ja, okej då, jag ÄR en boringbloggare

Jag gjorde ett fånigt test som skulle avslöja vilken typ av bloggare jag är. Först skrattade jag lite åt att syster Kerstin blev Wannabebloggare ("du tror du är på väg att bli nåt stort!"), men jag vet inte om det är så mycket bättre att bli tråkigaste typen man kan bli, det vill säga:

Tadam...
Du är:

Allt-i-allo-bloggare
"Du skriver om det mesta och vill absolut inte nischa din blogg. Du recenserar skivor, knåpar ihop politiska kåserier, antar allsköns "utmaningar", skriver om vardagsbetraktelser, tjejkvällar, gillar att fylla i listor och postar något enstaka inlägg om ett klädesplagg du gärna skulle vilja lägga vantarna på. Du gör allt för att understryka att du är openminded och att den ena dagen inte är den andra lik. Men det är precis tvärtom."

(Hrm, det stämmer ganska bra, förutom de politiska kåserier...sånt undviks både på bloggen och i vardagen)

Helga

Maia Hirashawa - You and me and everyone we know
söt låt och Maia är bra

tåglåtar

Nu lyssnar jag på två låtar (som egentligen är en och samma) på repeat:

  • Moneybrother - Tåget som går in till stan
  • Tom Waits - Downtown train

Det är otroligt söta chimpanser på tv. De är kannibaler, men söta ändå. Min babiankatt (ja, han har helt utan belägg anklagats för att likna en, när han inte blir kallade lemursvans) är ute i spöregnet och kommer vara så arg och blöt när han kommer in. Om han inte redan övergivit mig på grund av att jag svikit honom genom att låta det regna och hittat ett bättre hem.


Dagens boktips: KBT i utveckling av Anna Kåver
Helga


torkade barn och blommor

Idag sitter jag hemma och pluggar inför KBT-tentan. Det är väl lite sisådär med koncentrationen som vanligt, men allt är så strukturerat och bra och intressant och väldigt vettigt och så så det underlättar ju. Är det inte väldigt typiskt Uppsala att kursen i psykodynamisk terapi minsann är jätteflummig, ostrukturerad och utan några som helst krav medan KBT-kursen är raka motsatsen? Borde man inte vilja ge en positiv bild av psykodynamisk terapi också eller är det meningen att alla ska följa uppsalatraditionen och välja KBT? Jaja, jag är väl egentligen inte så tveksam angående mitt val men jag stör mig på att det tydligen är sån jättestor skillnad på utbildningarna beroende på var man läser (och jag tror jag har hamnat rätt).


Igår var jag och Lina på en utflykt till en fiskodling utanför Heby nånstans där hon ska inhysa sina tillhörigheter. Vi hade ett pressat tidsschema, men vi hann i alla fall se lite av uppsalalandsbygden. Det var så mysigt att komma ut på landet och få se lite klappvänliga kor, får och hästar (samt en fasan!) till skillnad från asfalt och höghus. Jag vill bara ligga i solen vid klippan på Talludden en hel helg (minst!) och läsa bra böcker och titta på kossor som äter gräs samt bada när det blir för varmt. Man skulle ha en bil så man kunde få se lite mer än bara sånt som finns inom cykelavstånd. Men samtidigt som jag är mycket dragen till landet med torkade barn och blommor och sånt så trivs jag ju med att bo i stan och ha nära till allt (obs, jag är inte helt störd i huvudet, jag har bara tittat lite för mycket på varan-tv..).


image678 klappa?

Jag har varit okontaktbar i typ ett dygn nu eftersom jag inte fått mitt nya sim-kort och det gamla har avaktiverats. Men det känns ju skönt att folk faktiskt märker att man inte går att få tag på, det minskar sannolikheten för att jag ska råka dö och ligga och ruttna nånstans innan någon hittar mig. Fast sen jag började blogga verkar folk börja undra om det gått två dagar utan ett nytt inlägg...också det en bra sak med bloggande!


Helga


Jesus and Mary Chain - Just like honey


råbiff på smålands och förkylningsråd av sjuk gymnast

Bloggkollega Ia har just försökt bota mig från en förkylning som jag inte ens har med hjälp av sin problemlösningsmetod. Det gick så långt att hon försökte tvinga mig att äta alvedon, dricka massor och gå och lägga mig tills jag protesterade och hävdade att jag faktiskt aldrig sagt att jag var sjuk. Det enda jag skrev var ett ynka "jag fryser" vilket är sant. Men det kan bero på att balkongdörren var öppen medan jag tittade på House och på att jag är trött.


Har varit på Smålands pub en sväng och ätit en grekhamburgare. Den hade varit mycket utsökt om den inte varit nästan rå. Eller okej, nu överdriver jag lite, men jag föredrar välstekt mat. Dock lyxade jag till det med guacamole till. Det var proppfullt på Smålands, vilket möjligen kan bero på att Snerikes Bryggan som ligger precis bredvid är öppet nuförtiden och uteserveringen var överbelamrad trots att klockan inte ens var särskilt mycket. Alltså smet folk som egentligen ville dit in på Smålands. Det är även ett utmärkt ställe att inspektera Bryggan-kön från. Men inget Bryggi-besök blev det, jag ska upp alldeles för tidigt i morgon, typ sju (gick visserligen upp sju i morse också, nästan frivilligt).


Efter Smålands cyklade jag hem och tittade på veckans avsnitt av Hus. Och nu lockar min säng extremt mycket. Fast mitt ena helgsängsällskap Emma påstod att den är insjunken i mitten. Det har jag inte tänkt på. Jag vägrar inse att den har några defekter trots att den är typ sex år nu. Hoppas inte sängen tog illa upp av Emmas anklagelser. Och jag vet faktiskt andra som tycker att det är en sån riktigt god säng.  


God kväll.


Helga


The Magnetic Fields - Let's pretend we're bunny rabbits
en bra svensk
musikblogg har snott sitt namn från denna trevliga låt


skurgummeknän.

jag har knäskurat vårt fd badrum. det var jobbigt. jag fick ont i nacken pga konstiga vinklar, skurgummeknän pga runtkravlande på golvet och russintassar pga ihärdigt ihållande av trasa. men golvet blev rent! detta firades storslaget genom att jag råkade tömma ut hinken med gammal päckligt skurvatten. ibland hatar jag mig själv.. åtminstone min motorik, eller bristen på densamma..

här platsar det med en thåström-låt: fan fan fan

nåja, nu är päckliga skurvattnet upptorkat. 77:an är nästan helt ren nu. bortsett från golven, men de tar vi imorgon. jag ska ägna resten av kvällen att kurera mina skurgumsknän och försöka få mina russintassar att återfå normal form. och att duscha. i takt med att lägenheten blev renare och renare blev jag sunkigare och sunkigare..

oj! nu är det hus! duschningen kan vänta!

puss städtanten ia

låt: ed harcourt - all of our days will be blessed
mina med, helst.

tänk inte på rosa elefanter

Jag har precis sovit i 45 minuter. På eftermiddagen! Det är emot mina principer. Dessutom fattar jag inte vad min trötthet kom ifrån, troligen var det bara för att jag satt i sängen och läste. Det osmartaste man kan göra om man vill hålla sig pigg är att läsa artiklar på engelska i sängen. Även om artiklarna i sig är jätteintressanta (och handlar om ACT - acceptance and commitment therapy - och inte särskilt mycket om rosa elefanter)


Tiden går just nu alldeles för fort. Det är snart tentadags och jag har inte börjat plugga, jag får erbjudanden om att jobba hela tiden och tackar nej varje gång trots att jag behöver pengarna. Om en vecka är liksom terminen slut. Hur ska man hinna med allt man vill, måste och borde?


troligen tänkte ni åtminstone inte på en aggressiv rosa elefant som upprepade gånger mördar ett grönt spöke (?) med en penna.


Helga


The National - Start a war
hos
Silverfisken kan man förutom alla bra blogginlägg också hitta trevliga musiktips...


monday, bloody monday.

idag är det måndag. monday bloody monday. nä, sunday var det visst dom sjöng. dom där i U2. hm. U2. det låter som en ubåt.. U2, the widowmaker.. osv.. eller var det K2?

..och där så återgick vi till ämnet!

..problemet är dock att jag inte har något ämne. alls. detta skyller jag givetvis på att det är monday, bloody monday. i vanliga fall händer det massvis av spännande saker i mitt liv. något som återkommande bloggläsare givetvis redan noterat.

idag har jag gjort följande:


tränat fyra patienter.

skrivit fyra journaler.

lärt mig hur en taklyft fungerar. det är jätteroligt att fraktas runt i en sådan! blir jag handikappad när jag är 92 ska jag kräva att få åka taklyft runt avdelningen. helst ska jag ha en egen dosa så jag kan styra den själv. sen är det bara att cruisa runt. jag ska ha skinnjacka och pilotbrillor på mig för maximal effekt.

åkt buss. jag såg en fasan. det tyckte jag var coolt. hemma i forsa finns det minsann inga fasaner.

diskuterat neuroser med min käraste bloggkollega. vi tycker båda att vi är så riktigt stabila och o-nojiga människor, men ibland kommer några irrationella beteenden fram.. tex göra en struts av ett kolibri-ägg (helge) eller få dåligt samvete för less than ingenting (ia).

flyttstädat gamla lägenheten tillsammans med bror. det känns lite tråkigt. vi har haft massa kul där. men.. nu är det över. for now.

bott in mig i min nya lägenhet. även den i flogsta låghus. kort flytt för min del.det är eg min kompis lägenhet, men hon ska minsann vara hemma i hudiktrakten i sommar, så då får jag ta över den temporärt. ett vinnande koncept. fast det finns ljus överallt. och tavlor med söta giraffer på. jag är inte riktigt van vid sånt. men någon gång måste man väl avvänja sig från att ha filmplanscher och stulna affischer på väggarna..

lagat köttfärssås. i mängder. jag kommer att få äta köttfärsås i en och en halv vecka i sträck. ingen överdrift är det heller.. jag rev ner några morötter för att få i mig såna där.. vat heter det.. vitaminer!

druckit en halvliter cola. som motvikt till alla vitaminer. annars kanske jag får a-vitaminförgiftning och dööööör..

nu lyssnar jag på PJ harvey. hon är spinkig, men cool..

ja, thats all folks. som sagt: det är måndag.


ia

låt: PJ harvey - down by the water
jag fattar i vanlig ordning absolut inte vad hon sjunger om.. något om små och stora fiskar som ska ge tillbaka hennes dotter. ruggigt.

mittemellan födelsedagar

Lördagens festligheter i bilder kommer här:

Middagen hade tjejtema, massa småsaker på spett och pinnar och rosa sötsliskiga fördrinkar. Trevligt. Och vi fick såna riktigt fina presenter också. Sen slank det in en liten kille i den tjejiga populationen, men det ju bra det med.

