meaningless lista..

jag har som sagt tråkigt. därför fyller jag i listan bloggkollega redan avverkat.
så att ni som läser bloggen blir lika uttråkade som jag är nu.
delad misär är.. eh.. dubbel misär?

tre saker som finns i min...

Kyl: sweet chili, bostongurka och vitlöksdressing
Frys: ärtor, köttbullar och isbitar i roliga former (just nu flaskor samt pingviner)
Skafferi: pasta, bönor och kokosmjölk
Handväska: mobil, nycklar och carmex läppgrejs (det enda som inte krackelerar mina läppar för tillfället..)
Sminkväska: face sthlm ögonbrynsskugga, ögonfransböjare och body shops kindfärg (stain tror jag det kallas..)
Badrumshylla: massa sorters godluktande body lotion, body shops aloe vera-ansiktskräm (inga plågade hamstrar där inte!) samt linsgrejor
Tvättkorg: ett avsågat hagelgevär, bytet från senaste rånet och lite blandad smutstvätt
Skohylla: billiga måndags fejk-converse (ingen äkthets-credd här inte), blåa 2nd tasstövlar samt överanvända nittofflor
Förråd: jag har inget förråd. jo, det har jag viss det förresten. men jag har inte ställt dit några grejer yet
Hjärna: grå substans, vit substans samt lite cerebrospinalvätska
Jackficka: ingenting. jag byter jacka typ varje dag så det lönar sig inte att ha ngt där..
Kryddskåp: salt, citronpeppar och svartpeppar i pepparkvarn (krydd-credd har jag däremot!)
Balkong: på den tiden jag ahde balkong stod där lite blomjord och ett par leriga fotbollsskor
Barskåp: jag har min sprit i fönstret, där står nu en stor flaska sambucca, lite baileys och tidigare stod där även en rom som nu är gisslan hos min former kollega
Fruktkorg: tomater, päpplen och ibland en och annan banan eller bapelsin

men herregud! jag klarar inte detta längre! booooring. tur att listan tog slut i tid innan psykbryt..

ciao

ia

låt: magnetic fields - meaningless
japp. i ordets rätta bemärkelse!


fredagspartiet..

äntligen fredag!

oh happy day!

efter jobbet bär det iväg till uppsala för lite korridorsfestande och knas:ande. och skohandlande. måste köpa ett par billiga och bekväma skor. mina förra billiga och bekväma (och relativt fula) skor lyckades jag tappa bort igår. obegåvat. de glamourösa skokedjorna din sko och skopunkten kan förvänta sig besök av mig i morgon..

jag vill gå hem nu. det får jag inte. när man jobbar så blir man automatiskt ansvarsfull. och när man är ansvarsfull så sneakar man inte hem från jobbet två och en halv timme tidigare.. således sitter jag här ett tag till. tror att nästa projekt blir att sätta upp håret i en tofs. min bad hair day gör sig påmind varenda gång jag passerar spegel eller annat reflekterande material. misär.

over and out.

ia

låt: PJ harvey & nick cave - henry lee
dom har typ varit ihop.. och i videon till låten åmar dom sig runt varandra.
tyckte bara att ni behövde veta detta.


sista dagarna i frihet..

Nästa vecka börjar praktiken. I natt hade jag tre ångestdrömmar på tre teman som är jobbiga just nu. Mina drömmar är alltid för glasklara. I vilket fall som helst hade min praktikhandledare samma attityd som Dr House i drömmen vilket var väldigt underhållande. Jag tänkte att jag nog skulle kunna ha rätt kul under de här månaderna i alla fall, även fast allt annat kändes hemskt.

Det är så skönt att inte ha något att göra idag, jag måste njuta av sovmorgnarna innan allvaret börjar. Jag tror så klart att det i nästa vecka kommer att komma fram att jag inte kan någonting. Hur kan jag ha gått två och ett halvt år utan att lära mig någonting? Jag kanske är ett hopplöst fall. Eller så stämmer det inte....jag kanske faktiskt kan lite i alla fall.

