kort valborgsrapport

En helt vanlig valborg i Uppsala med ovanligt härligt väder. Jättemysig våffel-och champagnefrukost i Svartbäcken, där blev vi kvar länge för det var så härligt i solen. Sen blev det champagnegalopp (trots min plan på att undvika det i år), på Värmlands (Spermlands) av alla ställen. Konstaterat efter dagens galopp: man blir jätteblöt även om man själv inte sprutar champagne. Alla andra gör ju liksom det ändå! Men härligt var det ute i solen. Efter några timmars dans promenerade jag dock hem och njöt av en underbar dusch. Nu har Ia däckat i min säng, hon verkar väldigt opigg på att grilla i kväll måste jag säga. Men jag ska i alla fall äta lite korv! I morgon ska jag till Trollhättan och äta räkor och krabbklor (avancerat!), det blir trevligt det med.

Valborgshälsningar till er alla!

Helga

Johnny Boy - You are the generation that bought more shoes and you get what you deserve
långt namn på bra låt!

människor ramlar runt på stan

Jag lyssnar på Håkan Hellström. Men människor ramlar faktiskt bokstavligen runt på stan idag. Det är Kvalborg i Uppsala, det går folk förbi mitt fönster med ölburkar i händerna. Folkes Livs var fullt av människor på väg till fester, inköp av jordgubbar, engångsgrillar, chips och folköl. Jag köpte kattmat och coca-cola och var i minoritet. Folkes har för övrigt brunnit så allt man köper där luktar rök. Det är lite ofräscht. Köpte två bananer tidigare idag och de stank verkligen. Men de får väl allt sålt ändå, särskilt de här dagarna när studenterna inte är så nogräknade. 

Känner mig lite vuxen som inte dricker öl just nu. Men bloggkollega är på väg hit i alla fall, så jag behöver inte vara helt ensam mitt i vimlet som pågår härutanför. Jag har inte ens lust att vara full på Folkes Livs idag, är det ett ålderstecken? Jag dricker cocacola och tar hand om min eviga magkatarr i stället. Men i morgon blir det firande, det kan jag inte hålla mig ifrån i år. Champagnefrukost med våfflor och sen får vi se vad som händer. Hoppas solen lyser och det inte regnar som idag. Att dricka champagne till frukost är så trevligt så egentligen är det synd att det bara är okej en dag per år...

Sista valborg i Uppsala som student, kanske inte sista någonsin? Men ändå. Om ett år kanske jag har jobb, förhoppningsvis har jag det. Det är bara en kämpig uppsats och några kurser i vägen. Idag hade jag tenta, den sista uppsalatentan. Kanske skriver jag tenta på en kurs i Göteborg om jag kommer in på den...men sen, slut på tentor! Då får väl tentaångest utbytas mot PTP-ångest i stället kanske? Fast jag tror att jag väntar lite med det...skjuter upp det ett tag till. 

Helga

Håkan Hellström - Ramlar
hör den visserligen varje gång min telefon ringer, men då får jag ju aldrig höra hela...den optimala glad-låten!

helg-vardag, 1-0

Det känns som om jag haft semester i helgen, och när jag vaknade upp i morse och insåg att "plugga till beteendeanalys-tenta" stod på schemat kändes det helt oöverstigligt. Det lockar mig inte alls. Kontrasten mot helgens "vara-ute-i-solen-och-bara-vara" känns enorm. Dessutom känns min säng väldigt tom, trots att Zorro ligger där. Och jag tänker bara att det är tur att det är en sån kort vecka och vet att jag inte kommer att få mycket gjort för jag är redan framme vid onsdag kväll, torsdag, fredag, lördag och söndag.

Helgen har ägnats åt allmänt livnjutande aktiviteter, såsom ÖG-loppis (helt galet med typiska ÖG-folk som stod och slet i kläder), fika ute i gräset på GH, småshoppande, en öl utomhus i solen på Orvars, en glass nere vid ån med resten av uppsala, ännu mer öl och en grekburgare på orvars (igen), en till öl och sitta ute medan det mörknar över gamla studentstaden (några grillar och zorro jagar en katt), stockholmsutflykt på söndagen, billig (men förvånansvärt osunkig) kinabuffé, promenad till gamla stan och runt i gränderna, och sen tillbaka till uppsala och slut på helgen. Nu skiner solen men det som står på agendan är tentaplugg, skicka viktiga mail till folk och planera patientarbete innan jag ska till skolan och ha session.

