förvirringstillstånd som leder till rakat ben

Ynk. Jag gjorde värsta klantiga grejen när jag stod i duschen nyss. Har sparat ut mina benhår i en evighet nu för att jag ska få till en tillfredsställande och effektiv vaxning. De senaste dagarna har jag tänkt att jag verkligen måste ta tag i den här vaxningsprocessen nu eftersom det börjar se lite läskigt ut med pälsig matta på benen. Men VAD gör jag då när jag duschar helt utan att tänka? Jo, börjar raka mitt ena ben! Vad kom det ifrån liksom? Jag har ju inte gjort det på så länge att jag borde ha glömt bort hur man gör. Jag tyckte nästan att min klantighet var i klass med Ias "klippa-sönder-det-nya-bankkortet-istället-för-det-gamla". Nu har jag ett rakat vänsterben och ett hårigt högerben, tänkte att jag skulle göra något slags experiment av det hela...typ utvärdera vaxning vs rakning.

Hmm. En snabbuppdatering om allt annat:  Det är fortfarande skittrist väder, det vill säga regn regn regn. Igår var jag på trevlig Lucinda Williams-konsert med pappa. Och nu ska jag se på Bonde söker fru. Aftonbladet har lovat nakenchock och jag är inte den som är den...

mkt tankspridd Helga

Lucinda Williams - Unsuffer me
denna låt är grymt bra!

sverige är inte ett bra land

Det är jättemörkt och jätteregnigt och det kommer inte bli bättre förrän i vår och det är ungefär om en evighet. Jag förstår inte att man överlever de här månaderna. Ska nog tända vartenda ljus jag har i min lilla lägenhet, fast det finns risk för syrebrist. I ett desperat behov av åtminstone en endorfinkick cyklade jag iväg till friskis för det första träningspasset på år och dag. Det var i vilket fall som helst rätt skönt, trots mörkret och regnet på vägen dit. Men blää, jag vill inte vara i sverige. Typ alla på min praktikplats åker iväg till varma länder och jag är så avundsjuk men har varesig tid eller pengar över till sån lyx...

Helgen i Lilla Paris var mycket trevlig. Vi har åkt tåg en massa, tagit fula kort i Herrljunga, ätit fyrarätters middag (eller var det femrätters?..tror det var typ tre efterrätter..), gått på höstmarknaden (årets händelse i Vänersborg..vilket säger en hel del..den bestod av en massa stånd med indianer som sålde grejer...vi storhandlade varsin kokostopp till ett ynka pris), fikat, ätit trerätters middag, somnat framför tv:n och känt oss som pensionärer medan alla unga typ festade loss på "marknadsfest" på det enda utestället, åkt på utflykt (till NÄL-sjukhus, Trollhättan, och något berg där det kan finnas älgar...), fikat, samt ätit ännu mer. Samt åkt en massa tåg igen (med ipodkaraoke på tåget..haha). Nu har jag blivit van att äta så många mål mat om dan så det känns helt ynka med bara frukost, förmiddagsfika, lunch, eftemiddagsfika och middag trots att jag tyckte det var i lyxigaste laget när jag började praktiken.

image728 dålig bild 1

image729 dålig bild 2

image730 
smög självfallet in på biblioteket för att läsa lite Birger Sjöberg, är man i lilla paris så är man...

image731 
höstmarknadsinköp..gott!

Därför ska jag nu laga delikat köttbullemiddag (boooring, har dessutom blivit van vid god mat..), och sen ägna resten av kvällen åt att klappa min bortprioriterade katt som nu ska vara prio ett hela veckan.