Igår var jag på Gotlands och åt en underbar hamburgare och aioli med ungefär 90% vitlök (kändes det som i alla fall). Lyx i tillvaron.

Nej, nu ska jag iväg och handla lite nödvändigheter. Mitt lilla lilla kylskåp är väldigt tomt just nu.
På återseende.

Helga

Carla Bruni - Quelqu'un m'a dit

bostadsföreningsmöte vs tvättning

igår hade jag en mycket välbehövlig tvättsession.  tyvärr hade min bostadsförening även typ årsmöte samtidigt. nere i källaren. fullt normalt. där sprang jag fram och tillbaka med tvättmedel och tvätt, mitt mellan deras mötesbord. pinsamt. hur kan man placera ett möte mitt i genomfartsleden till tvättstugan? när jag gick förbi sista gången blev jag dessutom anklagad för olaga mötesskolk av någon nitisk tant.. trots att jag diskret försökte gömma mig bakom min blå IKEA-tvättpåse. fnys. påhopp av oskyldig tvättare.

jag vill inte gå på möten. jag tycker inte om möten. jag får dessutom tillräckligt med möten på jobbet. mer än tillräckligt. jag blir mötesutbränd. att gå på frivilligt möte, med bostadsföreningen av alla tråkiga saker, är lika med absolut inte! inte när jag har tvättid i alla fall. att tvätta ger mig en inre tillfredsställelse. att gå på bostadsmöte ger det inte. snarare ångest, tvång och höstsäsong. och förmodligen ekonomisk undergång, bara för sakens skull..

ia, som nu o-ser fram emot en hel eftermiddags jobbmöte.
förmodligen är det ett straff för att jag skolkade från källarmötet igår.

låt: M.I.A - paper planes
awesome!

sushi, fika, fest, sushi..

Ungefär så ser min helg ut. Sen jag började få svårartad ångest inför praktiken har jag börjat tänka mig nästa vecka som "sista veckan i frihet". Jag har sett till att planera in allt jag måste och vill göra till veckan som varit och nästa, som en förberedelse för att jag sedan inte kommer ha något liv i femton veckor. Ungefär som alla andra fullt normala arbetande människor. Studentliv är lyxliv (om man tar bort den ständiga ångesten över att man borde plugga, som jag säkert kommer ha över mig på praktiken också eftersom det troligen är massa nya grejer att sätta sig in i).

Denna helg började i alla fall väldigt bra igår på Yukikos sushi, där man fick ta av sig skorna först. Det var den absolut godaste sushin jag ätit, laxbitarna var så möra så man kunde "bita" av dem utan att ens använda tänderna, typ läppbitning.. Dessutom fick man en rolig sushistrut och servitören var vänlig nog att upplysa oss om i vilken ordning man skulle äta sakerna ("struten först"). Sen gick vi hem och åt ost och drack vin och eftersom allt var så bra drömde jag som motvikt världens mardröm i natt om att jag fick en kattunge som dog för att jag hade HIV. Sen låg jag hela morgonen och funderade på vilka fler sjukdomar jag säkert har utan att veta om det.

I kväll är det inflyttningsfest på Homogatan Djäknegatan där jag inte bor längre, men dit alla andra flyttat nu så klart (kan man inte koncentrera folket på en sida om ån?). Trevligt. Mina planer för dagen var att läsaläsaläsa. Först DN (check), sen Elle (check), sen Sonic, sen Gangsters som jag aldrig läser ut och sen börja på något nytt. Men nu ska jag visst iväg och fika. På söndag blir det visst sushi igen. Kanske kommer jag tycka att all annan sushi är äcklig i jämförelse med gårdagens himmelska. Fast det tror jag inte. Sushi är nästan alltid gott.

image710mmmm...


Helga

Jonas Game - Won't back down
har hunnit lyssna på början på sonic-skivan i alla fall..denna var väldigt bra, liksom många andra...

Sär Skrivningar!

