jag sänkte åtminstone inte min lön..

hrmm.. nu har jag just löneförhandlat. jag fick upp min lön tusen kronor. jag försökte lite tappert att få upp den två tusen, men det gick minsann inte för sig.. hmpf. då hade jag tjänat mer än typ hälften av de redan anställda lät det som. nåja. jag får väl vara nöjd med detta i alla. tusen kronor är ju.. tja.. ett par acnejeans! inte för att jag brukar köpa acnejeans, men hade jag gjort det hade jag kunnat köpa ett par i månaden extra. det blir även två komma fem billiga måndagsjeans extra, vilket är mer realistiskt för mig. kanske inte i dagsläget though.tror inte jag kommer i dem nämligen..

fast vid tanke på skatt och sånt så blir väl typ all höjning bortskattat. hrmm.. förmögenhetsskatt* ni vet.

nu ska jag fira att jag åtminstone inte sänkte min lön! a party for one..

pussel!

ia

låt: dan black - yours

den nya jamie t enligt SvD!

*i-rony!

rödvin och singstar! the best combination of addictions..

i helgen var jag återigen i muppsala och hann med både lunch på rififi (tre år sen. minst!) med helga och emma, rödvinsdrickande och singstarsjungande hos jay, mogendans (ok, vilt skuttande..) på flustret, maxätande på natten samt vääääldigt god lyxbrunch på söndagen. VÄLDIGT god.

här är polaroidiserade bilder från kvällen. jag har blivit polaroidfanatiker. allt ska polaroidiseras!


josefin, doran-doran och moi..


singstarande spykologer!


..och rödvinande radiofarmaceut.


jay förklarar sin lyxkameras alla finesser..


varför nöja sig med EN öl när man kan tillskansa sig två?


jag blev lite rädd och gömde mig bakom ett draperi..

har tyvärr ingen bild på vår brunch. fast eftersom jag bara fotade svartvitt hela helgen så är detta kanske ingen större förlust.. svartvit kost ser somehow inte så aptitlig ut.

nu ska jag ta en walk, iaf till ICA och hämta mitt efterskickade hårbalsam med koladoft. mums!

ia

låt: the virgins - private affair
de är helt bra. prima partymusik!

men på tiden!

nu verkar det som det här evighetslånga projektet "operation primärvård" äntligen har gått i land.. eh.. i hamn..?
det enda som behövs nu är ett styckte lönesamtal (jag vill ha en rejält tilltagen sådan efter allt detta hattande) samt ett påskrivet anställningsvatal. jag vet vilken dag jag skall börja och var jag skall hålla hus (kommer bland annat hang outa på avdelningen där min vän pauline är nurse. det är lite roligt..)

jag hatar mitt hår. det måste nog klippas .den frisyr jag har nu är icke gjord för att sparas ut. resultatet blir.. tja.. stripigt! not very fint. not at all.. dagens i-landsproblem. har man inte problem så skaffar man sig :/

ett annat i-landsproblem är det ständiga "så mycket bra grejor, så lite tid.." både vad gällande musik och böcker. särskilt böcker. det är ett större projekt att införskaffa en bok och läsa ut den än att lyssna på en ny låt på spotify. nu står det ett gäng böcker i in bokhylla som vill läsas.. jag tror nog att de rentav kollar anklagande på mig ibland. och gråter sig till sömns. men jag har åtminstone dragit ner på min ynktidnings-konsumtion. bord enog dra ner på mitt internetande as well..men en sak i taget.

ciao bellor!

ia

låt: the dodos - fools
den kom upp på playlisten..


hemmadag med kvalitativ hemtenta

Det är så skönt att bara få vara hemma, gå klädd i mysbyxor hela dagen och slippa riskera sitt liv genom att cykla fram på isgatorna. Fixa lite sopplunch när jag känner för det, dricka en kopp te och ägna mig åt undvikanden som att blogga. Fast jag har ju faktiskt fortfarande lunchrast så än så länge är det okej. Lyssnar på P3 vilket jag inte gjort på en evighet, det är mysigt. Snart ska jag sätta igång igen med den tråkigaste hemtentan i världshistorien. Jag har något slags handikapp som gör att jag inte förstår mig på något som är det minsta filosofiskt eller vetenskapsteoretiskt eller vad det nu heter. Epistemologi och ontologi säger mig verkligen ingenting, och jag vill inte ens behärska området. Men jag SKA bli klar idag, det är mitt högt satta mål som ändå känns relativt realistiskt. Förutsatt att jag faktiskt gör något och inte bara pratar om det.

