sjukdom och semester

Jag är sjuk sjuk sjuk. Det är en mystisk sjukdom med symtomen huvudvärk, yrsel, allmänt skumt mående och ynka feber. Morr. Jag avskyr att vara sjuk, särskilt när man är sådär på gränsen så det egentligen inte är så jättesynd om en men så att man ändå inte orkar med saker man vill eller måste göra. Dessutom får jag alltid jättedåligt samvete om jag stannar hemma från jobb/praktik/skola trots att jag VET att det är absolut bäst att vila och att jag antagligen inte skulle varit särskilt produktiv om jag släpat mig dit. Igår var jobbigt nog liksom och nu har jag ju till och med några graders feber, det är sååå synd om mig. Som tur är har jag fått leverans av massvis med choklad och apelsinjuice. SKA bli frisk tills imorgon, men det värsta är att det känns som om det är en mkt envis sjukdom som bara går upp och ner och aldrig försvinner helt. I så fall blir jag nog deprimerad också vilket inte gör det hela bättre. Ynkedom.

Sov till tolv efter att ha gått upp och sjukanmält mig. Sen har jag läst DN, Psykologtidningen och Sonic. Nu försöker jag ladda ner lite låtar. Det går skitdåligt vilket gör mig på ännu sämre humör. Ska nog återvända till sängen och tycka synd om mig själv lite till....blä blä blä. Jag VILL gå på teater i morgon, gå på Velvet på kvällen och på adventsgrejs i domkyrkan på söndag. Sen MÅSTE jag vara frisk på måndag för Wisc-testning (Wisc-IV!), diverse information till föräldrar och skola och panikrättning av en massa test jag av sjukliga skäl inte hunnit med idag. 

Men..för att åtminstone avsluta med en positiv aspekt...jag och Johan har bokat en dyr sista-minuten-resa till Teneriffa. Vi ska gå på grisfest och fira ett äkta svenskt nyår, fast på Kanarieöarna. Det ska bli väldigt skönt att menyerna står på svenska och att hotellet har klämkäcka guider och spännande utflykter. Eller..var det precis så det inte skulle bli? Det ska bli så sjukt skönt med lite sol, eller, jag kräver inte ens sol...lite färre helmörka timmar räcker. Jag har inga höga krav alls. Det känns jättelyxigt med semester. Nu blev jag på lite bättre humör...bra!

image750
"finns det svenskt kaffe på hotellet?"


Helga

Pinto (med Anna Järvinen) - Iron and Rust
trevlig låt från senaste sonically speaking..det enda negativa med den är att den är så kort..fast å andra sidan gillar vi ju korta och koncisa grejer.

will you still need me, will you still feed me, when i'm 24?

om sex dagar blir jag 24 år. det är konstigt hur födelsedagarna betyder mindre och mindre för varje år..
när man var liten började man ju nedräkningen i slutet av oktober i princip, och nu har jag inte ägnat min kommande ålderstigenhet många tankar alls..

24. hmm. det känns inte så speciellt så här på rak arm. lite äldre ja, men inte så revolutionerande. 25 däremot. det är grejer det! mamma försöker dock uppvigla mig till en 24-årskris. bara för att hon hade en.. men här ska det inte krisas något!

men OM jag nu mot all förmodan ska gå i mammas 24-årskrisande fotspår så tänker jag nöja mig med att klippa håret. kriser ska väl leda till förändring.. 
och jag är inte en sån person som kan gå till frisören och toppa håret. nä, går jag dit och betalar dyra riksdaler ska det banne mig synas! typ lugg, kortklippning eller ny färg. synligt krisande is the new black!

för tillfället är jag faktiskt lite sugen på att klippa en lugg igen, fast det vore väl korkat vid tanke på hur mycket möda och besvär jag lagt på att spara ut den förra..
en annan sak jag fått lite cravings för är att få håret lite lockigt. inte pudel/tant-krull men lite sådär.. icke-spikrakt!
min arbetsterapeut-kollega har bokat locka hår-tid och jag blev då inspirerad. avvaktar dock tills hon gjort det så jag ser hur det blir.. säkrast att låta någon annan vara försökskanin innan!

image749
ett utmärkt exempel hur jag INTE vill se ut i håret.. 

nu ska jag sno ihop en låda lunchkost tills i morgon. något med ris. jag har ätit alldeles för mycket  snabbmakaroner i mina dagar..

