dans paris a velo en depasser les autos..

bonjour mon amis!

jag har åkt till, varit i samt kommit hem från paris. allt utan större missöden.
paris är trés chic och jag vill dit igeeeen! då med lite chicare kläder än en ngt för tajt jeanskjol och rosa flipfloppar (inte så white trashigt som det låter skall tilläggas)

här kommer några pics;

orgie vid operan. jag gillar såna statyer. roligare än venus från milo!

 

metro. mkt finare skylt än sthlms varianter.

 

cecilia gör en marilyn.

 

la tour d´eiffel by night.

 

notre dame. pampigt värre, men quasimodo lyste med sin frånvaro..

 

les catacombes med skallar och femur en masse.

 

typ det mest pittoreska ever; marie antoinettes by i versailles enorma park.

 

ida fotar versailles-blommor.

 

standard-innertak i versailles.


hutlöst dyra, men väldigt goda, macarons på laduree.

 

ja, lite sånt här sysslade vi med därborta.

nu ska jag gå tre steg utanför dörren och dricka te med min lilla granne. te och vindruvor. fina grejor!

 

au revoir!

 

ia

 

låt: joe dassin - la complainte de l´heure de pointe

se även rubriken. denna låt fick vi sjunga på franskan.. de franska sångerna är ungefär det enda jag riktigt minns från franskalektionerna.


blogga bör man..

..åtminstone någon gång ibland för att uppdatera om att man fortfarande existerar. Jag bor ensam i lägenheten i Uppsala nu, att bo själv här är ganska trist men jag jobbar mest. När jag kommer hem från jobbet är jag trött, tycker tröttheten borde lägga sig nu när jag är inne på andra veckan på nya jobbet men idag är tydligen en extremtröttdag. Orkar inte packa upp någonting utan halvligger i sängen med kära datorn. Fast, jag tvättar ju också! Det ger mig inte särskilt många duktighetspoäng eftersom det numera finns tvättmaskin i lägenheten, fruktansvärt praktiskt och skönt. Jag är också extremt chokladsugen, men ska äta avokado i stället för det har jag hemma. Avokado är nog den enda grönsak/frukt som nästan är ett fullgott substitut till choklad. Men bara nästan..


Nu känns det höstigt i luften och jag vill bland annat:
- Plocka blåbär och kantareller (någon vänlig själ som har lust att avslöja bra svampställen i Uppsalatrakten?)
- Köpa höstkläder! (varje morgon står jag i flera minuter stirrandes in i garderoben och hittar ingenting som känns kul och jobblämpligt, och idag har jag till och med fått en liten liten lön så kanske kan unna mig något?)
- Gå på bio och teater (för det känns som höstaktiviteter)
- Börja träna (eller vill och vill, men jag borde/skulle må bra av...)
- Tända ljus hemma, snöa in på någon dålig dokusåpa, läsa böcker..
- Få hem ny soffa och säng från IKEA (prio ett trots att det hamnar sist här - det är lite trist att sova i en åttiosäng och sakna vardagsrumsmöblemang)

Nu skulle jag lämpligt infoga bild på hur det ser ut i lägenheten, men det får bli en annan gång..försöker i stället hålla kvar sommaren lite och lägger till ia-stulen bild från den västliga festivalen..Helga, numera uppsalabo igen (liiite märkligt känns det att gå och handla lunch på Folkes livs nu när man inte är student..men samtidigt mysigt att hålla sig kvar här..)


Steget - Denna gången
fin...i övrigt gillar jag det vardagliga språket i vissa av deras låtar, till och med svordomar slinker med utan att det låter märkligt..

WoW-blogg!

wohoo! snart är det dags! äntligen! festivaaal jag minns inte när jag var på en schysst konsert senast, och nu kommer jag att få se en hel MASSA! för många kanske.. jag kommer inte att hinna se allt.. buhu.. osv osv..

nu håller jag på att packa. jag ska ha sjukt få grejor med mig. så ser i alla fall min vision ut. få grejor som jag använder massa. det är faktiskt ok att vara sunkig på festivaler. det hör nästan till! även om man är på en civiliserad vuxenfestival med lägenhetsboende i sus och dus.
när man har såna här packnings-visioner ställs man dock ofrånkomligen inför vissa dilemman.. exempelvis hade jag tänkt ta med min gula lack-regnrock. mycket chic. enligt mig. dock tar den upp typ halva väskutrymmet = helt oförenligt med lätt minimalistisk sunk-packning. jag packade helt enkelt upp den igen och bytte ut den mot ett rött skynke med huva som man tydligen skall benämna som "regnponcho". den är det o-chicaste man kan tänka sig men tar föredömligt lite utrymme i väskan. plus att den luktar gammal.. tja.. festival. senast jag använda denna var nämligen under förra årets omgång av way out west. not very hot, men o-skrymmande!

en sak som inte går att minimalisera hur jag än försöker är gummistövlar. de är platskrävande. punkt. jag var och panikhandlade ett par idag. på rea. nu får det så lov att regna åtminstone en liten skvätt!

ja, vad säger man? fashion!

 

nu ska jag duscha och polera mig inför den kommande sunkigheten. peeling. ögonbrynsfärg och rakning av ben på schemat! fint ska det va!

 

toodles!

 

ia

 

låt: M.I.A - meds and feds

jag känner igen gitarrmanglet i bakgrunden, men jag kan inte identifiera det. ynk! hilfe!

 
semesterbloggen pt 1.

jihooo! äntligen är det min tur! 3 veckors semester för dörren! fabulous!

det här ska jag göra;

-blogga lite mer än 1 gång/vecka.
-läsa ut alla HP lovecraft-novellsamlingar som jag nördigt lånade på bibblan.
-äntligen få leka festival igen! WoW nästa.
-hänga ute i lumnäs och lata mig.
-åka till sthlm för shopping med mamma.
-gå runt i paris och försöka se chic ut.

jag och mina semesternaglar (en färg/finger) in action.nu ska jag äta frukost-kost och sedan bär det av till lumnäs så småningom.

höres inom kort!

ciao!

ia

låt: surfer blood - floating vibes
ett trevligt litet fynd!