kollektivt krukväxtsjälvmord

Nästan allt är jättetrevligt med vårsol, men en negativ sak är att vartenda dammkorn syns mycket tydligare än innan. Nu har jag fått för mig att jag måste storstäda, bra sätt att undvika att skriva vidare på hemtentan. Och så har jag ju köpt nya dammsugarpåsar (www.dammsugarpasar.nu, skitsmart!), borde inviga dem. Skulle behöva dammtorka i princip allt här också, känner att det här är på väg att bli ett betydligt större projekt än jag har tid med. Särskilt när jag tittar på mina stackars krukväxter. De har blivit hängiga allihop som om det är nåt som smittar. Kollektivt självmord nästa? Jag har visserligen inte planterat om dem, så det är delvis mitt fel. Stackars blommor som måste bo hos mig.

Äntligen fredag i morgon! Jag har inte varit på någon traditionell föreläsning på hela veckan (men däremot patientarbete, hemtentaskrivande och grupparbeten i överflöd...betydligt mer ansträngande) så det känns lite konstigt att sätta igång med sånt på fredagen. Idag har vi haft fobidiskussion på Storken och sen gick jag en sväng till Myrorna och blev raggad på av en kille i rullstol som bland annat berömde mig för min halsduk. Min cykel blev även uppmärksammad av en tvååring som tyckte om hjul. Trevligt med vårglada människor.

Men, nu är det snart helg. Helgen bjuder på rockgask (known as indiegask) på lördag, roligt!

Helga

Final Fantasy - Power of Love
Celine Dion-cover, mkt innovativt! det roligaste är publikens spridda fnitter under livespelningen...

p.s.
under gårdagens brädpass var jag precis som utlovat ett mkt gott exempel på "usel koordinationsförmåga" - det berodde mest på att det plötsligt (på grund av vikariebrist) inte var ett brädpass utan ett aerobicpass...jag var nära att fly, men tvingade mig att stanna kvar och har nu fyllt min kvot av friskis-och-svettis-förnedring för resten av året tror jag...jaja, några steg och typ en snurr gjorde jag iaf rätt, alltid nåt!

jag är en dålig bloggare...och joggare..

På senaste tiden (åtminstone om man räknar med den senaste veckan) har ia stått för ca 100% av en ynka bloggs inlägg. Jag har lyst med min frånvaro. Det har inte hänt så mycket kul. Inte så mycket okul heller faktiskt. Det roliga som hänt har i princip förevigats av Ias kamera o redan bloggats om här, så jag har inte mycket att komma med. Tänkte skriva att jag varit ute och joggat (i förrgår visserligen, men ändå något mer än bara pluggande), men det hade ju bloggkollega också gjort. Jag sprang dock inte lika långt (jag är inte bara en sämre bloggare utan även en sämre joggare), men jag skrämde en tant med hund (sånt ger väl också nån slags poäng?). Men jag ska kompensera det med att träna bräda i kväll (och slå rekord i att gå åt fel håll och snurra när andra står still..)

Nu har Zorro hoppat upp på databordet och skymmer skärmen, så jag måste sluta...

...för övrigt så har ju bröderna Schulman börjar
blogga igen...jaa, de är kanske inte helt normala, men de är roliga..enligt min ynka humor.


Helga

Joshua Radin - Closer
så sjukt fin.


jobbig joggare..

idag hade jag tänkt springa den lilla trevliga (nåja, den verkar iofs vara backig och jävlig) skogsslingan vid jobbet. 2,5 km kändes rimligt i sammanhanget. dock var inte vädret på min sida idag. regn och åter regn hela dagen..
eftersom jag ändå måste ta mig hem på något sätt så fick jag den finfina idén att springa hem. lämnade jacka och väska och tog nycklarna i tassen och begav mig ut i duggregnet..

fyyy. faaaaan. joooobbbigt.
efter 100 meter började jag flåsa. efter en km fick jag håll a la mjälthugg och efter två kilometer undrade jag om jag fått astma. men jag fortsatte, av ren envishet, och tillslut så var jag faktiskt hemma. nästan 4 km löpning blev det enligt i forms eminenta hemsida där man kan räkna ut löpsträckor!

