väl det jag får satsa på. Helt ovanligt med ett friskispass med BRA musik (som Magic Numbers och Håkan samt stretching till Mad World från Donnie Darko). Misstänker starkt att jag inte kommer ta mig upp ur sängen i morgon bitti på grund av elakartad träningsvärk, men det var sjukt skönt. Jag kanske ska inleda en ny intensivpass-period, var väl typ ett år sen jag var duktig på att träna. Efteråt var mitt ansikte rödare än både min röda jacka och min iPod (och jag överdriver absolut inte).


Jag har kommit på att jag inte alls är sugen på mer tentaplugg. Vad jag är sugen på är en slapp dag med nedladdade tv-serier och bra filmer. Är sjukt dålig på att titta på film, eftersom jag nästan aldrig gör det så får jag för mig att jag inte kan slösa tid på dåliga filmer utan jag vill bara se bra grejer. Vilket leder till att jag bara ser om sånt jag redan sett för att jag då vet att det är bra. Haha.

en mycket bra film med en lite speciell kanin som jag för ovanlighetens skull inte vill klappa, den verkar så omysig.


Helga, som inte alls ska knarka filmer och tv-serier utan hålla sig till psykologiska tester några dagar till.


Union of knives - Evil has never


bloggning om bloggkris..

har just läst bloggkollegas inlägg och satt och fnissade för mig själv i några minuter. våra kriser är tydligen ganska ynka, men om det ens uppkommer något krisliknande så ska det tydligen banne mig redas ut in i minsta atom. tror iofs inte att kriser består av atomer, men hade de gjort det hade vi varit nere på den nivån igår..
undrar om det är nkt typiskt tjejer eller bara typiskt oss?

jag blir dock deprimerad om jag inte får skvallra lite grann åtminstone. men som sagt, det får väl (in the future when all is well) vara så riktigt kryptiskt så inga mammor (framförallt) eller ior eller helgor blir upprörda. förmodligen kommer det sluta att vi blir så kryptiska att vi inte ens förstår själva vad vi skriver. då kommer vi säkert fixa så att vi krisar om det också på något sätt..

det ynka skvallret i denna ynka blogg kommer alltså i fortsättningen inte vara så uppenbart att det säger: helga hade hemmamatch igår eller ia är billigast av oss och hade hånglat med fyra killar på samma uteställe*

*INTE samma kväll kan inte tilläggas nog många gånger!

hm. nu borde jag kolla upp busstider inför min lilla tripp i morgon. iofs har jag redan gjort det men jag är en stark anhängare av check, check and double-check-principen. vill helst inte komma försent. det ser inte så bra ut tror jag.

image579
trots vår hemmagjorda kris så är vi sådana riktigt goda vänner. soffkudden är tydligen också den vår vän. kan lätt bli så efter x antal glas rödvin.. jag ser iofs lite konstig ut, har för mig att jag höll på att dö av skratt när bilden togs. men jag kisar iaf så mycket så man inte ser att jag skelar, det är positivt.

ikväll är det house! yaaay!

ia

låt: essex green - uniform
jag tycker om essex green. dom är mysiga.

krishantering av ickekriser och toalettklotter

Igår hade jag och bloggkollega Ia en allvarlig msn-diskussion (troligen vår första, vi är relativt okomplicerade och obråkiga människor som sällan blir osams) då det hade uppstått nån slags kris. Trodde vi. Sen visade det sig inte vara någon kris, men ja ja, har man inga problem får man väl skapa sig sådana. Jag tror att det hela började med att Ia trodde att jag var upprörd över hennes, numera raderade, uthängning av mig och vårt samtal tog ganska komiska (åtminstone så här i efterhand) vändningar då vi i tur och ordning anklagade varandra för att bli upprörda över våra utlämningar om varandra och beskrev varandra som känsliga (fragila, bräckliga, sköra osv). Dock tror jag att det ligger en viss sanning i att det kanske inte är alltför bra för vår vänskap med för mkt bloggavslöjanden utan den andras godkännande, det har nog Ias mamma så riktigt rätt i. Problemet är liksom att kryptiskt skvaller förgyller vår blogg, men det bör kanske hållas på denna kryptiska nivå så inte nästa steg blir namnavslöjanden och bildbevis. För att vara lite lagom kryptisk kan jag tillägga att den här staden börjar kännas alldeles för liten..ibland...eller så är det helt enkelt så att man ska hålla sig borta från ställen som överbefolkas av studenter.


Idag har jag pluggat duktigt på Carolina. Jag och den sjuka gymnasten slog våra påsar ihop för att tentaplugga respektive hemtentaskriva. Vi hann även med en lyxig lunch på Stockholms (lite finare och lite bättre) nation. Samt obligatoriskt läsande av klotter på Carros toalatter. Det roligaste med att plugga på Carolina är utan tvekan toalettklottret, tyvärr verkar de ha sanerat nyligen för det är inte alls lika mycket skrivet på väggarna som förut. Jag hittade inte alls särskilt mycket roligt på min toalett idag, det intressantaste var listan med "ville bli...blev.." (särskilt "ville bli kassörska, blev jurist"). Vi funderade på att komplettera den med "ville bli arkeolog, blev sjukgymnast" respektive "ville bli bonde, blev psykolog" (hmm, eller kanske eventuellt kommer att bli i alla fall...).


Jag längtar tills det blir vår på riktigt! Till valborg! Och till sommaren! Men med tanke på hur snabbt tiden går så är den snart här.


Helga


Morrissey - Now my heart is full
                                                                                                    
på en toalett stod det klottrat "I love morrissey". Det gör jag också, men jag är ett uns mognare än att springa runt och skriva det på toadörrar


rättspsykiatrisk dag

Är precis hemkommen efter en fullspäckad dag i Flemingsberg och upptäcker att vår blogg som vanligt inte är självutlämnande, men däremot bloggkollegeutlämnande. Ja ja, whatever.


Det känns som om man är på klassresa varje gång vi har studiebesök. Känslan är rätt mysig. Rättspsyk är helt klart ett intressant ställe, tänkte skriva "trevligt" men det kanske var lite att ta i. Det är så skönt att känna att man bara hittar fler och fler områden man faktiskt skulle kunna tänka sig att jobba inom, det känns bara så sjukt bra att jag faktiskt verkar ha lyckats välja en bra utbildning till slut. Sen att jag har hälften kvar och inte har en aning om ifall det verkligen passar mig är en helt annan sak, men att få känna att man är helt priviligerad som får göra så sjukt roliga grejer på skoltid är i alla fall en lyxig känsla. En annan lyxig grej är att sitta och ha handledning ensam med en lärare i en timme. Varför har man inte fått nåt sånt här tidigare på utbildningen? (Jaja, bättre sent än aldrig..)


Men nu ska jag laga mat om jag orkar med det.