Gaaaah. Jag får ett nervöst genombrott på att inte ha dator hemma. Iofs kan jag ju kolla bloggar, facebook och annat livsviktigt från jobbdatorn, men det är INTE samma sak som att sitta och fiffla hemma. Typ lägga in bilder och sånt. Jag vill ha bilder i mina blogginlägg! Jag känner en inre tomhet annars.. *buuuäääh*

Idag har jag särdeles lite att göra på jobbet. Har några ynka journalanteckningar att skriva men thats about it. Ingen utbrändhet i sikte här inte..

I morse var det en USK:a inne hos oss och informerade om ett nytt projekt inom den palliativa vården. Mobil rådgivningsverksamhet. Bra så. Det verkade vara ett bra projekt på alla sätt och vis. Sen delade hon ut en varsin penna och ett varsitt lypsyl till oss. Då blev jag ännu mera positivt inställde till projektet (ja, jag är ytterst lättmutad). Dock föll det flera snäpp direkt när jag läste vad det stod tryckt på grejerna..

Mobil rådgivings verksamhet.

Särskrivet!

Man kan ju inte dela ut massa särskrivna grejer heller! Det är INTE okej. Kunde ingen ha korrläst innan de tryckte upp en massa pennor och sånt? Pinsamt..

Snyft. Vaaarför måste folk särskriva till höger och vänster? Man uttalar ju det som ett ord. Varför då skriva det som två? Då får man ju anstränga sig extra för att göra det där mellanslaget till på köpet, så det kan inte vara av bekvämlighet..

Morr. Jag är upprörd. Särskrivningarna slinker in där man minst anar det. Till och med lärarstudenter (och säkert journaliststudenter as well) särskriver these days.. Misär!

För att inte tala om alla bloggar! En del bloggmänniskor låter ju lätt efterblivna.. Jag har nu satt i system att bara läsa icke sär skrivna bloggar. Ett mycket praktiskt system faktsikt. Min blogglista minskades ordentligt och förmodligen mitt blodtryck med..

Observera att detta inlägg innehåller både versaler och gemener. Jag kan inte sitta och förfasas över folks hejvilda särskrivande när jag själv bara skriver med små bokstäver. Bot och bättring alltså..

Nu ska jag flexa mig iväg från jobbet innan jag sitter jag jagar up mig ännu mer över folks sär skrivande. Jag låter som en riktig surtant slash språkpolis.

Ajö for now.

Med sär skrivna hälsningar en grinig sjuk gymnast.

Låt: Magnetic Fields - Take ecstasy with me

här händer det inte mycket

Vi har blivit sjukt dåliga på att blogga. Särskilt jag, eftersom jag faktiskt var flitig förut. Och Ia är faktiskt förlåten eftersom hon saknar dator. Idag är det fredag, jag har mått illa halva natten men nu mår jag bra och kanske borde lägga mig en stund igen. Jag har ingen fantasi för något annat än det här (boooring):

Tre saker som alltid finns i min...

Kyl: saft, pesto och kattmat
Frys: har bara ett ynka frysfack, där får det plats med isbitar och ev en matlåda
Skafferi: pasta, konserver och knäckebröd
Handväska: mobil, plånbok, läppbalsam
Sminkväska: mascara, crèmerouge och ögonfransböjare
Badrumshylla: tops, tamponger och parfym
Tvättkorg: eh, smutskläder? är det väsentligt vilka plagg som är viktigast?
Skohylla: svart stövlar, converse och foppatofflor (gissa felet)
Förråd: resväska, kattransportbur och annat som inte får plats nånstans
Hjärna: tankar, tankar och tankar 
Jackficka: ipod, nycklar och en gammal inköpslista
Kryddskåp: citronpeppar, örtsalt och oregano
Balkong: nej, inte ens en fransk
Barskåp: barskåp? har just nu en öl, en liter rödvin och nån mangolikör..
Köksbänk: olivolja, rapsolja, balsamvinäger (enbart)
Fruktkorg: ingen korg, men möjligen nåt äpple eller nån banan

Nej, nu ska jag äta frukost i stället. Skönt med fredag!