Helga

Lucinda Williams - One night stand
i morgon ska jag på Lucinda Williams-konsert med min fader...jag har inte hunnit lyssna in mig så mkt, men upptäckt att även Lucinda har en one night stand-låt..fniss.

lower back pain..

jag har ont i min ländrygg. det känns ungefär som någon har sparkat mig där.. en välinriktad kick till vänster om mina taggutskott. dock är det hela inte så dramatiskt.. jag har sovit mig till detta. i min kusins soffa. efter en dags stadsvandrande i sthlm och ett glas vin var på kvällen (och en redig förkylning från min sida) orkade ingen av oss bege sig ner till källaren och hämta madrass. därför soffsovandet och medföljande ryggontet (jag misstänker sträckning av ngn liten lömskk erector spnnae-muskel).
jag had it coming.

när man är sjukgymnast blir man dock snuvad på rätten att gnälla om ryggont. det är tråkigt. jag vill ha sympati för mina besvär ju. det får jag inte. när jag försöker gnälla säger folk "du är ju sjukgymnast", som om det avgjorde saken. sjukgymnaster får inte ha ont i ryggen. är man sjukgymnast är det ju bara att bota sig själv ju. end of story.

nu ska jag tröstäta det kvarvarande godiset från filmtittandet nyss.. godis får inte förfaras! fast jag mår nästan lite illa.. hm. kanske ska lämna dom sista bitarna trots allt.

att bero på absolut ingenting.. undrar hur det gått för kollega och kollegas respektive i helgen? de skulle spana in ett sjukhus i ynk-paris och se om det är AT-placeringsmaterial. jag förslog att de skulle fejka olika sjukdomar så de fick se de olika avdelningarna som patienter alternativt sno med sig  varsin vit rock från ackis och nästla sig in på avdelningarna den vägen. tror mina förslag blev nedröstade, men jag har inte fått ngn rapport så man vet aldrig..

nu dags att nanna.. natti.

ia

låt: david bowie - space oddity
mer o-ny musik..
jag måste va sjuuuuk, sjuk, sjuk, sjuk..

idag är en snorig dag. jag blev hemskickad från jobbet innan lunch. tänkte först vara hemma på morgonen men sen kom jag på det viktiga mötet vi hade med alla avdelningschefer på förmiddagen och i ett ryck av arbetsmoral tvingade jag iväg mig. tillförde dock inget mer än att nicka i medhåll åt mer eller mindre väl valda saker. den mesta energin gick åt att försöka snörvla lite diskret.. (svårt).

nu har jag tagit mig till uppsala och sitter i brorsans soffa med datorn i knäet. det är väldigt trevligt med en dator man kan ha i knäet utan att få krossskador. nästan som ett husdjur är den.

nä. jag har för mkt snor i hjärnan för att kunna komma på ngt vettigare än detta att skriva så här sätter jag p. ska gå och inspektera innehållet i brorsans kylskåp istället..

puss på er och trevlig helg!

låt: the drifters - under the boardwalk
jag har börjat leva i det förgångna musikmässigt.. det är trevligt, men jag kommer att vara helt lost på dansgolvet och inte känna igen en enda låt när jag är ute och skuttar i framtiden.
överraskning!

Här kommer helt överraskande ett blogginlägg från mig. Jag har faktiskt inte ens varit ute på internet den här veckan (bortsett från lite nödvändigt facebook-kollande från en dator på ackis där jag befinner mig nuförtiden..), så jag blev helt överväldigad av att se att bloggkollega minsann hållt ställningarna, och det med besked (f.ö var jag visst också högerhalvad, och jag saknar helt insikt i att folk verkligen kan tycka att den rör sig moturs, trots att jag är en förstående "å-ena-sidan-å-andra-sidan"-psykolog).

Det jag har gjort de senaste dagarna är mest att praktika mig. Det har inneburit en hel del testadministrering och lite nybesök. I morgon ska jag på utflykt till Enköping med en sjukg gymnast och en arbetsterapeut, det ska bli trevligt att komma iväg lite. Enköping ska jag visst förbi en sväng på fredag också på väg till Ynk-Paris, även känt som Vänersborg. Men det är ju också Sveriges närmaste stad, så himla praktiskt! Förutom praktikande har jag varit på IKEA en sväng igår (det enda jag handlade var ett paket delicatobollar..hmm.och två femkronorskorvar..man måste ju passa på som fattig student!) och på ett kortfilmsfestivalpass i måndags (mkt trevligt och lite kulturellt sådär..)