Helga

The Avalanches - Frontier Psychiatrist


nu kan du få mig så lätt

Förra söndagen ägnade jag och Ia oss åt spioneri på hög nivå. Det var extremt underhållande och sjukt spännande. Man borde förfölja folk oftare helt enkelt. Jag måste erkänna att jag har vissa stalkingtendenser själv också, nån gång när jag haft tråkigt har jag googlat alla jag känner (hittade dock inget intressant, måste känna väldigt tråkiga personer) och senaste tuffa grejen nu är ju så klart ratsit där man kan kolla folks årsinkomst. Men ärligt talat ägnar jag mig inte så mycket åt spioneri, inte lika mycket som t.ex. Hello Saferide/Säkert-Annika och Vapnet-folket verkar göra. Här är några stalkinglåtar:

 • Vapnet - Thoméegränd ("Jag sparar min tid, så att jag kan spara på dig
  saker du säger och gör, dina skivor, böcker, kläder du burit antecknas av mig, allt arkiveras hos mig"
  och "jag vet hur du går från ditt jobb till bussen hem, hur du följer Thomégränd och jag hänger på Domus, så jag får se dig")

 • Hello Saferide - Highschool Stalker ("I?ve been looking for you baby, anywhere that I can find, and I was searching for your sweet name cause you never left my mind. I?ve been on the Altavista, I went twice on the Yahoo" och "hacked into the school computer changed all of your D?s to A?s, broke into the dentist?s office
  Know you never needed braces")

 • Säkert - Ditt kvarter ("Det är kallt nästan höst nu, jag går runt ditt kvarter
  fjärde gången den här kvällen, vem räknar på dig" och "Jag har en Elle i min väska så att det ska se ut
  som att jag sitter och tar det lugnt bara Inte går patrull som förut")

Denna dag har varit extremt oproduktiv. Inte för att jag planerat nåt annat, men ändå. Tack och lov kom Lina hit och rastade mig, vi tog en lång och iskall promenad i leran. Jag behövde verkligen komma ut i friska luften kände jag. Sen gick vi hem och värmde oss med chai-te (min nya drog). Jag har även fått ett relativt tråkigt och definitivt särskrivet sms . Sms-skriveri är en konst, det kan verkligen betyda jättemycket. Det konstiga är att det finns trevliga människor som pratar korrekt och så men som ändå kan skriva såna riktigt ynka sms.


I kväll ska jag försöka övertala Camilla att baka kladdkaka. Jag orkar nämligen inte själv, men det skulle vara väldigt väldigt gott. Six feet under och kladdkaka, kan inte bli mycket bättre. Sömn skulle också vara välbehövligt...fyra timmars sömn är inte bra för mig, jag kräver mina nio timmar.

  choklaaaad


Helga

Sibiria - Ring mig när du är full


dagens droger: cola och ipren

detta inlägg är skrivet under lätt coca-cola- och iprenpåverkat tillstånd


Måste faktiskt säga att iTunes är väldigt smart. Varför har jag inte fattat det innan. Nu hittar jag en hel massa gamla bra låtar som jag inte hört på jättelänge. En liten parantes sådär.


Idag har jag huvudvärk, rödvin är farligt. När jag vaknade i morse kunde jag inte röra mig, jag låg bara och gnällde och tyckte synd om mig själv. Det var INTE alls synd om mig, jag var absolut huvudansvarig för min huvudvärk. Jag tyckte inte gårdagkvällen på v-dala sög big time. Det kan bero på att jag varken tappade bort min plånbok eller hade elakartad skoskav. Sibiria var bra, fast jag lyckades av någon anledning missa typ hälften och var inte särskilt aktivt lyssnande. Inte heller kom jag ihåg att ta den sedvanliga usla konsertbilden, dåligt av mig. Den enda ynka grejen som inträffade var att jag blev lurad när jag för typ första gången i mitt liv skulle köpa eget snus (annars är snustiggeri ganska kontaktskapande men jag tänkte att jag skulle vara en självständig kvinna och ta ansvar för mitt eget missbruk). I stället för gott lakritssnus fick jag små miniportioner tjejsnus. Mycket upprörande! Jag ska aldrig mer köpa snus, jag verkar inte vara särskilt bra på det.  


 

Några bilder från gårdagen bjuds på här:

kvällen började hos ia i flogsta, här i en vild omgång kuddkrig med sofia.


för att skapa lite spänning i tillvaron bestämde vi oss för att lifta till v-dala


men det var inga bilar som stannade...boring..vi fick ta en bussi i stället.

på v-dala träffade vi cecilia och klämde ihop oss på en obligatorisk toalettbild


Helga, som nu ska äta något och ta tag i sitt liv...eller åtminstone duscha..


Badly Drawn Boy - The shining
and suddenly you're in love with everything


uppmärksamhetsstörning light

Jag har grava koncentrationssvårigheter just nu. Det yttrar sig främst i att min hjärna hellre vill tänka på andra saker än WCST; RPM, SRB, CAT, APU, BKT och en miljon andra livsnödvändiga (?) grejer. Min hjärna vill till och med hellre tänka på städning. Men det får jag vänta med tills efter tentan. Då är det obligatorisk efter tenta-städning.


Ska nog duscha i stället för att traggla instuderingsfrågor. I kväll blir det
Velvet på v-dala, men innan det vindrickande i Flogsta hemma hos bloggkollega. Mycket trevligt! Förra helgen låg jag bara hemma i sängen och nös, tyckte synd om mig själv och läste böcker så nu tycker jag att jag förtjänar lite (eller mycket) rödvin. Men först måste jag ta tag i dagens i-lands-problem: vad ska man ha på sig egentligen?velvet - en sån riktigt god klubb med nästan bara bra musik


Helga


The Organ - Love, Love, Love

tjejer från Kanada


jag ska bli en samuraj!

igår var dte fredag. och jag var hemma. IGEN!  vad är det som hände rmed mig? håller jag på att bli gammal? fredagar (och lördagar med för den delen) har varit till för fest i någon form. så inte nu. igår hade jag och ida film- och naturgodiskväll. vi kollade på kill bill (för tredje gången) och åt för 34 kronor naturgodis var. samt bestämde oss för att vi ska bli samurajer.
fast minus kläderna, och all jobbig heder och ära, och alla strider, och framförallt minus harakirin, eller seppukun, eller vad deras obligatoriska självmord efter de gjort bort sig nu kallas?
JAG tänker då inte hugga ett svärd i min egen mage om jag på något sätt råkar göra bort mig. då blir jag inte långlivad..
no way!


här har ni mig. minus kläder, ära, strider och y-kromosom. jag tänkte vara en tjejsamuraj med röda skor och oärofullt leverne. fast ett svärd vill jag gärna ha. det behöver inte vara så vasst slipat som hattori hanzo-svärdet hon har i "kill bill". men det får gärna vara blankt och fint.

nu ska jag snart ut med excentriska david på promenad. jag har tvingat honom att bli min promenadkompis. eftersom jag är samuraj kan jag hota honom lite med mitt svärd (behöver ju inte berätta för honom att det är oslipat)  om han trilskas.

klart slut.

ia

låt: samuraj cities - all along the shoreline
en sådan riktigt passande låt i inlägget! den är dessutom sjukt bra..

pollenchock och stjärnfall

Nu har jag haft mitt fredagsnöje: vaxning av ben. Jag är kanske masochistiskt lagd, men jag tycker inte det är så farligt utan faktiskt rätt tillfredsställande. Särskilt efteråt. Tjejen som stod bakom mig i kön när jag handlade sa lite halvhögt till sitt sällskap "jag brukar minsann aldrig ha så långt hår att jag ens kan vaxa benen". Eh. Hon skulle antagligen dött av chock om hon sett mina ben pre-vaxning. Tror inte jag rakat dem sen i början på december eller nåt. Men det är så klart extra tillfredsställande att se resultatet efteråt om man har sparat riktigt länge innan.


Innan jag plågade mig själv tittade jag och sambo på Masjävlar, en mycket deprimerande film måste jag säga. Fast ändå rätt talande. Tror jag. Fast jag inte är från Dalarna. Tydligen pratar de dåligt dalmål. Det är inte helt äkta. Sa åtminstone min dalkulla till sambo. Jag orkade bara ett ynka digestivekex med brieost till filmen, är lite besviken faktiskt.


