mitt hår i ca 100 versioner..

satt och bläddrade genom min bildsamling och har kommit fram till följande faktum; jag är ganska ombytlig.










lite såhär har jag sett ut under de senaste 2,5 åren ungefär.
får se vad som händer härnäst..?

nu ska jag iväg och äta mammas dag-middag på hudiksvalls första, och än så länge enda, kinarestaurang. mums.
dagen till ära har jag svart eyeliner (som enligt den piffiga tjejen vid MAC-disken inte kan gå bort utan sminkborttagning.. det får vi allt se..) och min röda 2nd tass-klänning.

puss puss

ia (still readhead)

låt: sleigh bells - kids
lite coola sådär..

bildkavalkad..

jag har gjort lika olika saker senaste dagarna; två av dessa var fest samt bebis-inspektion. här är bildbevis;

fest hemma på gården i lumnäs. här jag och kollegan/lillebrors fruns kristin.

 

jag och min lilla lillebror.

 

tomas och splashy the whale (also known as "skvätty")

 

en vild omgång kubb (med flexibla regler..)

 

kubb är eddies favoritspel.

 

ja. det var tomas 25-årskalas i stora drag. en mycket trevlig tillställning måste jag säga. lot's of snaps, rosévin och sport (fotboll, kubb och valfiske). efter detta gick vi ut på stadt i hudik och jag har för mig att jag skuttade runt på ett dansgolv till mindre god musik. så som sig bör i hudik. på söndagen var jag i min bakisbubblaända fram tills femtiden.. så som sig bör i hudik.

 

får jag presentera lilla olivia, 3 veckor, iklädd sin nya kanelbulle-sparkdräkt.

 

utöver detta har jag neurokursat mig (nu officiellt godkänd och klar. wohoo!), handlat långklänning i farsta centrum med sandrolf samt jobbat lite emellanåt. och fått lön. den gick till största delen till CSN. samt till en shoppingrunda på kronans droghandel. älska apotek! det finns så mycket roligt där.

 

thats all folk. nu sovdags. åldern tar ut sin rätt. osv..

 

puss ia

 

låt: lissie - in sleep

låter som en lugnare variant av pixies "cecilia ann" i introt. men lissie sjunger också. mycket bra dessutom. lyssna för all del!

 

 


oslo - från vinter till sommar

Tiden går fort, äntligen verkar den härliga försommarvärmen ha hittat även till Trollhättan (även om det nu regnat en del i eftermiddag..) och det är snart dags för invigning av nyinköpta grillen! I brist på mer fantasi än så just nu så tänkte jag bidra med några bilder från den lilla Osloresan jag och Johan var iväg på över Kristihimmelsfärdshelgen. Det var en fin resa tills jag blev sjuk, men nu är jag frisk igen. Ok, en annan grej som inte var så bra var "friske vårrullar" - testa inte! Vi åt på något vietnamesiskt hak (enda ställena med någotsånär acceptabla priser..) och beställde in vad vi trodde var vanliga vårrullar men som knappt går att beskriva med ord (förutom att det såg ut som en kondom fylld med räka, märkligt kött, nån sallad och märkligt smakande kryddväxt, serverades med en seg konstig sås och smakade allmänt icke-gott). I övrigt var Oslo en trevlig stad, sådär överkomligt stor och med mysiga Aker Brygge och Bygdöy (här ville jag egentligen göra ett o med streck igenom). Fast på torsdagen var det helt dött, alla norrmän var möjligen ut på tur eller något.




Första dagen var isande kall - mössa och vantar på!


Någon var trött på festande svenskar. Det var typ svenskar överallt - på de restauranger och barer vi var på i centrala Oslo jobbade det bara svenskar. Extremt lätt att bli förstådd med andra ord. (Tycker för övrigt att denna bild ser ut att var tagen i typ Berlin)


Dag två tittade vi på (ganska konstig) konst. Vi såg exempelvis Munchs ångesttavla Skriet samt en hel utställning av Bendik Riis som var mycket intressant - han målade bland annat sina upplevelser som tvångsvårdad på mentalsjukhus.


Sen åkte vi båten (senare omnämnd till "den jävla lilla båten" efter att vi inte fått plats på vägen tillbaka och fick ta en slingrig buss) över till Bygdöy (hur gör man norska ö:n egentligen?). Observera min fina nya "det är så logiskt alla fattar utom du"-tygpåse som jag köpt av
Onekligen (som även skrivit boken med samma namn)


Sen kom även sommarvärmen och vi hann njuta en liten stund.


Därefter blev det Kon-tiki-museum. Här är den omtalade flotten! Ganska coolt att den lyckats ta sig från Peru till Polynesien tycker jag, den ser inte så mycket ut för världen..


Oslo-hopp med Karl Johans gate i bakgrunden


På kvällen Mojito på bar med sängplats på Aker Brygge. Mys. Men farligt med sköna sängar att ligga och dricka drinkar i, jobbigt att ta sig hem när man nästan somnat..

Japp, det var en snabbguide till Oslo. Förra våren bidde det Köpenhamn och nästa år borde Helsingfors stå på tur om traditionen med nordiska huvudstäder ska följas. I Reykjavik var visserligen Johan i höstas men jag är mycket sugen.

Jag har fått för mig att jag har lust att se på tv - jag som nästan aldrig ser på tv annars. Igår såg jag precis slutet av Top Model och tänkte att jag borde börja följa nåt lagom intelligensbefriat program att småtitta på när man är trött efter jobb. Eller så läser jag i stället, det känns lite bättre på något sätt...