ia

låt: eagles of death metal - solid gold
den här går varm hemma min källare!

händelselös eftermiddag..

gaaah, jag har tråååkigt! har kommit på den eminenta idén att delegera ut viss träning av mina patienter till undersköterskorna, och således har jag nu typ inget att göra istället.. annat än att ringa till avdelningen och terrorisera personalen. det har jag redan gjort..

nu diskuterar mina arbetsterapeut-kollegor "bonde söker fru" och någon av de bondesexuella tjejernas tänder. de verkar inte heller ha så mycket att göra..

yaaaawn.

ia

låt: kent - pärlor
ett litet kent-ryck igen..

bloggsynkronisering

När jag nu äntligen tänkte göra slag i saken och publicera ett ynka inlägg i bloggen så visar det sig att min sån riktigt goda kollega just har bloggat. Jag kan väl i alla fall tillägga att även jag tyckte att Winnerbäck var bra (han spelade liksom Kom Änglar..och även Du gamla fria nord helt oväntat!). Sen har jag i princip ägnat resten av helgen åt att jobba samt sova.

Idag har det hänt något stort på NPUE. WISC-IV har nämligen anlänt till oss! Som vi hade väntat! Vi kastade oss mkt förväntansfulla över wisc-väskan...och resultatet såg hoppfullt ut. Sofia ska till och med inviga väskan på riktigt i morgon..lyllos! Japp, det är sånt man blir lycklig över som psykologkandidat. Mkt nördigt...men kul.

Nu har jag precis tryckt i mig en schweizernötchokladkaka på typ fem minuter. Var otroligt chokladsugen. Men nu är jag i stället inte hungrig fast jag borde börja med nån form av matlagning...

Det är mörkt och så halt så det tar minst tio minuter längre tid att gå till ackis. Jag blev omsprungen av en joggare, hur funkar det liksom?? Jag hade ändå relativt höstiga stövlar medan han hade gympadojor..de måste varit vinteranpassade. Men varför varför joggar man i snö och is? Det är bortom mitt förstånd.

I stället för att laga mat tror jag att jag tar och spelar lite guitar hero...woho..helst MED inkopplad gitarr (har sett ett sjukt roligt south park-avsnitt med en kille som spelar guitar hero akustiskt..mkt vackert knäppande ljud). Jag måste öva lite mer på min rockstjärneimage!

Helga

Moldy Peaches - Anyone else but you
de är lagom knäppa och den här låten är söt..

winnerbäck + fäktningsfest!

denna helgen har för vår gemensamma del innehållit en varm omgång winnerbäck på annexet i sthlm samt jobb (helge) och grabbfest komplett med plastsvärdfäktning (moi).

winnerbäck var i vanlig ordning alldeles bra! även låtarna på nya skivan, som jag inte var alldeles odelat förtjust i, blev trés bien live! förbandandet stod avalone dots för och de var ascoola med sina fioler, basfioler och banjos. jag vill också kunna spela.. eh..vad som helst! saxofonkarriären i min ungdom känns mkt avlägsen. attans att man slutade egentligen.. jag kunde ju spela ganska mycket ju. nu är det frågan om man ens skulle få ljud i den. misär.

image745  
blå winnerbäck-bild

 image746
en inte allt för usel bild på avalon-prickarna. man ser iaf vad bilden föreställer vilket är positivt ur en ynka bloggs konsertbild-synpunkt.

på lördagen blev det öldrickande (samt obligatoriskt fäktande) med en uppsättning hudiksvallsbor. mest ur tomas och fredriks ringa 1985-årgång..
men jag hade iaf en gammal lågstadie-klasskompis som var sympati-gammal med mig.

image748
jag har en hård match mot djävulsbesatta david..

nu ska jag iväg och skaka rumpan lite på en omgång ragga jam (=ngn slags.. tja.. rumpskakande dans..)
ska bli skoj. jag tror min relativt stela kropp behöver skaka lite på sig ibland. det känns nyttigt!

puss på er

ia

låt: band of horses - lamb of the lam (in the city)
från nya skivan jag börjat lyssna på först nu. hästbandet är fortfarande bra!