I kväll lyssnar jag på Winnerbäck. Enbart (finns ju låtar så det räcker och blir över till minst en fredagkväll). Har kommit på att jag typ bara vill lyssna på svenska låtar när det börjar bli vår. I veckan har det varit mycket Vapnet, Sibiria (låter ju likadant), Säkert, Håkan och nu även Lasse då. Det var länge sen sist. Jag anser att Winnerbäck alltid funkar, det är ett bevis på att jag inte alls är so indie it hurts. Det förvånar mig lite att det går så riktigt bra, jag lyssnar till och med på de lugnaste och deppigaste låtarna men det är liksom fortfarande vår och allt är bra. Det är nästan konstigt, men ändå mest skönt. Man måste ju få kunna lyssna på sånt man gillar liksom. Eh. Nu känner jag mig kryptisk, men jag tycker att man SKA få vara kryptisk i sin blogg.


Nyponbuskar, nyponbuskar, hela vägen nyponbuskar ser jag när jag blundar och nånstans där så blev jag den jag är nu..


Helga, som nu ska sova sjukt gott...(som vanligt)


Lars Winnerbäck - Pacemaker
"Jag tror att jag är mera kär i kärleken i sig än i dig, förlåt
Men det sitter mest i skallen
Jag tänker, grubblar, velar mer än känner, längtar, trånar och går åt
Är jag hjärtlös och förfallen?"


varken sex eller valpar

Kanske kommer att göra er besvikna nu, men jag tänker inte publicera några valpbilder trots att dessa gav upphov till massa kommentarer av typen "åh så söööt" och kommentarer är trevligt (jag tycker även det är roligt med kommentarer om vilken "skit blogg" det här är..överlag är sär skrivningar i kommentarer underhållande). Jag har faktiskt inte ens några valpbilder. Synd. Verkar ju som att sex och hundvalpar säljer.


Enligt
Kristoffer Poppius tyder långa blogginlägg på att man är dryg ("Man skulle kunna sammanfatta det såhär: ju längre blogginlägg, desto drygare människa"), jag har alltså redan nu bevisat att jag är drygare än bloggkollega som skrivit två riktigt korta och koncisa inlägg.


Hmm. Jag köpte en påse godis till i kväll. Och åt upp den. Hopplöst. Vad ska jag nu äta i kväll? Och jag är ju knappast sugen på att laga mat nu. Mycket korkat. Ska vara astråkig i kväll och sitta och skriva tentafrågor. Som sagt, roligare kan man ha. Men jag är så trött så jag tvivlar på att det kommer bli något duktigt pluggande.


Har spenderat hela dagen ute på Bärby ungdomshem, mestadels sittande på en hård stol som gav träsmak i rumpan. Men det var en väldigt intressant dag. Dessutom fick vi gratis mat (med världens godaste bröd) OCH massa kakor! Lyxigt när man annars får betala hutlösa pengar för en ynka kopp te. Har börjat tänka på att jag borde börja fundera på praktik. Vad vill jag egentligen? Det är så otroligt mycket som är intressant och jag vet inte vad jag vill helt, vissa områden känns läskiga men fascinerande och jag vet inte om man ska våga utmana sig själv lite eller satsa på något mindre "spännande" men enklare att komma in i. Ibland hatar jag att det finns så mycket som jag vill göra att det gör att jag inte kommer fram till någonting alls i stället. Alla dessa val...suck. Som med sommarjobb också. Jag vill söka jobb överallt (gruppboendet, psykiatrin, behandlingshem, boendestöd, skumma ställen utomlands, göra något som inte alls är studierelaterat eftersom det känns som typ sista sommaren man kan vara oansvarig med mera med mera med mera) och samtidigt inte söka jobb alls. Svårt svårt svårt. Det känns som om det börjar dra ihop sig nu liksom, både med sommarjobb och praktikfunderande.


Det brukar ändå alltid lösa sig till slut. Men det blir inte alltid så bra som man tänkt sig från början. Visserligen har jag ju knappast tänkt så långt att jag har några funderingar om hur jag ens vill ha det än.


Oj. Jag måste vara jättedryg. Bäst att sluta...


Helga


Ballboy - Sex is boring
Ballboy gör såna riktigt roliga låtar..


jag har nya skor.

jag har nya skor. dom kostade 180 svenska enkronor. och är röda. jag tyckte detta var av allmänt intresse.

ia

låt: the moldy peaches - nothing came out
"all I wanna do is ride bikes with you and stay up late and watch cartoons.."

image577
oj! höll på att gömma den livsviktiga "dagens valp"-bilden!

jag är i trotsåldern! och publicerar bilder på hundvalpar..

fellow bloggkollega krävde ett inlägg om ett visst specifikt ämne. det tänker jag definitivt inte alls skriva. jag tänker nog inte skriva något alls. jag är i trotsåldern.

jag tänker lägga in en bild istället. på en hundvalp! jag tänker bli en sån där hundvalpsbild-publicerande jobbig  människa! ha!

image576
här är alvin. han är en hundvalp. han är inte död om någon undrar..

det var dagens hundvalp!

ia

låt: badly drawn boy - silent sigh
den här bra låten börjar med några "ooh:n" och några "aah:n". sånt gillas.

solenergi

Jag tycker nästan det är lite löjligt hur lättpåverkad man är av vädret. Att gå runt och vara hellycklig bara för att det är sol några dar, är inte det lite väl extremt? Jaja, trevligt är det i alla fall. Och snälla snälla vinter, kom inte tillbaka. För blir det mörkt kallt, snöstorm och slask så kommer jag säkert bli deprimerad i stället.


Dagen har ägnats åt utlåtandeskrivning och sånt. I morgon blir det studiebesök på Bärby ungdomshem vilket ska bli jätteintressant. Fast det känns redan som om jag varit där och har en bild om hur allt är efter att ha läst böckerna "Flickan och skulden" och "En riktig våldtäktsman" där hon intervjuade en del av killarna på Bärby. På måndag ska vi till Rättspsyk. Och sen ska jag tentaplugga. Kanske till och med på balkongen om solen fortsätter visa sig...


Jag har allvarliga funderingar på att faktiskt träna idag. Jag och min nya kärlek kanske kan ta en promenad fram och tillbaka till Friskis.


Helga


Soko - Take my heart                                                                      

lyssna
här


höjning av sexstatistiken

Det är extremt barnsligt att ha rubriker med ordet "sex" i för att få fler läsare oc höja vår statistik. Men det var så otroligt effektfullt när bloggkollega Ia hade en sån rubrik sist så jag kan inte låta bli. Fast det är ju inte direkt så att man får några nya trevliga läsare, snarare snuskon som blir jättebesvikna när de upptäcker att det inte alls är någon målande samlagsbeskrivning utan snarare ett inlägg som fokuserar på mensvärksgnäll (Ias inlägg var åtminstone inte falsk marknadsföring då det handlade om det det utgav sig för att handla om, jag är lite ondare).


Okej, jag har absolut inget att skriva märker jag nu. Att gnälla över mensvärk verkar meningslöst, att skriva att jag borde plugga vore inte särskilt originellt alls. Jag vill bosätta mig på min gräsmatta en solig helg, komplett med picknick, glassätning, förfestöl och bakispizza. Åh. Och nu fick jag härliga valborgskänslor. Folkhavet i ekonomikumparken. Champagne och jordgubbar. Köer och kissnödighet (kanske inte skulle tänka så långt).

leker festival på homogatan Djäknegatan i april-06


Helga


Cansei De Ser Sexy - I wanna be your JLo

i nya låten vill de inte längre ta hem Paris Hilton...utan här handlar det i stället om J.Lo


jag är en intelligent 11-åring!

jag har blivit IQ-testad enligt konstens alla regler. i ett test för 11-åringar. spykolog-helga behövde en försökskanin innan hon satte igång att testa riktiga kids, och eftersom jag är ganska omogen (speciellt när jag är bakis, vilket var fallet under testets genomförande) var jag ett lämpligt val. hon mutade mig med lite godis och sånt kan jag inte stå emot.
mitt IQ blev 146.
jag är en mycket intelligent 11-åring!


