boots made for walking?

tjolahopp!

är tillbaka i västra aros, iaf temporärt, om en timme drar jag till uppsala igen för some serious nyårsfirande. mkt trevligt ska det bli!
..dock uppstod det vissa smärre problem när jag skulle hitta ngt lämpligt att ha på mig.. min garderob är aldrig nyårsanpassad. den funkar enligt mig fullt tillfredsställande resten av årets dagar, men just på nyår ska man vara glammig känns det som. jag har noll stycken glammiga saker i min garderob. alla mina klänningar visade sig vara antingen rutiga skjortklänningar eller t-shirtklänningar i t-shirttyg = inte glammigt för fem öre. testade då med kjol, och det var inte mycket lättare.. har man kjol måste man ju ha någon form av överdel också (såvida man inte är strippa eller så, och dit har jag inte kommit ännu) och de enda överdelarna i min garderob är t-shirts med diverse roliga tryck på. klart man kan fira nyår i kjol och en t-shirt med en tim burton-influerad katt på, men det är inte glammigt. alls.

jo, jag har faktiskt en iaf gaaanska glammig klänning. en ljusgrå ballong-klänning. den tänkte jag använda, tills jag insåg att jag även såg ut som en ballong i den. inte okej. jag är nyårs-fåfäng.

ni får väl förmodligen se senare vad det faktiskt blev för palta jag slängde på mig..

nu tänker jag visa mina nya stövlar. egenhändigt vunna på tradera. internetauktioner är verkligen särdeles spännande. . jag satt och hyperventilerade sista kvarten innan auktionen gick ut och de var mina! 245 riksdaler kostade de mig, vilket är ett facilt pris för ett par skinnstövlar enligt min ynka mening..
dessutom är de sköna! man kan aldrig veta hur stövlar man auktionsköper passar, men jag har haft tur. båda de blåa, som jag köpte för några år sedan, och dessa har passat på mina fossingar.

image793
här är mina nya vänner..

nu ska jag packa ihop mina nyårspaltor i en ryggsäck och bege mig till brorsan i muppsala.

bye for now, och ett sådant riktigt gott nytt år!

ia

låt: goose - bring it on
från skivan jag fick av mor innan jul. mkt bra är den.
 

mot värmen!

Bara för att skryta lite: Om ett dygn kommer jag befinna mig på spansk mark, närmare bestämt Teneriffa. Det känns bara så sjukt underbart att komma ifrån regnandet och allt det gråa. Bara för det ska jag kolla vad det är för väder på Teneriffa nu (sist jag kollade stod det "thunderstorms"..eh..uppmuntrande!): 21 grader och solsken, helt okej. Jag längtar tills i kväll så man får gå och lägga sig och sen gå upp nån gång i natt för att hinna med ohemult tidig charteravgång.

Hoppas att bloggkollega håller ställningarna här i veckan som kommer, det litar jag på...

image792ja till sol och nej till åskstormar...


På återseende i början på januari!

/Helga

The Knife - Heartbeats (One music session)
en gammal favorit i annan version..

nya glasögon!

ladies and gentlemen, får jag presentera mina nya glasögon!

image790
hrmm.. okej.. de jag har ovan är brosans lumpen-glasögon. alla med dålig syn blir påprackade dessa och de skall användas i fält. och i strid. vi funderade på om tanken var att fienden skulle skratta ihjäl sig.. okej att det skall använda likartade glasögon i lumpen, men måste de vara så extremt fula?

image791
dessa är mina nya glasögon. på riktigt. fick med mig fem par att prova hemma, och dessa verkar vinna.. märket är FACE sthlm och bågarna är på halva priset.. att sen glaset förmodligen kommer kosta multum är en sak jag förtränger för tillfället.

mina förra stackars glasögon höll ju på att sönderfalla i glasögonatomer, så det var dags med ett nytt par! ngt mer synliga.. de förra var very diksreta/tråkiga, men nu tycker jag det är ganska roligt med väl synliga glasögon. jag skyltar glatt med min närsynthet!

nu är det dags för biskivi igen.. yummie.

ia

låt: beach boys - do you wanna dance
jag är less på denna pseudovinter och lyssnar på somriga beach boys för att förtränga den bistra verkligeheten..



tema: jul

Även jag har, tro det eller ej, firat jul. Detta firande har mest bestått av att äta massvis med mat och godis, men det är ju njutningsfullt bara det. Lite klappöppning, socialiserande och tv-tittande har också hunnits med. Idag har jag tagit en cykeltur till solariet på min julklappscykel för att snabbt skaffa mig en grundbränna som jag kan stoltsera med ifall det inte behagar vara soligt på teneriffa...och som jag kan bättre på ifall det nu är varmt och soligt.