..men jag ville ju knarka!

jag hade planerat att gå ut med fejkblödande näsa i fredags tillsammans med helga och miss sophie. eftersom min näsa tenderar att spontanblöda ibland är det inte ens säkert att jag hade behövt fejkblod..
men nu blev det inte så..
jag vara istället kvar i västerås och ynkade mig. det var inte ett dugg roligt, men förmodligen mkt behövligt.

fellow bloggkollega höll dock ställningarna. lite för väl nästan.. hade tänkt få en utförlig rapport om kvällen men det var för mkt begärt. den berömda preklin-dimman var ivägen. och av egen erfarenhet vet jag att den kan tränga undan det mesta..

nu vill jag shoppa! vill ha röda converse (har fått en vision. visioner är inte bra för ekonomin..) det får jag inte. inte ens fejk. jag äger ungefär tre kronor. det är lite olämpligt eftersom jag skall till sthlm på fredag och winnerbäcka mig lite. jag får snylta från min penningreserv. usch. tragiskt att behöva göra det när man är en arbetande kvinna. men jag skyller fortfarande på mina teknikinköp.. datorer är pricy saker. mobiltefloner med för den delen.. ynk.

nu är det dags för en patientbedömning!

bye for now.

ia

låt: gorillaz - re-hash
plockade med mig min kära gamla gorillaz-skiva från uppsala. har inte lyssnat på den på år och dag men nu är det dags igen!

preklinig helg..

Slutsats: Drick aldrig tequila, särskilt inte på preklin.
   Ia som var hemma och kurerade sin sjukdom (mycket mycket tråkigt, och inte fick den vita skjortan användas heller) krävde detaljerade rapporter under kvällen. Jag fick iväg ett ynka sms i den obarmhärtigt sega kön, sen tror jag inte att jag registrerade fler personer än de som stod mitt framför mig. Vilka var typ Johan och Sofia. Men det var en rolig kväll har jag för mig! Helt utan gränser..

image740
Toalettbilder på v-dala känner vi igen...denna gång med motivet ljuv ängel och overdosed Mia Wallace från Pulp fiction...

På lördagen mådde jag sämre än jag förtjänade vilket jag skyller på att jag börjar bli gammal. Då fick jag ångest över det och låg och gnällde över det ett tag. Dagen tillbringades i sängliggande läge i princip ända fram till halv sex-tiden då en grekburgare på Upplands och en massa cola tacksamt togs emot.

image741
något mindre näsblödande...

Helga, som borde börja lära sig att preklin är en farlig tillställning...

Britney Spears - Gimme more
it's britney, bitch..


the buppers

Jag sitter i vårt fina kandidatrum och tittar ut på slasksnön utanför samtidigt som jag vaktar telefonen (lärare är svåra att få tag på så det gäller att passa på). Dessutom är jag sjukt hungrig. Hade ingen frukost hemma och jag vågade inte ta mer än en macka till fikat klockan tio (det fanns mjukt bröd, det var sjukt gott..men man vill ju inte bli ihågkommen som den glupska psykologkandidaten..jag har redan ätit upp majoriteten av de syrianska kakorna). Men men, snart är det lunch! Sen har jag plötsligt ingenting att göra eftersom ett nybesök blev avbokat. Ingenting är egentligen inte helt sant, det finns hur mycket som helst att läsa och en massa filmer man kan titta på. Men det är ju måndag och jag har inte tillräckligt med motivation för att ta tag i något som inte står inplanerat i kalendern.

Blä, trist väder. Men..det har varit en jätteskön helg i Södertälje. Har ätit massa god mat och tårta, gått kalla promenader, värmt mig framför brasan, gått på pub med mor, far och Johan, budgetfikat på Blå Rummet (fick till slut betala en ynka tjugolapp för te, kaffe, blåbärspaj och prinsesstårta med extra vaniljsås..), samt återupplevt barndomsminnen genom att gå på tom tits experiment!

image742
bästa fikat i stan..åtsminstone billigast..eventuellt beroende på släktskap med personalen

image743
nåltavlan kan man roa sig med länge..


Hrm, nu ska jag försöka ta tag i något..trots att det bara är en halvtimme kvar till lunchen. Snart blir det väl mörkt ute...deppoväder..borde passa på att sitta vid fönstret och titta ut ett tag till för alla chanser till ljusterapi.