pheeew. ska jag springa vårruset i maj med äran i behåll blir det till att börja göra detta lite oftare. det finns nog hopp ännu. hoppas mina benhinnor håller för joggandet bara..

nu ska jag i vanlig ordning sno ihop en kostlåda och sedan nanna. ynk. fasar för att stiga upp i morgon. välförtjänt träningsvärk nästa..

puss å godnatt från temporärt hurtiga ia

låt: soda fountain rag - dont kill the clowns
blev lite kär i denna låten direkt. här på
skatterbrain! kan man hitta sitt eget exemplar..

våfflan in memorial..

vår lilla våffla har åkt till de sälla våffelmarkerna.. konstig lundehunds-tarmsjukdom gjorde att hon inte kunde ta upp någon näring i maten, blev magrare och magrare och hade blod som enligt veterinären såg ut som hallonsaft.
tillslut orkade hon inte gå längre och fick somna.

nu får hon fortsätta med sina små projekt i himlen (små våffelhundar hamnar nämligen alltid där).

image840
ute på promenad på isen


image842
bli buren av lillmatte eftersom det efter en stund blev kallt om tassarna att gå på isen


image841
skutt på åker

image844
tigga lite gott i köket

lilla luna som gömde grisöron i mammas och pappas garderober som hon sedan låg och bevakade i en hel dag.
lilla luna med sina arga men väldigt underhållande ljudeffekter när det var dags för kloklippning.
lilla luna som var lyckligare när hon gick i koppel än när hon gick lös.
lilla luna som var världens gulligaste lilla luddhjärna.

ia, som nu ska ägna sig åt lite våffelsaknande

låt: aimee mann - humpty dumpty
"all the kings horses and all the kings men, couldn't put baby together again.."

tillsammans är man mindre ensam (och får mer tårta)

hej hopp igen.
här kommer partyresumé nr 2 för denna helgen. igår var det ida som hade kalas. önskelistan hade "rädda världen"-tema och kalaset gick under titeln "tillsammans är man mindre ensam". vi åt chokladbollstårta (vääääldigt gott) och när jag inte fick i mig det sista (jag var alltså MÄTT i ordets rätta bemärkelse) så blev jag anklagad av johan och miss sophie att mes-lämna kvar tårtan. helga lämnade också tårta, men det fick hon minsann göra.. ingen rättvisa här i världen.

image833
partyhunden alvin är omsvärmad av flickor och verkar nöjd med situationen. från vänster mattarna emma och åsa samt malle-palle som gör konstiga handrörelser.

image834
födelsedagskalasinnehavaren ida med mkt piffig klännig.

image836
helga luktar lite på sin nyklippta, men dock kameraskygga, pojkväns hårprodukt.

image837
jag ser aningens lurig (och underbett:ig) ut..

ja, thats all folks. nu ska jag sno ihop en kulinarisk kostlåda tills i morgon. ny vecka, nya matlådor.

puss ia

låt: strip squad - cream my pants
lyssnade på den massa varv i går innan ida-kalaset och nu har snälla bloggkollega skickat den till mig. hehe. låtar med snuskotexter är roligast!

after work nr 1!

nu har jag avverkat en stycke after work. med mitt gamla jobb.. nästa fredag är det dags för en med nya. hm, jag är otrogen.

anyways.. det var särdeles trevligt att träffa sina gamla kollegor. och att dricka öl. i massor. jag och en av sjukgymnasterna, tillika 40-årig trebarnsmamma, turades om att köpa öl och när hon avvek hade vi druckit fem stycken var. mkt roligt.

image829
jag och fellow öldrickande sjukgymnast hillevi.

det blev även dans till coverband, jag har bland annat avverkat en vild omgång fågeldans. undrar om fågeldans är ett stående inslag i after work-kulturen?

