kvalborgsflykt

Det är tisdag, det är kvalborg och kön till Stockholms var obarhmärtigt lång redan vid tvåtiden då jag var på väg hem. Solen strålar, det är proppfullt med folk på varenda gräsplätt och ett lämmelliknande tåg med studenter med en systemetpåse i ena handen och en öppnad ölburk/champagneglas i den andra utanför mitt fönster. Allt är optimalt inför valborg och jag packar för att fly Uppsala för London. Det känns betydligt mer lockande måste jag säga, trots att parkpicknick och en flaska vin inte såg helt fel ut det heller. Vi ska fira egen valborg med champagne i Hyde Park i morgon när vi kommit fram. Älska London! (att det sen ska vara heavy showers där som kontrast till sommarvärmen här är väl mindre bra, men det ska i alla fall bli dåligt väder här också i övermorgon enligt smhi, så det så!).

Men ha det så trevligt alla intensivt valborgsfirande Uppsalabor och alla andra!

Här är en bild från förra årets sista april, då flydde jag inte utan var på plats i händelsernas centrum:
image902
lina, ida och cecilia i ekonomikumparken efter vår lyxiga knytfrukost hemma hos ida..

..och ia, dina ålandsbilder är jättefina och inte ett dugg irriterande nu när de väl är tagna..lägg upp!

Helga

Hästpojken - Caligula
glad svensk indipop

hmpf!

jag tänker nu inte publicera en endaste av mina irriterande bilder. och därmed bipp.

ia, leg kryssningsfotograf

låt: the rolling stones - (i cant get no) satisfaction
jag ville lyssna på stones på vår förfest. alla trodde dock av mkt dunkel anledning att jag sa att jag ville lyssna på let's dance.. hm. inte en bokstav rätt.

tillbaka i uppsala igen..

Är tillbaka i gamla vanliga Uppsala efter en minisemester på fina Åland. Det har varit en mycket angenäm resa och Josefin var en alldeles utmärkt värdinna som stod för picknick, god mat, sevärdhetsguidning, sängplats med mera med mera. Dock uteblev arken-besöket, det berodde på en helt oväntat lång kö som uppenbarade sig när vi kom ut från indigo där vi lyssnat på nån utländsk (=svensk) indiekille som hette typ Thomas xxx Johnsson. Men jag överlevde ändå eftersom jag var sjukt trött. Sen gick vi på världens bästa efterfest (vatten, nötter, soffa och en skön matta som man kunde halvsova på) innan vi tog oss hem.

Efter som Ia och Cecilia fotograferade precis hela tiden (lite smått irriterande ibland, men väldigt trevligt med en komplett resa i bildform) så kommer troligen en hel del bilder dyka upp...nu ska jag fixa nåt att äta innan jag cyklar till skolan som numera är belägen mycket närmare mig, i Engelska Parken.

Adios

Helga

Marit Bergman - Keanu eyes
jättefin låt jag inte lyssnat på på år och dag..

åland nästa!

i morgon hoppar jag och en uppsättning trevliga spykologer på ålandsbåten och beger oss bort till.. ja.. åland.
mkt trevligt ska det bli. taxfri-handling och ett obligatoriskt besök på arken står på schemat! tjolahopp!

eh, ja, det var väl bara det jag ville säga.

åländskan. vi ses ute i arken-vimlet!

ha en absolutely fabulous helg nu alla!

på återbloggande!

ia

låt: leonrad cohen - famous blue raincoat
tips från coachen (=mamma). hon kan hon!

en helt ny värld

Åh, våren har kommit till Uppsala! Idag har jag legat ute på en filt och myst i solen. När vi inte kämpat in i det sista med grupparbetet så klart, fast man kan ta välbehövliga raster på gräsmattan utanför spykologiska institutionen. Sen har jag även varit på semester, på Ica Maxi. Johan har köpt en bil och med det följer en helt ny värld. Det kändes faktiskt som om man faktiskt var på semester eller nåt, mycket trevligt att fly från vardagen sådär. Tyvärr vänjer man sig väl alldeles för snabbt vid billyx.

