jobb- och förkylningsbloggen

Jaha, den där ledigheten blev visst inte så långvarig. Helt plötsligt har jag ett (typ psykolog)jobb och börjar på måndag. Det känns helt galet, jag har nog inte riktigt förstått det än faktiskt. Jaja, vi får väl se hur det blir. Det känns i alla fall himla spännande och samtidigt sjukt läskigt, det är ju nämligen nu det kommer att avslöjas att jag inte kan någonting utan är värsta bluffen. Fast just nu är mitt största problem hur jag ska få tillbaka min röst till på måndag, jag kan numera bara väsa och hosta och min hals känns som ett öppet sår. Det är mycket besvärande, och också väldigt tråkigt att vara tyst hela tiden. Jag överdoserar te och halstabletter så länge och hoppas på bättre tider....

Nu ska jag göra någon icke samtalande aktivitet. Valet står mellan att sticka, spela gitarr eller läsa om barnpsykologisk utredning.

Helga

Lily Allen - Who'd have known
har fått ett litet Lily Allen-ryck, känns lite som att vara tillbaka på way out west igen..

ledighetsbloggen!

Så, då är man diplomerad psykolog (examensbeviset dröjer nog ett tag så jag får nöja mig med diplomering så länge..). Nu är jag inne på tredje dagen av total ledighet och ovisshet om vad som kommer att hända i mitt liv. Jag kallar det fortfarande ledighet och inte arbetslöshet, det låter så himla mycket trevligare. Just nu njuter jag för fullt, riktig livskvalitet. Det är så härligt att vakna av klocka som ringer halv sju, gå upp med Johan och dricka en kopp te och läsa lite tidning för att sedan gå och lägga sig igen och halvslumra i någon/några timmar till.

Sen kan man ägna resten av dagen åt små trevliga projekt. Och mindre trevliga projekt som städning och tvättning (hemmafruvarning) för att det ju blir en mycket trevligare miljö omkring mig då...och det är ju viktig för maximalt njutande. Jag har även ägnat tid åt att inhandla nytt garn och stickor och börja på en lite mer avancerad kreation än tidigare (får väl se hur det artar sig) och börjat bekanta mig med min nya (bättre begagnade) gitarr som jag tog med mig från Uppsala. Tidigare har jag ju bara fått spela ägg när Johan spelat ukulele så det här känns helt klart som en uppgradering. Ska bara lära mig något också, D och A7 är så långt jag kommit hittills. Jag kan spelar "Jag är en liten undulat" och "Flickan i Havanna". Way to go! Och så läser jag igen (det börjades visserligen redan i julas..), det är härligt och det yttersta beviset på att man inte pluggar för mycket (för läser man kurslitteratur går det bara inte att klämma i sig mer, hur trevlig skönlitteratur det än må vara). Just nu Sputnikälskling av Haruki Murakami, den är mycket fin. Musiklyssning har jag också plötsligt tid och lust till, det har varit väldigt tomt på den fronten under hösten faktiskt (förutom några veckor under datainsamlandet när jag kunde koda data till musik). Idag ska inlyssning ske av Beach House, Magnetic Fields och First Aid Kits nya album.

I helgen var det då psykologexamen som stod på schemat och här kommer några små bildbevis därifrån:


det inleddes i aulan, men här är det orepeterade uttåget...med unik ljusstake, diplom och brev jag skrivit till mig själv för fem år sedan i ett fast grepp.


på kvällen var det sittning och jag var prickig


de här fina flickorna var med och firade!


pimp-Johan


Jerry och Sofia var också där såklart


klassiska nationsmatsbesvikelser * 2: ingen sås och knallröd biff utan stekyta

Nu ska jag ta itag med dagens njutningsfyllda aktiviteter. Efter några veckors ledighet misstänker jag dock att det blir väldigt lockande att se dåliga tv-repriser alt kolla film mitt på dagen. Jag är dock inte riktigt där än.

