gnäll gnäll gnäll

-Jag är trött på att plugga, och jag har knappt ens börjat (dumma promenadtenta!) - kommer alltså bli ännu tröttare på det och även ännu mer stressad och nervös för att få blackout när det väl gäller.
-Jag är även trött på att diska, tvätta, städa, laga mat, vanliga hushållsbestyr som precis alla gör men det känns ändå extra synd om mig...det är så tråkigt och tidskrävande.
-Jag är trött på att vara trött hela tiden och på att jag inte orkade träna förra veckan och därför utgår från att jag inte gör det nu heller för att jag känner mig sjuk varje morgon fast jag kanske egentligen skulle må bra av lite träning (fast jag kommer ju bara bli på skitdåligt humör om jag går dit och är beredd på att lägga mig ner och dö efter tio sekunder som det var förra veckan, och förresten så borde jag ju plugga så jag har väl inte tid..)
-Jag är trött på att titta i min kalender för den gör mig så stressad och ändå tittar jag i den hela tiden och försöker planera in någon slags trevlig stund någon gång ibland också.

Det enda jag inte är trött på är att sova, kramas och äta choklad. Mitt godissug är helt enormt och eftersom det är så mörkt och trist och jag är så trött hela tiden så tycker jag att jag får äta en massa godis. Då blir jag fattig, får hål i tänderna och blir tjock. Och jag tror faktiskt på allvar att man mår mycket bättre av att vara glad och träna än att vara trött och på dåligt humör och frossa i godis, men just nu fungerar det inte riktigt med sån logik för jag orkar ju inte.

Eh, märks det att det är tentapluggardags eller?

Nej, nu ska jag äta ICA-pizza eftersom jag är trött på att laga mat. Sen ska jag titta på idol eftersom jag är trött på att träna och plugga (och diska). Och sen ska jag kanske kramas och sova för det är jag inte trött på. Jag lovar att vara lite trevligare nästa gång jag bloggar...


haha, den här underbara bilden hittade jag när jag googlade trött...en trött ko, så otroligt sött.

Helga

Ane Brun - Big in Japan
jättefin!

hemmakväll med musik!

Jag är pluggtrött och lite halvsjuk, men jobbar hela helgen tyvärr (om jag inte behagar bli sjukare, vilket just nu nästan känns lockande...men jag har relativt hög arbetsmoral så jag får nog se till att bli rejält mycket sämre i såna fall). I kväll har jag städat och tvättat i alla fall. Och haft quality time med min väldigt trötta och sega dator. Johan är på röntgenfest (man äter tydligen pizza och dricker rödvin på röntgenfester, mer spännande än så är det inte). Jag och datorn har samarbetat relativt bra trots att den är gammal och snart utbytbar (förlåt dator, hoppas den inte spontanstänger av sig nu bara för det..). Vi har laddat ner en massa jättebra musik så nu sitter jag och musikknarkar för mig själv. Det behövs för jag har knappt haft tid att bry mig om sånt på ett tag. Och med itunes geniala genius-system har jag ändå fått en massa bra spellistor både på min och johans dator. Men nu har jag laddat ner dessa album som alla verkar vara så riktigt bra:
 
Parken - Länge Leve Parken

(helt underbar är han, särskilt "Jag har varit vilsen, Lisa" eller så är det bara för att det är den enda jag hört förut)


Hello Saferide - More Modern Short Stories from Hello Saferide

(Annika Norlin är ju alltid bra! låten om att alla människor är en låt är grym, hon själv är "can't get you out of my head")


Pelle Carlberg - The Lilac Time
(mycket trevligt och belle-and sebastian-influerat)

I'm From Barcelona - Who killed Harry Houdini?
(har inte kommit så långt i mitt lyssnande än...men de brukar ju vara bra..)

Nordpolen - På Nordpolen

(ska också bli så riktigt spännande att höra..också detta ett enmansband med uppsalakoppling)

Bara svenskt, svenskt är bra!
Nu blev jag lite mer positiv för att jag fick lyssna på trevlig musik. Men nu ska jag nog överge denna oergonomiska position framför datorn och syssla med något annat. Vika tvätt kanske...