Upptäckte igår att den här kursen faktiskt inte alls är lugn, inte på något sätt. Jag som hoppades så. Nu är min kalender helt och hållet fullbokad igen och det blir väl inte många fler mysiga hemmadagar (nu kopplades plötsligt kvalitativ metod ihop med ordet mysigt, helt otippat). Alla dessa grupparbeten, det blir man aldrig av med. Och jag som faktiskt trodde att vi skulle slippa det på denna kurs och därför bokat upp mitt liv med annat. Ytterst olämpligt, med ständiga grupparbeten som stör planeringen alltså och inte att planera upp livet med meningsfulla aktiviteter. Jag längtar bara till sommaren...cravings, cravings, vill ha vill ha!! Nu!

Nej, nu ska jag ta tag i det här igen. Har lite ont i ryggen, ska kanske åka och träna sen. Det skulle vara bra för mig tror jag.

Helga

Adiam Dymott - Miss you
spelas på p3 just nu!

tja.. suck..

det går sakta men säkert framåt med potentiellt nytt jobb, men fortfarande är inte saken i hamn.. nu börjar jag bli lite less. jag är inte ens lika entusiastisk längre. knorr. i morgon kanske det blir klart.. eller nästa vecka. eller nästa år..

jag kollar bloggar istället. det är roligt. de utrikiska är bäst. här är två som är helt fantastiska. femton mil över min budget, men mycket trevliga att kolla in.

sea of shoes

what is reality anyway

för övrigt är jag så avundsjuk på cecilia så jag dör lite.. jag vill också resa någonstans. det behöver inte ens vara särskilt långt... tur att det vankas lyxig SPA-helg i vår och en vända till dublin i sommar iaf!

nu ska jag dricka friggs kamel(ok, kanel.. men hur kul låter det?)-te. mums med mjölk i!

ciao!

ia

låt: basia bulat - before i knew
hon är så riktigt bra, hon basia.. och coolt namn!

PS. jag vill att mitt hår ska bli längre. det verkar inte tycka detsamma.. jag är alltså i en kritisk hårfas.. inte klippa, inte klippa.. DS.
mössa i efterskott

Eftersom bloggkollega visar upp sina stickkunskaper så kan ju inte jag vara sämre. Eller jo, sämre kan jag nog vara men jag kan åtminstone också lägga upp en bild. Denna på mössan jag stickade ihop under julen efter ett recept som nån tant i nån garnaffär plitat ner på ett papper. Det var världens enklaste mössa att sticka, tydligen kallas den Åremössa. Det är i princip en halsduk som man sen drar ihop, mkt finurligt men jag var in i det sista tveksam till om det verkligen skulle bli en mössa av det. Men det var helt lagom nivå när jag precis lärt mig aviga också så jag kunde resårsticka lite. Nästa projekt får väl bli nåt mer avancerat med såna där runda stickor eller nåt annat tufft. Då kommer jag säkerligen tappa inte bara några få maskor. Förresten har jag ju stickat en till mössa också, en så kallad "snabbstickad mössa" till Johan (det var ingen lögn, den var väldigt snabbstickad, tog typ en kväll att bli klar med..tack vare tjockt garn man stickade dubbelt med) men den har jag ingen bild på för den är inte ihopfixad än. 

Men, här kommer åtminstone mysiga Åremössan. Man ser lite ut som en tomte i den, men den är sjukt skön. 

hmm, fast i denna vinkel ser man ju inte den roliga toppen där bak..jaja..

Nu ska jag cykla iväg till en klasskompis och dricka lite vin, i morgon blir det mer vin och emma-besök. Nice!

Adjö från Helga och Åremössa

Lou Reed - Take a walk on the wild side
låten är ju bra i sig, men jag kan inte höra den utan att se nilecity-päronen framför mig som väser "take a walk on the wasaaa"

brills..

jag vill ha nya glasögon. under årens lopp har jag sakta men inte helt osäkert accepterat att jag är typ halvblind, och kommit fram till att jag får ta och utnyttja det hela på bästaste sätt = fina glasögon.

de jag har är ju ganska fina. de funkar till allt, men jag vill ha nya. eller snarare ett par till. man har ju liksom inte bara ett par byxor (eller jo, så är det nu i mitt fall, mestadels beroende på att jag inte kommer i mina andra, men detta skall åtgärdas.. någongång..) eller alltid samma frisyr (jo, en del har det med. men det är booooring).. äh, vilka kassa exempel jag kom med nu då!
det jag vill komma fram till var att gemene man ofta har ett ynka par glasögon de använder. jag är absolut inget undantag. jag är också en gemen man. jag äger ett ynkans par glasögon och det är ju not much to hang in the christmas tree!