efter öldrickande och fågeldansande så drog jag och ex-sjukgymnastkollega måns och måns kompis marcus iväg på en liten pubrunda för att jag skulle få testa västra aros utbud av pubar och barer. först hamnade vi på "Å", och där var det så trevligt att vi inte kom längre.. hm, men jag fick iaf ett till ställe att lägga på meritlistan.
på "Å" drack vi ännu mera öl, pratade strunt samt såg lars winnerbäck! japp. just det..
han var där och drack öl han med. marcus tog ett kort på honom och jag sa att sthlms-konserten hade varit jääättebraaaa. gud så intelligent..
winnerbäck var rödhårig, ganska kort och ganska full.

image830
måns, jag och marcus. jag är mkt nöjd där i mitten..

image832
måns petar marcus lite i ögat..

ia

låt: joan as policewoman - eternal flame
nope, ingen cover på bangles jobbiga låt.. denna är ca arton gånger bättre!

halvfrisk som en..halv fisk..

Jag har varit väldigt dålig på att blogga på sistone, skärpning på den fronten! Men den senaste veckan har jag ändå mest gnällt över att jag haft en elakartad förkylning som förstört min hals och min näsa, så det hade ändå inte varit särskilt underhållande läsning..

Hrm, inte för att det blir det nu heller då. En sak som inte gör mig på gnällhumör är dock våren! Jag vet att man inte kan säga att det är vår i februari, men just nu vill jag bara få leva i den tron ett tag...tills snön kommer igen, vilket säkert blir snart. Just nu är det i vilket fall som helst helt underbart. Det gör inte ens någonting att jag har punka på cykeln för det är mysigt att promenera nedför slottsbacken med solen i ögonen. (Det negativa med sol är dock att det syns hur dammigt det är hemma hos mig och hur urtvättade och sunkiga alla mina kläder är, men nu skulle jag ju inte gnälla..).

Jag är nästan frisk också. Det är underbart. För övrigt längtar jag mest bara till helgen hela tiden. Det är mycket i skolan nu, en hel del är väldigt roligt men det är ändå stressande med alla småsaker. Egentligen är det inte så mycket saker, men det är svårt att beräkna hur lång tid varje sak ska ta. Och journal-och sessionsrapportskrivning tar sjukt lång tid så här i början (hoppas det går smidigare sen). Dessutom har vi ett gäng hemtentor som dyker upp i mailen när man som minst har lust.

Men nu ska jag bänka mig framför tv:n och kolla på Tv-stjärnan för att koppla av lite...det är rätt kul faktiskt. Sen ska jag spela Mario lite innan jag somnar. Sitter och skriker rakt ut när jag dör, vilket jag gör oavbrutet...men kul är det.

På återbloggande..

image828
hel fisk..(som bloggkollega), mkt läskig med huggtänder dessutom..

Helga

Pacific! - Number One
mkt glad låt från nya sonically speaking..dock är den låt som satt sig mest i min hjärna från den skivan Melinda Wredes "Det är slut" - har till och med drömt om den.

frisk som en fisk!

nu är det slut med gnälliga sjukbloggningar. jag har bjudit på två och fellow bloggkollega på ett.. hon har alltså ett till godo i rättvisans namn, men för min del blir det inga fler. dels för att det är tråkigt att läsa och dels för att jag är frisk som en fisk!
joppejdi, joppejda!

jag sitter på le jobb och har en patient avbokad. alltså tar jag tillfället i akt och gör lite nytta för världen.. ute skiner solen och jag överväger att utveckla vårkänslor. alltså inte av det kärleksfulla slaget (vad tror ni om mig) utan mera lite allmän vårgladhet. men som sagt.. jag är fortfarande bara i planeringsstadiet ännu.

en annan sak som är i planeringsstadiet är träningen inför mitt mycket möjliga deltagande i vårruset. jag ska alltså börja jogga/springa/younameit. jag tycker ju inte om joggare eg, men nu går alltså planerna mot att sälla mig till fienden och bli en sån där joggande och således jobbig typ.
skor (visserligen ganska billiga och relativt dåliga) har jag, nu är det enda som saknas ett rekordeligt löpspår samt ett lokalsinne så jag hittar runt i det rekordeliga löpspåret.

