det där med sommar-orvar...

Just det ja, vi var ju på Norrlands och åt i torsdags, på årstidsanpassade SommarOrvar där nya regler gällde. Ida skrev så sjukt roligt om det i sin blogg så varsågoda....(Cecilias snustiggeri var också en höjdare, killen tog fram en hel stock och sålde en dosa till henne för ett mkt bra pris, så bra går det inte för mig när jag ska tigga snus, det har vi ju sett bevis på innan...).

/Helga

Jens Lekman - Friday night at the drive-in bingo
nytt och bra från Jens Lekman...

direkt från gamla studentstaden

Sitter nu i min nya lägenhet och skriver. Utsikten från mitt fönster är ett tegelhus med en skylt som det står "St. Johannesgatan" på. I natt klockan tre vaknade jag av en massa fulla människor som säkert varit på Bryggan eller BJ och var på väg till typ Flogsta eller nåt. Någon ramlade med cykeln och skrek skithögt. Jag hade nästan lust att titta ut genom fönstret och se hur det gick, men jag orkade inte.


Jag känner mig mycket teknisk som lyckats få datorn att fungera. Även fast det bara var att stoppa in några sladdar. Jag har inte så höga tankar om min förmåga att handskas med datorer och liknande högteknologiska prylar.


Nu ska jag gå ut och leta efter min söta katt som helt plötsligt fått ett nytt hem och nya buskar att gömma sig i. Hoppas att han inte gått vilse...

Helga


Moneybrother - Just another summer
har inga datahögtalare än, men hade jag haft det hade jag lyssnat på denna låt som man blir hjärntvättad med om man lyssnar på p3 om dagarna...


bra vs dålig musik

Bra musik: Acceleratorfestivalen i helgen och sjuuukt många bra band. Lite namedropping: Bright Eyes, Modest Mouse, Rufus Wainwright, Cansei de ser sexy, The Long Blondes, Tv on the radio, The tough alliance med mera med mera...där skulle man gärna befinna sig. Tyvärr har jag varken tid eller pengar.


Dålig musik:
Nån "det var en gång en liten fågel"-låt som låter typ som Boten-Anna. Kan vi inte få nån mindre irriterande sommarplåga? Fast just ja...sommarplågor SKA ju vara irriterande. Skitbra!


image686
Conor "Bright eyes" Oberst..

Helga, med en extremgnällig katt som inte vill flytta...eller han vill åtminstone inte att hela hans forna hem ska vara upp-och-nedvänt..gnäll gnäll gnäll..


Bright Eyes - You will you will you will you willtiddelipom-brist och 23,5-årskrisning..

jag läste nalle puh när jag var liten. när det regnade sjöng nalle puh och nasse en regnsång, typ: "regnet det bara öser ner. tiddelipom!" osv.. jag tror det var nasse som stod för tiddelipommandet och puh för resten. eftersom jag är ensamboende numera har jag dock ingen att tiddelipomma med.. bu.

(en annan nackdel att bo själv är att det är jobbigare att vika ihop lakan..)

utöver att ha blivit regnad på har jag köpt ett linne med strössel på från H&M för billig peng. på fjortisavdelningen. undrar om det är ett teckan på en kommande ålderskris?
finns det något som heter 23,5 årskrisen vilken manifesterar sig genom att man känner ett behov av att köpa strössellinnen? det är iaf billigare än att köpa en sportbil som 40-årskrisarna gör! jag budget-krisar..nu ska jag laga lite kost. jag har köpt köttfärs. svenskodlad sådan. ej besprutad. och korna har sittpinnar och värpreden. det är viktigt med sådana saker..

ia

låt: bedroom eyes - hand in hand grenade
här finns den om man är sugen.

dagens fynd:

  • ett örhänge jag köpt i tunisien för massa år sen, troligen enda gången jag har prutat på riktigt. Jag hade bestämt mig för ett pris och höll envist kvar vid det. Örhängena var dock inte ens värda en H&M-prisnivå, det ena gick sönder nästan direkt.
  • ett presentkort som låg bland alla mina gamla räkningar, 200 kronor på H&M (för det kan jag få många hörhängen som säkert håller längre än prutningsörhänget), säkert flera år gammalt men eftersom det inte står något giltighetsdatum antar jag att det gäller.
  • en gammal skokartong som förmodligen skulle fungera som nån slags minneslåda, problemet är bara att mitt minne är för dåligt för att komma ihåg att jag har minneslådor. Där fanns bland annat gamla festivalarmband, några väl utvalda kort, ett fint brev från mormor, min första piercing, och typ tio disketter som jag inte orkat/vågat kolla innehållet på. Jag var brutal och onostalgisk och slängde typ allt.

/Helga, snart äntligen klar med nedpackandet...sen är det bara uppackande kvar vilket säkert tar lika lång tid det..


Elenette - Kärlekskomplexet


sommarpratarkarriär

Idag har jag effektiviserat mitt nedpackande i lådor. Det har jag gjort genom att inte gå igenom sånt som finns i sovrummet utan koncentrera mig på köket. Jag blir inte lika nostalgisk i köket, det är till exempel ingen risk att jag fastnar i två timmar med en soppslev. Men det går långsamt ändå. Konstigaste fyndet idag är en enorm köttyxa/hammare/younameit som jag inte haft en aning om att jag haft i min ägo. Jag tror inte jag vågar ha kvar den, skulle nog vara lätt att mörda någon med den genom ett välriktat slag i huvudet (jag litar varken på mig själv eller på andra).


Sen har jag tagit rast, legat ute på gräsmattan och lyssnat på p1:s sommarpratare och ätit körsbär. Jag undrar vad man skulle prata om ifall man skulle vara sommarpratare. Mitt liv känns faktiskt inte tillräckligt intressant för ett p1-program, däremot skulle jag kunna välja ut en hel massa skitbra musik. Men eh, man kan ju liksom inte prata om hur det är att sitta och tentaplugga med en krävande katt liggande över kurslitteraturen, en dimmig kväll på ÖG eller filosoferingar om varför en tvättmaskinsminut aldrig är en minut. Kanske skulle man kunna läsa upp min och bloggkollegas "saker man inte vill höra av en kille"-lista? Nä. Det finns nog en anledning till att de flesta sommarpratarna har åstadkommit något i sitt liv eller åtminstone har ett spännande jobb.  


I mitt sommarprogram idag: "Idag har jag packat ner mina ägodelar i lådor. Nu har jag precis ätit en lyxig lunch-middag bestående av fetaostbiffar, klyftpotatis och tsatsiki. Skitgott! Nu ska jag bjuda på en exklusiv låt...och en bild på ett mordvapen..."


 

köttmördare?


Helga


Snow Patrol - Chasing cars


den bittra sanningen avslöjad..

följande konversation utspelades igår när jag var och hälsade på i några kompisars korridor:

killkompis: mina kompisar påstår att jag bara gillar smala tjejer.
jag: men det verkar ju nästan vara så ju..
han: nej. jag är ju kompis med dig också.

jahapp.. där ser man..

ia

låt: sambassadeur - between the lines
hm. här behövde man inte ens läsa mellan raderna för att förstå the message. låten är iaf bra och finns
här, på den alldeles utmärkta bloggen hello! surprise!

kan man hetsäta korvspad?

Det är skönt att vara ledig och ha tid att blogga. Inte för att jag har något att skriva, men ändå. Det tar verkligen sjukt mycket längre tid att packa ihop allt än jag trott. Jag hittar saker jag inte har någon aning om vem de tillhör (jag har bara bott här med tre personer, men det känns som fler) och sånt jag trodde jag gjort mig av med för tio år sedan. Varför måste man vara en sån hamster..?


Jag och bloggkollega diskuterar hetsätning och godisillamående och jag blir sugen på godis av diskussionen (helt begripligt). Morotskaka skulle också kunna funka, men den åt jag upp igår.
 

I kväll ska jag maratontitta på OC efter att jag har gått igenom alla köksskåp. Har upptäckt att någon har stulit mina flyttkartonger jag trodde jag hade. Jag skulle vilja ha minst fem flyttkartoner hemkörda tack, orkar inte gå runt och tigga bananlådor på ICA. Kanske kan jag packa allt i svara sopsäckar (eller hmm..där blir det bestämt nej..)?


Helga, uppenbarligen med hamstertendenser..