förmodligen kommer jag sluta såhär.. fast tjej.

den stora frågan är dock hur min 23-åringsintelligens ser ut? jag misstänker starkt att jag INTE har 146 där.. vore kul att kolla upp. visar det sig sedan att jag är efterbliven och har ett IQ på 60 får jag deala med det då.

nu ska jag ta en intelligent promenad till ICA maxi och införskaffa tops..ar. jag mår psykiskt dåligt om jag har slut i mitt topsförråd. har rotat fram mina trucker-solglasögon från OK i iggesund så nu är jag redo!

au revoir!

ia

låt: first floor power - car, travel far!
från min nyhemkomna LAB100-samling.

terrängkrocket. en mkt ädel sport.

idag har det varit soligt. kan man säga. jag har inte riktigt hängt med i svängarna här faktiskt. nyss var det kallt och jag gick och gnällde för att jag inte fick ha min nyinhandlade vårjacka utan tre lager tröjor under, och helt plötsligt så är det i princip sommar och min vårjacka är för varm. hm. har jag missat något häremellan?

tja. jag är inte den som klagar (jo. okej, alla som läst den här bloggen förr vet att jag kan gnälla ganska friskt, men inte i detta unika fall). detta väder har en del bra saker med sig. till exempel oanade krocketmöjligheter! i år är det terrängkrocket som är inne. vanlig slätmarkskrocket is soooo last year. tyvärr. jag var inte den bästa på att lobba krocketklot upp ur sorkhål eller chippa det över slängda julgranar.


banläggarna in action. david (med blå golfkeps. det är viktigt med den rätta outfiten när man spelar den ädla sporten terrängkrocket) har just fått syn på ett lämpligt hål att placera en port över. pure evil!

spelade med tre sjuka sköterskor och det var dom som lade banan. på ett mycket ondskefullt sätt. jag var helt oskyldig till att sätta en port uppe på en särdeles hög grästuva så man måste göra en mkt välriktad chip för att ta sig igenom (vilket majoriteten ej gjorde) eller brevid en hög med hundbajs för att göra det hela lite mer spännande. jag lyckades nääästan undvika hundbajset helt, men den lilla touchen gjorde ej så mkt eftersom det inte var mitt krocketspel. moooahahaha.


denna porten (uppe på tuvan ifall den inte syns) var det bara tomas som kom igenom. och det måste varit fusk. eller doping. eller möjlightvis inblandning av mutor.

nu ska jag kolla upp var jag kan hämta ut en klinisk farmakologi-tenta nånstans? vet att det är på bmc. vilket bara gör saken marginellt enklare. bmc är STORT! och trots att jag tillbringat ett år där, under min apotekskarriär, så lärde jag mig aldrig hitta till något annat än bikupegrejen och the swedbergsalen. och jag tror inte att min kompis hett efterlängtade tenta finns på något av dessa ställen.. äsch. om jag börjar leta vid tio så borde jag hittat rätt till tolv då expeditionen tydligen stänger.

over and out.

ia

låt: ed harcourt - this one's for you
så fin.

vårkänslor

Ja, jag VET att det troligen kommer snöa igen om två-tre veckor och att solen knappast kommer skina ihärdigt varje dag. Men just nu orkar jag inte tänka på det, för idag ÄR det verkligen vår. Dessutom ringde en snäll postengubbe på dörren nyss med min nya ipod. Han föreslog även en kattdejt mellan sina tre hankatter och min Alvis. Alva tackar nog bestämt nej till det. Att postengubben var trevlig beror troligen också på att det är vår. Alla blir trevliga då.


Jag har varit i skolan och efteråt suttit vid Fyrisån och ätit glass i solen och bara njutit. Det kan nog inte bli mycket bättre än så. Eftersom jag inte har något att komma med som kan toppa dagens väder så slutar jag alltså här.

converse (fejk eller ej) är också ett säkert vårtecken. no more tjocka vinterstövlar.


Helga


Jenny Wilson - Let my shoes lead me forward


mina sex-grannar..

klockan är 22.54 (piip) och jag sitter här framför min kära dator. ska tvätta men ont om lediga tvättmaskiner är det gott om så jag får väl sitta här tills tolv eller nåt. yaaay. det gör direkt inget. jag är ändå åigg så då kan man lika gärna göra något produktivt av sin pigghet..

om jag får några lediga maskiner vid tolv kanske jag är färdig strax före ett å kan krypa i säng. fördelen med den planen är att jag är trött då. nackdelen med den planen är att runt då kan mina grannar få för sig att ha en vild omgång sex.
jag förstår inte vad som hänt? under de nästan två åren jag bott här har mina grannar varit så riktigt lugna men nu har jag några nätter vaknat av att det gnisslat i mitt rum. det låter faktiskt exakt så högt. som tur var håller de inte till i mitt rum (det vore en smula jobbigt) men väl i lägenheten brevid alternativt ovanför.

inte nog med att de har en väldigt för sex olämpad säng, de är dessutom sjukt ineffektiva. ska man nödvändigtvis ha nattligt sex i en högt gnisslande säng kan man väl åtminstone se till att det är kort och koncist. men inte då. de verkar ta typ fikapauser emellanåt. en kvarts högt gnissel följt av ljudet av steg och 20-30 minuters tystnad, och sen, precis när man tror att faran är över, en kvarts gnissel till. tack och lov är att jag slipper andra ljudeffekter än gnisslet åtminstone. den enda fördelen med mina grannars säng-aktiviteter..


"hör du.. jag tror jag börjar bli lite hungrig. ska vi ta och rosta lite bröd, så kan vi göka vidare sen?"
"en sådan riktigt god idé älskling.. jag har köpt earl grey-te"


varför kan de inte ägna sig ått kvälls-sex? eller morgon-sex (dock inte för tidigt)? eller kanske lite trevligt mitt på dan-sex? då skulle de kunna få hålla på hur läääänge de vill (varför inte lite tantriskt fyratimmarssex?) å jag skulle inte bry mig alls utan bara höja volymen lite på musiken som kamouflage.

jag kanske ska skriva en lapp med mina små synpunkter å lägga i deras brevlåda? nackdelen är att jag inte vet vilka av grannarna det kan vara.. hmm.. nåja. stoppar jag lappar i alla brevlådorna borde ju nån av dem hamna till rätt destination åtminstone.

eller så köper jag öronproppar. de kanske kan sponsra mig?

hm. jag borde dessutom hämnas! they so have it coming..

ia, som vet lite mer om sina grannar än hon skulle önska

låt: magnetic fields - yeah! oh yeah!
tack och lov slipper jag iaf höra sådana ljud..

den amerikanska kärleksgudinnan på ventilationsgallret över tunnelbanan

Av någon anledning började jag läsa i Blonde igen igår morse. En veckas uppehåll verkade ha fungerat så riktigt bra för jag fastnade direkt. Och tyckte helt plötsligt att den var väldigt bra (fast sjukt tragisk..), från att bara ha varit halvengagerad och nästan uttråkad....


Och jag kommer inte kunna se Marilyn-planscher utan att få nån slags vag illamåendekänsla...


"Kärleksgudinnan har i timtal stått så här, bredbent, i högklackade vita sandaler som är så små att de för alltid har vanställt hennes lilltår. Hon har skrikit och skrattat så att det gör ont i munnen. Det finns en allt större mörk fläck på baksidan av henne huvud, som tjärsvart vatten. Hennes huvudbotten och hennes kön svider efter morgonens vätesuperoxidbehandling. Flickan utan namn. Flickan på ventilationsgallret över tunnelbanan. Flickan i dina drömmar."