Helga

Parken - Uppsalas gränder

ett exempel på trevlig uppsalalåt!

dygdiga stipendier

Jag har nu avverkat en mycket trevlig helg i Västerås, och såg precis att det kommit upp bildbevis på det. Mycket god mat, fika och dricka har det blivit! Trevligt indeed!

Men nu har jag även avverkat en måndag och sitter och försöker få ihop nån slags stipendieansökan. Det är alltid lika intressant att läsa kriterierna för vilka som får söka stipendierna. Manliga teologistuderanden måste bli stenrika med tanke på att det finns hur många som helst som de kan söka, och överlag är det alltid en fördel att vara man. Att ha adlig börd är är också ett hett stipendietips. Nu har jag hittat ett där man måste vara dygdig, och ett som kräver gudsfrukta. dygdig = som följer moralens bud särsk. om kvinnor, i sexuellt avseende. Och vad innebär detta i dagens samhälle? Hm. Sjukt gammaldags är det med stipendiefonder. Men det är ju positivt att få pengar, oavsett om man får dem för att man erkänner sig som dygdig eller ej.

Nu ska jag återgå till stipendiesökandet...au revoir.

Helga

Oasis - Don't look back in anger

helga i v-ås..

denna helg har kära bloggkollega avlagt visit hos mig i västra aros..
vi har ätit massa goda saker, druckit goda helgagjorda mojitos, blivit trampade på fötterna av vassa kalckar på BMB samt knatat runt på stan och handlat lite grejor.. mycket trevligt indeed (tja, bortsett från fottrampningen på BMB dådå..)


sjukt goda focaccia-mackor på coffehouse by george. mums mums.latte och munk m hasselnötsglasyr på munk o muffin till efterrätt. ett måste vid varje västeråsvist!
(hedvig, nästa gång du kommer hit lovar jag att ta dit dig det första jag gör..)myntahandling på ICA.


mojitotillverkning. helga är en sådan riktigt god bartender!


jag drack sambucca/baileys i en liten plastburk.


"helga i havanna, hon har inga pengar kvar (hon köpte mynta och lime för sina sista). sitter i ett fönster. vinkar åt en karl.."


vi behövde stärka oss med en varsin kryssnings-burk innan vi vågade oss in på BMB.


idag försökte vi ta bussen ner på stan, det gick sådär.. fint höstliga helga höll dock modet uppe på ett föredömligt sätt.


jag roade mig med kängruruhopp.


efter att ha placerat helga på rätt buss gick jag och köpte mig en hatt. hattar är bra gejor.

thats all folks!

nu ska jag gå och handla mig en liten mumsbit av ngn slag..

ia

låt: ida maria - i like you so much better when you're naked

tv-kväll med klass 9a

Jag har en mysig hemmakväll med tv och godis. Eftersom jag faktiskt var och tränade (på ett asjobbigt styrkemedelpass, jag har en lång kamp framför mig innan jag kan börja med intensivpass igen känner jag...) belönade jag mig med lite godis. Ja, faktiskt LITE. Jag håller på att träna på att inte alltid köpa såna stora mängder godis så jag mår illa (för jag måste givetvis äta upp allt med en gång). Jag har typ aldrig köpt godis för under 20 kronor tidigare, men nu har jag två gånger faktiskt handlat för runt en tia. Bra jobbat! Tyvärr räcker det ju inte så länge då, men ibland behöver man faktiskt inte med (oj, jag ska det här "behöver jag verkligen detta?" gå över till att gälla godis också..?).

Nu har jag sett Klass 9A-uppföljningen. Det är omöjligt att se på Klass 9a utan att åtminstone få tårar i ögonen. Under avslutningsprogrammet i våras bara grät jag en massa. Men det är ett sånt riktigt mysigt program. Det får en att bli sugen på att bli lärare i stället. En BRA lärare alltså, en sån som ser till att alla elever börjar tro på sig själv och höjer sina betyg i alla ämnen trots allt som är emot dem. Och en som inte särskriver (jaa, jag är faktiskt upprörd över att det finns särskrivande lärare, man borde inte få ta examen utan att ha gått en antisärskrivningskurs om man ska undervisa barn i svenska).

