hemma i Uppsala igen..

...efter en mycket avkopplande vecka i solen! Vädret var perfekt, strålande sol och typ 17-18 grader, förutom sista dan då det var lite molnigt (och regnade en skvätt på morgonen). Natten till igår morse då vi skulle åka hem blåste det upp och spöregnade plus att temperaturen sänktes några grader. Snacka om timing, och stackars de som kom ner igår och fick mötas av kyla, regn och blåst. Och så kommer man hem till ett Sverige med sommartid, ljusa kvällar och idag till och med sol! Bättre kan det inte bli!

Lite semesterbilder kommer nog så snart jag fått dem överförda från mamma. Vi har lärt oss hitta i Palma (var nog där en fyra gånger totalt sett.. varje gång vi skulle nånstans fick vi ta oss därifrån och så två gånger för sightseeing/shopping), åkt tåg till en mysig marknad i en by i landets mitt, åkt ännu mera tåg till fina Soller och tagit det lugnt på stranden eller vid hotellet. Vattnet var dock iskallt och det var inte riktigt sommarvärme i luften heller så något badande blev det inte. 

Nu ska jag ta tag i diskberget jag redan lyckats skapa mig och sen äta någonting. Har ätit onyttiga och sliskiga spanska grejer i en hel vecka nu så det är väl bara att fortsätta på det spåret med tanke på beroendet jag skapat mig och att jag snart ska på semester igen (värst vad jag semestrar...). 

Helga

Sebastien Tellier - Divine
för att jag nyss var på ett träningspass där en extra långsam version av den spelades...



hudiksvall ink?

idag såg jag mitt livs första avsnitt av LA ink, och nu har jag gått och blivit sugen på en liten tatuering. med betoning på liten.
har målat en sol på handleden med vattenfast tusch för att kolla hur det känns. so far, so good f.ö
idag har jag dock beställt en röd machestersoffa och två bokhyllor i ekfanér från IKEA, så någon tatuering de närmsta månaderna känns väl inte direkt aktuellt. huga vad mycket slantar möbler kostar. yyyyl!

men fint blir det. för det har jag bestämt!

nu ska jag gå och se om det går att locktånga mitt hår.. förmodligen inte. mitt hår är extremt o-lockvänligt!

till verket ändå!

ia

låt: john cale - paris 1919
den lyssnade jag på idag medan jag sorterade mina skolpapper.. det gjorde jobbet ngt enklare faktiskt!


stapplande langare i högklackat

Idag befinner jag mig i Södertälje, har nog inte varit här sen i julas så det känns nästan lite trevligt. Dessutom är det härligt vårväder och jag fortsätter gå in min lite tunnare vårkappa. Jag gjorde även misstaget att låna ett par snygga svarta skor av syster Clara då de passade bättre till min outfit än slitna converse. Högklackade skor dessutom, och jag som aldrig använder high-heels men har funderat på att eventuellt införskaffa ett par tänkte att jag borde vänja mig lite. Det borde jag inte ha gjort, ner på stan gick väl okej men sen började det göra vansinnigt ont och min gång blev mer och mer stapplande. Jag började mina uppdrag med att gå till systembolaget och handla en flaska vin åt den ena systern (som faktiskt fyller 20 om en vecka, så alldeles hemskt olaglig kände jag mig inte) och sen springa upp med den på biblioteket för att avlämna leveransen. På biblioteket mötte jag pappa som hade lovat att köpa en flaska vin till syster nummer två som jobbade och inte hann, men nu jobbade han också och skulle inte hinna och dessutom ville han också ha några öl. Det kändes mycket misstänkt när jag återigen shoppade på systemet och åkte upp till biblioteket för att lämna av påsen. Men däremellan hann jag åtminstone äta en god lunch på kafé Tratten med broder Jakob. Sen gjorde mina fötter så sjukt ont så jag var tvungen att ta bussen tillbaka och nu har jag jag stora blåsor under fötterna. Mycket bra inför semestern sådär...nu har jag blivit helt osugen på att inhandla ett eget par high-heels bara för det. Får satsa på någon liten skönare variant i såna fall, kanske kilklack....