Helga


Marilyn Monroe - I wanna be loved by you


kvällsmusik

Blogg-Sigge Eklund, även kallad "vår manager" eller "sigge siggsvin" (eh) slutar jobba på aftonbladet. Trist trist. Undrar om det innebär att vi får sparken från vår aftonbladetblogg, det är säkert ingen annan som gillar oss och vill försvara vår plats där längre. Fast vi har ju i alla fall minst två groupies (som groupies definierar vi människor vi ej känner som tidigare som kommer fram och hälsar när man är ute på krogen och inget annat). Alltid nåt.


Jag är trött trött trött, men åtminstone frisk. Lyssnar på Damien Rice fina skiva 9. Bara lugna och mysiga låtar, t.ex jättefina 9 Crimes. Perfekt kvällströttlyssning.


image574

Helga


Damien Rice - Accidental Babies

Roligt låtnamn, men mindre komisk text:
"But do you really feel alive
Without me?
If so: be free.
If not: leave him for me.
Before one of us has accidental babies.
For we are in love"

eddie izzard. och materialism.. typ.

jag hade totalt glömt bort sex fötter unders säsongsstart ikväll, så medan helga kollade på kvalitets-TV kollade jag på en av brorsans londoninförskaffade eddie izzard-DVDs. sexie närmare bestämt. uuuunderbart.
han har svaret på allt, nu vet jag till exempel varför brandmännen har (eh.. hade? eller det kanske bara är en modern myt..? nåja..) den där stången de åker ner för när det är utryckning. det känns bra.


he's sooo hot! och ca 100 gånger duktigare än jag i den svåra konsten att gå i högklackat. detta faktum finner jag ganska deprimernade. han har dessutom större läppar än jag. fan. hmm.. det är säkert restylane insprutat i dem..

helga har köpt en tomteröd the knight who says niPod. jag är avundsjuk. trots att min nuvarande mp3-spelare fungerar alldeles utmärkt. shame on me. materialist!

själv har jag köpt en skiva jag inte behöver å två böcker jag.. hm.. inte heller behöver. usch. jag lägger för mycket pengar på saker jag inte behöver. typ musik. och body lotions som luktar gott (eller wunderbaum då.. det är tydligen en tolkningsfråga det där..) men det ger mig an enourmous feeling of wellbeing med en ny skiva i le skivställ. vi är ju hunters/gatherers i grund och botten (enligt min nya guru eddie) så jag kan faktiskt inte rå för det. jag är ett offer för mina samlar-gener. hade jag levt för x antal tusen år sedan hade jag säkert samlat typ nötter. eller platta CD-formade stenar är kanske mer troligt..

nu ska jag plåga mina grannar med lite musik. moooahaha. they have it coming! efter vad de utsatt mig för så..

ia

låt: the magnetic fields - i thought you were my boyfriend
"love or not, i've always got ten guys on whom i can depend.
and if you're not mine, one less is nine, get wise,
i thought you were my boyfriend.
i thought you were my boyfriend."

att det är en kille som sjunger detta gör det hela så mycket bättre! iofs är ju jag kär i honom*  hm.. att han sjunger om killar försvårar mina chanser en del.. dammit.

*stephin merrit

teköpsuppoffring och delicatobollssnatteri

Jag är en hemsk människa som snor delicatobollar av min sambo. Det är alltid likadant. Varför kan hon spara saker och inte jag? Sen köper jag nya goda grejer åt henne varpå jag äter upp dem igen. Tur att jag inte bor i korridor, jag skulle stjäla skamlöst av alla och bli hatad och utsparkad. För när jag själv köper något gott äter jag minsann upp det så snabbt att ingen annan har en chans.


Har åtminstone varit lite snäll idag. Jag uppoffrade mig och köpte te på hemköp för min bloggkollegas skull. Haha. Det var länge sen man spionerade och förföljde någon, hade glömt bort hur roligt det är. Trots att det inte var min hang up det rörde sig om fick jag nästan sympatikuspåslag av spänningen i hela situationen.


Har ätit sushibuffé så jag är mätt mätt mätt. Men sjukt gott var det.


Helga, nästintill frisk


image573
jag åt minst 20 sushibitar OCH asiatisk buffé - men så hade jag inte ätit annat en lite gröt på hela dan innan också..

Pelle Carlberg - How I broke my foot and met Jesus


helga goes schlager

I kväll har en gammal tradition upprättats: melodifestivaltittande. De senaste åren har jag glatt skippat schlager på tv. Möjligen har jag förfestat till gräsliga outfits och dåliga låtar, men inte mer än så. Men som liten var jag ju faktiskt en schlagerfantast och någon gång ska man väl börja regrediera.


Det började bra med Tomas Andersson Wij som framförde en cover på Carolas annars så fruktansvärda Evighet. Så himla fint. Dagens låt, inte bara enligt
Fredrik Virtanen utan också enligt mig. När tävlingen började försämrades det hela en aning men helt okej måste jag ändå säga att en hel del låtar var.


Fel låt vann inte. Man skulle nästan kunna säga att rätt låt vann. The Ark är nästan alltid bra och Ola Salo och company hade verkligen fattat att paljetter är inne i vår. Sen gillar jag av någon anledning den där Sonjas (vilken koll jag har..) smöriga låt "För att du finns" (eller ngt liknande). Den är jättefin. Jag tycker att man SKA få gilla låtar som inte passar med ens musiksmak i övrigt. Annars så var väl Sebastian och Andreas Johnson okej de med. Däremot satt jag och sambo Camilla och mådde illa varje gång Idol-Måns äckliga Cara Mia-låt fick poäng. Euh. Tyvärr sätter den sig lika hårt på hjärnan som Sjumilakliv. Det måste vara enda anledningen till att både juryn och svenska folket gav den så många oförtjänta poäng. Lärar-Maries lugna låt i singersongwriteranda gillade jag också, kanske för att den är så långt ifrån schlager som man kan komma (lite Anna Ternheim över henne vilket är helt klart positivt). Övriga låtar var antagligen så tråkiga att de inte är värda att nämnas ens. Eller nej förresten, tjejen med amerikanska namnet var okej också. Hon verkade sjukt självsäker på scen och hade fint hår, viktiga detaljer.


Härmed slutar min avancerade schlageranalys. Nån gång ska man ju försöka sig på något sånt också. Nu är det över. Och jag ska krypa i säng och börja läsa något nytt. Härlig lördagkväll. Party hard.


Helga


Tomas Andersson Wij - Evighet


vänskapsfilosofering

Det är lördagkväll. Jag är på bättringsvägen (peppar peppar) och bloggkollega Ia dricker troligen just nu öl inför sitt studiebesök på Platina där hon genom deltagande obervation ska studera brats i deras naturliga miljö (okej, jag överdriver, det är faktiskt inte bara brats på platina..tror jag). Sitter och tänker lite på vänskap och hur man blir vän med folk. När man var mindre kunde det vara så enkla saker som avgjorde vem som blev ens bästis..


När jag började ettan fanns det en tjej i klassen som bodde åt samma håll som jag. Vi gick alltid på varsin sida om vägen när vi gick hem efter skolan. En dag bytte jag sida, efter det gick vi alltid hem tillsammans och vägen tog längre och längre tid för varje dag eftersom vi gömde oss för polisbilar, jagade djur och lekte detektiver på vägen. Hon var med i jehovas vittnen, fick aldrig några julklappar och fick stå tyst när vi sjöng "den
blomstertid nu kommer" på skolavslutningen. Hennes mamma sydde ett vitt hårband åt mig och hon retades alltid och påstod att min kanin putte hade kissat under mitt öga eftersom jag hade en leverfläck där.