Nu tänkte även jag bjuda på några juliga bilder innan det är dags att äta igen...

image785
såhär såg årets gran ut...pappa fick stå ut med många klagomål: jag och mamma klagade på att den inte var huggen från landet utan köpt, nån med dålig smak klagade på att det inte var en kungsgran och även granens form kritiserades. men med lite glitter o paket under blev det ändå godkänt...

image786
clara och kerstin hade gjort finaste pepparkakshuset...lovely!

image787
suddig matbild..


image789
vacker julkatt..

Helga

Bruce Springsteen - Radio Nowhere
åka bil och lyssna på bruce hör till..nu med nya skivan..

buhuu.. nu är det ett helt år kvar till nästa julafton!

hej hopp i tomteskogen!

nu har vi avverkat ännu en jul. den 24e i ordningen för mig. mkt trevligt har det varit. har hunnit med julmorgonspromenad på sjön med lilla vovven, julmatsätning, julkalle-kollande, julfikande, julklappsöppnande, karl-bertil jonsson-kollande och grisgrynsgröts-ätning. sen orkade jag inget mer..

här dagen i bilder:

image776
tomas, pappa och stavgångs-mamma på storsjöns is.

image777
våfflan fick helt plötsligt för sig att det var otäckt att gå på isen och ställde sig då och tryckte uppe på en sten och såg ynklig ut. jag fick bära henne till land.. vilket var en bit.. men vad gör man inte för sin lilla vovve?

image778
nervceller i isen. sjukt coolt! allt är med, både cellkropp, axoner och dendriter.

image779
våfflan är lycklig över att vara på fast mark och speedar runt..

image780
såhär ser det ut hemma i lumnäs. jag är på väg ner till det mkt efterlängtade julbordet!

image781
kusinerna i väntan på julkalle..

image782
julgranen med en del av julklapparna inunder. fotograferad med stämningsdödande blixt :/

image783
mina julklapps! en uppsättning 2nd hand-scarfar, mixertsav, böcker, the shins-skiva, hörlurar till datorn, linus på linjen-DVDbox, presentkort på hasseludden yasuragi (ska dit med kusin i vår för lite spa-lyxande.. och få en egen samuraj-rock såklart..), fina örhängen ,ansiktskräm, ögonskugga, läppgejs, mel brooks-DVD och en mjukis-flodhäst från IKEA (pappa köper fortfarande gosedjur till sina barn.. och en orange flodhäst kan ju bara inte bli fel)

slutsats: mkt mysig julafton!

imorgon blir det en sväng på stan. ska se vad hudiksvalls mellandagsrea har att erbjuda..

puss så länge. nu ska jag äta en pappa-bakad biskvi och få i mig dagens andra kopp kaffe..

ia

låt: australia - the shins
från min nya skiva! mkt bra indeed!

GOD JUL!


image775
nu är granen nedsågad, hemburen, installerad och klädd! det enda som saknas är en uppsättning klappar därunder..

god jul alla!

massa kramar från ia i forsa

låt: mott the hoople - all the young dudes
såg en trailer på filmen "juno". den verkade vara mycket, mycket trevlig.. tänk "little miss sunshine". denna låt spelades i trailern.. hoppas den är med i soundtracket åxå.

onda vs goda grannar

Jag har en del grannar. De flesta säger jag hej till nån gång ibland,  men jag har inte ens koll på vilka som bor i vilken lägenhet. Det händer rätt ofta att någon omtänksam person ringer på min dörr för att uppmärksamma på att Zorro vill in, men denna/dessa person/er brukar ofta smita vidare in till sitt utan att ge sig till känna.

I natt har jag ringt på mina närmaste grannars dörr en tre-fyra gånger. Anledningen var INTE att släppa in något sött djur utan att vi vid tvåtiden på natten vaknade av att någon spelade hög musik i mitt sovrum...lät det som. Insåg ganska snabbt att det kom från lägenheten bredvid eftersom exakt samma sak inträffade förra helgen (då höll de på till halv sju! dessa grannar har extremt imponerande festuthållighet...dock delar jag inte deras glädje över efterfester). Men då lät det mer som E-type, nu var det nåt franskt och lugnt, typ Edith Piaf. I vilket fall som helst var det helt omöjligt att somna. Efter en påringning (efter att ha legat vaken ett tag och stört sig på deras sena festvanor) då jag kände mig som en gnällig tant samt några minuter senare en tillsägelse från Johan blev det tyst. Trodde vi. Sen började de sätta igång igen lagom till man höll på att somna in. GRR. Efter ytterligare en påringning stängdes musiken av helt (halleluja!) för att så klart typ en timme senare slås på igen till max. Jag var så sjukt irriterad på dessa störiga grannar när jag var tvungen att gå upp klockan halv sju efter att ha fått kanske fyra timmars effektiv sömn så jag tänkte ringa på och väcka dem. Men man ska ju inte imitera sånt töntigt beteende så jag lyckades låta bli.

