separationer = döden

Äntligen fredag! Har nu även fått det ultimata beviset på att jag numera är arbetande, det vill säga lönen. Det känns minst sagt fantastiskt att få in en hel massa pengar på kontot sådär efter att ha levt en termin på ynka bidragsdelen av studielånet (som jag lyckades få tack vare den oerhört nyttiga extrakursen på folkhögskolan i Kiruna). Jag tänkte fira min första psykologmånad med att investera en del av lönen i en iphone för det tycker jag nog att jag är värd. Detta inköp beräknas troligen ske till helgen. Och vad händer då idag på vägen hem från jobbet? Jo, först väljer min vackra röda ipod (med "music is my hot hot sex" ingraverat) att böja strula på diverse sätt. En kvart senare ger plötsligt telefonen upp, skärmen blir blank och det står "ingen nätaccess". Precis som om de visste att jag planerar att ersätta dem! Nästan lite kusligt. Då fick jag genast lite dåligt samvete, mest gentemot fina ipoden för mobilen har faktiskt inte alltid varit helt snäll och den förtjänar nästan att bli bortprioriterad. Vi får väl se hur detta artar sig, men å andra sidan känns det ju som en rätt bra idé att köpa en iphone om nu både ipoden och mobilen ska fortsätta med sitt krångel.

I kväll blir det lyxmiddag på Trollhättans i särklass finaste restaurang. Först tänkte vi äta 6-rätters men tyckte vid närmare eftertanke att 600 kronor var lite väl mkt för torsk i äggsås, rotmos och kalops (temat var husmanskost). I stället så blir det så kallat "fredagsmys" (suspekt, tydligen betyder det förrättsbuffé samt huvudrätt och något gott) för lite plånboksvänliga 300 kronor. Trevligt och gott ska det bli. I morgon ska jag ta ett allvarligt snack med mig själv angående det här med träning och huruvida man bör fortsätta ha träningskort när man aldrig tar sig dit. Dessutom ska jag nog shoppa några nya psykologkoftor för när man har ett jobb utan arbetskläder måste man ju byta kläder varje dag för att inte känna sig sunkig (även om man inte lägger kläderna i tvätten utan bara på sin hög där man byter fram och tillbaka).

Trevlig helg!

Helga

Stephen Merritt - Ukulele me
sötaste ukulelelåten! älskar Stephen Merritt som vanligt...

jag har lurat mig själv så många gånger nu..

läste underbaraclara nyss och hon hade skrivit ett sånt bra inlägg. tyckte jag.
jag, som är inne i en slöhets-svacka deluxe just nu (okej, senaste året snarare), kanske helt enkelt borde bestämma mig för några saker;

1. jag är en tränande person. jag ÄR en tränande person.
herregud jag är ju sjukgymnast. eller nåt. två lågintensiva hjärtgruppsträningar + en kettlebell/vecka är inget att hänga i julgranen. eller påskriset. eller ens i min nyinköpta fikus..

2. jag skjuter inte upp saker tills dagen/veckan/månaden efter. absolut inte. jag tar handlingskraftigt tag i dem direkt. eller så snart som möjligt.

3. jag tycker att nyttig mat är godast. jag tycker inte att det är gott att äta godis varje dag. usch och fy. karius och baktus!

4. jag är huslig. lika huslig som underbaraclara. okej. låt oss säga NÄSTAN lika huslig..

nu ska vi se om jag kan lura i mig själv. hur svårt kan det vara med beteendeförändring liksom? hepp hepp!

puss ia

låt: snow patrol feat martha wainwright: set the fire to the third bar
såg en filmtrailer på ypperligt bra-a apple movie trailers (tips från coachen = från min mor). filmen ("dear john" av typ lasse hallström) verkade inte vara min stil alls, men när denna låten spelades blev jag helt snyftig i alla fall. jag skyller givetvis på musiken!

say hi to our new friend!

jag har investerat i ett nytt begagnat bort. 300 slantar på en begagnade möbler-affär här i hudik. min gamla och inte allt för attraktiva kista är numera utbytt och jag känner mig mycket tillfredsställd med mitt inköp.

tadaa!