min friskis&svettis-karriär blev kort. jag var inte road av att köa i 40 minuter för att trängas med massa folk i en överhettad lokal i en timme och sedan betala PENGAR för detta. då blir jag faktiskt hellre en jobbig joggare.

gud vilka planer jag har! storslagna!
..och nu när jag skrivit om dem på bloggen så känner jag lite extra press på mig att fullfölja dem också..
så ni vänner som läser detta, ni får gärna med strängt tonfall fråga hur det går med min löparkarriär.

nu ska jag gå och störa någon upptagen kollega. eller så går jag och äter några chokladhjärtan.. hm, det ena behöver inte förta det andra..

ia

låt: the beatles - norwegian wood
den här brukade jag och min ex-ex-sambo emser lyssna på och skråla med i.
"i once had a girl, or should i say, she once had me.. she showed me her room, isn´t it good, norwegian wood.."
mkt vackert lät det. o ja.

mer sjukdom

Även jag är sjuk. Dock rör det sig inte om elakartad matförgiftningsmagsjuka utan en gammal hederlig förkylning. Jag nyser, gnäller över min onda hals, gråter (pga envist rinnande ögon), har huvudvärk samt missbrukar nässpray trots att det gör att jag får ännu ondare i halsen. Blä blä. Bli frisk nu! Jag har alldeles för mycket att göra för att vara sjuk. Borde jobba och tjäna pengar i morgon och har en härlig hemtenta och ett migränarbete som bara väntar på att bli skrivna.

Men nu tycker jag mest synd om mig själv. Jag har överdoserat te idag för min såriga hals. I kväll ska jag titta på melodifestival och äta något som gör mig på bättre humör. Och nysa lite till. Rekordet var fem gånger i sträck, framför datorn igår. På bussen nös jag fyra gånger så en kille tittade konstigt på mig.

Nej, jag gnäller ju bara. Bäst att sluta..
Hoppas på en uppföljare till förra veckan "I love Europe"-kalkonlåt...har man inga andra nöjen kan man ju skratta åt folk i alla fall.

Helga

The Killers - All the pretty faces
jag orkar inte heller välja låtar så jag låter lasf.fm välja...och det gör de så riktigt bra!

uppdatering på sjukfronten..

jag stapplade iväg till mitt ICA och investerade i en burk keso, en flaska proviva och en liter vaniljyogurt. har klunkat i mig provivan och ätit halva kesoburken och lever fortfarande.. kanske finns det hopp?

dock var det ganska ansträngande att ICA-handla. är helt klart på förbättringsvägen, men jag är inte riktigt där ännu. får se om jag orkar pallra mig iväg till jobbet i morgon? är man där vill man ju hemskt gärna vara helt och totalt frisk. iaf när sjukdomen heter magsjuka.. :/

och mage, jag har inte förlåtit dig ännu.

ia

låt: iron & wine - evening on the ground
den bjussade last.fm på alldeles nyss och det tackar vi för. den är särdeles bra!

sjuuuuk. sjuk, sjuk, sjuk..

nu har jag fått mitt livs första magsjuka. bättre sent än aldrig.. :/
jag känner mig lite sviken av min mage. den har ju alltid tålt typ allting, men även den verkar har sina begränsningar.
misstänker olämpligt intag av mat som boven i dramat. jag och malin skulle ha middag- och biokväll i tisdags och under bion började jag må lite lätt illa. eftersom det var "cloverfield" vi såg (tänk blandning mellan blair witch project och godzilla, fast med ännu fulare monster) som alltså var filmad med typ handkamera, så tänkte jag att det nog var lite åksjuke-illamående jag drabbats av.
efter filmen sprang jag in på toaletten och spydde. och när vi sedan skulle gå hem till mig så spydde jag igen, precis utanför någons köksfönster = pinsamt, och sedan, när jag väl var hemma, blev det en sväng till diskhon eftersom toaletten just då låg för långt bort.