I morgon är det fredag, äntligen! Detta har varit en lång och hård vecka faktiskt. Men i morgon är det grupparbete som gäller och sen är det tänkt att jag ska gå på personalfest en sväng. Eftersom jag är så gammal att jag inte orkar festa två dagar på rad längre tänkte jag dock gå hem i tid. Och bara dricka öl. Sprit är farligt. Sen blir det Västeråsbesök på lördag. Vi ska äta god lunch, försöka övervinna shoppingmotståndet och partaja lite också. Blir nog en sån riktigt trevlig helg!


Klass 9A - bra program om man vill gråta lite..som ju tyvärr har  slutat nu och de små niorna har börjat gymnasiet.

Helga

Velvet Underground - Pale Blue Eyes

itunes har skapat ännu en skitbra playlist åt mig med bland annat tom waits, nick cave, leonard cohen, pixies, bright eyes och velvet underground...

frikk!

jag vet inte om det eg stavas "frikk", men det är iaf scrubs-elliots favorituttryck vid mindre lyckade situationer och jag anammar det glatt. "mink" börjar bli lite utslitet och måste få lite semester en eller annan dag innan jag kan återuppta bruket av detta ord (som fö min kära pappa är upphovsman till, att ngt är "minkigt" = dåligt..)

jag och bloggkollega har senare vidare utvecklat mink till både iller och utter. är ngt riktigt ynka så kan man säga minkillerutter (min kille rutger), vilket är ett riktigt kraftuttryck!

men nu blev det "frikk" idag.

eh, jo.. jag kanske borde skriva vad som är frikkigt också.
jag har tappat mina shoppings skills. bara för att jag satt och filosoferade äver "vilja ha" vs "behöva" så går det helt plötsligt inte längre att handla. jag var inne på lindex för att faktiskt handla den där fluffiga myskoftan, men det gick inte. jag gick därifrån utan påse i tassarna. bara för att jag började tänka. man ska inte tänka när man shoppar, inte så himla mycket i alla fulla fall..
jag försökte plocka fram min shopping-känsla för feeling, men den var visst också på semester, förmodligen i sällskap med ordet "mink".. de ligger säkert på ngn strand och dricker mojitos, medan jag går här i sverige och säger "frikk" och är inkapabel till kofthandling.

jag behöver KBT. eller en sväng till svenska hufvudstaden. att komma hem tom-tassad därifrån är icke möjligt. borde icke vara möjligt åtminstone. en sväng på api samt lite omkringilande inne på beyond retro brukar alltid innebära några nya små grejor till garderoben. alltid.. ända fram tills nu?
*svälj*

jag känner en inre tomhet pga min nyinförskaffade oförmåga att handla. den måste fyllas med ngt..
tex blåbärspannkakor!

jag har också fått för mig att jag vill ha en fin hatt eller ngn form av rolig mössa. vilket är synd. eftersom jag ett; förmodligen inte kommer hitta ngt som stämmer in på min vision och två; OM jag mot all förmodan skulle hitta ngt av dessa huvudbonader så skulle jagförmodligen ändå inte vara kapabel till att köpa denna.

hm, mycket text och nada pics. PLUS gnäll.

ni som kommit såhär längt får några extra poäng på karmakonto av mig..

ia

låt: sugarplum fairy - far away from man
de är bra. och pratar dalmål. tack och lov sjunger de dock inte på dalmål.. det är vi alla glada för.
en klocka rikare..

nu har jag änteliiiiigen hämtat ut min efterlängtade klocka från internetaffären "bona drag" i USA.


här har vi min nya vän. den ska jag aldrig ta av mig.. bortsett från på jobbet. och när jag sover. och när jag duschar. och möjligen vid diverse andra aktiviteter också. men bortsett från det.. nä.
fiiiiiiiin!

nu ska jag äta pägg och macka och te. och inget godis minsann!

puss puss på er.

ia, en klocka rikare (och diverse slantar fattigare, men nu har USAs stackars ekonomi fått hjälp. lite potentiell kris sedan en av de största bankerna gått i konkurs. altruism som sagt.)

låt: marianne faithful - as tears go by
inte nog med att jag fick en klocka. jag fick även ett exemplar av "bona drag mixtape volume four" med särdeles bra låtar! bland annat denna. fin. bona drag är en sådan riktigt snäll affär! låttitlarna stod förövrigt skrivna på baksidan av ett kort med serge gainsbourg och jane birkin på.