Denna helg har varit mycket lugn och det har varit så skönt. Resterande helger denna termin blir troligen betydligt mindre lugna. Jag har inte en ledig helg förrän i sommar nångång tror jag. Och om jag inte får nåt mer jobb så har jag ju ledigt typ halva sommaren också, haha. Bittert. Det jag kommer tjäna på tre veckor räcker precis till hyran, men man behöver väl inga pengar till mat och nöjen och sånt? Nej då..(om nån har ett trevligt jobb att ge mig några veckor i juni och början på juli skulle jag bli mycket tacksam..).

Nej, nu ska jag inte vara bitterfittig igen (läste i DN att det som komplement till chic lit även finns bit lit = bitterfittelitteratur!). Det är ju soligt och man kan ligga ute på filt - det har jag sett fram emot ungefär sen i oktoer.

Helga

Markus Krunegård - Stjärnfallet

lite väldigt ny musik till skillnad från ias (såna riktigt goda) retrotendenser....från laakso-markus ("yes please markus, come to me"-markus alltså) soloalbum markusevangeliet tror jag bestämt.

förkylning chic!

i morgon går jag till jobbet. pga att en kollega har ledigt och en annan ska vara hemma med sjuk unge så får jag nästan ta och pallra mig iväg, annars blir at-erika ensam på hela stället.  dessutom har jag ingen feber längre tror jag.. total frånvaro av röst, halsont, pipande öron och lite näsblod emellanåt får man ta!

bjussar här på en ego-pic;

image901
dagens look; söndersnuten näsa, spruckna läppar och den rätta anemiska blekheten. förkylning chic is the new heroin chic! kom ihåg var ni såg detta först..

nu ska jag snart krypa till kojs med min so far inte allt för uppmuntrande (but still intressanta..) "kallocain"

snörvl snörvl

ia

låt: leonard cohen - everybody knows
jag har utvecklat en lätt cohen-besatthet här.. och min nice-vän sandrolf berättade nyss att han minsann kommer till nice's jazzfestival. som går av stapeln då jag INTE har semester. attans också!


pensionärsmusik!

jag är fortfarande inne helt på icke-ny musik. nu sitter jag och lyssnar på whiskeytown t ex.. whiskeytown! hur i allsindar ska detta sluta?

här är några bra-a icke-nya låter ifall någon mer än jag skulle känna för att leva i det förgångna en stund;

leonard cohan - hallelujah (väldigt många bra covers finns på denna, men detta vara originalet! tror jag iaf..)
joni mitchell - big yellow taxi
leonard cohen - woke up this morning
(återfinns även i "the sopranos"!)
manhattan transfer - chanson d'amour (ratarataraaa..)
new york dolls - personality crisis
the beatles - ob-la-di, ob-la-da
(umpa, umpa..)
alma cogan - tenessee walz
cyndi lauper - she bop
(hehe..)

nästa helg blir det åland. jag skall påfylla mitt nu icke-existerande alkoholförråd, men av någon mystisk anledning brukar inte flaskorna bli särskilt långlivade hemma hos mig. strange indeed.

blå drinkar ska jag iaf ha! och rom! och kanske ngn rolig kräm, eller parfym, eller mascara (fast det vore lite slöseri eftersom jag i snitt använder mascara en gång i veckan, max) eller möjligen ett.. öh.. läppglans..
skall för säkerthets skull tillägga att jag inte planerar att förtära något av de senast uppräknade produkterna. dessa skall, om jag nu gör en investering, enbart användas för att piffa till mig lite.
för tillfället är jag bortom all räddning piffighets-mässigt, men jag planerar att krya på mig lite nån gång inom rimlig framtid.

hmm.. mitt högra öra piper när jag snyter mig. är det normalt?

nu ska jag ta itu med nyligen införskaffade "kallocain" av karin boye. har bara läst hennes dikt-grejor so far, men nu ska här vidgas vyer!

till verket then..