Nu ska jag studera min packning, i morgon klockan halv sex på morgonen är det dags att åka härifrån till ett lite varmare land. Men nu är det ju vårfint i Sverige också så det känns ju inte lika hemskt för er som blir kvar här.

adjö adjö

Helga

Kings of Leon - Manhattan


from the globen to beijing

Idag får jag ingenting gjort. Efter förmiddagens ACT-"föreläsning" (där hela klassen satt på stolar i en ring i klassrummet, kändes lite som en gigantisk gruppterapisession à la 70-talet typ) har jag inte gjort mycket vettigt. Men nu är min lilla lägenhet städad i alla fall och golven torkade med såpa och allt. Dessutom har jag börjat packa. Sånt är ju också helt nödvändigt. Det känns helt overkligt att jag ska åka bort en vecka. Jag har liksom lite dåligt samvete, som om jag smiter från något. Den känslan kommer troligen släppa redan tidigt på söndag morgon då jag sitter på flygplanet.

Sen efter lunch nån gång har jag haft den r
yska versionen av Tingelinglåten från helgens schlager på repeat i min hjärna. Och när jag har den på hjärnan kommer jag osökt att tänka på sovjets nationalsång (hasch fanns i spruta, polis sprang i lag!). Ungefär denna tankeverksamhet har jag ägnat mig åt på eftermiddagen, i stället för bok- eller artikelläsning som man också skulle kunna tänka sig att syssla med.

För övrigt anser jag att jag behöver ett nytt crèmerouge. Mitt har dött och smetat ut sig i hela sminkväskan så jag har varit tvungen att tvätta varenda liten grej. Visserligen är det ju snart vår-sommar så man får lite mer naturligt färg i ansiktet men ändå, ett lite rosaaktigt kanske skulle vara sommarsnyggt. Sen anser jag också att jag vill lyssna på Pete Dohertys nya skiva eftersom den verkar jättebra, men den finns vare sig på spotify eller på pirate bay.

Helga

Pete Doherty feat Dot Allison - Sheepskin Tearaway
denna låt har jag hört från nya skivan och den var mycket bra

nytt bo om två veckor cirkus!

joppejdiiii, joppejdaaaa! jag lyckades knipa lägenheten! det var det enda rätta. den var ju liksom min.. tur att hyresvärdarna också insåg detta faktum.

om jag bara får min lilla innestående semester-betalning så skall jag minsann införskaffa grejor till mitt nya hem. det första hem jag har som är mitt, bara mitt!
först på listan står en röd manchestersoffa! det blir nog fint till de mörkbruna väggarna i sovrummet.. och så behöver jag väldigt många extralånga gardiner. lots of fönster. fyra stycken tror jag att jag har..


när jag väl fått min röda soffa på plats får ni komma på inflyttningsfest och prova på hudiksvalls vilda uteliv. jojomensan!

idag har jag för övrigt haft två patienter och skrev noll felaktiga journaler. det tar sig. jag verkar inte ens behöva hamna i fängelset pga min felskrivning. pheeeew..

nu ska jag tvinga pops att baka mandel-knubb. mums!

puss på er.

ia, en lägenhet rikare.

låt: fine young cannibals - she drives me crazy
en gammal goding.. typ.

hänt i helgen

Jag sitter i Trollhättan med datorn i knät och ska om en timme ta någon obskyr buss till någon håla (Grästorp I think..) för vidare färd mot Uppsala. Tänkte bara sammanfatta min helg lite, för de som är intresserade...troligtvis inga..men det kan ju vara bra för mitt eget minne åtminstone ifall jag blir dement och börjar gå tillbaka och läsa bloggen för att ha koll på vad som hänt i mitt liv.

Kom hit i fredags och det känns jättelänge sen. Började med att inhandla nödvändigheter som vin och räkor och vänta på att Johan skulle sluta jobba över. Sen kokade vi musslor (i vin, grädde, lök och vitlök! Mums!) och åt tillsammans med de vanliga räkmackorna med oljig majonnäs. Sjukt gott! Det finns nog inget godare. Det var en mycket bra början på helgen!

På lördagen gick vi på stan, shoppade mer vin och bokade hotell i Köpenhamn till i påsk. Sen lagade vi soppa och bjöd en kollega till Johan med pojkvän...antar att det är sånt som kallas parmiddag. Eh, läskigt. Vi försökte dock ursäkta oss med att det faktiskt bara var så att vi skulle titta på melodifestivalen tillsammans. Det var faktiskt inte så farligt....(och schlagerspektaklet var ju intressant, jurygrupperna röstade ju olika allihop och Mums (Måns) förlorarmin när han insåg att svenska folket gav honom alldeels för få poäng för att han skulle kamma hem det hela var oslagbar...)

