det börjar ordna upp sig nu..

Saker och ting börjar ordna upp sig. För det första har jag både klippt mig och skaffat mig ett Uppsalajobb till hösten. Det känns fantastiskt skönt, efter att jag fick beskedet i torsdag eftermiddag kunde jag inte koncentrera mig på jobbandet alls på grund av uppspelthet och lättnad. Börjar i augusti också vilket innebär att jag både kan vara kvar vikariatet ut i Vänersborg OCH får efterlängtad semester (dock obetald, men det spelar ingen roll för jag vet att jag har ett jobb som väntar och en kommande inkomst att inkassera inom en snar framtid). Nu är det bara det där med lägenhet som ska ordnas upp också, det är lite läskigt men samtidigt spännande. Vi har precis lagt ett bud på en Fålhagenlägenhet. Sen ska det fixas med lån och sånt, en dyr historia det hela men det blir mycket vuxenpoäng på en gång. Sen finns det annat som jag borde (och till och med vill!) ta tag i också, till exempel

- Det här med träning. Jag är extremt omotiverad och rent ut sagt dålig på att träna, samtidigt som jag vet att jag mår mycket bättre av det (åtminstone min rygg, den tycker inte om stillasittande arbete). Jag behöver i princip någon som tvingar mig till ett pass på en viss tid och det passar inte alls ihop med jobbandet just nu. Därför försöker jag ta mig ut och springa, det sägs ju vara så smidigt och skönt. Men jag blir så sjukt frustrerad över att jag ena gången orkar jättemycket och tycker det är härligt (framför allt efteråt, men ändå...) för att andra gången är beredd att ge upp efter typ 200 meter. Då blir jag bara sur och tänker att det inte är någon idé för jag har ju aldrig någonsin märkt en positiv förbättring...fast det kanske inte är så konstigt eftersom jag inte orkar fortsätta när jag är så ojämn och antingen orkar allt eller inget. Blä. Detta måste jag ta tag i till hösten, projekt "hitta en träningsform som gör att jag regelbundet får någon form av motion".

- Jag vill läsa mer böcker! Jag borde faktiskt hinna läsa mycket mer än jag gör idag, men det handlar om prioritering. Men har blivit så läsovan så jag nu bara klarar av att börja med lättlästa grejer för att vänja mig. Och därför måste jag lyckas hitta de böcker jag direkt fastnar för och vill läsa ut, för jag vet att det finns massor. Ska börja med ett biblioteksbesök i veckan tror jag.

- Laga bättre mat, ha mer fantasi och kunna variera mig. Göra enkla men goda vardagsrätter och inte bara samma gamla saker. Ok, här har jag faktiskt blivit lite bättre (troligen tack vare min och Johans mycket rigida uppdelning där man är matansvarig varannan dag ). Fast det går väldigt mycket i perioder, just nu är en sån period där jag antingen gör matvetesallad, linssoppa eller så går vi ut och äter sushi. Hmm, lösningen på detta är nog helt enkelt att hitta trevliga recept. Här är iphonen faktiskt bra för där har jag fina recept-appar som jag kan kolla in när jag redan står i affären. Fast sen kanske jag också måste acceptera att jag tydligen inte är en sån som älskar matlagning och hellre lägger ner tid på annat.

- Lyssna mer på musik, och då inte bara gamla säkra kort utan bli bättre på att lyssna in mig på ny musik. Som jag var för typ 2-3 år sen, när jag inte hade lika mycket att göra på dagarna och ägnade en tid varje dag åt musikbloggar och nedladdning. Jag tror jag ska börja med en prenumeration på Sonic, det brukar väcka lusten till liv.

- Hitta fina inredningsgrejer till nya lägenheten. Detta projekt får börja i sommar när det finns ett objekt. Jag ska likt bloggkollega besöka små auktioner och loppisar i obskyra hålor, har jag tänkt. Och köpa fina tyger som man kan sätta upp eller göra gardiner av. Och hitta fina väggprydnader.

Japp, nu har jag framtidsplanerat lite för mig själv. Idag är det söndag och det är tyvärr inte lika soligt som igår, hade annars tänkt mig uteserveringsfika. Men det får nog bli inomhusfika för de sista slantarna som finns kvar på kontot, och kanske lite bokläsning. Lite bilder för att liva upp all denna text:


Cecilia på Basilico förra helgen, där lyxig pizza intogs


Ännu en Hipstamatic-bild (nån iphonegrej som alla bloggare verkar hålla på med nu..) på mig, pre-anställningsintervju


Så sjukt fint studentpåhitt: dikter på fönstrena på S:t Johannesgatan. Denna satt på ena sidan vägen som en fortsättning på en Karin Boye-dikt någon satt upp på andra sidan. Hoppas det sprids över hela Sverige!

Trevlig söndag!