öronpip från ia

låt: emmylou harris - a love that will never grow old
från brokeback mountain.. snyft och bu.

post-2nd hand-fest..

nu sitter jag här med en tuss papper i näsan, ögoninflammation på BÅDA ögonen, lock och ont i höger öra ,ont i halsen samt absolut ingen som helst röst kvar. jag kan inte prata. alls.
ida som nyss ringde fick skrattanfall när hon hörde mina hesa krax.. fullt förståeligt.

det tar på krafterna att anordna fest. igår mådde jag dock betyligt bättre. var väldigt hes, men jag kunde iaf prata.. det var tider det.

anyways.. vår 2nd handfest verkar ha blivit väldigt uppskattad. det var bra. efter allt vårt slit!

jag orkar inte skriva så mycket, så det blir en liten bildkavalkad som vanligt..

image894
jag och min rosa sjukgymnastkollega marie sniffar på blommorna vi dekorerade vårt 7 sorters kak-bord med. jag med röd puffklänning och marie i sin mammas gamla prickiga variant. en av mina kollegor påstod att min klänning var hemsk. fnys. jag tycker jag är söt. iaf lite..

image896
jag och arbetsterapeut-erika. innan festen = vi ser fortfarande relativt fina och fräscha ut.

image897
tre sjuka gymnaster.

image898
här har ni några fler av mina smakfullt klädda kollegor..

image899
jag skötte musiken i vår musiktävling..

image900
och gissa vem som avslutade kvällen med näsblodsmaraton? här står min arbetsterapeut karin och tycker synd om mig..

när jag kom hem vid kvart över två inatt så läste jag min nya bok "the melancholy death of oyster boy and other stories" av tim burton, samt åt upp två jättebitar tårta jag fått med mig hem. sen däckade jag mkt efterlängtat och när jag vaknade i morse var jag som sagt INTE på topp.

nu ska jag pallra mig iväg till hemköp och handla glass och annat lämpligt. hoppas bara att kassören/kassörskan inte försöker prata med mig!

bya for now..

ia, mörk hårig sjuk gymnast

låt: ainbusk singers - jag mötte lassie
"jag mötte lassie. jag mötte lassie. och jag såg att godhet fanns.. hoppets stjärna lyste klart från hennes ludna svans.."




fitterbitta!

jag är hemma och hostar slem idag med. splendid! jag har ju absolut iiiinget bättre för mig. oooo neeeeej då!
grr, spott, fräs!

jag som verkligen MÅSTE ner downtown idag och inhandla lite festgrejor. magiskt puder (till HÅRET! i don't do drugs. bortsett från ibumetin..) bland annat.. snacka om att jag blivit beroende av detta! det är i princip det enda som får mitt hår att hålla sig i skinnet och inte bara slinka runt.. slink-hår!

men jag får väl proppa mig full med min favoritdrog och göra ett tappert försök senare.

nu ska jag lyssna på min nya favoritlåt på repeat!

ia, pretty bitter

låt: the 6ths - here in my heart
min senaste besatthet. alla måste lyssna! och det är inte ens stephin merrit som sjunger..

bitterfitta

Jag är trött, men det är sol vilket är ett plus. Dessutom är jag inte särskilt sjuk längre förutom en tendens till whiskeyröst. I söndags lät jag mkt sexigt hes, sådär så jag inte kände igen min egen röst. Kommer ihåg att det var ett plus i kanten med förkylningsheshet då jag var fjortis och vi ägnade oss åt att ringa heta linjen där man var tvungen att "bevisa" att man var över 18 (detta bevis bestod i att med myndig röst säga sitt, fejkade, personnummer)..och detta var betydligt lättare om man var hes och alltså lät vuxen). Tydligen lyckades jag ändå med att, som det verkar, förföra över min sjukdom till Ia trots att vi inte ens sågs då jag var som sjukast. Jaja, virus är otrevliga små saker.

Tänkte lägga mig och läsa boken "Bitterfittan" som jag påbörjat. Det är ett mycket obekvämt boknamn, inte töntigt som i klass med milda sånger men mest bara..ehh..uppseendeväckande. Det låter som om man försöker provocera någon bara genom att säga att man ska läsa en bok. Men det är säkert meningen också. Fast jag är ju rätt bitter för tillfället så boknamnet passar väl mig. Fick typ tre ynka veckors sommarjobbande i sommar. Helt värdelöst. Jag valde ju att jobba där just för att jag trodde att det skulle vara smartast plus ville var snäll..så mycket fick man för det! jahaja, får väl vara fattig och sysslolös större delen av sommaren då. Eller ringa och tjata på andra ställen, men nu har jag ju tackat ja till de tiderna, annars kanske man inte får nåt alls...bittert. Jag hatar jobbsökande, känns inte direkt som om man kan ställa några krav för allt hänger ju på om folk har semestrar just då eller inte. Jaja, jag får väl skylla mig själv som inte tänkte jobba i augusti antar jag.