Min bästiskarriär med Jenny kommer jag inte exakt ihåg hur den började, men hon kom ny till vår klass och alla tyckte det var konstigt att hon kom från finland men inte kunde prata finska. En gång när det regnade ute och vi hade hoppat i vattenpölar så strumporna blivit helt blöta och jag kommer ihåg hur vi sen satt på lektionen och i tur och ordning viftade med vår blöta strumpor ovanför bänken så att vår annars väldigt snälla fröken tittade argt på oss. Sen följde många år av sjuka upptåg, det ena stördare än det andra. En favorit jag kom att tänka på nu är leken då man går runt på stan helt normalt och sen typ vart femte steg snubblar till för att sen fortsätta normalt i fem steg till, "ministry of silly walks" innan jag ens sett Monthy python. För att inte tala om alla avancerade busringningar, med förinspelade meddelanden där vi förvrängt rösterna. Med mera med mera...


När min vänskap med bloggkollega Ia började är svårt att säga. Första gången vi träffades var när min vän Emma flyttade ihop med henne, men det var inte förrän typ ett år senare som vi faktiskt tvingades lära känna varandra
då alla runt omkring oss stadgade sig och Ia plötsligt misstänkt ofta efter en utekväll sov hos oss (och dessutom i MIN säng..) som vi tvingades prata med varandra även i nyktert tillstånd och insåg att vi hade sån riktigt lika smak vad gäller livsnödvändiga saker som till exempel musik. Det var lite nervöst till en början, men eftersom vi varit fulla när vi gått och lagt oss brukade det gå bra ändå. Och på den vägen är det. Efter det skrev vi manus till en porrfilm, hade livfulla msn-konversationer mellan våra alteregon smurfo och sniggel och till slut även åkte på semester tillsammans. 


Ja, Åsa och Emma, jag vet att ni velat att vi ska komma ut ur garderoben länge nu och jag är ledsen att göra er besvikna, men det kommer faktiskt aldrig bli något mer än sån riktigt god vänskap mellan oss.


85060-572
somrig ölandsbild


Helga


Hello Saferide - My best friend

damn! I wish I was a lesbian..(hmm, kanske inte är nödvändigt, på det här sättet finns ju möjlighet till fler bra relationer)
 


en älg i min väska

Värktabletter fungerar och jag känner mig tillfälligt frisk (men det är bara dåligt för då blir jag deprimerad när de slutar verka). Lyssnar på musik och fnissar lika mycket varje gång Annika Norlin sjunger "jag har en älg i min väska, ahahaa ahaha" . Okej, jag vet att hon trist nog sjunger om tidningen Elle men ändå...jag är bra på
fellyssningar. 

 om jag skulle ha ett djur i min väska skulle det vara en filosoferande schimpans


alvedonpåverkad Helga

Säkert - Är du fortfarande arg?
bästa citaten:
"jag har färgat håret och jag har fått pollenallergi" -
som om det var helt jämförbara vardagliga grejer
"katten fick fyra fina ungar, tre av dom dog och den fjärde heter Sam"


även psykologen säger gnäll

Min tur att gnälla. I natt drömde jag en evighetslång dröm som visade sig vara en reklam för nässpray. Måste härmed erkänna att jag faktiskt hatar nässpray. Visst, det är funktionellt och så och underlättar andningen, men jag får så sjukt ont i halsen av det. Och då är liksom biverkningarna värre än själva lindringen.


Är på sjukt dåligt humör. Har verkligen inte lust med ännu en sängliggande dag. Jag håller på att dö av uttråkning samtidigt som jag inte orkar med något annat.


Jag tvivlar även på att det är möjligt att skriva ett tråkigare blogginlägg. Nu ska jag äta glass och tycka synd om mig själv. Synd att det inte finns andra som gör det. Jag skulle vilja ha en underhållare slash inköpare (kattmat och mer glass) slash sängvärmare slash matlagare (lyxig middag serverad på sängen). Fast med tanke på att jag inte duschat på typ tre dagar tror jag att jag föredrar mitt eget sällskap. Och kanske lite Varan-TV ("then you snatt the daim").

så här ser man ut när man nyser enligt apoteket. hur kommer man på tanken att ta kort på en nysning?Helga ("åh vad det är synd om mig")


Morrissey - Life is a pigsty                                                                
nej, så illa är det inte, men jag tycker att man SKA få överdriva lite (eller mycket) ibland..


investerat

jag har idag investerat i lite livsnödvändiga saker på cdon.com.
cdon.com är en mycket bra sida för en fattig student. gratis frakt om man har en kod från mecenats hemsida. detta hade inte jag fattat utan betalade den hutlösa (?) frakten på 29 riksdaler flera gånger innan bloggkollega upplyste mig om denna rabattmöjlighet. delar därför med mig av detta ifall det nu är någon som likt mig är lite efter..

detta inhandlade jag:

image569
indie-etiketten labrador fyller typ år eller nåt. iaf har de givit ut en samlingsskiva med några av sina artister. bla acid house kings, [ingenting], radio dept och suburban kids with biblical names. detta var givetvis oemotståndligt. tre skivor med sammanlagt 100 låtar blir det!

image570  image571
jag måste fylla på mitt bokförråd. en stycke new york-trilogin (paul auster) och en thud! av min älskling terry pratchett. nu har jag att göra in the future when all is well.

ia

låt: acid house kings - this heart is a stone
"they say your middle name is trouble. but i know it's caroline.."

ynka blogg praoar som rosa modeblogg..

nu sitter jag här igen. en fredag. det känns konstigt. fredagar brukar spenderas typ.. eh.. under mer festliga former än gamla fotbollsmysbyxor och en bytta rocky road (som nu är slut). jag skyller allt på detta min mage. den brukar göra ont en dag i månaden. idag inföll alltså denna dagen på en fredag. och således sitter jag här med min tomma glassbytta och funderar på att bli grinig igen. men eftersom jag var grinig i går (och då genast blev outad av fellow bloggkollega) så tycker jag att min grinighetskvot är fylld för en tid framöver.. nöjer mig med ett bestämt gnäll.

gnäll. där blir det gnäll. där blir det bestämt gnäll. skrä.. sjukgymnasten säger gnäll.

sådär ja. då var gnällbiten avklarad och alla som inte somnat av uttråkning kan nu få nöjet att läsa om vårens mode. i likhet med bloggkollega har jag ägnat kvällen åt att läsa ELLE. bland annat. för att kompensera all ytlighet har jag även som kompensation läst
politisk blogg. sammanfattnign av politisk blogg: han särskriver iaf inte.

men nu skulle det handla om vårmodet ja..

i vår är det några trender som gäller. följer man inte dessa så är man otrendig och ingen vill hångla med en. möjligtvis på stockholms. där funkar det med spetsiga stövlar å ett litet slinkigt linne också.

så här måste man se ut i vår. annars blir man rejected from the society och eventually så dör man.. in alphabetcial order.

85060-565
den futuristiska metallictrenden är så hip it hurts. tänk 3PO i star wars så blir det rätt!

85060-566
neon gäller i vår! jane fonda har fattat det hela. har faktiskt för mig att några galningar på fashionfronten har talat om benvärmare också, här har ni dem i smakfullt citrongult.

85060-567
den nya sportigare looken. alla bör genast rota fram sina raka adidasbyxor från högstadietiden. med eller utan knappar på sidorna.

85060-568
turbaner fanns på pradas visning. och denna trendkänsliga indiske man har snabbt snappat upp detta. oändliga variationsmöjligheter!

ja. nu är det bara för er alla att bege er ut på shoppingtur å investera i trenderan ovan så slipper ni.. eh.. dö ensamma.

ia von sydow, leg. trendguru

låt: arctic monkeys - brainstorm
deras nya singel. ev kan de ha varit fyndiga å döpt den till brianstorm. de sjunger om ngn brian in the very beginning. hm. eller nåt liknande. lyssna inte på mitt svammel. jag hör aldrig vad folk sjunger. . inte ens i svenska texter.


nyponsoppa, glass och mandelbiskvier

Jag cyklade till skolan med 38 graders feber i morse, stannade på vägen för att snyta mig och undrade vad jag egentligen höll på med. Ibland kanske studiemoralen är lite väl hög.