   
 

Efter mat och dryck (fast jag var så mätt efter att ha småätit under hela matlagningen plus vid det äkta tillfället att jag knappt orkade få i mig något vin) begav vi oss till V-dala nation för lite obligatorisk "indieplopp" (observera att konsertbilden på Vapnet inte är riktigt lika usel som de brukar vara, detta beroende på att vi stod relativt långt fram, ia behövde inte ens riskera sitt liv genom dyka fram bland vassa pumps och armbågar).

   
 

Efter en väldigt bra konsert och någon timmes intensivt dansande (och lakritssnusande) var kvällen slut. Dock hände något mycket märkligt. Velvet brukar alltid avsluta med att spela Vapnets "Kalla mig", och vi tyckte det skulle vara så riktigt kul om de gjorde det just i lördags eftersom Vapnet spelat och bandmedlemmarna skuttade runt på dansgolvet som vanligt människor när det började närma sig stängning. Men då tänds lamporna utan att "Kalla mig" spelats. Vi blev mycket upprörda och jag försökte ifrågasätta detta genom en argumentation med dj:n som var under all kritik (jag lovar att det hade gått om jag använt mig av jagbudskap i stället för att börja med att anklagande säga "vadå, tycker ni det är pinsamt att spela den när bandmedlemmarna står här och dansar, är det så??"). Vi fick i alla fall lämna v-dala utan låten och efterfestade som vanligt på Max fast jag var så trött så jag höll på att somna. Sen cyklade jag hem, och stackars Emma fick springa bredvid. Jag är en elak vän, men jag var trött och hade ont i fötterna.

Dagen efter möttes Ia upp på stan och vi åt vildvuxen bakiskebab i solskenet på Stora Torget. Förflyttade oss ner till ett mysigt cementblock vid ån sen och njöt litegrann med varsin cola.

   

En väldigt trevlig fest på det hela taget!

Helga

The Pipettes - Yous kisses are wasted on me

sex tassar under

Alltså, Six Feet Under är så sjukt sorgligt nuförtiden att det är nästintill outhärdligt att titta på. Ändå måste man. Och jag lyckades missa nästan hela kvällens avsnitt, orutinerat. Man blir deprimerad av att se det, kan inte allting bara ordna sig och kan folk sluta gå och dö och råka ut för tragiska grejer?

En lite festligare uppdatering kommer, ska ladda upp lite bilder och det orkar jag inte med just nu. Men gårdagens tillställning var väldigt trevlig på alla sätt och vis. Tack tack alla söta vänner!

Helga

Ane Brun - The Dancer
cover på PJ-låten men med lite mindre stönanden än Polly Jean..

något bra nytt har hänt

Igår fanns det jättemånga roliga utgångsalternativ i Uppsala, sådär så det var skönt att man inte gick ut för det hade ändå bara varit jobbigt att välja (jag och min beslutsångest). Popsala på Orange, som jag fortfarande aldrig varit på, skulle tydligen uppmärksamma Morrisseys födelsedag den 22:a maj (samma dag som vännen apotekstants-Emma). Sen var det nån somrig fest (L'été) på Kalmars som verkade grymt bra och så tydligen även Norrlandsgask (på en fredag, världen är helt upp-och-ner..) med bästa Lasse Lindh på scen. Gah. Alldeles för mycket bra. Så jag var hemma och tofflade mig i stället, det var nog faktiskt det bästa alternativet.

Men i kväll blir det festligheter och massor med god mat (tror jag åtminstone, jag och Cecilia började fixandet igår med sushiwraps som blev väldigt goda trots att mina blev fula och tjocka..) och sen avslutas kvällen med Velvet och Vapnet på scen (tror det blir tredje gången jag ser dem, men de är ju bra så det gör ingenting).

 här är dem, de verkar sympatiska..

Allt är bara så otroligt enkelt just nu.

Helga


Vapnet - Thoméegränd
"Jag vet hur du går
från ditt jobb till bussen hem
hur du följer Thoméegränd
och jag hänger på Domus
så jag får se dig"

Här finns en del andra vapnet-låtar som nya låten Tjernobyl från nya skivan "Något dåligt nytt har hänt"...


pinsam läsning

Jag städar. Det är allmänt känt att städning innebär att man hittar en massa andra roliga saker att ägna sig åt. Till exempel läsa gamla dagböcker från festivaler. Eftersom jag är dagboksberoende har jag alltid haft med mig en bok att skriva i under mina forna festivalglansdagar och det är väldigt underhållande att efteråt läsa sånt som skrivits under alkoholpåverkan. Roskilde-01 och jag inser att det finns en hel del pinsam läsning där. Börjar till exempel allvarligt tvivla på min (av mig själv) påstått goda musiksmak. Citat: "Nu har vi sett Aqua. De var bra och coola!" . Nej, jag var inte elva år, jag hade precis fyllt nitton. Jag skyller på alkoholen, men med tanke på att min handstil var riktigt läslig just där kanske någon allmän festivalflumstämning som gör att man tycker precis allt man ser är sjukt bra är att föredra.


Det finns andra roliga grejer i Roskildedagboken, till exempel när vi fått reda på att bulle (eller något liknande) tydligen betydde knulla på danska och när Jenny sedan skulle testa detta genom att beställa "en bulle, tack"  i kiosktältet och tjejen i kiosken småskrattade lite men såg allmänt oförstående ut.


Nu blev jag sjukt sugen på en oreganobaguett som man alltid åt till frukost på Roskilde, dock känner jag mig faktiskt inte särskilt sugen på att tälta i lera utan en långweekend i Barcelona känns som en betydligt bättre sommarresa. Nej, nu ska jag läsa vidare, har kommit fram till år 2002 och den lilla dansken som vi adopterade (han var besatt av Fucking Åmål och citerade därifrån hela tiden, vi använde honom som bord när han sov i vårt tält och han gav oss svenska presenter i form av en slitz-tidning och en pixibok)

Helga

Broder Daniel - Work
jag har en städtradition som innebär att jag yssnar på Broder Daniel, det är perfekt gå-runt-och-plocka-och-rensa-bort-onödiga-grejer-musik


alex schulman vs ronnie sandahl..

innehavarna av denna blogg är båda läsare av "att vara alex schulman". särskilt helga.
jag läser den rätt ofta också, och det jag kommit fram till är att han är ganska elak och har roligt på andras bekostnad. vilket folk blir otroligt upprörda över. vilket är underhållande..
undrar om han är likadan privat? vågar någon vara vän med honom.. alla ens pinsamma eskapader hamnar ju på bloggen. no mercy.

den som särskilt råkar ut för alex schulman är ronnie sandahl. men he had it coming. han är ju pretentiös.

alla som läst ronnie sandals (fan. bara för att alex schulman skrev att ronnie hade ett sko-efternamn kan jag inte sluta tänka på det..) krönikor och allt vad det är vet att han har en flickvän. som heter lisa. jag och lisa var kompisar när vi var små. våra mammor var nämligen kompisar och eftersom vi var lika gamla blev också vi ihoptussade. nu har jag dock inte sett henne på år och dag, men det är bara att läsa något av ronnie så vet man vad lisa gör.

jag har en bra plan för lisa. jag tycker att hon ska bli vän med alex schulmans bantande flickvän katrin. inte för att banta, men däremot för att arrangera parmiddagar. parmiddagar är ett extremt töntigt koncept, men om alex schulman och ronnie sandal satt på varsin sida av bordet skulle det nog bli underhållande..

image662 image663

nu ska jag fantisera lite om barcelona. tex den coola katedralen som aldrig blir färdig..

ia

låt: fleetwood mac - never going back again
jag fortsätter mitt fleetwood mac-creddande. deras skiva rumors är nästan löjligt bra.

barcelona!

Har just bokat flygbiljetter till Barcelona i slutet på augusti! Hörde rykten om att det fanns till ett ynka pris just nu på Ryanair så det blev rätt så billigt även fast vi visst inte kunde ha turen att hitta enkronorsbiljetter åt båda hållen. Men åhh..sommar, ledighet, stadsutforskande, shopping, sol, fest, vad mer kan man begära?


Känner mig alltid spontan när jag bokat en resa, även fast planer på den här trippen funnits länge. Det ska bli så riktigt trevligt att resa bort sådär innan skolan sätter igång igen. Jag och bloggkollega har sån riktigt god smak när det gäller resmål, nästa gång vi hostar upp pengar (vilket lär dröja ett tag för mig i alla fall..jag är egentligen alldeles för fattig för det här men det försöker jag förtränga just nu och intalar mig att biljetterna åtminstone var billiga) blir det för en tur till Prag. Men Barca kändes mer sommarlämpligt och det ska bli så sjukt trevligt (trots statistik som tyder på att alla som åker dit blir rånade).

i barca ska vi förutom att shoppa (enbart billiga saker för min del) och dricka öl (eller det kanske är sangria man dricker i spanien?) gå runt en massa och kolla på diverse sevärdheter, fin arkitektur till exempel.

Helga

I'm from Barcelona - We're from Barcelona
finns ingen mer passande låt...


nada prada gucci

Jag har ingenting att blogga om. Särskilt inte nu när jag såg att vi har haft 1000 besökare senaste dygnet (något måste ha hänt, typ att vi råkat hamna på framsidan igen eller något..det händer visst då och då). Alltså bloggar jag ett sedvanligt meningslöst inlägg för att skrämma bort folk.


Är trött trött trött och har legat ute och läst en stund, men det blåste för mycket. Och Zorro roade sig med att slå på pennan jag strök under med hela tiden och attackerade mig när jag försökte klappa honom. Ibland förstår jag inte varför jag envisas med att försöka få folk att tro på att han egentligen är snäll, det är han ju faktiskt inte. Han bits och rivs skithårt och att han säkert inte menar något med det spelar ju mindre roll när man har blodiga rivsår på händerna. Sööööt. Men vad har jag gjort för fel i min uppfostran av honom?


Nej, man kan inte bli mycket tråkigare än såhär. I morgon ska jag storstäda, det ska faktiskt bli skönt att bara ha ynka 21 kvadrat att dammsuga snart.