det är först nu som jag orkar mig upp ur sängen. man blir ju helt matt. och aningens dehydrerad. jag tyckte åtminstone mig ana ett litet kvarvarande märke när jag gjorde nyp-testet på handryggen..

har gnällt hos mina vänner och familj om min miserabla situation. igår kände jag mig faktiskt lite döende, och då behöver man sympati. helst ompyssling också, men det är lite överkurs nu när jag är västerås-emigrant. snyft, tänk när man var hemmaboende och mamma eller pappa tog hand om en när man var sjuk, sjuk, sjuk.
those where the days..

för övrigt så hittade jag ett par finfina utsvängda jeans i tisdags. innan jag blev sjuk i magen. hoppas de fortfarande sitter ok, trots mina vätskeförluster. jag planerar nämligen att vara hippie i helgen.

nu ska jag duscha och sedan försöka våga mig iväg till ICA för att investera i lite kost som är snäll mot magen. typ proviva och yogurt. är lite nervöst faktiskt. har inte ätit en bit mat som jag fått behålla på två dygn.

over and out

ia

låt: pelle carlberg - even a broke clock (is right twice a day)
jag tycker det är en sådan gullig låttiteldet är jag och mario nu...

Jag är lite stressad. Jag vet inte riktigt vad det beror på. Troligen att det är rätt mycket grejer på gång nu, småsaker hit och dit och hur många sidor litteratur som helst som man aldrig hinner läsa och patienter som bokas in och hemtentor som ska skrivas (fast först ska de skickas till en också, och jag har i alla fall inte fått nån än) och arbeten som ska göras. Och så har jag en jobbhelg framför mig, lite ångest det med. Att den ena kursen vi läser handlar om stress kanske inte gör saken bättre, känns inte så i alla fall.

Just nu har jag dessutom den sämsta pluggpartnern man kan ha hemma. Nog för att Zorro är jobbig som alltid lägger sig på böckerna och nog för att Johan är relativt distraherande om han nu inte skulle befinna sig i Dalarna. Men Mario är svår att motstå. Nintendo DS är liksom alldeles för behändigt, det bara ligger där på mitt bord och jag kan slå på det när som helst och sen slå av det lika snabbt när ngt måste göras. Problemet är att jag slår på det hela tiden när jag är hemma. Det har blivit som en drog. Efter att ha kört Mario Kart i några dagar har jag nu gått över till Super Mario. Jag bara måste klara en fucking fiende till, en bana till, en värld till...

Jag tror faktiskt inte heller att det här med tv-spelsspelande är universalkuren mot stresskänslan....jag får stort sympatikuspåslag av att vara nära att klara en svår bana och det finns aldrig tid för återhämtning eftersom jag exempelvis..måste spela tills sekunden innan jag måste åka iväg på föreläsning..). Men..det är ju kul.

image827
kom igen nu mario, svik mig inte..vi har en grym drake att bekämpa..

Helga

Lykke Li - Everybody but me
braiga Lykke Li spelar på V-dalas Rockgask (mkt missvisande namn, indiepopgask är det snarare) den 1 mars..rekommenderas!

men.. får jag gå snart eller?

nu sitter jag här vid brors skrivbord och har trååååkigt. jag är make up:ad, påklädd, hårfixad (tja, jag har sprayat i lite spray iaf, det tog tre sekunder) och är nu således partysugen. enligt värdinnan helge ska vi börja förfesta vid sju ungefär.. men jag vill börja NU!
eftersom jag saknar impulskontroll så tänker jag börja nu också. förfest för en. ska skruva korken av en mesig miller tror jag..

för att underhålla min partystämning lyssnar jag på en okreddig mix av pulp, killers och gorillaz. helt lämpligt!

hmm.. min öl har inte hunnit bli optimalt kall. misääääär. in med den i frysen!

för övrig så har jag fått en finne på låret. det är ett bra ställe kosmetiskt sett. däremot är det ett dåligt ställe praktiskt sett. den gör ont när man sätter sig på en stol. gny.
jag får väl helt enkelt stå upp hela kvällen, eller snarare skutta runt.
alla som inte dansar är våldtäktsmän..

