spontan håltagning..

hej hopp!

jag tog nyss ett hål i mitt vänstra öra. det känns mycket bra mentalt. fysisk sett känns det sämre. mitt öra är ömmast i världen. både calor och rubor och allt vad det är.. men om 6 veckor ska det vara läkt och klart och då får jag sätta i en fin silverring istället! wohoo!

det kanske inte syns så bra, men jag har en liten titanplupp i mitt öra. rödfärgen syns dock väl. aaoooch!

nu ska jag tvätta. och sen träna på mitt gitarrspelande. kurs i morgon igen! hilfe! jg har plockat fram min gitarr sammanlagt.. noll gånger sedan förra veckan. inte ok. eller pk.

see you around.

ia

låt: glasser - apply
låter lite som "karma coma" i introt. lite skum och flummig musik. mycket bra. mycket the knife.

H&M-leverans och kamomillte..

ikväll har jag och kollega per knatat till ICA och handlat saker som t ex pägg (så har vi något att klä väggarna i vår replokal i när vi börjar öva med vårt kommande gitarrband "perz") och keso. och advokato. den var pefekt i konsistensen och då kan man bara inte låta den ligga! den får följa med till jobbet i morgon.

innan denna shoppingorgie var jag och hämtade ut min H&M-beställning. blev fyra ting för sammanlagt väldigt många pengar. och tyvärr så passade allt alldeles utmärkt.. kostsamt, kostsamt..såhär ska jag se ut i vinter; skidutstyrsel (det är inte roligt att ha tomas gamla jacka som han köpte när han gick i åttan på sig längre. enough is enough!), randig tröja (ja, en till..) och kuddefodral. kuddefodralet ska jag dock ha på min soffkudde och inte på mig själv. om jag inte blir desperat. det är lovisa burfitt som har illustrerat och det är ju förskräckligt tjusigt tycker jag..

nu ska jag dricka ännu en kopp gott OCH hälsosamt (tror jag, det är ju köpt i antroposof-järna!) pukka-te med kamomill och vanilj. mums på det. en smärre bragd att få kamomillte att smaka gott, men pukka, de kan de..

toodles!

ia

låt: eliza doolittle - moneybox
en ny lily allen fick jag bud på. stämmer ganska bra. mkt sött.


HC-besök och knarkutdelning..

jag är sjuk. inatt vaknade jag klockan fyra och upptäckte misstänkta UVI-symtom. INTE road. jag var ovanligt effektiv för att vara jag och ringde till hälsocentralen redan på morgonen (efter bara några timmars symtom) och fick en tid på dagjouren samma dag. förragången gick det INTE över utan blev bara värre och värre och detta har jag ingen större lust att uppleva igen, därav denna effektivitet. kände mig som en mes när jag blev frågad om hur länge jag haft symtom (några.. hmm.. timmar.. host host..) och om jag hade feber eller ont i mage/rygg (näe.. mår helt bra i övrigt.. ehrmm..)
jag kände mig helt enkelt som mesig hypokondriker som kom sättande och krävde antibiotika för lite ynka symtom.
men nu har jag fått mitt
knark och planerar att vara på bättringsvägen redan i morgon.

det var f.ö skumt att vara patient. och lång tid tog det. hela besöket; ca 50 minuter. tid hos lab; 3 minuter. tid hos doktor; 7 minuter. tid i väntan (på godot); 40 minuter.
min doktor var en gammal tysk gubbe. det kändes ganska tryggt.. han såg pensionsfärdig ut och har säkert sett det mesta. en UVI verkad einte vara mkt att orda om. trots att jag ändå kände mig lite skuldbelagd för olaga hypokondri när han sa att det ibland faktiskt går över av sig själv.


nu ska jag läsa på vad jag ska ta upp på den preoperativa informationen jag tydligen skall hålla i morgon. åtta små patienter skall bli utbildade enligt konstens alla regler har jag planerat!

till verket then..

toodles.

ia, leg hypokondriker med 13 knarktabletter hemma.

låt: paola - hang with me
har jag sagt att robyn coverat denna? det har hon.. paola var först. hrmm.. om inte hon då i sin tur har coverat ngn annan..?

faktiskt icke medveten repris

Haha, läste precis ias inlägg här under och såg att hon hade exakt samma låt...det hade jag faktiskt inte ens registrerat. Bra synkronisering där. Därför får den stå kvar, trots att jag egentligen tror att det är emot reglerna att återanvända ett låttips. Nu vet ni att ni har båda blogginnehavarnas rekommendationer att lyssna åtminstone.