min linslangare lensway har även glasögon i sitt sortiment. där kan man beställa hem
glasögon, prova hemma i lugn och ro och sedan välja ut lämpligt par.. det låter bra. jag vill prova någon gång när jag är stadd vid kassa!

helga. jag har haft på mig julklappshörhängena (modell svart) hela veckan. så riktigt lämpliga vardagsörhängen! bara som värdefull information..

ciao!

ia

låt: the bogmen - hey ya
det här var den roligaste covern jag någonsin hört! det är en av få låtar där jag faktiskt funderar om jag inte skulle gjort saken bättre själv? fast iofs är det en ganska stor del av charmen att det låter så taskigt.. uppsnokad på spotify såklart!

jag vill också ha besked!

Oj, nu har jag inte bloggat på länge. Jag har inget drömjobb på G som bloggkollega, men jag vill också ha besked. Besked om allt som kommer inträffa i mitt liv det närmaste året ungefär. Jag inser att det är lite orealistiskt och att jag eventuellt måste lära mig att stå ut med viss osäkerhet, men ändå...jobbigt! Först vill jag gärna ha besked angående examensuppsatsämne, sen vill jag ha besked angående valbara kurser (som jag har vissa planer på att läsa i Göteborg, om det går vägen...vilket jag inte vet än, men får väl kanske veta snart, men sen måste jag komma in på kursen också...och det vet jag ju inte förrän i sommar, och då känns det för sent med alla andra lösningar...och jag står där utan något alls...men som sagt, jag kan inte få veta allt just nu så måste väl lära mig leva med detta ett tag till). Sen vill jag också gärna veta exakt var jag ska jobba i sommar, gärna också hela schemat på en gång så jag kan planera resten. Och så skulle det ju inte vara helt fel att såhär ett år i förväg få besked om den perfekta PTP-platsen i någon stad jag kanske eventuellt kan tänka mig att fortsätta bo i (eller åtminstone för ett år..). Har jag glömt något nu? Hmm, mitt liv känns lite rörigt och jag känner mig som en planeringsfanatiker som vill ha varenda vecka detaljplanerad ett år framöver. Och det gillar jag ju egentligen inte heller....det här är lite överdriven ospontanitet. Särskilt som jag faktiskt inte får alla besked på en gång hur mycket jag än vill. Det är rätt omöjligt.

Nej, i helgen ska jag öva på medveten närvaro och bara vara i stunden. Typ dricka obscena mängder vin, vara oansvarig och inte ägna en tanke vare sig åt pluggande eller framtidsångest. Det blir nog bra. Får besök av Emma också vilket ska bli supertrevligt, henne har jag inte sett på urlänge sen.

I kväll ska jag tydligen boxas med Lina. Jag är maximalt otränad och det är visst ett plågsamt 90-minuterspass, men det kan nog bli spännande. Om inte annat blir jag så däckad efteråt att jag inte orkar tänka på planeringsångest.

Nu ska jag ägna mig åt att spotify-lyssna på bloggkollegas tips i förra inlägget! En sån riktigt god aktivitet!

Helga

Popsicle - Sunkissed
lite popsicle blir man alltid glad av...


på måndag.. iiiieeeeeek!

på måndag vet vi (eh, jag) om jag får det utterst trevliga jobbet. det hänger på en ekonom. min potentiella chef har väl hela tiden sagt att hon inte tror det ska bli några problem, men vem vet hur onda små ekonomer resonerar? jag tycker inte om att ett sådant trevligt jobb ligger i tassarna på en ekonom :/
nåja, nog om det nu. jag ska inte nämna saken förrens på måndag då jag har reda fakta. til' then.. zip it!

till helgen ska jag dricka vin (inte sprit. ingen sprit på ett lååångt tag för min del) och sedan gå ut och dansa till carola. ja, nu förstår ni alla varför vinet är på sin plats. i en redig mängd dessutom! rött ska det vara. och helst ekologiskt. och inte smaka korv..

jag lyssnar på spotify. alldeles för mycket. mina stackars höron kanske skulle uppskatta lite sound of silence? men inte jag.. så mycket bra musik, så lite tid! ett smärre stressmoment det där.

här kommer några bra-a jag lyssnar på nu:

 • ne-yo - closer
 • erykah badu - the healer (från nya..)
 • the cave singers - dancing on our graves
 • kanye west - love lockdown (no more rapping..)
 • david sandström - cocaine in your cola
 • kitty, daisy & lewis - going up the country (new old fashion way!)
 • sonny j - cant stop moving (refrängen påminner lite om jackson five, fast bättre..)
 • infadels - girl that speaks no words (de är ju grymma! typ allt de gör är ju bra!)
 • mott the hoople - all the way from memphis (old old fashion way..)
 • fever ray - if i had a heart (karin dreijer goes solo. typ. låter precis som det ska iaf tycker jag..)
eh. ja. det var det. lite musikalisk folkbildning. nu ska jag bokläsa. utan att somna helst.

so long, godbye, auf wiederseen (nej, jag har inte läst tyska ifall ngn mot all förmodan trodde det..), fareweeeeell!

ia von trapp (töntnamn! kunde de inte kommit på ngt bättre..?)

ge mig beskeeeed..!

nu har jag pratat med chefo. sedan med potentiellt jobbo. sedan med chefo igen. är inte mycket klokare nu än innan mitt tefloneringsmaraton.. potentiella jobbet säger att de måste få dispens till nyrekrytering och att detta inte borde vara ngt problem, men att de skall höra av sig när de fått fakta..
jaha. ska jag gå här och noja upp mig hela dagen då alltså..? ge mig bara jobbet, så är det bra med den saken..

jag lovar, bara för att jag går här och blir mer och mer intresserad av att leka primärvårds-SG, så kommer den där nyrekryteringen inte få göras av någon evil anledning och jag blir snuvad på jobbet. buhu.
murphy's law; allt som kan gå åt skogen gör det..
jag som var sugen på att få klä mig i blått igen.
mink.

ia

låt: the verve - this is music
muchos braos musicos indeedos!

bokar..

idag fick jag mitt efterlängtade bokpaket från adlibris! tjoho/joppejdii, joppejdaa/insert valfri glädjeyttring..

making money av terry pratchett
världens dåligaste språk av fredrik lindström
vägen av cormac mccarthy (pulitzerprisvinnare!)
den som vässar vargars tänder av carina rydberg
blåst
av erlend loe

så fort jag är klar med bröderna karamazov (vilket läre ta ett slag vid tanke på min narkolepsi) ska jag sätta igång med den nya högen!


terry pratchett! what's not to like?

ok. nu SKA jag sova.

ia

låt: the clash - i fought the law
"i fought the law and the law won.."

mysse!

jag har lovat at lägga upp en bild på min alldeles egenhändigt stickade mysse. den blev faktiskt ganska bra.. jag känner mig en smula stolt varje gång jag sätter på mig den. att jag tappat x antal maskor här och där kan jag bortse från. min mysse skall inte skärskådas i detalj. bara beundras på håll..
i morgon ska jag på bandy-VM, invigning + sverige vs finland-match, då kan hela publiken beundra min mysse. stackars spelarna på isen kommer inte få någon uppmärkamhet alls! mysse-hybris!


här är min mysse! stickad med cecilias presentgarn. mkt bra garn var det. och i precis lagom mysse-mängd också!

för övrigt så har jag äääntligen hittat en flytande eyeliner som sitter där den ska och lever upp till sitt vattenfasta rykte. nu kan jag kråksparka mig hur mycket jag vill. underverket är en e.l.f-grej. e.l.f står för eyes lips face och allt kostar 1,5 £! mkt rimligt pris..
här finns alla grejor om man vill ta en glutt eller rentutav skaffa sig lite eget ettochetthalvtpunds-smink!

för övrigt II så har jag hastigt och lustigt fått ett jobberbjudande jag har svårt att tacka nej till.. mycket svårt. iofs så var de inte helt klara med allt som måste vara klart innan de anställde en ny, men om allt klaffar så finns det en chans att jag inom en ganska snar framtid får sätta på mig blåvita kläder (undrar om jag får ha mysse på mig på jobbet?) och kliva in i primärvårdens betydligt mer komplicerade värld.. hilfe!

nu ska jag sova. om jag kan. har ägnat hela eftermiddagen åt att sova (jag läste dostojevskij, och det som nästan alltid händer vid sådana aktiviteter hände även nu.. jag somnade som ett litet murmeldjur.)

godnatt på er

ia (+mysse)

låt: the automatic - monster
ännu en bra låt jag sprang på under en spotify-session. sjukt bra!

dagens statistikvitsar:

"Surele, God loves the 0.06 nearly as much as the 0.05"
"The earth is round (p<0.05)"

Ja, det är ju tur att det finns humor i metaanalysboken när det annars är så sparsamt med det inom statistiken...

