o-desperat hemmafru..

jag är hemmafru ikväll. är huslig till tusen! en omgång boeuf bourgignon och en form moussaka m potatis (det är PRICEY med aubergine, potäter däremot. billigheter!) nu har jag kost så det räcker flera veckor! typ. woho!
upptäckte också att rödbetor kostar typ 3 kr/kg nuförtiden. jag köpte en påse bara för att. men med lite chevre blir det säkert värsta gott! kolla, jag har fått mat-feeling! lika bra att go with the flow så länge det varar..

annars händer not very muchos. jag spelar lite gitarr (=kul! och fortfarande inga barréackord), går på deppig men bra tjechov-teater samt har handlat några mer eller mindre livsnödvändiga ting för min ynka lön. ting såsom pride-vantar, ett ynka fodral jag typ inte kommer våga använda pga olaga tajthet, mascara, prickiga pyjamasbyxor och en svart indiska-mysse. mer än så räcker inte löningen till. ynkedom.
jo! en silverring till mitt nya öronhål. nu är hålet liksom officiellt när läkringen är urplockad. dock tror jag inte att det är helt läkt för jag höll på att avlida av pain när nya ringen sattes in. tänk "rota runt i köttsår". men det blev fint. tycker jag. och nu börjar örat återhämta sig igen så vi ska nog bli vänner, hålet och jag.

eh. det blev bara en massa dravel här. lika bra att sätta p.

fridens liljor!

ia

låt: belle & sebastian - i want the world to stop
upptäckte nu att de har en ny skiva ute! trevligheter! denna låten är alldeles utmärkt och har blivit "stjärnad" på mitt spotify.

gitarraktivitet..

jag har försökt spela gitarr. det låter inte precis sådär hysteriskt bra måste jag säga.. enda sättet är att sätta på spotify på hög volym och kompa till låten. mitt gitarrspel dränks då mycket effektivt medan jag tror att jag spelar helt rätt. vilket inte är fallet.
depp.

på torsdag är det kurs igen. då jäklar ska jag hänga med! bara han inte försöker lära oss några nya noter. jag har fortfarande fullt upp med G-D-C och A. och E-moll. enough is enough! och jag som ville bli duktig på gitarr. vi har ju bildat ett band och allt! "perz" heter vi och är väldigt gitarrbaserade. tre gitarrer, och inte så mycket mer. ingen av oss kan nämligen sjunga. eller spela trummor. möjligen kompa på ägg. eller gurka. eller tamburin vid festliga tillfällen.

jag saknar min kamera. den är kvar i järna och har nog blivit antroposof vid det här laget. den kommer kräva biodynamiskt odlade groddar när den kommer hem.

nu ska jag duscha. det är typ jobbigt. men ett nödvändigt ont i guess. sen ska jag faktiskt ta och prova kläder. se om jag har ngt roligt i min garderob.. en liten kalas-palta för helgens festligheter helst. i'm hoping for the best but expecting the worst.

toodles!

ia

låt: charlotte gainsbourg - IRM
IRM = typ MRT. eller var det CT? på franska. surret som hörs i början på låten är röntgenkamera-ljud. värsta ballt! helgas än så länge oäkta hälft kan säkert identifiera det..

inaktivitet

Det verkar nästan som om jag har slutat blogga. Det är nog det vanliga syndromet såhär när man börjat på nytt jobb och huvudet ofta snurrar av intryck och jag bara vill ta det lugnt och ägna mig åt intelligensbefriade tv-program eller uppslukande böcker. Min dator är lite understimulerad och iphonen har tagit över vardagssurfandet. Vi får väl se om blogglusten återkommer...i annat fall får jag väl hålla bloggen vid liv med sporadiska gnälliga inlägg om att jag inte bloggar längre och coacha ias fina inlägg.

Det är söndag och jag är halvsjuk och ska nog bara vara hemma och vila. Egentligen är det massor kvar att fixa i lägenheten, just nu kör vi på den ack så trendiga rena kliniska linjen med vita kala väggar och gardinbrist (på grund av färgvalsångest). Det är inte riktigt så jag vill ha det, samtidigt vill jag inte slänga upp saker på väggarna som inte känns "rätt". Jobbigt dilemma. Ska i alla fall försöka få upp min födelsedagspresent fina stringhyllan. Sen skulle jag önska att den kunde föröka sig så vi fick en liten söt stringhyllefamilj, är dock tveksam till stringhyllors reproduktionsförmåga...

Jag har tydligen lovat att jag ska baka bröd i nya lägenheten. Det gjorde jag också första veckan som invigning av ugnen men sedan dess har det inte hänt mycket på den fronten. Har funderat på att testa på det där med surdeg, men av någon anledning skjuts det hela tiden upp på obestämd framtid då det verkar vara ett projekt som kräver stort engagemang. Jag är långt ifrån så huslig som jag skulle vilja vara. Just nu känner jag mig mest lat och ineffektiv och skyller på den dumma förkylningen, men egentligen är min aktivitetsnivå inte mycket högre när jag är frisk. Beteendeaktivering eller acceptans av att jag helt enkelt är en inaktiv person? Nu ska jag i alla fall klä på mig, ett pyttelitet steg mot ett mer aktivt liv.

Trevlig söndag!
förra söndagens aktivitet promenerande ungefär hur långt som helst och picknick med lyxig ost från ICA Kvarnens fantastiska ostdisk som nyttjats flitigt på sistone..

Helga

Boris Vian -Le Déserteur
för att det är typ finaste låten som finns, lyssna även på svenska varianten Jag står här på ett torg.