ännu en shoppingmonolog samt min helg (bakismorgon och piggmorgon)

Nu sitter jag och fnissar åt bloggkollegas konsumtionsinlägg. Jag känner delvis igen mig i det. Jag vill också shoppa! Var nere på stan i torsdags och kollade in utbudet. Och såg jättemycket fint! Men..kände mig fattig och kom på att jag ju egentligen har massor av kläder i min garderob som jag faktiskt kan använda. Det är bara inte lika kul. Inte för att jag bryr mig så himla mycket om att vara hipp och trendig, jag blir faktiskt helt glad av att få snatta åt mig plagg som mina yngre systrar sorterar ut vid sina garderobsstädningar. Bara det är nytt för mig så känns det nästan nytt. Men just nu gapar garderoben tom...efter nyheter. Sen slutade det med att jag köpte ett par träningsbyxor. Hemskt praktiskt, kanske till och med en sak jag behöver (med tanke på att jag nu ska vara duktig och börja träna och bara har ett par som är superslitna). Men hur kul var det egentligen? Sen köpte jag en hemskt praktiskt baströja från H&M också. Som jag tänkte att jag skulle kunna kombinera ihop med nåt av mina gamla plagg. Men när jag väl kom hem och städade garderoben för att hitta alla de där gömda plaggen som jag skulle kunna börja återanvända så hittade jag inget alls...

Jag vill också ha en vinterkappa! Och ett par stövlar! Och allra helst vill jag att sakerna ska vara unika. Och billiga. Det går inte ihop. Massproducerade H&M-plagg som alla kommer gå runt i = relativt billiga. Andra fina grejer som man är mer ensam om = dyra. Om man inte second hand-fyndar, vilket jag försöker med. Men det tar en massa tid och energi och på uppsala-myrorna springer det runt en massa folk som tänker som jag och hugger de fina plaggen direkt. Jag var där i torsdags och blev snuvad på en tröja och en klänning på grund av såna små vintagesnattare. Sen slutar det med att jag inte köper någonting alls för att jag inser att jag ju faktiskt HAR saker att sätta på mig eller får ångest över att jag ju faktiskt är en fattig student. Och sen får jag ångest över att jag inte har något att sätta på mig. Gah! Det blir en negativ spiral och jag mår bara sämre och sämre...

Idag har jag suttit och drömt om att shoppa och kommit på att mitt största problem är att jag inte har tid just nu. Hmm, det var nåt nytt. Då blev jag deprimerad över att jag inte ens har tid med livsnödvändiga saker som att shoppa. Eh, detta plötsliga shoppingsug leder inte till något gott överhuvudtaget. (Okej att jag kanske överdriver lite när jag använder ångest och depression i shoppingsammanhang..men jag är ju ändå psykologstudent..)

Nu är helgen slut igen. Och fort gick den också. Jag och Johan hade planerat att vi skulle ha "piggmorgon" i lördags morse. Det innebär att man i stället för att ligga kvar i sängen hela förmiddagen (och bara blir tröttare, vilket åtminstone jag blir när jag ligger kvar så länge) ställer klockan och tvingar sig att gå upp typ åtta för att gå ut på en långpromenad och sen köpa lyxfrukost att äta när man kommer hem igen. På fredagkvällen gick vi till v-dala och åt i deras nyrenoverade pubbi (fräscht blev det!). Sen tänkte vi gå förbi Terassen och hälsa på Sofia och Josefin som skulle ha någon slags par-öldrickning (pargrejer är mycket vuxet så vi var tvungna att ladda upp med öl på v-dala innan vi klarade av att gå dit). En öl skulle vi dricka på terassen. Sen blev det så att Josefin sålde sin pojkvän för 25 drinkar och vi fem som blev kvar var tvungna att förbarma oss över dem. Vi delade ut drinkar hit och dit och lockade folk till vårt bord, men det blev ändå så att vi fick i oss några själva också. När vi var hemma nån gång efter två på natten kändes piggmorgonen ganska avlägsen. I stället blev det en bakisdag. Sen orkade vi i alla fall mingla runt lite på kulturnatten på kvällen, fast började gäspa vid tiotiden och gick hem och sov. Och i morse hade vi en lyckad piggmorgon med uppgång klockan åtta och sen solig höstpromenad. Ett bra tips om man vill få dagen att kännas längre!

