sushionsdag!

idag har jag varit på utbildning av diverse hjälpmedelspryttlar (som jag redan förträngt namnen på = dåligt, för jag har patienter som skulle ha nytta av att jag ordinerade några av sakerna) samt ätit sushi med malle-palle! trevlo! inte den godaste sushin jag ätit, men ändå.. såååå gott! mitt sushibehov är temporärt stillat. 

..dock har jag fått nya cravings. jag har fått för mig att jag vill ha ett par utsvängda byxor. japp! 70-talsbralls! provade ett par finfina, men dessa var antingen liiite för stora eller helt ynksmå. snyft. min anatomi är dum.

för övrigt så är det "velvet", något slags modeprogram, på 2:an ikväll. låter intressant.

puss ia, fortfarande utan utsvängda byxor.

låt: zooey deschanel & m. ward - magic trick
i got one magic trick, one and thats it.. i disappear.


cravings! cravings!

Har de senaste veckorna vid hela tre tillfällen njutit av Ben & Jerrys utsökta glass. En mycket farlig vana. Det är EXTREMT beroendeframkallande (fokhälsoinstitutet borde i princip sätta varningsdekaler på förpackningarna..). Och extremt dyrt (the worst combination). Sitter nu och fantiserar om chokladglass..mmm. De hittills testade är phish food, cookie dough och chocolate fudge brownie. Den sistnämnda är favorit, men övriga ligger inte långt efter. Och jag blir ju inte direkt mindre sugen av att sitta här och surfa runt efter smaskiga glassbilder...ynk...ska se om min betydligt nyttigare broccoligratäng behagar bli klar snart så jag får något (dock icke-chokladigt) substitut att tugga på.


image818

Cravings, cravings! Vill ha, vill ha!

För övrigt så ackompanjerades gårdagens lyxglass av film även här (synkroniseringen fortsätter), This is England sågs och rekommenderas. Väldigt bra, men hemsk...vilket ibland är precis vad man känner för i filmväg.

Helga

David Byrne - Ex guru

filmkväll: lost in translation

ikväll har jag haft filmkväll med mig själv och lite goda saker. mkt trevligt. det kommer nog bli fler sådana eftersom jag har 3 månader gratis på lovefilm.se. bara att beställa hem, titta, skicka tillbaka och få nästa film på önskelistan. äntligen ska jag komma ikapp med alla filmer jag velat se!

först ut: lost in translation (har tidigare bara sett ynka delar av den)

betyg: 5 ynkor av 5 möjliga.
kommentarer överflödiga. den var helt otroligt bra. och jag satte igång att grina på slutet när "just like honey" spelades. snyft snyft.

image817

ia, som tydligen blivit sentimental på äldre dar

låt: jesus and mary chain - just like honey
tänk om jag kommer få en snyftattack varje gång jag hör den här låten in the future (when all is well)? risken är överhängande.


även jag har träningsdebuterat (lite i överkant)

Vi verkar även vara synkroniserade i vår träningsdebut. Ok, jag har visserligen friskis-och svettisstudsat relativt regelbundet tidigare. Men nu var det nog ett halvår sen, sisådär. Därför började jag med att värma upp med Ida som personlig tränare i söndags. Jag och Martina plågades i nästan två timmar med nån slags dödsjobbig kompis/kombinationsträning samt step-up som krävde viss koordinationskoncentration (dessutom var cykelturen hem i motvind och mestadels i uppförsbacke snarlikt ett spinningpass). Efter det var jag halvdöd, men bokade ändå glatt in ett brädpass på Friskis och Svettis dagen efter.

Igår var jag nära att avboka det x antal gånger då träningsvärken blev värre och värre, men efter en heldag i skolan och en tur på Ica Luthagen insåg jag att det var försent och att jag skulle få en varning om jag inte gick (hemska tanke! man kan ju inte påbörja sin träningsperiod med att få en varning!). Klarade knappt av att sitta på cykeln på grund av värk i bland annat gluteus maximus (hmm, om jag nu kommer ihåg anatomin rätt, var ett tag sen..), men väl där kunde jag inte göra så mycket annat än att skutta med och försöka att inte ramla av brädan. Efteråt firade jag med en välförtjänt delicatoboll tillsammans med Johan (som inte gått på bräda med mig..spinning är tydligen lite manligare..hrm..) medan vi tittade på intensivpasset som pågick (och jag la upp en plan för hur lång tid det skulle kunna ta innan jag skulle vara fit for intensivpass igen..troligen snarare månader än veckor..hmpf).