Mitt liv är så splittrat nu och det är bara några veckor kvar av det här flängandet hit och dit, fram och tillbaka. Det känns overkligt att jag ska flytta samtidigt som det känns som om jag mentalt redan har gjort det. Sommaren kommer gå fort (bara jag får mitt jobbschema, jag är inte sugen på att plötsligt stå utan sommarjobb..), hösten är jag mer tveksam inför. Men just nu är det kanske inget jag behöver tänka på eller oroa mig för, sånt är ofta ändå inte särskilt konstruktivt. Nej, just nu har jag ju kommande helg i tankarna. Och att det inleds med en Uppsalavalborg känns väldigt trevligt! Champagne och våfflor till frukost kan inte bli fel.

Nu ska jag återgå till boken jag försöker fångas av...

Helga

Pet Shop Boys - Love etc.

interiör från mitt bo!

såhär ser det ut hemma hos mig;

ja. såhär bor jag numera. några grejor (filmplanscher månne?) på väggarna och möjligen en eller annan matta på golvsen är allt som saknas. typ..

välkomna att hälsa på!

puss ia

låt: booker t & the mg's - green onion
en lök-låt minsann! och den är tillpåköpet bra! weird..

allmänt otrevlig tisdag

Hudikhelgen var väldigt trevlig! Vi hann med både lasagne, rödvin, dumlekladdkaka, stora mängder sing-star-sjungande och hälsosamma promenader både i stan och på landet. Och den väldigt närproducerade ostkakan var fantastiskt god! 

Idag är dock en inte alls lika bra tisdag. Jag var patologiskt trött i morse och kände mig knappt levande när jag tvingade mig upp efter ändå drygt åtta timmars sömn. Är konstant trött trots sovande, why? Sen har jag haft otäck huvudvärk hela dagen. Liksom svidande, som känns som den stör tankeförmågan och den vägrar påverkas av alvedon. Dessutom har jag nog magkatarr, igen. Alltså, även svidande magont. Dessutom har jag ägnat mig åt artiklar och kodande av formulär hela dagen, roligare kan man ju ha. Nu är jag i alla fall hemma, har småätit lite för det hjälper. Köpte en stor påse tröstgodis som gjorde det hela lite bättre, men nu är det kanske dags att försöka fixa någon mat. Om bara dumma huvudvärken ville gå över nån gång...(självklart hade jag planerat att träna idag, så är det alltid när jag inte mår bra...kan det vara den planerade träningen som framkallar sjukdom?). Jag hoppas att onsdagen blir en bättre dag än denna...

Bloggen är mycket bra att ha för att gnälla i! Men nu ska jag inte gnälla mer utan laga mat och sen lägga mig i horisontalläge och typ titta på dåliga tv-program och äta godis. Såna här sjukdagar är det synd att man inte har fler dåliga kanaler med meningslösa skitprogram att vila ögonen på..

Förresten så har vi fått nya initios. Johan trodde först att det var ett brev som innehöll en anmälan från HSAN och blev jätterädd. Men det var en hel massa initios-lappar och några pennor, betydligt lindrigare.

Adios

Helga

Mariee Sioux - Love Song
söt "the cure"-cover...

nuddelätning en söndagkväll..

nu är det kväll hely plötsligt. jag sitter och lyssnar på spotify och äter exklusiva nuddlar för typ 4 kr paketet.. överkomligt för en ynka sjukgymnastlön!

i helgen kom helga hit. helt spontant. iaf med våra ospontana mått mätt (mindre än en månads planering). himlans trevligt må jag säga. vi gjorde lasagne med bara liiite fastbränd sås (skyller på min gulliga men opraktiska lilla gryta) och sjöng singstar en masse (vi var ungefär likvärdigt kassa, men helga hade övertaget på de flesta tjejsjungna låtarna medan jag klarade de manliga tonerna nåååågot bättre. usch. stackars mina grannar. hoppas det är välisolerat här i huset) samt gick diverse små promenader, både i hudiksvall och hemma i lumnäs (och jag höll på att spetsa mig på några pinnar och undkom med blotta förskräckelsen). helga har också fått smaka äkta forsa-ostkaka direkt från grannbyn. ett måste för folk bortifrån. jag tror den gick ner faktiskt.

kort sagt; en trés trevlig helg! ja, bortsett från den potentiella pålspetsningen a la vlad tepes då.
helga, du kan ju inte flytta ner till trollhatten. det är ju helt sjukt långt bort ifrån ära och redlighet! och hudiksvall med för den delen.. fast du slipper tillbringa din ungdom på ett tåg, vilket nog är ganska fördelaktigt iofs..