Och så får jag chansen att köra en till låt..

Helga

Jens Lekman - The end of the world is bigger than love
denna spelades på way out west, av jens med band som såg ut att enbart bestå av bibliotekarier (såg jag att nån kommenterat nånstans och det stämde verkligen bra!)

dansa fastän hjärtat brister

Okej, bloggen, förlåt för min inaktivitet. Jag har ingen inspiration, inget att skriva om alls känns det som. Känner igen det här från när jag började jobba sist i Vänersborg, det är så mycket nytt och så mycket fokus på sånt man inte alls kan blogga om så när man kommer hem räcker det med att bara vara och göra icke-jobb-relaterat, man orkar inte blogga om det också.
Nu lyssnar jag i alla fall på Säkerts nya skiva och tycker att den är bra, för hon kan ju inte vara dålig liksom. Sen lyssnar jag även på Håkans två nya låtar Saknade te havs och River en vacker dröm. Den sistnämnda försökte han ju lura på oss att han faktiskt bara skulle spela en endaste gång när han körde den på Way out west, men icke. Fast nu har man ju å andra sidan möjligheten att kunna höra den flera gånger om utan att behöva kolla youtubeklipp.

I övrigt är jag lite sjuk. Jag funderar på lite morfinhostmedicin ikväll för att festa till lite. Har nämligen mycket jobbig hosta, men bihålesmärtan är bättre vilket känns positivt inför framtiden. Har slagit nysrekord flera gånger den här veckan, vissa dagar sex gånger på rad vilket är mycket till och med för mig. Har tillbringat eftermiddagen i soffläge, med kaffe och wienerlängd och läsandes seriebok om Nordkorea. Mys. Att det numera i lägenheten finns superskön soffa och säng känns mycket fint.
I kväll blir det nog fortsatt soffläge. Funderade på bio ett tag men det känns mindre lämpligt när man hostar hela tiden. Skulle dock vilja se till exempel "i rymden finns inga känslor" (fast sånt kanske jag borde ägna mig åt på arbetstid). Nej, det blir nog fortsatt läsande och spotify i stället. Orkar inte se ännu en partiledardebatt efter denna vecka, dessutom är det bättre för familjefriden att ägna oss åt gemensamma aktiviteter vi inte behöver hamna i jobbiga argumentationer kring. Haha, skönt att det här valet är över snart.

Hostiga hälsningar

Helga

Säkert - Dansa, fastän
för att jag älskar fartfyllda låtar med sorgliga texter

livstecken!

hej blogg. jag tänkte skriva lite. så du inte känner dig övergiven alldeles helt..
idag har jag varit i gävle hela dagen och suttit. suttit. suttit lite till. fikat. suttit. ätit alldeles för mycket lunchbuffé. suttit. fikat. suttit. råkat somna. suttit. gått till bussen. fikat. suttit..
nu sitter jag här vid datorn också, men snart blir det bot och bättring då jag mobiliserat en kollega för en promenad. han förordade en löprunda. mitt förrädar-knä insisterade på promenad. förrädar-knäet vann. således en walk.

jag lekte med la photocabine igen. det är roligt. alla har vi våra intressen. jag försökte se förförisk ut. det gick inget bra. satsade därför på att fåna mig istället. det lyckas varje gång! och så vill jag visa upp min flät-hästsvans. mitt hår är nämligen tillräckligt långt för sådana påfund nu..

 

vill bara meddela att jag lyssnar på säkerts nya skiva "facit" nu. hon sjunger att någons hud är doppad i honung. jag funderar på om detta är positivt eller negativt..? honungs-söt och typ gyllene (=positivt?) eller honugs-klibbig och drar åt sig getingar (=negativt?).

 

min hud är inte doppad i honung, vare sig klibbig eller gyllene. den är mer grisskär. det får duga.

 

nu ska jag bedra mig ut. toodles!

 

ia

 

låt: säkert - dansa, fastän

den här gillar jag. hon är roligt bitter.