shop the ångest away!

ångest, tvång och höstsäsong. och ekonomikums undergång. jag vill inte vara med i TV. hade detta varit i en TV-serie så hade det varit en rolig liten bagatell. i det som är ias liv är det inte riktigt så. katastrotänkande? o ja. jag skulle kunna användas som skolexempel på spykologutbildningen.

fördelen med min ångest är att jag inte tänker på andra ångest-saker, typ att jag säkert kommer bli arbetslös efter nyår.. osv. osv. en ångest i taget år mitt motto!

har försökt kurera min TV-ångest med lite shopping. det funkade sådär. men jag behövde typ allt. mor or less. mest less;
*byxor i tjejmodell. dessa  behövdes. faktiskt.  har gått i tomas jeans sedan i våras, då alla mina egna jeans mystiskt blev för små. nu är jag dock återigen en självständig kvinna med egna byxor. dock några storlekar större än tidigare.
*massa flaskor med bodylotion, munskölj och tandkräm. smidigt för resor och gymbesök. hm, i dagsläget reser jag mer än jag går på gymmet.. men vilket som är det bra med ynkflaskor.
*foundation, luftvispad sådan. det låter ju.. fluffigt!

fick även psyk-ryck och klickade hem ett par coolam pjucks från ellos. de kostade massor av slantar, men med 40 rabatt blev det till slut typ 670 SEK, vilket är nåååågorlunda affordable för en ynka sjukgymnastlön.

här är lyxskorna. fanns typ bara kvar i stl 40 och 41. ibland är det fördelaktigt att vara bigfootad. ibland.

för övrigt tog jag nöffe-flunsevaccination idag. so far inte mycket till symton. kanske lite ynka armvärk, men thats it. come an bara, lömska virus! eller bakterier. eller andra random nöffe-basilusker!

för övrigt 2 så ska jag klippa mig i morgon. jag kommer med all sannolikhet bli anklagad för vanskötsel av hår. förmodligen blir jag polisanmäld, ställd inför rätta och döms av enig jury till förbud att inneha hår för all framtid.
ska försöka rädda vad som räddas kan och inpacka mitt hår i bra-a
aussie-inpackningen.

förövrigt 3 så är jag addicted to true blood. det och dexter. de enda TV-serier jag kollar på innehåller massa blod.

hm, katastroftanker och blodintresse. var i DSM-IV passar jag in månntro?


ia

låt: editors - blood
tiga  - shoes
("just take off your shoes. you've nothing left to loose..")
belle & sebastian - dear catastrophe waitress

samtliga låtar speglar mig ganska bra i dagsläget.


nu; operation rädda håret!

500 days of summer..

500 days of summer borde ha premiär snart. vill seeeee! nuuuuuu! ooooyyyyyyl!jag har kollat trailers och lyssnat på soundtracket. nu är det bara själva filmen som fattas. och jag vill se den med en gång!

dom gillar the smiths. och dansar. och har fina kläder (i alla fall zooey). och det verkar någorlunda sliskbefriat. succé!


lp-letande.


kalasande. min taklampa hänger dessutom i multipla exemplar på snöret.

ja, i väntan på att denna filmen skall finnas tillgänglig får jag väl roa mig med att kolla lite lovefilm. igår blev det adaptation. en excentrisk film (men inte lika excentrisk som dalí) om skrivkrampande manusförfattare och en orkidéknarkande meryl streep. plus en oattraktiv nicolas cage i dubbla upplagor. mycket bra.

ia

låt: mumm-ra - she'sgot you high
från soundtracket till 500 days of summer, som sympatiskt nog finns på spotify!

västkustrap*2

Idag är en dag då jag är frustrerad på teknik, framför allt dataprogrammen SPSS och Excel som totalt vägrar samarbeta med mig. Morr. Vad gör jag åt det då? Ja, förutom att googla, mejla handledare, ringa såna som borde veta...försöka läsa på lite för att inte verka alltför korkad ifall det skulle vara en jättelätt grej som jag missat nånstans och testa samma sak om och om igen (det har visat sig fungera vad gäller SPSS-problem då de i allmänhet tenderar att lösas vid i genomsnitt femte försöket trots att man inte gör någonting annorlunda, men idag bråkar jag mest med Excel och där sker minsann inga under) så tar jag långa lunchraster. Och då lyssnar jag på det eminenta P3-programmet Spellistan (lite tråkigt namn dock men det är precis vad det är) där musikredaktörerna spelar upp nya låtar och säger hej då till gamla (haha, det lät inte särskilt spännande..men det är ett bra program).