Helga

Beach House - Zebra
i ett försök att hänga med lite i musiksvängen lyssnar jag lite på Beach House nya skiva - som verkar bra, iaf det lilla jag hört hittills.

premiär!

En anledning (av många) till att jag inte bloggar är att jag nästintill övergivit min kära dator sen jag blev med iPhone. Men - det är ju faktiskt ingen tillräcklig anledning eftersom det ju faktiskt går att iphoneblogga. Fast rätt jobbigt är det, därför blir det ett kort premiärinlägg. Jag ligger just nu på golvet i Cecilias korridorsrum i Uppsala. Idag står lägenhetsvisningar på schemat innan det bär av tillbaka till trollis. Helga

antikrundan..

idag har jag och tre kollegor invaderat den årliga samlarmässan i hudiksvall. jag har köpt en massa halvonödigt krafs jag inte behöver alls (men tycker det känns väldigt trevligt att vara ägare till).några av pryttlarna; salt- och pepparkar, röd plåtlåda, gul plast-kalleanka samt rund keramikuggla.

det är SÅ roligt med antikrundor! jag blir alldeles till mig och får pulsökning och adrenalinpåslag när jag hittar saker jag gillar. ungefär som när jag är i farten i en 2nd tass-butik.
i sommar ska jag och mamma antikrunda oss i massor! då ska jag hitta svarta bakelitskedar och en teakspegel. och kanske kanske en stringhylla. fast stringisar vill ju resten av världen ha också, så jag misstänker att det kommer gå sådär.. men the chase is better than the catch, eller hur det nu var?

puss ia

låt: mitt piano - små små steg
hörde denna på P3 typ förra året ngn gång och blev helt förtjust. fattade dock aldrig vad låten hette, men så ramlade jag över den och nu måste alla andra också lyssna. söt!

ett litet "jag lever fortfarande"-inlägg..

Jag har inte blivit bättre med mitt bloggande så jag får se till att få ihop ett inlägg då och då så ni vet att jag inte har försvunnit helt och hållet. Den senaste tiden har jag förutom att jobba bland annat ägnat mig åt följande:


utomhusfikat i solen i Alingsås


varit i ett soligt Södertälje och tagit självutlösarbilder...


..och pose-bilder i isig miljö


hälsat på lille Vidar!


Johan och Vidar i dagens outfit - randig tröja.Vidde och morsan


försökt leka tittut med Zorro (som äntligen blivit utekatt igen..)


besökt Smögen - promenerat på klippor, ätit räkmacka och tagit klassiska hoppbilder..

Nu ska jag försöka hitta något att ha på mig. Har upptäckt att det tydligen finns en indieklubb i Trollhättan och denna ska spanas in i kväll. Med viss risk för att medelåldern är ganska exakt 18 år och jag känner mig missanpassad och måste gå hem..

Adios

Helga

Petter Seander - Bang, bang I'm dead
denna Petter ska tydligen spela på indiklubben i kväll

teak, mina vänner, teak!

nu har jag ytterligare teakifierat mitt bo. två stycken teak-ting inhandlades igår för sammanlagt 700 riksdaler. som hittat! jag låtsas att jag lever på slutet av 50-talet just nu.

lilla teakbyrå-grejen. redo att fyllas med diverse ting. exempelvis böcker..

 

teakgrej två ur fågelperspektiv. även här ryms lite extra pryttlar. som.. böcker!

 

jag tycker mitt kök är ganska så fint nu. add a matta, some hyllutfyllnad, en finare spegel samt lite gemytlig kakeldekor så är jag helnöjd.

 

ikväll blir det spontan bio (ungefär så långt sträcker sig min spontanitet). lillebror smygbokade alice i 3D så snart ska jag ääääntligen få mitt tim burton-behov tillgodosett. o happy kväll!

 

thats all folks. puss ia.

 

låt: the flying burrito brothers - christine's tune

ifall jag inte redan tipsat om denna lilla trevliga låt.. den är mycket bra och får mig att vilja emigrera till amerikanska södern (även fast jag mer ser mig själv som en anglofil)

 

 

 


dagens eddie..

eddie är en mycket tillgiven hund..

 

..och insisterar fortfarande på att han ryms alldeles utmärkt i knät.

 

i helgen har jag, förrutom att ha haft eddie i knäet, hunnit med after angling i järvsö (komplett m coverband och öl en masse) även avverkat hedes vårvinterspel, varit på 30-årsfest samt träffat mina gamla gymnasievänner för godisätning och tropic thunder-tittande. idag har jag dock inget mer inplanerat än att träna med min kollega/svägerska. lite av hennes träningsmoral kanske smittar av sig på mig om jag har tur.

 

låt: lonnie mack & dusty york - duel between a fiddle and a banjo

denna spelades två (!) gånger på 30 års-festen. fast här var duellen mellan gitarr och banjo. grymt!