David and the Citizens - Now she sleeps in a box (in the good soil of Denmark)


mardröm

I natt drömde jag samma dröm som jag drömt så många gånger tidigare. Jag går runt i någon slags taxfreebutik, på en finlandsbåt eller en flygplats eller nåt. Jag går igenom varenda hylla, men hittar inte det jag letar efter. Till slut kommer jag fram till en tom hylla, läser på etiketten och förstår att jag letat i onödan. Fazerlakritsen är slutsåld. Ridå.


innan drömmen var jag inte ens medveten om att det var det här jag var sugen på..


HelgaWerkanderz Danzbanderz - Nu svärord är det sommar
jag lyssnar på p3 och har ingen musikfantasi..
 


upphittat hittills

Jag har börjat packa mina saker. Det kommer säkert ta hela veckan, man inser inte hur mycket saker man egentligen har förrän man ska packa ner allt i lådor och förflytta någonstans. Jag har gått igenom en bråkdel av allt jag äger och hittat en massa spännande grejer, typ:


* En jongleringsboll (var är resterande två?)

* Tre par fotbollsskor (jag har aldrig spelat fotboll)

*En hemtryckt tröja med "Inget är magiskt" på bröstet (har säkert planerat att ha den på nån håkan-konsert och sen glömt bort den alternativt inte gått på nån mer konsert alternativt känt mig alldeles för gammal för töntigheter som hemtryckta idoltröjor)

*Nästan 10 års dagboksanteckningar (svårt att börja låta bli att läsa)

*En släktberättelse min morfar skrivit (interesting)

* Alldeles för många klädesplagg som jag sparat i alldeles för många år och som är skitsunkiga/urtvättade/fem storlekar för små

*Tretton partnerlösa strumpor (det måste faktiskt vara sant att tvättmaskinen/torktumlaren äter strumpor)

*En hel massa hembrända skivor ("a record collection, reduced to a mixtape"), bland annat "most wanted fyra små skutt" och "most wanted lussegask", "absolut velvet volym 1 och 2", "best of morrissey enligt ia och helga" samt en del gamla blandskivor som man blir nostalgisk av att lyssna på (för det måste man givetvis göra)

*En del pinsamma cd-skivor som jag inte vill stå för längre och har gömt längst ner i en låda, det är lite töntigt att gömma undan sånt..men vadå..jag lyssnar ju inte på dem längre heller..då behöver man väl inte skylta med dem. Jag tyckte faktiskt jättebra om dem förut, Titanic-skivan somnade jag till varje natt och Celine Dion-skivorna gick på repeat. Hittade även ett band med Magnus Uggla på ena sidan och ngt konstigt klassiskt på den andra. Det är inget jag kan kännas vid...
*Ett band med texten "helga räknar, helga sjunger, helgas födelsedag" från 1986, med urusel kvalitet men väldigt underhållande att höra...mamma gjorde ambitiösa intervjuer med alla som var på mitt fyrårskalas där man fick säga vilken gata man bodde på och sen sjunga ekorrn satt i granen i kör (alla i olika tonarter).

Konstaterande: Jag är alldeles för dålig på att slänga sånt jag inte använder. Nu ska jag gå och handla sopsäckar, papperskassar och städgrejer.


Helga


Josh Rouse - Pilgrim
ny skiva på gång och
här läggs det upp en ny låt från denna varje måndag..


pizzamysterium

När jag och bloggkollega är bakfulla och hon bortamatchar här brukar vi äta pizza från pizzeria Shima. Han som jobbar brukar vara relativt trevlig och småskratta lite åt oss och vår skabbiga och fnittriga uppenbarelse. Det stämmer inte alls överens med vad jag hört från andra om att personalen där är skitotrevlig. Men igår när jag och Johan gick dit för att hämta lite välbehövlig pizza (det var ju faktiskt midsommarafton i fredags) så var pizzagubben jättesur och verkade totalt humorbefriad. Hmm. Vad han han för problem? Kanske är han kär i ia, kanske kände han inte igen mig (jag var jättebesviken men det kanske är mer pinsamt att vara stamkund på kvarterspizzerian), kanske var han besviken över att jag inte varit där på en dryg månad (vi kanske stod för merparten av Shimas intäkter och de har knappt klarat sig på sistone..), kanske hatar han alla killar. Eller också har han en ond tvillingbror (det brukar ju folk alltid ha i dåliga såpor, typ som i Sunset Beach).


Jag kommer i vilket fall som helst aldrig få veta hur det ligger till för jag tänker inte äta några fler pizzor därifrån. Hoppas de har trevligare pizzagubbar och godare pizzor i gamla studentstaden.

Nu ska jag äta lite utsökt morotskaka och dricka ett stort glas cola.


 post-party-räddning


Helga


Ebba Forsberg - Daybreak


ö-midsommar!

jag firade en midsommar på "ö" i år. vi började i östhammar för att sedan avancera till öregrund.. det hela var mkt trevligt! jag har jobbat de senaste midsomrarna så det har inte blivit mkt till firande för min del, vilket togs igen nu kan man väl säga.. :/

det hela började på torsdagen då hedvid kom hit från sin påtvingade exil nere i vara (och där man ju absolut inte vara..). vi fixade avancerad mat och sen däckade vi vid halvelva. mkt socialt och bra.

på fredagen lastade vi hedvigs bil med kuddar, alkohol och mat och sen begav vi oss iväg på vår roadtrip till östhammar. mkt spännande. jag satt i vanlig ordning och undrade om vi inte var framme snart..

när vi väl lokaliserat huset där vi skulle vara (trots vägbeskrivning att vi skulle ta av innan busstationen. östhammar har ingen busstation. det är ett ställe där två bussar råkar avgå ifrån) så kickades midommarfirandet igång ganska omgående med lite mingel och vingel..
vår alkohol lades även ordentligt på kylning i deras finfina istunna. nackdelen var att våra flaskor sjönk. det var måttligt roligt att stå med isvatten upp till axeln och rota efter just sin ölflaska. armen domnade bort ganska direkt. men ölen var kall och god!

vi åt givetvis sill, och sjöng snapsvisor.. och drack snaps till snapsvisorna. x antal.
tips: absolut pepper lämpar sig INTE som snaps. det var ungeför det äckligaste jag druckit i hela mitt liv *buäk buäk*


vi hade mkt professionella sånganförare!


jag, hedvig och martina posar så fint vi kan.

efter maten minglade och vinglade vi runt lite till. denna gången blev det lite mer vingel..


jag och cissi verkar ha sjukt roligt åt ngt medan damaris ser mer deprimerad ut..


midsommarstång fanns det med! små grodorna lyste dock med sin frånvaro.. här är hedvig, jag och martina igen. vissa av oss posar fint, andra utnyttjar sina medmänniskor till att hänga på.

det blev även lekar. mkt avancerade sådana. jag var med i bästa laget (lag 2). det jag bidrog med var att slå i en spik i en stubbe på relativt kort tid (och utan att slå av mig tummen ska tilläggas) samt att fuska på irländsk julafton (jag sprang endast 2 varv runt pinnen innan jag smet tillbaka).


lag 2 samlat. här har ngn vänlig själ givit mig ett glas vatten. jag verkar dock aningens skeptisk till det hela..


jag glömde hela tiden bort att tvätta bort min aningens utsuddade krigsmålning sedan lekarna. trots ungefär fem påminnelser från lika många olika personer. jag tyckte förmodligen på ett undermedvetet plan att jag klädde i svart sot i ansiktet..

efter lekarna så vinglade vi vidare en stund och sedan bar det iväg till öregrund. lagom tills vi kom fram dit började jag känna en begynnande huvudvärk. jag hade nämligen tvärt slutat att dricka ett tag tidigare och började förmodligen bli lite bakis. mkt orutinerat. jag försökte bota det hela med massa vatten men det hjälpte som inte riktigt :/ jag hade alltså inget större utbyte av öregrundsutgången. jag gick mest runt och led.. men hade jag inte haft en pågående basketmatch i huvudet hade det nog varit kul.

när vi skulle hem sen, efter några timmars självförvållat lidande från min sida, så hittade vi ingen taxi. misär! det blev lite pizzaätning på en brygga istället..


pizzaätarna samt min vänstra axel.


jag vågade inte sitta vid bryggkanten utan satt och tryckte precis i mitten. jag fick för mig att om jag närmade mig kanten det minsta skulle jag ramla i. vilket förmodligen inte hade hänt alls.. men här tas minsann inga risker!

bortsett från viss slitenhet framemot tolvtiden så var det hela verkligen supertrevligt!

ia, nu återhämtad!

låt: lykke li - tonight
den är typ helt söt..
här finns den om man är sugen.

en hyllning till coca-cola

Tack vare coca-cola kom jag upp i morse. Det är faktiskt helt magiskt hur denna underbara dryck kan trolla bort illamående och magont (vare sig det är följderna av festligheter eller annat). När alarmet gick igång kvart i sju mådde jag sjukt illa, en kvart senare när jag fått i mig ett halvt glas cola var jag som en ny människa. Mellan åtta och tre har jag jobbat, nu regnar det och jag ska snart bli bjuden på nybakad morotskaka (gott!).


