men whatthehell..?

igår och idag har jag gått och snytit mig konstant. snörvel snörvel. har  gått och trott att det är spontan cat stevens-allergi, men nu när jag är återinstallerad i västra aros och jag snörvlar mer än nånsin så börjar jag ana det värsta..
jag har gått och blitt uk.

snorig: check
rudolf-näsa: check
ynka hy: check
stripigt hår: check
fryser: check
hostar slem: check
trött: check

jomen detta kommer ju säkert bli ett förtjusande nyårsfirande.. jag hoppas att någon av alla AT:arna kan snabbkurera mig. annars snorar jag lite på dem som hämnd.

och jag som tyckte att denna festen skulle bli lite rolig. enligt välunderrättade källor ska det komma två tjejer som ingen känner men som är lätta att få i säng. detta båda gott för åtminstone liiite intriger. som jag kan betrakta på behörigt avstånd. iofs kommer jag förmodligen också vara väldigt lätt att få i säng i morgonkväll. bara jag slipper sällskap. jag tänkte nämligen ligga och snora lite, och detta göres med fördel i ensamhet.

nu ska jag knitta lite på min mysse, eller basker egentligen. jag håller på att minska antalet maskor nu serni. mycket avancerat. jojo. känner mig väldigt hardcore på stickningsfronten. från halsduk till basker!

snörvel på er!

ia

låt: benjy ferree - in the countryside
lyckades komma över den på spotify. man kan med fördel dansa "umpa umpa"-dans till den!

post-jul, pre-nyår..

nu är vi in the between days och jag sysslar med typiska between days-aktiviteter. äta kakor (eftersom ett av förra årets nyårslöften var att äta mera kakor) och kolla på mer eller mindre högkvalitativ film. har tex nyss avverkat "summer school" där han som är chef i CSI är med (inte horatio-killen). ngt yngre och i mer hawaiiinfluerade kläder.

jag vill också berätta vad jag fått för klapps. materialistisk som jag är.. jag har faktiskt också fått en monki-tunika, mitt exemplar är i rutig flanell och så riktigt trevlig. har även fått en påsväska från svenskt tenn med josef franks manhattan-tyg, datahögtalare (no more ynka ljud när jag spotifyar), nike-ryggsäck, 2nd hand-pälsmysse modell rolig, presentkort på intersport (som har resulterat i ett par ganska excentriska träningsskor), aloe vera-kräm, böcker och lite annat smått och gott. det är trevligt med christmas klapps. både att få och ge.

nu är dock julen slut och nästa grej som händer är nyår. då ska jag nyårslova saker, har redan börjat när jag, palle och kristofer satt på bishop arms och skrev en hel lista på saker. inte det smartaste att göra med en och en halv liter öl innanför västan, men nu står det ju svart på vitt så jag får väl göra ett tappert försök. 4 km på 18.06 kommer väl gå sådär (bara för att det var den tiden kristofer tog sig runt på och jag inte ville vara sämre. hybris straffar sig..) men att prova en helt ny hårfärg ska väl gå utan större svårigheter. jag är inte så sentimental vad gällande mitt hår, så det blir nog skoj.

japps. vi får se om jag och helga kommer på några fler nyårliga löften på nyårsafton. kan ju alltid lova mitt "äta fler kakor"-löfte igen, det är mkt lätt att hålla.

nu ska jag kolla filmutbudet igen.

god fortsättning!

ia, direkt från forsaskogarna

låt: creedence clearwater revival - proud mary
hade allsång till denna klassiker på förfesten till juldagens utgång. sååå vackert.

annandagsnöje=tv-maraton

Nu är jag tillbaka i Uppsala igen efter en vecka på vift i Sverige. Jag och Zorro ägnade förmiddagen åt att sitta på trånga tåg (fullt med sällskap i djurkupén, bland annat en sjungande hund..), sen blev det pizza (pga lömska Folkes livs som passar på att smygstänga när studenterna har flytt stan...) och Fanny och Alexander på tv resten av eftermiddagen. Fem timmar! Har nästan fått sittsår, men bra var det. Dessutom fick jag lite stickat också, stickning är en mycket bra aktivitet. 