Nu ska jag laga lite kost (vad som nu finns hemma såhär dagen innan löning, förmodligen inte mycket...men jag har fortfarande 50 riksdaler kvar på kontot...en hel förmögenhet!). Och passa på att ha lite quality time med min Zorro som känner sig försummad. Vår relation kunde definitivt vara bättre just nu. 

På återseende, förhoppningsvis inom en rimlig framtid...

Helga

Sambassadeur - Final Say
Sambassadeur gör trevlig musik, den här låten fanns med på senaste sonic-skivan..mkt behaglig!

t-shirtprenumeration!

jag har upptäckt ett ypperligt system om man tycker om t-shirts. vilket jag då gör.
man kan skicka efter dem! fantastiskt! det kommer en hem i brevlådan var sjätte vecka med ett tryck inspirerat av ngt aktuellt ämne, själva ämnet avhandlas i en text på insidan av t-shirten. hur roligt som helst.

fick mina första tisha idag. det var en välkomsttröja utan topic, men det ska bli väldans spännande att se vad nästa ämne blir.

image726
här är dagens pärla. fråga mig inte vad trycket ska föreställa, men jag tycker den är fin.
var goda bortse från personen inuti tröjan..

det enda jag måste göra nu är att boka om storleken inför nästa tröja. beställde en stl M i herrmodell men den var minsann för stor. ska prova ngn annan storlek och se om det blir bättre.

till verket!

ia

låt: bruce springsteen - jacob's ladder
denna gör han med seeger session band. såg honom uppträda hos conan o' brien med just denna, de var säkert 20 pers på scenen och conan fick också vara med. han fick stå och plinga på en gitarr och såg helt exalterad ut.


högerhalvad!

detta verkar vara ngn slags innegrej just nu. om man tycker att hon snurrar medurs använder man mer höger hjärnhalva och om man tycker att hon snurrar moturs använder man mest vänster hjärnhalva. tänka sig..

jag tycker helt klart hon snurrar medurs. kan inte hitta minsta tillstymmelse till moturssnurr. detta innebär alltså att jag är högerhalvad:

RIGHT BRAIN FUNCTIONS
uses feeling
"big picture" oriented
imagination rules
symbols and images
present and future
philosophy & religion
can "get it" (i.e. meaning)
believes
appreciates
spatial perception
knows object function
fantasy based
presents possibilities
impetuous
risk taking

hmm. det låter ju som att helga skulle kunna sätta en diagnos på mig här..

ia

låt: david bowie - life on mars
även denna strålande låt avverkades på högsta volym i helgen. när brorsan och hans kompisar avlägsnade sig från lägenheten satte jag och helga igång och sjöng ut allt vad vi kunde. det lät förmodligen ganska förskräckligt, men med musikvolymen på max märkte åtminstone inte vi det.. (sen om tomas och fredrik får arga lappar från grannarns är en annan sak..)
*saaaaailoooooors fighting in the dancehaaaaaall..*


hälsningar från en källare i västerås..

eftersom denna blogg är väldigt obloggad nu när vi båda jobbar (en av oss har rentav lön..) så tänkte jag bara titta in och säga hej. och visa en liten snutt av min källare där jag numera huserar.. den är trevlig. eftersom jag dock är så ego täcker jag upp stor delen av bilden. allt ljus på mig! (all blixt åtminstone. vilket kanske inte genomsmickrande iofs..) men halva ynk-bloggen är min, vill min källare synas på bild får den skaffa en egen blogg! sådeså!

image725
här är jag, min excentriska lugg samt min källare. den innehåller som synes ganska många krukväxter. jag överväger att börja konversera med dessa..