Midsommar blev mycket bra trots att vi var kvar i stan och trots att jag skulle upp och jobba idag. Berätta mer? Sill, mousserande vin, jordgubbar, kubb (mitt lag förlorade big time..), mycket moget gräskrig, äcklig snaps, onödiga fysiska aktiviteter som fotboll och frisbee som jag inte ägnade mig åt, halvdäckning klockan åtta (en timme för sent, jag hade sagt sju), lite grillad mat...och en del sömn.


Jag undrar hur bloggkollega och company hade det där borta i Östhammar och Öregrund eller vad det nu var för ställen på Ö de skulle till. Med tanke på det felstavade sms:et jag fick igår kväll antar jag att det var roligt, jag brukar aldrig få felstavade sms från ia. Eller jo, ibland. Tack vare ett sånt fyllesms har vi ju till exempel hennes "sån riktigt goda up".


Helga 


The Tough Alliance - Koka kola veins


midsommardags

Så var det dags för lite ledighet igen, närmare bestämt en dag. Jag var smart, eller osmart, nog att anmäla mig som frivillig till att jobba midsommardagen. Det har liksom blivit lite av en tradition att jobba midsommarhelgen så jag kunde väl inte riktigt vara utan det. Dock hade det säkert varit väldigt trevligt att festa hela dagen ute i Östhammar i stället, vilket en massa annat folk ska göra. Men jag är int' bitter. Tack vare Cilia blir det nån slags midsommarfirande ändå, Gamla Studentstaden är ju nästan som ute på landet. Dessutom ska det bli rätt trevligt att jobba även om det känns lite oartigt mot min besökande pojkvän

Nåväl (det är ett sjukt bra ord, jag blev inspirerad av Jenny och nu tänker jag börja säga det hela tiden), nu är åtminstone första veckorna på sommarjobbet avklarade och jag börjar precis komma in i det hela men då ska jag minsann vara ledig (vilket visserligen är väldigt välkommet eftersom jag hört rykten om en värmebölja som ska komma snart + att jag behöver all tid jag kan behöva inför flytten eftersom jag äger alldeles för mycket saker och alla dessa saker är helt oordnade på alla sätt och vis...vissa saker vet jag inte ens vem de tillhör, det har varit så många som bott i den här lägenheten så det är svårt att hålla koll..). 
Det är ett mycket trevligt sommarjobb jag har. Jag har blivit förolämpad ("du kommer inte bli nån bra psykolog") och creddad ("dig skulle man inte vilja hamna i slagsmål med, du ser så stark ut", vilket jag visserligen tog som ett skämt och tänkte att det bara var ironi, men det lät faktiskt som om personen i fråga menade det), av samma person.


Fick precis veta att jag klarade tentan och kan nu planera vår Barcelonaresa med gott samvete! Hmm. Det var visst ingen bedrift att få godkänt.  Alla klarade tentan. 17 av 51 hade alla rätt. Detta säger en hel del om svårighetsnivån på våra tentor och hur snälla lärarna är när de rättar. Man är så van vid att det är löjligt lätt att klara sig så om det väl kommer någon svår tenta nån gång så kommer man väl inte vara beredd på det och alla kommer bli kuggade. Eller också är vi bara överambitiösa. Fast lite feedback på saker man gör skulle ju inte skada, annat än att allt bara är så himla bra hela tiden.


Nu fick jag akut tandvärk. Bäst att sluta blogga. Jag försökte hitta nån trevlig midsommarbild, men det närmaste jag kunde komma nåt som liknar ett midsommarfirande var den här och det var i augusti (jag har som sagt jobbat de flesta midsomrar på sistone, fast för två år sen gick jag och Lisa aldrig och la oss...vi satt nere vid Maren i Slöddertälje och matade änder med chips och pratade med parkarbetarna som började jobba klockan sju..det var underbart):

 

Ia, Lisa, sallad, färskpotatis och kött (observera den blå gin-och tonic-drinken) på Jennys uteplats på Åland. Lovely.


Trevlig midsommar alla bloggläsare!


Helga

The Rosebuds - Blue Bird
rätt så tufft låtnamn, upphittade på ännu en bra
musikblogg


frustrationsutgång

Vuxenpoäng är att vara kvar på Bryggan när det är världens drag, man är lite salongsberusad och folk börjar dansa och sen helt moget åka hem redan klockan elva eftersom man ska upp och jobba dagen efter. Jag hatar att var vuxen. Och jag hade minsann kunnat vara ute längre och ändå jobba i morgon. Men får man inte allt så kan man lika gärna vara utan resten och det verkade så jävla jobbigt att hänga in jackan i garderoben. Dessutom var jag osminkad och hade sunkkläder på mig (som om någon på snerikes skulle brytt sig om det).


Hmm. Jag vill vara ledig och kunna gå ut en tisdag och bara ha kul och inte behöva tänka på morgondagen.


Helga


The Pipettes - Sex


lazy ass?

idag blev jag förolämpad när jag i godan ro traskade till ICA väst för att handla lite kost. ngn hurtig person har öpnnat ett boxnings.. eh.. gym? i samma hus som ICA. förmodligen samma hurtiga person har satt upp en skylt där det står "hörru lazy ass börja träna boxning" eller ngt liknande. jag kände mig mkt träffad.
..fast hur kunde personen i fråga veta att jag är otränad och lat? dom där boxningsfolken kanske spionerar på mig på fritiden..? jag anar en konspiration!

utöver att blivit kallad lazy ass har jag faktiskt uträttat saker också! det är en trevlig känsla för feeling att faktiskt. jag har adressändrat för andra gången. nu är det rätt. jag har även klistrat upp en bit fottejp på dörren med den vänliga texten: ingen reklam tack. helst skulle jag velat skriva typ: VÅGA bara stoppa in ett endaste ynka litet reklampapper i detta brevinkast! alternativt: reklaminstoppning beivras.
risken med alternativ nr ett är att postmänniskorna känner sig hotade, vågar inte gå till jobbet, bryter ihop och hamnar ute på ulleråker. risken med alternativ nr två är att de inte fattar vad som menas med "beivras" och tror att det är en uppmaning att stoppa in extra mkt reklam istället.det här är också ett alternativ..

ia

låt: PJ harvey - good fortune
det är jag och PJ ikväll..

psykologtofflor!

Såna här bör varje psykolog äga, åtminstone om man är lite psykodynamisk av sig:

Freudian slippers! (så riktigt fyndigt..)Jag har ännu inte hittat några KBT-tofflor...(undrar hur de skulle se ut?).


Helga


Placebo - Pure morning
"a friend in need's a friend indeed, a friend with weed is better"


positiv särbehandling och pensionssparångest

Idag efter jobbet tog jag en tur ner till stan för att gå in på banken och byta ut min internetbankdosa som helt plötsligt bestämt sig för att bara visa en massa kryss i displayen vilket gjorde det lite svårt att betala livsnödvändiga räkningar. Hela Uppsala verkade ha bestämt sig för att gå på banken samtidigt, men efter att jag väntat i tio minuter och endast hade kommit två nummer närmare målet dök det upp en bankmänniska som bjöd på godis OCH erbjöd sig att hjälpa mig vid sin hemliga specialdisk. Jag kände mig mycket särbehandlad, men det var ju en sån enkel liten grej jag skulle göra (trodde jag) så det var ju kanske inte mer än rätt att jag slapp vänta. Fast det räckte visst inte med en ny dosa, sen fick jag minsann hjälp med att avsluta en massa onödiga konton (med noll kronor på) och flytta över sparpengarna till ett med betydligt bättre ränta...men när han började fråga om jag pensionssparade gick det för långt. "Om man börjar tidigt så behöver man inte spara så mycket alls i månaden.." förvärrade min nytillkomna ålderskris eftersom jag insåg att jag inte längre var så ung att jag skulle kunna spara litegrann utan jag skulle få spara många hundra i månaden för att inte bli en fattig pensionär. Och då är det väl lika bra att skita i det helt? Hmm, helt logiskt resonemang. Ynk. Jag som inte tänker längre fram i tiden än högst några månader, ska jag börja tänka på hur jag ska ha det när jag är 65?