När jag för en kvart sen kom hem från jobb helt slut i huvudet på grund av sömnbrist och fortfarande arg på efterfestgrannarna låg det ett litet paket innanför dörren. "Till Zorro från grannarna i lägenhet 210" stod det (observera att detta inte är desamma som jag påringde i natt, det hade varit hysteriskt roligt) . Så riktigt snälla grannar det finns ändå, kanske kan de ta ut varandra (plusminusnoll). Zorro fick fyra kattleksaker och blev så glad så han nästan åt upp den ena med en gång. Jag har blivit lite mindre negativt inställd till grannar. Nu ska jag baka kolakakor. Funderar på att lägga både i goda och onda grannarnas brevlådor...man kanske blir snäll av kakor?

Helga, som i O helga natt (=dagens låt) 

landsorts-nytt..

hej och välkomna till ett nytt avsnitt av landsorts-nytt. direkt från forsaskogarna..

vi håller på att julstöka för fullt. eller pops i alla fall. han har just ställt in julskinkan (av lycklig sprätt-gris skall tilläggas). vi lyssnar även på "rejoice in the lord allways" med radiokören. en omistlig detalj i julfirandet.
utöver detta händer typ ingenting..

vi ska nog ut med luddhjärnan på obligatorisk promenad snart.. och jag skall inspektera blankisen på sjön nedanför oss. är himla sugen på att leta upp ett par skridskor och bege mig ut lite! wohooo!

det blir ett jullovsprojekt!

för övrigt anser jag att mac-datorer är konstiga.

ia

låt: goose - bring the noise
fick den skivan samt dreamboys av mor igår.. trevligt trevligt.






sista praktikdagen innan jul..

Av någon anledning var bloggande ett helt klart roligare alternativ än att leta efter artiklar om arbetsminnesträning. Det är sista praktikdagen innan jul och jag har nästan ingenting att göra. Eh, en lögn. Jag har en hög med vetenskapliga artiklar att plöja igenom inför min och Sofias kommande och troligen mycket storslagna föreläsning vi ska ha här efter jul (samt femtioelva utlåtanden att skriva lite på, men det får bli ett senare problem). Vi kommer att pipa "men, vi är ju bara små ynka psykologkandidater, vi vet ingenting" som svar på alla eventuella frågor vi kommer få från diverse kompetenta spykologer och annat löst folk vi bjudit in (som "löst folk" räknas till exempel sjuka gymnaster, arbetsterapeuter och överläkare..).

Hmm..arbetsminnesartiklar var det..funderar på att googla i stället för att söka i flashiga men komplicerade databaser, men det är troligen en usel idé. Om två timmar ska vi gå ut och äta...jag kan nog fördriva tiden ett tag till.

Japp, nu är det snart jul. Och aldrig får man sovmorgon. Om någon tvingar mig att gå upp före klockan åtta på julafton så protesterar jag. Jag är trött på att gå upp halv sju varenda dag, och inte blir det bättre till helgen heller för då ska jag jobba såhär in i det sista. Sen ska det packas och allt. Det känns mkt märkligt att kombinera påsar med inslagna julklappar med bikini i packningen. Men åh så skönt. Längtar sjukt mycket tills jag jobbar klart på söndag eftermiddag/kväll just nu. Skulle inte ha något emot att flytta fram tiden lite...något annat jag inte skulle ha något emot är ifall min säng skulle stå placerad här. Då skulle jag gå och låna en bra bok och krypa ner i den i några timmar. Jag älskar sängar, just nu upptar fantasier om sovmorgon större delen av min tid.

För övrigt så ska de skaffa en snygg tavla till kandidatrummet nu EFTER att vi slutar. Bittert. Det känns jobbigt att några andra ska ta över vårt rum. Snyft. Jag ska rista in mina initialer i skrivbordet för att lämna att märke efter mig.