noterat: när jag ler med stängd mun i en viss vinkel får jag i princip underbett. jag börjar ana var alla dessa påhopp att jag skulle vara lik kronprinsessan victoria kommer ifrån.

genom att kritiskt granska bilder på mig har jag nu alltså kommit fram till två defekter.
skelögdhet OCH underbett! hellskotta!
(note to self: sluta vara med på bilder, åtminstone med öppna ögon och stängd mun. det slutar aldrig väl..)

nu ska jag gå och köpa godis (måndagsgodis is the new black) och sedan tända ett ljus och noja mig över att mitt vick säkert inte kommer att förlängas pga att den dumma tjänstlediga sjukgymnasten jag vickar åt har fräckheten att komma tillbaka. grr. jag kommer således bli arbetslös och få gå på gatan och samla ihop tomburkar och mina föräldrar kommer förskjuta mig och jag får inga julklappar.

till verket!

ia

låt: rollings stones - paint it black
denna låten har singstar-sjungits friskt i helgen. i mitt blå drink-påverkade tillstånd utnämnde jag den till en av världens bästa låtar. ever. och det kan jag nästan stå för även i nyktert tillstånd.. dessutom passar den bra till min självömkan.

misslyckat WoW-nördande..

nyss försökte jag mig på lite WoW-spelande. det gick åt skogen. var inne på ngt forum för att fatta hur jag ska bete mig med min nuvarande gubbes olika magier och grejer. blev inte ett dugg klokare, och tomas vägrade minsann hjälpa mig. (note to self: inga julklappar till honom i år).

gaaah. jag vill ju veta vad jag gör.. inte bara chansa och hoppas på det bästa. ska man vara dataspelsnörd kan man väl åtminstone vara bra på det! just nu är jag mest förvirrad. för tillfället är min favorit-grej att förvandla fienderna till får. det är inte så effektivt i längden. de blir nämligen avfårifierade ganska snart.. och då försöker de döda mig igen.
nasty little buggers!

nä. jag ska få ordning på min gubbe. han är en blood elf mage, vilket ju är ganska coolt. jag har iofs döpt honom efter ett mellanhandsben, vilket förmodligen är mindre coolt, men det struntar jag i.

image724
typ såhär, fast med betydligt mindre flashiga kläder.

nu ska jag ner och rädda min tvätt och sedan är det dags för greys anatomy. hm. jag känner att jag vägrar leva i verkligheten ikväll. från en får-förvandlande blood elf till ett sjukhus där alla är snygga. båda sakerna är ungefär lika orealistiska :/

bye for now

ia

låt: art brut - rusted guns of milan
sjukt rolig! inte alla vågar göra en låt om detta lilla problem. lyssna texten! fniss fniss.
"i does not mean that i don't like you.." och "i know i can, i know i can, i'm fine when i'm with my own hand.."

PS. dagens skvaller: helga är på parmiddag! fast hon föredrar att kalla den för läkarmiddag. frågan är vad som är att föredra? jag ska fnissa lite åt henne nästa gång vi ses. men bara lite. jag är en snäll vän.. DS.

ålandsbilder! (och lite cravings)

Såhär en vecka försent kommer här lite bilder från ålandstrippen. Mycket dåliga bilder ska kanske tilläggas, min kamera är inte vad den borde vara. Dessutom var den bara aktiv några få timmar av vår besökstid. Men jaja..jag fick med arken i alla fall, det är väl det viktigaste...och pudelpalle!

image712
på båten dit gungade det jättemycket (enligt oss orutinerade båtåkare), alla mådde illa utom Emma som försökte muntra upp oss genom att spexa med en stock snus..

image713
hemma hos jenny och jocke träffade vi energiska pudeln palle som här verkar ha fastnat med huvudet i staketet...

image714
dagen därpå hade jenny födelsedagskalas och vi åt god tacopaj och drack blåa drinkar (of course), öl och vin..