Helga

Hästpojken - Gitarrer & bas, trummor & hat
för här är livet ganska bra, ja här är benzo varje dag...

pre-psykfest..

i övermorgon bär det av söderut. landstinget betalar.
ska bli så mysigt att få träffa mina sydliga vänner i både uppsala och sthlm. nämnde jag att landstinget betalar?
det enda jag behöver göra är att gå en 15 p neurokurs på karolinska.. piece of kake

jag saknar min kamera. det är inte lika roligt att blogga utan den. men snart är vi åter förenade.

nu ska jag sova. i morgon ska jag köpa heltäckande strumbyxor. the nunniest there is på strumbyxfronten.

grosses bisses

ia

låt: wanda jackson - blue moon
hon har väldigt cool röst må jag säga..
Musikåret 2001

Vad hände i övrigt detta år? Detta var året då jag tog studenten, sista terminen på gymnasiet och halvåret efter då jag jobbade på förskola. En himla rolig, social och festrik tid. Skolan med alla dess krav tog slut och jobb innebar mer pengar. Jag inledde också mitt första seriösa förhållande detta år. Musikmässigt var det ett år då jag började utveckla den musiksmak jag har och året då mitt festivalliv började i och med sommarens Roskilde-besök (trots att det nog från början inte var själva banden som lockade mest..)

 

 • REO Speedwagon - Keep on loving you. Lyssnade tydligen jättemycket på denna i början av året, det hade jag helt glömt bort tills jag kollade lite gamla dagböcker men den får vara med här i alla fall...
 • Håkan Hellström - Känn ingen sorg för mig Göteborg. Gradvis kärlek byggdes upp under våren för att sedan kulminera under den fantastiska spelningen på Roskilde under sommaren. Sen var jag fast!
 • The Ark – Let your body decide. High or low, fast or slow?. Sågs också på Roskilde och även under Rocktåget som jag egentligen mest åkte till för att få en chans att se Håkan igen…
 • Kent - Stoppa mig Juni (Lilla Ego) och Musik non stop. Jag hade ju hört Kent tidigare men nu blev jag inspirerad igen och började lyssna. Musik non stop känns mer party, Lilla Ego lyssnade jag på under dagistiden under mina dagliga bussresor..
 • Broder Daniel - Work. I gotta go to work, then hurry home och oh every day is just the same för det var lite så det kändes men det var egentligen inte på ett dåligt sätt. Denna var också mycket lämplig att lyssna på på vägen till jobbet I och med att jag blev kär i Håkan började jag också upptäcka BD och särskilt skivan ”Broder Daniel” kördes frekvent på blandband (retro!)  och senare mp3-cd-freestyle (high-tech!)
 • Bad Cash Quartet - Big day coming. Insåg det här året att min musikstil nog innefattade indiepoppiga Göteborgsslynglar så Bad Cash Quartet var också otroligt passande!
 • Peter Cetera - Glory of love. Nu när jag insett vad jag gillade kunde jag bli lite snobbig och typ sluta gilla sånt jag tyckt om tidigare, fast vissa låtar lyssnade jag på ändå. Min pojkvän hade en helt annan smak och vissa smöriga låtar kunde jag från början ha någon hatkärlek till som ändå övergick i att jag lyssnade konstant..den här till exempel som jag lyssnade på repeat en hel dag i en stuga i Åre medan alla andra som inte hade halsfluss hade kul i backen...
 • Alanis Morrissette - Ironic och You oughta know. Jag hade väl hört Alanis litegrann förut, men hon återupptäcktes i och med vän och pojkvän som var frekventa Alanis-lyssnare och jag fastnade verkligen för de sköna texterna och melodierna.
 • Janis Joplin - Mercedes Benz. Ovan nämnda vän hade också en vana att alltid stämma upp i skönsång till denna i kombination med alkohol. Härlig låt. Men jag hade egentligen en annan favorit på min best of Janis Joplin-skiva; Piece of my heart

Jaa, det var nog ett ganska bra musikår då jag verkligen började lyssna på musik på riktigt och hittade bra grejer jag nog kommer gilla resten av livet (till skillnad från all ytlig rix fm-pop man också översköljdes med...).


Student 2001 - åh vad länge sen det känns...men sjukt roligt var det! och inte hade jag någon aning om då att jag nio år senare skulle ta psykologexamen...


Festivallivet inleds på den bästa av festivaler - Roskilde. Jag klippte av mig mitt hår och skaffade en uppsättning randiga linnen för att vara förberedd...

Helga


the end?