Idag har jag så ont att jag kände mig som en åldring när jag skulle ta mig ur sängen i morse. Att klä på och av sig är gigantiska projekt, för att inte tala om toalettbesök. Men träningsvärk ger åtminstone en inre tillfredsställelse...då vet man ju att man har gjort något nyttigt (även om det snarare känns som om man blivit misshandlad vilket ju inte verkar så nyttigt alls..). Har upptäckt lyxen med studentliv, vi slutade nämligen innan lunch!! Det vet jag inte när jag gjorde senast. Underbart. Nu ska jag ta och beställa ännu en dyr kursbok och sen läsa lite i den mkt spännande New York Trilogin...

Helga

Emma Hasselblad - Fall
troligen upphittad på någon trevlig musikblogg även fast jag inte minns vilken..jättemysig låt iaf.

träningsdebut avklarad!

efter fjorton "om" och arton "men" pallrade jag mig äntligen iväg till friskis & svettis för ett medelgympapass.

det började med att jag fick stå och köa aplänge för att snylta åt mig en biljett till detta uppenbarligen mkt populära pass. sen fick jag sitta utanför salen och vänta lika länge på att vi skulle bli insläppta. har folk inget bättre för sig än att gympa these days?
själva gympingen var.. jobbig. fy sjutton. MEDELpass var det ju.. när den extremt hurtiga och spänstiga gympaledaren sa att vi skulle ta i lite extra under sista konditionslåten var jag färdig till att begå mord. om jag inte hade varit så trött dvs. i mitt dåvarande tillstånd hade jag inte ens kunna likvidera en hamster.
..men efteråt var det skönt. mitt ego har dock fått sig en liten knäck. jag är inte alls gympabegåvad. jag är tung i kroppen och jag har absolut inget inbyggt studs i mig som en del andra på passet. de studsade runt som små gummibollar medan jag mödosamt släpade mig fram och tillbaka i salen. tragiskt. fattar inte varför jag känner mig så himla tung? SÅ mycket väger jag inte. vi säger grov benstomme.. den ursäkten räcker ganska långt.

min gympapremiär avslutades även den i stor stil. när jag stod och darrhänt försökte få på mina små minilysen (sådana som man spänner fast med gummiband) på cykeln slutade det hela med att framlyset helt enkelt sprätte iväg. rakt på en kille som stod på andra sidan cykelstället. och inte nog med det.. det gick även sönder vid landningen. jahapp. om jag ska avverka cykellysen i den här takten kommer min träning bli en dyr historia.. om jag inte blir portad från F&S först pga försök att skada medlemmarna med flygande små projektiler.

nu ska jag i vanlig god ordning rigga morgondagens matlåda. det lutar åt extremt nyttig köttfärs- och linssoppa. kompletterad med bröd. och förmodligen glass. vi har tre halvfulla byttor lyxglass i frysen på jobbet och detta måste givetvis utnyttjas. särskilt nu i dessa postträningstider.

puss matt med åtminstone nydschad ia

låt: dreamboy - pay attention
deramboy är faktiskt så riktigt bra! ska bli himla trevligt att se dem nästa velvet.

stetoskop

Åh, äntligen svar på min fråga:

Annika Norlin säger: "Först menade jag mikroskop. Sedan lät jag det vara kvar, om du hör har vi lagt in beats som låter som hjärtslag. Jag gillar mycket när folk blir upprörda över språk-felaktigheter, såna som sätter upp lappar på lyktstolpar mot särskrivning och så. Nog är det fult, men språket förändras ju! (förlåt att du fick en liten uppsats i detta ämne)"

Inte för att jag vet om det var så mycket till svar egentligen, men det var ju rätt roligt...(särskilt eftersom ju åtminstone bloggkollega, och okej då..jag också, är precis en sådan typ som skriver långa blogginlägg mot sär skrivning)

image816

Helga

Säkert - Stetoskop
jag har synat oss, genom ett stetoskop, när det kommer så nära, är det bara sådär...

helg i västra aros.

denna helg har tillbringats i västra aros. enbart.
igår var vi ute på kåren (och fick gå före kön in. sånt tycker jag är trevligt) och idag har jag handlat exklusiva matvaror (smusslor, kräkor och lask-bitar) samt återvunnit min samling av tomma konservburkar som bott under diskbänken en längre tid.