Helga

The National - Sorrow
bra men lite deppig från senaste skivan...

promenerar hundar i utbyte mot muffins.

jag har numera två sysselsättningar. dels sjukgymnast och delsprofessionell hundpromenerare. jag åker hem till folk (mor och far) och går ut med hundar (eddie) mot betalning (blåbärsmuffins).


eddie med slipstungan.

eddie med pip-benet.

eddie mitt i en vändning. han ser ut som en liten nöffe-gris. ett av de mindre smickrande korten på honom, men jag lägger ut det ändå, som straff för att han rymde i söndags. mooahahaha!


ok. nu ska jag sluta plåga er med eddie-bilder. men han är ju så fotgenique. och ganska rolig på sitt eget luddhjärniga vis.. men snart är han en välutbildad hund. mamma ska gå på klass 1-kurs i lydnad med honom.

idag är jag ledig. jag hade som mål att välja ut artiklar att granska till sista seminariet på neurokursen, vilket jag nu har jag gjort. nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till..? städa skulle behövas, men min dammsugare har nog åkt till de sälla dammsugarmarkerna. handsopning är ett alternativ, men senaste jag gjorde det fick jag överandträngningssymtom i min högra handled i flera dagar efteråt. mycket oergonomiskt således.

lyssna på musik och rensa garderoberna är ett annat, mer lockande alternativ. i vanlig ordning kommer jag säkert att rena ut saker jag eg kan använda, bara för att jag bli så till mig i rensarprocessen. ett av mina intressen är nämligen att rensa bort onödiga ting.. kan bli dyrt det här.

till verket!

puss ia

låt: robyn - fembot
mycket rolig låt. nu har hon sjungit både om robotar och fembotar. kidbots nästa?

helg! äntligen!

Åh vad den här helgen känns välkommen. Extra skönt är att jag ska ta det så sjukt lugnt. Hmm, tror att det kan vara ett ålderdomstecken när man tycker att de här helgerna då man inte har något planerat är galet sköna. Men då får jag väl vara tant då. På söndag ska jag faktiskt på betessläpp och titta på ystra kor ute på landet, det är kanske inte heller så himla hippt men det ska bli så härligt med lite kossor. Fler kor åt folket!

Jag tänkte bara lämna ett livstecken och pigga upp genom att också bidra med några små bilder.

sagolikt vackert med körsbärsblommor!


fredag och på väg hem från jobbet - från krångligt diagnossättande till jordgubbsöl på balkongen (ok, satt bara ute i någon minut..det var iskallt och blåsigt)


på väg hem från uppsala i söndags stannade vi till vid Brännebrona vägkrog, coolaste byggnaden som för tankarna till tider då bilismen var något nytt och coolt..


ungefär såhär trött är jag nu..sängen nästa!

Helga

Nick Cave and The bad seeds - Into my arms
för att den är så fin!

hiphop-blogg!

wiihooo! fredag! och jag ska inte åka någonstans alls i helgen. utom ut till lumnäs en sväng då, men detta innefattar inte tåg eller långfärdsbuss, så det är ay okay!

min kamera är fortfarande mongo så jag kan inte förevisa min nya matta från H&M som jag köpte på rea.  men den är grå- och vitspräcklig och ser lite vårig ut här i mitt kök. sen ska jag bara norpa åt mig en trasmatta från mor och far och sätta upp stringhyllan så är mitt kök så gott som klart! heminredning is the new black. eller grey i detta fall.

här får nu njuta lite av min fotogenique-het. jag gör den konstiga klös-posen på bild 1 för att förevisa mitt nya dependnagellack för 22.50 på ICA kvantum. syrenlila.

 

nu upptäckte jag att elaka spotify har tagit bort fantastiska "marca baila" i originalversion. bara någon fånig akustisk variant kvar. morr.  försöker lyssna lite på snow patrol som kompensation, men då känns det bara som jag är med i ett greys anatomy-avsnitt. ynkedom. vad göra? tradjazz? opera? hiphop? ja! hiphop får det bli. jag lyssnade ju hur mycket som helst på sånt once upon a time. lite NAS kanske? "life´s a bitch and the you die".

 

yo från ia

 

låt: mos def - quiet dog

från senaste skivan. som extra kuriosa vill jag meddela att mos def var med i "hitchhiker's guide to the galaxy"


joggingbloggen.

idag sprang jag 5 km. jag var trött redan från början och måste GÅ efter en backe. detta faktum tycker jag känns mycket nedslående.. det som gick så bra förra veckan. jag har drabbats av helga-syndromet (=inkonsekvent löpform) tror jag bestämt..
då det tyvärr inte går att vila sig i form ser jag ingen annan utväg än att fortsätta träna så jag inte låter som jag fått ett astmatiskt anfall efter två och en halv kilometers springande. skämmes!
maratonbloggen är min idol. ja, eller snarare skribenten om vi ska vara noggranna. så hurtig vill jag också vara!

utöver att jag är ur form (om jag nånsin varit riktigt I form är ju en annan sak att diskutera) så är jag alive and kicking. jag har färgat bort min utväxt from hell till exempel. det höjer mitt humör med ca 34 % vilket inte är helt föraktligt. en klart humörsänkande sak är dock att jag lyckats tappa bort eller glömma två par solglasögon idag. blir en kostsam sommar om jag ska fortsätta såhär.. gny.

jag ska skriva ngt längre och vettigare nästa gång. med bilder. bara min kamera behagar samarbeta och släppa ifrån sig bilderna till datorn. just nu smyghåller den på dem och förefaller helt omutlig. men det ska vi nog bli två om!

puss ia

(som också vill knäppa coola iPhone-pics men som får nöja sig med en gammal surkamera som vägra samarbeta)

pussolf

låt: the who - behind blue eyes
pinsamt nog trodde jag faktiskt att fred durst i limp bizkit för en gångs skull hade fått till en bra låt, men icke, det var minsann en cover. här är originalet folks.