Helga

Kate Nash - Foundations

inre tillfredsställelse

Idag var det tänkt att jag skulle komma igång ordentligt med hemtentejobbet. Lättare sagt än gjort. När jag kom hem vid tvåtiden efter några timmar etikdiskuterande i skolan, lite ärenden på stan (till exempel inköp av billigt schampo på Eden, livsviktigt) och kontaktpersonsintervju (som väl inte direkt kan kallas för intervju men ändå) och gjort mer eller mindre envisa men misslyckade försök att utföra den i mitt tycke onödiga kris-och katastrofuppgiften som ska vara inlämnad i morgon var det dags. Fast då insåg jag att det var en omöjlighet att kunna få någon som helst ro i min lilla lägenhet (man får kalla det lägenhet fast det är ett ynka rum, badrum och kokvrå på enbart 21 kvadrat) utan att städa först.

Städningen var ett större projekt än jag trodde. Särskilt som jag i sann tenta-anda började göra grejer jag inte gjort sen jag flyttat in, som att flytta sängen, torka av alla lister och köra iväg spindeln i fönstret från sitt hemtrevliga nät. När jag ändå var igång var det lika bra att bära upp och ner saker ur källaren. Och torka av alla skor. Och tvätta. Efter några timmar tyckte jag att jag förtjänade lite mat och sen prickade jag av ungefär fem punkter till på min att-göra-lista (sånt är underbart!). Nu är det jätterent och fint och det luktar sköljmedel. Hemtentan är dock inte skriven. Hrm. Men förutsättningarna för morgondagen ser bra ut. Eftersom jag inte har någon frys längre kan jag inte få för mig att det skulle vara en sån riktigt bra idé att frosta av den i stället för att skriva hemtenta (annars en sån grej som faktiskt förekommer).

Har varit på sjukt dåligt humör idag, fram tills nu när allt är rent och luktar gott. Det ger verkligen en inre tillfredsställelse att ha det fint hemma. Nu ska jag spurta ner i tvättstugan och hämta mer sköljmedelsdoftande grejer. Sen får jag lägga mig i sängen och läsa senaste ELLE. Det är ändå för sent för att göra något annat vettigt...

Helga, leg. städtant...

Velvet Underground - Venus in furs
velvet underground har fått ackompagnera mitt städande idag...

lite dyrare, lika bra

Jag har grava uppstigningssvårigheter, ett rum fullt av dammråttor (men i alla fall inga mjölbaggar längre, woho..) och tankar på att sätta igång och läsa lite juridik och etik och annat jätteviktigt. "Tankar på" alltså..i vanlig ordning slutar sånt med att jag bloggar. Jag visste väl att jag skulle få tillbaka blogginspirationen nu när det börjar bli hemtentadags. Dock är det lite stressigt så jag borde ha något slags dataförbud.

Det känns som om tiden inte räcker till just nu. Till exempel så har jag inte spelat Wii sen i söndags. Katastrofalt. Jag som precis började få ordning på mina operationer i Trauma center och fastnade alldeles för många timmar. Jag har inte heller haft tid att läsa ut Gangsters som jag började på för en evighet och därför inte heller kunnat börja på nån annan av alla de böcker jag lånade på biblioteket för säkert två veckor sen. Tvättat har jag inte heller gjort, jag har två par rena och sköna trosor kvar. Sen får jag antingen plåga mig med string, köpa nya eller fixa en tvättstugetid. Som synes ovan har jag heller inte städat. Frågan är vad jag egentligen sysslat med...

image709
det är lättare än jag trodde att rädda liv på folk, nu är jag mycket välutbildad på området och vet att det ofta funkar jättebra att smeta på nån slags magisk kräm. väldigt verklighetstroget.