Så nu sitter jag här med en sprillans ny bankdosa så jag kan betala min adressändring och försöker förtränga att jag inte börjat pensionsspara och bara låter alla orangea kuvert som skickas hem ligga i nåt hörn och samla damm. Men men..snart glömmer jag säkert bort att jag kommer bli en fattig pensionär och slösar bort mina sommararbetspengar på nationsöl i stället.


Helga


Imogen Heap - Hide and Seek
har fått en Imogen Heap-musikperiod på grund av att jag återfallit i OC-tittande. Jag och Jenny tillbringade flera timmar med att försöka hitta denna låt i lördags, och till slut lyckades vi..den är underbar.


helg i hudik..

jag är inte död alls. jag har tillbringat helgen hos mor och far hemma i hudik och därifrån går det inte att blogga tillfredsställande inlägg pga konstig mac-dator. nu är jag dock åter installerad i flogsta och kan bidra med en ynka helgresumé.

jag har också ätit. det hör liksom till närman är hemma hos föräldrarna. grillat och sill bland annat, dock ej grillad sill..

sen har jag även fått i mig några enheter snaps. jag, brorsan och pappa kom igång riktigt ordentligt igårkväll och fick i oss en hel flaska OP. komplett med falsksång och allt. mkt trevligt. dock ej lika trevligt att se mammas små filmsnuttar hon filmade med digitalkameran. jag ska INTE söka in till idol. lovar. skulle prestera sämre än "ring ring"-människan utan självinsikt.

utöver det har jag legat på en filt en hel halvtimme och gjort ännu ett tappert försök att bli brun. mission impossible..

idag har jag varit händig och tillverkat ett par jeansshorts av brosans gamla urväxta jeans. det var mkt avancerat det hela. jag klippte helt sonika av dem. nu är dom ynkshorts. jag hade dom när jag åkte hem ikväll. det var inte helt lyckat. höll på att frysa ihjäl när jag stod och väntade på 2:an som vägrade komma.. dessutom kollade förbipasserande människor misstänksamt på ynkshortsen. trodde de att jag stod och lekte malmskillnadsgatan..?

hm. ja. det var väl ungefär allt. mat, snaps och ynkshorts. min helg i ett nötigt skal!

nu ska jag äta upp min exklusiva ICA-pizza.

godnatt.

ia

låt: the fratellis - flathead
den spelades minsann på z-tv. coolt. nu är dom nästan kända..

frosserihelg

Söndag. Det regnar ute och mina skor är genomblöta, men jag är nöjd. Och mätt, efter de senaste dagarnas matorgier. Har haft trevligt besök av min ålandsemigrerade vän Jenny hela helgen. Vi har spenderat säkert 70% av tiden liggande i sängen. Det kanske inte låter som värsta jätteroliga helgen, men det har faktiskt varit heeelt underbart. När vi inte har legat i säng respektive på madrass och pratat skit (det kändes som förr i tiden när vi alltid sov över hos varandra) har vi ätit. På fredagkvällen massor med ost och kex. I går toast skagen till förrätt och fläskfilé, klyftpotatis och bearnaisås till huvudrätt (efterrättskexen + ost tog vi till frukost idag i stället). Idag sushibuffé nere på stan och jag kan knappt röra mig, trodde nästan inte man kunde bli såhär mätt av sushi. Sen har vi även druckit rödvin, sangria och de klassiska blå kryssningsdrinkarna. Värsta njutningshelgen.


Var riktigt skönt att inte gå ut, hade ändå ingen lust med BJ eller äckel-Platina. Sömn är underskattat. Och nu har jag lite post-shopping-ångest. Jag hatar att jag alltid hittar så mycket fint när jag går på stan. Jag borde hålla mig därifrån.  

                     
matorgasm


Undrar om bloggkollega Ia gått upp i rök eller om hon bara skiter i att blogga från glada Hudik?


Helga


The Shins - Kissing the lipless


i stället för dammsugning...

Jag borde städa nu. Får fint besök i kväll i form av min kära gamla vän Jenny (där "gammal" betyder "känt länge", åtminstone sisådär arton år blir det väl..) och vår lägenhet ser ut som..jaa..finner inga liknelser. Har gått runt och tänkt att jag inte behöver städa förrän jag ska flytta, men det finns ju gränser för hur mycket damm man kan tåla.


Vi har fått kommentarer om att vi borde skriva mer om vad som händer i Uppsala eftersom vi är länkade från Aftonbladets Uppsalasida. Men eftersom bloggkollega Ia tillbringar den mesta tid av sitt nuvarande liv i gurkstaden Västerås och jag mest bara jobbar just nu så har vi inte så mycket nytt att komma med. Uppsala finns kvar i alla fall, och det händer säkert en del här också. Men när vi sålde vår blogg helt gratis (vi är billiga) till aftonbladet fick vi uppmaningen att fortsätta som vi gjort tidigare så jag känner inte att vi måste uppsalaprata. Därför tänkte jag vara ännu mer obstinat och skriva om Södertälje i stället. Fick
den här länken av min broder Jakob. New York Times har tydligen gjort ett reportage om flyktingströmmen till Södertälje och intervjuat Mr Anders Lago i egen hög person. Med citat som "Now areas like Ronna and Hovsjo, with the seven-story, boxlike apartment buildings typical of these Swedish versions of France?s blighted immigrant neighborhoods or America?s urban housing projects, are being nicknamed Little Baghdad and Mesopotalje" är det en rätt intressant artikel. Dessutom är min brors hus med på en av bilderna. Wow.


Nu har jag världens gosigaste katt i knät och hans håravfall på tangenbordet. Mysigt värre. Dammsugaren kallar.
 

Helga


Sahara Hotnights - Visit to Vienna


huvudvärksblogg

Mitt huvud är dumt. Hela veckan har jag haft lite huvudvärk, men jag har tänkt att det typ är vädret och jag har ju mått bra annars. Idag fick jag för mig att jag skulle gå och träna. Ibland brukar ju huvudvärk gå över om man rör på sig, folk brukar säga det i alla fall (jag har nog aldrig varit med om att det verkligen varit så). Det var en väldigt dålig idé. Huvudvärken blev genast elakartad, så fort jag började röra på mig högg det till och gjorde apont. Jag stannade på passet i tio minuter, trots att de spelade helt bra musik som yeah yeah yeah song och under bordet (liten filosofering angåendet detta: varför är det bara på intensivpass de har bra musik? har alla andra friskisledare asdålig smak? mer vältränad = bättre musiksmak? det stämmer ju inte; indiemänniskor är ju oftast spinkiga som streck, jättesvaga och vägrar dra på sig piffiga träningskläder, vadå fördomar?) 

Sen var jag jättearg över att jag åkt iväg på passet trots min huvudvärk, jag har nämligen haft exakt samma slags huvudvärk förut och råkat ut för samma grej. Morr. Jag åkte hem och duschade i stället. Nu ska jag smörja in mig med vit choklad-doftande body lotion så jag kan ligga och lukta på mina armar innan jag somnar. Och sen ska jag titta på det allra sista avsnittet av Six Feet Under som jag missade när det gick. Jag antar att jag kommer att gråta floder. Har redan gråtit floder idag när jag hackade lök på jobbet så det verkar vara en väldigt gråtig dag det här.

här begraver de Nate tror jag...ett av de sista avsnitten. snyft.

Helga

The Tough Alliance - First class riot
apropå felhörningar så tycker jag det låter som om de sjunger "don't you diet", men jag tror att det ska vara "don't you die yet"


näsblodsblogg..

min näsa är dum. den blöder. idag har den blött/blödit/younameit tre gånger. det måste vara nytt rekord.. fan. mina rekord är usla. jag vill inte ha näsblodsrekord.
först blödde jag i morse så jag höll på att missa bussen, sen blödde jag på jobbet så jag höll på att missa sittronden, sen blödde jag efter jobbet så jag höll på att missa bussen hem.
min näsa är helt klart krävande. mer krävande än helgas katt lemursvans!
jag äter kokosbollar som tröst..

ia

låt: ennio morricone - the good, the bad, the ugly
antar att det är clintan som är god..

jag vet att sånt här är jävligt tråkigt att läsa...