Igår åkte vi på utflykt till våren. I Trollhättan var det molnigt, visserligen fina snödroppar i rabatten men ändå inte direkt vårigt. Ute vid kusten var det däremot strålande sol och kändes verkligen som en vårdag. Vi satt ute och fikade i solen och gick en promenad på hala klippor (och hittade krabbskal), ljuvligt. Blev även bjudna på mat och efterrätter vilket var mycket praktiskt.

Och idag har jag varit en sväng till psykakuten och en psykavdelning. Trodde det var någon slags sommarjobbsintervju jag skulle på, men det var väl snarare information och allt verkade helt klart. Även fast jag hade noll koll på vad jag gett mig in på, så nu verkar det som om jag mestadels kommer att hänga med missbrukare i sommar. Ja, det gör jag ju inte så himla mycket annars så det kan väl vara nyttigt. Jag får väl lära mig mycket matnyttigt om knark och öva på motiverande samtal. Det kändes lite speciellt att vara i sjukhusmiljö igen, den där klassiska avdelningslukten som man aldrig kommer ifrån. Sen hade jag en lucnhdejt med Johan i sjukhusrestaurangen och satte mig på en buss tillbaka till lägenheten. That's it, min helg. En väldigt trevlig helg faktiskt. Nu ska jag tillbaka till vardagen igen (med tiden blir det mindre och mindre vardag och mer och mer helg märker jag...det är kanske inte riktigt okej, antar att jag kommer få slita i höst i stället...)

Helga

Emmon - Teenage Kickers
roligt låtnamn och lite blippig dansmusik à la emmon...

slut som artist!

antal timmar övertid: 2
antal felskrivna journaler: 1 (skrev in en patients hela status i en annan patients journal. nu hamnar jag säkert i fängelse pga journalfelskrivning.. det är INTE bra att ha två nybedömningar efter varandra)
antal inre svordomar: otaliga
antal koppar kaffe: 3
antal koppar choklad: 2
antal tankar på att gå i pension: 5
antal spänningshuvudvärkar: 1

nu ska jag dricka ett glas vin och sluta känna mig som ett offer för omständigheterna. det är väldigt okonstruktivt. offerkänslorna alltså. vindrickandet är givande i alla högsta grad!

i morgon ska jag dricka mera vin. det ska bli trevligt. jag behöver nog det.

trevlig fredag på er.

ia

låt: nas - life is a bitch (and then U die)
den kom helt o-osökt upp!

sverige är inte ett bra land, åtminstone inte vädermässigt..

Men vad är det här nu? Kunde inte bara snön som redan fanns få smälta bort och så kunde det bli vår och sol och allt sen? Vad ska all denna nya snö vara bra för? Den kommer att smälta bort, sen kommer det komma mer, sen kommer det smälta bort, och det kommer att komma mer. Det är ju inte meningsfullt på något sätt, bara en slöseri med en massa energi (snöfallsenergi och smältningsenergi typ). Det har snöat hela dagen, eller ok, snöblandat regn...ännu roligare. Det skulle räcka med litelite sol för att få mig på bättre humör, men så snälla är inte vädergudarna. Tur att jag och mamma ska åka på till Mallorca om två veckor, där kommer det väl förhoppningsvis inte att vara snö. Riktigt varmt lär det väl inte vara heller, men 15 grader och växlande molnighet låter som en dröm i jämförelse med detta väder! Underbart ska det bli med lite miljöombyte.

Idag har jag varit på stadsbiblioteket, skulle låna en bok och satt kvar och läste lite sen. På stadsbiblioteket finns det helt sjukt mycket söta gubbar och gummor som sitter och läser i diverse tidningar, uppslagsverk etc. En del ser ut som om de pluggar, de sitter och antecknar grejer från böcker, en del löser korsord eller läser någon tidning som kanske handlar om deras specialintressen. Sån ska jag också bli när jag blir gammal, hänga på biblioteket och lära mig en massa nytt för att jag vill och inte för att jag måste.

Nu ska jag ta och laga något att äta och sen ska jag inviga min symaskin.