Men snart är det helg och den här helgen är jag ledig och jag ska ha sovmorgon! Och så ska det vara fint väder också för det har jag bestämt.

Bara för att det är tråkigare utan bild kommer en här..

image893
eh, jag och bloggkollega är syndigt svarta och tuggar på nåt som ser ut att vara en läderpiska..

Helga

Tom Waits - Little drop of poison
han har en tuff förkylningsröst..troligen utan att vara förkyld..

teflon first aid, cornflakeskakor och näsblod..

jag har kurerat min mobilteflon. under senaste veckorna har jag enligt min omgivning hörts särdeles dåligt när jag pratar i min mobilteflon. jag hör bra själv, men har tydligen låtit som jag hade en kudde mellan mig och teflonen när jag pratade. nu är dock detta mysterium löst! det var en bit smält kokosprick som suttit i vägen hela tiden! för några veckor sedan stoppade jag en kokosprick i samma ficka jag hade teflonen, och det enda ledde sedan till det andra..
nu är dock kokospricken bortpetad och mina ljuva stämma kan återigen höras i full styrka!

jag för övrigt varit huslig och tillrett en sats ytterst delikata och exklsiva cornflakeskakor till vårt 7 sorters kak-bord på 2nd hand-festen. ett mycket bra recept för en ia utan ugn..

image891
blanda ihop 200 g smör, 2 dl socker, 8 msk kakao och 2 dl sirap i en kastrull och låt det koka upp så smöret smälter. blanda sedan i 3 dl kokos och 7-8 dl cornflakes, klicka ut på bakplåtspapper (eller en inoljad skärbräda som i mitt bakplåtpappers-lösa fall) och ställ i kylen för att svalna.
det blev typ 33 stycken, varav 5 nu är uppätna. ska försöka lägga band på mig nu så inga fler försvinner.

just när jag fått in de sista kakorna i kylen satte dock min vänstra näsborre igång med sin favorithobby, att blöda.
morr. dock hade näsan den goda smaken att vänta med blodbadet tills jag var klar med kakorna. inget blod på mina kaks alltså.. alltid ngt att vara nöjd med antar jag.

image892

nu ska jag borsta tänderna för andra gången idag.

ciao!

ia

låt: the rocky horror picture show - sweet transvestite
bara för att den dök upp på min playlist nu..




minkillerutter!

skrutt. jag är sjuk. igår var jag trött, ledvärkig och lite febrig på jobbet och idag har jag halsont from hell. dock tror jag att jag har mindre feber. konstigt. ingen ordning på dagens sjukdomar! man ska ju börja med halsont och SEDAN kommer febern.. denna gör ju tvärtemot.. hmpf och fnys..

fattar inte att jag bli förkyld så ofta. jag som aldrig brukar bli sjuk. strangeways.. hur klen har jag blivit på sistone eg? är det månne åldern som tar ut sin rätt?
nåja, denna åkomma tänker jag kurera snabbt som attan. jag har INTE tid med sjukdom nu. vi har en jobbfest att fixa!

nu ska jag fortsätta kurerandet. c-vitamin-bubbel och te står på menyn. och så måste jag få i mig någon form av kost as well. svältkur har aldrig hjälp någon bli frisk!

bye for now och hoppas att alla mår bättre än jag!

host och snörvel från ia

låt: armand van helden - hear my name
inte direkt vad jag brukar lyssna på var dag.. det finns dock en rolig spank-video till låten väl värd att fnissa åt en stund.


preklin!

nu har vi preklinat oss igen. denna gång var jag icke sjuk och även helge lyckades kurera sig i tid.. mkt bra, mkt bra..
temat var "de sju dödssynderna" och vi (jag, helge och miss sophie) var en käck blandning av avund och lusta.