Igår skrev jag mastodonttentan i neuropsykkursen som jag var obegåvad nog att välja att läsa som valbar kurs (i stället för någon mysig liten kurs där man sitter och fikar, går på studiebesök och har trevliga seminarier). Det känns nästan ironiskt att den sista tentan man skriver är den allra svåraste och den enda där jag faktiskt är mycket tveksam till om jag klarat den. Buktalare, parietallober och multisensorisk integrering...what? Jaja, oavsett om jag fixat godkänt eller ej så är det över för denna gång och jag tycker nog att jag har all rätt att fira psykologexamen ordentligt på lördag! (examensbevis får väl helt enkelt bli ett senare problem...liksom jobb...hrrm)

Nu lyssnar jag på peppig musik på hög hög volym, viker all tvätt som hängt framme hur länge som helst och kikar runt på mycket trevlig
sida bloggkollega tipsade om. Sen ska jag ta en tur till biblioteket och lämna tillbaka och låna böcker och ringa några samtal. Freedom! (eller rättare sagt ångest över att kalendern är helt blank...)

Helga

Dums - Submarine
idag är det bara tillåtet att lyssna på glad musik

neuro, henna och haiti..

först och främst måste jag hippa, hoppa och hurra lite för mig själv. jag har kommit in på ännu en kurs i sista minuten. neuro på KI denna gång. visst hade det varit gemytligt att komma in i första antagningsomgången, men bättre sent än aldrig. nu ska jag bli neuroexpert!

kvällen ägnas åt hår-henning. har blandat ihop en fin grön sörja som snart skall i mitt hår. yay. glömde att norpa med mig sjukhus-handskar från jobbet, så det blir till att använda diskhandskarna igen. de har just återhämtat sig från förra henningsomgången.

utöver tillpiffning av utväxt skall helgen ägnas åt kollegiala promenader och brunch med min lilla granne. mycket trevligt. bra med lugn uppladdningshelg inför nästa lördags rabalder (in a good way) på norrlands!
då ska jag fota. har haft min kamera som gisslan hos ida i uppsala sedan halloween, men nu är det dags att återta den. hoppas den känner igen sin matte.

nu; operation henna for hair!

puss ialåt: devo - mongoloid
lite rolig. från bra-a
"kill YR idolz" på radar magazine.

PS. skänk en ynka 50-lapp till röda korsets hjälpinsatser på sönderskalvade (skälvda?) haiti. allt som krävs är ett litet SMS med ordet "AKUT" till 72900. DS.

kort lägesrapport

Det är lite dåligt med aktivitet här på bloggen så därför tänkte jag delge alla våra bloggläsare mina två aktiviteter för närvarande: tentapluggande och nysningar. Det har aldrig tidigare tagit emot att plugga så mycket som nu och jag ångrar bittert att jag valde att läsa en 15-poängare i skitkrånglig neuropsykologi som valbar kurs. Dessutom känns det lite ironiskt att den svåraste tentan på hela psykologprogrammet ska vara den sista jag gör - och som dessutom är vid ett annat universitet. Eller så är det min uppgivna anti-plugga-inställning som gör att det verkar hopplösare än vad det är. Den andra aktiviteten är att nysa, jag har hittills nyst (nysit?) drygt femtiotalet gånger sedan jag vaknade och är helt yr i huvudet efter massivt nysande. Dessutom känns hela huvudet sådär inkapslat i en bubbla som det gör när man är riktigt förkyld. Jag tror faktiskt att det är första gången jag är förkyld på mer än ett halvår vilket känns bra. Men det kanske beror på att jag varit helt isolerad och inte träffat folk på hela terminen?

Nej, nu ska jag fortsätta med afasi, apraxi, agnosi och alla andra a-orden i kombination med en drös hjärnregioner och signalsubstanser.

Helga

Taken by trees - Tidens gång
finfin!

Musikåret 2000

Vad hände i övrigt detta år? När året inleddes gick jag andra året på gymnasiet, när året slutade var det bara ett halvår kvar till studenten. Det var ett rätt tråkigt gymnasieår, men roligare socialt mot slutet av året med alla utgångar som plötsligt uppenbarade sig. Det här var innan jag började ”hitta” min musikstil och därför är det lite svårt att minnas vad jag faktiskt lyssnade på, tror inte ens jag lyssnade så mycket på musik när jag var ensam utan mest i sociala sammanhang. Det blev nog rätt mycket vad som spelades på radion och sånt andra gillade i kombination med repetitiv sträcklyssning av cd-skivor man fått i julklapp- och födelsedagspresent.  Men här är några jag minns…

 