image715
festen urartade så småningom i rappakaljaspelande där förklaringarna blev extremare och extremare ju mer promillehalten steg..

image716
palle har ögon och nos, jag vet bara inte var de lyckades ta vägen på denna ganska talande bild...fluff!

image717
sen begav vi oss såklart till arken...här står jocke, jenny och ia och poserar

image718
emma o lisa..

image719
och bloggförfattarna...

image720
den här bilden är sjukt rolig! vi ser helgalna ut allihop..


image721
på arken finns en jättestor och fin toalett där man kan ta konstnärliga bilder (på sig själv i spegeln t.ex.!)
En mycket trevlig resa på det hela taget!

Idag är jag sugen på fet, onyttig mat. Typ pizza (cravings cravings, villha, vill ha..). Men jag lagar helt nyttig fisk med dinkel (vad det nu är..?). Helt fel! Avokado med skagenröra skulle också vara gott. Eller de sjukt goda våfflorna jag och Johan åt i fredags....det ser tyvärr inte lika lockande ut på bild:

image723
våfflor med lax, avokado, crème fraiche och rödlök! sjuuukt gott!

Helga (mkt hungrig..)

Babyshambles - Delivery
lyssnar på (som vanligt) olagligt nedladdad skiva "shotter's nation", den är bra..

ny dagen-efter-aktivitet: kulvertorientering

Jag är trött och dyngsur, och regnet bara öser ner. Om tio minuter ska jag bege mig till tvättstugan, kan inte bli mycket blötare än såhär så det gör ingenting. Att tvätta är tillfredsställande, det luktar gott och rent i hela lilla lägenheten. Har varit ute på en lång och till viss del regnig promenad. Att den inte var regnig hela tiden berodde mest på att vi delvis befann oss i ackis kulvertar. Jag känner mig alltid som en inkräktare när jag smyger runt på sjukhuset fast jag är relativt frisk (kan diskuteras), men nu kan man ju nästan säga att jag själv jobbar där så då är det lite mer okej. Jag tror dock inte att jag numera hittar bra i de underjordiska gångarna, det är nog säkrast att inte irra ner där på egen hand eller med andra utan sjukt bra lokalsinne.

Igår var det Velvet på v-dala. Vi har lyckats missa de två tidigare tillfällena den här terminen så nu var det absolut obligatoriskt att gå! Dessutom spelade The Perishers. Mycket trevliga var dem. Men det var ju ingen partymusik som man ville stå längst fram och sjunga med till. Snarare typ tryckarhångelmusik. Velvet var sig likt på slutet i alla fall. De spelade Kalla mig CP som sista låt och lamporna tändes, mycket välbekant. Tur att de inte har ändrat något i sitt vinnande koncept, det är ju viktigt med vanor och fasta rutiner.

Nej, nu måste jag packa ihop min tvättpåse och bege mig...ut i regn igen.

Helga

Kent - LSD, någon?
rolig låttitel från deras nya album "tillbaka till samtiden"

osympatisk velvet-garderob.

det jobbar en ytterst otrevlig människa i v-dalas garderob. pure evil i princip.
jag skulle hänga in min jacka. det var inte lätt. först ignorerade hon mig stenhårt. jag skulle tydligen inte få hänga in min jacka. absolut inte. vem som helst utom jag. när hon tillslut ställde sig med armarna i kors och väntade att ngn annan än jag skulle komma med sin jacka frågade jag lite försynt om hon kunde ta min. hon ryckte då åt sig jackan, hängde upp den, kom tillbaka med garderobslappen och slängde den på mig. inte gav civiliserat utan slängde. den flög genom luften. på mig.
 
bitch.

ia

en kvinnlig teknikbög + världens snyggaste frisyr!

hej ynka blogg. och alla som läser ynk-bloggen.