nu sitter jag här framför datorn och funderar var jag skall placera den extremt stora och särdeles opraktiska luftmadrassen som antingen jag eller erik ska få nöjet att sova på inatt. eftersom erik sov på den senast vi båda var i lägenheten så är det väl inte mer än rätt att jag offrar mig denna gång..
nackspärr och ryggskott nästa.
(hm, slår man samman dessa begrepp blir det nackskott..)


image815
jag och mina bryggankollegor AT-therése och snart klara SG-marina (med långa ögonfransar) inne på kåren. observera mina fina nyklippta hårtoppar! no split ends.

eder ia

låt: KT tunstall - get your freak on (missy eliott cover)
såna här lite mer otippade covers är roligast!
här, på i guess i'm floating, hittade jag den lilla pärlan.


sangriaefterfest

Jag sitter just nu och efterfestar för mig själv. Efterfest klockan halv elva känns inte helt okej, men så är läget. Detta beror på att jag varit på förfest och sen inte köpte nån biljett till festen sällskapet skulle på (en så kallade spykologutspark). Att jag inte köpte biljett berodde på att denna fredag sedan minst en vecka tillbaka planerat att vara "en kväll jag absolut inte ska göra någonting". Det gick väl sådär halvbra. Men det var en väldig trevlig tjejförfest. Och att inte följa med ut var troligen bra. Då kanske jag är hyfsat pigg i morgon och orkar jobba kvällen sen. Men nu sitter jag alltså och efterfestar på ett glas sangria klockan halv elva en fredagkväll vilket känns relativt tragiskt. Särskilt när jag har vissa svårigheter med finmotoriken (vilket yttrar sig bland annat i att jag var tvungen att skriva om ordet "finmotoriken" fyra gånger..jag bjuder givetvis inte på mina misslyckade försök här...så generös är jag inte).

Idag har jag även klippt mig vilket var mkt välbehövt. Mina toppar behövde lite avkapning. Dessutom investerade jag i svindyr hårprodukt..jaja..det är inte ofta man klipper sig så man kan lika gärna gör av mer mer pengar på en gång.

Nej, nu ska jag ta och dricka upp min sangria.

image813
riktigt så här lyxig är den dock inte just i kväll, detta var "canary style" (observera att papegojorna nästan pussas)

Adios.

Helga

Antsy Pants - Treehugger
sjukt söt låt från filmen Juno som måste ses...nån gång..

mer eller mindre misslyckad fredagsshopping.

jag fick lön idag och genast pep jag ner på stan för att göra av med några slantar..

jag köpte mansstrumpor på H&Ms herravdelning att ha och träna i. gjorde dock misstaget att köpa svarta strumpor.. det går icke ihop med mina vita ben upptäckte jag. jag är såpass fåfäng att jag inte blir direkt nöjd med en sådan syn.. vita strumpor hade varit ett betydligt bättre val (att benen har en och en halv veckas utväxt gör ju knappast saken bättre heller..)

köpte två billiga nagellack för min 50 kronors-check på åhléns. ett av nagellacken fick jag dock inte av korkhelvetet på så den ska banne mig bytas ut! jag byter i princip aaaaaldrig ut saker jag har köpt, men att inte kunna ta sig in till nagellacket känns som ett fullgott skäl.

köpte svarta leggings eftersom mina nuvarande är ihjälanvända och håller på att sänderfalla i leggings-atomer. fick för mig att jag var smal och köpte stl M. eh.. inte smickrande. iaf inte upptill vid linningen. vaaarför ska alla leggings och strumpbyxor ha sån himla tajt linning? operation resåruttöjning har nu inletts (milt våld är helt okej i sammanhanget).

har också köpt en i princip icke djurtestad ögonskugga på make up store i färgen blå. den är sjukt snygg i burken! OCH på handryggen. återstår bara att den är snygg på mina ögonlock också.. risken med blåa ögonskuggor är ju att man ser ut som man fått en välriktad smocka (eller två), men nu ska här provas iaf! smink är skoj (om inte annat får väl folk ha roligt på min blåtirade beskostnad).

det enda jag köpte som var komplikationsfritt var en ynka liten jeansväst (stl 36) som skall användas till alla mina t-shirts. jag äälskar mina t-shirts, men det är ju roligt om man kan variera sig på något sätt. har kört med kofta och scarf i alla de år, typ, och nu har jag en till variant..
det är jag och raggarna!

nu är jag tlött (tlöööött). och då är det väl lika bra att göra något åt saken (sova alltså, inte ta uppåttjack).. bäst att vara utvilad till den vilda omgången västeråsfest i morgon. OCH till hårklippningen. japp. mina slitna toppar ska väck! trots att det bara var fem månader sedan jag klippte mig senast.. det är ingenting i ias värld.