Temat i detta blogginlägg blir därför, helt logiskt, västkustrap. Detta för att jag just precis hörde Anton Kristianssons helcoola raplåt Lilla London där han rappar om Göteborg till Broder Daniels I'll be gone. Mycket innovativ idé! Dessutom kom det igår till min vetskap att det finns en raplåt om Lilla Edet. Lilla Edet är ett litet ställe som ligger någonstans mellan Trollhättan och Göteborg, ibland när jag tar bussen hem på torsdagskvällar så tvingas jag åka igenom Lilla Edet och då kan det hända spännande saker om att ohyfsade tonåringar får för sig att kasta stenar på bussfönstret, slänga cyklar på vägen framför bussen eller helt enkelt bara gå vääldigt långsamt mitt på vägen så att de nästan blir överkörda. I centrum finns en sån där sorglig förortsbyggnad som inhyser vårdcentral, folktandvård, psykiatrisk öppenvård (där en egen missbruksenhet möjligen skulle vara lämpligt) och allt annat man kan tänkas behöva. Kanske bidrar det att jag alltid åker genom Lilla Edet på kvällar när jag är trött och det är mörkt, men det känns faktiskt som ett av de sorgligaste ställena som finns. Nästan lika sorgligt som Findus jultallrik. Fast nu skulle det ju handla om raplåten....

Enjoy!


Lilla Edet Represent


Lilla London (Tyvärr hittade jag inte hela låten på youtube..men
här finns den)

Så, nu ska jag kanske återgå till att bråka med något dataprogram eller så...

Helga

Anton Kristiansson - Lilla London
som jag tror kommer spelas flitigt på p3, troligen oftare än Lilla Edet Represent...

lägesrapport

En liten uppdatering från Trollhättan där det inte händer särskilt mycket. Men soligt är det i alla fall! Jag har precis skrivit en massa grejer i ett sjukt tråkigt kodmallsdokument och såklart glömt att spara hela tiden - och vad händer när man glömmer att spara hela tiden? Jo, programmet stöter på ett problem och måste avslutas och allt försvinner. Men, det var ju bara ungefär en timmes jobb och inget kreativt som jag inte kan göra om. Det kunde varit värre med andra ord. Resten av dagen har jag bråkat med SPSS som av någon outgrundlig anledning ibland samarbetar och ibland inte. Dock verkar det inte finnas något mönster i det, så man får helt enkelt se hur det går från en gång till en annan. Det gör att allt tar lite längre tid, för att sen plötligt lösa sig utan att man gör något nytt. Man kan ju bli galen för mindre.

I övrigt har Zorro slutat prata och blivit lätt apatisk (samt misstänksam och rädd för saker) och det är tråkigt för jag brukar i alla fall kunna prata med honom på dagarna. Får gå över till att samtala med krukväxterna, det är dags nu känner jag. Tack och lov ska jag till Uppsala i nästa vecka, miljöombyte känns som en bra grej när man tröttnat på sitt skrivbord (därför sitter jag i köket nu, det är inte lika ergonomiskt...)
Nej, nu ska jag ta en kopp kaffe (ja, jag har också börjat droga mig när jag är ensam hemma nuförtiden, så långt trodde jag aldrig det skulle gå..) och sen ska jag göra nåt annat med mitt liv än att skriva om allt jag gjorde nyss. För jag orkar inte!
Helga

Asha Ali - The time is now
jag har även hunnit med att lyssna på lite mysig musik

eddie now and back then..

eddie the dog har under mystiska omständigheter vuxit och är inte längre en liten babyhund utan vett eller förstånd. nu är han en gänglig ungdomshund. dock fortfarande utan vett eller förstånd. men krypa kan han! det tog 10 minuter att få in det i hans lilla luddhjärna!


liten luden eddie försöker få cat stevens att leka med mycket ringa framgång.


stor eddie. han ser nästan vuxen ut här. vad hände?


nu ska jag tvätta. mitt andra specialintresse. jag är nog den enda jag känner som faktiskt tycker det är ganska gemytligt att tvätta.

ia

låt: alcoholic faith mission - gently
ja, den är lite bra då tycker jag. den har sin plats under min "myslist" på spotify. ingen poppig pop här.

produktiviteten är inte på topp

För tillfället har jag grava koncentrationsproblem vilket gör att uppsatsarbetet blir lidande. Det lutar åt att börja jobba med en hemtenta i Neuropsykologi i stället, den måste ju ändå göras nån gång så varför inte? Fast snart ska jag ta min "second breakfast", eller frukt/bär-stund som man också kan kalla den.

Jag tog mig friheten att byta ut vår bild, den gamla var väldigt..gammal..och inaktuell vad gäller hårlängder och färger. Denna var kanske lite bättre, men det var svårt att hitta nån bild nu. Förr var det väldigt lätt då det vid varje utekväll togs x antal bilder enbart föreställande Helga och Ia (på olika nationstoaletter, med en arg kö utanför..).