jag är hemma. det är inget konstigt med det. det konstiga är att jag är hemma en fredag. det är lite ovanligt. men.. känns väldigt bra. och ekonomiskt. och hälsosamt. fast den hälsosamma aspekten kan diskuteras. jag äter nämligen godis. inte hälsosamt (?) naturgodis som fellow bloggkollega utan ohälsosamt lösgodis. som säkert massa människor gått och hostat på. för att inte tala om alla supersnabba kolhydrater. och alla käcka E144252-ämnen. och gelatin. var gelatin kommer ifrån har man ju hört ett antal gånger.. allt detta väljer jag dock att bortse från..
det är ju gott med godis!

jag skriver detta inlägg på min nya och fina och bärbara dator. den är helt perfekt bortsett från några lömska drivrutiner. drivrutinerna har uppenbarligen inte rutin på att driva datorer. borde heta driv-orutiner. fnys. datorn låser sig när jag försöker öppna live messenger. det är ett störande inslag.. inte okej.

utöver en fin dator har jag även investerat i en fin mobil. en sonyerivsson K550i. den är svart. och har ingen irriterande styrspak i mitten som kan haka upp sig. dessutom har den radio, musikspelare, bra kamera och så kan man välja en vanlig låt som ringsignal. detta är nästan det bästa av allt!
(ja,jag är ytterst lättroad vad gällande teknik. mina krav är ynka..) den ligger på laddning nu men jag gör små avstickare från bloggningen för att klappa på den. så den präglas på mig. det är viktigt med prägling.

min bror tycker att jag har blivit en teknikbög. det har han en poäng i. jag är tyvärr patologiskt oteknisk och utnyttjar ungeför 20 % av alla datorns och mobilens finesser men det känns väldigt bra ändå. jag känner en inre tillfredsställelse varje gång jag slår på min dator. undrar varför man säger teknikbög? eftersom jag är tjej, är jag en teknikflata då? hmm?

hmm.. att bero på typ ingenting så måste bara visa brorsans extremt snygga frisyr. det är jag som klippt honom. se vilken talang jag är!

image711
me bro.

ia

låt: the cure - just like heaven
den har jag gått och nynnat på hela dagen. fast det är bara de första orden som fastnat.
"show me, show me, show me how you do that trick.." typ.

bortprioriterade psykologkandidater

Helgen på Åland var trevlig på alla sätt, lite bilder kommer förhoppningsvis förr eller senare. Det började med en otrevlig resa dit på en mycket gungande båt och vi alla (utom Emma som mådde oförskämt bra) satt och försökte härda ut. Sen kom vi fram och mötte Jenny och en skitsöt Palle-pudel med smärre hyperaktivitetsproblem, gjorde oss hemmastadda (bortastadda) och sov sjukt gott. Dagen därpå ägnade vi oss en stadstur medan Jenny var på valpkurs. Det gick fort. Högst trettio minuter tog det att upptäcka Mariehamn, sen stängde det lilla antal affärer som fanns så tidigt som två och vi tog en promenad tillbaka. Efter god födelsedagsmat och en vild omgång rappakalja slutade kvällen på Arken där vi träffade vår första åländska groupie, woho! Vi har effektivt gjort oss av med våra Uppsala-groupies och hade ingen aning om att vi skulle bli påhoppade av en trevlig tjej på Arken av alla ställen. Mycket smickrande, om än lite oväntat! Vi härdade ut till stängning och begagv oss hem för att morgonen därpå överraskas av Jennys familj som plötsligt traskade in helt oinbjudna. Sen var det dags att åka hem igen, vi hade ett dåligt utgångsläge (bakfylla) men båten gungade inte så resan blev trots det behaglig. Snipp snapp snut - så var helgen i princip slut.