Igår var vi i alla fall några ålderstigna (i jämförelse med resten av personerna där) psykologtjejer som åt mycket lyxig Stockholmsmiddag. Det var sjukt gott!! Något väldigt kul var också det självironiska "lite dyrare, lika bra" som stod på kvittot. Stockholms nation kanske faktiskt har folk med humor? Sen möttes vi av ett folkhav när middagen var över, kände mig plötsligt både folkskygg och vääldigt nykter. Men lite dans här och där hanns det med innan åtminstone jag och Josefin kände oss nöjda och blev beskyllda för att vara typ tråkigast i världen av Sofia eftersom klockan "bara" var halv tolv. Ynk, jag verkar ha slutat kräva att vara kvar till stängning. Men det var ju ändå Stockholms en helt vanlig torsdag och jag hade ont i fötterna...jaja, okej, det är ändå oförlåtligt.

Nej, nu måste jag läsa några rader innan jag ska luncha på lite mindre exklusiv linsgryta. Sen ska jag på utflykt till världsmetropolen Västerås och hälsa på gymnastikdirektören (eller hur var det nu?) Ia/Felicia/whatever. Det ska bli mycket trevligt. 

Helga

The Knife - Marble House 

lite finare, lite bättre..

Zorro är faktiskt sjukt söt. Släppte ut honom i morse och trodde att han skulle vara helt desperat när jag kom hem nyss och vilja komma in direkt, ligga på min mage i en timme eller så och kräva massor med mat. Men nej då, han sitter på muren utanför mig och jamar lite men vill sitta kvar där. Nu gick jag ut för att kolla om han verkligen inte skulle komma in (jag tror att jag tror att han vill umgås med mig betydligt mer än han egentligen vill) och då sitter han kvar på muren med okänd person på cykel som försöker klappa honom samtidigt som han/hon/den/det (kunde faktiskt inte se vilket kön härifrån) balanserar på sin cykel. Jag funderade på att varna personen för att han kan attackera om han är på det humöret, men Zorro såg så nöjd ut med situationen så jag lät bli. Vet inte om han såg nöjd ut för att han blev behandlad som vilken vanlig söt katt som helst eller för att han såg sin chans till att skrämmas ordentligt.

Nu ska jag egentligen bara byta om lite inför kvällens fina middag på Stockholms nation. Förut trodde jag bara det var om man hade backslick som man fick gå före i kön, men det funkar visst om man har beställt bord också (lite lättare än att plötsligt konvertera till brat). Jag ska äta oxfilé. Lyxigt värre! Jag menar, hur ofta äter man egentligen oxfilé? Måste vara många år sen sist...(och med tanke på att jag lagade stooora mängder linsgryta igår lär jag ju få äta det tills jag blir dödstrött på det så det känns bra med lite variation).

Hade en superintressant föreläsning på förmiddagen om rättpsykiatri och på lunchen kunde man sitta ute i solen! Det krävs inte mycker mer än så för att jag ska bli nöjd. Dagen började bra redan när jag vaknade av mig själv av att solen sken in genom fönstret och jag hade en katt på magen i en timme innan jag gick upp. Lovely.

Nej, som sagt, nu ska jag försöka hitta någonting att ha på mig i min garderob som för tillfället känns väldigt tråkig.
På återseende.

Helga

Moneybrother - Guess who's gonna get some tonight..
inte jag i alla fall..


hungrig!

jag 'r hungrig. tror jag. mina hungerskänslor är lite skumma på senaste tiden. jag är typ hungrig fast jag nyss ätit. misstänker att jag fastnat i någon form av sockermissbruk. måste ha i mig något sockrigt för att bli tillfredsställd. ..och jag som tänkte sluta köpa godis varje dag!

funderar på att åka ner på stan idag och kika runt lite innan jag knallar hem. 20 kronor bussbiljett får jag unna mig. sedan hem och laga kost, tvätta och handla. vad i sjutton! mitt liv har spänningsfaktor noll. hm. kanske skulle gå med i hell angels. om jag visar bilder (eller kanske inte.. host..) från min och helgas karriär som hells hångels så borde medlemskapet gå lätt som en plätt!

oj! bussen går snart! gotta go! ciao!

kräftor kräva dessa drycker

Kom på att det inte ser ut som om vi har något nöjesliv alls när vi inte uppdaterar med bilder och sånt. Det kan bero på att jag slutat använda min kamera till förmån för Ias användande av hennes nyinköpta och mycket bättre kamera. Men vad hjälper det när hon inte har nån dator och kan lägga upp bilderna? Inte mycket...