Helga


Okkervil River - Our life is not a movie or maybe
denna låt och många andra bra kan man hitta på denna
blogg


lättpåverkad

Idag har jag haft fullt upp hela tiden, det är ovanligt för att vara jag..i vanliga fall är jag nämligen ganska lat. Men nu har jag varit igång konstant från sju i morse tills nu förutom någon ynka halvtimmes trevlig vila på kvällen.

Jag kanske är löjligt lättpåverkad av väder, men jag är på sjukt bra humör och vet inte om det bara är solen eller något annat.  Allt känns bara så..enkelt. Och fnissigt. Tillbringade hela förmiddagen med ännu en analys av Fallet Johan och ungefär allt kunde vändas till något kul. Typ "Inte bli tagen på allvar" (hur vill han bli tagen då?), schema (har de scheman för sånt?), "Här krävs handfasta råd" (sånt som vi spykologer lär ut..)..oj vad internt, men det var underhållande.

Sen på eftermiddagen en skitbra DBT-föreläsning med Anna Kåver och därefter glass vid ån i solen (och Cecilia ringde upp en okänd kille som lämnat ett meddelande med en spolande toalett + handtvätt på hennes mobil och han försvarade sig med att han hade tajta byxor på sig, haha). Vi inspekterade även den där omtalade gräsmattan och jag har nästan lust att spy på Linné som får mer uppmärksamhet än han förtjänar och till vars ära alla Uppsalas pengar gått till ett bra tag nu (grattiskort vid ån med "Grattis på födelsedagen Carl von Linné" - hallå..stööört).

Och så har jag storhandlat på Willys, åkt och spanat in mitt nya hem, vilat lite i nån annans hem, cyklat hem och hämtat en vän som kom med tåget. Nu sova och i morgon introduktion på sommarjobbet. Och kanske mera sol.

Helga

Death Cab For Cutie - I will follow you into the dark

en onsdagskväll i flogsta.. utan crouch!

idag när jag kom hem från jobbet var jag deprimerad. jag satte mig i brorsans säng och stirrade apatiskt ut i luften en stund. min kära bror förbarmade sig då över mig och bestämde att det blir pizzabakning i morgon. eller så skulle han och tjejen göra pizza och jag skulle få äta när jag väl kom hem från jobbet. snyft. det räckte för att jag skulle ryckas upp ut min temporära depressionsapati. jag är ganska lättroad tror jag bestämt..

ikväll är det chapions league. för dem som har ZTV dvs. det har inte jag. missar att se crouch (stavning?) flaxa omkring på planen. han är rolig. han ser totalt felkonstruerad ut. varje gång han har bollen är jag beredd på att han ska trassla in sig i sina långa ben,  men han får trots allt nästan alltid till det.. men jag undrar om han äter ordentligt? hm.. fömodligen. han råkar bara ha ett visst inslag av struts i sina gener.


flax flax.

japp. nu ska jag inspektera mina klädsamling och se vad jag behöver ha kvar i uppsala i sommar (tex hela min mjukisbyx-samling)..

over and out.

med vänliga hälsningar (jag drömmer om att skriva "med ovänliga hälsningar" någon gång. men det känns liskom bäst att ha en anledning då..)

ia

låt: fleetwood mac - dreams
något töntigt band, typ the corrs eller dylikt, har gjort en ynkans cover på denna finfina låt. mord! åååh. jag tycker om fleetwood mac, jag gillar att leva i det förgångna. iaf ibland. när det gäller musik.. och monty python.

it's not easy, but it is simple

Oj, jag har börjat gilla House igen upptäckte jag precis. Ett tag tyckte jag bara det var samma saker som händer varje gång. Nu är det minsann lite action. Han hade till och med sex idag (tror jag, åtminstone hade han sängsällskap och mindre kläder än vanlgit) , fast det var att låta det gå lite för långt nästan. Och sen var allt sådär komplicerat så man blir irriterad, men så är det ju tyvärr här i livet och då blir jag irriterad över att livet faktiskt också är så och att det inte bara är i tv-serier.

Fick sms om massa jobbpass veckan innan tentan. Jag satt just och funderade på när jag skulle hinna plugga till den och i stället för att säga ja tack till jobb och därmed pengar som jag är i stort behov av så lät jag telefonen ligga. Fan. Jag hinner inte med just nu, det är liksom sommar snart. Jag behöver nog de där dagarna. Sen börjar jag jobba på andra stället veckan efter tentan så jag kanske överlever rent ekonomiskt ändå. Eventuellt. Det stör mig så sjukt mycket att jag aldrig har några pengar!

Okej, eftersom jag inte har något annat att gnälla över än ekonomin och den kommer vara ännu sämre än den är nu under resterande år jag har kvar av min utbildning (vilket är två och ett halvt år - nästan en evighet med andra ord) så känns det meningslöst att skriva mer.

I kväll är det invigning av Snerikes somriga klubb Bryggan, men det är allt annat än sommarväder så jag känner mig inte särskilt bitter över att inte vara där just nu.
God natt kära bloggläsare

Helga

Pelle Carlberg - Clever girls like clever boys much more than clever boys like clever girls
lång och intressant titel...hrm, sen är ju frågan om det stämmer?

glamourlös i am..

sen jag började jobba, vilket i ärlighetens skull inte är särskilt länge sedan, har en massa saker hänt. och en del saker lyser med sin frånvaro.. det som mest är borta är min forna glamour. eh.. alla som sett mig luffa runt vet att jag inte direkt varit glamouren personifierad innan heller, men det är ju löjligt hur jag ser ut nu.

smink? hell no! det är sånt som händer andra nuförtiden.. jag fyller i ögonbrynen lite med en ögonbrynsskugga. sen är jag klar.
linser? absolut inte. jag är så grusig på morgnarna att mina ögon skulle dö om jag petade in ett par kontaktlinser. glasögon it is.
kläder? jo, faktiskt har jag fortfarande kläder på mig. det är brorsans gamla jeans som gäller. jag ser ut som en hip hop-wannabee alternativt en vilsekommen skogsmulle. och det är mina glammiga dagar det. annars brukar det bli mysbyxor modell sunk.. på jobbet blir det scrubs. blå byxor och röd eller blå bussarong. fab!
hår? där är det faktiskt fortfarande avancerat! jag brukar göra en frisyr! frisyren består av en snodd i håret och två hårspännen som håller bort min katastrofalt fula lugg-på-utväxt.

ska tillägga att jag dock tycker att man ska få vara oglammig. om man vill. det är allas rättighet. och jag har ingen önskan att bli en sådan människa som ingen sett utan smink. ever. men att luffa ner sig helt totalt bara för att man råkat börja jobba känns ju rätt ynka.. när jag pluggade hände det minsann att jag hade på mig mascara. ibland. och jag gick inte allt för ofta i säckiga jeans.

om jag känner mig själv rätt så kommer jag nog förmodligen inte släppa mina mysbyxor i första taget. det är himla bekvämt när man sitter på en buss i år och dag. lösningen blir väl att köpa nya mysbyxor! ska sticka till stadium eller nåt så fort jag får lön.. kommer förmodligen sluta med att jag köper likadana fotbollsoveralls-mysbyxor som jag redan har. men då kommer dom iaf vara nya, vilket kanske ger mig ett uns glamour..?

nu msn:ar bloggkollega och påminner om att det är "house" på TV. förmodligen kommer det vara tråkigt eftersom förra avsnittet var så.. eh.. actionfyllt tänkte jag säga. men det är inte sant! det blev ju bara lite ytte-pytte ynka hångel. nåja, i house-mått mätt är det ju rätt vilt! (missade avsnittet där cameron och chase hade sex.. uuuäääh!)

ia

låt: the mo - howlin' in the jungle


jag var bara inte gjord för dessa dar

Lyssna på: Hello Saferides nya singel. Jag tror att den heter "I was definitely made for these times" och finns här  


Lyssna inte på:
Frida - Dunka mig gul och blå. Fruktansvärd (åtminstone om man lyssnar på texten). Euh.


/Helga


morgonblogg

Fredrik Virtanen slutar blogga. Han är ond. Jag tycker inte att folk vars bloggar jag läser ska få sluta blogga. Tur att jag har fått tillbaka Alex Schulman i alla fall.


Jag är uppe tidigt idag. Eller, hmm, nu är det inte så tidigt längre. Hade tänkt tvätta och sen gå på terapi. Jag är lite bitter över att dagens föreläsning är inställd (det är ett tecken på att man är vuxen, på högstadiet eller gymnasiet blev man överlycklig när lektioner var inställda). Men liksom, jag vill ju lära mig om KBT mot depression. Föreläsningen är inställd på grund av sjukskrivning. Sjukskrivning på grund av depression förmodar man, eller kanske inte alls med tanke på att föreläsaren troligen självbehandlar sig i enlighet med metoden han/hon/den/det föreläser om. I vilket fall som helst tycker jag det är sjukt dåligt med inställda föreläsningar. De satsar så lite pengar och lärarledd tid på oss ändå så då kan vi väl i alla fall få en vikarie när man vetat om att föreläsningen varit inställd så pass länge som en dryg vecka.


Jag känner mig väldigt kortfattad idag och det beror troligen på att det är tidigt på morgonen. Nu har jag snart läst ikapp på mina favoritbloggar och det är dags för en tvättstugepromenad.


Au revoir


/Helga


Vapnet - Tjernobyl


folk på bussar..

jag tillbringar typ tre timmar per dag åkandes buss. bussar är en bra uppfinning men när man åkt samma sträcka mellan uppsala och västerås ca 40 gånger börjar man bli lite less. jag roar mig med att kolla på folk, det är en av mina hobbies. risken finns att folk tror man är ett halvknasigt psycho om man sitter och stirrar på dem, så jag brukar försöka glo lite diskret.
mitt bussgloende är av totalt ospanande natur kan tilläggas. alla på min buss är typ gamla, eller verkar lite konstiga.
en tjej som jag råkat sätta mig brevid två gånger har fått nysattacker båda gångerna till exempel. hon verkar vara allergisk mot mig. trots att jag inte direkt är indränkt i parfym. där ska jag inte sätta mig något mer..
en kille som jag satt brevid en gång somnade hela tiden och varje gång började han luta sig mot mig. helt med o-flit. när han vakande ryckte han till och satte sig och tryckte mot fönstret så jag inte skulle tro att han antastade mig elle nåt..

en sak jag kommit fram till att jag stör mig på särdeles mycket är när folk sätter upp väskan på sätet brevid sig, eller ännu värre: sätter sig längst ut!
sjukt irriterande. varför gör man så? är det så hemskt att ha någon sittande brevid sig? töntar. fnys.

hm.. fast folk som gör så kanske har någon form av smittsam sjukdom, och är rädda att smitta sina medmänniskor. det skulle förklara beteendet! isåfall så är ju alla dumma väskuppsättare så riktigt omtänksamma! och här sitter jag och skriver massa negativa saker om deras till synes fåniga beteende.
förlåt mig alla tvåsätes-ockupanter!

låt: black rebel motorcycle club - weapon of choice
här finns den att hemladda för de som är sugna på lite rock. och vem är inte det..? enjoy!

en ynka blogg på besök i flatsätra

Vi har varit på en liten minisemester till Sveriges huvudstad och blivit inhysta hos våra vänner i Hagsätra (som vi hemminglandes i natt eller snarare i morse of course döpte om till Flatsätra...de andra platserna som fick förvrängda namn minns jag inte längre men vi kom även fram till att Rågsved is the new black..i gott sällskap med mycket annat..uttrycket "is the new black" är helt enkelt the new black.)