Sen jag kom hem har jag i alla fall bäddat ner mig i sängen och ätit nyponsoppa med glass och mandelbiskvier. Alltså, mandelbiskvier är nog något av det godaste som finns. Jag har nog aldrig köpt det tidigare, det är så barndomsförknippat så jag har inte ens tänkt tanken att man faktiskt kan gå och handla det i en affär på ett vuxet vis och att det inte är något som mamma eller snälla dagisfröknar serverar en. Nu är jag i alla fall beroende.

Har hunnit med att läsa ut "Catcher in the rye" (eller "Räddaren i nöden" som den heter in swedish) och den var superbra. Helt lämpligt damp senaste numret av Elle ned på hallgolvet och jag vet precis hur jag ska tillbringa resten av dagen. Nyponsoppa, bra tidning och Velvet undergrounds bananskiva. Ibland är det inte helt fel att vara sjuk. Om den här jävla förkylningen bara kunde gå över tills i morgon och jag åtminstone slapp ha feber.

    

med dessa tillbehör kommer jag troligen överleva denna fredag..Helga


The Velvet Underground - Heroin
tänker inte ta till knarkmetoder än i alla fall..


tre små piltar!

jag har varit och hälsat på min vän åsa (samma person som anklagade mig för att lukta wunderbaum) och hennes rottweiler ally och allys tre små valps. världens sötaste är dom! och alldeles små, och tjocka. och så kan dom inte skälla eller morra ordentligt utan piper bara på ett väldigt ynka sätt. jag funderade på att smuggla hem någon av dem i fickan.

dom är tydligen mycket fina valpar. ägaren till valpsens pappa kom å tittade en sväng också, och hon å åsa satt och diskuterade två av piltarnas huvuden och nosvinklar och svansar på ett mycket lyriskt vis. jag tycker alla valparna såg likadana ut. små och runda. och gulliga. och pipiga när de var hungriga.


här är alvin och amanda. prick två veckor gamla. alvin har så tjock mage så han sover alltid på rygg.


jag och lilla.. öh.. well, nån av piltarna är det iaf. tänk att dom här små knyttena ska bli 55-kilos rottweilers.. 

ia

låt: april march - chick habit
sjukt rolig låt från den sjukt roliga filmen "but i'm a cheerleader" som jag å åsa och valparna kollade på igår.

motarbetning på glamoufronten..

idag är det tydligen inte meningen att jag ska vara fräsch..

1. när jag smörjt in mina tassar med min älskade apelsin/vanilj-lotion så frågar min brutala vän vad det är som luktar wunderbaum? WUNDERBAUM!?! kan det bli värre? här har jag gått runt i flera veckor och i min enfald trott att jag luktat gott och så visar det sig att jag egentligen luktat som inredningen i en epa-traktor!!! misär!

2. när jag skulle tvätta håret nyss (det var välbehövligt. mycket välbehövligt) visade det sig att allt schampo på något mystiskt vis hade tagit slut. det stod tre schampoflaskor på badkarskanten, men alla var tomma. och då menar jag tomma. det fanns inte minsta schampo-atom kvar ens.. jag kollade då efter alternativ. typ duschkräm. någon sådan lyx hade vi dock inte heller. sedan undersökte jag brorsans kombinerade schampo- och dusckräm med distinkt mansparfymlukt. typ axe. (när man är beredd att lukta axe i håret har det gått långt.. då är man desperat!) men den var också tom..
det enda jag hittade som inte var balsam (vi hade två flaskor balsam minsann.. vad är det för slags planering?) var en flaska lactacyd flytande tvål (som jag inte vet var den kommer ifrån. jag har då inte köpt den..) så mitt hår är numera tvättat med pH-neutral tvål av den allra slaskigaste, blaskigaste och lödderfriaste sorten. mycket deprimerande.
jag tror mitt hår behöver lite kbt av fellow bloggkollega efter denna behandling. numera är hon examinerad i att lyssning vad klient (dvs mitt ledsna hår) säger samt bekräftning av detta genom regelbunda speglingar (upprepanden av det mitt hår säger på ett ickepapegojigt vis) och sammanfattningar. det finns nog hopp för mitt hår!


"du känner alltså ångest, tvång och höstsäsong. och ekonomisk undergång.."

nu är klockan mycket och jag är glad igen. det tar på krafterna att vara grinig. och så blir man hungrig av det. ska se vad som finns i kylskåpet..

over and out.

ia

låt: cake - end of the movie

drömtydning och halvlästa böcker

Oj, vad många blogginlägg det blev idag då. Kanske är för att jag är förkyld, har en teori om att förkylning, precis som ångest i lagom mängd leder till kreativitet.


Jag tänkte också blogga om divaner. Kom nyss på att jag hade en sjukt rolig dröm i natt. Jag drömde att jag skulle gå till läkaren för att jag hade så ont i halsen. Satt i väntrummet och det kom nån och ropade upp mig, när vi gick iväg mot hennes rum såg jag att det stod att hon var psykiatriker och jag tänkte att "det var väl lite att ta i för lite halsont", men så konstigt var det ju ändå inte. Sen kom vi i in ett rum som var helt beklätt med röd sammet (ganska porrigt faktiskt) och mitt i rummet stod en sammetsdivan som matchade väggarna. "hmm, mysigt rum, inte så kliniskt stelt" tänkte jag. Sen satt hon helt tyst och väntade på att jag skulle börja prata, och när jag efter viss tvekan började med "eh, ja, jag har kommit hit för att jag haft så ont i halsen i några dagar och tror att jag kanske har halsfluss" så körde hon igång i värsta utredningssamtalsstilen med "berätta mer..", "hur känner du när du har halsont?", "kan du utveckla det där lite.." och så vidare. Först tänkte jag att det var väl lite onödigt, kunde hon inte bara skriva ut penicillin och låta mig gå därifrån, men sen kände jag mig verkligen förstådd och insåg att det var sjukt bra. Haha. Jag tror att jag blir lite smått skadad av min utbildning.


                                                                         
det här är visst hemma hos freud, men ungefär så såg det ut.


Nu ska jag återgå till min sköna säng och fortsätta läsa "Catcher in the rye" som faktiskt är sjukt bra och även lagom lätt att ta in för min förkylningsskadade hjärna (den blir omskakad hela tiden, särskilt som jag nyst fyra gånger på rad x antal gånger sen jag kom hem). Har två halvlästa supertjocka böcker på mitt sängbord som jag gjort paus i. Konstigt att jag liksom tröttnar när jag kommit halvvägs, men jag fastnade aldrig riktigt. Egentligen tycker jag att man SKA få lämna böcker outlästa, men någon del av mig vill ändå kunna bocka av dem på nån slags lista över sånt man faktiskt tagit sig igenom. "Blonde" är inte ens svårläst på något sätt, den är bara inte helt rätt. "Bergtagen" är creddig och helt okej, men jag är helt enkelt inte så intresserad av Hans Castorps liv längre, 311 sidor räckte liksom. Jag kommer nog inte bli någon klassikerläsare trots mina gener.


Helga


Hey Willpower - Uh-uh-uh 


behöver du hjälp i säng?

Sitter och kollar på sommarjobb (sånt är ångestframkallande) och hittar världens roligaste platsannons för en tjänst som personlig assistent:


"Arbetsuppgifterna består i att följa med ut på krogen och sedan sköta isänggåendet"


Man ska även tåla skämt och ha skinn på näsan samt vara i åldern 18-35 år. Det låter ju som ett perfekt jobb ju.