Alltså snattar jag helt skamlöst några bilder från Ida för att åskådliggöra lördagens trevliga kräftskiva som Cecilia och Torbjörn ställde till med:

   
Ett urval närvarande..

 
kost före och efter (och lite dryck)...

 
konstnärligt värre i svartvitt..(black-and white is the new black)

image708
och sen gick det som det gick...ia och company irrade iväg till platina (hon hade lovat att inte genomföra någon klassisk rymningskupp!), jag o johan tänkte gå på kulturnatt men det var kallt och blött så vi åkte hem i stället..

Helga, igen...

Brainpool - Bandstarter
denna klassiker fanns med på en av mina utmärkta hembrända kräftskivor..

no more slöfock

Har precis varit på terminens första träningspass. Jag har inte rört mig mer än absolut nödvändigt på hela sommaren och nu var det faktiskt dags att sätta igång. Jag köpte ju faktiskt träningskort redan i början på förra veckan, men sen dess har jag hittat på en massa olika mer eller mindre godtagbara bortförklaringar till varför jag inte ska träna. Idag fanns det inga nya att komma på, fram till när jag precis skulle åka iväg då himlen bara öppnade sig. Men jag trotsade faktiskt regnet, det var det värt. Passet var helt okej (Mika och September funkar så riktigt bra att träna till), jag dog inte efter tio minuter och jag gjorde en väldigt skön upptäckt. Har inte tränat på Friskis och Svettis i Ekeby sen jag bodde på den här sidan av ån för mer än fyra år sen och nuförtiden har de värsta lyxiga mjuka golvet. Till och med jag kan göra situps på det utan att behöva ha en jobbig matta som man måste springa och hämta och lämna under mig (jag tror jag har en defekt ryggrad för annars får jag typ sår). Mycket bra.

Det första jag gör när jag kommer hem från hälsosam träning är givetvis att äta upp resterna av gårdagens kladdtigerkaka med philadelphiaost. Man måste ju kompensera lite. Tiden går fort, snart är det onsdag och oktober och vinter och jag vet inte om jag hinner med riktigt men det mesta är ändå väldigt bra just nu.


Hmm, ännu ett väldigt meningsfullt och välskrivet blogginlägg från min sida alltså. Antar att intresseklubben hade antecknat för fullt om de bara inte haft haft
slut på papper. Snyft.

På återseende med nya spännande nyheter

Helga

Jonna Lee - Dried out eyes
väldigt bra svensk tjej som spelat in låtar med Ed Harcourt...mer finns här


ohemult tidigt.

stööööööön. var på jobbet  klockan sju i morse. SJU! bara för att jag ska vara med på morgonrappprten. där det mycket sällan sägs något av sjukgymnastiskt intresse. detta innebar att jag måste åka tjugo över fem i från flogsta. TJUGO ÖVER FEM! det är ju typ mitt i natten.
nåja, nu är jag här i alla fall.. och det är positivt för min flex. osv..

nu är det åtta minuter kvar till le morgpnrapport. hm. vad ska jag göra av den kvalitetstiden? facebook är redan avverkad. mailen kollad. kanske skulle prova att porrsurfa? nä.. hacka mig in på CIAs datorer? nä, vid tanke på min tekniska kompetens är det enda sättet jag skulle kunna hacka mig in på någons dator om jag stod framför den och var utrustad med en ishacka.

jag får väl helt enkelt lägga mig under skrivbordet och ta en powernap. tre minuter kvar!

lika bra att avvika då..

bye for now. ia.

orkar inte komma på någon låt jag tycker att folk borde lyssna in..


jobblogg!

yyyyl. det är fredag eftermiddag och jag har absoluuut ingenting att göra. förrutom att städa skrivbordet.. hrrrm. men det är ju fredag! fredagar ska inte ägnas åt skrivbordsstädning. på fredagar ska man dricka öl. typ. tror dock inte det skulle uppskattas om jag öppnade en newcastle på jobbet. mink.
i och för sig är alla mina kollegor borta eller utflexade så ingen skulle ju märka något.