Men nu är det kväll och jag har snart duggaångest också och måste plugga i morgon. Jag tror att det blir en intensiv vecka, men till helgen ska jag festa till det med ett litet Västeråsbesök. Har hört talas om något trevligt ställe som heter typ munk och muffin...det lät som något för mig.

Helga

Ladytron - International dateline
nya itunes har en mkt fiffig funktion som parar ihop låtar som passar bra ihop..och det funkar, blir såna riktigt coola spellistor...den här dök upp på johans senaste (tror faktiskt inte det var en enda september-låt på den spellistan, de brukar annars vara vanligt förekommande på hans dator.)

sålda pojkvänner, hängda räkor och shoppingfilosoferande..

jag har roat mig med att sova och läsa ray bradbury samt äta obscena mängder godis denna helg. jag skyller på mina hormoner för godissuget (neeeej mamma, jag är inte gravid..). min kropp har krävt godis och vem är jag att protestera mot detta..?
tja, nästa vecka kommer jag att göra det. iaf i störra utsträckning än denna helgen. hm hm..

inte minsta lilla tillstymmelse till partey har det iaf varit. inga kräftor ätna och ingen alkohol drucken. däremot rätt mycket té. och vatten. med c-vitamin i. självmedicinering ni vet..
bloggkollega har dock roat sig i lite större utsträckning. fick ett mycket roligt sms natten mellan fredag och lördag där innehållet bland annat innehöll information om att åländska pojkvänner är värda ungefär 25 drinkar. det tycker jag var dyrt.. jag hade nog nöjt mig med 10. fast nu känner jag ju faktiskt inte pojkvännen i fråga, han kanske faktiskt var värd varenda liten drink..?

idag har jag för övrigt lärt mig att om man får en rak räka på tallriken så var den död när den kokades. förslagsvis hade den hängt sig från ett dörrhandtag.
("hur fan visste du det?" är ett väldigt allmänbildande spel..)

för övrigt tror jag faktiskt att det är höst nu. vilket gör att mitt kontokort vill ut i det fria och användas. det börjar få lite klaustrofobi där det ligger instängt i plånboken (japp, jag har faktiskt en riktigt plånbok numera!), all alone.. and it's so dark in there.. osv..

jag vill ha en fin vinterkappa. cravings cravings!
jag tycker faktiskt att jag behöver en sådan också..
hmm.. äsch. det gör jag väl egentligen inte alls det! jag kan gott använda den jacka jag haft två vintrar redan. det är egentligen tragiskt hur lite man egentligen BEHÖVER av det man handlar i klädväg. man behöver tandkräm när den tagit slut, man behöver inte en ny jacka om man redan har en som fortfarande fyller sin funktion.. även om den man har råkar vara två vintrar gammal. man behöver inte en till kofta om man redan har typ fem-sex stycken som är hela och rena (ja, jag har nämligen även spanat in en fabulous grå myskofta)..
sjutton. vad jag VILL och vad jag BEHÖVER är två helt skilda saker.
blä. jag är materialistisk!

vad jag vill ha:
vinterkappa
grå mysig kofta
vinterstövlar
high heels
torgvantar
mössa
ärmlös kappa
osv..
osv..
i all oändlighet..