ia, icke våldtäktsman(eller kvinna)

låt: gorillaz - M1 A1
i början av låten är det en snutt av zombiefilmen "day of the dead".. en man ropar "helloooo! is anyone there?" och ett tag hade jag som grej att jag frågade alla som lyssnade på låten var de tänkte sig att han befann sig någonstans när han ropade..
har fått diverse bud på bla en lagerlokal, en mörk skog och en öken (ok, det var min teori)..
borde ta reda på hur det ligger till egentligen!
förmodligen har ingen av oss rätt..

hästklappning?

nu är det fredag och jag sitter hemma i min källare och myser. all by myself. och det är.. tja.. mysigt. några nyinköpta skivor lyssnas igenom och jag har, enligt ICA-kvittot, ätit upp fyra hekto godis och druckit en flaska kall cola.
ah. det är livet!

nu, med godiset uppätet och colan uppdrucken, har jag övergått till att filosofera lite.

det jag just nu funderar på är varför folk har fått för sig att hästar uppskattar att bli slagna på halsen?
exempel: en ryttare och en pålle har just gått en felfri runda på hoppbanan och som beröm så ger ryttaren hästen några rediga smällar på halsen. detta skall föreställa klappar, men det ser ju inte särskilt skönt ut.. tror inte att hästen tänker "åhåå.. min ryttare slår mig, NU har jag allt gjort en insats!"
själv skulle jag då inte vilja bli tillsmälld, ens i berömmande syfte.
vad är det för fel med att klappa normalt, typ stryka hästen på halsen? eller klia den lite kanske?
*krafs krafs*

i morgon blir det dreamboy på velvet och jag ska endast gå runt och citera varanteatern denna gång.
får se hur det går..

fin fredag alla!

ia

låt: first floor power - ten pictures
bara för att jag lyssnar på den just nu..

spindelgos

Jag har huvudvärk och väntar på att Johan ska komma hit så vi kan äta choklad. Choklad är troligen botemedelet för min huvudvärk. Idag har varit en spännande dag, först exponeringsbehandling för spindelfobi på förmiddagen och sen KBT-handledning på eftermiddagen.

Mitt förhållande till spindlar är lite speciellt. Jag gick faktiskt en exponeringsbehandling för några år sen (eh, ganska många till och med..shit, har ju bott i den här stan i över fem år nu) då min spindelfobi hade eskalerat på grund av boende i källare full med äckelspindlar (euh, jag vågade knappt gå runt i resten av källaren själv, att duscha blev en jättestor grej för det brukade finnas stora spindlar i samma rum som tittade lömskt på mig och var beredda att attackera..eller så tolkade åtmisntone jag situationen). Det var typ magiskt, efter någon timme satt jag och gosade med en sån där bamsespindel och allt kändes frid och fröjd. Just då i alla fall. Sen flyttade jag ifrån källaren och kom inte i kontakt med fler spindlar på länge...möjligen nån gång hemma hos mina föräldrar men det var ändå rätt sällsynt. Då är det svårt att veta hur man klarar spindelsitutioner. Dock har jag märkt att varje gång jag sett en spindel efter behandlingen så måste jag, hur obehagligt det än känns i början, ta upp den och hålla på med den. Det räcker inte med att se den och kunna hantera den situationen..nej då, vi ska helst gosa också. Därför var det perfekt med en gosvänlig exponeringsspindel. Jag hade världens ångestpåslag innan jag fått se den (faktiskt redan innan jag ens kommit till skolan och bara tänkte tanken på äckelstora spindlar), men när jag väl hade den gående på handen så känns allting lugnt.

Jag funderar på att öva exponering på mina spindelrädda systrar (eftersom det är delvis mitt fel att de är rädda, tack vare modellinlärning)...någon som känner sig manad?


jag lägger in en minityrbild med hänsyn till Kerstin...flooding kanske inte är rätt metod..