Helga

Sky Larkin - Pica
pica är väl en störning som innebär att man äter konstiga grejer som toapapper eller jord, undrar om det är det denna korta låt handlar om?

första pol-patienten..

nu har jag haft min allra förstaste pol-patient. det kändes precis som när jag var en ynka liten sjukgymnaststudent, bortsett från att ingen brydde sig ett dugg om vad jag sysslade med. jag satte av bara farten igång med att redogöra för hon som skall lära mig journal III-systemet vad jag sysslat med därinne med patienten, men sen insåg jag att hon faktiskt inte var intresserad av vad jag sysslade med. jag får göra precis hur jag vill med mina patienter. how weird isn't that?

det gick så bra med min patient. på 30 minuter hade jag tagit grundlig anamnes och undersökt allt axligt jag kunde komma på (+ nack-screening för att vara på den säkra sidan) med rätt otvetydligt resultat. ett stycke impingement. då var det bara att leta fram axelina och kopiera några passande övningar tänkte jag optimistiskt. först hittade jag inte axelina-pärmen. sen hittade jag inte rätt kapitel i pärmen. sen funkade inte kopiatorn. sen skrev kopiatorn ut A3-format. efter en halvtimme hade jag bråkat färdigt med det jädra träningsprogrammet och då hade jag inte ens hunnit instruera. mkt pinsamt. jag kände mig helt oproffsig..

mina nästa patienter kommer på onsdag. två stycken nybedömningar, där båda ska ner i bassängen. det känns inte allt för betungande. hoppas bara att kopiatorn samarbetar!

nu ska jag sticka på min åre-mysse.

pussel på er!

ia

låt: animal collective - my girls
de är inte fullt lika skumma som vanligt!

skidbackar och sånt

Jag har varken varit på IKEA eller på Monki-Api i helgen. Däremot har jag varit på en dagstur till den storslagna skidanläggningen som inte är ett fjäll - Romme Alpin. Jag var inte den enda i backen direkt, massvis med busslaster av störande människor anlände samtidigt och proppade igen liftköerna. Men det var väldigt kul att stå på ett par skidor igen, var ett antal år sen sist. Det gick faktiskt att ta sig ner för backarna, åtminstone de flesta. Vi hamnade bara i en hopplös svart backe, som även skulle kunna kallas för stup, som inte kändes helt okej. Jag ramlade heller inte i liften, det kan ha berott på att vi bara åkte stollift (inte ens jag brukar lyckas med att ramla ur en stollift, inte ens när jag nyser tre gånger och tappar kontrollen vilket har varit en anledning till att jag ramlat i en ankarlift en gång..det såg kul ut). På slutet hittade vi den perfekta backen - Älgkyssen! En mycket trevlig dag på det hela taget, även om vi fick gå upp klockan 06 på en lördag (vilket under normala omständigheter inte är okej).


tyngden på dalskidan...




På kvällen var vi trötta och drack öl och kollade melodifestival (ständigt dessa melodifestivaler...fast det är ju skönt att ha ett givet program på lördagkvällarna). Sen var typ helgen slut. Helger är oftast för korta. Jag åkte iväg och jobbade natt igår kväll också, det var jag ju lagom sugen på sådär en söndagkväll. Men jag blev mindre störd än jag blir hemma hos mig på nätterna och fick sova gott så då är det ju helt okej.

Nu är det dock måndag och jag har inte kommit igång alls. Ska väl åka iväg till skolan en sväng kanske...

Helga

Pulp - Underwear
var inte alls på bra humör i morse, men att lyssna på pulp på hög volym funkar väldigt bra...det här är en gammal klassiker ("how the hell did I get here? semi-naked in somebody elses room...")

IKEA och api-skor!

idag har jag och mamma varit i sundsvall och gått på IKEA. på vägen dit tankade jag bilen. det kostade 723 kronor. jag är numera ruinerad. för att trösta mig köpte jag vinglas, vanliga glas, batterier och en och en halv meter blomigt tyg. tyget ska jag sy till gardiner har jag tänkt. det blir nog fint. efteråt gick jag till api, som lämpligt nog har en affär så misstänkt nära IKEA. där köpte jag ett par skor modell high heels. nu äntligen är jag ägare till ett par fina high heels. de i princip första i mitt liv. en stor händelse. dessa är dock inte bara höga (184 cm here i come!), utan även relativt bekväma. thanks to kilklacken! nu gäller det bara att hitta sig ett festligt tillfälle där man kan ha en ärtig liten klänning och klacks! ingen som funderar på att gifta sig inom rimlig framtid?