...men jag vill blogga och har inget jag kan blogga om. Och då gör man helt enkelt så att man letar upp första bästa lista. Boringbloggen is the new black (och jag missbrukar det uttrycket grovt).

VAD GÖR DU: Kom nyss hem från jobbet, kollar livsnödvändiga blogguppdateringar och lyssnar på ia-bränd skiva 

NÄR DRACK DU SPRIT SENAST: Drack ett glas vitt vin på taket i måndags, det var ljummet och jag försökte peta ner isbitar i glaset men det hjälpte nästan inte i värmen. Och nu blev jag skitsugen på rosévin, thank god it's friday tomorrow.

HAR DU LUGG: Nja, snedlugg, den är bångstyrig idag för jag lyckas inte få till den lika bra som min frisör.

FEST ELLER SLACKING: Fest, fast slacking kommer inte långt efter på listan

GILLAR DU SPORT: Nej, jag är totalt sportobegåvad och nästan helt ointresserad om ingen tvingar mig till det (då kan jag blir helt fast och tycka att det är skitspännande) eller det är typ fotbolls-VM eller annat allmänbildande.

VILL DU HA BARN: Ja, nån gång.

VILKA SPRÅK KAN DU: Svenska kan jag rätt bra anser jag. Engelska kan jag sämre än jag vill. Franska kommer jag inte ihåg nåt av, men jag borde kunna mer än jag kan. Sen tror jag att jag kan åländska när jag är full också (mkt viktigt).

BORDE MAN RÖKA PÅ PUBAR: Nej, förut luktade man alltid apa när man varit ute. Fast det luktade i och för sig godare på dansgolven då (mindre kroppsdofter)... 

ÄR DU STOLT ÖVER DITT LIV: Vissa saker, ja.

VILKEN LÅT LYSSNADE DU SENAST PÅ: The Libertines- What Katie did (underbar låt för övrigt!)

VILKEN STAD VILL DU ÅKA TILL I SKRIVANDE STUND: Barcelona, för dit ska jag i augusti.

HAR DU NÅGOT DJUR? Zorrobäbis. Tror jag. Igår hittade jag honom i ett annat trapphus, han är otrogen mot mig.

HAR DU NÅGRA TRUMMOR? En fullständigt normal fråga med det fullständigt normala svaret: nej.

TITTAR DU MYCKET PÅ TV? Nej, nästan inte alls.

HAR DU VARIT MED I LOKALTIDNINGEN: I Slöddertäljes lokaltidning när jag var yngre tror jag...och i Hudiksvallstidningen (eller vad den heter) rätt nyligen, tack vare vår bloggs kändisstatus norrut.   

VAD KOSTADE DET DU HAR PÅ DIG: Nu ska vi se om jag kommer på allt..hmm..jeansen kostade 499, linnet 99 kronor, trosorna har jag fått av Emma och bh:n av min syster..jag är billig som vanligt.

VILKEN FÄRG HAR DINA VÄGGAR: Gröna

VAD GÖR DU NÄR DU INTE KAN SOVA: Allt man inte borde göra (ligger kvar i sängen, tittar på klockan och får ångest...med mera..)

HAR DU DUSCHAT IDAG: Japp

VAD GÖR DU OM ETT ÅR: Sommarjobbar igen..? Eller har semester och typ ligger på en strand.

BRUKAR DU LÄSA HOROSKOP, ISÅFALL BRUKAR DOM
STÄMMA?
Nej, och de stämmer aldrig..jag är en helt otypisk Tvilling.

BRUKAR DU SVÄRA MYCKET?: Nej, lagom tror jag.

BÄSTA FIKAT: Just nu är jag sjukt sugen på rabarberpaj.

DET DYRASTE DU ÄGER: Jag har funderat på det...tror att det är sängen. I alla fall om man räknar sånt jag köpt själv. Min ipod kommer på andra plats.

FAVORITPÅLÄGG: Har olika påläggsperioder. Just nu ost.  

VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG: Jeansblå

VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU: Modest Mouse - Float on (underbar låt för övrigt!)

VAD ÅT DU SENAST: Vegetarisk lasagne på jobbet.

HÅRFÄRG: Typ brun

FAVORITMÅNAD: Juni, juli, augusti

FAVORITDAG I VECKAN: Lördag

CHOKLAD ELLER VANILJ: Choklad, helst Ben&Jerrys Chocolate fudge brownie (men jag är för fattig för sån lyxglass)

VAD HAR DU FÖR FÄRG PÅ TANDBORSTEN: Eh, vet inte...typ blå och vit kanske?

Gud vilka otroligt viktiga frågor. Men jag är lättroad just nu.
 
Idag ska jag träna tror jag. Har glömt bort att man kan göra det på sommaren, jag har ingen sommarträningstradition. Men det känns ju dumt att ha ett kort och inte utnyttja det när det bara tar fem ynka minuter dit. Jag kommer troligen falla ner död efter ett intensivpass och ha träningsvärk resten av sommaren. Men det får det vara värt.

image685
för ett år sen var jag och bloggkollega på ölands-semester. Vi skulle såklart se på viktiga sevärdheter som Horgbolms slottsruin (ölands orter döptes även om, vi var mest i Horgbolm och Döda). För att komma upp till slottet kunde man antingen gå en enkel väg eller en helvetesbacke. Behöver kanske inte ens nämna vilken väg vi lyckades med att hitta till.. 

Helga

Bruce Springsteen - Better days
sommarsödertäljebesök innebär att köra bil och lyssna på bruce..eftersom jag bara var hemma en snabbvisit sist hanns det nästan inte med, men Kerstin och jag körde iaf till Ica Maxi med Born to run på högsta volym - det inger mer respekt än att försöka se tuff ut medan man sjunger med i typ Per Gessles fruktansvärda "En händig man".

bildbloggning från bryggan..

jag är fortfarande spigg-pigg. borde sova. ska upp halv sex i morgon som vanligt..

här är några fler förtjusande bilder från i fredags när vi röjde på bryggan:


här är jag och ca arton ölflaskor. jag har dock inte druckit en enda av dem. och nästan inget annat heller..vilket dock inte märks :/


jugoslaven från bosnien och jag. han skräms.


jo, vi HADE alltså kul på bryggan. vi lovar.


..fast här sitter jag och skäms för nåt.


då är det tur att jag har en helga som tröstar mig.

ia

låt: blur - yuko and hiro
lite konstig sådär.. men söt.

träningsvärk och handsfree..

jag har träningsvärk. så går det när man får gym-hybris. jag borde veta bättre, men det gör jag inte.. jag lever inte som jag lär.


jag kan de latinska namnen på musklerna jag har ont i. detta hjälper tyvärr inte.. de gör ont ändå.

jag har ägnat kvällen åt att prata i teflon med bloggkollega som skulle inviga sin handsfree. det gick ganska bra. hon fick bara robotröst ibland. nu kan hon sälla sig till psykfallen som ser ut att gå och prata högt för sig själva på stan. jag är lite avundsjuk. vi pratade om bl a kk. kk förstör mitt liv. eller i varje fall min chans till underhållning. dumma kk. kk är alltså i detta fall inte ngn jag har sex med utan en helt okänd person jag bestämt mig för att hysa agg mot.

helga hämnades även för att jag prackade på henne förkylningsråd när hon inte ens var sjuk. som den spykolog hon är försökte hon i sin tur pracka på mig en depression. jag är dock inte det minsta deprimerad. det tänker jag fortsätta med. på psykfronten kan jag sträcka mig till att skaffa handsfree till mobilen..

ia

låt: tom petty - free falling
denna låt skulle nog tom jag kunna lära mig spela på gitarr. den verkar bestå av ungefär tre ackord.

remake is the new black

Moneybrother - Under bordet  IS THE NEW  My morning jacket - Off the record

Haha, nu förstår jag varför det var så viktigt att lyssna noga på just den här låten..

bloggbrist

Det här är just nu en sån där extremt tråkig blogg där jag skriver saker som "idag har jag jobbat och nu ska jag tvätta och sen laga nåt att äta och sen sova och så vidare och så vidare..".