Helga

Bright Eyes - If The Brakeman Turns My Way
hittade inte Britney Spears i min ipod på väg hit så det blev Bright Eyes i stället, MYCKET bättre faktiskt...även fast brittan egentligen är bättre som komma-igång-musik på morgonen så känns det ju skönt att jag ändå fortfarande har kvar en viss kvalitet på min musiksmak.

image773  image774
                                                                             bright eyes vs britney


när änglarna spelar sina trummaskiner..

min halvdöva (enligt egen utsago) granne, som brukar spela hip hop (jag har identifierat dr dre) och hårdrock (jag har inte lyckats identifiera något alls) på högsta möjliga volym, spelade ikväll hefners "when the angels play their drum machines"..
vad har hänt?

det var faktiskt ett hallelujah moment..

image772
tydligen det enda som krävs för att göra en sjuk gymnast lycklig.. jag och helga har f.ö pratat med sångaren i hefner. och anklagat honom för att inte spela "peppermint taste".. han påstod att den var svårsjungen. hmpf.

ia

låt: hefner - when the angels play their drum machines
"let me, let you, let me down again.."

christmas claps och aggressioner mot ett visst ord..

idag hade vi jullunch komplett med klapputbyte på jobbet. grisgrynsgröt, skinkmackor och en varsin julklapp på bokstaven "b" till ett värde av 75 svenska enkronor.
jag hade varit på lush och inhandlat den juldoftande och väldigt odjurtestade tvålen "bob" innan, och just skönhetspryttlar var väl årets julklapp. ett säkert kort. vem blir inte glad för lite body butter, badskum (om man har badkar åtminstone) eller då en jultvål vid namn "bob". det var för övrigt min arbetsterapeut karin som fick den.

årets andra populära julklappskategori var bok. tre personer hade köpt böcker. varav två var likadana.. "nu vill jag sjunga dig milda sånger" verkar vara det som gäller i år och julklappslotteriet tilldelade mig ett av exemplaren.
den ska tydligen vara såååå braaa. och fiiiin. vilket den säkert är. det verkar faktiskt vara en fin historia, iaf enligt baksida. och alla superlativ från diverse svenska och utrikiska tidningar gör ju sitt till. men jag är ändå inte odelat positiv till boken..

hur kan man ha en sådan konstig och mesig titel? jag tycker inte alls om den. mild är ett ord som jag inte gillar har jag upptäckt. tackom och lovom verkar det inte användas så mycket nuförtiden.. tills nu någon kom på den lysande idén att översätta den svenska titeln till detta dvs. ok. originaltiteln är "let me sing you gentle songs" så de kanske inte hade något val, men det låter fortfarande fånigt.

image771
den aktuella, och tydligen milda, boken.

nu måste jag klaga på ordet "mild" ett slag..
det är ett irriterande mes-ord. och passar inte i boktitlar. och inte för att beskriva någon annanstans heller för den delen. möjligen kan jag förstå att det kan vara bra för typ bebisgrejer.. "pampers babyolja, milt för din skrikiga lilla bebis rumpa". mammor tycker säkert sådant är jättebra. men där kan det stanna, i slogans för bebi-produkter.

har tagit mig friheten att leta upp några synonymer till det irriterande ordet:

                  
  1 behaglig, angenäm, len, mjuk, skön, skonsam; svag, lätt; ljum, varm 2 försynt, hänsynsfull, mänsklig, vänlig, rar, blid, god, försonlig, huld, barmhärtig, human


"nu vill jag sjunga dig skonsamma sånger"? eeeh.. nej..
"nu vill jag sjunga dig försynta sånger"? OM det nu finns försynta sånger har jag ingen lust att höra dem..
"nu vill jag sjunga dig hulda sånger"? moooahahah!

nä. det verkar inte finnas ngt lämpligt alternativ. de borde helt enkelt inte ha översatt boktiteln rakt av. annars brukar man minsann vara pigga att hitta på egna titlar, men tydligen icke i detta fall.

hrmm. detta inlägg blev visst ett skriftligt påhopp på ett ynka litet ord, men jag hade inget bättre för mig än att hysa agg mot detta.. hoppas jag inte blir åtalad för hets mot ordgrupp.

hmm.. kom på att jag nyligen skrev ett annat gnällinlägg angående anna järvinens musik. det kanske berodde på att låtarna var milda? jag är uppenbarligen icke på milt humör just nu.. ska början lyssna på the sex pistols eller ngt annat garanterat mild-fritt..

men först ska jag skölja bort den förhoppningsvis mkt nyttiga ansiktsmasken jag har i hela ansiktet och förmodligen halva håret by now. om ett ögonblick har jag stråååålande hy! o ja! inte miserabel som den var för en kvart sedan.. jag förväntar mig underverk. den kostade hela 15 riksdaler!

by for now

och för övrigt tycker jag att patienter som svarar "jag är ingen gädda" när jag ställer sjukgymnastiska frågor är ngt svårbedömda.

ia

låt: kate bush - hounds of love
detta är i alla fall ingen mild sång! sådeså!
                  