Har fått en massa finfina julklappar, bland annat en söt kappa, underkläder, fårskinnstofflor (som jag ska medtaga till de kalla golven i Trollhättan), monki-tunika, parfym, armband, boken 1001 böcker du måste läsa innan du dör (så jag ska slippa tjata på pappa om tips), och två skivor (Hello Saferide och Elin Sigvardsson). En mycket praktisk reseplattång fick jag förra helgen, den ska få följa med mig när jag åker runt så jag slipper gå och gnälla över min excentriska lugg! 

Nu ska jag försöka hitta mig nåt att äta, trodde aldrig jag skulle sakna ett stängt Folkes så här mycket.

fanny och alexander-jul...innan de hamnade i misär hos den onda biskopen...

Helga

Elin Sigvardsson - Paper Cup Words


from all of me to all of you..

..a very merry christmas!

förförra året (eller när det nu var?) lyckades jag och bloggkollega efter sjutton mödor och sextiofyra besvär ta en "spontan" julbild till bloggen. eftersom bloggkollega befinner sig nånstans far far away, typ götlaborg, och jag befinner mig i västra aros så blogg-god jul:ar vi var för sig..

..här kommer mitt bidrag.. fjärde advent firades storslaget i min källare med glasvegas på högsta volym på spotify (besatt? javisst. spotyify är en sådan fantastiskt bra grej!) ätandes saffransbulle från hemköp. favorit i repris. sjukt god är den!


mums!

i morgon tar jag mitt pick och pack och sticker norrut! can't wait. har hört ryktas att det skall finnas snö där till och med..

ia

låt: glasvegas - a snowflake fell (and it felt like a kiss)
så himla fantastiskt bra! den skotska accenten gör sitt till.. världens bästa!

pizza och vin

Har haft en seg torsdag. Om jag bara kunde vara lite produktiv och typ plugga kanske inte tiden skulle gå så långsamt som den gör när jag mest bara tänker att jag borde göra nyttiga saker. Har i alla fall dammsugit, ringt några samtal och stickat klart min halsduk! (den blev fin, lite ojämn men det är ju ändå första grejen jag stickar på år och dag). Men nu firar jag med pizza (kylskåpet var typ tomt och det kändes onödigt att köpa mat när jag ändå ska åka iväg i morgon och vara borta i en vecka) och ett glas rött. Mycket god kombination! Det känns lite lyxigt att ta ett glas vin såhär på en torsdag (ja, för jag har ju blivit så vuxen att jag känner att jag inte hör hemma bland de galet uppsminkade och piffiga 18-åringarna som man möter på Folkes och som är på väg till förfest-stockholms-efterfest). Eller så är det tragiskt det är. Fast jag ska ju i alla fall iväg och vara lite social om en timme så jag slår fast vid att det enbart är lyxigt och trevligt. Tror dock inte jag kommer att hamna på Stockholms med bratsen i kväll....jag har faktiskt ingen större lust. Men man vet ju aldrig hur pass radikalt ens åsikter kan ändras efter några glas vin..

I morgon blir det någon statistikdatorövning (hoppas inte att det är alltför obegripligt) och sen tåg till Göteborg. Det ska bli mysigt. Vi tänkte gå på Lisebergsjulmarknad på lördag, troligen är vi inte de enda som har de planerna men det blir nog trevligt ändå. Sen styr jag vidare mot Södertälje på måndag och stannar väl där i några dagar innan jag kommer tillbaka till min lilla lägenhet.


skål!

Helga

Morrissey - The first of the gang to die
bloggkollegas och min "sjunga-när-man-går-hem-från-krogen"-låt, för övrigt denna låt vi gick och sjöng på (troligen ej hörbart att det var den dock) när några äkta popsnören med helt seriös ton i rösten frågade varför vi hade kläder på oss. Mycket normalt. 

twilight..

nu har jag minsann lyxat till denna onsdagkväll med ett biobesök.. har spenderat ungefär två timmar av mitt liv med att glo på snygga, men något bleksiktiga,  vampyrer..

filmen var.. tja, underhållande. hade förmodligen uppskattat den mer om jag varit i huvudpersonernas påstådda ålder (17 år. påstod de i alla fall. jag tycker personligen att skådespelarna måste ha passerat 20-strecket minst..) men den var snyggt gjord och vampyrerna var som sagt snygga. och hippa. men, som palle påpekade, varför i sjutton måste de bo i ett hus med  typ tre fönster per kvadratmeter vägg när de skyr solen? smart asses.