Helga

Psapp - Eating Spiders
fast att äta dem är väl att gå lite väl långt, nog för att det är bra med överexponering men det finns ju gränser....

helgens partey..

nu har jag fått bloggfnatt och har på kort tid producerat två inlägg av hög kvalitet.

detta innehåller bara en resumé från helgens utgång..

jag var ytterst diskussionslysten och vi avhandlade symbiosförhållanden där man får två personer till priset av en samt barnspykologi. jag pratade kanske hål i huvudet på stackars helga.. men nu är jag nöjd och det dröjer nog innan jag pratar om sådana pseudo-djupa saker. på lördag tänker jag t ex endast gå runt och citera varanteatern.
utöver att diskutera saker så drack vi rom&cola (moi), sangria (helge) samt TT-öl (båda). några svängomar på dansgolvet med fara för våra liv, samt fruktlöst spanande efter folk vi brukar springa på hann vi också med. samt, så klart, de obligatoriska toalettbilderna.

image824
helgas spökkatt lemursvans (kolla svanslängden!) försöker klättra in i spegeln, med ganska diskutabel framgång.

image823
jag har mitt fashion against AIDS-linne och helga kör.. något grönt (och skönt!) vi har identiska kjolar på oss, och från början hade båda tänkt ta grått upptill as well. vi kanske har umgåtts för mycket om vi till och med omedvetet börjar klädsynka oss?

image825
indieskutt görs med fördel med en billig öl i tassen.

japp. det var det. nu ska jag boka tvättid.

strumpbristhälsningar från ia

låt: young sensation - happiness
ja.. vi ser ju rätt glada ut.helgens filmer!

jag fortsätter mitt filmnördande. i helgen har, som tidigare nämnts, "wallace och gromit och varulvskaninens förbannelse" samt uuuuunderbara "juno" avverkats.
jag älskar film!
och lovefilm.se är ett mkt bra påfund för en filmälskande ia. härnäst på kö står några bröderna marx-filmer samt "min granne totoro". och massa annat!
blir spännande att se vilka man får.. "life is lika an order from lovefilm. you'll never know what you get".

image822 image821
två sådana så riktigt goda filmer!

ia, som eg bara ville credda dessa filmer.

låt: sonic youth - superstar
cover på the carpenters. och den är faktiskt ganska så underbar. även innan jag såg juno..

I kiss you on the brain in the shadow of a train

Det har varit en trevlig helg...men, nu är den snart över. Helgens tema kan sägas vara onyttigheter i alla dess former, precis sånt man förtjänar på helgen. Det började i fredags med alkohol följt av skuttande på ÖG (grymt bra musik, men också så trångt att man inte själv kunde bestämma hur man skulle röra sig till musiken, särskilt inte då det spelades Håkan och folk blev som galna..). Därefter bakisförmiddag med pizza och sen lyxig Ben and Jerrys-glass till mysig Wallace and Gromit-film. Sen ett lite mer kulturellt inslag med teater på lördag eftermiddag. En Vintersaga sågs, första akten var lovande men vi blev lite besvikna över att det inte var tillräckligt med ångest. Det mest dramatiska som hände var dock att  en gubbe fick blodtrycksfall och svimmade typ en timme in i pjäsen och alla fick följa dramatiken med läkare (för det fanns tack och lov riktiga såna i salongen..) som blev uppkallade och väntan på ambulans. Efter pjäsen (med vinhinkande i pausen, vi har lärt oss att man måste vara snabb med att svepa vinet eftersom pausen är kort..) blev det mer skräpig mat och dryck i form av lyxig grekburgare och god öl på Orvars. Idag har det semmelfikats på Fågelsången innan vi gick och såg mysiga filmen Juno och sen har jag fyllt skräpmatskvoten genom att äta kebab med Johan innan han skulle ivägtvingas till Falun en vecka. Mycket välsmakande helg. Nu får jag nog se till att träna duktigt i morgon kväll för att kompensera lite...


image819
trevlig film med grymt soundtrack!

Helga

The Moldy Peaches - Anyone else but you
filmen slutade med denna söta duett..