image886
jag och dear helga..
svartklädda = svartsjuka = avund och pussmärken på kinderna = lusta! solklart!

image887
miss sophie extraknäcker som tatuerare med min eyeliner.. helga fick en finfin barb wire runt armen!

image890
miss sophie, helga och johan (sveriges nästa radiologiska geni frågetecken) köar tappert. jag kuppade mig in. det gick väldigt enkelt. inkuppning på v-dala är min paradgren kan man säga.. observera helgas hångelnäsa. fab!

image888
vi lyckades på något vänster lägga vantarna på tre stormtroopers-masker.

image889
damn i look good! dagen efter kvällen före.. vem orkar eg ta bort sminket innan läggdags?

det blev lots of bilds och very lite text. men det finns inget av intresse att förtälja.. vi skuttade runt, minglade och vinglade samt avslutade i vanlig ordning på MAX.

adios amigos!

ia

låt: paola - fine without you
har dammat av min gamla paola-skiva "stockcity girl".. den är trallvänlig. trall trall!

2nd tass-outfit!

tadaaa! såhär kommer jag se ut på vår (förhoppningsvis) eminenta 2nd hand-fest!

image885
klänning för 70 slantar från "brödet och fiskarna", svart jackskärp taget från monki-jacka och kinaskor.

nu ska jag dussa. traskade hem från jobbet i snöregnet och känner mig som en halvdränkt tuss.

ia

låt: hotlegs - neanderthal man
ännu en låt till vår 2nd hand-fest.
"i'm a neanderthal man. you're a neanderthel girl. let's make neanderthal love. in this neanderthal world."
till och med jag skulle vara kapabel till att skriva en sådan låttext!

du vill bränna ner stockholm

Idag har jag drabbats av ett akut sjukdomstillstånd. Jag är INTE road, har inte tid att vara sjuk. Hade lite ont i halsen i natt, men inget som störde mig så mycket när jag gick upp i morse och cyklade till psykinstitutionen för att spela social fobiker. Sen följde en timme i terapeutrollen och därefter däckade jag hemma på sängen med trettioåtta graders feber - från ingenstans liksom! Måste typ blivit sjuk på tjugo minuter för jag kände mig helt ofebrig innan terapisessionen. Men eftersom idag är rollbytenas dag cyklade jag nån timme senare iväg för att vara riktig patient ett tag, det kändes lovande (ny terapeut) men sen blev jag så utmattad av cykelturen så jag däckade igen. Och låg och önskade att jag hade en mac (för första gången i mitt liv) så jag skulle kunna byta låt på datorn utan att gå upp (hmm, det kanske man kan på modernare pc-varianter också förresten, men jag har bara upplevt den förmånen i mac-sällskap..).

Nu tänkte jag försöka mig på att bli feberfri tills i morgon. Har orkat få i mig lite sparrissoppa (zorro slickade soppskålen sen, eh, normal katt?) och en halv kopp te. Nu ska jag ägna mig åt strategisk däckning i tillfriskningssyfte en stund tills klass 9A börjar.

Helga, mycket bitter! (som om det inte var nog så regnar det också, våren var är du?)

image884
nja, jag tycker att stockholm är en rätt trevlig stad....

Håkan Hellström - Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din
Jag vet inte vad den handlar om, men jag vet att den är bra (nej, jag lyssnat inte på nåt annat än Håkan just nu..)

språkpolisen in action..

josefin öqvist bloggar på expressen. eller bloggade iaf.. om expressen har ngn tidningsstolthet så har de förbjudit henne att skriva fler inlägg i framtiden!

oj, detta blev ett blogginlägg som endast handlar om hur dåligt ett annat blogginlägg är. men jag orkar inte skriva ngt mer än så.. jag tar på mig rollen som bitter språkpolis (en icke versalanvändande sådan) som inte har något bättre för mig. dessutom är jag lite grinig för tillfället. morr. på ganska mycket.

ia

låt: the hives - it wont be long
bara för att jag lyssnar på "the black and white album"