  

vad jag behöver:
inte mycket eg..

ooooouuuuuääääääääh. varför började jag fundera på saken ens? ska jag behöva överväga vartenda köp nu? isåfall blir det inte mycket handlat.. typ en tandborste och en deo emellanåt. möjligen ett par strumpor. kanske ett träningsplagg.
and thats about it!

enda räddningen blir att handla typ bara 2nd hand. och hur skoj det än är så är ju utbudet ngt begränsat.. storleksmässigt om inte annat.
mink!

ELLER så kan jag ju tänka samhällsekonomiskt. vi är väl på väg in i en lågkonjunktur igen nu, och då är det bra om man håller ekonomin igång genom att handla. har jag hört. någonstans.. tror jag. shoppa sverige ut lågkonjunkturen! altruism på hög nivå. alltså, jag vill ju inte handla egentligen men jag gör det för samhällets skull. så får det bli.
i fortsättning kommer mitt shoppande att vara en helt osjälvisk handling.. jag borde typ adlas för detta. eller helgonförklaras.

nu ska jag tillreda lite delikat lunch-kost till morgondagen.

xxxoooxxxooooxxxoo

ia

låt: lazee - rock away
den är faktiskt grym. och det låter ytterst osvenskt. vilket oftast är positivt i hip hop-sammanhang.

fifi lapin!

det finns en liten fashion-kanin som heter fifi. hon har en egen blogg och är sötast i världen.. här finns hon.


fifi i luella.

jag har fortfarande inte släpat mig iväg för att hämta min klocka..

ia

låt: crystal waters - gypsy woman
lite hus-musik är mysigt när man är uk..

lista i brist på bättre idéer..

jag har blitt lite uk.. min (delvis) omotiverade trötthet har fått sin förklaring. jag är inte döende a la börja fundera på testamente, men lite febrig och lite generellt hängig i am. min lediga dag jag hade att uttaga får ägnas åt sjukdomlighet. då slipper jag iaf ännu mer löneminskning. hmm.. "mer minskning", det låter lite märkligt.. orkar dock inte komma på något bättre!

jag har hittat en lista nånstans.. den fyller jag i. det är ungefär så långt min kreativitet sträcker sig. men jag ska skärpa ihop mig och skriva lite mera. satt och kollade gamla inlägg och kände att får det bli lite ordning på torpet. jojo..
 
favorit..

Klädbutik: monki och beyond retro.
Inredningsbutik: ehh.. IKEA.
Godis: lakrits.
Stad: london, ja tack!
Dryck: kaffe. och newcastle brown ale. och romdrinkar.
Musik: just nu, leonard cohen.
TV-serie: kollar knappt inte på TV. eh, bot och bättring även där. men "greys anatomy" ska jag väl orka följa åtminstone.. har även fått för mig att "pushing daisies" är konstig och bra. men den vet jag inte ens om det går i sverige?
Film: the royal tenenbaums ligger bra till just nu.
Träning: gym
Bakverk: kladdkaka!
Kaffe: ja tack. minst två kopps per dag.
Land: england. och tja.. sverige är inte helt dumt heller.
Mat: kebab med bröd! mums.
Smycke: stora färgglada ärhängen
rum: jag har inte så många rum.. vardagsrum/sovrum får det bli.
Fik: munk o muffin här i västerås!
Frukt: äpple mestadels..

åååååh. jag har fått en avi att min från USA beställda klocka har kommit, men jag måste hämta ut den helt långt borta. typ halvvägs ner på stan. stöööön. ska jag orka? vill ju ha den nuuuuuuu! cravings cravings (och ingen impulskontroll..)
om jag drogar mig med alvedon kanske det funkar..?

får fundera på saken..

nu ska jag lägga mig till sängs och slölyssna på p3.

ia

låt: hello saferide - anna
tror den heter så iaf. hur som haver är den ganska fantastisk. ny skiva på g?