och för övrigt tycker jag att det är särdeles sorgligt att heath ledger är död. det är delvis brokeback mountains fel! först får han inte sin jake gyllenhaal och sedan dör han.. dubbelt snyft liksom (nej, jag kan absolut inte hålla isär film och verklighet..)

puss ia

låt: drive-by truckers - the righteous path
USA-musik när den är som bäst..

fötjyld!

jag anar att jag är utsatt för en komplott. en förkylningskomplott. är INTE road. något lömskt litet snor-virus håller i detta nu på att invadera min kropp. det började med att jag var snorig i höger näsborre.. sen började jag blöda näsblod när jag snöt mig.. nu är jag lite skum i huvudet också. förhoppningen är att det hela inte går längre än såhär så jag kan knata iväg till jobbet i morgon och avverka några patientbedömningar till. 

fattar inte vad det är med mig? jag som aldrig blir sjuuuuk, sjuk, sjuk, sjuk håller nu på att drabbas av förkylning NUMMER TVÅ inom loppet av två-tre månader. hur klent är inte det?
nu är det jag som investerar i ett storpack c-vitamin på apoteket snarast! tydligen räcker inte några apelsiner i veckan för att hålla sig fit for fight.. fnys.

hoppas att ni som läser ynkbloggen är friska som små nötter allihopa!

image812

hälsningar virusangripen ia (kan ingen uppfinna antivirusprogram för människor?)

låt: sex pistols - anarchy in the UK
bara för att den råkade komma upp på spellistan just nu..

halvgnällig fredag

Nu är det slut med praktik och dags för föreläsningar, tentor, grupparbeten och ångest igen. Blandade känslor och faktiskt känns det mest negativt, även fast klientarbetet ska bli spännande (och skitläskigt). Idag har vi roat oss med praktikinformation till termin 4. Det var exakt som när jag var på sån praktikinformation för ett år sen. Jag var helt övertygad om att jag inte kunde nånting och aldrig skulle klara av att göra sånt som psykologer gör, t6:orna som kändes övermänskligt vuxna sa lugnande "det är lugnt, det visar sig att man kan mycket mer än man tror" och jag tänkte att det gällde kanske dem men inte mig. Nu satt jag där själv, efter att ha jobbat med samma saker som "riktiga" psykologer i flera månader, och sa precis samma sak: "det går jättebra, man kan MYCKET mer än man tror". Ganska tufft egentligen. .

Men..jag vill vara ledig i helgen, ha sovmorgon varje dag och slippa gå upp för att åka och jobba. Och jag skulle gärna vara ledig nästa vecka också i stället för heldagar. Det är en helt annan sak att sitta på föreläsningar 9-16, mkt mer ansträngande än arbete 8-17. Jag vill ha tid med annat än bara sånt som måste göras. Men om jag inte ens kommer tycka mig ha det nu som student, hur ska jag då orka jobba resten av livet?

Och så vill jag ha massa nya kläder, nu. För det behöver man pengar. Pengar får man genom att jobba, vilket jag ju ska ägna helgen åt. Kom på att jag ska börja med terapi igen nu vilket kommer betyda att allt jag tjänar in går rakt ner i min blivande terapeuts ficka. Suck.

Men just nu är jag mest sugen på choklad. Har knarkat choklad i flera veckor nu, jag tror att det är enda botemedlet mot svensk regnig halvvinter. Det känns som om semesterresan för mindre än en månad sen är så långt borta att jag knappt ens minns den.

Jaja, ha en trevligare helg än jag kommer att ha alla bloggläsare!

image811
just det, så var det ju...sol och en varm strand och saltsmakande läppar efter ett bad..

Helga

Firefox AK (feat Tiger Lou) - Winter Rose


konditionstest..

igår gjorde vi ett submaximalt konditionstest m jobbet (taaack och lov. hata maximala konditionstest! vidrigt är vad det är!) . jag var lite nervös att det skulle gå åt skogen i och med att jag inte tränat någon det allra minsta pulshöjande aktivitet på.. tja.. minst ett år. eller två.. hm.. fasiken! det är inte okej!
det enda jag gör är att gå till och från jobbet. det är visserligen ganska långt, men jag går inte direkt fort a la powerwalking och blir aldrig andfådd (om jag inte råkar vara sen till morgonrapporten).. ja, därav mitt kass konditions-gnäll innan..