äventyrsbadande och rollkonflikter

Medan bloggkollega spa:at sig i samurajoutfit har jag haft en återhämtningshelg i Södertälje. Visserligen har jag inte bara tagit det lugnt, jag och Johan har även äventyrsbadat på Sydpoolen (som de äkta Södertälje/Slöddertälje/Lilla Irak-turister vi är). Det var betydligt jobbigare än jag minns det, vi var helt slut och jag har typ träningsvärk efter vattenrutschkaneåkande och simmande i vågorna. Det var också betydligt mindre moget än nyttighets-spa. Vi trängdes med massa barn - och barns föräldrar i samma ålder som vi (lite märkligt kändes det men vadå, vi kunde väl ha tappat bort barnet nånstans eller nåt..). Dessutom var vi jättemodiga och hoppade från femman. Det har jag inte heller gjort på många år, det var läskigare än jag mindes det eller så har man bara börjat bli gammal och feg. Det var kroppsliga sensationer som hjärtklappning och alla möjliga sympatikuspåslag när man stod där uppe. Sen kommer Clara hem från sin asienbackpack dagen efter och berättar om bungy jump från 130 meter och skydive från jag var inte hur många tusen meter...då kändes femmetershoppet rätt lindrigt i jämförelse.

Nu är jag back in Uppsala efter en minst sagt seg tågresa igår. Åkte från Södertälje klockan 19 och var framme i Uppsala efter 23 efter x antal inställda tåg och världens segaste väntan pga nån olycka norr om Stockholm. Jag var irriterad och Zorro var kissnödig, men vi överlevde.

I morgon ska jag befinna mig i tre olika roller, mycket märkligt känns det. 1)Vara låtsaspatient åt T5-terapeut  2)Vara "låtsasterapeut" åt riktig patient 3)Vara riktig patient hos en riktig terapeut. Något förvirrande med alla dessa rollbyten!

image883
piggesigge (eller vad ny symbolpingvinen heter) och en massa barn..

Helga

Placebo - Running up that hill (Kate Bush cover)
placebo är bra på att göra egna versioner av andras låtar!

hasseludden yasuragi!

wohooo! jag har haft världens myshelg med min tini kusini! vi har avverkat vår sedan long time inplanerade spahelg på hasseludden yasuragi. mys i kubik!

vi har bland annat ägnat oss åt följande;

lurat våra intet ont anande medmänniskor att gå fel. när vi gick från bussen klampade jag och tina iväg och tog ledningen mot spa:et. och eftersom människor tydligen är flockdjur så följde de andra spabesökarna efter oss (eftersom vi gick så snabbt trodde de väl att vi visste vad vi höll på med). vi kände oss som ledare för en flock storvuxna lämmlar när vi glatt kunde knata iväg på helt fel väg och alla bara följde oss.

tillbringat dagarna iklädda yukator .jag kände mig som en samuraj. mkt skönt att fluffa runt i sådan outfit. och alla såg likadana ut. även till kvällens middag. inga outfitfunderingar där inte! sweeeet! ville knappt byta om till vanliga kläder när det var dags att åka hem.


image873image874
jag och tina i våra fancy kläder.

gjort diverse nyttiga övningar. zenergy och do in bland annat. zenergy innebar att man skulle få fart på lymfflödet i kroppen genom diverse stretchaktiga rörelser. do in innebar att man tryckte och slog lite på sig själv för att få fart på cirkulationen. eller nåt sånt.

badat. först gjorde vi dock ngn slags japansk badceremoni där man skulle skrubba sig med handduk och emellanåt tömma lite vatten på sig ur en liten träbalja. allt för den inre harmonins skull. jag blev dock inte särskilt harmonisk av det, snarare nedkyld. däremot blev det uuuunderbart när vi efteråt fick krypa ner i de varma källorna de hade i badet. 40-gradigt vatten var precis vad som behövdes efter den huttriga badceremonin. det fanns även varma källor utomhus där man kunde ligga och mysa, vilket var om möjligt ännu bättre! fanns även en större sinbassäng, men den var som inte lika lockande.

image879
tina ute på terassen. nedanför syns de varma källorna vi tillbringade en hel del tid i.