  

minijul och lite rimtips

Har precis firat minijul med bloggkollega Ia. Vi har smaskat på pepparkaka med ädelost, julmust, glögg och mumsmums (inte särskiklt juligt, men gott!) samt haft julklappsbyte. Jag fick en extremt godluktande och sockervaddsrosa duschgelé från lush och ia fick en seriebok som ska göra henne mer allmänbildad vad gäller creddiga böcker (80 romaner för dig som har bråttom).  

image767image768


Även igår var det tema paket som gällde, då var jag nämligen på Årets bästa julfest (vilket jag måste säga stämmer, men så har jag ju faktiskt inte varit på någon annan julfest i år heller så det var inte så stor konkurrens..) med massa god julmat, snapsjulvisor och massa paket under granen. Jag hade lite ångest inför det obligatoriska rimmandet innan, men Johan visade sig ha oanade rimtalanger så vi lyckades knåpa ihop mkt avancerade (åtminstone med mina mått mätta) rim till grejerna.

Tips ifall du ska ge bort dessa böcker:

image769
"Här får du svar på frågor du aldrig vågat ställa, så du i framtiden kan äta middag med läkare utan att gnälla. Har du till exempel planer på att äta människokött, läs denna bok först"



image770
"En pojke som inte kan skämta, men älskar matematik. En bok med massvis med social problematik. Undrar du vad det är frågan åååm? (man får nödrimma!) Ledtråd är ett neuropsykiatriskt syndrom. "

Nej, nu ska jag fixa ihop en matlåda till morgondagen och ta en dusch för att inviga min julklapp och lukta som en snöfé (hur nu dessa luktar...troligen sockervadd..).

Helga

Weezer - The Christmas song
"This is such a pity" och "My name is Jonas"-Weezer har med en jättemysig jullåt på skivan "A very indie xmas"

tytt!

av mor återberättad barndomshändelse:

när jag var ynk-liten brukade mamma sjunga för mig. eftersom hon enligt egen utsago inte hade sådan stor barnsångsreportoar så var julsången "midnatt råder" en sång som hon sjöng året runt..

en kväll när hon sjöng nämnda sång för mig så tog mkt lilla ia nappen ut munnen, sa bestämt "tytt!" och stoppade in nappen igen.
detta var tydligen min första muntliga viljeyttring.. och mitt näst första ord (första ordet var "gis" =gris).

otacksam liten unge var jag minsann.. uppskattade inte mammas ansträngningar.

nu ska jag på mkt viktigt möte med alla upptänkliga chefer. förhoppningsvis kommer vi få reda på hur det blir på min avdelning nästa år angående om när ska bli demensinriktning och om det isåfall blir även frontallobs-demenser..

och för övrigt tycker jag att man ska få skrämma killar.

ia

låt: holly golightly - christmas tree's on fire
trevligt med en icke-idyllisk jullåt emellanåt som motvikt ibland..


intressesmurfarna hoppar!

eftersom bloggkollega har bloggat kan ju inte jag vara sämre.. eller jo, det kan jag.. men inte just nu.

jag lyssnar just nu på anna järvinens "jag fick feeling" som alla (okej, inte alla, men musikkritikerna) säger är ååårets bääääästa svenska skiva typ. eeeh. jag håller inte med för tillfället. möjligen är jag på fel humör, men just nu är den lite jobbig. alla låtar låter likadana i och med hennes speciella sjungsätt.. och jag orkar inte lyssna just nu.
skivtiteln är dock bra (man kan inte alltid bara gnälla..)
ska dock ge den flera chanser. senare. när jag orkar med hennes ljuva stämma.

idag har jag varit på sjukt gymnastmöte. och jag vidhåller fortfarande att jag inte tycker om möten. dock höll jag skenet uppe, även när de diskuterade hur tidskrävande det var att vara handledare till sjukgymnaststudenter från mälardalens högskola eftersom dessa inte kan något.
tjohoo.. hrmm.. jag som nu ska vara handledare till en stycke MDH-student i vår. vore ju tacknämligt om jag inte fick ett komplett blåbär. förhoppningsvis får jag dock en termin 5:a som har avverkat iaf en praktik  (MDH har bara praktik termin 4 och 5, termin 6-praktiken är valbar)

nåja. det blir nog bra. jag tycker det ska bli skoj. hahaa. jag ska lära den sjuka gymnaststudenten allt jag kan (vilket lär gå ganska fort i sann baloo-anda).

handledarutbildning nästa! (måste ju ta reda på vad blåbärs-sjukgymnasterna kan..)

för övrigt anser jag att cartago bör förstöras

ia

låt: stereo total - do the bambi
man kan "göra en pudel" och tydligen kan man "göra en bambi" åxå..

intresseklubben antecknar

Idag är det soligt! Bara det gör att jag är på mycket bättre humör. Lite snö och typ fem minusgrader så kanske man kan få lite julkänsla också. Har julklappsångest och ingen tid att göra något åt ångesten (botas enbart genom julklappsshopping). Sitter och försöker skriva ihop något slags utlåtande efter att eftermiddagens patient inte behagade dyka upp (för ungefär femte gången i ordningen, suck!). Vill gå hem, men det får jag minsann inte på ett bra tag eftersom jag har en annan patient (som troligen behagar dyka upp) halv fyra. Ynk. Sen blir det mörkt och man vill bara sova.