hur som helst. det gick faktiskt rätt bra det där testet. konstigt nog. jag tror att skalan ser ut ungefär såhär: usel, halvbra, medelbra, bra och sjukt bra. eller något liknande.. och jag hamnade på något vänster på "bra" (eller god, som det heter på sjukgymnastiska). fantastiskt! men kan alltså få bra kondition utan att behöva anstränga sig a la jobbig spinning, joggning eller gympa! vilket revolutionerande upptäckt! jag behöver kanske inte köpa det där träningskortet ändå..
(nej, jag har inte pallrat mig iväg ännu..)

hmm.. okej. jag ska väl inte få hybris nu.. kort skall införskaffas och jag ska bli hurtig på riktigt så jag orkar springa vårruset.. eller tjejruset.. eller vad sjutton det nu heter.. i vår!
(tydligen någon slags tradition på jobbet.. och man läre väl ta seden dit man kommer..)

hm. detta inlägg började dystert med ynk om min obefintliga träning för att sedan blir självhyllande om min tydligen goda kondition och slutligen ebba ut i lite gnäll om att jag inte varit och köpt träningskort ännu.. jag kanske är bipolär?

en ynka blogg kan byta namn till den bipolära bloggen!

nu ska jag.. eh.. resa mig från datastolen. igår försökte den kasta av mig (mkt obehagligt kan jag tala om) och jag misstänker att den kanske försöker något liknande om jag sitter kvar för länge ikväll också.

puss er bipolära och godkonditionerande ia

låt: dan deacon - crystal cat
en av mina senaste obsessed-låtar! ibland fastnar man bara för någon låt och spelar den om och om igen..
här finns den att ladda hem btw. på trevliga gorilla vs bear.

irritationsdag

Idag känns som dagen då jag blir motarbetad av allt och alla. För det är ju naturligtvis inte så. För efter att ha varit på dåligt humör hela dagen är det bara en riktigt irriterande sak jag verkligen kan komma ihåg har hänt idag och det var att mitt helt nyinköpta cykellyse vägrade fungera när jag skulle prova det.

Men, gnäll gnäll gnäll. Jag har i alla fall huvudvärk. Och är hungrig. Och orkar inte ladda ner nån ny musik eller börja läsa nån bok fast jag egentligen vill. Jag har inte gjort något vettigt på hela dagen tror jag. Det vettigaste jag har gjort har nog varit att klappa Zorro i en kvart när jag kom hem, wow, vilket liv man har.

Nej, nu ska jag typ titta på tv eller eventuellt umgås med Johan som dagen till ära också är på dåligt humör. Det kanske är nåt i luften. Hrm, egentligen borde jag väl fål lite positiv energi från någon i stället för att bli ännu gnälligare. Men jaja, har i alla fall en massa choklad. Det blir man ju lycklig av i brist på andra substanser...

image810
...om jag inte får tag på nåt sånt här (från
tjuvtittat.se)

Helga

The Magnetic Fields - Meaningless
Så jag kör vidare på de magnetiska fälten..meningslöst känns så riktigt passande idag..

sol vs regn

För en vecka sen promenerade jag hem till hotellet längs stranden medan solen gick ner över havet efter en dag i bikini och sommarklänning. Igår promenerade jag hem till min ynk-lägenhet (mindre än vår hotellbalkong!) i full vintermundering medan regnet öste ner på mig och det var mörktmörktmörkt. Sverige är ett inte alltför bra land...

Men nu ska jag drömma mig tillbaka med hjälp av lite bilder...här kommer några bara för att skryta..lite..

 image797
nyanländ till hotellet, och fortfarande vinterblek!

image798
lyxig frukost på balkongen varje morgon bestående av frukt, kex, ost, yoghurt, champagne och cola..

image799
man fick inte vara nudist på stranden...vad f.k.k stod för lyckades vi inte klura ut, men jag tror åtminstone inte vi bröt mot det förbudet..

image800
hamnen i los christianos..

image801
nästintill folktom strand på la gomera..

image802
vi gick vilse och trodde vi skulle missa ynkbåten tillbaka, men hittade tillbaka genom mysiga gränder..

image803
hooters-tjejerna bakifrån, efter att de samlat ihop sig för fotografering genom sin tuffa hooters-applåd vilket vi satt och fnissade åt...

image804
utanför apoteket fanns en tuff automat där man tydligen kunde köpa nån slags vibrator..självlysande verkar den vara också..fancy.

image805
jag står och kisar mot solen med vulkan-teide i bakgrunden..

image807
vi körde bil ovanför molnen, häftig upplevelse..

image806
mkt slingriga bergsvägar..lååång tid tog det att ta sig över berget..

image808
happy new year!