Helga


Leonard Cohen - Closing time
 


argt reply..

jag tycker inte om ljuva bloggkolleger som snorar och blir bjudna på delicatobollar.
..och som bloggar på min griniga bekostnad!

ovänliga hälsningar ia

låt: editors - bullets
hmm. de enda människor jag tycker om idag är nog de som inte särskriver faktiskt..

nån som har en dålig dag?

Jag msn-konverserar med Ia. Hon gnäller på allt och alla. Man kan inte tro att hon faktiskt är en relativt trevlig person med tanke på att hon hatar typ alla människor:

 

jag tycker inte om lyckade människor heller.

jag skulle vilja slå alla lyckade människor..

jag tycker inte om människor med ångest heller.. å inte gnälliga människor. å inte lyckliga människor.

å inte korkade människor (bara forrest gump) å definitivt inte smarta människor.

å inte kända människor.

jag tycker inte om människor med ynka musiksmak.

å inte indiecredd-människor heller.

å inte smala människor. å inte tjocka. å definitivt inte dom som är "lagom"

jag tycker inte om folk med fula kläder. å inte folk med creddiga kläder heller.

å inte folk utan klädstil alls. som bara hänger på sig ngt.

å inte folk som sminkar sig massa. å inte folk som skiter i sitt utseende.

jag tycker inte om folk som är egoistiska.

den enda jag tycker om är tomas för han har tvättat all min tvätt.. å för att han inte är här och stör mig.

..fast jag tycker inte om snälla och tvättande bröder.. dom ger en dåligt samvete för att man är en sådan riktigt hemsk människa själv.

jag tycker inte om nationsmänniskor..

jag tycker inte om folk som har förutfattade meningar om tråkiga klubbar

 

 

Av att prata med Ia blev man genast på bättre humör (fast då fick jag ett:

"jag tycker inte om folk som mår bra på min bekostnad" till svar), innan var jag allmänt arg på min förkylning som vägrar ge med sig och som har gjort att jag suttit snörvlande på dagens alla fallstudier och funderat över hur mycket snor som egentligen kan produceras under en timmes föreläsning. Men nu är jag som sagt på bra humör igen. Dessutom gapskrattade min terapeut åt mig idag och min snälla sambo bjöd mig precis på en delicatoboll ("jag har hört att choklad är bra när man har ont i halsen")

 

Helga

 

Belle and Sebastian - If you're feeling sinister


sjuk sjuk sjuk

Vaknar med mer halsont och lite feber och blir skitirriterad över att jag ska behöva bli sjuk just nu. Okej, det är väl aldrig bra att vara sjuk, men på den här kursen är det faktiskt inte acceptabelt. Därför är jag taktisk och bestämmer mig för att stanna hemma från morgonens föreläsning eftersom man faktiskt får missa vissa föreläsningar. Meningen var att vila för att må bättre i morgon, ringa ett viktigt samtal, sen ta mig till skolan till personlighetstestningen och därefter försöka orka jobba några timmar. Meningen var inte att sätta på datorn (jo, men bara för att hitta ett telefonnummer) och blogga.


Just det.


De pratar om vår på vädret varje dag nu. Och det regnar. Ibland undrar jag hur man orkar bo i det här landet hela hösten/vintern varje år. Varje år när det börjar bli vår tycker jag det är helt otroligt att man stått ut.


Nej, nu ska jag knapra alvedon och dricka te.


Helga


Mika - Grace Kelly


jaha ja, åtgärdat?

Och bara för det så funkar det igen. Back on track.

ynk!?

Vad har hänt med blogg.se egentligen?? När man uppdaterar syns det ingenting, lösenordet funkar inte och allt är bara allmänt....förvirrat. Jaja. Ibland är det tur att man har aftonbladetbloggen. Blä blä blä.

min nya karriär som barnboksförfattare..

Blogg-Sigge (vi brukar prata om honom som "vår manager", det tycker vi är kul) skriver om hur man räknar ut läsbarhetsindex för en text. Läsbarhetsindex är visst någon slags fingervisning om hur svår/lätt en text är att läsa. Jag testade med mitt senaste blogginlägg...och fick 26. Mindre än 30 innebär "Mycket lättläst, barnböcker". Hmm. Jag har tydligen inte ärvt min pappas skrivteknik, han berättade att hans lärare alltid hade påpekat att han hade för långa meningar i sina uppsatser. Fast jag kan faktiskt skriva mer avancerat, oftast händer det när jag inte vet själv vad jag pratar om och försöker få in så mkt som möjligt i en mening så den som läser ska förstå det inte jag förstått. Jag kanske ska satsa på att skriva en barnbok?


Dagens examination gick väl sådär, inte katastrofalt dåligt (jag sa varken "samlag" i stället för "samtal" eller pratade om en hamster hela tiden) men jag har faktiskt varit bättre. Nu är det över för den här gången i alla fall. Jag funderar på att utsätta mig för lite självskadande beteende och spana in filmen i kväll. Fast det kanske är en dålig idé.


Helga


Isolation Years - I'm gonna flip                                                   
Isolation years spelar på V-dalas eminenta rockgask, massa folk jag känner ska på sittningen...och jag ska jobba (jag är int' bitter)


att vara eller inte vara en toppmodell?

en gång i tiden (när vi studenter fortfarande hade trean) följde jag top model. både miss tyras originalvariant och den skandinaviska, ngt snällare och mindre utflippade, sorten.

det är uppenbarligen väääldigt många flickors största dröm att bli en "top model". dock inte min. alls. detta har jag kommit fram till efter mycket noggrannt övervägande.. oja. ett sådant viktigt beslut kan man inte fatta hur som helst!

detta talar för att jag ska bli en toppmodell:

 • längden. typ. mina 174 cm är nog det modelligaste attributet jag har. vilket säger allt. och skulle jag vara modell skulle jag förmodligen anklagas för olaga pysslinglängd. eh.. bland annat..
detta talar för att jag INTE ska bli en toppmodell:

 • jag tycker om mat. jag äter inte för att leva utan jag lever för att äta. typ. för en modellkarriär skulle jag behöva gå ner.. letssay.. 15-20 kilo. vilket inte kommer ske! jag vill inte leva på cigaretter och kaffe. och champagne. och.. eh.. luft? jag skulle få skörbjugg och dö. men först skulle jag döda alla i min omgivning på grund av lågt blodsocker-orsakade aggressioner.
 • jag är totalt värdelös på andra ansiktsuttryck än "hej jag är glad" eller "hej jag gör en töntig min". "hej jag är grymt glammig", "hej jag är mystisk" eller "hej jag är så sexig" går tyvärr inte. alls. jag kan sträcka mig så långt att jag möjligen kan få till en "hej jag är filosofisk"-min. men det är absolut max..
 • jag har ngt nedanför midjan som inte är modellämpat. tror de kallas höfter..? även när jag var spinkig i min ungdom hade jag hips. vilket resulterade att höftbenen stack ut. vilket var väldigt fult. skelettkonstituitionen man är född med är det svårt att bli av med misstänker jag..
 • jag kan inte gå i högklackat. det är förenat med livsfara. dessutom får jag sjukt ont i fötterna. skulle ngn ovänlig själ tvinga upp mig på en catwalk iklädd 10 cm klackar skulle jag inte kunna stå för konsekvenserna. men om ngn vill ha sin modell sprattlande på rygg på catwalken eller nedramlad i knäet på vogues anna wintour så är jag rätt flicka för jobbet!
 • jag har dåligt lokalsinne. risken finns att jag skulle gå vilse på catwalken.
se där. många slagkraftiga argument till mitt beslut att inte satsa på en modellkarriär!

85060-564
här kommer ni alla slippa att se mig.. price the lord!

detta måste firas med en macka! eller två..

ia

låt: aimee mann - humpty dumpty
för att den är allmänt underbar..