nu är jag trött. det tar på krafterna att vara ledig.. i morgon ska jag hämta ut mitt H&M-pake så jag slipper få arga påminnelse-sms.

sovdags tror jag bestämt.

g'natt folks

ia

låt: miranda lee richards - dandelion
cover på stones-låt tror jag bestämt.. bra är det hur som haver.


mitt initios-beroende

Jag tror nästan att jag har ägnat mig åt att skriva att-göra-listor i hela mitt liv. Inte varje dag, men så fort det finns flera viktiga saker jag måste komma ihåg, Det ger verkligen någon slags inre tillfredsställellse att kunna få bocka av saker på listan. Ibland finns det inte så mycket att anteckna och då kan jag till och med skriva upp sånt som "duscha", "raka benen", "laga mat"...som om jag skulle gå smutsig och hungrig utan mina listor (ok, nu tycker alla att jag är störd..jag gör inte det här jämt...fast ibland är det fint att ha hela dagen inplanerad på sin lista och då kan det vara bra för tidsplaneringen att skriva upp vardagliga saker också..). I alla fall så fick Johan ett häfte med skitsmarta att göra-listor där det fanns färdiga rutor som man kunde sätta en bock i bland en massa reklamsaker från nåt slags läkemedelsbolag. Initios hette företaget och på lapparna stod det "Initios - att göra". Jag började bruka dessa lappar dagligen, jag menar..när man redan har färdiga lappar fanns det ju absolut inget som hindrade mig från att skriva mina listor. Eftersom jag även är en vanlig dödlig som betingas lätt och såg "initios" sammankopplat med "att göra" flera gånger per dag så är det likställt för mig. Jag tänker "initios" så fort jag tänker på något jag ska göra och bör skriva ner för att komma ihåg, mycket bra hade det varit om jag skulle välja mellan att köpa in produkter från denna tillverkare och en annan. Men... eftersom jag närmast missbrukade mina initios så tog de slut för ett tag sen. Panik! Hur skulle jag nu klara mig? Skulle jag behöva börja med vanliga papper igen? Jag tänkte att jag kanske skulle satsa på listavvänjning, det har ju blivit som ett säkerhetsbeteende och jag litar inte på att jag klarar något om jag inte har skrivit upp det. Men det är ju ändå bra att skriva upp vissa grejer, och jag saknade verkligen mina förtryckta lappar. Så igår hade Johan mailat någon ansvarig på Initios och lite fint förklarat vårt beroende av deras fiffiga listor, och nu ska de skicka nya till oss! Woho."att göra" - ingen avvänjning här inte...

Det är fredag, skönt skönt. Jag har ätit nachotallrik (man kan göra det hemma också, även om det är väldigt förknippat med nationskost) och saknar bara en öl eller två. Nu ska jag ägna resten av kvällen åt godis och en bok eller film. I morgon ska jag besöka bloggkollega i Hudik och se hur fint hon fått det i sin lägenhet (hoppas verkligen att gardinerna är färdigsydda, hur ska jag stå ut annars?).

God fredagkväll!

Helga

Skansros - Din alltid alltid
jättesöt låt som handlar om att åka ett X2000-tåg till Stockholm (från Göteborg tror jag..), men tåget går sönder strax innan Herrljunga och det blir en massa jobbiga anslutningar vilket leder till att tåget blir jättesent...

ålands (möjligen) senaste nytillskott!

Jag har precis pratat med min kära barndomsvän som fick barn för en vecka sen! Så himla coolt! Ser fram emot att se det lilla livet, det känns lite magiskt på något sätt. Särskilt eftersom vi träffas så sällan nuförtiden att jag liksom inte alls sett henne under graviditeten - och så plötsligt kommer det bara ett sms om att de har fått en son. Det måste bli en tripp till Åland för att hälsa på underverket i sommar, ser fram emot det himla mycket.

I övrigt har dagen ägnats åt bland annat ätstörningar och städning. Det började med ätstörningar på förmiddagens föreläsning, att prova på att registrera allt man ätit gjorde mig så hungrig att jag var tvungen att lyxa till det med ett blåbärswienerbröd från Fågelsången. Det ska nog bli en fin torsdagstradition, det är trevligt med traditioner. Sen skulle jag skriva ut en mängd artiklar och då var såklart datasalen ockuperad. Som alltid. Dubbelsuck. Åkte hem och åt soppa i stället och på eftermiddagen kom jag i gång med en annan typ av produktivitet - storstädning. Mycket välbehövligt. Nu är jag hungrig igen, trots att jag åt massor till mellanmål eftersom jag blev superhungrig bara någon timme efter lunchen. Och sötstugen, tror faktiskt att jag verkligen behöver gå på avgiftning efter påskens choklad i mängder. Men har inte motiviationen att genomlida någon avgiftning just denna vecka...och troligen inte nästa vecka heller.