snabbrsumé iaf; bella flyttar till hålan "gaffel" för att bo hos sin pappa. där träffar hon en riktigt het kille som av en ren händelse råkar vara vampyr. denna lilla detalj struntar hon dock i. vad är lite blodsugande när killen är snygg liksom..?
bella själv är lite.. tja.. boooring.. hon går runt med typ exakt samma ansiktsuttryck filmen igenom. lite action tack! nä, just det, när hon bröt benet grimaserade hon lite faktiskt. nu ska jag inte vara orättvis här.


emotions!

och vampyr-edvard, han är typ en stalker som smyger sig in i hennes rum och står och kollar på henne när hon sover. weirdo. fast bella verkar inte bry sig om detta faktum heller.. (ja, han ÄR som sagt snygg och då kommer man undan med det sånt)

i alla fall, tråk-bella och stalker-edvard råkar ut för diverse eskapader, men givetvis blir det happy ending, dock med ganska tydliga tecken på att det kommer en uppföljare (threelight, som kristofer föreslog).. can't wait!


emotions som sagt. hon sitter på en vampyrs rygg uppe i ett träd och hon ser ut som hon är på ICA och handlar..

det bästa i filmen var när vampyrerna spelade baseball till muse's "supermassive black hole". det var ganska kul. det var också lite spännande när jag trodde att bella skulle vampyrifieras. dock förhindrade moraliska edvard detta. bu för honom. bella hade kanske ryckt upp sig lite om hon vampyrifierats? nåväl,  jag håller tummarna att det blir bättre i nästa film.. som jag förmodligen kommer att se. trots bellas brist på mimik och edvards bella-blir-vampyr-förhindrande moral :/


japp. vampyrer roar sig med baseball på fritiden, precis som alla andra. de är bara lite snyggare när de gör det.

japp. threelight nästa! bättre lycka denna gång..

ia

låt: neon neon - i told her on alderaan

finurlig adventskalender

Åh, jag har upptäckt att den roliga ordvitsjulkalendern existerar i år igen. Lite mer långsökt detta år eftersom de vanligaste uttrycken redan använts, men ändå sjukt roligt. Titta här.

Detta påminner mig såklart om för några år sedan när jag och bloggkollega tänkte replikera deras fyndiga julkalenderidé....vi hann inte komma så långt men en halvdan bild fick vi till i alla fall....


"Att lägga en pizza"

Idag försöker jag göra något vettigt, men det går riktigt dåligt. Motivationen att plugga är nere på noll och jag kan inte ens hitta på något bättre och roligare att göra med min tid. Är helt dödstrött i kroppen och hjärnan, vill bara sova. Skulle kunna tänka mig att bosätta mig i min säng bara jag fick tillgång till mat, godis och något att sysselsätta mig med. 

Helga

Pet Shop Boys - It's alright
ja, för det är det ju egentligen...

tredje advents-luggo!

tredje advent idag. detta firades med en saffransbulle med mandelmassa i egenhändigt inköpt på ICA. den var så riktigt god.. mumsmums. 

jag har ju fått en vision om att jag vill vara rödhårig (helst ska det också vara långt och vågigt.. hrmm..) det är en inte helt optimal vision, därför försöker jag att undantrycka den på alla möjliga tänkbara sätt. för att ändå få någon slags variation i tillvaron har jag nu klippt mig en liten lugg. jag har så mycket panna (allt som ofta blir den dessutom shiny.) så den kan gott döljas av lite hår tycker jag. fram med saxen således!

                   jag, luggo och myssen.. jag älskar att använda mysse på vintern, helst dygnet runt.

nu ska jag gå och inspektera min tvätt. den bör vara färdigsnurrad och torr by now.. min vanliga söndagskvällsnöje mao!

klart slut, varulvstjut.

ia

låt: oasis - roll with it
en sådan riktigt god låt. fick den som singel när jag fyllde typ tolv eller nånting,och blev då milt besatt..

när det lider mot jul...