Helgen var skön (dock blev det inga humrar fångade, de vägrade krypa in i hummertinorna...däremot gjorde en hel massa småkrabbor det, men de slängde vi tillbaka), denna vecka är däremot seg. Det beror nog mest på min icke-produktiva läggning. Det är dessutom helt mörkt när klockan ringer på morgonen vilket gör mig väldigt benägen att ta sovmorgon. Dessutom är det deprimerande. Här är det i alla fall ingen snö än som jag hört rykten om att det var i Uppsala, ibland är det bra att bo så långt söderut! Jag har tråkigt och längtar tills i kväll...eller nåt. Bara för att då är det okej att bara sitta (framför dator eller tv) och slippa krav på att jag ska producera något stort (eller nja, något läsbart åtminstone..).

Nu ska jag utföra steg 1 gällande hemtentaskrivande. Steg 1 innebär att titta på papperet med tentan och bilda mig en uppfattning om ifall det är något som kan tänkas vara inte alltför krångligt att börja med. Adjö

Helga

Asha Ali - Hurricane
lyckades till slut identifiera denna låt, efter mycket letande...(det är jobbigt när man hör låtar på träningspass och inte orkar fråga vad de heter..)

yes! äntligen hipp!

jag VISSTE det. var bara en tidsfråga innan min vardagsklädsel skulle bli inne! joppejdii, joppejdaaa! uthållighet lönar sig, mina mysbyxor är numera hippa! check this out!

nu ska jag fortsätta vänta på att de gröna geggan i mitt hår skall behaga verka klart, knappt två timmar kvar.. sen är jag komplett redhead igen, no råttfärgad utväxt!

under tiden läser jag ELLE och funderar över varats olidliga lätthet, alternativt om jag skall våga köpa fiberwig nästa gång det är mascarahandlingsdags? den verkar ju onekligen praktisk i och med att man slipper borttagningsprodukt. då kanske jag tom skulle kunna börja använda mascara till vardags!

ia

låt: yazoo - bad connection
ooh can you hear me? ooh can you hear me? väldigt trevlig liten låt!


fotoautomat!

hihi. detta var roligt! la photo cabine.kanske kunde ta ngn av dessa bilder och ha i passet istället för den nuvarande..?

puss

ia

låt: lucinda williams - lake charles
från true blood-soundtracket. mycket bra. och mycket o-britpoppigt.

den näst siste mohikanen..

igår var det sjukhusfest. vi var i mitt bo och förfestade, möjligen lite för länge för när vi kom till stadt hade typ allt folk från middagen hunnit försvinna. jamen det var ju roligt. vi skuttade dock runt lite på dansgolvet (BARA schlager, tur att jag var salongsberusad säger jag bara) men gav sedan upp och gick till tre bockar (halvsunkigt place) istället. där var det åtminstone folk. vi skuttade runt en stund till men sedan blev alla hungriga och vi köpte kebab som vi bar hem till mig. jag hann dock äta upp det mesta innan hemkomst. hungrig som sagt. kebaben var typ kvällens höjdpunkt, även fast brödet var helt hårt.


arbetande terapeuter och sjuka gymnaster.


den näst siste och den siste mohikanen.

idag är jag kroniskt hungrig. har roat mig med att äta sedan jag steg upp i morse. cashewnötter, te, majs och pägg m randig kaviar. en sådan riktigt fullvärdig kost!

nu ska jag försöka få tag på mor och far och se om någon av dem känner sig hågad att komma och hämta mig för lite lantliv resten av helgen.

ia

låt: D.A.F - dear mussolini
en särdeles syntig låt. det namedroppas elaka diktatorer för fullt.

fredagkväll i trollis

Kvällens outfit: kornblå mysbyxor från Adidas som jag köpte på högstadiet (kan ev ha varit redan i sexan..), blå t-shirt från H&M som jag fått av bloggkollega vid garderobsutstädning samt mysig gråsvartrandig sweatshirtaktig sak.

Kvällens aktivitet: idoltittande och stickande, men innan dess städade jag faktiskt samt var på ett poweryoga-pass (spännande, har försökt böja min kropp i konstiga vinklar...lyckades kanske inte riktigt men det kändes rätt skönt). Lite tantvarning vad gäller att sticka och städa en fredagkväll, men det har varit skönt..

Kvällens detalj: mitt nya nagellack i den till synes hemska färgen spy/snor/bäbisbajsgrönt som faktiskt är fint på, det blir typ olivgrönt och matchar allt jag tycker om.

Kvällens assecoar: nyligen påbörjad stickning samt svart katt i knät

Kvällens ät- och drickbara: rom&cola med mycket citron samt glass med varma hallon och blåbär, mums!