Undrar om jag ska hitta nåt trevligt att titta på på svt play i kväll. Det är ju himla smart faktiskt med sånhär webtv, jag tittar knappt på tv annars och missar alltid när det väl är något jag vill se. Mycket bättre att kunna se det på datorn när man själv känner för det! Igår plöjde jag till exempel tre avsnitt av dokmentärserien "Tonårsliv" och skapade mig ett beroende av att fortsätta följa....

I morgon är det fredag! Redan! Som det ser ut blir det en rätt fullspäckad dag, sen ska jag försöka ta mig iväg till friskis och träna lite för att sen ha en hemmakväll med mig själv. Det ska bli otroligt skönt faktiskt. Jag ska duscha länge, smörja in mig med min seohora-bodylotion, äta godis och se på film. Sen blir det Hudiksresa på lördag, har hört elaka rykten om att det ska ha snöat där idag...det är inte okej!   

Helga

Jumper - Tapetklister
en gammal 90-talsklassiker!

internetet alive and kicking!

tjoho! idag har jag fått mitt internet rekordeligt installerat. tidigare så snyltade jag tydligen på någon annans internet.. jag är en hacker it seems. coolt. men nu är allt som det ska och jag har mitt alldeles egna..
nu kan jag börja blogga igen. det ska bli roligt. jag ska bara få ordning på toprpet ( sy klart köksgardinerna och måla i ordning min nya lilla träbyrå tex) och sen ska jag lägga ut en bild eller tre på mitt nya bo. och på min nya tekanna! den är skär. 20 penningar på café 7:ans 2nd hand. mamma var dealer och gick dit på lunchen (jag har en ynka halvtimmes lunch och det hinner man inte handla tekannor på!), och nu är jag en alltså en tekanna rikare tack vare mammas mycket fina insats.

hilfe. klockan är typ elva. helt sjuuuukt sent. bäst att hopp i säng!

gnatt!

ia

låt: coralie clement - ca valait de peine
fattar inte ett pip av vad hon sjunger, men hon har mysröst och låter passar perfekt till min skära tekanna!

semester nr 2: köpenhamn

Nu är jag tillbaka i Uppsala igen efter en lång påskledighet. Har hunnit med min andra semester för i år, två nätter i Köpenhamn. En mycket trevlig stad! Jag är trött och orkar inte skriva så mycket, så bilder får tala...men förutom den danska huvudstaden har jag hunnit med Trollhätte-och Vänersborgshäng komplett med bland annat påskig buffé och rymdkväll (specialintresse). 


det var en mycket lyxig resa ned i förstaklassvagnen på X2000, med trerätters middag och gott vin!


johan drömmer om coola lampor (ännu ett specialintresse) på Illums bolighus


fina Nyhavn!


på kvällen gick vi på opera..haha, mycket otippat. vi fattade ingenting eftersom det var på danska (trots att det var textat när de sjöng) och det var helt omöjligt att se glamorös ut när jag enbart hade med mig skor i form av converse (väl dolda på denna bild...)


det klassiska hoppet i botanisk park


himmelsk ben&jerry-glass i solen


johan gör tuborg-reklam i nyhavn..så himla avslappnat att kunna gå till närmaste närbutik och köpa ett sexpack iskall starköl och dricka med resten av köpenhamn i solen nere vid vattnet


på det enligt utsago mycket romantiska glyptoteket (undrar om det syftades på den fina vinterträdgården eller på de väldigt nakna skulpturerna) fanns det mycket konstig konst


to be or not to be in the wintergarden


sista dagen och mycket god sushi (samt obligatorisk öl) nere vid vattnet...


..upptäckte att vi satt bara några hundra meter från christiania så vi gick in..man fick inte fotografera där inne men det var rätt speciellt. Det kändes som att komma rätt in på roskildefestivalen med sol, öl och haschrök.

That's it! Nästa semester går till Hudiksvall, är på tiden att jag besöker den norrländska metropolen för första gången.