Idag är det tredje advent och jag firar i ensamhet med min ljusstake, lite av bulgursalladen som Johan skulle äta på tåget (vilket vi helt glömde) och en cocacola (även den glömd). Har precis varit på luciakonsert i domkyrkan, komplett med luciatåg och barnkörer. Mycket vackert var det. Jag rös i hela kroppen på vissa låtar. 

Helgen har varit väldigt trevligt, men som vanligt för kort (har man någonsin tyckt att en helg varit för lång, eller ens tillräckligt lång?). I fredags åkte jag till Tälje för att lämna av min katt för julen (därför är jag ännu ensammare än vanligt, inte ens kattsällskap!) och på kvällen kom även Johan dit. På lördagen inledde vi dagen med sydpoolen-bad och sen kebab följt av fika på Blå Rummet (som för första gången i världshistorien var helt fullsatt, det tror jag aldrig hänt. Vissa av mina gamla stammisar satt där även i lördags, och det var ändå minst 7 år sen jag slutade jobba där. Sen såg jag även ett av mina gamla dagisbarn när vi gick på stan, en av de allra sötaste (han är halvchilenare och var ljushårig men med bruna ögon)...men han hade blivit 8-9 år nu och jag hade inte känt igen honom alls om jag inte sett hans pappa först. 

Sen åkte vi upp till huvudstaden och gick där en stund innan vi tröttnade på alla stressade människor och satte oss på Serieteket tills de stängde. Då fick vi för oss att vi skulle kunna börja gå mot Skärmarbrink där Martinas & Eriks inflyttningsfest var. Det slutade med att vi gick hela vägen vilket tog typ 1,5 timme. Men, bra motion och sen ansåg vi oss ha all rätt att bara sitta på bästa platsen i soffan och äta snittar när vi kom fram. Efter att ha ätit flest supergoda snittar av alla på hela festen (och det blev riktigt fullt med folk till slut) åkte vi hem till Uppsala och sov så riktigt gott. Idag har det blivit frukost/brunch/fika på Stockholms och glögg och pepparkaka+ädelost hemma. En helg full av godsaker med andra ord. Men nu är det slut med det och snart måndag....suck


min ljusstake är inte alls lika cool som bloggkollegas och ljusen sitter snett...men den rymmer fyra juleljus åtminstone. 

Helga

Väl vald kör/luciatåg - Gläns över sjö och strand

ngt mindre aggressiv..

jag börjar så sakteliga att återfå min inre harmoni. det är sjukt jobbigt att gå runt och vara förbannad. blir helt slut.. det är inte värt det. jag får övergå till att kolla argt och så småningom helt enkelt köra lite lätt ignorering av existens eller ngt.. om jag inte helt enkelt får för mig att det hela är ok och vara en mild och förlåtande flicka..?
alla ursäktningar och förlåt tog lite udd det hela lite iaf.. sen får vi se hur det blir med fortsättningen. jag kommer nog inte slänga grejor iaf. kanske.. möjligen..

igår handlade jag några julklapps. det gjorde också fördelaktiga saker för mitt humör. om jag tänker på julen blir jag ganska mysig till sinnes.

jag ska sätta mig en stund och sniffa på mitt kanelljus och visualisera mig en julgran.

för övrigt känner jag för att vara rödhårig. det går nog över, men jag har sett så fina bilder på readheads så jag blev sugen. risken är överhängande att jag skulle se mongo ut, men man kan ju fantisera sig.

ia

låt: lily allen - the fear
nya snigeln (singeln) på nya albumet.. inte så dum..

det kunde eventuellt varit värre..

Sverige är INTE ett bra land (jag känner att jag verkligen står för detta Varan-TV-inspirerade uttalande numera). Åtminstone inte vädermässigt. Jag är så trött på det här. I morse gick jag upp lite tidigare än vanligt eftersom jag skulle ansvara för spykologmottagningens telefontid, vilket betydde att jag var vid skolan ca 8 - dvs den tid vanliga människor är på sina jobb. Då var det nattsvart. När jag cyklade hem vid fyra (inte alltför omänsklig tid det heller tycker jag) var det lika mörkt. När är det liksom ljust? Men...man ska väl vara glad att man inte bor i Kiruna. Där går solen upp 11.20 och ner 11.40, vilket innebär att det är ljust i typ tjugo minuter. Helt galet. Skönt att man alltid kan jämföra sig med de som faktiskt har det ännu värre. 