Igår kväll var jag på mysiga utserveringen Taket som, logiskt nog, är belägen uppe på V-dalas Alvar Aalto-tak. Jag åt nachos med kall köttfärs samt kladdkaka som enligt menyn skulle vara "småvarm". Men med tanke på att nachostallriken troligen egentligen skulle vara genomvarm blev vi inte så förvånade över att kakan var iskall. Proportionerligt var det åtminstone. Och gott.


image679

för att hitta upp till taket har en massa röda pilar placerats ut, både bloggkollega och jag var dock blinda och lyckades gå fel ungefär fem gånger på vägen upp...


Men nu är det faktiskt tvättdags. Har inga rena underkläder och jag är inte så rik att jag köper nytt varje gång jag hamnar i den situationen. Troligen kommer jag aldrig ens bli så rik, men jag har faktiskt inget emot att tvätta så det gör inget.


Helga

It's a musical - Pain song
fick en hembränd blandskiva (is the new blandband) av bloggkollega igår med en massa bra musik, till exempel denna låt


halvtant

Och så var man 25 också. Är väl dags att börja krisa snart, fast jag tror jag väntar lite till. I kväll blir det i alla fall trevlig middag på V-dalas sommarrestaurang Taket. För det ÄR verkligen sommar nu och det här trevliga vädret får gärna fortsätta ett bra tag till, gärna resten av sommaren.


Helga, rent siffermässigt ett år vuxnare


Gyllene Tider - Juni juli augusti
har jag som ringsignal på min nya flashiga mobil, så oindie it hurts, men den är somrig och det var min syster som skickade den till mig


det här handlar visst om igår

Jag har idag bättrat på min solbränna. Jag är lite bättre än bloggkollega på att ägna mig åt såna aktiviteter och lite sämre på ett fixa snygg brun-utan sol-bränna...hon fejkar och jag får cancer, jag tror jag vet vad som är värst. För det första gick jag upp alldeles för tidigt (efter ungefär 4,5 timmars sömn, en jätterolig kväll på Bryggan komplett med efterfest på Max var orsaken till denna sömnbrist) för att sätta mig på ett tåg. På tåget fanns en kille utklädd till kanin vilket roade mig en stund, eller åtminstone hindrade mig från att slockna direkt.


Väl hemma hos föräldrarna tog vi bilen till landet där jag bara legat på klippan och läst hela dagen. Precis vad jag drömt om i flera veckor nu, helt underbart var det. Dessutom visade det sig vara klart uthärdlig vattentemperatur så två dopp har jag hunnit med också. Samt lite kanotpaddling efter att vi sanerat kanoten på spindlar (säkert ett tjugotal som fick petas bort, bra för oss fobiker). Mysigt. Har försökt få mina ben snyggt bruna men jag har möjligen lyckats få till en rödton. Livet är orättvist, eller åtminstone hur lätt man har för att få färg.Min syster Kerstin är brun som en...ickesvensk. Jag ser likblek ut i jämförelse. Men hon är visserligen rutinerad vad gäller solande (fast olivolja i ansiktet skulle jag aldrig försöka mig på).


Nu har jag precis ätit goda grillspett och ska sätta mig på trappan och läsa ut den bra men tragiska boken Svinalängorna. Tänk om man kunde få vara ledig lite längre tid än tills på måndag. Har jag sagt att jag älskar sol?
Helga


New Order - True Faith


en trevlig fredag på det stora hela..

igår var jag och kollega o helga natt på bryggan. det hela började finfint med maxhamburgare, och slutade på samma sätt också för den delen.. det är vi som får max i uppsala att gå runt!

vi trodde det skulle vara milslång kö till bryggan. det var det ej. det var ingen kö alls. alltdå kunde vi sätta oss på gräsmattan bakom och i lugn och ro intaga vår medhavda dricka. mysigt värre!

inne på bryggan blev vi bjudna på diverse alkohol, så åtminstone jag blev aningens mer salongsberusad än planerat.. i början protesterade vi lite mot att bli bjudna men när personen i fråga köpte drinkarna ändå så tyckte vi att det var lika bra att dricka upp. prima rom och cola får inte gå till spillo!

vi gjorde även att besök uppe på dansgolvet. först skuttade vi fram till dj:n och försökte önska en låt. nu kommer jag inte ihåg vad det var vi ville höra, men förmodligen ngn liten indiepoppig historia om jag känner oss rätt..
dj:n påstod dock att han bara spelade house under kvällen och då försökte vi önska amy winehouse istället. konstigt nog funkade inte det heller.. fnys. det var tydligen bara viss house som dög där.

efter lite skuttande, lite konverserande med folk och lite minglande och vinglande så blev vi utschasade därifrån. dom påstod att dom stänge. vi begav oss då till max. nu är vi så betingade (eller vad det nu heter på psykologiska) att äta på max efter utgång så det blir inte ens några diskussioner om saken längre..

idag har jag lite ont i huvudet. ynka. jag har dock druckit ungefär tre liter vätska så jag planerar att vara kurerad snart..

adjö

ia

tar mig friheten att peta in några ynka bilder/ helga

gräsmatta utanför med varsin funflask (rom-o-cola-blandning och rosévin)

inne-ute på bryggi


nästan halva ia, helga, linus på linjen och cecilia (det var tydligen svårt att få med alla fyra på en bild)


låt: samuraj cities - all along the shoreline
den här har säkert både jag och o helga natt tjatat om ungefär arton gånger var. här på trevliga
hello! surprise! finns den, och några fler av deras låtar, i alla fall..


villa, volvo och vandrande pinne

Gud vad jag stressar när jag nu äntligen är ledig (åtminstone i tre dagar). Har varit på stan och gjort av med sjukt mycket pengar (utan ångest, än). Nu ska jag snart trampa iväg ner på stan för att möta bloggkollega som kommer från jobbet. Vi ska inta middag från Max i kön till Bryggan hade vi tänkt. Hoppas att det går vägen. Igår var det tentafestande på Stockholms i värmen och när jag cyklade hem vid ett var det fortfarande sommarhett. Ljuvligt.

Idag är det studenter överallt och jag är egentligen skittrött och har ont i fötterna och borde öppna min flaska med rosévin. Fick glasstårta (med tio ljus i, hrm..skumt) på sängen i morse, mycket mysigt.


Tydligen presenterade jag mig som "Helga, som i O helga natt" första gången jag och Johan träffades. Det förvånar mig visserligen inte, jag har blivit så trött på att folk inte hör vad man säger och vrålar typ "Sandra?" (av någon anledning är det den vanligaste felhörningen..jag tycker inte ens det är särskilt likt) i örat på en så det är lika bra att vara förberedd. Haha. Vi diskuterade vad jag skulle säga om jag måste prata engelska med min kusins pojkvän som tydligen kommer på besök: "Hello, my name is Helga (from Sweden), like in the song O helga night". Jag höll på att dö av skratt. Det var inte alls lika roligt i textform. Jaja.


Jag dricker cola som inte är så kall som den borde vara. Jag och Cecilia har shoppat varsin uuuunderbar klänning från H&M:s lite dyrare och finare kollektion. Tvivlar på att jag kommer orka dansa i kväll, men jag ska göra mitt bästa. Och i morgon ska jag åka tåg till Slöddertälje för att komma tillbaka hit på söndag kväll. Men vem behöver vila ut sig anyway?