nu ska jag köra in till stan och plocka upp tomas på sjukhuset. han fick ta ett helgpass på akuten lite spontant. de är typ livegna, de där sköterskorna..

puss så länge!

ia

låt: francoise hardy - tous les garconnes et les filles
den här fick vi sjunga på någon random franskalektion minns jag..  en smula deppo möjligen. men särdeles fin!

bonde-nytt!

jag är trött och har spänningshuvudvärk bakom ögonbrynen. således ett kort ynka blogg-inlägg. men ett livstecken är det! ja, jag lever. jag har inte irrat bort mig i hudiksvalls sjukhus katakomber (hm, finns typ EN kulvertgång..) eller blivit inlåst pga olaga dödande av patient. so far, so good. att hjärnan är konstant överfull får väl betecknas som lindrigt i sammanhanget.

jag har skaffat mig en lite bonnig hudikdialekt, vilket jag möjligen inte är helt nöjd med. efter tjugo minuters teflonsamtal m bloggkollega helga tror jag dock jag lyckades avvänja migvid dessa dialektfasoner. pheeew. dock läre det återkomma nästa vecka när jag minglar runt bland alla hudikbor på sjukhuset igen..

ikväll ska jag sticka på min röda åre-mysse (härm härm), klippa pops samt förhoppningsvis dricka chaite och äta kanelbullar.

till verket. på återbloggande!

ia

låt: big bopper - chantilly lace
denna har jag lyssnat på under min uppväxt.. "chantilly lace and a pretty face and a pony tail hanging down.." mkt djupsinnigt!

tillbaka på ruta ett

Men bra gjort, först städar jag hela "lägenheten", och således även köket, grundligt. Sen stökar jag ner hela köket och hallgolvet med mjöl och världens kletigaste smet i ett försök att baka några slags biscotti. Hoppas det blir goda, annars känns det verkligen inte värt det att stå och städa igen. Morr.


hoppas de blir såhär fina när det är klara..och jag ska doppa dem i choklad också, mums..

När jag gick på gymnasiet hade vi rätt roliga skrivuppgifter i svenskan, en gång skulle vi skriva fem olika varianter av Sjösala Vals (Rönnerdahl-låten..). Det var sjukt kul har jag för mig och det
här är ungefär samma sak fast med Ekorrn satt i granen och i många fler versioner (och ännu fler...).

Nu ska jag återgå till bakande/tvättande och eventuellt benrakande.

Det känns som helg idag, fast det är bara torsdag. Inte mig emot...det får gärna bli helg nu på en gång. Men nu tycker jag åtminstone att Ia kan avge ett litet blogg-pip om hur det är att vara norrlänning och sjuk gymnast i Hudiksvall...

Helga

Olle Ljungström - En förgiftad man
jag lyssnar på Olles nya skiva "Sju", med alltid lika fascinerande knäpproliga låttexter...

konsten att argumentera med en katt

Idag har jag haft en dag nästan helt utan social stimulans. De enda personer jag har talat med idag (msn och sms räknas inte) är:

-tant som jobbar på ett bussresebolag (enbart via telefon)
-min patient
-före detta klasskompis i journalrummet
-min blivande uppsatshandledare
-johan (också enbart via telefon)

Jag tycker det är lite obehagligt att det i värsta fall kan gå en hel dag utan att man ens pratar med någon, det är tack och lov rätt sällan det händer men ändå. Eftersom jag inte haft så mycket människor omkring mig och suttit hemma och pluggat på förmiddagen har jag haft gott om tid åt att prata med Zorro. Det har dock inte handlat om några trevliga samtal idag. Han har varit på sitt allra trotsigaste humör och vägrat lyssna på mina tillsägelser (t.ex. vad gäller att hoppa ner från bordet, inte lägga sig på mina papper, inte hoppa upp på datorn, sluta stå och gnälla vid ytterdörren, stänga dörren efter sig till badrummet när jag duschar...ok, den sistnämnda uppmaningen kanske var lite över hans förmåga men ändå). Han verkar konstigt nog inte förstå att det är allvar när man får en irriterad röst heller, ibland skulle det underlätta om han hade lite fler mänskliga drag.


min krävande monsterkatt som inte vill vara med på bild..

Helga

José Gonzales - Love will tear us apart
mysig Joy Division-cover...