Nu sitter jag ensam hemma en fredagkväll och lyssnar på De Mögliga Persikorna, De magnetiska fälten och De långa blondinerna. Har städat och tvättat och packat upp mitt liv som var nedpackat i en resväska (typ), så nu trivs jag hemma igen. Ska äta lite chips och lägga mig och läsa Elle, en perfekt fredagkväll känner jag. Är fortfarande sjukt trött och har huvudvärkus.

Helga, som vill tillbaka till värmen..

The Moldy Peaches - Lazy Confessionshuvudvärk och psykologutlåtanden

Tog en hel halvtimmes sovmorgon i morse, vilket bara fick mig att känna mig ännu tröttare för det gav mersmak att få liiite mer sömn, och nu sitter jag på NPUE med obarmhärtig huvudvärk som vägrar försvinna med alvedon. Bajs. Ynk. Jag funderar på att hämta det sköna bolltäcket från motorikrummet och krypa ihop under mitt skrivbord en stund. Tyvärr har jag lite att pyssla med.  Närmare bestämt finputsa utlåtanden. Det är oftast då jag bloggar...att sitta vid datorn och utföra sina arbetsuppgifter är livsfarligt för självdisciplinen. Tur att jag inte har ljud på datorn. Har nämligen inte lyssnat på ny musik på år och dag. Skulle behöva en hel eftermiddag till att gå igenom musikbloggar och ladda ner och lyssna in mig. Känner mig sjukt ouppdaterad på området för tillfället...

För att gnälla vidare så har jag minsann inte tid med att läsa en massa bra böcker jag har lust att läsa heller. Eller ens läsa tidningen ordentligt på morgonen. För att inte tala om att se på film eller tv, då somnar jag direkt. Det jag känner för nu är en riktig slappkurs med typ föreläsningar två dagar i veckan. Men nej då, det verkar bli intensivare än någonsin. Hrrm, jag har ju just haft semester. Jag borde vara full av energi, men idag känns det som om några veckor till inte skulle vara helt fel. Gnäll gnäll gnäll...antar att min störande huvudvärk gör mig extra gnällig.

Jaja, får se fram emot trevliga saker i stället. I kväll ska jag till exempel få slappa hur mycket jag vill (eh, bortser från de ynka faktum att jag ska städa lägenheten, fixa tvättid och tvätta...) och i morgon får jag sova längelängelänge. På lördag ska jag träffa bloggkollega (som jag inte träffat sen innan jul..sjuukt länge sen!) för en hamburgerdejt på väl vald nation. Det ska bli mycket trevligt! Sen får jag förhoppningsvis tillbaka min älskade katt i helgen. Det känns inte hemtrevligt utan honom..Zorro-söt.

Nej, nu ska jag sluta med min gnälliga monolog och återgå till arbetandet. Började lägga upp lite teneriffa-kort igår, men sen blev jag störd...så det kommer väl nån gång snart när jag känner för att drömma mig tillbaka.

Helga

The Magnetic Fields - Papa was a rodeo
jaaa, jag vet att säkert både jag och kollega tipsat om denna massa gånger redan men jag har som sagt inte lyssnat på nåt nytt på hur länge som helst och när jag hörde Stephen Merrits röst på vägen hit i morse blev jag på mycket bättre humör..


jag vill ha en ponny.

tänk vad bra att ha en ponny. eller en häst snarare, vill ju inte att ponnystackaren ska få ryggskott av att släpa runt på mig..
den hade kunnat bo på gräsmattan utanför min lilla källarlägenhet och stuckit in huvudet genom fönstret och fått morötter emellanåt.
och nu till det bästa: jag hade kunnat rida till jobbet! strålande! medan jag jobbade hade hästponnyn fått bo på någon av gräsmattorna mellan huslängorna och sedan hade jag kunnat rida hem. snabbt och smidigt. jag hade även kunnat rida till ICA. och till gymmet. då hade det garanterat inte känts ett dugg jobbigt att bege sig iväg.. motivation på topp!

hm. kanske ska önska mig en liten fåle när jag fyller 25?

ia

låt: säkert! - sanningsdan
" hej du försvann en dag gamla vän. fick kille och ringde aldrig igen. utom när han jobbar, då kan det vara fint att ha middag bara tjejer, dricka vin. prata om hur jobbigt det är och så, när två hydman vallien-glas går sönder på sommarstället.. ååååh!"

mycket välförtjänt grammis till annika norlin! hipp hopp hurra!