Jag har noll bloggmotivation just nu. Dessutom glömde jag min kamera så vi kunde inte fotografera vare sig den fina middagen, sötsnutten Alvin, utekvällen på gaystället Connection eller Ias extraknäck som vi åkte förbi med tunnelbanan (I.Vandérs pizzeria i Stureby....eller var det kanske Ivander?). Trist. Vi blev i alla fall, efter en lång dag gåendes i en mängd affärer utan att hitta en endaste top till ia men däremot scarfar, bjudna på mkt god middag och vin och vi hamnade sen på sunkigaste stället Göta Källare där vi inte stod ut mer än femton minuter. Sen gick vi i alla fall vidare till Gayklubb där vi schlagerdansade hela natten, mycket roligt var det (men nästa gång ska vi minsann tvinga Åsa att popdansa med oss på Debaser).


Men just nu längtar jag bara efter att få sova.

Helga

Moneybrother - Under bordet
efter att ha hört denna låt otaliga gånger på väl valda nationer hade vi vissa diskussioner om vad som egentligen sjöngs...då vi inte är kända för att alltid höra rätt i låttexter kanske det inte är så märkligt att ia var övertygad om att den gick "upp med bollen, upp med bollen.."


19 maj 00.17

Det är år 2007 och jag har precis läst ut en bok. Egentligen tittar jag på film också. Det är en dansk film med den där Paprika-tjejen och den är rätt bra så jag ska nog gå ner och titta färdigt snart. När jag är i Södertälje passar jag alltid på att sträckläsa böcker. Idag har jag läst Sigge Eklunds "Det är 1988 och har precis börjat snöa". Den var mycket bra. Jag har kommit fram till att jag gillar barndomsskildringar och biografier (även om den inte står bland biografierna så är det väl en ändå). Komplicerade familjerelationer och sånt är intressant.


Jag undar om Ia har gått upp i rök, hon har inte bloggat på hur länge som helst. Jag hoppas dock att hon lever eftersom jag har stämt träff med henne klockan 12.00 i huvudstaden i morgon för lite shopping innan vi åker och besöker vänner i ny lägenhet. Jag har dock fortfarande lite ångest efter dagens stadstur med mina systrar. Eftersom jag är fattig köpte jag bara billiga grejer. Jag tror inget kostade över femtio kronor, men vad hjälper väl det när man köper ett väääldigt stort antal billiga grejer?


Har ätit massor med god mat och blåbärspaj och cheesecake (älskar när folk smörar för mig när jag kommer hem genom att bjuda mig på goda grejer) och pappa har börjat tröttna på att jag säger "Batik, mina vänner! Batik!" så fort jag ser honom. Han har nämligen på sig en fruktansvärd batiktröja i turkost och lila med nåt Bruce Springsteen-tryck på. Jag tycker att det är otroligt underhållande och måste citera Alex Schulman så fort jag är i närheten av batiktröjan.


Nej, nu ska jag se klart paprikafilmen och sen sova.


Helga


Morrissey - Dear God please help me


18 maj 18.06

Min lillasyster Kerstin i ett nötskal:

 

 


"jag e igentligen typ arg nu....för att jag vill lixom göra fransk manikyr..men mina jävla naglar har jag liksom just klippt så dom e skit korta å d måste dom växa ut å d gör dom inte om jag har nagellack.....! =( fan vad jag e larvig....surar för en sån sak men.....ni måste ju fatta att jag blir irriterad..fast ja e inte helt blåst så jag fattar att ni tycker jag e en tjurig liten bimbo.....men eftersom d här faktiskt e min dagbok så borde jag få försvara mej.....JAG E FAN INGEN BIMBO..plus att jag inte är tjurig lr liten.....så ingen ni tror om mej stämmer..ha! känn er blåsta puckon!!!

hej då (typ)"

 

 


...men hon försvarar sig med att hon var tretton och ett halvt.

 

 


Dock skriver hon fortfarande väääldigt mycket om sina naglar (även om hon slutat med att försöka få folk att inse att hon INTE är någon bimbo utan i stället accepterat att hon är det). Idag har hon tvingat mig att köpa ett nagellack i färgen "bangkok". Jag ville ha ett kaffe latte-färgat (för det har jag läst i Elle eller nåt att man ska ha och eftersom jag är så sjuuukt trendig så måste jag ju ha ett sånt trots att jag nästan aldrig använder nagellack och när jag väl gör det blir jag så distraherad av att mina naglar är färgade att jag inte kan koncentrera mig på något annat..) , men det vägrade existera så nu har jag typ kopparglittriga naglar i stället.

 


Som om det inte vore nog med en nagelfixerad lillayster, dessutom har jag en pappa som är beroende av att köpa skor från e-bay och tradera. Nånstans gick allting fel. Hoppas de har råd att bjuda mig på mat i kväll trots att pappa ruinerar hela familjen med sina skoköp.

 


Helga

 

 


The Knife - You make me like charity

den här låten finns också med på mitt favvoblandband som egentligen är Emmas och som jag lyssnat på hur många gånger som helst.


18 maj 10.32

Det skrivs alldeles för lite i den här bloggen nuförtiden anser jag och det är mitt fel, för det är jag som har blivit sämre på sistone. Jag är i Södertälje aka Slöddertälje. Det är bara jag som är vaken fast klockan är halv elva, min familj har sena vanor. Det är bra, då känner man sig inte som en dålig människa i jämförelse. De går visserligen och lägger sig sent också, medan jag både lägger mig tidigt och sover länge. Jag kanske är rätt värdelös ändå.

Igår var jag och min kära far och såg Maria McKee på Nalen. Väldigt bra var det! Och helt underbara lokaler. Sjukt mysigt, ganska litet och med små bord där man kunde stå och se kulturell ut och dricka sitt rödvin. Hon verkade tycka det var sjukt roligt att säga "tack" och "tack so mycket" och pratade om att hon saknade sina hundar. Sympatiskt.

 

så här ser det ut på Nalen men vem personen på scen är har jag ingen aning om..


Nej, nu ska jag ta och äta lite frukost. En långhårig katt vid namn Molly biter mig i knät. Det är sött. Hon biter inte alls lika hårt som Zorro. Hmm. Jag ska nog duscha först förresten. Min syster påstod att jag luktade konstigt igår. "Alltså, inte äckligt, bara konstigt". Tack så mycket för det.


Helga, direkt från tokstaden


Maria McKee - Life is sweet
 


ouppdaterad blogg

En ynka blogg har varit på Stockholmsäventyr. Jag har även varit på Slöddertäljebesök. I Södertälje kan jag inte blogga här, för jag kan inte lösenordet. Men jag kan väl för att ta upp lite plats ta och lägga upp de meningslösa inlägg jag skrev därifrån nu. I stället för en rapport från Gay-Stockholm (närmare bestämt Flatsätra) som kommer nån annan gång.

varför ingen vill bo granne med mig

Vi har kommit fram till en trolig anledning till att invånarna i lägenheten under oss byts ut så ofta. Hur många skulle egentligen stå ut med en katt som jamar oavbrutet hela morgonen? Det hörs ju liksom ända upp till oss. Det är väl mer än rätt att det är vi som flyttar nu...


Fast det känns lite skumt, jag har faktiskt bott i den här lägenheten i mer än tre år nu. Kvadratmetermässigt är det ju ett nedköp. Under de här fem åren har jag bott på tre ställen i Uppsala: det första var en kall och mörk (men mysig) liten källare, lägenhet nummer två var en gigantisk tvåa (typ 80 kvadrat) och de senaste åren har jag trivts bra med 56 kvm att dela på två. För första gången ska jag bo helt ensam och det känns faktiskt väldigt bra. Just nu. Hmm. Jag kanske bara tror att jag är den asociala typen och i själva verket kommer sakna att få vänta på duschen på morgonen och trängas i vårt minikök. Dessutom är det jag själv som kommer få stå ut med den jamande katten. Men det ska jag nog överleva, med tanke på att det är jag som får gosa med honom när han kommer in också.  hej, jag är gosigast i världen men sjukt gnällig

I kväll ska jag intensivpassträna, var alldeles för länge sen sist.


Förresten så tycker jag väldigt mycket om Fredrik Virtanens blogg ibland, särskilt det här mastodontlånga men underbara inlägget.

Helga


Mexicos - Klubbland
Håkan Hellström-cover som som vanligt hittades på den eminenta musikbloggen We say disco


vatten och bröd..

Saldo på mitt konto: 29,34 kronor
Antal dagar kvar till CSN-bidrag/lön: 11

Det är likadant varje månad. Jag undrar alltid över vart mina pengar egentligen tar vägen. Om jag får lite terapipengar från psykinstitutionen nu i veckan så borde jag klara mig, dessutom har jag mat så det räcker både till mig och Zorro. Fast det är så jävla tråkigt att vara fattig. Särskilt när man har ett sparkonto som det är löjligt lätt att föra över pengar från. Men jag har ju redan fört över den här månaden. Och sen inbillar jag mig att jag ska ha råd med en tusenlapp extra i månaden till hyra nästa termin..hm..dream on. Eller så får jag helt enkelt försöka jobba ihjäl mig i sommar. Hmm, ångest?

Jag är extremt trött (jobbat från 7-15 och varit på DBT-föreläsning i syrefri sal från 17.30-19.30) och nu orkar jag inte göra annat än
det här. Fast jag är sjukt dålig, det är mycket svårare när man kör det på dator. Det finns en annan konstig och ful version där det blir ett härligt blodsplatterljud när man hoppar på svamparna också och den är mycket lättare.