ätit. massor! frukt, trerätters middag och hotellfrukost from heaven!

image875image876
sotad tonfisk med mangosalsa samt MASSA frukt! bland mycket annat.. mums! bestämt mums!

sovit. efter middagen gick vi upp till rummet. och slocknade. klockan halv tio. vi måste verkligen ha anammat den lugna miljön till fullo!

image881
särdeles bekväma sängar var det!

gått. det var långa korridorer på stället och vårt rum verkade ligga så långt ifrån ALLA våra inbokade aktiviteter man kunde komma. vilket borde vara en omöjlighet egentligen..

image877image878
så vi gick och vi gick.. (eller som i tinas fall ibland, skuttade). jag bär på den obligatoriska korgen. fanns utanför alla rum och fungerade som väska. inte helt praktiskt kanske..

gjorde vår egen sushi. eller; vi fick förberett sushiris och färdigskurna laxbitar och det enda vi behövde göra var att krama bollar av riset och lägga en laxbit ovanpå. et voila! sushi!

image882
sushiläraren in action. han snittade på 12 sushibitar i minuten. jag och tina gjorde en bit sushi på två minuter..
observera hur konstiga det ser ut med den civilklädda killen mitt i alltsammans. yukata is the new black!

vi kände oss mycket harmoniska efter vistelsen ,men det kändes som om vi gott och väl kunde ha stannat en natt till. ett dygn kändes lite i ynkaste laget.. så mycket frukt kvar att äta, så mycket varma källor att bada mer i.. nästa spa-besök blir längre!

dock slutade min harmoniska spa-helg inte särskilt harmoniskt. jag glömde min påse med nyhandlade strumbyxor och skor på tåget. BITTER! efteforskning hos sj börjar i morgon..

ia, återigen iklädd yukata.

låt: pizzicatot five - twiggy twiggy
japansk musik. så riktigt passande! denna låt är dock inte särskilt harmonisk.. men bra är den ändå.

fejkpatient (samt fjortistendenser)

Jag sitter och lyssnar på Håkan, Tom Waits, Kate Bush, Kate Nash och Hästpojken (hur kunde jag glömma bort att lyssna på musik så länge? jag fattar inte att jag klarat mig utan det, nu är jag och min röda "music is my hot hot sex"-ipod bästisar igen). Och så funderar jag på vad jag ska ljuga ihop för historia i morgon när jag ska fejka patientklient för T5:orna. Det verkar roligt, och betalt får man också..det är positivt!

Mina favoriter från nya Håkan-skivan än så länge (haha, de deppigaste jag kunde hitta så klart men de är så sjukt fina och sorgliga..jag gillar faktiskt fartigare partylåtar också, men mer att dansa till än att textlyssna på):

  • Kärlek är ett brev skickat tusen gånger
  • Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din
  • För sent för Edelweiss

(Det är lite fjortisvarning på det här, men jag kommer troligen alltid vara en fjortis när det gäller Håkan Hellström trots att jag inte ens var fjorton utan typ arton när jag blev kär i honom första gången)

image872
dans! dans! dans!

Och nu måste jag promenera till tvättstugan igen...

I morgon är det som sagt some serious patientspelande som gäller, lite grupparbeteshandledning och sen en resa till Lilla Irak (till skillnad från förra Lilla Paris-resan..). Jag och Zorro ska äntligen återförenas igen, jag har saknat honom massor de här två veckorna.

Helga

Håkan Hellström - För sent för Edelweiss

Du säger "har du tändstickor?" Ja tillräckligt om du vill bränna ner Stockholm "Och har du vin & sprit?" så det räcker att få hela fjärden full av sorger"

dont kill the clowns!

jag har fått en ny t-posttröja. det är lika spännande varje gång kuveret ligger på min hallmatta! lite julafton sådär.
denna gång var ämnet "the tears of a clown" och handlar om att folk i allmänhet tycker att clowner är läskiga. vilket ju kan tänkas stämma. har man sett stephen kings "det" är man nog ingen clownälskare av stora mått åtminstone..
clownfobi heter för övrigt coulrofobi. japp. det är såpass vanligt att det fått ett eget namn! coolt.