*genomgår  inre konflikt*

okej, ängeln på min vänstra axel vann. jag öppnar inte någon öl.
jag lämnar mitt stökiga skrivbord och beger mig till avdelningen istället. det finns säkert någon patient som jag kan utsätta för någon form av träning!

ciao!

ia

låt: belle & sebastian - dog on wheels
ungefär som björnes trähund hugo..

ett helt hopplöst fall

Detta är en varning till alla som ännu inte lärt sig att det är en omöjlighet att lämna kvar godis hos mig och sen ha en tanke på att godiset ska finnas kvar nästa gång man kommer hit. Det finns inget som kan hindra mig från att äta upp det, verkligen ingenting. Jag tror inte ens att dödshot skulle ha någon inverkan, enda sättet måste vara att gömma alternativt paketera in det på något sätt så att jag inte kan komma åt det (att gömma det på ett enkelt ställe jag kan lista ut är inte tillräckligt).

Jaja, jag antar att folk lär sig av sina misstag...

image700
slut...men det var åtminstone sjukt gott.

Idag har jag haft skön sovmorgon med söt-Zorro. Nu är klockan kvart i tolv och jag borde komma igång, på nåt sätt. I kväll blir det indieskuttande på säsongspremiären för DaKapo som gäller. Fullsmockat dansgolv med ingen (alternativt extremt illaluktande) luft, hoppande pumpsbärare som placerar sina klackar på mina tår, eventuellt en vakt med humor (vilket man INTE får påpeka) och en massa bra musik.

Helga

Jens Lekman - The Opposite Of Hallelujah
jens nya skiva med det söta namnet "night falls over kortedala" är väldigt trevlig, dessutom spelade han på uppsalas nybyggda konserthus igår, inte för att jag var där..men ändå..det hade säkert varit så riktigt bra.

vinterdäck

Nu har jag bokat biljettusar till Lars Winnerbäck i november. Det känns väldigt trevligt..och väldigt tryggt. Det hör liksom till på något sätt.  Fast kanske inte till hösten, jag tror nog bara jag varit på sommarkonserter med Lasse. De är alltid underbara. Den här turnén blir nog lite deppig, precis som nya skivan verkar bli. Fast det gör ingenting. Jag tycker om depp också, bara han inte bara kör sånt på konserten. Lite hopplåtar à la Elden och Solen i ögonen behövs ju också.

Det är bra med konserter i höstmörkret. Man blir nästan aldrig besviken eller känner att man ångrar att man lagt ut pengar på sånt faktiskt. Anna Ternheim förra fredagen var underbart. Sen så ska jag nog på The Tough Alliance (i "Uppsalas nya stolthet alternativt onödigt sätt att göra av med skattepengar" konserthuset) nu i höst också.

Idag har jag inhandlat träningskort. Steg ett till ett sundare liv. Steg två (att verkligen nyttja det) inträffar nog inte förrän tidigast i nästa vecka. Måste ju förbereda mig mentalt först, jag har ju faktiskt inte rört mig i motionssyfte på hela sommaren (förutom ett eller annat halv lyckat joggningsförsök...jag lyckas alltid bara få igång en ny vana som håller i sig högst tre gånger, kanske knappt kan kallas vana då..)

image699 tydligen är han så stor nu så han typ säljer slut flera konserter på globens annex på mkt kort tid, så väldigt väldigt oindie...men det är faktiskt rätt coolt att gilla sånt som alla andra gillar också, det SKA man få

Helga

Lars Winnerbäck och Miss Li - Om du lämnade mig nu
här finns sorgliga men fina singeln från nya skivan som jag antar kommer nån gång i höst, lagom innan konserten sådär..

back in business!