äntligen en hemmadag

Jag har haft hemlängtan under den senaste veckan intensiva heldagar. Början på en ny kurs brukar innebär att man har tid med sånt man inte hinner med i tentainläsningsstressen,  typ läsa icke-skolrelaterade böcker, ladda ner musik, ta sovmorgnar, kolla in höstutbudet i affärerna och liknande mysiga aktiviteter. Men nu slängdes man rakt in i organisationspsykologiverkligheten direkt. Suck. Förra veckan hade jag också extremt ont i huvudet varje dag och orkade inte annat än att lägga mig på sängen och bli matad med choklad efter en fullspäckad föreläsnings/grupparbetsdag. Denna veckan började också intensivt, måndagen kändes ungefär lika omfattande som en hel vecka under en lugn kurs och igår var det föreläsningar/seminarium hela dagen. Jag har bara sett fram emot att slippa stressa iväg varje morgon och komma hem helt slut någon gång på eftermiddagen,...(typiskt att tänka så som den bortskämda student jag är, arbetande människor är givetvis alltid borta hemifrån 40 timmar i veckan och de klagar minsann inte...men de behöver faktiskt inte heller läsa skitttråkiga vetenskapliga artiklar när de kommer hem efter en arbetsdag!)

Men idag har jag fått bestämma över min tid helt själv! Tack vare (hmm) ett inställt studiebesök och det faktum att vi inte kan hålla på mer med grupparbetet innan vi vet mer om vad vi ska grupparbeta om vilket är omöjligt att veta innan vi fått besked gjorde att det blev en lucka i almanackan. Som så klart genaste fylldes upp med "plugga inför dugga". Men jag fick åtminstone vara hemma! Och jag har ägnat mig åt att läsa Kauffman och faktiskt varit rätt duktig, men också belönat mig med choklad och plommon. Om jag läser lite till idag så har jag faktiskt lyckats kombinera pluggande och restoration (vilket betyder återhämtning/avkoppling...troligen det viktigaste begrepp jag lärt mig hittills på psykologprogrammet) på ett bra sätt. Dessutom har jag äntligen fått tid till ett litet blogginlägg, helt otroligt.

Nu ska jag i alla fall vara en duktig hemmaflickvän och diska och sen ska jag faktiskt gå och träna så jag åtminstone får röra lite på mig idag.

Helga

Okkervil River - Long coastlines
jag har också laddat ner lite ny musik, till exempel okkervil rivers nya skiva "The stand ins"...om jag hinner lyssna igenom den är väl inte helt säkert men jag ska jobba på det..

Tadaaa.. Riga!

jag och bloggkollega har varit i riga, och vi tog i vanlig ordning bilder. mest helga denna gång eftersom jag glömde min kamera hela tiden. 

riga var en trevlig och sympatiskt liten stad. det gick liksom helt snabbt att ta sig överallt. shopping var väl inte direkt fabulous, och det fanns inga "måste se"-sevärdheter man kände pressen att avverka. skönt. vi kunde med gott samvete mingla runt i gamla stan och lägga våra slantar på goda drinkar på sky bar. de hade de förmodligen godaste drinkar jag någonsin klunkat i mig. till relativt facilt pris dessutom!

här kommer picsen;


här är vårt hotellrum. när man rörde sig i sängen blev det sjögång. jag försökte att ligga stilla så inte stackars helga skulle bli nedskakad på golvet.


det fanns en mkt fluffig heltäckningsmatta på alla golv i hela hotellet.


vi trodde att denna lilla pitoreska å var daugava..


kost kan tex intagas på chilipica (=pizzeria-kedja).. de hade även god svampinjonsoppa!


vi hittade den eminenta boken "gentlemen" i ett skyltfönster. dock i lettiskt tappning, klas östergren har dock blivit omdöpt till kläss estergrens. mkt underhållande tyckte vi.


den mest kulturella aktiviteten vi gjorde var att posa på muséets trappa.HÄR har vi daugava. inte fullt lika pitoresk..


fin daugavaskylt.


goda kakor.


soviet chic vägg. vi lyckades hitta en tillslut.


upplyst helga parkhoppar. hoppbilder is the shit!


typisk lettisk mat på lido. ser sjukt äckligt ut men var riktigt mumsigt. och heavy. det kändes som man hade en tegelsten i magen efteråt.


utsikt över riga från sky bar, vårt andra hem!


jag hinkar i mig strawberry colada och helga satsade på ngt med mousserande vin och creme de cassis.helga med sin mojito och min peach daiquiri (eller vad den nu hette?)


drogas var en trevlig kedja.. de hade dock inte så mycket droger som vi trodde.