åååh kniiiiiiip!

idag ska jag inleda min nya karriär som tränad. senast jag var i form var i gymnasiet då jag hade gympa två gånger i veckan, sen extra idrott med lagsportinriktning som eget val två gånger i veckan och så typ två-tre fotbollsträningar på det!
det var tider det..

nu tänker jag då i och för sig inte börja träna i dessa doser igen. nä, någon måtta får det vara, men lite friskis & svettisgympa ska det allt bli. har ju egentligfen inget bättre för mig på kvällarna så..

steg ett är att köpa träningskort. det tänkte jag göra idag efter jobbet.

steg två är att börja använda träningskortet.

eftersom jag som sjukgymnast vet att det är viktigt att inte gå ut för hårt tänkte jag börja med steg ett och se hur det känns. känns det som om jag klarar av att vara ägare av ett träningskort ska jag övergå till steg två och börja använda det också.. men som sagt, en sak i taget. här ska det inte köras in i någon vägg som nån annan per elofsson i försök att hänga på en dopad (och snorig) mülegg.

image796
gyping a la susanne lanefeldt kommer bli min nya grej! "åååh kniiiiip!"
(undrar om mannen i bakgrunden också kniper?)

ia, vars former fotbollsmundering snart är utbytt mot baddräkt, tights och benvärmare!

låt: the long blondes - once and never again
bra låt.. hoppas bara att den inte blir representativ för min träningskarriär.

PS.
okej, det bhar blivit ganska mycket gnäll över vinterkräksjukan, men jag måste ändå få ut med detta:
EN NY PATIENT HAR INSJUKNAT PÅ AVDELNINGEN!!!! jag blir tokig!!!
om det nu visar sig vara calici så är ju avdelningen stängd ytterligare två-tre dagar. gaaaaaaaah (i kubik)
DS.

pappersflygplan

Jag har haft M.I.A:s Paper Planes på hjärnan i mer än en vecka nu. Det är inte min första period av besatthet av denna låt, den fastnar verkligen och är typ omöjlig att bli av med. Hmm, det är visserligen värre att ha typ Sjumilakliv eller annan väl vald skitlåt på hjärnan, men det är lite frustrerande när man inte har musiktillgång och får höra den på riktigt. Eftersom den spelas upp i mitt huvud hela tiden är jag nämligen tvungen på att lyssna på den så fort som tillfälle ges för den är helt omöjlig att nynna med i. Särskilt kassaapparatsplinget. Men låten är i vilket fall som helst grymt bra...


Finns inget ljud på jobbdatorn (det skulle ju antagligen påverka arbetandet negativt på grund av ökad you tube-surfning så sånt vill inte landstinget uppmuntra till...dessutom skulle det störa övriga kollegor, eller glädja..beroende på deras smak.) så jag kan inte lyssna, men jag får väl titta på videon och låtsas att jag hör plinget och övriga ljud..

Helga, som nu ska återgå till ngt slags artikelläsande innan patientförälderbesök..

M.I.A - Paper Planes

tillbaka in i dimman

Jahapp, så är man hemkommen från solig teneriffa-ö till kallt och blött sverige. Och framför allt dimmigt! Ser knappt nånting, förstår att vi fick cirkla runt i luften i en evighet igår kväll innan planet äntligen slog i marken (oj, det där lät dramatiskt, det var en i själva verket en mkt odramatisk landning). Är tillbaka på praktiken för min näst sista vecka, känns som om det inte är nåt kvar nu längre. Ska bara avsluta alla ärenden, skriva en massa (sånt jag undviker just nu..as usual) och föreläsa lite (hjälp). Sen är det över. Känns väldigt oskönt att gå tillbaka till tentaångest och allmän pluggstress, men jaja, man måste väl gå resterande terminer för att bli klar nån gång innan man är alltför åldersstigen.

Nog om det. Nu är det snart fika.Har haft en uuunderbar semester och har nog till och med fått lite färg (om inte folk ljuger för att vara snälla). Legat på stranden och bara njutit, åkt ynk-båt till ynk-ön La Gomera där man nästan behövde prata spanska (svenska gick inte hem till skillnad från där vi bodde..), gjort narr av solresevärdar (elakt..), kört runt i hyrd bil och fått se en massa olika klimat på en och samma ö, ätit lyxig nyårsmiddag samt gått sunkigt klädda till finrestaurang sista kvällen och tagit sparkling water när resten drack fiiina viiner och klagade över att de blivit placerade i närheten av oss (hmm). 