I kväll ska jag bara ta det sjukt lugnt, titta på Bonde söker fru (yes, det är ungefär det jag ser fram emot mest nuförtiden) med Johan och Zorro samt frossa i naturgodis och pepparkakor. Sjukt skönt.

Jag har absolut ingenting att blogga om nuförtiden, så otroligt tråkigt. Nu har jag nedräkning till fikarasten...

Helga

The Pogues - Fairytale of New York
bästa jullåten..


uppdaterad glasögonorm..

jag är blind som en mullvad på ett ungefär.. minus 3,75 har jag. bilateralt. förmodligen kommer jag knappt ha ledsyn kvar när jag är 40. men nu ska det inte handla om min brist på synskärpa. nej nej, det ska handla vad man kan göra för att rätta till eländet. alltså: glasögon!

blir mer och mer positivt inställd till glasögon ju äldre jag blir. i högstadiet vägrade jag använda de jag hade och måste i princip sitta längst fram för att se på tavlan. i gymnasiet fick jag kontaktlinser vilket fungerat utmärkt. fram tills på senare tid. nu känns det jobbigt med linser. man måste ju ta i och ur dem! och göra rent dem! stööön..
det orkar jag inte göra these days. det är ändå ingen annan än jag själv som bryr sig hur jag ser ut (tror jag iaf).
eftersom jag är så lat så är glasögonen nu min bästa vän. minst 3/5 arbetsdagar avverkas med brillor på näsan.

eftersom jag fortfarande är fåfång, iaf ibland,  så blir det ju viktigt att glasögonen är snygga. nu när jag faktiskt använder dem regelbundet.. de jag har nu är helt ok. men lite.. tråkiga. har ju haft dem i typ tre år så nu är det dags att börja se sig om efter ett nytt par. nu när jag faktiskt har en månadslön att betala dem för.

men vaaaad? jag vill ha ett par fina. lite coola kanske, men inte för coola så att jag skrämmer patienterna. och inte för dyra. fast ska man ha ett par lite coolare så får man väl vara beredd att hosta upp några tusen. yyyl.

image764  image765
helst inte sådana glasögon..

image766
dom här är coola. med risk för viss patientskrämsel..

åååh. en hel vetenskap..

ia

låt: maskinen - alla som inte dansar är våldtäktsmän
spelades i källaren på ÖG och ingen vågade icke-dansa..

ÖG i bilder

eftersom ni alla blev såå besvikna över att det ej var några bilder i mitt förra ÖG-inlägg så kommer uppföljningen här. vi vill ju inte att våra tappra bloggläsare ska gråta sig till sömns i natt..

image761
helga drack rött vin ut vinglas. ia drack hemmagjord budget-sangria ur en syltburk.

image762
den obligatoriska toalettbilden (enda stället med decent ljussättning). innehållet i min syltburk verkar ha gjort verkan och jag ser överlycklig ut.

image763
detta kan möjligen också vara vi. nere i ÖGs varma källare. men ingen vet säkert..

vi har även tagit bild på en wannabe-engelsman samt kvällens DJ ätandes en ostmacka, men de bilderna publiceras icke. ni får fantisera er hur de ser ut istället..

nu ska jag försöka blåsa upp en luftmadrass. spännande.

godnatt på er

ia

låt: the flaming lips - yoshimi battles the pink robots (part 1)
hur kan man annat än älska en låt med en sådan titel? när han desutom sjunger att yoshimi äter vitaminer för att kunna besegra de onda robotarna blir det even better! sööööt!

källarskutt på ÖG..

igår var vi ute och röjde på beloved it's all good på ÖG! mkt trevligt men i vanlig ordning fick man värmevallningar när man dansade, särskilt i källaren..

vi fick även ett skamligt förslag som vi vänligt men bestämt tackade nej till..

hm. jag skriver mer någon annan gång. nu ska jag skutta in i duschen, ska till spykolog-cecilia på lussebullar (hon blev nästan tvingad att baka.. jag har ingen skam i kroppen) och då är det ju en fin gest att inte vara helt nersunkad. positiv förstärkning av lussebulls-bakande beteende kallas det på spykologiska.

puss eder något sunkiga ia

låt: morrissey - suedehead

efterhandsgrattis!!