 • Belinda Carlisle – Heaven is a place on earth. Detta var året då vi började gå ut på riktigt, och till utgång hörde förfester. Oftast vara vi tre tjejer och en flaska vin som någon lyckats få en förälder att köpa ut (ibland lyckades vi få tag i två, då alla föräldrar var övertygade om att de var de enda som köpte och ”tre tjejer på en flaska är ju inte så farligt”). På förfester spelades denna frekvent, ofta i kombination med Cyni Lauper - Girls just wanna have fun
 • Savage Garden - The animal song. Först den här låten och sen hela skivan (som jag fick i julklapp 1999) lyssnades på väldigt mycket en period..nu har jag lite svårt att inse storheten, men the animal song är ju rätt gullig ändå..
 • The Offspring - Why don't you get a job och de andra låtarna på skivan lyssnades mycket på. Dessutom hade vi ett tv-spel där man körde crazy taxi som också spelades väldigt mycket vilket gav mer oplanerad offspringlyssning..
 • Bloodhound gang - The bad touch. Den lyssnade ju ALLA på, så även jag..den fastnar faktiskt väldigt lätt. Dock svår att sjunga med i utan att skämmas ihjäl sig över texten eller få andnöd..
 • Wheatus – Teenage dirtbag. Äntligen en låt som jag faktiskt gillar än idag, den är himla skön. Detta var tiden då man förknippade låtar med deras musikvideor, för varje låt jag kommer på ser jag automatiskt en del av videon framför mig. Det borde ju vara smart genom att ge en effektivare inlärning och framplockning....
 • Bon Jovi – It’s my life. Det är min 18-årsdag och efter släktfesten dricker jag och min bästis oss fulla på överblivet vin och spelar denna singel (jaa, det var ju på den tiden då man köpte singlar också!) om och om igen…
 • The Ark – It’s take a fool to remain sane. Återigen en låt jag kopplat mycket till dess enkla spela-på-tak-video, Ola Salo var härligt speciell och låten tycker jag fortfarande är fantastiskt bra.
 • The Smiths – This charming man. Jag tror också att detta var året då älskade The Smiths introducerades för mig i och med denna låt som jag nog tyckte var lite konstig men ändå gillade direkt (och trots det dröjde det säkert 2-3 år innan jag tog det på allvar och började lyssna in mig). Vi försökte önska denna på lilla dansgolvet på Södertäljes 18-årsställe Avenyn några gånger men vad jag minns spelade DJ:n den aldrig...
 • N'Sync - Bye bye bye. För att det var roligaste låten att dansa till på Avenyns stora dansgolv efter en rolig vinförfest..

 

Japp, ett ganska spretigt musikår var det. Tror även att man skulle kunna slänga in lite Madonna, Cardigans och typ Patrik Isaksson eller annat som spelades mycket på radio på listan också...men det får räcka för denna gång!

 


posera mot en vägg, 17 år..


posera i lillasysters säng under en sedvanlig förfest på tre (paljetter var visst hett för tio år sen också!)

 

Helganytt år och nytt liv på bloggen

Nu har vardagen infunnit sig igen efter alla dessa sköna helger och andra ledigheter och det känns väl sådär faktiskt. Jag hade lätt kunna fortsätta ledighetslunken ett tag till, packa upp min väska som åkt fram och tillbaka i Sverige och bara vara. Fortsätta bokläsande, musiklyssnande, läsande av bloggar med decenniumsummeringar, besök av fina bloggkollega, göteborgsutflykter (bortsett från ångest-Nordstan), fikande in absurdum med mera med mera. Men det är dags för vanligt folk att gå tillbaka till sina arbeten och folk som jag att börja tentaplugga inför min neuropsyktenta. Med tanke på att jag knappt öppnat böckerna under terminen är det en del att göra, men än så länge kan jag ägna mig åt myspluggande med genomläsning av litteratur som är sjukt intressant. Hjärnhalvor hit och dit och skador här och där, väldigt snårigt men himla spännande. Läste precis att man visst ler mer intensivt med vänster ansiktshalva (åtminstone om man fejkler) vilket jag har försökt testa i spegel..med tvivelaktigt resultat.

Nu är det snart dags för lite second breakfast (keso+bär!) och sen ska jag läsa vidare om språk och signalsubstanser och annat trevligt. Men efter det planerar jag att återkomma med en del i mitt mycket ambitiösa projekt att summera decenniet musikmässigt år för år...spänningen är oliiiiidlig...
Helga


Ladytron - Destroy everything you touch
har säkert haft denna som tipslåt förut men den är ju så braaaaa