Jag har precis ätit ärtsoppa och konfektbröd. Konfektbröd är något påhittigt jag hittade på Folkes, det är småsmå bröd med goda saker i typ oliver och chili och sånt. Mycket gott till soppa. Det tycker Zorro också, han började jama så fort jag tog fram ärtstoppkorven och när jag satt och åt tittade han längtansfullt på min skål. Nu har han slickat den noggrant, han är så knäpp som gillar ärtsoppa. Normalt för en katt liksom...

Jag har även precis varit och tränat vilket var väldigt duktigt av mig, jag är så så sjukt träningsomotiverad. Jag är faktiskt omotiverad gällandet det mesta, inte konstigt när det är det här trista vädret som gör att man bara vill krypa ner under sitt täcke och typ titta på dåliga såpor alternativt bättre filmer. Eller Hipphipp (jag älskar det, det är som varan-tv fast lättare att ta till sig...). Frågan är om jag ska göra slag i saken och i stället dammsuga lite i kväll så jag slipper det i morgon. 

Vill ha ledigt och baka julgodis och bara ta det lugnt lugnt lugnt. Ha ett jullov som när man var liten och verkligen kunna släppa allt. Och helst inte ha ett stycke KBT-tenta och ett stycke statistik-tenta efter jul, det förtar lite av nöjet med lov. 

Helga

Melissa Horn - New York
jag gillar Melissa har jag kommit fram till...hon är faktiskt mycket bra. 

julbordskoma..

jag är mätt. det blir lätt så efter två julbord på en dag. jag tror jag aldrig mer behöver äta.. det blir billigt och bra!

jag tror även att jag måste krypa till kojs. är för mätt för att sitta uppe.. hm, undrar om det går att sticka i horisontalläge?

cecilia, rödvinet gick btw bort i tvätten. don't you worry! dubbla doser "ta bort" gjorde susen! fantastisk uppfinning det där.. mitt överkast är som nytt.

komatösa kramar!

ia

låt: yazoo - situation
elektroniskt blipp och blopp.

andra advent..

ville bara säga tack för igår (och idag) till mina fina och söta vänner som orkade pallra sig iväg ända till västra aros och vidare ner i min lilla källarsskrubb. så mysigt att ni kom och 25-årskalasade lite <3

pussar i massor till er!



ia

låt: eruption - one way ticket
lite old fashion music. 70-talet ungefär..

sticka dig ur psykosen (..eller in i depressionen)

Förr i tiden (oj, vad gammal man känner sig när man skriver så) brukade jag och bloggkollega roa oss med att försöka lura på folk vi träffade ute att vi pluggade något helt annat än gamla uttjatade svaret spykolog/sjuk gymnast. Ett populärt alternativ var "Sticka och virka dig ur psykosen, 5 poäng" (antar att det skulle behöva bytas ut till 7,5 poäng med dagens nya system, ett bevis för att vi numera är föråldrade..). Det kan till och med ha varit någon som gick på det, även om det nog inte hörde till vanligheterna. Nu har jag, helt utan att gå någon kurs (och även utan att ha någon fastställd psykosdiagnos) börjat ägna mig åt stickning. Det är kul och mysigt att ha något att sysselsätta händerna med. Dock är jag fortfarande på nybörjarstadiet (jag har stickat en del i mina dagar, men det var typ när jag var tolv och inget jag har så många minnen av längre med tanke på hur urgammal jag är), och behöver en lärare för att friska upp minnet av aviga maskor. Men räta räcker i alla fall till en första halsduk...lite ojämn blir den men den duger i alla fall åt mig. Bloggkollega har också börjat sticka, fick ett sms idag om att hennes liv saknade mening eftersom hennes stickning blev konstigt snurrad. Så tyvärr verkar det som att stickning snarare än att bota psykoser kan ge upphov till depressioner....


min lite knöliga och inte ännu särskilt långa halsduk...

Helga

The Soundtrack Of Our Lives - Everything Beautiful Must Die
soundtrack är tillbaka, med en hel massa nya låtar...