Helga

Säkert - Stetoskop
har inga högtalare till datorn, men de ytterst märkliga raderna "jag har synat oss igenom ett stetoskop" på hjärnan..jag vet att jag läst en förklaring till den skumma texten någonstans, men jag kan inte komma på hur det var det låg till..

kall 2nd tass-shopping!

hej blogg
nu är jag i happy hudik hos mor och far och myser.. nackdelen är att det är kllare i hudik jmf västerås och muppsala. jag har bara min ynka skinnjacka och torgvantarna med mig och det är inte tillräckligt för att stänga ute hudiksvalls kalla luft. alltså håller jag mig inne..

när jag gick på stan idag med tomas och mamma gick jag runt med "frys-hållning" = axlarna uppdragna till öronen. mkt ergonomiskt inkorrekt.
inte hittade jag nåt heller.. hade en vision att jag skulle köpa en vit skjorta. man ska aldrig ha visioner när man ska handla. då hittar man näver äver det man ska ha. särskilt inte i hudiksvall :/
jag investerade dock i en stycke svart ynk-väska a la utgång samt två scarfar på cafe 7:an, kombinerat pensionärscafe och second tass-affär med ngn slags välgörenhetig inriktning. det är bra, då känner man att man gör en god gärning när man handlar.. en känsla som H&M-shopping inte riktigt ger.

helst skulle jag vilja pracka på våra stackars bloggläsare en bild på mina fynd, men kamerasladden är hemma i västeråskällaren så det blir inget av med den saken.

trevlig, och förhoppningsvis mindre frysig, helg!

ia

låt: patti  smith - redondo beach
den här har jag inte hört förr, men den är så riktigt bra!

image744
såhär fashion är man klädd hemma hos mor och far i lumnäs..

isolerad

Måste bara författa ett ynka inlägg då jag känt mig ganska så socialt isolerad den här veckan. Vid sidan om praktiken har det inte blivit mycket annat. Förutom mörker och kyla, en jobbnatt efter en tolv timmar lång praktikdag och ett helt lagom antal kramar. Har dessutom försökt återuppta kontakten med min katt genom att schemalägga en mysstund varje dag då jag kommer hem i stället för att börja med att sätta på datorn.

Nu lyssnar jag på Jonas Game, fick en facebookinbjudan (töntigt påfund egentligen, men rätt praktiskt ibland) där det stod att han skulle spela på nästa Velvet. Mkt trevligt tycker jag, hoppas att jag kan klämma in det i mitt snart fullspäckade helgschema (hur har jag lyckats bli så upptagen hela tiden?).

I morgon blir det några timmars praktikande innan jag och Sofia åker på nån föreläsningsgrej om KBT och neuropsykologi på Danderyyyyds sjukhus och sen ska jag hem till Södertälje för första gången på en evighet...det ska bli mycket trevligt.

Med vänliga hälsningar Helga (med ett enormt diskberg..och så måste man laga mat också..suck)

Jonas Game - New city love
jag har säkert tipsat om denna låt förut men jag har inte lyssnat på musik på en evighet och nu myspace:ar jag mig lite, lagom torsdagskvällsaktivitet..

daugava

vi ynkbloggare ska på lars winnerbäck den 23e i sthlm, tillsammans med våra kära vänner i flatsätra. mkt trevligt. sitter nu och lyssnar på hans nya skiva, "daugava" eller vad den nu heter?
tja, det är i alla fall en flod, en östeuropeisk en, om jag missuppfattat det hela rätt.. kan den vara vitrysk?

jag är lite besviken på hans nya flod-skiva, trots att det är välgjorda winnerbäcktexter vi pratar om. den är fööör deppig och framförallt lugn. gnäll. detta verkar vara en trend. förra skivan var också deppig och lugn.. med några ynka undantag. hur ska detta sluta? lite variation i tillvaron vore ju bra..
han var roligare förr i tiden. fram till vatten under broarna ungefär.
hoppas han petar in åtminstone några "gamla" låtar på konserten. lite publikfriande (tja, åtminstone ia-friande) sådär.

image739
här går jag i väl valt östeuropeisk land och tänker endast på svåra och jobbiga grejer..

nu ska jag lyssna lite på gamla winnerbäcklåtar istället. jag fortsätter envist att leva i det förgågna..

ia

låt: lar winnerbäck - blåa ögon
ja, den här har väl inte heller direkt munter text, snarare helt bitter, men den är i alla fall lite svängig. that's all i need.

ej utskänkning?

image738
såhär slutade detta års halloweenfirande. nästa år SKA vi få till det..

ia och helga, som i helgen fick den fina (?) komplimangen att vår blogg är roligare än att ha tråkigt på jobbet..

låt: france gall - ella, elle l'a
om någon känner för att fräscha upp sina franskakunskaper..

favorit i repris (?)