det var år och dag sedan jag bloggade nu. detta till stor del beroende på att alla datorer i min närhet försöker begå kollektivt självmord. särskilt min hemdator. den lyckades även med sitt uppsåt. den ska bytas ut som straff.
den har tjänat mig troget i 5 år, men.. nu är det över!
jag ska skaffa en bärbar istället. 2,88 kilo orkar jag nog kånka runt på. dessutom innehåller den ett sådant riktigt bra grafikkort (enlig expertisen = brorsans roomie) så jag kan fortsätta mitt dataspelsnördande! woo!

idag har jag jobbat över en timme. detta beroende på att jag hade 31 TENS-delegeringar att förnya. detta tog tid. jag är dessutom inte klar ännu, men någon måtta får det vara på fliten!

eh. utöver stt skriva TENS-delegeringar gör jag väl inget spännande.. hm. det är ganska tragiskt när delegeringar är det mest spännande som händer i ens liv.

vad gör jag annars då.. hmm.. igår gick jag till den särdeles stora COOP-affären som ligger på hemväg från jobbet. där utökade jag mitt redan för stora body lotion-förråd med en l' oreal-variant. men den var billig, sådeså! eh. detta var inte heller så spännande. jag köpte även glass. en liter. som jag åt upp. men den var väldigt god!

nu ska jag dra hem. på återbloggande!

ia

låt: M.I.A - jimmy
eftersom jag har glömt alla mina skivor i uppsala (MISÄR!) så får jag hålal till godo med p3 och MTV. där spelar dom ibland denna låten. den är bra!

in i vardagen igen.

I och med ångest över att man alltid borde plugga mer (samt ha ett roligt liv i övrigt, läsa andra böcker, vara social, titta på tv, träna, laga mat, göra av med pengar...osv) kommer jag säkert att fly in i bloggvärlden igen. Av någon anledning är det alltid en godtagbar anledning till att inte göra det man borde just då. I detta fall är jag egentligen för hungrig för att tänka, men jag väntar liiite till. Ia har tydligen uppehåll på obestämd framtid på grund av trotsande dator som vägrar fungera. Fortfarande inga barcabilder alltså...(köpnydatornu!)

Började direkt med en, för oss spykologer kanske bör tilläggas, ovanligt lång dag. Men det kändes faktiskt inte ens särskilt långt. Kanske har jag vant mig lite av att jobba i sommar, i vilket fall som helst känns det bra inför kommande praktik (lääskigt). Det var faktiskt mest trevligt att vara tillbaka igen, även om vädret just nu inte direkt gör livet lättare (jag vill ju kunna fortsätta gå runt i sommarklänningar som i barca...dessutom har jag typ inga jeans, jag är inte förberedd inför hösten!)

Idag hade jag tänkt köpa träningskort. Men jag skjuter upp det. Anledningen är typ att det verkar för jobbigt att ta sig till Ekeby utan cykel. I så fall borde prio ett i mitt liv just nu vara att fixa en fungerande cykel (alternativt åtminstone lyckas fixa till kedjan på den jag har nu, även om den hoppar av igen hela tiden så kanske jag iaf kommer iväg till friskis och svettis..). Men nej då, det känns som något jag kan skjuta upp ett tag till nu när jag bor lite närmare stan. Och hur blev det då med träningen? Hmm. Mañana mañana, eller hur det nu är man säger på spanska...

I kväll börjar idol. Äntligen lite förnedringsteve igen. Fast just de första avsnitten när det är auditions är mest bara allmänt jättepinsamma, egentligen är nog inte sån där förnedring riktigt min grej. Fast jag kan ändå inte riktigt låta bli. En annan serie som börjar idag är cyniska doktor House, betydligt högre kvalitet än idol. Jag tror att  i kväll är första gången på mer än en månad som jag sätter på min tv. Hoppas den inte har gått och självdött på grund av understimulering. Jag tycker inte det är mer än rätt att jag inte har anmält tv-innehav än (lovar att radiotjänst i Kiruna kommer läsa detta nu).

Nej, nu ska jag försöka ta tag i hungerproblemet.

Med vänliga terminsstartande hälsningar
Helga


Rilo Kiley - Under the blacklight
nya skivan med samma namn som låten är trevlig..åtminstone efter en första genomlyssning..