..inte hade de pankûkas där heller. dessa fick man köpa på mataffären.

det var sammansfattningsvis en trevlig liten miniresa. får se var vi hamnar nästa gång..

yours cincerely

ia

låt: broder daniel - work
spelades igår på p3.

broder danielfredag + färgglad klänning..

fredag igen. äntligen. en mycket lugn sådan.. det är rätt skönt. jag sitter och lyssnar på ett program om broder daniel på P3 samt målar mina naglar i mörklila färg. jag tycker om nagellack. det är trevligt på alla sätt och vis. men det skall vara glitter- och skimmerfritt! mkt viktigt.

hm, nu säger henrik berggren att han kommer göra en egen skiva nu efter broder daniels slut. och att hans gamla bandmates förmodligen kommer att spela med honom på den.. eeeeh. exakt VAD bli då skillnaden?

jag måste visa upp min klänning jag köpt. på H&M för 299 slantar. jag har sett den i ELLE, eller DV.. (iaf en tidning vars modesidor aaaalltid visar kläder som ej är anpassade för en fattig sjukgymnastlön) och när jag dystert strosade runt på H&M's divided-avdelning för en vecka sedan och tyckte att alla kläder var fula, så hängde den där. ett ex kvar. stl 40. då kunde jag helt enkelt inte hålla mina nagellackade tassar borta från den. ok, den är lite i tajtaste laget för min semesterrondör, men det går väl att åtgärdas eller så.
frågan är nu när i hellskotta jag ska använda den? den är.. tja.. kort.


för att riktigt illustrera dess ynk-het får den hänga brevid den snyltade "it's all good"-affischen. det skiljer oroväckande lite i längd på de båda grejorna.

för övrigt anser jag att rix fm är en så riktigt meningslös radiokanal. en kollega hade rix på igår och en kvart räckte för att jag skulle börja känna mig.. meningslös. ingen trevlig känsla för feeling. att jag satt och knappade ihop eftersläpande journaler gjorde ju inte direkt saken bättre heller..

imorgon blir det uppsala och sedan partey hos marina, numera kollega i rehabgruppen. jag ska inte ha på mig min klänning, lite för mycket stoppad korv över det hela fortfarande.. men nån gång så.. just wait and see.

trevlig fredag på er.

bisous //ia

låt: steve miller band - stuck in the middle with you
från tarantinos "reservoir dogs".. den är iofs med i en mindre trevlig scen.. men jag gillar ändå. jag får lust att dansa lite mr blonde-dans.. minus torterandet då..

ett väldigt ynka blogginlägg

Jag tänkte bara ge ifrån mig ett livstecken efter en vecka utan påslagen dator (i princip..jag har tjuvlånat johans mac litegrann eftersom den är så lättväckt, min dator är det däremot ett mindre projekt att bara få igång). Har nu börjat den beryktade termin åtta och Organisationspsykologikursen som tydligen även är känd som KFH (kursen från helvetet). Mina intryck såhär långt säger mig att det troligen ligger något i det. Bye bye sovmorgnar och inplanering av trevliga saker mitt i veckan och hej hej fullspäckade heltidsschema med krävande grupparbeten, duggor och examinationer i konstiga former (promenadtenta är ett alternativ).

Gnäll gnäll gnäll och dessutom jobbar jag i helgen. Ingen rast och ingen ro. Förutom nu då, för nu har jag faktiskt tagit mig en välförtjänt lunchrast innan jag ska iväg och träffa min kontaktade person. Men nu får min lunch anses vara slut.

Ett Riga-inlägg med bilder på goda drinkar kan eventuellt dyka upp någon gång också...vi får väl se vad som hinns med här..

Helga

Håkan Hellström - Hurricane Gilbert
en fin håkanlåt funkar alltid..jag har ett ouppdaterat musikarkiv för tillfället..