Helga

Kaiser Chiefs - Every day I love you less and less


nån slags helgresumé

Jag har inte, som bloggkollega, bevittnat något samlagande par på en åker idag. Däremot har jag ätit bullar, gått igenom mitt förråd (sjukt hur mycket skräp man har som det bara är att slänga..och hur mycket fruktansvärt nödvädiga grejer det finns som man inte kan göra sig av med), blivit bjuden på pizza och försökt utbilda en läkarstudent i psykoterapi.

Igår var vi ute och skuttade på Velvet som vanligt. Dock blev vi bestulna på en timme, sen när började de stänga redan klockan ett?? Vi trodde att någon kommit åt lampknappen av misstag och stod envist kvar, men när "Kalla mig CP" ljöd ur högtalarna förstod vi att det faktiskt var dags att stänga. Vi hade haft en matdiskussion fem minuter tidigare som lytt typ "åh, vad skönt, det här är enda gången jag inte är hungrig och behöver alltså inte ruinera mig på Max" "inte jag heller, så riktigt bra", men när vi väl stod utanför v-dala och låste upp cyklarna blev vi båda två akut hamburgersugna. Vi har uppenbarligen betingats till att få hamburgersug varje gång v-dala stänger. Och det var sjukt gott, som vanligt. Velvet-kvällen var helt klart godkänd i övrigt, Shout out louds spelade och gjorde det mycket bra (sedvanlig usel konsertbild kan komma att publiceras senare). Jag har idag ett stort blåmärke och ett sår på vänster fot. Okej att folk alltid brukar hoppa på ens fötter när man dansar till skuttig indiepop, men folket har inte alltid glasbitar under fötterna..resultat: blodbad, typ.

först var vi i floggan och drack rom, cola och martini och fick magiskt puder i håret


denna bild publiceras endast för att visa att det inte går att ta bra konsertbilder med min ynka kamera


man är aldrig så fotogenisk som inne på v-dalas toalett


en GI-burgare med ramlösa...eller möjligen max minimål med green garlic-dip och cola?

Nu är det dags för mig att försöka somna snart. Ska jobba i morgon och måste gå upp alldeles för tidigt för mitt eget bästa. Det är dessutom inte bra för mig att jobba varje gång jag är ledig från skolan, när ska jag hinna läsa liksom?

Hihi. Kom just på att Ia även blev fem-i-ett-uppraggad av en ålänning med slutspelsmustasch. Vi vägrade dock till en början tro att han var från Åland, trots att han pratade värre åländska än vi gör när vi är fulla. Sen smet vi till Max, det var bra gjort (anser åtminstone jag, och troligen ia också...fem-i-ett-ragg är i allmänhet av väldigt ynka kvalitet)

Söndagshälsningar från Helga

Damien Rice - 9 crimes


ofrivillig åskådare till åker-sex i flogsta..

idag var jag ute och traskade i flogstaskogen (eller håga.. eller vad det nu heter.. jaja..) med de sjuka syrrorna. vi gick intet ont anande på vägen när vi kom fram till en parkerad cykel brevid en åker. ute på åkern låg två människor.
"undrar vad de håller på med?" funderade jag lite löst..
vid en närmare titt såg vi sedan vad de sysslade med. de var mitt uppe i en omgång sex. jag stod och stirrade i chock en stund och tänkte att jag förmodligen hade sett fel. man sexar sig inte fullt synligt ute på en åker en söndageftermiddag!
trodde jag i min enfald..

när de såg att vi sett dem så verkade de lite generade och slutade studsa omkring.
eeeeh. hade de trott att ingen skulle se dem eller? isåfall är det en mycket dålig idé att sätta igång ute på en åker. brevid en gödselstack dessutom. gud så mysigt. okej, de blev akut sexsugna, men kunde de inte ha gått upp i skogen då? den låg ju bara typ tio meter från dem. fast där fanns det ju ingen gödselstack i och för sig..

varför är folk så konstiga?

"älskling. jag tycker det har gått slentrian i vårt sexliv. ska vi inte ta och hotta upp det lite genom att ha sex brevid en gödselstack?"

vi funderade att sätta upp en skylt med texten varning för samlag så att ingen stackars intet ont anande barnfamilj skulle råka ut för åkersex-paret.

detta var helt klart dagens höjdpunkt. fast jag hade lika gärna varit utan. konstigt nog.

ia

låt: art brut - nag nag nag
"a record collection, reduced to a mix tape.."

samba på v-dala!

igår kväll var jag på brasilianskt grejs på v-dala. det var faktiskt sjukt roligt! det var uppvisningar med paraplydans, samba, dirty dancing-dans och capoeira. jag är inte direkt brasiliansk till min läggning (det närmsta jag kommer är att lyssna på cansei de ser sexy) men nu var det dags att vidga sina vyer!

jag blev helt imponerad av allt! alla var så himla duktiga! sambaorkestern med roliga trummor av olika slag, sambadansarna med sina ganska små men glammiga paljettutstyrslar och stora fjäderplymer (jag skulle aaaldrig våga dansa runt iklädd paljettstring. men dom gjorde det minsann! coolt.), capoeira-folket, dirty dancing-folket (gjorde minsann även det berömde lyftet. jag är inte ngt fan av filmen för fem öre vanligen, men då blev jag till mig..) med flera.. med flera..

mellan uppvisningarna var det dansgolv där alla dansade runt. det verkade som typ alla som var där var samba eller salsa-experter. alla skakade hejvilt på höfterna och diverse andra kroppsdelar. jag försökte skaka lite själv men jag tror inte att skak är min grej. jag skakar alltid på fel kroppsdel.. passar nog bättre på ett indiedansgolv där man mest skuttar runt a la håkan hellström.

image658
tjohoo! man trodde faktiskt nästan att man var på karnevalen i rio!

ia

låt: björk feat. timbaland - earth intruders
läste en intervju med timbaland. självförtroendet var det inget fel på kan man säga. men han kan verkligen producera låtar! inte bara massa hip hop och r'n'b. den här med björk (av alla människor) är sjukt bra!

finns att hemladda på den prima bloggen "we say disco".
här!

städa vs plugga

Det finns en massa saker som jag har tänkt göra men som liksom helt tappat sin mening nu när jag ändå ska flytta snart. Typ städa garderoben. Det är väl ingen idé när jag ändå ska flytta om en dryg månad? Detsamma gäller sortera viktiga papper, sätta in saker i pärmar...och..städa. Jag vet att jag dragit det lite väl långt. Man kan ju knappast låta bli att dammsuga fram till slutet av juni, men det känns liksom inte lika motiverande att ta tag i det. Eller så har jag bara hittat ännu en anledning till att vara lat, som vanligt. En sak jag inte kan skjuta upp tills jag flyttar är i alla fall att plugga. Alltså borde jag läsa lite KBT-bok nu.


Man får så dålig hy av alkohol. Eller också är det av sminket. Eftersom jag nästan enbart använder smink i kombination med alkohol så är det nästan omöjligt att veta vilken som är den oberoende variabeln. Jag kanske borde göra ett experiment och testa att antingen vara osminkad eller inte dricka någonting i kväll. Fast det känns som om det finns alldeles för mycket ovidkommande faktorer så jag kan säkert ändå inte vara säker på resultatet...och förresten verkar det dumt att göra det experimentet i kväll eftersom jag redan har ynka hy sen igår.

Som sagt: Shout Out Louds, v-dala, ikväll. Nu har nog ingen missat det. Visserligen får inte alla gå dit, vi vill ju komma in själva också.

Helga

Shout Out Louds - Time left for love


dagens visdomsord..

billiga killar is the new black.

med trendkänsliga hälsningar ia och helga

låt: shout out louds - normandie
spelar ikväll på velvet på v-dala (om nu någon lyckats undgå detta). gå och se för allt i världen!

kbt, personalfest och kommunism

Äntligen fredag. Okej, det har väl egentligen varit lugnaste veckan på väldigt länge, skolmässigt alltså. Men jag har ju slitit ut mig genom att jobba en del, både här och där. Så nu tycker jag att jag förtjänar att sitta och slöa hela eftermiddagen. Fast jag har faktiskt läst fakta om kommunism, så lite nytta har jag gjort (så nu vet jag bättre än att tro att en inbjudan med texten "kom och fira polpottans dag på röda khmerernas förskola" är något positivt, och jag behövde inte ens läsa på komvux för att fatta!). Det är rätt sjukt hur lite jag kunde egentligen, jag tycker faktiskt inte alls det är konstigt att 90% av gymnasieeleverna inte vet vad Gulag är (hmm..jag visste faktiskt det..på ett ungefär..men jag hade säkert ingen koll i gymnasiet). Jag tror aldrig att vi ens läste om hela kommunismgrejen i skolan (annat än vad det ursprungligen betyder), däremot gick vi igenom förintelsen minst två gånger med olika lärare. Kanske fick lärarna välja vad de själva tyckte var intressantast eftersom de inte hade tid att lära oss allt?
I övrigt har dagen mest ägnats åt KBT-information, närmare bestämt om Självhjälpsbehandling vid t.ex. Paniksyndrom. Interesting. Efter två timmars föreläsning och en timmes föreläsningsrelaterat datasurfande var jag så hungrig att jag höll på att avlida, men lyckades i alla fall ta mig hem och äta delikat blodpudding (jag har börjat gilla sånt man hatade som liten sen jag flyttade hemifrån..kanske är det mest för att det är billigt..billigt är bra).


I kväll ska jag på personalfest. Personalfester har en tendens till att vara galna på ett eller annat sätt. I och för sig har jag inte varit på många rena personalfester, utan bara typ en eller två högst. Så jag behöver höja min personalfeststatistik lite.


Helga

The Magnetic Fields - The night you can't remember
"the night you can't remember, the night I can't forget" - jag har nu kommit till volym tre. egentligen har jag en helt annan betydligt mer irriterande låt på hjärnan, men jag försöker dölja den med lite magnetiska fält.


snäll pappa

Jag har världens snällaste pappa. Idag när jag kom hem efter en introdag på sommarjobbet låg det ett vadderat kuvert innanför dörren med The Magnetic Fields 69 Love Songs i och ett kort där det stod (på ett ungefär, min pappa är inte direkt känd för att ha läslig handstil..): "någon nytta ska du väl ha av att din pappa ibland läser 'en ynka blogg'". Iiih vad glad jag blev!. Tack tack tack. Jag älskar överraskningspresenter!

Men nyss såg jag på Felicity medan jag åt och blev på dåligt humör på grund av att det är ett uselt program och jag blev skitsur på alla personer i serien. Har nog aldrig sett så mycket som jag gjorde idag, tittade säkert i hela tjugo minuter.