I kväll ska vi på Halloweenfest hos Malin och Kristofer, jag orkar dock ej spöka ut mig eftersom jag inte kände mig hemma i tjackhorelooken jag hade förra året på motsvarande fest hos samma personer. Men eftersom jag har en akut klädkris fick jag för mig att jag skulle återanvända mitt linne med söta döskallar på som jag faktiskt hade förra året också. Det känns som enda tillfället det är okej att ha på sig döskallar nu när det är ohippt. Jag tror att jag är för ohipp för Uppsala.

I går slocknade jag innan elva efter den ospännande idolomgången där den omtalade tjejslakten äntligen stoppades (Amanda och Daniel är bäst!). Det var väldigt praktiskt, vaknade innan åtta och kände mig helt utvilad. Fick dock en mindre chock när jag skulle släppa ut Zorro i morse och det var vitt av snö på marken. Nu har den smält bort, sådär lagom rolig vinterförsmak i början på november. Det känns som om jag hunnit med jättemycket idag med tanke på den tidiga uppstigningen. Jag och Johan gick på barnfilmsbio, klockan tretton! Det var skumt, men väldigt trevligt. Rataouille - mkt söta råttor!

Nej, nu ska jag dricka en sprit-och passionsfrukt och vänta på att halloweenfestrutinerade bloggkollega ska komma hit..

image737
bjuder på en fruktansvärd bild från förra halloween där vi ser allt annat än nyktra ut. (observera mina ögon som verkar titta åt helt olika håll)..detta var efter att vi helt elakt smitit från platina-kön till norrlands och tjackhorelooken har börjat mattas av lite...

Helga

Leonard Cohen - In my secret life

pre- och posthalloween

sisådär. nu är halloweenfest nr ett avklarad. jag var givetvis jäkligt läcker, precis som provsminkningen antydde. ikväll har jag ätit, lekt musiklek och någon form av charader samt skuttat runt på ett provisoriskt dansgolv med mina 35+-åriga kollegor. det var skoj men jag fick håll. ynk. sen cyklade jag hem i snöslasket och såg ut som en dränkt tuss när jag kom fram..

image736 image733
före och efter. obs att det inte är snor utan vatten på min näsa!

image734
tre arbetsterapeuter. den till vänster är min.

image735
här är några till av mina fellow rehabgrupp:are. tilläggas kan att det var mörkt och mysigt därinne men min dumma blixt tar bort allt sådant.. fnys.

nu ska jag ta bort resterna av sminket ur ansiktet och sedan krypa till kojs.

natti!

ia

låt: the hives - puppet on a string
även den från nya skivan. den har fastnat totalt i mitt huvud.. iaf dessa tre ord går på repeat.

oh deary me..

jahapp. nu fick jag veta att en patient på en avdelning där jag inte ens jobbar behöver en lyftsele utprovad. av mig, eftersom alla andra är borta. men fint. här där jag jobbar ska tydligen sjukgymnaster göra sånt också, och inte bara arbetsterapeuter som jag varit van vid tidigare..
japp. jag tar itu med detta efter lunch.. vilket fredagsnöje!

wish me luck.

ia

halloweenfest!

imorgon ska jag på halloweenfest. med utklädnad! sjukt roligt! tror jag.. hoppas att mina kollegor har dold partykapacitet..
jag har förberett outfit, provsminkat mig, provfixat håret och även köpt en förhoppningsvis rimlig mängd alkohol att medtaga.

image727
eftersom jag har kvar min gamla vita rock (som vi av någon anledning måste ha på oss på den sjuka gymnastutbildningen när vi träffade "riktiga" patienter..) så blev valet för denna halloweenfest "galen vetenskapsman" a la frankenstein. tror dock jag kommer att få ont i ögonen om jag ska gå runt och stirra vansinnigt på alla hela kvällen.. önskar också att jag hade en e-kolv och några provrör. eller kanske några kroppsdelar?

jag betecknar mig som redo. trots avsaknad av e-kolv och lösa kropspdelar.

ia

låt: the hives - tick tick boom
från deras nya "the black and white album" som är riktigt bra..