Nu har arbetsveckan satt igång igen och idag har jag haft en intensiv dag med mycket utredningar och tester hit och dit (mest av allt ett jobbigt datatest som man får huvudvärk av - stackars barn...fast kanske mer stackars mig, för jag fick utsättas för det tre gånger och de bara en gång var..). Dock är jag lite irriterad, eller hmm.lite och lite, MYCKET irriterad skulle jag vilja säga. Detta för att jag tydligen helt plötsligt inte får vara med på två nybesök på grund av att läkarkandidater ska vara det! Sen när fick de rätt att sätta sig över oss? Ehh..sen tidernas begynnelse ungefär, men oavsett det så är det ett beteende som inte bör förstärkas! Jag behöver faktiskt se nybesök också och jag är värd minst lika mycket som en läkarkandidat. Jag vet att det inte är läkarkandidaternas fel att de tydligen anses vara värda mer än jag, men jag hatar dem i alla fall. Åtminstone alla utom en. Men han är undantaget som bekräftar regeln.

Jaja. I morgon ska jag försöka kämpa för min rätt till nybesök, om jag vågar. En positiv grej med morgondagen är i alla fall att vi får lunchmacka! Fatta, vi FÅR en macka till lunch helt gratis. Vi behöver inte ta med oss matlåda eller inhandla dyr Blå Korset-kost! Det är lyxigt värre (och, för att fortsätta vara bitter, sånt som läkarkandidater är vana vid..).

Nu ska jag sova tror jag, 8-5-dagarna tar ut sin rätt...

Helga

Jonas Game - ADHD
gamla bad cash quartet-jonas i en låt med samma namn som en ständigt aktuell diagnos....

off we go!

denna helg blir det en ålandstripp. för mig blir det tredje i ordningen. gud så berest jag är!

..innan dess måste jag dock jobba. är en smula omotiverad til ldet i sann fredagsanda. har just kollat igenom 25 patienterjournaler. det var jobbigt. och sömngivande. helst skulle jag vilja lyssna på lite musik här vid mitt skrivbord i hörnet, men min kollega sitter och skriver för fullt i andra hörnet och jag tror inte hon uppskattar lite suspekt indiemusik. inte osuspekt vanlig musik heller för den delen..

hm. jag kanske kan ta ngn form av uppåttjack ist? det kanske finns några roliga piller här på avdelningarna..

eller så hämtar jag en kudde ut förrådet och kurar ihop mig under mitt skrivbord.. det känns faktiskt lockande för tillfället. skulle nog t o m funka utan kudde! och utan skrivbord..

oh. nu gick kollegan. nu har jag min chans till lite stimulerande musik!

heippa!

ia.

låt: it's a musical - pain song
ok. inte direkt SÅ uppiggande. men oh deary me så bra..
här på myspace finns den att lagligen lyssna på!
gör det! genast!


en resa utomlands

Ännu en dag på neuropsykiatriska utredningsenhetern inom barn- och ungdomspsykiatriska divisionen (lååångt ord, BUP NPUE funkar också!). Idag har vi varit på psykologträff långt bort någonstans dit vi tog en skön cykeltur och sen ägnat i princip resten av dagen åt att skriva om gårdagens skolobservation (jättespännande!). Nu tänker jag diska och packa.

Ska nämligen resa utrikes i helgen, redan i morgon efter praktikdagen. Ända till Åland ska vi bege oss och det är ju allmänt känt att Åland inte är Sverige. På Åland pratar man åländska, åländska är även min och bloggkollegas fylledialekt. Det kan dock bli lite farligt att vara full på Åland eftersom vi lär bli beskyllda för att prata på fel sätt. I Uppsala blir vi berömda och folk säger att det verkligen hörs att vi kommer från Åland. Åtminstone sa en aspackad kille utanför Norrlands det en gång. Jaja, vi har i alla fall blivit förstärkta i vårt ålandsfyllepratande och det är nästintill omöjligt att låta bli.