Åh. Kan inte fler folk skicka saker som vi vill ha för att vi skrivit om det i bloggen? Sådär som det var för Linda Skugge på den tiden hon fortfarande höll på...(okej, hon kanske är lite mer berömd än vad vi är..men..). Visserligen skulle jag nog  få jättedåligt samvete om jag fick en massa saker bara för att jag gnällt över hur mycket jag vill köpa och hur lite pengar jag har. Som om bloggens enda syfte var att tigga...det är det INTE. Men en Magnetic Fields-skiva är ju aldrig fel.

Helga

The Magnetic Fields - Absolutely Cuckoo

bra musik en onsdagkväll

Har nyss varit och tränat, det blev pulspasset där två av mina hatlåtar ingår. Men eftersom jag ändå envisas med att gå på det passet då och då måste det betyda att det är ett väldigt bra pass, annars skulle jag ju aldrig stå ut (haha, det var även väldigt trevligt att träna idag för det luktade jättegott av smultron hela tiden..halva passet hade nästan gått innan jag fattade att det var mina armar som luktade..tack vare gratisprovet bodymilk från aquolina - alla deras grejer luktar verkligen sjukt gott).

I alla fall, som motvikt kommer här tips på fem bra låtar att lyssna på i stället:

* The Tough Alliance - First class riot
* Samuraj Cities - All along the shoreline
* Shout Out Louds - Tonight I have to leave it
* Bishop Allen - Rain
* Patrick Wolf - Magic Position
(videon, jag var tydligen inte tillräckligt tekniskt kompetent för att lyckas få texten ovanför filmen..)


Helga


nu är det bevisat: det har gått utför med mig..

jag gjorde det berömda testet på hur vuxen man är. jag fick ihop den facila poängen 29,4 poäng. jahapp. var i allsin dar kom DET ifrån? jag är inte direkt känd för min stora mognad om man säger så.. detta måste utredas. jag skyller på att jag jobbar, läser tidning och tycker att kaffe passar bäst med en skvätt mjölk.

nu ska jag laga mat. det känns ganska o-lockande om man säger så.. fast hellre egenlagad kost än den extremt äckliga färdigpizzan jag tuggade på igår. lämnade tom hälften. och om jag lämnar något jag betalat pengar för, DÅ är det verkligen äcklo..

over and out

ia

låt: the beatles - i'm the walrus
i'm the eggman. i'm the eggman. i'm the walrus, co-co-cachoo..

för lite tid och för mycket man vill/borde/måste

När man har mycket att göra tänker man inte på alla de där små vardagsgrejerna som man vill göra mer av. Läsa fler bra böcker, hitta ny bra musik att lyssna på, se bra filmer och tv-program. Sen när man plötsligt har en dag som knappt är schemlagd alls så känns det inte allt lockande att sätta sig och läsa kurslitteratur, trots att böckerna är jätteintressanta och lättlästa och allt möjligt.


Suck. Jag har grejer jag måste göra idag. Diska, tvätta, kanske städa. Jag har saker jag borde göra idag för annars får jag göra det senare. Läsa KBT-böcker. Träna (eh, det måste man visserligen aldrig men det vore bra för jag har egentligen ingen tid med det senare i veckan). Sen har jag sånt som jag vill göra (se ovan). Slutsatsen blir att jag försöker göra flera saker samtidigt. Exempelvis läser Beteendets ABC och lyssnar på Joan Baez utan att ha full uppmärksamhet på någon av aktiviteterna.


Sen finns det ju större saker man vill göra också. Typ hälsa på vänner som flyttat till nya lägenhet i Stockholm. Jag och Emma försökte få ihop nån dag som skulle passa och min slutsats av det hela blev att det snart är sommar och att jag tydligen har ett liv. Hmm. Prioriteringar. Stockholm känns plötsligt aslångt bort. Shout out Louds spelar på V-dala på lördag. Och när ska jag ta mig till Södertälje? Clara fyllde år för flera veckor sen och jag kommer inte hinna med ett besök förrän typ helgen innan min födelsedag. Då är det definitivt sommar. Sommarplaner orkar jag inte ens tänka på just nu. Men Barcelona, Åland och Hudiksvall (ehh.) är i alla fall tre platser jag tänkte besöka.


Oj oj vilka i-landsproblem jag har. Nu ska jag bocka av en nyttig aktivitet på listan. Tror det blir diska. Om jag har radion på riktigt riktigt högt kanske jag kan kombinera diskning med en bra låt eller någon ny kunskap.

Nu härmar jag min lillasyster, men Rogue Wave är väldigt bra. Till exempel den lite annorlunda covern på Pixies Debaser...eller Publish my love.


Helga


Rogue Wave - Debaser (Pixies cover)


trotsig blogg

Nu har jag försökt få texten i förra blogginlägget att se normal ut i typ en kvart. När jag skriver det syns minsann ingen skillnad men sen så blir det konstiga storlekar och mellanrum där såna inte ska finnas. Bloggen har blivit trotsig! Jaja. Nu har den alltså fått mig irriterad. Morr. Jag skulle vilja slå blogg.se, eller åtminstone säga till på skarpen.

Men tills vidare får det se stört ut, jag är inget datageni.

front mot The Ark

Konsten att få höra The Ark - The worrying kind en tisdag på Snerikes nation (Sofia försökte enträget):

 

På Snerikes finns tre dansgolv. Vi rörde oss mellan alla tre under kvällen..


Försök ett:
Pop/Rockdansgolvet (för övrigt ett sjuuukt bra dansgolv, vet att jag har sagt det förut men jag säger det igen för att credda Snerikes som verkligen ryckt upp sig, om man spelar Babyshambles Fuck forever, Morrisseys Irish blood, English heart och min dansgolvsfavorit The Killers Mr Brightside  så finns det bara positiva saker att säga om DJ:arna).

- Kan ni spela The Ark - The worrying kind?
- Nej, den har vi INTE (underförstått: och om vi hade den skulle vi ändå inte spela den..)

Vi var tvungna att se om de överhuvudtaget var mottagliga för önskemål, så 30 sekunder senare:

- Kan ni spela Säkert, typ "Vi kommer dö samtidigt" eller nån annan bra..

- Jaa, det är absolut möjligt. Sjukt bra musik! Jaa, vi spelar den för dig! (två låtar senare kommer den)

 

Försök två: R'n'b-dansgolvet.
- Nej, här spelar vi bara (urdålig, bloggägares anmärkning) r'n'b, men de har den på dansgolvet därinne (pop/rock)

 

Försök tre: Pop/rock igen (det verkade ändå som det mest logiska stället att försöka på av någon anledning...The Ark räknades ju nästan som indie innan de blev för folkliga...)

Både Sofia och jag försökte med resultatet återigen ?nej, vi har den ju inte? (det var nog faktiskt sant)

 

Försök fyra: Hiphopaktiga dansgolvet där nere

-         Nej, jag har bara sex låtar kvar att spela och jag hinner inte spela den. (hjälpt inte att böna och be, men här var det i alla fall rätt nära...)


Börjar tro att snerikes DJ:s har en gemensam front mot The Ark. Visserligen läste jag nånstans när de gjorde om klubbarna på Snerkes att de lovade att inte spela schlager och det är väl en ganska god tanke men enligt min ynka åsikt är det inte mycket bättre med massa trist hiphop och rnb.


För övrigt: Att tigga snus på snerkes är inte lätt. Av ca 15 tillfrågade hade endast en och två hade nyligen slutat och fick nytt sug av att bli tillfrågade (INTE bra, man ska inte uppmuntra till sådant missbruk).


Hmm. I övrigt var det en väldigt rolig kväll, trots att den var spontan. Jag kanske också håller på att lära mig det här med spontanitet. 
 

Nu ska jag åka till skolan och göra lite ärenden och sen skriva kontrakt på min nya ynka lägenhet (om man ens kan kalla det för lägenhet..hrm, skrubb kanske är lämpligare..) som jag ska flytta till i juli. Woho.

Helga

Cornershop - Brimful of Asha
denna låt spelades igår, värsta nostalgitrippen..jag tror att jag hade den på nån samlingsskiva när jag var yngre..måste varit nån gång på nittiotalet (haha, när man kan säga så låter det verkligen som om man är gammal).


två fobier rikare..

Idag har jag lyckats skaffa mig två nya fobier. Jag tyckte att jag var relativt ofobisk, men just nu verkar vara rätt tidpunkt för att få mig att bli rädd för grejer. För det första såg jag ormar på nyhetsmorgon på tv:n på jobbet. Jag tycker ju typ om ormar...ehh.tyckte...de är/var söta och relativt harmlösa och jag brukar/brukade vilja klappa ormar om jag såg dem (hmm, inte särskilt bra för mitt överlevnadsvärde dock, det finns ju en anledning till varför så många har ormfobi). Men den där slingrande huggormen var fruktansvärt äcklig och jag hade inte velat stå närmare än en meter ifrån den. På eftermiddagen var vi hos tandläkaren med en av de boende. Då passade jag på att få en släng av tandläkarskräck trots att jag aldrig haft det tidigare. Alltså, det är ju ytterst sällan man verkligen SER vad tandläkarna håller på med i ens mun...det var typ vidrigt när de grävde och grävde och det verkade göra läskigt ont. Tack. Två fobier på en och samma dag. Nu kommer säkert tandläkarfobin generaliseras till att gälla sprutor också. Och läkare. Det verkar ytterst opraktiskt.

Japp. Efter en dag då jag skaffat mig två nya fobier passade det bra med terapi. Dock borde jag nog satsa på något mer beteendeterapeutiskt i stället för psykodynamisk om jag vill bli av med dem. Men äh, lite fobier har väl ingen dött av. Jag har ju varit ganska befriad från sådana tidigare om man bortser från källarspindlar.

Nu har jag upptäckt att jag har en spontan klasskamrat också. Hon kom helt plötsligt med en galen idé om att gå ut på Snerkes i kväll. Med tanke på att jag känt mig danssugen sen jag vaknade i morse kändes det som en rätt spännande tanke. Hmm. Man kanske borde passa på en sån här vecka...när jag dessutom inte måste upp tidigt i morgon bitti.

Ynk. Bara för att jag var så inne i mitt bloggande lyckades jag bränna bulguren (hur böjer man bulgur??) jag hade på spisen. Gott. Ska titta på House-reprisen av ett avsnitt jag missat nu, tydligen ett avsnitt där det faktiskt händer saker (typiskt att man ska missa ett sånt när man väl lyckas missa ett..fast ska jag på snerkes i väll så missar jag väl ett till...säkert ett spännande sådant igen, ungefär vart tredje avsnitt är spännande..)


image653   image657

jag vet inte vem som är läskigast - ormen eller tandläkaren? det lutar iaf åt tandläkaren och tandsköterskan, de är alldeles för glada (såå kul kan det inte vara att gräva i folks munnar), de måste ha sadistiska drag.