Nej, detta var ännu en form av undvikande. Jag är bra på det idag (som vanligt), jag har till och med börjat med toalett-undvikanden (alltså ej undvikanden av toaletter utan snarare tvärtom), det vill säga:  jag tycker mig vara kissnödig, trots att jag egentligen gått på toa tio minuter tidigare, och väl inne i badrummet hittar jag massvis med grejer att göra innan jag återgår till pluggandet igen. 

Adjö

Helga

The Strokes - Last nite
mycket bra, men jag har fortfarande musikförbud

drömmar om sol, stränder och avsaknad av statistiktentor

Pratade nyss med lillasyster som åker till Thailand i morgon. Jag är så otroligt avundsjuk, skulle ge vad som helst för lite värme och ledighet just nu. Men icke. Här är det grått och trist och inte ens särskilt kallt längre (men solen sken idag vilket är positivt och det kändes som vår fast det säkert kommer bli vinterkallt flera gånger om ända fram till minst april). Mitt liv just nu består av statistikpluggande. Fast egentligen mest ångest över att jag bör. Kom hem vid fyra och orkar bara inte ta tag i det, jag har gjort halvhjärtade försök som inte fungerat. Jag funderar på att ge upp för idag och komma igen i morgon, sista dagen och sista chansen att lära sig ALLT. Just nu känns det smått orealistiskt. I morse kändes det okej, men då tänkte jag att jag skulle ha en produktiv eftermiddag men nej då. Efter diverse andra aktiviteter i skolan känner jag mig helt slut och orkar inte ens tänka på multipla korrelationskoefficienter eller fucking egenvärden. Och tiden går så sjukt fort när man borde göra nytta och sen är det plötsligt kväll och jag är inkapabel till att plugga på kvällen. Jag har klarat mig bra utan det hittills, men nu känns det helt nödvändigt att lägga all tid på studier.

 
thailand vs regression

Det är mycket muntert i denna blogg numera, och det är jag står för den delen. Behövs lite motvikt, kan du inte kontra med nåt kul ia?

Jag längtar så himla mycket till fredag eftermiddag nu, oavsett hur det går. Då ska jag städa och köpa mig ett träningskort! Den riktigt belöningen får komma om jag nu skulle klara tentan. Eller Johan kommer ju iofs på fredag också, det får väl räknas som belönin. Vi ska på någon slags examensfest på lördag som inkluderar en massa gratis mat, sånt gillar jag. Nej, nu ska jag undvika lite till genom att titta på nåt program om Winnerbäck på tv. Fast jag räknar det inte som undvikande när jag bestämt mig för att lägga ner för dagen.

Helga

Adam Green - Drowning head first
jag lyssnade på musik (bland annat denna) för första gången på flera veckor (kändes det som iaf) när jag cyklade till Sofia i morse, det var så underbart så jag åkte omvägar för att få höra en låt till...men jag prioriterar bort musik när jag tentapluggar för då kan jag inte koncentrera mig på annat.

en ynka gnällblogg

Nu känner jag för att gnälla i massor! Jag är helt skakig i hela kroppen och dödstrött på grund av att jag sovit några ynka timmar i natt, detta på grund av ett mystiskt ljud som låtit då och då under hela natten (har nu efter närmare undersökningar kommit fram till att det är en grannes balkongbord som slår emot räcket när det blåser och lagt en lapp i brevlådan). Jag brukar ju inte vara känslig för grejer när jag sover direkt, men detta var för mycket, trots öronproppar och en uppsättning avslappnings och fokusera-på-andningen-övningar. Så fort jag trodde jag höll på att somna så lät det igen och jag blev mer och mer irriterad. Dessutom behövde jag verkligen nattsömnen.

Ska iväg på statistikövning om två timmar och därefter ha patient i några timmar och därefter jobba natt på Lillgården. Det känns ytterst olämpligt. Där kan det också finnas störningsmoment vad gäller sömnen och jag kan ju glömma att få mina åtta timmar, eller snarare de tolv timmar det känns som om jag behöver. Och sen ligger ju den där statistiktentan och väntar på mig och kräver att jag ska plugga all tid jag har. Men mina ögonlock faller just nu ner oavbrutet och händerna skakar så jag knappt kan skriva. Jjag tål verkligen inte för lite sömn, det beror nog på att jag inte är van..jag sover ALLTID allra minst 7 timmar, helst nio..blir helt knäckt om jag skulle sova dåligt en natt vilket händer sällan...till skillnad från stackarna som är vana vid det och klarar av att ha ett liv i trötthet ändå. Så det här kanske är nån slags nyttig exponering för mig då...men jag känner mest bara hopplöshetskänslor just nu.