Andra bra grejer med Åland är att man på vägen dit kan köpa "blå drinkar", även kända som typ "lonken" (eller ngt liknande internt) eller helt vanlig gin och tonic. Och finsk fazerlakrits med icke-politiskt korrekta negerbarnsbilder på! Jag ska köpa minst tre påsar, då kanske det räcker längre än en dag. Men det är tveksamt. Sen finns ju Arken också, det legendariska utestället. Där kan man hitta allt möjligt folk, t.ex. folk som visiterat Helge Fossmo och sjömän med förkärlek för prickiga hårband.

Och så har min syster Clara tagit körkort idag! Jag är så stolt! Grattisgrattisgrattis!
Nej, som sagt, nu ska jag diska och packa. Och sen ska jag äta kanelbullar i sängen. Mys.

Helga

Bruce Springsteen - You'll Be Comin' Down
från nya skivan som är bra och väldigt bruceig...tycker jag trots min oinsatthet på området..

positioneringskudde vs kranialborr samt lite oekonomiskt sex..

idag har jag gjort följande:

varit på utbildning för användning av positioneringskuddar i olika format. jag var patient och blev lagd i diverse funktionella ställningar och konstiga vinklar. det var trevligt. efteråt lånade jag med mig två kuddar att testa på två av mina KOL-patienter.. eftersom utbildningen var i slutet av dagen innebar detta att jag fick kånka hem kuddarna genom stan, hem till mitt lilla hem, och i morgon blir det till att kånka med dom till jobbet. jag kände mig mycket engagerad i mina patienters väl och ve där jag gick med kuddarna..
mycket engagerad ända tills jag kollade på kvällens greys anatomy. där var det dramatik och räddning av liv till höger och vänster. mina positioneringskuddar kändes då lite ynka.. som sjukgymnast har man inte sånt drama i vardagen.
där (de visserligen very fiktiva) kirurgerna använder kranialborrar och atropin använder sjukgymnaster sig av positioneringskuddar och TENS. action!
men jag gillar mitt odramatiska jobb. mestadels. fast mina byxor är not very hot.

har även hunnit ha en halvfin msn-diskussion med fellow bloggkollega. vi pratade om dyrt respektive billigt sex. alltså rent ekonomiskt. bloggkollega upplyste mig om att det finns kondomer för 20 kr styck. 20 kr! hutlösa priser! trodde aldrig att sex skulle bli en ekonomisk fråga..
den tydligen klassiska "inte ikväll älskling, jag har huvudvärk.." kommer bytas ut till "inte ikväll älskling, jag måste betala restskatten snart.."

nu ska jag gå och packa in mina sex påsar m egenhändigt tillagad köttfärssås i frysen (husligt or what?) så jag har ngt att stoppa i framtida matlådor.

på min nya, bärbara och bara lite konstrande dator (dumma drivrutiner) spelas just nu gorkys zygotic mynci. ville bara berätta det. just det.

ia

låt: gorkys zygotic mynci - fresher than the sweetness in water
dom är bra måste jag säga. och bandnamnet är precis lagomt obegripligt! perfekt!

psykologkandidat

Min hjärna är överbelastad efter en dag med sjukt mycket information. Men det verkar vara en sjukt trevlig praktikplats måste jag säga. Vi fick ett fint rum med en riktig skylt utanpå med våra namn, mycket välkomnande. Alla var jättegulliga. Och jag är så trött i huvudet att jag inte kan konstruera särskilt långa meningar märker jag.

Får se vad som händer resten av veckan. Blir nog ganska lugnt den här veckan. Jag kommer känna mig som en stalker efter min handledare. Och det finns så otroligt mycket info och testmaterial att läsa så det känns inte direkt som om man kommer vara sysslolös. Dessutom ska Sofia och jag iväg på någon slags skolobservation redan den här veckan verkar det som...
 
Nej, nu orkar jag inte antränga min hjärna mer. Ska ta en liten promenad för att även aktivera kroppen, men först äta lite choklad och kakor. Belöning!

Helga, numera spykologkandidat..

(orkar inte lyssna på musik, det är för jobbigt)