Helga


Architecture in Helsinki - Tiny paintings


solning i flera steg..

igår försökte jag mig på att skaffa mig lite trevlig sommarfärg.. det gick i vanlig ordning inte särskilt bra.

såhär ungefär gick det till:

1. jag ser solbrända folk överallt.
2. jag blir avundsjuk på de solbrända folken som finns överallt och vill också bli brun.
3. jag bestämmer mig för att i år ska det äntligen ske! jag ska bli brun!
4. jag sätter igång med solandet. full av tillförsikt!
5. jag solar i tio minuter
6. jag börjar nu tycka att det känns väldigt varmt. och svettigt.
7. jag tvingar mig själv att sola fem minuter till.
8. jag går in för att inspektera om jag blivit brun ännu.
9. jag inser att jag inte blivit det minsta brun. däremot skär.
10. jag solar fem minuter till. sen blir det jobbigt varmt igen och jag börjar tänka på malignt melanom. och rynkor. och donatella versace.
11. jag går in igen. fortfarande skär. jag tror optimistiskt att den skära färgen ska omvandlas till en fin brun ton och bestämmer mig för att jag inte behöver sola mer.
12. dagen går.
13. på kvällen speglar jag mig hoppfullt och inser att den skära färgen inte har blivit brun. den är inte ens skär längre. jag ser precis likadan ut som innan min solningssession.
14. jag bestämmer mig för att jag visst inte behöver vara brun. det är coolt att vara vit.
15. jag går ut och ser återigen solbrända folk överallt, som nu dessutom är ännu brunare eftersom de också solat idag. jag ger dem onda blickar. det blir jobbigt efter ett tag eftersom i princip alla är brunare än jag.
16. jag sviker mina vithets-ideal och köper en flaska brun utan sol.här ia med och utan brun utan sol.

ia, solfuskare.

låt: cold war kids - we used to vacation
fick hem mina efterlängtade skivor idag. cold war kids "robbers and cowards", m wards "post war" och moneybrothers "pengabrorsan". pure happiness!

bajstenta

Den nya funktionen med tummen upp (på aftonbladetbloggen alltså) är ju meningslös för det är ju ändå bara Alex Shulmans inlägg som får höga poäng och hamnar på framsidan och till hans blogg hittar man ju redan. Han borde vara diskvalificerad från att delta så man kan få lite nya bloggtips i stället.


Om typ två timmar ska jag iväg och skriva tenta. Jag har frångått mina principer och försökt plugga lite nu på morgonen. Det gick apdåligt för jag insåg bara att jag inte kan allting. Vanligtvis behöver man inte kunna allt, troligen inte nu heller. Men att inse det några timmar innan man ska åka är INTE bra. Nu funderar jag på om jag ska sätta mig och traggla lite KBT-modeller och konceptualiseringar (jag vet visserligen knappt ens vad konceptualisera betyder). Eller om jag helt enkelt bara ska skita i det och lyssna vidare på Magnetic Fields-skivan jag satte på i morse för att lugna ner mig lite.


Jag drömde i alla fall en skitrolig dröm om att ungefär alla jag känner var med i nån slags musikal som handlade om folk som rymde från sina bröllop, bland annat. Sen lyckades jag sova till nio i alla fall. Det hade kanske varit bättre att sova ännu längre och bara åka direkt till tentan. Jag hatar eftermiddagstentor. Jag kan inte koncentrera mig så sent (haha, och här försöker jag hitta saker att skylla på ifall det skulle gå dåligt). Dessutom måste man stressa till tentafest efteråt och kan inte ta det lugnt efteråt alternativt städa (vilket verkligen skulle behövas).


I helgen vill jag bara ligga ute i solen och läsa och bli brun på andra ställen än armarna (som nog är mer åt det röda hållet). Men jag vet inte hur jag ska hinna med det, det är så mycket nu och jag ångrar nästan att jag sa ja till att börja jobba direkt på måndag.


Nej, nu ska jag skumma igenom mina anteckningar en sista gång och sen äta lite lunchkost.


Helga


The Who - Baba O'Riley


flaggig dag?

idag är det nationaldagen. jag har fortfarande, vid en aktningsvärd ålder av 23 hela år, inte riktigt förstått vad man ska göra en dag som denna.
vifta med flaggor? springa runt och vara nationalpatriotisk? sjunga nationalsången?

inget av dessa alternativ lockar mig särskilt mycket. jag ägnar dagen åt att tvätta istället. det är betydligt mer behövligt än att skutta runt på stan, hysteriskt flaggviftande med ngn liten gratis pappersflagga som går sönder efter tre vift.
att tvätta ger mig en betydligt större tillfredsställelse. och rena kläder!

jag tror även jag ska ge mig ut i solen tillsammans med en bok. och lite bra musik, tex "cold war kids". inte kanske så somrigt, men så bra så bra. ska dock se till att smörja in mig så jag inte bränner mig. hm. har jag ngn solkräm tro?
ciao! au revoir! bye! osv..

ia

cold war kids - hospital beds

depression, ångest och panik

Nu börjar det närma sig tenta. Och jag borde i denna stund borsta tänderna och börja plugga. I stället har jag en stark längtan efter att dammsuga, och denna längtan beror bara på att jag har tenta i morgon (att det finns en mystisk blandning av stora dammtussar, matrester, katthår och annat trevligt som ett lager ovanpå det riktiga golvet är bara en bidragande orsak).

Igår hade jag och bloggkollega Ia en halvcreddig filmkväll med stora mängder godis. Vi såg Requiem for a dream och konstaterade även att stumfim inte är vår grej. Men i alla fall, Requiem for a dream måste vara en av de hemskaste filmer som gjorts. Den var så sjukt tragisk att man inte kunde välja vem man tyckte mest synd om av rollfigurerna och allt blev bara värre och värre och värre...tills det var någon minut kvar av filmen och DVD:n började krångla och vägrade spela slutet. Frustrerande. Troligen blev det väl inte bättre och vi kanske skulle vara glada att vi inte fick det miserabla slutet för nu kunde vi ju hitta på ett eget där allt ordnade upp sig. Men inte ens det lyckades vi med då den var för hemskt för att kunna inge någon form av hopp. Depressionsutlösande.

Idag har jag mest ångest. Och lite senare kanske även en och annan panikattack. Den som lever får C...som vi brukar säga i branschen.

Och där satte jag mig ned och började plugga.

Helga

Avalanches - Frontier Psychiatrist
"that boy needs therapy, purely psychosomatic"

self-pity

Jag tycker alltid så synd om mig själv när jag måste tentaplugga. Särskilt när det är strålande solsken och alla andra tycks ha haft terminsavslutning typ i fredags och sitter på filtar på gräsmattor, med frivilligt valda böcker, på uteserveringar med ett glas rosévin. Idag går det inte alls bra att plugga. Dessutom har jag huvudvärk. Att slöplugga i helgen i solen var mest bara skönt, att intensiv-stress-nöta-in saker är inte det minsta roligt. Jag förtjänar en kort paus nu. Med leverpastejsmackor och Shout Out Louds.

jag vill ha semester! som här - öland förra året...lovely


Längtar till helgen. Men enligt dumma (och förhoppningsvis opålitliga) SMHI ska det vara ett moln helt utan sol i Södertälje. Jag tycker faktiskt jag förtjänar lite sol lagom till min 25-årsdag.


Helga


Shout Out Louds - Time left for love


hårbottenbränd

Bloggkollega Ia har varit på mogen möhippa och bland annat dansat förförisk magdans (haha, jag hade gärna velat se). Jag har bosatt mig på min gräsmatta hela helgen tillsammans med KBT-böcker, Johan, Zorro och x antal massa marsvin. I lördags brände jag axlarna. Igår brände jag mig i hårbotten. Det gör ont. Jag har aldrig bränt mig i hårbotten förut. En viss person var väldigt stolt över att han minsann aaaaldrig brände sig, men somliga straffar visst gud genast (skadeglädje är den enda sanna glädjen).

Det negativa med att plugga ute på gräsmattan med sällskap är att man pluggar betydligt mindre än annars. Alltså gick jag upp kvart över sju i morse. Och nu sitter jag här och diskuterar med min bror på msn huruvida han ska skaffa bratfrisyr eller ej (EJ!).

Det här vädret är så sjukt underbart. Jag blir bara arg på alla människor som får ligga ute hela dagarna och läsa trevliga icke-kurslitterära böcker och njuuuuta medan jag måste plugga så att jag klarar tentan för annars får jag inte åka till Barcelona och biljetten är redan bokad. Ska jobba i eftermiddag också, vet inte om det är så himla smart egentligen.

Alltså, självdisciplin! Nu!

