lappmössa med tofs på. fy fan vad det snöar!

nu har det snöat konstant i typ tre dagar. varje natt väcks jag av plogbilen som cruisar runt utanför mitt hus. västra tullgatan måste vara den mest välplogade gatan i hela hudiksvall!

denna helgen blir det officiellt jul. jag har satt upp två adevntsljusstakar och ett luciatåg samt spridit ut några små tomtar lite här och där. mysigt. helst skulle jag vilja ha lite juliga gardiner, men just nu känns detta som överkurs.

idag vankas det dackås-fika med jobb-gänget, en liten shoppingrunda samt pepparkaksbak komplett med glögg. finfint! pepp, pepp! julen tycker vi om!

jag har uppdaterat min lovefilm-lista också, nu är det idel julfilmer som gäller!
"livet är underbart", "scrooged" och "miraklet i new york" har jag tänkt hinna kolla in under december. andra bra-a julfilmer, som jag redan sett och således kan gå i god för, är "nightmare before christmas", "elf" och.. tja.. "love actually" var ju inte så dålig den heller.


kidnap the sandy claws..

 

nu ska jag försöka organisera i mina garderober. helt plötsligt finns det ingen plats däri längre.. och det är ju möjligt att jag kanske skulle vilja handla något någongång..

 

toodles!

 

ia

 

låt: willie nelson feat norah jones - baby, it's cold outside

lite julish, de sjunger åtminstone om kallt väder.

partey!

gårdagen ägnades åt fika och fest! några av mina bästa grejor!

jag och fyra karlar hade förfest. lucky me. från vänster; jonathan/fantomen, david/paul stanley, jonas/gandalf, rambo (oui, c´est moi) och per/chilensk gruvarbetare.

 

"se macho ut" var uppmaningen.

 

PePe kom förbi en stund och spred lite kvinnlig fägring bland alla machomän.

 

värdparet. döden och.. eh.. a devil in disguise?

 

tre oaktiverade sjukgymnaster.

 

den chilenska gruvarbetaren per var överlycklig för första ölen efter alla dagar nere i gruvan.

 

ju längre festen fortskred förändrades min outfit mer och mer.. ended up med gruvarbetar-hjälm och flaskbotten-glasögon. grr!

 

det var allt en roligan kväll. idag är jag slut som människa och har ägnat dagen åt att äta pizza och kladdkaka (tydligen kladdkakans dag idag) samt kollat bra film (the fantastic mr fox) med den chilenska gruvarbetaren.

nu ska jag duscha och sen vankas det te hos grannen. fint avslut på denna helgen.

brosses bisses.

ia

låt: daniel adams ray - vitt
sjunger han om pandor som bor på hem?

surdeg och morgonsimning

Pensionärsvarning redan i rubriken, men det är ju så verkligheten är så det är bara att acceptera. Dessutom har jag hört att surdeg är hippt. Och vad gäller simningen så var jag faktiskt i äventyrsbadet och åkte rutschkana en betydande del av tiden (innan Fyrishov invaderades av stora mängder barn och jag gick över till hederlig simning samt långt bastubesök).

Denna helg känns mycket efterlängtad. Det är ju så deppigt mörkt varje eftermiddag när man slutar jobbet nuförtiden så det känns som om det är läggdags direkt när man kommer innanför dörren. Igår flexade jag ut redan vid halv tre och kunde sitta i solen nere vid ån en stund. Det var fantastiskt. När vi kom hem vid sjutiden hade vi dessutom hunnit med fika (2 latte för priset av 1 - mycket ekonomiskt!), shopping (en stiftpenna och plastmappar, yeah! fashion!), öl på Orvars (bland nittiotalisterna) och sushi på Yukikos i saluhallen. Bästa fredagen! Då kändes det helt okej att efter lite sjukt god ost med tillhörande vin slockna vid tiotiden på kvällen. Och sen vakna tidigt nog att vara på Fyrishov innan barnfamiljerna. Ibland är det skönt att vara tant.

Resten av helgen ska mest ägnas åt middagar, först bli bjuden på en och dagen därpå bjuda några väl valda syskon (de som bor närmast..). Sen så har jag ju nu även ansvar för att mata min surdeg och hoppas att den inte dör. I brist på husdjur liksom. Fördelen med husdjur är att de säger till när de är hungriga, det tror jag inte att surdegar gör (det vore lite läskigt). Sen har vi ju även vår köttätande växt som måste hållas vid liv, ständigt dessa ansvar.


självfallet har jag även skaffat mig ett par glasögon som matchar min nya pensionärsstil.

Helga

Håkan Hellström - Du är snart där
en av de allra bästa från Håkans nya...bra lyssning under morgonpromenad till jobbet.

wohoo! jag är botad!

jag fick ett ryck och tog en löprunda nu ikväll. första på väääldigt många veckor. tänkte att mitt vänstra knä skulle få visa vad det gick för.. 4 km asfaltslöpning var tydligen överkomligt knämässigt. inte ont alls! fantastiskt. så skönt att det var sedvanlig andfåddhet som satte fartgränserna och inte äcklig knäsmärta (7/10 på VAS. typ)

nu är jag i glad harmoni och ber en stilla bön om att snön och kylan tänker hålla sig borta några veckor till så jag hinner med några fler rundor med mitt kurerade knä. i mörkret. mörkerlöpning är mitt bästa. på med toppluva och reflexväst och sen ut på gatorna bara..


såhär glad (och fashionabel) ser man ut efter 4 km löpning med intakt vänsterknä!

 

eh. ja. ville bara berätta denna inte allt för stora nyhet.

 

tjipp tjipp!

 

låt: lykke li - get some

nya. grym! lite mindre ljuvt än tidigare vilket tacksamt tas emot.. hoppas resten låter lika ballt också..


minus massa cm hår..

så här ser jag ut nuförtiden.. så att ni känner igen mig nästa gång vi träffs menar jag.

mitt hår är numera väldigt snabbtorkande.. och  ganska så brunt.

 

eh. ja.. that's about it folks. nu ska jag ta en promenad. imorgon ska jag på festligheter med lite folk från sjukan. efter detta kommer jag med stor sannolikhet pracka på er bilder på en ia i hemvärnsbyxor. stay tuned!

 

ia

 

låt: N.E.R.D - hyptnotize u

falsettsång och lite lagomt snuskig text. min senaste repeat-låt. sjukt bra är den!