Helga

Arctic Monkeys - Flourescent Adolescent
arktiska apor har jag ingen fobi mot...de är till och med ganska bra, även om jag ibland kan bli lite trött på dem. Men den här är bra.

inspirerande dag

Jag tycker om dagar då känslan efter föreläsningar är "shit, jag går världens roligaste utbildning", såå motiverande! När det inte ens är jobbigt att gå från nio till sexton (samt skriva ihop ett fall om Lars, 45, på lunchen) för att föreläsarna är sjukt bra och strukturerade på alla sätt. Sen var jag på praktikintervju också, och det var samma sak där. Allt verkade så trevligt och intressant och spännande och bra, så nu kommer jag väl bli bitter om jag inte får den. Det känns ganska skumt att konkurrera om praktikplatser med de i klassen man umgås mest med, men av någon anledning (kanske för att vi har sån väldigt god smak) har det blivit så. Gruppintervju nästa, hmm, jobbigt. Men jag får säkert en sån riktigt god praktikplats till slut ändå. Just nu är jag nämligen sjukt positivt inställd till nästan allt...härligt.


Känns som om bloggandet från min sida åtminstone inte varit så högt prioriterat de senaste veckorna. Kanske behöver man vara gnällig och förvirrad för att kunna skriva fem inlägg om dagen...


I morgon ska jag jobba. Jag börjar sju vilket känns omänskligt, men jag ska nog överleva det också.


Haha, ålderstestet i mitt föregående inlägg verkar inte riktigt pålitligt, åtminstone inte när andra gör det. Min endast ett år äldre vän blev tydligen 43 år. Visserligen är hon ju apotekstant och nästintill gift. Men riktigt så illa borde det ju inte bli. Jag kanske i själva verket är som en 17-åring. Hm..


Helga


Maria McKee - Peddlin' dreams
 
min snälla far har köpt biljetter till Maria McKees konsert på Nalen till oss, jag har inte hört så mycket av henne innan men nu börjar jag lyssna in mig lite och hon är väldigt bra..det är alltid sjukt mycket roligare att gå på konsert om man känner igen låtarna.


fyra nyanser av ljusbrunt..

Sitter och väntar på att tiden ska gå med skräckblandad förtjusning. Fick för mig att jag ville ha lite ljusare hår såhär till sommaren och nu funderar jag på om jag borde ha köpt en reservtoning på en gång för att slippa cykla iväg till ICA iförd mössa när jag ser resultatet. Min tanke är några ynka nyanser ljusare, men om den tanken stämmer överens med hårfärgen i kombination med mitt hår är ju frågan som man aldrig har svar på innan hur noga man än studerar alla löjliga färgkartor som finns. En gång när jag var typ nitton skulle jag bli blond hade jag tänkt och det såg verkligen för jävligt ut (först typ kycklinggult men efter en räddningstoning åtminstone så att man kunde stå ut..) så jag är inte alltför hoppfull. Hmm. Läskigt värre. Men det kanske är värt att slippa betala dyra pengar för frisörbesök. Kan ju som sagt alltid tona över det sen..(stackars hår)

Gjorde ett
vuxentest på någon sida. Jag är tydligen, tro det eller ej, nästan i enlighet med min riktiga ålder. Åtminstone enligt det testet. 26,3 bör visst min ålder vara. Vet inte om det är bra eller dåligt..jag trodde typ jag skulle hamna på 21 eller nåt med tanke på min mognadsgrad. Måste varit typ ICA-kortet och att jag kan citera sju sorters kakor som gjorde skillnad.

Det är plågsamt att vara fattig och gå på stan. Särskilt när man går runt i varenda affär och provar en massa skitsöta klänningar. Mycket mycket frustrerande (det passar inte mig att vara fattig, inte för att jag någonsin varit rik..men ändå..jag tycker om att konsumera..inga dyra grejer men många och billiga). Sen köpte jag ett par skor som jag varit inställd på att köpa i en dryg månad (absolut inget impulsköp med andra ord) och fick lite ångest, som vanligt. Har fått mina godluktande body lotions av bloggkollega också. Smorde in ena armen med white chocolate och andra med pink cotton och sen satt jag ute på gräsmattan och läste beteendeterapi och luktade växelvis på mina armar. Mina grannar kollade som vanligt konstigt på mig. De har säkert inte glömt dagen då jag satt och pratade för mig själv med en skum väska med grejer ("Förklara hur du menar..", "Berätta mer om det..."). Jaja, någon ska väl stå för gräsmatteunderhållningen här på Djäknegatan också.

Hjälp. Nu ska jag titta mig i spegeln och se om jag blivit slitet platinablond à la Stureplan. Hoppas inte.

Helga

Darren Hayman - Caravan song
jag är fortfarande lite bitter över att vi lyckades missa typ hela hans konsert på velvet senast...

söndag. typ.

jag skuttade upp ur sängen halv åtta i morse och var pigg som en spigg. fullt normalt.. passade då på att tvätta. det var tomt i tvättstugen. så skumt. sover folk på söndagmornarna eller..? ack ack. dagens ungdomar som är ute och slarvar på nätterna. jag säger då det..

sen ner på stan för att möta upp kära bloggkollegan som också varit ute och slarvat visade det sig. trots eskapaderna var hon redo för en stadsrunda. helga är inte den som bangar lite shopping! wohoo!
på din sko hittade jag ett par kinaskor till facilt pris. då blev jag glad. kinaskor är fint. att dom är köpta på din sko innebär givetvis att resten av uppsala också går omkring med likadana, men det är det värt! jag och helge köpte dessutom varsin plastmugg på åhléns att ha vid picknickar, förfester och resor. på helgas är det en ko och på min en häst. båda ser en smula efterblivna ut. en sådan riktigt god investering!

det blev även mat på max. max är gott. jag fattar mig inte på folk som inte tycker att max är gott. dom som säger att max inte är gott är säkert där och äter i smyg en timme senare. max har tom GI-burgare, så även excentriska ålänningar kan äta där.

när jag kom hem till flogsta fick jag ett erbjudande om att komma och joina en ida och en uppsättning studenter på en filt. fast det fanns inget filtutrymme kvar åt mig så jag fick ligga på gräsmattan och fick fina gräsavtryck på benen.  jag och ida satt först att diskuterade jobb, pendling, sömnbrist och brist på liv. sen insåg vi att vi lät helt tråkiga och ålderstigna och började slänga gräs på varandra som kompensation.

nu ska jag äta kladdkaka som jag hittade i kylen.

..sen ska jag gå och klappa lite på mina kinaskor och sedan vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på?? hm. kanske sova nu när jag har chansen..

over and out.

ia

låt: the raveonettes - twilight

återhämtningshelg

Det är faktiskt riktigt skönt med en hellugn helg, som motvikt till Valborg och de flesta andra helger. Igår kväll var jag och tränade, åt nachos med guacamole för mig själv i soffan och somnade vid elva (för att sedan vakna till när sambo kom hem och vara sjukligt nyfiken på vem det var hon hade med sig..). Sen vaknade jag av mig själv halv åtta i morse. Jag kan inte minnas att jag någonsin har vaknat så tidigt utan att känna minsta lilla behov av att somna om. På en lördag! Sen dess har jag varit och handlat på Willys, lagat massor med mat till min frys som nu är full, fikat på ÖG (med både macka och blåbärspaj - till ett ynka pris) och fått telefonrådgivning mot beslutsångest (är det inte sommarjobb så är det praktik och är det inte praktik så är det lägenhetssökning..och är det inte det så är det troligen något annat).

Jag är också sugen på att köpa skivor. Och skor skulle jag verkligen behöva. Plus massa somriga kläder. Dock fick jag en mindre depression när jag skulle kolla hur mycket pengar jag hade kvar på kontot. Jag förstår ALDRIG vad mina pengar går till...jag har en ynka hyra, äter inte onödigt dyrt och köper enbart väldigt billiga kläder (och det är inte ofta). Och att gå ut på nationer är faktiskt inte hutlöst dyrt det heller så jag tycker nog att jag borde klara mig, men det är ändå samma sak månad efter månad. Och då hade jag ändå jobbat rätt mycket i mars. Such a pity.

Om jag skulle få välja en skiva just nu så skulle det bli denna:

image652
The Magnetic Fields 69 Love songs - väldigt många låtar och nästan alla är dessutom bra. Dock är skivan dyr. Och det är nog inte meningen att jag ska äga den eftersom jag beställt den från cdon en gång, men då var den minsann slut.

Helga

The Magnetic Fields - Meaningsless
jag tänker dock inte skicka "jag blir så hångelsugen när jag lyssnar på Magnetic Fields" till fel person på msn som bloggkollega gjorde..haha


skivköp 4.

jag har köpt nya skivor för min lön. tre skivor blev det. min lön räcker inte till så mycket  mera.. eller det kanske den gör, men någon måtta får det vara.. jag måste ju ha råd med godluktande body lotions och ynk-sneakers åxå (mina röda varianter dog under champagnagaloppen. champagne och öl är ej bra för skodon.. RIP. snyft.)

brorsan anklagade mig i vanlig ordning för att bara köpa suspekta indie-skivor. så fort han  inte har hört talas om ngn artist eller grupp är det lika med suspekt indie . fnys.
jag är faktiskt väldigt osuspekt av mig.. mestadels.


ed harcourt (i början trodde jag att han hette ed hardcore och jag tyckte det var ett sådant riktigt opassande namn) - strangers. inte ett dugg konstigt. däremot bra. mycket bra.


the raveonettes - pretty in black. de låter väldigt 50-60-taliga vilket gjorde min kära pappa intresserad. inte suspekt det här heller.. danmark har faktiskt en del bra musik!


moldy peaches - unreleased cutz and jamz 1994-2002. mkt gulligt och aningens konstigt.. jag tycker om konstigheter. bara det är av rätt sort.

nu ska jag snart ner på stan med mor och far som är här och påhälsar i helgen. borde kanske hoppa ur pyjamasbyxorna först..? nä. gud så jobbigt. jag startar en ny trend istället.

ia

låt: ed harcourt - the storm is coming

london live - på koko

Nyss var det London Live på tv, några artister spelar nån låt var på nattklubben Koko. Vid vårt Londonbesök passade vi givetvis på att besöka detta omtalade ställe och eftersom vi bodde i Camden låg det helt praktiskt endast några ynka minuter från vårt extremt sunkiga hostel. Koko är i vilket fall som helst inte så sunkigt utan att sjukt häftigt ställe...

