semesterblogg: nice

ååååååååhhhh.. nu är jag tillbaka i västra aros efter diverse semestrigt runtflängande. phewwww.. på tre dagar ska jag nu hinna bli utvilad innan jag ska tillbaka till jobbet. vad är detta? jag gick ju just på semster.. ska tre veckor verkligen kunna gå så här fort? ur led är tiden..

nice och riga har avverkats, och först ut är nice-rapporten..


på skoter vid nice stora torg, place massena. oroa er inte, jag körde inte själv. vid tanke på de galna franska bilförarna hade det aldrig slutat väl. nä, sandrolf körde och jag satt på bakom och skallade henne ibland.


efterrätt! mmm.. några slags kakgrejor med glass i. mums.


lille sandrolf + vin + en uppsättning melon på deras lilla bakgård. mys!


kakaffär i nice's gamla stad..


upp i bergen. konstig ia som effektivt förstör helhetsintrycket av bilden. fråga mig inte vad jag håller på med..


tyskättade fabrice (mr sandra) sieg heilar. ok, det gör han inte. han vinkar faktiskt helt oskyldigt. men det ser väldigt sieg heiligt ut.


det var lömska träd i vägen på vår bergsvandring.. detta var dock inget problem för bergsgeten sandrolf!


bergsbild utan förstörande ia i förgrunden..


såhär ser det ut utanför sandras och fabrices hus! palmer och grejor.. jojo.


fbilaffär i monaco. jag står och funderar på om jag ska slå till på en röd ferrari.


casinot i monte carlo. tjusigt värre.


utsikt över monaco.


fina nemo-barn och drakfiskar på oceanografiska museet i monaco!


olivträd i jazzig nice-park..


sandra på "arenan". gammal romersk ruin. fint värre.


utsikt över nice från "chateau"..


j'adore religieuse! sååååå gooooood kak-grej med chokladkräm innuti. en masse!


sandrolf och jag på nattbuss..

thats all folks. slutsats; nice är mycket trevligt och fint på alla sätt och vis och sandrolf är en alldeles utmärkt värdinna! jag vill dit igen!

tack kära sandrolf för 8 jättemysiga dagar på cote d'azur!

ia

låt: leonard cohen - take this walz
den spelade vi x antal gånger när vi körde upp till bergen. mkt bra åka bil-musik!

semesterblogg!

Nu är jag hemma igen efter den första semesterresan. Till skillnad från bloggkollega tillbringade jag den i Sverige, det blev en cirkus två veckor lång roadtrip.


semestern började på karlholmen...svampskörden var inte särskilt riklig (två ynka kantareller, men jag ser nöjd ut..antagligen för att jag var övertygad om att det var början på kantarellhav..) men det var däremot aborrfångsten...


sen hamnade vi i norsholm..jag ser en aning tveksam ut, troligen beroende på att det ösregnade och norsholm visade sig vara världens håla. Men det fanns både slussar och tåg så Johan blev åtminstone nöjd..


västervik däremot var helmysigt..och vädret var fint! vi åt en supergod lunch på en båt och badade. Sen började det regna, då åkte vi vidrare....


till oskarshamn som också var en rätt trist stad (med en pizzeria där pizzabagarna skällde ut sin serveringspersonal mitt framför kunderna)..men man kunde åka på kärnkraftssemester (inte heller det ett av mina specialintressen) typ 400 meter ner i berget och kolla på hur man skulle kunna tänkas slutförvara kärnbränsle. Det bra med det hela var att det var helt gratis, man fick fika och en fancy utstyrsel och slapp befinna sig i regnvädret ovanför marken.




sen kom vi till mysiga öland och vandrarhemmet solberga gård där jag fick klappa på grisar, häst och katter...hopp-och posebilder på stranden är också obligatoriska inslag där (dock ingen poledance i år, det fanns ingen lämplig stång på bryggan..). Vi åkte även runt på diverse småvägar, åt kroppkakor och ekologiskt odlade rödbetor som vi köpte på gården..


sen vidare mot varberg..via ett småländskt glasbruk och min barndoms drömresmål (nja, men nästan): ullared. Vi tittade på galna människor och handlade för nästan inga pengar alls...




I varberg köpte vi serietidningar och bigarråer på torget, tittade på den stora fästningen, badade, åt god glass och tittade på båtar utan knark ombord...

Sen vidare till Göteborg...

världens godaste efterrättskladdkaka (i små små munsbitar) på långedrags värdshus...mycket trevligt ställe!


på väg upp i flumeride..relativt omedveten om vad som väntar mig (balder, kanonen och uppsvinget!)..efter några timmars åkande var vi lagom illamående och begav oss mot ännu en gratismåltid.


titanic-pose på älvsnabben på väg in till stan dagen därpå...