operation "teakifiering av lägenhet" har påbörjats.

förövrigt blev jag alldeles snyftig av per elofssons gråt efter skiathlon:et igår. snyft snyft.

nu ska jag koka spagetti!

puss ia

låt: beach boys - do you wanna dance

beach boys är ett bra soundtrack till mitt lilla bord..

twin peaks-blogg..

twin peaks är så bra att jag dör litegrann ibland. har sett tre avsnitt ikväll och alla fortsatt konstiga. mycket konstiga. det känns tryggt..


jag är lite kär i special agent cooper. han är excentrisk, dricker kaffe och äter paj hela dagarna.
(att han är impotent i sex and the city och skum i desperate housewives bortser vi från..)
audrey försöker dock lägga an på honom. det gillar vi inte..the log lady har ett mycket insiktsfullt, men något kryptiskt, vedträ.


nadine med ögonlapp är galen och tror nu dessutom att hon går på high school.

alla som inte sett twin peaks måste genast göra det.

ja, ville bara säga det.

fire, walk with me!

ia

låt: we are scientists - after hours
med i bästaste indiemusik-filmen "nick & norahs infinite playlist"

arbetsliv --> bloggtorka

Min blogginspiration har försvunnit någonstans och verkar inte vara på tillbakagång. Plötsligt har jag verkligen ingenting att skriva om. Det kan bero på att jag börjat jobba. Jobbande är inkompatibelt med bloggande. Dessutom kan man inte blogga om vad som händer på jobbet, av uppenbara skäl. Det passar bättre för journalister, moderedakörer eller reklammänniskor att kombinera bloggande med jobb.

Men nu är det ju söndag = vilodag och man tycker ju att jag borde kunna klämma ur mig ett ynka blogginlägg så det ska jag pliktskyldigt göra. Jag har varit dödstrött på vardagkvällarna och slocknat vid niotiden, inte mycket till liv här inte. Har försökt läsa den lovande deckaren jag håller på med, men somnat efter några raders läsande. I fredags sprang jag för att hinna med halv fem-bussen för att hinna hem och byta om innan det var dags för någon slags snabb och effektiv förfest och därefter buffé, öl och AT-läkare på Trollhättans hippa (?) uteställe Butler's. Igår var jag trött igen, sov länge och åt lunch till frukost. På kvällen hade vi en mindre melodifestivaltillställning med god mat (och chokladpannacotta!) i kombination med sämre musik och ett drygt kilo godis (varav typ hälften finns kvar idag, perfekt!). Idag funderar jag över mitt träningsmotstånd och kan inte för allt i världen få mig till att pallra mig iväg till Friskis trots ledighet. Jag skyller på all snö (det har man kunnat göra länge nu!), att cykla går fort men att gå tar faktiskt nästan en halvtimme och då blir det väldigt mycket tid som går åt för ett ynka träningspass. Så i stället äter jag godis och slappar framför dator och Succéduon med Anders och Måns (oftast roligt men även lite deprimerande ibland och ytterst pinsamt, allt blir ju bara så fel hela tiden..). Skön söndag helt enkelt!

Nu har jag lämnat ett litet litet bloggspår, så får vi se när det händer nästa gång.

Helga

Makthaverskan - Enough
Makthaverskan är bra, ibland lite för stökigt för min smak men denna är superfin!

lördagsnöje; växthandling.

hej hopp (skutt)

igår var jag hos lillebror och drack mer vin än planerat samt spelade TP. trevligheter.
idag ska vi på IKEA och köpa små ting. i vanlig ordning kommer jag köpa betydligt mer saker än planerat, så man får väl säga att det är tur att IKEA inte finns in the hudik hood utan ända borta i sundsvall.

sitter och väntar på att färdtjänsten (tomas ock kristin) ska komma och pick me up och roar mig med fotoautomaten under tiden. jag är så himla fotogenique!

 

måste också säga grattis grattis till min bloggkollega som klippt sig och skaffat ett jobb och till ida som ska ut på äventyr!

 

i'm off!

 

ia

 

låt: nine inch nails - hurt

johnny cash har också sjungit den här.. bra, bra.