Helga

Säkert - Det här är vad dom säger
"och det här är vad magen säger om dig; du gillar mig för mycket det måste vara något fel på dig"

 

möhippor, magdans och tvångsshopping.

jag har haft en finfin helg. den började dock halv-ynka. medan en hälften av innehavarna till denna blogg drack vin och spontan(?)festade på ÖG så var jag borttappad i bergshamra. det var traumatiskt. jag skulle tillbringa natten hos min kära kusin och hennes sambo. kusin var på picknick med sitt jobb -> jag hade fått sambon hans nummer för att kunna kommunicera med någon i familjen ->jag glömde givetvissambons nummer på jobbet -> jag satt i bergshamra (bajshamra envisas jag med att kalla stället pga att kusin uttalade "bergs"-delen lite otydligt en gång.. det får hon nu leva med.. jag är så humoristisk ibland!) utanför deras lägenhet, ensam och övergiven. just när jag funderade på att utveckla en depression så kom dock hans hem och jag blev mindre deprimerad. sen gav han mig en liten skål chips att knapra på, och då försvann de sista resterna av mina depressionstendenser.

ge mig något att äta så blir jag genast glad.

tidigt på lördagsmorgonen begav vi oss iväg (tillsammans med elva personer till. plus tre minismå bebisar) för att kidnappa offret, min syssling/tremänning/younameit helena. hon placerades iförd trikåer på world class gym. som ledare för ett body pump-pass. dock räddade vi henne innan hon faktiskt behövde sätta igång och leda passet. det tycker jag  ar snällt gjort. efter det blev det skumma lekar, typ stol-fotboll, knävolley-boll i hoppborg och sumobrottning iklädd astung tjockis-dräkt. jag briljerade konstigt nog inte i sumobrottningen, trots att jag var ett halvt huvud längre (och förmodligen betydligt tyngre) än alla andra minismå. jag och dräkten kom helt enkelt inte överens..

sen fick vi god picknick och professionell chokladprovning ute i det gröna. mkt uppskattat. jag var då halvdöd av hunger. det blir man tydligen av sumobrottning.

efter picknicken, när alla var helt fullproppade av choklad och pastasallad, var det dags att bege sig till vasastan för dagens höjdpunkt. magdansen! vi fick privatlektion av en danslärare i axelskaningens, höftvickningens och magrullningens ädla konst. jag kände mig allt annat än förförisk graciös (fellow bloggkollega däremot, som är känd för sin förföriskhet, hade nog lyckats bättre!) utan snarare stelopererad. jag har ändå ganska mycket höfter i min anatomi, men det hjälpte minsann inte nu. dessutom fick jag ont i dem av alla skak- och rullförsök. plus att jag såg astöntig ut. men trots allt detta måste jag säga att det var superroligt!

kvällen avslutades med ännu mera mat, grillat denna gång, och sen en liten sväng ner på ngn kubansk pub/krog där vi mötte upp svensexan för helenas blivande äkta hälft (helga! han var så riktigt lik din jugoslav från bosnien! jag fnissade en stund för mig själv..) jag köpte en frozen fruit daiquiri som jag tappert försökte sörpla upp med sugrör (en sked hade varit betydligt bättre alternativ) och sen fick vi skjuts tillbaka till bergshamra av en av helenas snälla vänner. då var jag död av trötthet. döööööd.

sammanfattningsvis var det en trevlig möhippa! och nu väntar brölloppet.. bröloppet.. (ynk. jag vat faktiskt inte hur det stavas.. pinsamt..) om knappt en månad. oooooiiiii!

idag har jag och kära tina-kusin traskat runt i stockholm och gjort av med pengar. igen. usch. men jag behövde verkligen den överdimensionerade cheap mondaytröjan (vägrar säga oversized. det är töntigt), och den beige-vita randiga kortärmade koftan inhandlades på MQ! MQ = vuxenaffär. enligt mig. jag har aldrig någonsin handlat där tidigare, sån detta var ett stort steg.. och så köpte jag musikboken jag suktade efter senast jag och helga var på urban outfitters. nu är den min! jag ska klappa lite på den när jag bloggat klart..

jag tvingade tina att köpa lite saker också. hon sa att jag knuffade henne över shoppingkanten när hon velade om ett plagg. att uppvigla folk till att handla saker är jag nog ganska bra på. har man shoppat en del med killar får man in snitsen på det,..
en väldigt trevlig (och dyr) söndag blev det!
ynk. nudlar resten av månaden alltså.. vilket är rätt ynka vid tanke på att det är den tredje idag.

nu ska jag plocka upp mitt galgförråd som ligger på golvet. jag misstänker starkt att de har förökat sig i helgen, för såhär många var det då INTE när jag åkte hemifrån i fredags..

till verket!

ia

låt: portishead - wandering star
lyssnar lite på deras skiva "dummy" nu. hm. undrar om den finns imnämn i min fina musikbok?

ringer det en klocka när du hör namnet pavlov?

Idag sitter jag ute på gräsmattan utanför och pluggar (förutom när jag råkade somna och sov sjukt bra i ungefär en kvart). Jag borde bli brun om jag fortsätter i samma takt (brun med sol, mycket bättre..då slipper man lukta konstigt av BUS också). Det har varit värsta marsvindejten på gräsmattan, dessutom har Zorro försökt göra mig svartsjuk upprepade gånger genom att gå fram till andra filtliggare och smöra in sig. Djäknegatan - det är här det händer.


Det får gärna fortsätta vara såhär soligt efter min tenta också, då skulle jag vara mycket tacksam. Visserligen börjar jag jobba direk men ändå, att äta middag på balkongen är ju inte helt fel.


Helga


Belle and Sebastian - Another sunny day
 


marängsviss och ög

Igår var det fredag och jag var nästan mer sugen på att ta det lugnt än att hälla i mig rödvin och gå ut och nationsskutta. Fast det var visst lätt att ändra på. Vi började med marängsviss hemma hos mig, gott och mättande. Efter lite vin var klockan tydligen redan för mycket för att man skulle lyckas ta sig in på Snerkes Bryggan. Så det blev ÖG och bästa klubben DaKapo för sista gången den här terminen. När vi kom dit var det kö. Köer är tråkiga, åtminstone de flesta (man kan hitta trevliga människor i köer, men det är också det enda). Vi roade oss med att slå vad om hur lång tid det skulle ta innan vi skulle komma in, Emma var den mest optimistiska av oss vilket lönade sig och hon vann en öl för sin goda prediktionsförmåga.


ÖG är ett mycket trevligt ställe och DaKapo en sån riktigt god klubb som bara spelar bra musik hela tiden. Problemet är bara att det är alldeles för mycket folk på för liten yta och det blir så varmt så man ändå bara orkar dansa en låt i taget (och då inte inne på dansgolvet utan för maximal andningseffekt måste man stå mitt ute i gången). Och är man dessutom inte tillräckligt full så stör man sig lite på folk som hoppar en på fötterna. Det var i alla fall värsta träningspasset. De spelade i vanlig ordning bara en massa bra grejer som Mr Brightside (Killers) , Magic position (Patrick Wolf), Let's make love and listen death from above (CSS) och dessutom verkade de ha en hangup på Säkert och Vi kommer att dö samtidigt eftersom den spelades minst en gång uppe, en gång nere och en gång i Animal Fives cover-översättning We're going to die.


Till skillnad från Velvet som börjat stänga en timme tidigare har DaKapo tydligen börjat ha öppet till två, så det blev lite senare än planerat. Idag ska jag plugga. Det är en strålande dag. Jag funderar på att försöka mig på projekt "plugga utomhus". Det krävs en massa stenar för att hålla papper på plats och ett visst mått tålamod.


Trevlig lördag bloggläsare!


Helga


Camera Obscura - Lloyd I'm ready to be heartbroken


mardröm

Jag drömde att jag var på promenad i skogen med Zorro (varför drömmer jag att jag går på promenad med katter som om de var hundar,  hur normalt är det?) och vi mötte en skitsöt liten lodjursunge (och jag var helt till mig för jag har alltid velat se ett lodjur). Den var helt tussig och söt men när den och Zorro började leka så ropade den på sin mamma som var ett jättestort lodjur som kastade sig över Zorro och tog en tugga på hans ben och jag försökte stoppa in stora pinnar i munnen på lodjuret sådär som folk gör på krokodiler i filmer och till slut så lyckades jag i alla fall få in lodjuret i mikron och satte på den. Då tänkte jag att vi nog var utom fara men jag var fortfarande helt livrädd och trodde att hon skulle äta upp Zorro. Jag vaknade helt skräckslagen och såg att han låg en halvmeter ifrån mig och inte ens hade ett sårigt bakben.


Tror att jag har fått för mig att det snart måste hända något väldigt hemskt eftersom allt är så bra. Varför måste man tänka så? Jag menar, sannolikheten för att dåliga saker ska hända borde ju inte öka bara för att man har det bra...eller?


Nej, nu ska jag läsa lite mer om validering och sen åka till skolan på föreläsning i beteendemedicin (som jag inte vet vad det är..).


Helga


Broken Social Scene - Swimmers