* Det började redan i kön. Att köa är aldrig särskilt kul. Men att Pete Doherty slank in precis framför oss för att sneaka in bakvägen förgyllde det hela och både vi och tjejerna framför oss i kön kände oss som kändiskåta fjortisar som var extremt nöjda över vår upptäckt.

*I kön blev vi även beskyllda för att vara för påklädda (vilket vi inte var, det var kallt!) och för att inte ha tillräckligt svenska namn...det sista slapp dock jag undan (Helga from Sweden brukar funka bra...att Ia egentligen heter Cecilia var dock mindre lämpligt..)

* Till slut kom vi in och beundrade den sjukt fina insidan..efter en hel del minglande och utforskande blev vi dock aströtta då vi spenderat hela dagen gåendes i affär efter affär och trots att de spelade Broder Daniel på övre dansgolvet klarade vi inte av att vara kvar och dansa hela natten.


  image649
det var såna riktigt goda artister som spelade på Koko i november när vi var där - bland annat kära Jarvis!

image651             image650 
utsida                                                        och insida..

Helga, med london-längtan..

The Libertines - Music when the lights go out

motarbetad på bloggfronten

Jag skyller den största delen av min frånvaro här på att både blogg.se och aftonbladet vägrat låta mig få logga in. De kanske har installerat något slags filter som ska sortera bort onödiga bloggare. Morr. I alla fall - igår kväll lyckades jag till slut logga in på aftonbladet och skrev ett inlägg om att jag var återfunnen. Men idag är det minsann så riktigt borta. Det skulle verkligen förvåna mig om detta inlägg verkligen publicerades.

I vilket fall som helst var jag inte särskilt försvunnen, jag hade varken blivit inlagd på handkirurgen eller emigrerat till Säffle. Däremot var jag på högst frivillig och väldigt intressant DBT-föreläsning (DBT = dialektisk beteendeterapi, inläggsskrivares anmärkning) igår kväll och vägrade därför svara på bloggkollege-sms. Samt att min version av mitt försvinnande i onsdags berodde på att ia stod som offline på msn fast hon tydligen var online - och detsamma gällde visst mig enligt hennes version. Eftersom jag nästan avled av skrattattacker när jag läste efterlysningen om mig i bloggen så var det dock nära att första maj-inlägget faktiskt blev mitt sista någonsin. 

Idag är det fredag, hur fel det än känns. Jag skulle kunna gå med på typ onsdag eller torsdag, men fredag..? Hmm. Skyller all förvirring på Valborg som förutom att förstöra en med stora mängder alkohol även ger lediga dagar i veckan så man inte kan ha koll på dagarna längre. Denna fredag har jag gått introduktionspass på mitt sommarjobb, mkt bra verkar det alltihop. Tro det eller ej, men det är faktiskt sommar snart.  

Helga, back in bloggbusiness..

The Killers - Read my mind
deras första skiva Hot Fuss är grym, men nyare Sam's Town är inte helt fel den heller.

mysteriet med den försvunna bloggkollegan..

min bloggkollega är borta. det hela är mycket mystiskt. hur jag vet att hon är försvunnen baseras på följande:
det har inte bloggats sedan den första maj (vilket säger ganska mycket vem det är som är duktigast på att skriva många inlägg. och det är alltså inte jag, om någon nu kände sig manad att tro det). hon har inte kommenterat något om upptäckten jag gjorde idag heller.. helge brukar alltid kommentera sådana sjukt väsentliga saker annars.
hmm. den av mig lömskt komponerade lögnen om att hon brutit båda pekfingrarna (för att slippa msn:a) kanske har blivit verklighet? hon kanske ligger inlagd på handkirurgen..?

så ynka.. och det är mitt feeeel! *buuuuäh*

nu ska jag ut och tvångsmotionera min brorsa. jag behöver frisk luft och därför behöver han det också. enkel syskonlogik. han sitter och spelar WoW för tillfället, och det går ju inte för sig en sådan här kväll heller! hmm. lika bra att bege sig nu, annars slutar det med att jag också loggar in och WoW-nördar mig.


WANTED! DEAD OR ALIVE!
(helst alive om det går för sig..)


den här människan är bortsprungen. hon lystrar till namnet helga (from sweden) och har brunt lockigt hår, en ljuv uppsyn (men skenet kan bedra) och ett intresse för människor med konstigt beteende, katter och blå drinkar. hittelön (en lakritspipa) utlovas.

ia. dyster och bloggkollegelös, such a pity..

låt: blur - parklife
blev nostalgisk och rotade fram min gamla "parklife"-skiva. den är fortfarande bra!

dagen efter sista april

Även kallad första maj.

Mina planer för dagen var att absolut inte göra någonting ansträngande alls och jag tycker att jag har lyckats ganska bra. Har inte lämnat lägenheten (fick möjligen i mig en gnutta frisk luft då jag släppte ut Zorro, men det räknas väl inte?), skickat bud till McDonalds (typ) för att köpa cheeseburgare åt mig, ätit konstant hela dagen, pratat i telefon med familjen,  lyssnat på musik, tittat på apor och pingviner på tv, låtit vår gäst baka en kladdkaka medan jag och sambo suttit i soffan och slöat, skickat världens dissigaste sms (med tips från sms-coach ia, är skönt att dina tjänster än så länge är gratis..) och haft halvhjärtade msn-konversationer. Nu blev jag serverad kladdkaka med glass framför datorn. Lyx!

Men ska nog ändå orka ta mig ut till tv-soffan igen. Kanske går nån halvdålig film man kan kolla på klockan nio...
I morgon börjar ny kurs, KBT. Det blir nog bra det. I vanlig ordning har jag inte förberett mig alls och får alltså komma med ett gammalt block till föreläsningen. Sjukt dålig stil. Jag tycker att man SKA ha ett nytt block när man börjar en ny kurs, men det är mycket sällan jag gör som jag tycker.

Slöa första maj-hälsningar

Helga

The Long Blondes - Weekend without makeup
nja, snarare än weekend med åtminstone vatten(och uppenbarligen även champagne-)fast mascara. Låten är dock sjukt bra, om jag inte minns helt fel så spelades den även på velvet i lördags. Velvet-Dj:n är vår favorit.

oh brother where art thou..


en odyssé i amerikanska södern.. en sådan riktigt god idé!

nu har även jag sett den eminenta filmen "oh brother where art thou" av bröderna cohen. sjukt bra är den! med ungefär världens bästa soundtrack!

om ni inte har sett den måste ni genast göra det. det är en order!


här har vi hela soggy bottom boys samlade.. precis efter en dramatisk flykt från ett gäng ku kux klan:are med komplicerade dansrutiner.

ia

låt: soggy bottom boys - a man of constant sorrow
braaaa!

valborgsresumé i bilder
morgonen inleddes med champagnefrukost hemma hos Ida (observera de avancerade pägghalvorna! de har jag tillverkat. alla var chockade.. /ia) som är hundvakt åt sötaste Edgar (jag planerade att kidnappa honom x antal gånger).


image632


därefter ekonomikumparken med resten av stan...när man satt stilla i solen var det faktiskt riktigt varmt!kön till champagnegaloppen var obarmhärtigt lång - vissa gav upp och andra stod utindränkta i champagne och öl, men väldigt nöjda.... (cecilia kollar särdeles skeptiskt på mig.. undrar varför? /ia)

grillfesten som kändes som en efterfest fastnade inte på kort, men sen gick jag hem och sov sked med zorro


Helga


Miss Universum - Oh God I wish I had a dog
jag vill ha Edgar...Zorro skulle visserligen äta honom till kvällsmat om jag inte passade honom så det kanske inte är så schysst..


post-valborg..

igår var det valborg. idag har jag en muskelsträckning i nacken.

det var allt (i alla fall tills jag får pizza)

ia

låt: primal scream - country girl
det är en sjukt rolig video med en white trash-tjej som.. tja.. trashar en bar. hon som spelar white trash-tjejen är svensk. bara som viktig information.

musikbloggning en valborg..

sitter här med  en halväcklig cruiser-grej jag hittade i kylen. den ska tydligen smaka.. eh.. guava.. inte för att jag vet hur guava smakar, men förmodlitgen inte såhär.. slisk. så gör dte när man snattar någon annans alkohol..

ska snart iväg till vän ida och typ grilla. fast jag har just tuggat i mig en pizza, så att trots att min främsta hobby är att äta, så tror jag inte att jag pallrar att äta massa grillade saker nu.. klent men sant. mink!

tomas (broder) och hans kompis sitter och lyssnar på "highway man" med johnny cash, waylon jennings, willie nelson och krist kristofferson (jay. jag komme rihåg alla! tror jag..) dom låter mer eller mindre extatiska. jag vill också ha en låt som gör mig extatisk. trodde det var jag som var musiknörden i familjen, men tydligen ligger jag i lä på denna fronten..

musik är i princip det bästa som finns (jag och helge hade en halvdjup diskussion om saken.. typ..) men jag har ingen grupp jag kan alla låtar till. ingen låt som gör mig frireligiös heller. . det känns lite ynka när jag har brorsan och hans male nurse-kompis skrålandes flogging molly, dropkick murphys och johnny cash i rummet brevid och jag själv har noll artister jag har bra koll på alla låtar av.

skulle vara typ smiths då..

jag vill också snöa in så där. vet i alla fall vad jag skall snöa in på (steg ett avklarat). magnetic fields blir det. lätt. då kan jag också sitta och se extatisk ut på någon förfest, och halvfalskt skråla med i alla deras låtar som jag tvingar alla att lyssna på..

nu börjar det spela "hallelujah" med jeff buckley. deras allsång har smittat av sig på mig, och jag känner mig riktigt rörd.. skyller på all alkohol jag konsumerat idag.

okej. snart börjar jag förmodligen gråta lite såhär up in my lonely room. borde kanske trampa iväg till den grillfria grillfesten.

förresten ska ni veta vad det kostat mig i tid och möda att få till detta inlägg utan sjutton stavfel.. per mening.. och om det är några skyller jag såklart fortfarande allt på att jag har druckit saker. med alkohol i.

ok. i'm off. innan jag blir riktigt sentimental. det är nära nu.. ynk..

ia, fyllesenitmental

låt: magnetic fields - papa was a rodeo
den låt som varit närmast att få mig fyllesentimenatal.. så fin. japp. jag insisterar i fyllan och villan..

..och trevlig valborg alla söta bloggläsare!