Eftersom jag inte bloggade nånting igår och det sen enbart fanns ett ynka sorgligt blogginlägg om ett ensamt födelsedagsfirande kommer här lite 24-årsgrattis i efterskott:

image757paket!

image760 fult grattiskort...

image759 samt en gräddig tårta!

Helga (som sitter på praktiken och bildgooglar och rättar test samtidigt..)

Britney Spears - Piece of me
lyssnade på brittan på väg hit för att vakna till liv i morse...det funkade rätt bra faktiskt...denna låt känns en aning självbiografisk (även fast hon säkert inte skrivit den själv)

bioplaner!

hej hopp. idag är jag gladare. fördelen men mina deppningar är att de oftast är ganska kortvariga..
för tillfället sitter jag och sniffar på mina handleder där jag har lite ytterst god parfym. mums.
överväger att ta en tugga av mig själv..

jag vill gå på bio! helst "the golden compass".. har planer på att få med mig brorsan.. and i will most certainly not take no for an answer!
läste boken (böckerna, finns tre..) i min ungdom och de var minsann bra har jag för mig.

image755
pansarklädda isbjörnar..

image756
..och en flygande eva green. detta kan inte bli dåligt!

tjoho!

ia

låt: the wombats - lets dance to joy division
hörde den på p3 när jag var ute och cruisade med jobbilen. det gjorde min dag!

födelsedagsfirande för en..

idag är det min alldeles egna 24-årsdag. fast det känns inte riktigt så.. liiite ensamt måste jag nog påstå att det är.
 brukar vara åtminstone någon ynka människa runt en när man fyller år. nu är det inte ens någon på msn..
att vara vuxen och jobba i annan stad är inte direkt ett vinnande födelsedagskoncept ser det ut som.

..i och för sig så firade alla mina typ 30 rehabgrupps-kollegor för mig i morse vid frukosten på kohlswa herrgård. sång och blomma fick jag. det var gulligt gjort. fast lite pinsamt.. visste inte riktigt vad jag skulle göra av mig själv när alla stod och sjöng och titta på en. älskar inte direkt att vara helt i centrum.. höll på att resa mig av bara farten när de andra reste sig under sjungningen innan jag kom på att det faktiskt var jag som vad födeösedagsobjektet.

nä, nu ska jag fira min födeösedag själv. fast jag är inte direkt sugen på att göra något. orkar inte laga mat, är fortfarande mätt sedan kohlswa-julbordet och chokladkakan vid lunch.. och att köpa en present åt mig själv hinner och orkar jag inte heller.

..fast jag har fått en uppsättning söta sms, facebook-hälsningar och teflonringningar idag. mkt mysigt. bli så glad  så när folk ihågkommer min födelsedag. är själv aningens vimsig på den fronten.
jag ska kolla igenom dem en gång till, då känner jag mig nog lite mer födeöledagsbarn:ig. och så kan jag måla naglarna eller något, det borde kunna betecknas som festligt. sen blir det nog födelsedagsgodis. godis är gott!

detta blev ett lite gnälligt födelsedagsinlägg, men jag är på det humöret nu.. blir nog bättre sedan.

hej då på er

kram 24-årig ia

låt: by heart - cecilias birthday
som tur är har jag tappat bort denna låten.. den är sjukt sorglig och hade jag lyssnat på den hade jag förmodligen helt grävt ner mig i födelsedags-självömkan.

OMT-expert i am!

idag var jag iväg till OMT (ortopedisk manuell teknik)-sjukgymnasten och diskuterade ryggmobilisering och traktioner. det var jätteroligt! han var tydligen OMT-lärare och verksam sedan typ 30 år också, så han var väldigt pedagogisk och gick igenom så noggrannt så till den förvirrade kommun-sjukgymnasten.
1: visa. 2: jag fick prova (gick ganska dåligt, jag hade tydligen förträngt all manuell teknik jag lärt mig). 3: visa igen. 4: jag fick prova igen (gick bättre).. och sen lite föreläsande på det.
jätteintressant!
jag vill kunna mer om OMT! inte för att man har sån där extremt stor nytta av det som sjukgymnast på korttidsboende med neurologi- och ortopedpatienter.. men på vårdcentral, där är det nog alldeles strålande!
vill jobba på vårdcentral! fast jag vill jobba på sjukhus också.. och så vill jag bli bra på neurologi, vilket jag ju bland annat sysslar med nu. tur att jag har massa yrkesverksamma år kvar.. borde hinna med allt!

han sa att jag ska komma tillbaka nästa vecka för uppföljning. hrmm. vill väl se att jag gör det ordentligt, han känner väl sitt läraransvar.. och det ska jag faktsikt ta och göra också. man kanske kan snappa upp något mer nyttigt.