Dumma statistik! Om den inte var så svår och jag kunde allting så skulle jag kunna prioritera sömnen efter alla dagens måsten.

Gnäll gnäll gnäll

Jag tänker inte tipsa om någon låt för jag är för trött för det.

Helga

shake it like a polaroid picture!

jag har också varit inne och fifflat på roliga bildsidor.. på poladroid kan man göra om sina bilder till polaroidvarianter. eftersom polaroidbilder är ganska fina så har jag suttit och fifflat där en stund nu.. när jag gav upp morphandet. mina blandningar blev inget bra. bara marginellt bättre än helga/johan-blandningen. polaroiderna blev däremot fina!


bloggkollega på vårt rigahotell..


jag i helgas rum/lägenhet/younameit.

nu ska jag polaroida vidare! tjohoo!

polaroid-pussar från ia

låt: kanye west feat john mayer - bittersweet poetry
jag gillar kanye! dessutom har han allt som oftast fina glasögon på sig..

priscilla, queen of the desert!

jag har just haft filmkväll med mig själv och ett halvt kilo godis (enligt kvittot i alla fall). hade dessutom sällskap av tre australiensiska drag queens, och sämre kan man helt klart ha det! filmen var så himla bra! smått underbar faktiskt.. dessutom blev jag plötsligt väldigt sugen på att sminka mig! och på att åka runt i öknen i en rosa buss. hm, kanske ska undersöka innehållet i min sminkväska lite närmare.. det känns som ett mer hanterligt projekt än att införskaffa en stycke buss.


fabulous!

till verket! bye darlings!

ia

låt: peaches & herb - shake your groove thing
tjoho! disco!

fredag!

Nu är det fredag, en tenta är skriven och en finns kvar....den beryktade forskningsmetodtentan. Jag längtar inte. Har haft rätt okej statistikövning idag ändå, samt tvåtimmarsfika efter det (det kan behövas efter intensiva timmar framför statistica), men sociala undvikanden är bra undvikanden eller hur var det nu? (alltså, inte att undvika social kontakt utan att undvika pluggande genom social kontakt). Och så skulle jag ju ha städat också, men det blev lite sisådär med det. Ska äta nötter och titta på film i stället tror jag...låter trevligare.

På förmiddagen roade jag mig med att
morpha bilder i stället för att plugga...det var förvånansvärt roligt...(lite svårt dock att hitta pics med rätt vinkel och stängd mun)

Resultat följer:


jag och bloggkollega i nån slags symbios från tiden då vi båda var så riktigt långhåriga, blev lite konstigt suddig och det funkade egentligen bäst på bilder med stängd mun (hittade inte några såna lämpliga på oss båda, kan bero på att jag ser mongo ut med stängd mun).


skitläskig hybrid av mig och johan..hjälp...


Sjuk kul grej man kan ägna sig åt hur länge som helst...man kan även morpha sig med diverse olika kändisbilder om man känner för det...

Nej, nu ska jag ägna mig åt nötätning och film.
Ha det gott!

Helga

Orange Juice - Rip it up


nackont och vadont, men i övrigt vid god vigör..

jag har fått ont i min nacke, hela bakisidan av halsen är alldeles öm. helt klart första gången jag fått träningsvärk där. ingen höjdare i can tell. ungefär lika otrevligt som min yttepytte-lilla muskelruptur jag misstänker finns i min vad. såna här problem får man inte av träningsvärk. nog om det nu, känns futtigt med mina fysiska men när bloggkollega har tenta- OCH separationsångest..

jag lyssnade just på dag vag på spotify, "dansar med mig själv" närmare bestämt.. misstänkt lik nouvelle vagues "dancing with myself".. ville bara säga det.

nu ska jag krypa till kojs och läsa i min nyligen påbörjade "bröderna karamazov" av allas vår långskrivare dostojevskij. denna verkar åtminstone mer överkomlig än "idioten" som jag inte klarade av att läsa mer än fyra sidor åt gången i pga spontan insomning.. :/

godnattsky!

ia (pheeew. han på rock classics hette ian, inte ia.. makes sense!)

låt: ebba grön - ung och kåt
"jag vill bara känna köttets lustar, höra hur du rister och frustar.."
frustar? jamen DET lät ju sexigt.. typ hästljud.. gnägg och frust!

jag ägnar mig väldigt mycket åt undvikandestrategier...

Kanske borde göra en analys av mina problembeteenden? 