även om clowner är fobiframkallande så älskar jag min nya tisha! de må vara creepy men de gör sig på tröjor, clownerna.

image871
här är min lilla clown. lätt vansinnigt stirrande men ändock söt.
(var goda observera att jag inte har några tandkrämsstänk på min spegel denna gång..)

clowniga hälsningar från ia

låt: kate bush - wuthering heights
jag har inte upptäckt kate bush's brahet förrens typ nu. hundra år efter alla andra. men bättre sent än aldrig som man så fint säger..

shane mcgowan!

jag ska åxå be att få ge ett livstecken ifrån mig. jag lever och har hälsan och ägnar dagarna åt att handleda min blåbärssjukgymnast. vi är inte alltid överens om hur saker skall utföras, då tvingar jag honom att sätta sig på en stol och så dissikerar vi saken (tvångsdiskussioner verkar vara min grej) och tillslut brukar vi lyckas komma överrens (=han fattar vad jag menar).

idag har jag varit huslisch och tvättat mina fyra fönster. har även kånkat bort mina tidningar till pappersåtervinningen samt torkat fönsterbrädorna och bytt sängkläder. det ger faktiskt en inre tillfredsställelse att vara huslig. credd åt mig! och kanske en kaka..

nu ska jag knarka. eller så lagar jag lite mat istället.. det blir nog billigare. och jag slipper dö.

ia

låt: hästpojken - shane mcgowan
okej, de sjunger inte "tjejen med krabban" som jag fick för mig när jag hörde den på ngt random dansgolv en sen kväll.. med några öl innanför västen.. originaltexten makes a lot more sense!
anyways.. låter är särdeles bra!

image870
"jag vaknar och känner mig trött och tillochmed lite full, så jag tar mig för pannan. och visst var det så att någon annan har gjort det här förr? shane mcgowan, shane mcgowan.."

stackars bortprioriterade blogg!

Här har det inte skrivits på länge märker jag, stackars blogg som inte får någon uppmärksamhet. Jag har på senaste tiden ägnat mig en del åt hemtentaskrivande (mindre del aktivt skrivande och större del stressångest över att den borde skrivas). Det är tråkigt nog att sitta vid datorn och försöka tolka luddiga frågor en regnig höstdag, så det blir ju inte bättre av att det är strålande sol och för en gångs skull vår ut (undrar hur länge våren tänkte vara denna gång...). Men nu funderar jag på att ge upp hemtenteriet.

I lördags följde jag och bloggkollega med Miss Sophie på studiebesök på Flustret (efter att ha förfestat till Kärlekens Språk, originalet från 1969!). Jag väntade mig det värsta och trodde att jag skulle känna mig som lammkött hela kvällen. Konstigt nog var folk inte alltför ålderstigna, och då var vi ändå på det (tydligen) mer ålderdomliga dansgolvet en trappa ned typ hela kvällen (där spelades det enbart schlager). Jag vägrar inse att vi kommit upp i normal Flustret-ålder så jag skyller min oförmåga till att känna mig ung på att jag druckit så mycket sangria, shots och öl så jag bara kunde urskilja Ia och Sofia i folkhavet och därmed kände mig hemma. För övrigt var toaletterna superfina! Nästan värt att betala 140 kronor att komma in bara för det, inga sunkiga nationstoaletter här inte. Det var till och med supercoola handtag som lyste rött om det var upptaget! (jag är ganska lättimponerad märker jag..)...tyvärr har vi inga bevisbilder från i lördags, så det är nästan som om det inte har hänt.

Försöker hitta en relativt normal bild på mig och Cecilia vilket inte är det lättaste. Vi ser helt mongo ut på varenda bild, och gör vi inte det så är typ en Ia inklämd emellan oss. Men mongobilder är ändå de roligaste.

 image869
hej, vi är två rädda/arga/annan känsla turbonegromedlemmar på väg till preklin

Helga

Jens Lekman - Jag tyckte hon sa lönnlöv (eller vad den nu heter, Maple leaves på svenska är det iaf..)
jag har inte lyssnat på musik på hur länge som helst, mest på grund av att jag vill ha nåt nytt men inte orkar ta tag i saken..men igår lyssnade jag iaf på Musikbyrån Live: Jens och Säkert!