Nu ska jag återgå till jobbandet..eller kanske snarare fikandet...

Helga

The Moldy Peaches - Nothing came out
de har en massa småknäppa men sjukt söta låtar...den här är jätteromantisk, på ett gulligt sätt.. 

ny färg, ny lugg och nya brillor..

nu är jag förnyad! INGEN kommer känna igen mig! it's a new ia in town..

okej.. kanske inte fullt så drastiskt, men jag har tonat håret mörkbrun(are), egenhändigt klippt lugg med kökssaxen samt äntligen fått mina nya glasögon i handen!

image795
glasögonorm i stickad väst. hm. jag kanske ska satsa vidare på nördlooken..?

nu ska jag göra en kostlåda tills imorgon. den ska innehålla massa ärts tänker jag.. och förmodligen något mera också. vad återstår att se.

ia

låt: the long blondes - giddy statospheres
the long blondes spelades friskt på nyår. mkt jump around-vänligt.

isolerad-på-jobbet-rapport..

medan fellow bloggkollega sitter på stor balkong och har champagnefrukostar dagarna i ända pulsar jag till jobbet i snöovädret. för nu har det minsann kommit snö, i alla fall i västra aros, och inte är det lite heller. sådags nu! fnys. kunde inte detta ha kommit till jul istället? nu känns det som att det kvittar.

jag har dagen till ära EN kontaktlins i. var allt jag lyckades skrapa ihop. en klar förbättring jämfört med ingen kontaktlins.. dock är det lite jobbigt att ha halva synfältet suddigt, och jag har även utvecklat ett visst dubbelseende. menmen.. förhoppningsvis kommer mina HETT efterlängtade linser idag, och sen är det över!

utöver snöpuls och kontaktlinsbrist så har so far 5-6 patienter på avdelningen fått magsjuka. detta år har verkligen fått en uuusel start! jag är tills vidare portad därifrån vilket innebär att jag får sitta och rulla tummarna hela dagen. skitkul.

nä, lika bra att börja med tumrullandet då..

bye for now

ia

och för övrigt anser jag att calici är en mycket otäck liten sak.

låt: morrissey - life is a pigsty
för tillfället är jag benägen att hålla med..blind-på-jobbet-rapport..

japp. jag lyckades hitta till jobbet i morse.. jag lyckades även att hitta till avdelningen och, detta är jag mest stolt över, jag lyckades göra två patientbedömningar. eller en och en halv i alla fall. nu börjar min blindhet dock ge mig huvudvärk. får se om jag pallar hela dagen..
sen är det iaf jag som åker till uppsala och hämtar min kvarglömda linskopp. ska ut och köra bil i morgon och med min nuvarande synskärpa på minus 4,25 blir jag en huge trafikfara.. fast då kanske jag blir omnämd på trafikradion och får mina 15 minutes (tja, 15 seconds åtminstone) of fame!

nu ska jag skriva in patienter.

bye for now.

ia

och för övrigt anser jag att nyårslöften är ganska överskattat, men trots det ska jag försöka hålla ett av två. lovade att äta fler kakor och börja träna. vid tanke på att jag är en sjuk gymnast borde jag väl lägga störst vikt vid det sistnämnda..

låt: morrissey - irish blood, english heart
allsång uppstod på nyår när denna spelades. finfint.

blind start på nya året!

nu har jag ställt till det IGEN!
mina glasögon har varit fallfärdiga i typ en månad nu, och nyss, när jag skulle försöka böja till dem eftersom de satt himla snett, så gav de upp och dog helt. numera har jag två bitar glasögon, delade ungefär på mitten.

'ynk' tänkte jag, men blev inte helt deprimerad eftersom jag ju hade mina kontaktlinser.. trodde jag ja!
dessa är dock snyggt och prydligt kvarglömda i uppsala! faaaan. jag är numera blind. det blir väldigt roligt på jobbet i morgon.

vaaaarför ska jag alltid råka ut för såna här saker?

image794
de ganska sorgliga resterna av mina glasögon.. och nej, jag har inte slängt dem i golv och hoppat på dem. lite försiktig böjning var allt som krävdes.

nu ska jag försöka laga ihop någon form av mat.. om jag hittar till kylen dvs.

ytterst bitter ia


låt: the kinks - lola
bra låt.. fast den är inte tillräckligt för att få mig på mindre miserabelt humör..

detta inlägg är skriver med huvudet i en oergonomisk position 2 dm från skärmen. ser inte texten annars.