Nej, men ärligt talat så kanske jag borde plugga. Men idag går det inte så bra med koncentrationen, jag har för mycket snor i hjärnan och är subfebril (bra ord). Känner mig som om jag är instängd i en liten bubbla lite avskuren från omvärlden. Synd, för omvärlden är rätt viktig den med. Särskilt den omvärld som består av mina pluggpapper som ligger utspridda lite här och var i lägenheten. Eller också lägger jag ner och stickar benvärmare i stället. Min strategi brukar ju vara att inte plugga så mycket dagen innan tenta, men till den strategin hör också att jag ska ha pluggat hjälpligt innan dess så att jag känner att det är möjligt att ta det lugnt. Så är det inte riktigt nu. Men om man vill mildra (är mildra också ett förbjudet ord eller är det bara mild?) ångesten inför KBT-tentan så är det bara att tänka på någon trigger som har att göra med statistiktentan så känns KBT-ångesten riktigt lindrig i sammanhanget. Statistik är svårt och sånt man borde kunna. 


hmm..den här bilden kom upp när jag googlade på KBT - vad vill ni säga med detta?

Helga

Joy Division - Disorder
GAD, PTSD eller stress/utmattning?


varför inte lite mer ångest?

Bloggkollega har hållt ställningarna här ser jag, mycket bra. Jag är nu back in bloggbusiness tror jag, tentaångest brukar åtminstone innebära en hel del bloggande som undvikandestrategi. Dock kanske jag inte ens har tid med undvikanden nu, det känns minst sagt lite stressigt. Har haft värsta mysiga lovveckan och vänt på dygnet, ätit lunch ute varje dag, gått på stan, fyrishov-badat och andra ostressiga aktiviteter. Samt firat nyår (på orgiefesten med bubbelpool på taket) vilket var lite mer krävande. Men nu kastas man tillbaka i verkligheten igen. Nu har jag separationsångest, och tentaångest*2, 

Dessutom har jag fått en otäck förkylning på halsen, den vägrar ge med sig och producerar bara mer snor och halsont. Jag längtar tills nästa fredag. Då är förhoppningsvis både förkylning och tentor överstökade och separationsångesten fixas till den med. 

Adjö så länge

Helga

Tori Amos - Cornflake girl
jag har inte förstått vad det innebär att vara en cornflakesflicka, men låten är bra...

ords!

har ni tänkt på vad många bra ord det finns? som man inte använder. de bara ligger där.. vilket himla slöseri. ord SKA användas. annars blir de nog ledsna. och gråter sig till sömns..

..alla ord utom mild dvs. mild är INTE ett bra ord och skall inte användas av någon.

imbecill däremot.. ett sjukt bra ord! ynka är också ett bra ord. givetvis. och prekär. hm, adjektiv verkar vara min favoritkategori av ord just nu. men verb och substantiv är också bra. såklart. possessiva pronomen däremot.. :/

jag gillar således ord. och citat. och uttryck, exempelvis "traditionellt byggd", som jag fick lära mig på nyår. finns det inga passande är det bara att komponera egna.. man kan ha massa roligt med ord helt enkelt!
däremot är det inte okej att skriva som nicke lilltroll pratar, vilket camilla läckberg gör enligt leif GW persson. det var ganska roligt sagt. i klass med när linda skugge skrev att björn ranelid använder läppglans. fniss fniss.

jag måste nog skaffa mig ett eget ex av SAOL..

ia

låt: chicks on speed - wordy rappinghood
"words are stupid, words are fun. words can put you on the run.."

nyårliga planer..

jag har roat mig med att sammanställa min nyårslöften.. eller planer är bättre. jag tycker att man ska hålla löften, och jag tror inte jag kommer hålla alla dessa, således kallas de planer istället. som jag inte ansträngt mig särskilt mycket för att få till so far.. men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig!