Japp, äntligen helg vilket känns skönt även om veckorna på något konstigt sätt går sjukt fort. Det känns rätt skönt med en lugn helg också, slippa packa väskor. Fast nu kom jag på att vi ska ut till kusten i morgon (och försöka fånga hummer! Hur coolt är inte det?) så nån liten väska behöver jag nog packa ändå.

Nu ska jag nog faktiskt gå och lägga mig, eventuellt ska jag läsa lite i Nybyggarna som jag aldrig blir klar med. Började med Utvandrarsviten nån gång i somras och då gick det minsann undan, sen började terminen och jag var tvungen att läsa skolrelaterade saker och då blev det genast helt omöjligt att läsa på fritiden. Hoppas att bloggkollega partar gärnet som den näst sista mohikanen (utan gråtande bidé som heter Anneli) på sjukhusfesten!


stickning och nagellack, usel bild men ändå...photobooth är väldigt smidigt när man vill spontanfota sig själv eller annat som finns mitt framför datorn.

Helga

Kent - Töntarna
för att den är riktigt bra och byggs upp bit för bit (eller är det kanske beat för beat?)

sjukhuslig fest..

på fredag är det sjukhusfest, tema; cowboys&indianer, och jag som alltid brukar börja planera i goooood tid innan (utklädningsfester är ju det roligaste man kan tänka sig) har inte en ynka susning vad jag skaha på mig. buhuuu!

att helt enkelt vara en cowboy känns ju sådär kul.. dessutom har jag ingen hatt. indian är inte direkt heller superroligt. jag vill vara lite fyndig.

några förslag;

dr quinn. en av mina bästa serier när jag var en liten ia. och hon är ju vilda västern:ig. och doktor. dock har hon sjukt trista kläder på sig. dessutom får jag inte till mitt hår i en dr quinn-fläta ens med bästa vilja i världen.en annan idé är diligenarånare. då kan jag ha lite sunkiga kläder på mig och komplettera med en snusnäsduk för ansiktet för bov-look.


denna attraktiva karl hittade jag när jag bildgooglade på diligensrånare.

ett annat tänkbart alternativ är ju saloon-bartender. fast då kommer jag väl end up med att sättas i glastorkar-tjänst så fort jag kommer in på stället.


vit skjorta, svart väst och vitt förkläde borde ju räcka (ja, möjligen byxor också). givetvis komplett m vit glastorkar-trasa!

hur jag än beter mig kommer jag inte att se särskilt hot ut. hum. kanske ska vara en stäpplöpare ändå..?

nu ska jag iväg och boxas. hoppas det får fart på min kreativitet.

puss ia

låt: paloma faith - stone cold sober
ännu en cool britt som gör rekordelig musik. tänk; jamie t, little boots, lily allen osv.. trevligheter!


varför bloggar vi inte?

Det har varit lite dött på bloggen ett tag och jag vet inte riktigt varför. Just nu är mitt liv som upplagt för meningslöst bloggande, jag sitter bara vid datorn och funderar på vad det är jag egentligen håller på med hela tiden. Sånt brukar leda till att man gör annat vid datorn, och det gör jag också..men bloggar gör jag visst inte. I stället kollar jag andras bloggar och facebook stup i kvarten. Och hoppas på att klarheten ska komma som en blixt från klar himmel, men det händer ju aldrig. Sen väntar jag också på data. Det är tråkigt att vänta på data och ännu tråkigare att ringa och påminna datan (läs; människorna bakom datan) om att komma in. Medan jag väntar kan jag ju göra en miljon saker men eftersom jag hela tiden måste tänka på att ringa folk lite då och då så kommer jag aldrig igång med något annat.

Oj, vad roligt jag verkar ha det...

Helgen var bra, men nu är den slut. Jag var på bio i fredags (Flickan som lekte med elden) och på teater i lördags ("Vi som är hundra" på Göteborgs Stadsteater), mycket kultur alltså! Sen åt jag även en underbar trerätters middag på helmysig fransk restaurang i lördags, sånt borde man faktiskt oftare lägga sina pengar på (jag kan nog räkna de tillfällena hittills i livet på typ ena handens fingrar..). Igår var dock en meningslös dag som bara tog slut innan den ens började. Det enda positiva var den fantastiska kanelbullen på Strandgatan, i övrigt ägnade jag mig att lära mig meningslösa saker om operativsystem jag inte använder...

Jag vill klippa mig och skaffa ett jobb.. i nämnd ordning. Klippa mig ska jag passa på att göra nästa gång jag besöker Uppsala, det är lite känsligt sådär så bäst att hålla sig till det man är van vid. Men nu ska jag ta och läsa en säkert fantastiskt rolig artikel om bortfall och sen belöna mig med en kopp kaffe (ja, jag har faktiskt fallit dit jag med...till slut..).

Helga

Detektivbyrån - Om du möter varg
instrumentellt och fint..