nu ska jag och kollegorna snart bege oss iväg till kolsva för utbildning, chi gong och julbordsätning!
..eller julbordsMATätning iaf. bord är nog svårtuggade..

bye for now!

ia, snart pseudo-vuxen

låt: panda bear - comfy in nautica
konstig titel, men låten är finfin! panda bear har f.ö gjort en av årets bästa skivor enligt musiktidningen sonic.


kylskåpskallt kandidatrum

Sitter här och fryser i vårt iskalla rum. Man måste typ tänka på att ta med extra tjocka tröjor för att klara av att arbeta här inne. Har suttit och panikrättat test på morgonen för att nu inse att jag inte kan göra mycket mer innan min mycket sjuka handledare telefonerar för att rapportera om de grejer som hon gjort och jag inte kan komma åt. Sitter därför och vaktar telefonen. Sen är det sammanfattningsdags.

Såg att bloggkollega varit så riktigt duktig och författat två hela inlägg igår när jag tittade in på bloggen! Trevligt. Mitt datoranvändande har sjunkit brutalt de senaste veckorna, tiden går liksom ändå. Alldeles för fort dessutom. Men just nu får den gärna rusa på lite till för det är så jävla kallt och mörkt och äckligt ute och jag vill bara ha jullov just nu faktiskt. Låt mig slippa gå upp halv sju och bara få se mörker förutom när jag sitter i ett frysrum och tittar ut över en ynklig julgran som nån satt upp på gräsmattan härutanför.´Dessutom regnar det i princip hela tiden. Sverige är faktiskt inte ett bra land. Gnäll gnäll.  

Men..snart ringer hon nog. Sen är det fika. Sen sammanfattning. Sen lunch. Sen Wisc-testning. Sen fika igen. Och sen, efter att jag tittat på min långa att göra-lista och eventuellt skrivit något ord på ett utlåtande så är det slut för idag och då ska jag fika igen. Fika is the new black.

Helga

(ingen musik här inte..det finns inte ens några högtalare på datorn)

jonas game på velvet!

i lördags var vi på velvet (ordningen är återställd. tidigare var vi i princip en del av inredningen där, men vi har tappat lite på slutet..) och tittade på en spattig jonas game som skuttade runt på scenen som en galning samtidigt som han viftade på mikrofonstativet..

innan myste vi med glögg och lussebullar hos spykolog-lina. mkt trevligt.. och jag fick ta tillbaka mitt påstående att man inte kan dricka så mycket glögg åt gången.. det kan man visst det!

image751
blogginnehavare glada efter all glögg..

image752
mössvisning. cecilia, helge och jag som ser aningens flintskallig ut.. men nu ska vi inte gå in på det. det är mössorna som är det viktiga. färgglad mössa is the new black!

image753
hyperaktiv stativsvingande jonas game (från bad cash quartet har jag fått informerat)

japp. thats all folks. nu ska jag sätta mig och beundra min nyinköpa ljusstake. den är fin.. kanske ska lyssna på lite julig musik också. jo. så får det nog allt bli!

låt: the knife - christmas reindeer
en knife:ig julsång.. lite variation till all time favourites "o helga natt" och "fairytale of new york" jag annars överdoserar varje jul.

måndagsblogg..

hej blogg (och alla som läser blogg)

nu är det måndag. jag tycker inte om måndagar. monday bloody monday skulle jag vilja säga. något jag särskilt ogillar är att behöva stiga upp den okristliga tiden tio i fem för att hinna med passande västerås-buss. INTE okej. ännu mindre okej är det att jag inte kan sova på den passande västeråsbussen. går inte. detta i sin tur leder följaktligen till att jag är en zombie på jobbet.. monday of the living dead.

idag har jag löjligt lite att göra. alla patienter ska typ skrivas ut samtidigt och inga nya är på ingång direkt, så mitt förmiddagsschema ekar tomt (ja, mitt schema är ekningsbart..)

har roat mig med att försöka få tag på folk på hjälpmedelscentrum. det går inget bra alls.
sen försökta jag få tag på en privat sjukgymnast som har behandlat ryggbesvär på en av mina patienter tidigare, och denna ville faktiskt prata med mig. jag skall även få komma dit och bli visad en ryggmanipuleringsmetod (särdeles långt ord) som tydligen funkat bra på nämnda patient. det kan behövas. jag måste erkänna att ganska mycket från den muskuloskelettala kursen har försvunnit ur mitt minne. synd, för detta var det roligaste på utbildningen.
..men nu ska här manipuleras!

ha en fin måndag alla som orkat läsa ända hit!

puss

ia

låt: vampire weekend - walcott
finns en liten artikel i senaste sonic om dem. mkt trevligt, för de gör alldeles strålande bra musik.