 • bli fit till midsommar. gemensamt löfte med malin och kristofer efter 1,5 liter öl var på bishops arms. (vad som räknas som "fit" är ett myyyycket subjektivt begrepp skall dock tilläggas! kom ihåg att allt är relativt..)
 • gå på en rolig midsommarfest. malin och jag lovade att gå och kristofer lovade att fixa. mkt bra upplägg.
 • springa cityringen på 18.06. mitt förmodligen mest korkade nyårslöfte ever! bara för att kristofer kutat runt på den ohemula tiden måste ju jag också göra det tydligen..
 • prova en helt ny hårfärg. det lutar starkt åt rött. nog den enda jag aldrig provat. blir skoj!
 • äta godis en gång i veckan. EN! jag börjar få lite karius och baktus-ångest nämligen..
 • gå till en ond tandhygienist. ingen återvändo.
 • ta hand om min stackars hy. solskydd, insmörjning, peeling och hela kittet. jag fick lite rynkångest när jag var och face-mappade mig hos hudterapeut-människan eftersom min stackars hy tydligen är en känslig själ.
 • måla om åtminstone i köket. det behövs.
 • lite mindre tussig uppenbarelse till vardags.
 • klädhandla mer i sthlm och mindre i västerås. västerås.. tja.. sucks un peu..
 • klädhandla mer genomtänkt. typ..
 • diska mindre sällan.
 • läsa färre ynktidningar och fler böcker.
 • spara ut håret. det kaaaan gå.. kanske..?
 • äta mindre läskig kemikaliemat. utöver tandtrollsångest och rynkångest har jag även fått lite lätt mat-kemikalieångest efter att ha läst boken "äkta vara".
 • roligare kläder. inte för att jag vet riktigt vad "roligare" skall innebära.. clown-outfit?
 • te av någon bra och nyttig färg till frukost hemma varje morgon. varje morgon. just det. te är nyttigt.
 • dricka proteinpulver efter träning. även om det smakar apa. malin dricker sånt, då måste jag också göra det. malin är min guru eftersom hon går hos en personlig tränare.
jag vill tillägga att ordet ångest här också är ett subjektivt begrepp. som jag använder ganska friskt. trots att jag förmodligen inte uppnår ngt av DSM-IV:s ångestkriterier.. men jag tycker faktiskt att tandtroll, rynklor i unga år och läskiga matkemikalier ÄR otrevliga företeelser.

ångest är min arvedel. mitt strupes sår. mitt hjärtas skri i världen.

nu ska jag göra ngt annat. kanske skriva ut några saker med min nästan hela laserskrivare som jag just fått liv i..? en karta över stockholm månne?

puss puss och ett fint 2009 tillönskas!

ia (på rock classic (el dyl), en sådan riktigt god radiokanal jag just upptäckt, finns det en f.ö tydligen en programledare som verkar heta/kallas ia. en KILLE! vadnu?)

låt: paper - ideal plane

direkt från spotify. de är bra, de däringa papprena..

många pics och få ord.. jul-mellandagar-nyår!

här kommer en uppsättning bilder från julen, mellandagarna och nyår. jag har tömt min kamera och omväxlande roats och förfasats över innehållet. inte för att det skulle vara särskilt ekivokt, mer för att min kamera roar sig med att ge mina medmänniskor (jag slipper faktiskt oftast, kan det vara kontaktlinserna?) monsterögon och för att jag allt som ofta såg ganska mongo ut.. kameran verkar inte gilla mig särskilt mycket these days.

här kommer ett urplock med bilder som mestadels är undantagen som bekräftar vampyr- och mongoregeln..


ute i skogen för att.. eh.. låna en gran på obestämd framtid. winter wonderland!


min och pappas granlånarturné blev en succé och vi hittade en stycke prima gran i ett buskage.


pops, jag och mops på väg till some serious julbordsätande hos kusin och co. mums!


kusin hade dekorerat bordet så fint, så fint. jag klarade inte att använda min servett och på så vis förstöra det hela.


på kvällen åt vi pappakokad grisgrynsgröt och skinkmacka. mums igen.


på juldagen var det obligatorisk utgång. jag hade min färgstänksklänning igen. och min nya 2 nd hand-handlade rävmysse. dock mest utomhus. myssen alltså, klänning behöll jag på överallt. sådeså.


jag och pauline kramades lite på dansgolvet på radjos.


26e december var jag bakis och gosade med cat stevens och åt kakor hela dagen..


på nyår var jag, bloggkollega och bloggkollegas karl på nyårlig fest i den lyxigaste lägenhet jag någonsin satt min fot i. festen började lugnt och sansat..


..men det artade sig.. och det hela avslutades med orgier i en utomhusjacuzzi. eftersom jag var förkyld som en liten bäver deltog jag dock inte i dessa utan höll mig på land, fullt påklädd. men enligt helga och johan som satt i badet gick det vilt till. jojo..


tyvärr avslutades kvällen mindre roligt med att vi måste GÅ hem. inte road. helga och johan höll dock moralen uppe.


2009 började med att johan ramlade ner från min luftmadrass, sen åt vi kebabpizza och jellybeans och kollade på mer eller mindre roliga youtubeklipp.

tjo! that's all folks! nu ska jag knata iväg till malle-palle och kristofer för spel- och filmkväll jag tvingade dem att bjuda mig till.

ciao!

ia

låt: sparks - good morning
den har jag lyssnat på repat på spotify medan jag skrivit detta inlägg. så riktigt bra!