Helga

Maia Hirasawa - Hush now
från nya skivan GBGVSSTHLMbortsoven vårdag i hudiksvall..

idag var det faktiskt nästan rekordeligt vårväder i hudik. hooray. dock har jag inte direkt uynyttjat det till max.. dagen har ägnats åt att sova ikapp efter gårdagens spontana utgång samt att få möbler på plats i mitt bo. jag är numera en röd manchestersoffa och två billy bokhyllor rikare (som mamma och pappa skruvade ihop. jag är tydligen omyndigförklarad när det gäller billymontering). min lägenhet ser numera nästan civiliserad ut. men gardiner och mattor behövs! i want  hem so bad.. osv..

jag har för övrigt inget internet hemma ännu, så bloggbristen är liksom inte mitt fel. men snart blir det ordning även på denna front, och då ska jag lägga upp några pics från mitt nya hem!

nu är det dags för te. är hemma hos mamma och pappa ikväll och får gratis ompyssling. 

puss puss

ia

låt: the 6ths - heaven in a black leather jacket
jag lämnar också ett the 6ths-bidrsg..en solig lördag i Trollhättan

Jag bara älskar detta vårväder! Igår i Uppsala - det som händer varje år när det blir vår: från att ha varit relativt folktomt så bara exploderar det nere vid fyrisån och det är glassätande människor på varenda fläck, folk går runt i chica vårkläder och solglasögon, uteserveringarna bara ploppar upp ur marken och det känns som om Uppsalas befolkning liksom tredubblats i ett ögonblick. Jag skulle till skolan och ha patient men hann med en ben&jerry-wich i solen vid ån (på den enda lediga platsen som fanns!), sen kändes det nästan olidligt att sitta och skriva journal och sen sätta sig på ett tåg isolerad från den friska vårluften. Men solen sken in genom fönstret medan jag åkte fashionabelt X2000 och lyssnade på bland annat The 6ths. Det är skönt att bara behöva skriva gruppnamnet eftersom jag absolut inte klarar av att uttalla det, 6ths blir liksom bara för mycket läspande. Och vad betyder det egentligen, kan det ens översättas? De sjättes? I vilket fall som helst är de riktigt bra, som alltid när Stephen Merrit har ett finger med i spelet.

Resan gick väldigt fort när jag åkte snabbtåg, tyvärr råkade vi hamna bakom ett trasigt godståg vilket gjorde att det blev försenat så jag missade min anslutning. Grr. Det är första gången det händer mig, typiskt att det ska ske när jag för en gångs skull kostar på mig att ta ett lyxigt X2000 i stället för de vanliga långsamtågen. Tack och lov fixade det till sig med ett extra byte så jag kom fram bara åtta minuter senare än planerat. Och till SJ:s försvar ska sägas att de faktiskt var väldigt duktiga med att informera om alla anslutningar och möjliga alternativ. Sen fick jag räkor och vin när jag kom fram. Räkor är bästa fredagsmaten, extra bra är det när man har så mycket räkor så det räcker till frukost dagen därpå.

Idag är det lika fint väder i Trollhättan som igår i Uppsala. Uteserveringar längs älven och fjortisar på bryggan även här alltså. Har suttit ute i solen och läst Köpenhamnsguideböcker och ätit glass. Och sen hemma tagit en öl på balkongen i bara t-shirt. Lovely.

Nu är det väl dags för vår i Hudiksvall snart också?

Helga

Idag blir det inte mindre än tre tågåkarfavoriter:
The 6ths - Here in my heart
The 6ths - You you you you you
The 6ths - Falling out of love (with you)

några mallorcabilder


hav, strand och sol från hotellbalkongen - underbart!


bara en liten bit från hotellet hittade vi lite icke-exploaterad natur där vi kunde stjäla lite blommor...


vi åt en underbart god paella med några skumma men goda avlånga musslor i...(som dock inte syns på denna bild)


iskallt vatten, men varmt i solen på stranden..


på stranden i soller; mammas typ tionde försök att hinna ta en bild då tåget i bakgrunden passerade lyckades...


skutt på miró-museum i soller..


citronträd...


...och apelsinträd..


marknad i sineu med en massa stackars djur till salu...(bland annat hundvalpar som närmast verkade drogade)


på kvällarna blev det lite kallare, och typ folktomt...


mera vatten och strand...

Men nu är ju våren på gång i sverige också. Underbart väder idag! Har strosat runt i Stockholm större delen av dagen och haft det väldigt skönt. Nu ska jag ställa ner mina vinterskor i källaren för nu tänker jag inte acceptera mer kyla och snö, i såna fall tänker jag envisas med att ha converse ändå.

Helga

Pete Doherty - Lady don't fall backwards
vet inte om man vågar ladda ner låtar längre nu, får nöja mig med spotify..nu har jag ju till och med hittat denna skiva jag letat efter tidigare (Grace/Wastelands)