Efter lite paus från semestern och flyttlådebärande (mellan vänersborg och trollhättan..jaa, vi bar alltså inte lådorna hela avståndet men däremot upp och nerför trappor,...) bar det av mot Smögen-området....


vanligt förekommande syn på smögen...(eller åtminstone på nordens ark där vi gjorde ett stopp...)


skaldjursfrossa i stugan...sjukt gott!


självutlösaren var välanvänd under semesterresan...det krävdes faktiskt bara tre försök innan vi lyckades tajma in hoppet på denna bild!

 
spontanfiske av söta strandkrabbor...jag råkade nästan krossa en stackare genom att kasta den på klippan då den kittlade mig med sina ben...annars var vi snälla och släppte i dem direkt (så vi hade större chans att få napp igen)

Sen åkte vi hem igen.....


Japp, en sån riktigt trevlig roadtrip var det. Nu ska jag packa inför nästa semesterresa, Riga i morgon...

Helga

Thorsten Flinck - Dansa i neon

en från början trist låt i en mycket känslosam och dramatisk version,.haha



semester!

jag har nu äääääääntligen fått semester. lagom till sommarvärmen försvunnit givetvis, men det tänker jag inte bekymra mig över. jag kommer inte vara i sverige särskilt mycket så i princip får det regna hur mycket som helst. kantarellerna kanske blir glada om inte annat.

på torsdag bär det iväg till nice! jag ska våldgästa min lilla sandrolf! myyyyys. franska rivieran nästa.
åtta dagar semare hemkommer jag. lite fräknigare. lite gladare och mycket fattigare. precis som det skall vara! på lördagen är det sedan dags för palles och kristofers inflyttningsfest och efter det ska jag bara mingla runt i två dagar innan det på tisdagen bär iväg till riga med bloggkollega (ja, vi har fått för oss att det är en trevlig stad) och vårt väntande deluxe-rum (vi är vanligtvis inte särskilt exklusiva av oss. vi är mer vana med att dela hostel-rum med fisande irländare än att bo på **** hotell så detta är en stor liten händelse). hemkommer på torsdagen och då är det bara tre ynka semesterdagar kvar..

                                           

med denna förtjusande bild (kolla min näsa! skrynklig.) minglar jag iväg på semestereskapader. vi ses sedan.

ia

låt: the gutter twins - idle hands
bra. just det!

riga-resa!

Jag och bloggkollega håller just på med att boka en semesterresa. Efter lite funderande så blev det Riga i slutet på augusti. Med flyg, eftersom alla båtturer som inte var kryssningar verkade asdyra. Ryanair var däremot billigt, ynka noll kronor. Till en början alltså...sen tillkom skatter, incheckning, väska, betalningsavgift och andra suspekta avgifter (avgift för att beträda flygplatsens golv? preventiv avgift för att nyttja toaletten? bidrag till flygplatspersonalen? avgift för att få gå på planet? avgift för att sitta i närheten av varandra?)  tills man nästan var uppe i ett hyfsat biljettpris. Självklart kan det inte vara så bra som det ser ut från början. Ryanair är snåla..men med grundpriset noll riksdaler blev det ändå inte hutlöst dyrt. Sen hotellbokning och efter att sidan typ protesterat och vägrat fungera så bokades ett lyxrum på ett billigt hotell..jaja, hotellet var biligt, men rummet var DELUXE! Det låter sjukt lyxigt, åtminstone för mig.

Det blir nog en sån riktigt trevlig riga-semester!

Därför avslutar jag det hela med en öststatsvers:
"Det är inte lett att va est, men det är balt."

Helga

Stina Nordenstam - Sharon and Hope

finfin låt...jag lyssnar på Martina Lowdens sommarprogram i p1 och hon har alldeles utmärkt musiksmak, även om jag tyckte att hennes bok "Allt" var lite väl pretto för min smak. Sommarprogrammet är dock mycket bra!

hjärna på halvfart.

nu är det fredag. jag har inte haft semester mer än en vecka sedan jag började min sjuka gymnastkarriär, vilket är typ ett och ett halvt år sedan. mitt kontor är apvarmt, trots öppna fönster och en surrande portabel fläkt (som mest verkar genom att blåsa ner mina papper på golvet med jämna mellanrum) och jag har ätit alldeles för mycket kaka till lunch..

kort sagt; min hjärna fungerar inte särskilt bra för tillfället. smått komatös faktiskt.

jag måste hem nu. hade stora planer på att springa de 3,5 kilometrarna hem, men jag slopar dessa. jag orkar inte. jag är matt. det blir till att släpa sig i sniggel-tempo. 

ikväll kommer mor och far och påhälsar. det ska bli mysigt. jag ska bjuda på kycklingwraps. med curry, päpple, mangochutney och advokato. det lät gott i receptet iaf. 

nooo.. nu mullar det utanför också. fab. om jag inte skriver ngt mera i denna blogg är det förmodligen för att jag fått en blixt i huvudet.

på (förhoppningsvis) återbloggande!

ia

låt: pelle carlberg - go to hell miss rydell
jag satt och lyssnade på musik från hans myspace-sida när jag skrev mina journaler idag. det gjorde saken lite trevligare faktiskt.