jag älskar mitt meningslösa liv

Hela denna dag har spenderats i Stockholm och jag har hittat så otroligt mycket jag vill köpa, men inte anser mig ha råd med för tillfället. En grå lång kofta på JC, en svart kofta på Lindex, ett par såå söta skor på Din Sko med mera med mera. Egentligen mår jag bara dåligt av att kolla i modetidningar, postorderkataloger och gå runt i massa roliga affärer. Det finns ju så mycket jag aldrig kan få. Men men, lite köpte jag i alla fall. Billiga måndagsjeansen jag planerat köpa i ett halvår till exempel (jag är en ganska dålig impulsshoppare, ospontan som jag är), samt en lång enkel vit t-shirt på HM och ett mycket användbart diadem. Lite secondhandfynd blev det också eftersom jag hittade ett par vinterstövlar på Myrorna(otroligt varma, så jag lär ju bara kunna använda de när det är som kallast precis som mina näbbstövlar...ganska otaktiskt alltså, men de var ju billiga) och på Weekday shoppade jag förutom jeansen ett andrahandsskärp som visserligen kostade hela 60 pengar, men det var fint.

Det är alltid väldigt trevligt att bara strosa runt i Stockholm. Har ont i fötterna för det blev en massa promerande och både Biblioteksgatan och slappa ställen på Söder besöktes. Skulle inte ha något emot att bo på Söder bland alla mysiga affärer och snygga och avslappnade människor. Killarna i kofta såg jag dock såväl på Östermalm som på Södermalm. Så riktigt fint! Min favorit var han i randig t-shirt, extremt snygg kofta i perfekt passform och välanvända converse. Hmm. Ett av mina mål med kommande termin ska nog bli att hångla med kille i kofta.

Nej, nu ska jag fortsätta läsa om Werthers kärleksproblem. Den är faktiskt riktigt trevlig, dock överromantisk på ett tragiskt sätt(men det är intressant det med..). Hittade roligaste meningen när jag satt på tåget och läste idag: "Allt i denna värld går dock ut på samma ynkedom, och en människa som för andras skull och utan att det är hans egen lidelse, hans eget behov, arbetar ut sig för pengar, ära eller vad det vara må, är städse en dåre". Ynkedom - ett sånt riktigt trevligt och passande ord! Det borde jag börja använda. Undrar om det var trendigt år 1774 då boken skrevs. Haha.

Idag blir det till att citera Winnerbäck:

Det stinker från en pissoar
och jag hör hur några pratar:
”Jag älskar mitt meningslösa liv, hur är ditt liv”
och nån svarar: ”Jag är glad att bo i Stockholm”


85060-111

/Helga, som inte alls bor i Stockholm (och inte kommer jag härifrån heller, Södertälje är INTE en Stockholmsförort...men det är trevligt att det är rätt nära)


Kommentarer
Postat av: ia

vilken ynkedom att inte ha råd med alla sådana riktigt fina saker man hittar på stan. men ett par billiga måndags blev det å det är inte det sämstaste!

Postat av: Junitjej

gott att kunna älska sitt liv, trots det känns meningslöst.

2006-08-17 @ 21:22:56
URL: http://junitjej.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback